De ondergang der Belgen

mercator
Berichten: 19665
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: De ondergang der Belgen

Bericht door mercator »

Ariel schreef:
vr sep 15, 2023 3:09 pm
De verplichte lessen seksuele opvoeding voor jongeren in Waalse scholen brengen bij sommigen nog altijd criminele gevoelens naar boven. Nadat deze week al vijf scholen in Charleroi het doelwit waren van brandstichters, was het vannacht opnieuw prijs. En ditmaal niet alleen in de regio van Charleroi, maar ook in Luik. Dat melden Sudinfo en RTL info.
Ik vind het niet de taak van scholen om sexuele voorlichting te geven. Net zo min als leren met mes en vork te eten of persoonlijke hygiëne. Dat is de verantwoordelijkheid van de ouders.
Ik herinner mij van mijn middelbare schooltijd in de jaren 1970 één biologie les waarin de voortplanting van dieren en mensen werd uitgelegd en dat was voldoende. Nu wordt er vanalles bijgesleept qua sexuele afwijkingen( nu dus "voorkeuren" genoemd), psychische gezondheid, eenzaamheid etc.etc. En verdoken regenboog propaganda zou ik voor mijn eigen kinderen ook niet willen.
Neemt niet weg dat de motivatie van de kopvodden om die scholen in brand te steken helemaal verkeerd en typisch is. Als ze zelf thuis eens een hartig gesprek zouden hebben met de zoontjes over de bloemetjes en de bijtjes zouden lessen op school niet nodig zijn. Maar dat mag niet van het Koranboekje natuurlijk.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 89504
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De ondergang der Belgen

Bericht door Ariel »

Overheid dwingt integratie onvoldoende af en dat is gevaarlijk

ASSITA KANKO

Gisteren zat ik in de auto mijn berichten te lezen. Op een gegeven moment keek ik door het raam en een raar gevoel bekroop me. Waar was ik? Ik moest gewoon naar een station in Brussel maar hier stond ik op een plaats die me aan allesbehalve Brussel deed denken. Voor de schoolpoort was alles zwart. Letterlijk. Zwarte stoffen die rondwaaiden en vrouwen van allerlei maten die ze droegen vingen er hun kinderen op. Er waren geen mannen, enkele blanke moeders wel, uiteraard zonder religieuze kledij. Het was niet anders dan in een straat in Irak.

Dit is me bijgebleven. Hoe leeft men daar in die buurt in dat deel van Brussel? Het was compleet anders. Ook voor mij. Niet alleen de schoolpoort maar ook de straat in die stijl: zwarte boerka en hoofddoeken.

Spreken die vrouwen Nederlands? Zijn ze naar een integratiecursus geweest? Gaan ze soms het huis uit voor iets anders dan boodschappen doen en de kinderen ophalen? Dragen ze financieel bij aan de samenleving of betalen vrouwen zoals ik steeds meer aanvullende belastingen opdat zij zo gekleed dienstmeiden kunnen blijven met een uitkering? Welke autoriteit hebben ze over de kinderen, zeker als het jongens zijn?

Dienstmeid van je man en dienstmeid van de zoontjes. Met deze verhoudingen bouw je een compleet andere maatschappij op. Niet alleen de straat verandert maar meer dan dat.

Opgesloten in religieuze kledij
Later die dag was ik in het centrum van Vilvoorde, een stad die heel veel jihadisten naar Syrië stuurde. Toen werd het wit. Twee jonge moslimmeisjes staken over, helemaal wit gekleed. Alleen de kleur van de religieuze kledij veranderde. De meisjes waren net zo opgesloten in de stoffen gevangenis als de vrouwen die ik in Brussel zag. De straat verandert en daarna volgt de samenleving als geheel in de langzame maar diepe transformatie. Zo werkt dat. We moeten daarom waakzaam zijn.

De religieuze kledij heeft een betekenis, namelijk de onderwerping van de moslimvrouw en de superioriteit van de moslimman. Maar die gemeenschap is geen eiland. Die bevindt zich in onze westerse samenleving. De segregatie heeft een grote impact met implicaties op het sociale, ideologische en financiële vlak.

Iemand anders moet namelijk extra betalen omdat de bedekte vrouw thuis dienstmeid blijft. Iemand die volgens de westerse normen leeft, moet betalen voor de kosten van hun kroost. Uiteindelijk is de belastingdienst gestoeld op hoe de samenleving evolueert voor de herverdeling. Uiteindelijk vraagt niemand je mening. Je moet extra betalen en klaar. Ook de taal die op school gesproken wordt, let wel, ik heb het niet over Nederlands, Frans, Duits of Engels, maar de woorden en de stijl en de verhouding tussen jongens en meisjes die al dan niet gesluierd zijn, verandert.

De verhoudingen op straat als de zoontjes groot zijn en daar rondlopen. Hoe loop je langs als niet bedekt jong meisje in een korte jurk?

Een vrouw die geen eigen inkomen heeft en geen recht van spreken heeft, die zich moet bedekken en elke dag dezelfde basistaken moet uitvoeren heeft geen eigen leven en krijgt geen kans om eentje op te bouwen.

Ze is in de steek gelaten. Door haar familie die dit normaal vindt maar ook door de overheid die dit toelaat en integratie onvoldoende afdwingt. Te makkelijk en onvoorwaardelijk gezinshereniging toelaat met buitenlandse bruiden, zonder garantie voor integratie.

Mensen die de huidige evolutie uit religieus fanatisme of uit naïviteit fijn vinden, gaan niet stoppen met hun ideeën en met de overtuiging dat wie anders denkt een vuile racist is. Ze gaan stuk voor stuk samen eisen dat de westerse samenleving zich aanpast. Door overal, ook bij de politie bijvoorbeeld of in het parlement, de islamitische religieuze kledij toe te laten. Ze gaan argumenteren dat wie dat niet accepteert de moslima’s uitsluit. Ze denken dat hun racisme tolerantie heet.

Ik denk dat we moeten beseffen dat het voor veel dingen al te laat is. En werk maken van het bijsturen van de gevaarlijk tendens. Niet plooien. Niet bang zijn om te worden beledigd.

Mensen moeten zich aanpassen aan onze manier van leven als ze ervoor kiezen om in Europa te leven. Dat is échte gelijkheid. Het omgekeerde proberen realiseren is gewoon niet eerlijk. We moeten durven vragen aan hen die feitelijk vinden dat goede integratie te veel gevraagd is, waar hun eigen kinderen op school zitten. In die school waar ik een soort minibuitenland zag? Dacht ik niet.

Sommige linkse politici pleiten voor tolerantie en middelmatigheid maar kiezen het beste voor zichzelf: goed onderwijs, normale sfeer, en diversiteit! Eigen inkomen.

Want wat me gisteren opviel, heeft niets met diversiteit te maken, wel met isolatie en moderne apartheid. Dat leven naast elkaar in plaats van met elkaar heeft niets met tolerantie te maken. Het is gevaarlijk op termijn. En de sluier is daar een niet te negeren symptoom van.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 89504
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De ondergang der Belgen

Bericht door Ariel »

Wie is deze deug dwaas? Ahhhh, :scratch: Koert Debeuf is historicus, filosoof, politiek analist en opiniemaker. Hij werkte als adviseur en speechwriter voor de Belgische premier Guy Verhofdstadt


Afbeelding
Spoiler! :
Israël roept om wraak. Dat is begrijpelijk. De afschuwelijke beelden van de aanval van Hamas, zaterdag, zijn hard aangekomen. Er vielen honderden Israëlische doden, maar het is vooral de manier waarop de aanval is gebeurd die diepe wonden heeft geslagen. Dat militanten van Hamas zomaar Israëlische dorpen konden binnendringen, mensen konden neerschieten of uit hun huizen ontvoeren, is ongezien. Bovendien was het totaal onverwacht.

De reactie van Israël is een reactie die we overal zien na een brutale aanslag: een golf van eenheid en solidariteit en een oproep tot wraak. We zagen precies dezelfde reactie in de Verenigde Staten na de aanslagen van 11 september 2001. Ook toen werden de meningsverschillen opzijgezet en werd aan toenmalige president George W. Bush algemene steun gegeven voor oorlogen in Afghanistan en Irak.

Maar die oorlogen zijn op een catastrofe uitgedraaid. Ze hebben het Midden-Oosten helemaal ontwricht en hebben ook de positie van de VS in de regio en andere delen van de wereld verzwakt. Er zijn vandaag nog weinig Amerikanen die, met de kennis die ze nu hebben, vinden dat beide oorlogen een goed idee waren.

Dat geldt vandaag ook voor Israël. Nu de oorlog verklaren is gevaarlijk en op termijn contraproductief. Het doel van deze oorlog, Hamas uitschakelen of minstens sterk verzwakken, zal wellicht niet bereikt worden. Als Israël nu Gaza bombardeert en binnenvalt, zal dat niet de eerste keer zijn. Bij al die vorige gelegenheden werden telkens heel wat Hamasstrijders gedood of gevangengenomen. En hoewel er na die bombardementen altijd een periode van rust volgde, slaagde Israël er nooit in de weerstand helemaal te breken. Dat Hamas nu in staat was om een erg goed voorbereide en gecoördineerde operatie op poten te zetten, bewijst dat de vorige militaire acties van Israël Hamas allerminst hebben verzwakt.

Gijzelaars
Een volledige oorlog in Gaza is gevaarlijk doordat Hamas een groot aantal gijzelaars naar Gaza heeft gebracht. Hoeveel het er zijn, is onbekend. Het Israëlische leger spreekt van honderd gijzelaars, Hamas beweert dat het er veel meer zijn. The Jerusalem Post maakte zondag melding van 750 gijzelaars, maar verwijderde dat bericht later weer.

Het is in ieder geval duidelijk dat er veel niet-Israëlische burgers bij zijn. Op het muziekfestival dicht bij de grens met Gaza waren veel buitenlandse bezoekers. Behalve de ongeveer 260 jongeren die koudweg werden neergeschoten, werd een onbekend aantal naar Gaza meegenomen. Die mensen worden op verschillende plaatsen vastgehouden. Kan Israël het risico nemen om in een oorlog onder die buitenlandse gijzelaars slachtoffers te maken, en daardoor mogelijk de steun te verliezen van de landen waar ze vandaan komen?

Het is geen geheim dat Israël in het Midden-Oosten weinig vrienden heeft. De Palestijnse kwestie ligt gevoelig bij de Arabische bevolking. De vrede die Israël in 1978 met Egypte sloot, geniet nauwelijks steun bij de Egyptenaren zelf. Hetzelfde geldt voor Jordanië. Toch leek daar de voorbije jaren verandering in te komen. Er werden Abraham-akkoorden gesloten met de Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein, Soedan en Marokko. Die akkoorden houden economische samenwerking in tussen Israël en die landen, waardoor je tegenwoordig Israëlische producten kunt vinden in winkels in Dubai. Bovendien probeert Israël ook met Saudi-Arabië een akkoord te sluiten.

Agressieve kolonisten
Bij een aantal van die landen was al twijfel ontstaan of die akkoorden wel een goed idee waren, vooral omdat Israël niet alle afspraken naleefde. Als het Israëlische leger een grondoffensief begint in Gaza, en daarbij onvermijdelijk veel slachtoffers zal maken, dan zal de Arabische bevolking dat zonder twijfel sterk veroordelen. De vraag is of die akkoorden dan wel zullen standhouden. De druk op die regeringen zal wellicht zo groot worden, dat de regionale steun die Israël zorgvuldig en geduldig heeft opgebouwd, op korte termijn uiteen zal spatten.

Een grootschalige oorlog kan ook een veiligheidsrisico voor Israël zelf betekenen. Sinds de extreemrechtse regering van premier Benjamin Netanyahu alle steun geeft aan kolonisten op de Westelijke Jordaanoever, zijn die kolonisten zich veel assertiever en agressiever gaan gedragen. Dat roept natuurlijk tegenreacties op van de Palestijnse bewoners die hun grond, hun olijfgaarden en soms ook hun huizen ingenomen zien worden.

Het is die toegenomen spanning die ertoe geleid heeft dat 70 procent van de soldaten die normaal rond Gaza zijn gestationeerd, de voorbije maanden zijn verplaatst naar de Westelijke Jordaanoever. Bij een oorlog zijn zo veel mogelijk manschappen in en rond Gaza nodig. Een versterking daar leidt onvermijdelijk tot een verzwakking elders. Het valt niet uit te sluiten dat dat de ruimte zal creëren voor een nieuwe intifada, of een opstand op de Westelijke Jordaanoever en in Jeruzalem. Een nachtmerriescenario voor Israël.

Psychologisch trauma
Misschien de belangrijkste reden waarom Israël zich moet bezinnen over wraak, is humanitair. Er zijn nu al honderden Palestijnse burgerslachtoffers gevallen bij Israëlische bombardementen. Zijn die gezinnen verantwoordelijk voor de barbaarse aanval van Hamas? Israël beschouwt Hamas als een terroristische organisatie die inderdaad geen onderscheid maakt tussen militaire en burgerslachtoffers. Kan een land dat zich de enige democratie in de regio noemt, het zich permitteren om dat onderscheid ook niet te maken? Het is alsof het Belgische leger Molenbeek zou bombarderen als vergelding voor de terroristische aanslagen van 22 maart 2016 in Brussel.

De vergelijking met de Jom-Kippoeroorlog in 1973 is treffend. Hamas voerde de aanval bijna dag op dag vijftig jaar later uit. Zowel toen als nu waren de Israëlische inlichtingendiensten volledig verrast. In 1973 leidde de verrassingsaanval van Egypte en Syrië tot een psychologisch trauma. Dat deed Israël beseffen dat het voor zijn veiligheid geen andere optie had dan vrede te sluiten met Egypte. Ook nu is het land getraumatiseerd. En dat is meer dan begrijpelijk. De eigen veiligheid wordt nu niet bedreigd door het buitenland, maar van binnenuit.

Wellicht is er maar één manier om de veiligheid van zowel Israëliërs als Palestijnen te garanderen: nieuwe vredesonderhandelingen die een einde maken aan de onhoudbare toestand. Dat zal moeilijk zijn en toegevingen vergen van beide kanten, maar dat is beter dan beide landen te zien afglijden in een totale burgeroorlog.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
mercator
Berichten: 19665
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: De ondergang der Belgen

Bericht door mercator »

Ariel schreef:
di okt 10, 2023 11:49 am
Wie is deze deug dwaas? Ahhhh, :scratch: Koert Debeuf is historicus, filosoof, politiek analist en opiniemaker. Hij werkte als adviseur en speechwriter voor de Belgische premier Guy Verhofdstadt
Dat is nu de algemene teneur op de leugentelevisie hier. Om nog maar te zwijgen over massale pro-Hamas betogingen in Brussel en Antwerpen.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 89504
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De ondergang der Belgen

Bericht door Ariel »

mercator schreef:
do okt 12, 2023 11:32 am
Ariel schreef:
di okt 10, 2023 11:49 am
Wie is deze deug dwaas? Ahhhh, :scratch: Koert Debeuf is historicus, filosoof, politiek analist en opiniemaker. Hij werkte als adviseur en speechwriter voor de Belgische premier Guy Verhofdstadt
Dat is nu de algemene teneur op de leugentelevisie hier. Om nog maar te zwijgen over massale pro-Hamas betogingen in Brussel en Antwerpen.
Triest hoor. En ik begrijp ook al die support voor Gaza en Hamas van echte Belgen en Nederlanders niet op twitter.
Wat is dat toch. :nietverstaan:
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
mercator
Berichten: 19665
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: De ondergang der Belgen

Bericht door mercator »

Ariel schreef:
do okt 12, 2023 11:34 am
Triest hoor. En ik begrijp ook al die support voor Gaza en Hamas van echte Belgen en Nederlanders niet op twitter.
Wat is dat toch. :nietverstaan:
Dat is een traditie die al heel lang terug gaat. Mijn vader vertelde ons in 1967 dat "de Joden geleerd hadden van de nazi's".Dat idee leeft nu nog sterk in linkse kringen. Je krijgt daar de paradoxale situatie dat de deugmensen alles doen om de herinnering aan de holocaust aan iedereen op te dringen als "een waarschuwing voor het heden" en tegelijk hamas steunen in hun droom om diezelfde Joden uit te roeien.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Pizzaman
Berichten: 2430
Lid geworden op: do apr 14, 2016 8:43 pm

Re: De ondergang der Belgen

Bericht door Pizzaman »

Ariel schreef:
do okt 12, 2023 11:34 am
Triest hoor. En ik begrijp ook al die support voor Gaza en Hamas van echte Belgen en Nederlanders niet op twitter.
Wat is dat toch. :nietverstaan:
Vooruit dan, ik leg het nog één keer uit. :smartass:
Afbeelding
mercator schreef:
do okt 12, 2023 11:41 am
Dat is een traditie die al heel lang terug gaat. Mijn vader vertelde ons in 1967 dat "de Joden geleerd hadden van de nazi's".Dat idee leeft nu nog sterk in linkse kringen. Je krijgt daar de paradoxale situatie dat de deugmensen alles doen om de herinnering aan de holocaust aan iedereen op te dringen als "een waarschuwing voor het heden" en tegelijk hamas steunen in hun droom om diezelfde Joden uit te roeien.
Zalig zijn de onnozelen en simpelen van geest, want zij zullen er in lopen.
mercator
Berichten: 19665
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: De ondergang der Belgen

Bericht door mercator »

Ariel schreef:
do okt 12, 2023 11:34 am
Triest hoor. En ik begrijp ook al die support voor Gaza en Hamas van echte Belgen en Nederlanders niet op twitter.
Wat is dat toch. :nietverstaan:
In mijn geboortestad Mechelen is een heus Museum voor Deportatie en Verzet. Nagelnieuw, heeft tonnen geld gekost. Ik ben er nog niet geweest maar naar wat ik er van lees en hoor is het een gewoon een plek waar linkse propaganda wordt opgedrongen. Fake is het ook al: daar staat buiten een treinwagon die diende om de gevangenen naar Polen te voeren. Alleen: als je die goed bekijkt hangt er een klein plaatje aan waarop staat dat het een replica is.
Elke dag worden daar busladingen middelbare scholieren naartoe gevoerd om links stemadvies te verwerken, anders kan je het eigenlijk niet noemen. Je krijgt dus de vreemde situatie dat ze s ochtends de gruwel van de holocaust moeten opnemen en er zgz. lessen voor de toekomst( eufemisme voor stem links) en als ze dan terug op school zijn s middags krijgen ze een lespakket van de NGO Free Palestine waar de heldendaden van vroeger PLO en nu Hamas en Hezbollah worden bezongen. Dat is de sfeer waarin de linkse (pseudo)intelligentia de geschiedenis-en dus ook de actualiteit-compleet verknipt interpreteert. Vermits deze groep onderwijs, cultuur en media domineert zal dat ook niet gauw veranderen.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
mercator
Berichten: 19665
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: De ondergang der Belgen

Bericht door mercator »

mercator schreef:
za okt 14, 2023 11:34 am
Ariel schreef:
do okt 12, 2023 11:34 am
Triest hoor. En ik begrijp ook al die support voor Gaza en Hamas van echte Belgen en Nederlanders niet op twitter.
Wat is dat toch. :nietverstaan:
In mijn geboortestad Mechelen is een heus Museum voor Deportatie en Verzet. Nagelnieuw, heeft tonnen geld gekost. Ik ben er nog niet geweest maar naar wat ik er van lees en hoor is het gewoon een plek waar linkse propaganda wordt opgedrongen. Fake is het ook al: daar staat buiten een treinwagon die diende om de gevangenen naar Polen te voeren. Alleen: als je die goed bekijkt hangt er een klein plaatje aan waarop staat dat het een replica is.
Elke dag worden daar busladingen middelbare scholieren naartoe gevoerd om links stemadvies te verwerken, anders kan je het eigenlijk niet noemen. Je krijgt dus de vreemde situatie dat ze s ochtends de gruwel van de holocaust moeten opnemen en er zgz. lessen voor de toekomst( eufemisme voor stem links) uit moeten trekken en als ze dan terug op school zijn s middags krijgen ze een lespakket van de NGO Free Palestine waar de heldendaden van vroeger PLO en nu Hamas en Hezbollah worden bezongen. Dat is de sfeer waarin de linkse (pseudo)intelligentia de geschiedenis-en dus ook de actualiteit-compleet verknipt interpreteert. Vermits deze groep onderwijs, cultuur en media domineert zal dat ook niet gauw veranderen.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 89504
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De ondergang der Belgen

Bericht door Ariel »

mercator schreef:
ma nov 27, 2023 12:39 pm

Ik vrees voor een Belgisch scenario. Hier zijn alle kleine partijtjes die allemaal verlies hebben geleden samen gekropen om de rechtse verkiezingsuitslag in Vlaanderen ongedaan te maken. Ik wed dat Timmermans uiteindelijk premier wordt.

Je hebt gelijk Mercator.
Er zijn weer wat "Belgen" met buitenlandse roots in een slachtofferrol geschoten. Het valt allemaal niet mee voor ze.
Een van mijn buren zegt op Vlaams Belang te stemmen. Als ik dan geschokt kijk, volgt er een klaagzang over allochtonen’

Niet alleen in Nederland maar ook bij ons ervaren heel wat mensen met buitenlandse roots de opmars van extreemrechts als beklemmend en beangstigend. Drie Belgen reageren. ‘Hun uitlatingen komen hard binnen.’

“Ik ben in Afghanistan geboren en woonde er tot mijn twaalfde. Toen zijn we naar België gevlucht. Ik werk voor Defensie en voel me hier thuis. Maar nu steeds meer mensen extreemrechts stemmen en zich dus kanten tegen mensen zoals ik slaat de twijfel soms toe.

“Toen ik de overwinning van Geert Wilders vernam, was ik geschokt. Zelfs een land dat progressief leek, stemt massaal op een man die zegt ‘minder Marokkanen’ en ‘grenzen dicht’. Als je zelf vluchteling bent geweest, hakt dat erin. En ik ben bang voor een gelijkaardige verkiezingsscore bij ons.

“Een van mijn buren zegt op Vlaams Belang te stemmen en als ik dan geschokt kijk, volgt er een klaagzang over allochtonen. Dat vind ik zo teleurstellend. Want wat kan ik meer doen om aanvaard te worden? Toen ik als student solliciteerde voor een interimjob haakte dat kantoor af toen ze mijn naam hoorden. Toen ik als student in een rusthuis werkte en vertelde dat ik uit Afghanistan kwam, reageerde de zoon van een bewoner: ‘Jij hebt dus meegedaan met de terroristen?’ Ik werk nu voor de overheid, liep stage in het Vlaams Parlement en werk mee aan projecten om jongeren te helpen. Maar gisteren nog vroeg iemand die vernam dat ik voor Defensie werk achterdochtig hoe ik daar dan wel binnen was geraakt.

“Ik ben moe. Ik heb er genoeg van om me dagelijks te moeten bewijzen en dan toch zulke opmerkingen te krijgen. Dat is onder invloed van extreemrechts erger geworden. Die evolutie maakt me onzeker. Zit ik hier nog wel goed? Wil ik hier op lange termijn wonen als zoveel mensen stemmen op standpunten en slogans die migranten en vluchtelingen aanvallen? Maar waar naartoe?

“Ik krijg wel soms de reactie: ‘We bedoelen jou niet, jij bent aangepast.’ Maar ik ben hier ook als vluchteling gearriveerd. Het is beangstigend dat iedereen in die situatie direct veroordeeld en weggeduwd wordt zonder eerst een kans te krijgen.”

“Ik was niet verbaasd door de overwinning van Wilders. Rechts en extreemrechts zijn al jaren aan het groeien in Europa. Dat 2,5 miljoen mensen op hem stemden voelt wel zorgwekkend. Ik zal evenmin verbaasd zijn wanneer Vlaams Belang hier bij de verkiezingen de eerste of tweede partij is. Zeker nu extreemrechts elders successen boekt en het cordon sanitaire doorbroken raakt.

“Wel denk ik dat er mensen zijn die uit racisme op dit soort partijen stemmen, maar ook anderen die geen racisten zijn en het vooral doen uit woede, frustratie en protest. Andere partijen zouden moeite moeten doen om die mensen terug te halen.

“Ik ben de zoon van een Turkse mijnwerker die naar België is gehaald toen ik één jaar was. Ik heb weleens racisme meegemaakt, maar het is geen constante. Tegelijkertijd is er discriminatie tegenover mensen zoals ik, onder andere op de werkvloer en in de huisvesting.

“De uitlatingen van extreemrechts komen hard binnen. Wij zijn Belgen. En als directeur van Bindus vzw bouw ik mee aan deze maatschappij. Wij verenigen tachtig organisaties die we helpen om op eigen benen te staan en die we met elkaar in contact brengen rond thema’s zoals digitalisering, erfgoed en migratie. We willen zo het sociale middenveld helpen versterken.

“Op sociale media zie je nu Nederlanders van buitenlandse origine melden dat ze vertrekken, omdat het daar te benauwd wordt. Er komt volgens mij geen uittocht. Maar het kan wel dat er een immigratiestop komt. En ik vraag me af wat er zou veranderen mocht extreemrechts hier mee aan de macht komen. Welke maatregelen tegen migranten zouden er dan bijvoorbeeld komen? Hoe diep zou dat snijden en zou het ons raken? Maar verkassen, daar denk ik echt niet aan. Wij zijn van hier. Ik zou niet weten waarom ik moet weggaan.”

“Toen ik over Wilders’ triomf hoorde, was ik gealarmeerd maar niet verrast. De groei van extreemrechtse groeperingen en leiders is toch al langer een trend in Europa? Je ziet dan dat economische onzekerheden, culturele onrust en zorgen over de nationale identiteit mensen naar partijen leiden die makkelijke antwoorden beloven op moeilijke kwesties. Meestal dienen immigranten en minderheden daarbij als zondebok.

“Ik ben hier geboren. Het verontrust me dat mensen die ik ken en om wie ik geef die extreemrechtse partijen steunen. Ik zet mij in voor een inclusieve samenleving. Maar ik voel dat die inzet op de proef gesteld wordt nu veel mensen discriminerende overtuigingen steunen. Die zijn vaak gebrerd op misverstanden of angst.

“Je hoort sommige mensen nu zeggen dat ze uit angst Europa willen ontvluchten, wat ik zorgwekkend vind. Dat is dus wat uitspraken en programma’s van partijen als die van Wilders kunnen teweegbrengen. Het leidt tot een alarmerend gevoel van isolatie en vijandigheid onder minderheidsgroepen. Ik wil dat niet negeren. Maar ik denk niet dat Europa verlaten het antwoord is op deze hachelijke situatie. De oplossing is volgens mij om samen te werken aan een Europa waar mensen van alle achtergronden veilig en harmonieus kunnen leven.

“De opkomst van partijen als die van Wilders is verontrustend, maar ik vind dat het ons net zou moeten motiveren tot constructieve maatregelen. Ik denk aan de aanpak van economische ongelijkheid, sociale marginaliteit en een gebrek aan effectieve integratieprogramma’s, want dat draagt allemaal bij aan de opkomst van extreemrechts. Net zoals de verspreiding van valse informatie, die tot ongegronde paniek leidt over minderheden. Het beleid moet gebrerd zijn op feiten en mensenrechten, niet op angst en verdeeldheid. Ook door de jongeren te leren wat de gevaren zijn van simplistische, verdeeldheid zaaiende verhalen kunnen we volgens mij toch een tolerantere samenleving opbouwen.”
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 17390
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: De ondergang der Belgen

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Ariel schreef:
ma nov 27, 2023 1:42 pm
mercator schreef:
ma nov 27, 2023 12:39 pm

Ik vrees voor een Belgisch scenario. Hier zijn alle kleine partijtjes die allemaal verlies hebben geleden samen gekropen om de rechtse verkiezingsuitslag in Vlaanderen ongedaan te maken. Ik wed dat Timmermans uiteindelijk premier wordt.
Nou da's dan zo gewonnen door jou. Alleen nog even wat wachten. Dan is het geronnen. Je hebt meer geld dan ik, dus € 50 wedden met mij mag op geen onoverkomelijk bezwaar stuiten. Ik zeg: Timmermans wordt GEEN premier. Akkoord voor € 50,-? JA of NEE! € 100,- mag ook. Jij bent tenslotte de zelfverzekerde uitdager. icon_thumbup.gif
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben ontoerekeningsvatbaar gelovig atheïst wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 17390
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

De trieste teloorgang der Belgen: zelfmoord

Bericht door Hans v d Mortel sr »

mercator schreef:
do okt 12, 2023 11:32 am
Ariel schreef:
di okt 10, 2023 11:49 am
Wie is deze deug dwaas? Ahhhh, :scratch: Koert Debeuf is historicus, filosoof, politiek analist en opiniemaker. Hij werkte als adviseur en speechwriter voor de Belgische premier Guy Verhofdstadt
Dat is nu de algemene teneur op de leugentelevisie hier. Om nog maar te zwijgen over massale pro-Hamas betogingen in Brussel en Antwerpen.
Koert Debeuf is historicus, filosoof, politiek analist en opiniemaker. Dat laat hij allemaal als niet relevant zijnde door zijn linkse geest prevaleren, boven normaal verstandig logisch redeneren. Ja dat gebeurt vooral als je zonder je verstand te gebruiken iets doms post.

Ik leg het uit aan dat linkse stuk onbenul. In Gaza wonen echt geen joden. Neem dit alvast mee als politiek analist. Hamas valt onbezonnen en haatdragend Israël binnen en begint te moorden en een assorti aan gijzelaars mee te nemen. Daar gaat Israël geen joden voor straffen maar uitsluitend mohammedanen (vies woord voor moslims) die in Gaza wonen met een bombardement dat nooit te kort kan duren. Dat heet tactisch handelen. Of noem het een vergeldingsmaatregel.

Afbeelding

In Brussel wonen heel veel moslims die zich allemaal achter Hamas scharen. Maar ook - hoe lang zal het nog duren? - nette mensen, in ieder geval geen moslims. Dan ga je dus als vergelding voor de zoveelste aanslag door moslims, NIET OOK JE EIGEN NETTE BURGERS in Brussel bombarderen. Ik weet niet hoe ik het anders kan uitleggen aan een door linkse ideologie volkomen losgeraakte dwaas van de werkelijkheid. Ach, die links filosofische oproerkraaiers leven niet bij het oplossen van problemen maar bij het vernietigen van de op voorhanden zijnde oplossingen om hun linkse afbraak-politiek in stand te houden en te ventileren.

Als er twee groepen bestaan die stelselmatig zich bezig houden met het ingooien van de eigen ruiten dan zijn het de linkse mensen en de moslims. Het gebeurt! Zij blijven zich (extreem) links en moslim noemen.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben ontoerekeningsvatbaar gelovig atheïst wegens gebrek aan de vrije wil.
mercator
Berichten: 19665
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: De ondergang der Belgen

Bericht door mercator »

Ariel schreef:
ma nov 27, 2023 1:42 pm
Er zijn weer wat "Belgen" met buitenlandse roots in een slachtofferrol geschoten. Het valt allemaal niet mee voor ze.
En niet alleen met buitenlandse roots. De linkse hersenspoeling van de laatste decennia heeft goed gewerkt. Dat zou bij mij ook gewerkt hebben, ik kom uit zulk een nest. De praatjes over de Palestijnen van nu zijn exact dezelfde zoals ik mij die herinner uit de jaren 1960/70: de Joden hebben het land van de Palestijnen afgepakt, de Joden zijn de nieuwe nazi's, de Palestijnen hebben het recht zich te verzetten door terrorisme, de moslims( toen gastarbeiders genoemd) zijn het slachtoffer van racisme etc.etc. 100% identiek.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 89504
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De ondergang der Belgen

Bericht door Ariel »

Stortvloed aan drugsverslaafden in Brusselse metro: ’Gepijpt voor vijftien euro’

Nooit eerder dwaalden zoveel verslaafden door de Brusselse metro als nu. In de metrostations daar leven naar schatting 700 druggebruikers. De incidenten, van geweld tot medische interventies, stapelen zich op. Vooral wanneer het donker wordt, slaat de sfeer in de stations om. „Als reiziger wil ik geen aandacht trekken en zo snel mogelijk weer buiten staan.”

De drugsepidemie in de Brusselse metrostations neemt ongeziene, onbeheersbare proporties aan, dat meldt De Standaard. Vorige week bezocht de krant zo goed als alle 69 (pre)metrostations van de hoofdstad. Ze spraken tientallen drugsverslaafden, waaronder ook Melissa, die haar intrek nam in het metrostation IIzer, pal in het centrum van Brussel. De jonge vrouw, naar eigen zeggen afkomstig ’uit een klein dorp in de Ardennen’, verblijft al wekenlang bij een van de uitgangen.

Gigantische sjaal
Om te ontkomen aan de winterkou, stopt ze haar gezicht diep weg in een gigantische sjaal. Wanneer ze haar linkersok uittrekt, komt een verwrongen voet tevoorschijn die er helemaal paarsblauw uitziet. Waarschijnlijk is hij gebroken.

Eerder op de avond bracht een ambulance Melissa daarvoor naar een ziekenhuis in de buurt, maar niet veel later stond ze alweer op straat. „Ik vond dat het ziekenhuispersoneel me respectloos behandelde”, zegt ze. „Mijn stoppen zijn daarna doorgeslagen. Ik heb de boel bijeengeschreeuwd, zij hebben mij toen weggestuurd. Nu zit ik hier weer. Het is de enige plek waar ik nog heen kan.”

Crack
In de 69 (pre)metrostations die Brussel telt, verblijven volgens de meest recente schatting 700 mensen als Melissa. Ze zijn compleet verward, hebben geen dak boven het hoofd en zijn zo goed als zonder uitzondering verslaafd aan drugs. In bijna alle gevallen is dat aan crack, de rookbare vorm van cocaïne. De drug is niet alleen volop verkrijgbaar en goedkoop, maar ook makkelijk gebruiksklaar te maken.

Plastic zak
De ammoniak die nodig is om de cocaïne op te koken tot rookbare ’steentjes’, draagt Melissa bij zich in een plastic zak. „Zonder drugs kom ik de dag niet door. Ik heb het nodig, om even al mijn problemen te vergeten”, zegt ze. „De kou. De pijn. De honger. De eenzaamheid.”

De Standaard reisde vorige week verschillende dagen op rij door zo goed als het volledige Brusselse metronetwerk, van ’s morgens vroeg tot ’s nachts. De krant sprak naast drugsverslaafden, ook met reizigers, hulpverleners en personeel van de vervoersmaatschappij MIVB en van Köse Cleaning, de onderaannemer die de metrostations schoonmaakt.

Angst
Bijna niemand wilde met zijn volledige naam in de krant. De drugsverslaafden niet uit schaamte of angst voor de politie, het personeel van MIVB en Köse Cleaning om problemen met hun werkgever te vermijden.

Verontrustend
De conclusie van die gesprekken is erg verontrustend. Dat in sommige Brusselse metrostations daklozen verblijven, is op zich niet nieuw. De stations Beurs en Lemonnier, bijvoorbeeld, staan al jarenlang bekend als onderkomen voor daklozen. Vandaag wonen echter in zo goed als álle metrostations van de hoofdstad mensen die compleet ten onder gaan aan een drugsverslaving. Enig zicht op een oplossing is er niet.

Kartonnen dozen
Neem het metrostation Merode, vlak bij het Jubelpark en enkele chique wijken met klassieke herenhuizen. Tijdens de ochtendspits gaan hier voornamelijk mannen en vrouwen in strakke kantoorkleding de metro op. In geen tijd staan ze zo in de Europese wijk. Maar zelfs op de perrons van dit station zwerven al maandenlang verschillende groepjes drugsverslaafden rond, stelt De Standaard vast. Ze leven er tussen kartonnen dozen die dienstdoen als bed, rondslingerende crackpijpjes en half opgegeten voedseloverschotten van voorbijgangers.

’Verkeerde vrienden’
Een van de rondzwervende jongemannen tovert op eenvoudig verzoek een indrukwekkende collectie pillen en injectienaalden tevoorschijn uit zijn jaszak. „Of ik nog een uitweg zie? Nee, ik zie voor mezelf geen enkele toekomst meer”, zegt hij, zijn gezicht diep weggestopt in een capuchon. Zijn naam wil hij niet zeggen, wel dat hij uit Watermaal-Bosvoorde komt, en 30 jaar oud zou zijn. „De verkeerde vrienden”, klinkt het. „Als ik eens een dag geen geld heb, geven ze me de drugs soms zelfs gratis.”

’Grimmiger dan ooit’
Ook in het metrostation Schuman, pal onder het gebouw van de Europese Commissie, zijn drugs nooit ver weg. „Heroïne, cocaïne, crack. Alles wat je wil, kun je hier zo krijgen. Het is te gek voor woorden”, zegt Saïd, een vijftiger die in het station brood neerlegt op de plekken waar daklozen slapen. Hij is zelf ook dakloos maar nam zich voor nooit toe te geven aan de lokroep van verdovende middelen. „Sinds de coronacrisis is het gebruik van crack geëxplodeerd. De sfeer is agressiever, grimmiger, dan ze ooit was. Ik heb me voorgenomen om zo gezond mogelijk te blijven, ook al leef ik op straat. Als ik me laat wegglijden, raak ik hier nooit meer weg.”

Na de avondspits, wanneer de pendelaars alweer thuis en de metrostations veel leger zijn, wordt de sfeer inderdaad erg grimmig. Het aantal stations waar we na zonsondergang nog op veiligheidsagenten van de MIVB stuiten, of op een controleactie van de spoorwegpolitie, is op een hand te tellen. Op de perrons versnellen metrogebruikers hun pas, om zo snel mogelijk de uitgang te bereiken.

Wanneer een groep reizigers in het metrostation Kruidtuin een hoek omslaat en botst op een tiental drugsverslaafden die aan een roltrap wild schreeuwend een zakje cocaïne onder elkaar verdelen, slaat de schrik hen om het hart. „Ik kom uit een klein dorp in Spanje, dus toen ik enkele maanden geleden naar Brussel verhuisde voor een stage, heb ik me mentaal voorbereid op wat op me zou afkomen”, zegt Andrea Tuñon.

„Maar dat het zo choquerend zou zijn, dat zag ik niet aankomen. Ik durf de metro nog te nemen, maar ik kleed me wel zo onopvallend mogelijk wanneer ik dat doe. Geen aandacht trekken en zo snel mogelijk weer buiten staan, dat is mijn strategie.”

Hallucineren
Ook in het station Ribaucourt snellen uitgestapte passagiers snel naar de uitgang. Op een doordeweekse avond hebben drugsverslaafden hier vrij spel. Ze zitten op de trappen en op de tussenverdieping tussen perron en uitgang, allen met crackpijpje in de aanslag. Op een tussenverdieping zit een man te hallucineren, hij is onaanspreekbaar. Een dealer rijdt achteloos met zijn fiets op het perron, van klant naar klant. Niemand legt hen een duimbreed in de weg, ook niet de twee MIVB-werknemers die plots op het perron opduiken. „Ik ben een trotse Brusselaar, maar als ik bezoek heb en die mensen zien wat er gebeurt in onze metrostations, dan schrikken ze zich rot”, zegt buurtbewoner David Méndez, net nadat hij het metrostation verliet.

In het metrostation Kruidtuin botsen intussen met de regelmaat van een klok nietsvermoedende toeristen met rolkoffertjes op een man en een vrouw die languit op de grond crack roken voor de liftdeuren. De toeristen maken zich zo snel mogelijk uit de voeten, het ratelende geluid van de kofferwieltjes galmt door de kale gangen. De vrouw stelt zich voor als Leila en vertelt dat ze uit Marokko komt, maar al zeven jaar lang in Brussel woont.

Vast onderdak heeft ze niet. „Ik betaal mijn drugs met mijn lichaam”, zegt ze. „Vanmiddag heb ik op straat een man gepijpt voor vijftien euro. Dat is genoeg voor een stuk pizza en een dosis crack.” Ze lurkt tijdens het gesprek aan een glazen pijpje dat haar wordt aangereikt door de man naast haar. „Stoort het niet?”, vraagt ze nog. De scherpe geur van ammoniak vult meteen de ruimte. Amper een paar minuten later, wanneer het euforische effect van de crack alweer is uitgewerkt, is Leila’s stemming volledig omgeslagen, en wordt ze agressief. Ze jaagt ons weg.

De intense opstoten van euforie en hevige crashes die de verslaafden voortdurend beleven door hun crackgebruik, maken hen erg onvoorspelbaar. „We zijn continu op onze hoede”, zegt Quentin Guiraud, vrijwilliger bij het Rode Kruis, tijdens een nachtelijke ronde door het metrostation Troon. Samen met twee collega’s deelt hij er boterhammen, koffie, zeep en tandenborstels uit aan de daklozen.

’Uitzichtloosheid’
Die stromen in groten getale toe. „Er zijn steeds meer verslaafden, en ze worden ook steeds jonger. Door hun crackgebruik zien we hen in korte tijd volledig aftakelen. Soms zijn ze al na enkele maanden vel over been”, zegt Guiraud. „Soms zijn er voorbijgangers die hen met de beste bedoelingen benaderen, bijvoorbeeld om eten uit te delen, maar eigenlijk is dat niet altijd veilig. De uitzichtloosheid van hun situatie maakt hen agressief.”

Ambulancediensten moeten soms meermaals per nacht uitrukken naar hetzelfde metrostation om verslaafden af te voeren, stelt De Standaard zelf vast. Maar de drugsverslaafden zijn ook een gevaar voor hun omgeving. Op Instagram circuleert een filmpje van een razende man die bovenaan de trappen van datzelfde metrostation een elektrische step naar beneden gooit. Daar raakt op dat moment gelukkig niemand.

In oktober gooide een dakloze vrouw ammoniak naar drie veiligheidsagenten van de MIVB in het metrostation De Brouckère. Zij liepen tweedegraadsbrandwonden op. En vorige week vrijdag moest de Brusselse brandweer op enkele uren tijd tweemaal uitrukken, telkens om brandjes te blussen die verslaafden hadden gesticht in een metrostation.

’Moeilijker’
„Het wordt erger en erger”, zegt een werknemer van poetsbedrijf Köse Cleaning, terwijl hij de vuilnisbakken in het metrostation Beurs leegmaakt. „Ik maak al meer dan twintig jaar de metrostations schoon, nog altijd met veel plezier. Maar het wordt steeds moeilijker werken. We maken schoon, en een half uur later is het weer smerig.” Hij wijst naar de onbewaakte fietsenstalling in het station, waar nog amper fietsen staan, maar waar drugsverslaafden hun roes uitslapen.

’Kots en uitwerpselen’
Op de vloer liggen kots en uitwerpselen, de stank van urine doet kokhalzen. „Collega’s van me zijn zelfs al bedreigd door een verslaafde met een mes, omdat hij dacht dat zij z’n drugs hadden weggegooid. Er zijn amper nog stations waar dit soort problemen niet voorkomen.”

Terug in het metrostation IJzer verschijnt plots een lach op het gezicht van Melissa: haar dealer daalde zonet de roltrappen af. Eerst negeert hij haar, omdat wij bij haar staan. We vertrekken. Wanneer we een uur later nog eens door het station wandelen, ligt ze gelukzalig aan een crackpijpje te lurken.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Pizzaman
Berichten: 2430
Lid geworden op: do apr 14, 2016 8:43 pm

Re: De ondergang der Belgen

Bericht door Pizzaman »

Over inflatie gesproken, vroeger kostte dat twee Breezertjes. :thinking:
Zalig zijn de onnozelen en simpelen van geest, want zij zullen er in lopen.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 17390
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

De ondergang van de Belgische toekomst

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Fijn al die informatie over de metro stations in Brussel waar zo makkelijk aan drugs is te komen. Op naar Brussel, want als ik De Telegraaf goed begrijp is het daar bijna elke dag Sinterklaas. Dan fantaseer ik er zelf maar op los. De verslaafden weten allemaal het Sociale Loket te vinden. Maar . . . bij gebrek aan een vaste woon- of verblijfplaats kan van een uitkering geen sprake zijn. Nou . . . het opgeven van een specifiek metro station geldt mogelijk als legitiem woonadres. Ach ja, zo voorkom je tenminste berovingen. Want daar heb ik niks over gelezen. :*)
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben ontoerekeningsvatbaar gelovig atheïst wegens gebrek aan de vrije wil.
mercator
Berichten: 19665
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: De ondergang van de Belgische toekomst

Bericht door mercator »

Hans v d Mortel sr schreef:
za feb 03, 2024 1:26 am
Fijn al die informatie over de metro stations in Brussel waar zo makkelijk aan drugs is te komen.
Ik denk niet dat je voor 15 € veel crack kan kopen. Er zal dus veel gepi.pt moeten worden. De junks kunnen wel naar verwarmde opvanglocaties waar ze hun stuff in comfortabele omstandigheden kunnen nuttigen. Een horde straathoekwerkers begeleidt hen daar naartoe.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 17390
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

De ondergang der Belgen in volle gang. Met dank aan Islam

Bericht door Hans v d Mortel sr »Voor vrede en onafhankelijkheid - ooit een aanwezige realiteit toen België nog geen last had van Marokkanen en ander Afrikaans parasietenvolk op onze kenniseconomie en beschaving. Maar helaas, dat zijn nu vervlogen tijden. The point of no return is al bereikt. Het is dus slechts een kwestie van tijd. De linkse politiek hoeft zich geen zorgen te maken in België. De ondergang der Belgen is al in volle gang.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben ontoerekeningsvatbaar gelovig atheïst wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 89504
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De ondergang der Belgen

Bericht door Ariel »

Maar van de islamisering van Europa is geen sprake hoor. Onze kinderen en kleinkinderen zullen ons verwijten een schitterende beschaving te hebben weggegeven, zomaar, zonder enige aanleiding en zonder enig verzet.
Theo Francken MP

Beste mensen,

De Pakistaanse imam Muhammad Ansar Butt leidt de salat, het islamitisch gebed, op het spreekgestoelte van het Brussels parlement en wordt erna door het Brusselse regeringslid van ‘anti-racisme’ Nawal Ben Hamou van de PS gehuldigd.

De socialisten vochten decennialang tegen de macht van de katholieke kerk, maar voor de islam rollen ze de rode loper uit. Nu de communisten van de PvdA/PTB als grootste partij peilen in Brussel, succes te wijten aan hun extreme Israël-haat en pro-Islam standpunten (opperkameraad Hedebouw wil de hijab vanaf 8(!) jaar overal op school toelaten), en nu de seculiere vleugel binnen de Brusselse PS het pleit verloor, buigt de PS dieper dan ooit tevoren voor de gunst van de moslims in onze hoofdstad. Dit leidt tot dergelijke ongeziene Soumission-taferelen.

Nu hij toch in de plenaire vergadering zit, kan de vergadering hem misschien eens ondervragen over zijn standpunt over homofilie, blasfemie en vrouwenrechten?

Het eens zo liberale Brussel lijkt wel een verloren stad. Op alle vlakken. Mijn Brabants hart bloedt.

Prettige dag,

Theo

Bron: Peter Velle
Afbeelding

Afbeelding
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 89504
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De ondergang der Belgen

Bericht door Ariel »

Moslimgeestelijke kwam op uitnodiging Parti Socialiste

Zingende imam zorgt voor politieke rel: ’Brussel loopt gevaar door toenemende islam-invloed’

ALEXANDER BAKKER

Een zingende imam in het parlement van Brussel zorgt voor een grote politieke rel in België. De parlementsvoorzitter erkent dat het evenement niet had mogen plaatsvinden. „Het parlement moet neutraal blijven.”

De ophef ontstond pas nadat een video van het gebeuren op sociale media was geplaatst. Op de beelden is te zien hoe een moslimgeestelijke verzen uit de Koran zingt vanaf het spreekgestoelte in het parlement van het gewest Brussel. De beelden zijn vorige maand gemaakt, de imam bracht een bezoek aan het parlement op uitnodiging van de linkse politicus Hasan Koyuncu van de Parti Socialiste.

Tempel van democratie
Zijn partijgenoot en parlementsvoorzitter Rachid Madrane reageert geschokt. „Het parlement is enkel de tempel van de democratie”, aldus de voorzitter tegen persbureau Belga. „Dit mag nooit meer gebeuren.”

Volgens partijleider Georges-Louis Bouchez van de Franstalige liberale partij MR ’loopt Brussel gevaar door toenemende religieuze invloed.’ Kopstuk van de Vlaamse N-VA Theo Francken stelt dat het niet zomaar een bezoekje was. Volgens hem tonen de beelden aan dat de Pakistaanse imam gehuldigd werd door Nawal Ben Hamou, de Brusselse staatssecretaris voor gelijke kansen. Eveneens lid van de Parti Socialiste (PS).

Strijd tussen moslims en Joden
Volgens Idit Rosenzweig-Ab, ambassadeur van Israël in België, waren het bovendien geen onschuldige koranverzen. „De uitgenodigde imam koos ervoor delen van soera Al-Ahzab te reciteren, een soera over een strijd tussen moslims en Joden. Ik ben absoluut geschokt.”

Volgens de ambassadeur roept de soera expliciet op tot het doden en gevangennemen van Joden. „Hij had iets anders kunnen kiezen. Dit is een angstaanjagende symbolische boodschap voor iedereen die de Koran kent, rechtstreeks vanuit het parlement.”

Over de scheiding tussen kerk en staat is in België doorgaans meer debat dan in Nederland. Verschillende partijen hebben zich in het verleden voorstander getoond om laïcité, net als Frankrijk, te verankeren in de grondwet.

Frankrijk gidsland
De progressieve Parti Socialiste ziet Frankrijk als gidsland, maar richting de verkiezingen van juni lijkt de afdeling in Brussel steeds meer afstand te nemen van laïcisering. Critici zien het als een strategie om stemmen van de grote moslimgemeenschap binnen te halen. PS Brussel verzet zich bijvoorbeeld tegen een verbod op ritueel slachten (zoals in Wallonië en Vlaanderen) en men is voor het toestaan van hoofddoeken bij het lokale vervoersbedrijf.

Parlementariër Julien Uyttendaele kondigde in november zelfs zijn vertrek aan bij de Brusselse PS-afdeling vanwege zorgen over de toon van het debat rond seculiere kwesties.

Columnist Alain Gerlache, jarenlang politiek commentator bij de Waalse publieke omroep, reageert op X bezorgd op de zingende imam. „Dit is geen incident”, schrijft hij. „Dit is het bewijs dat er in bepaalde kringen een strategie bestaat van verovering van de macht in Brussel.”
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Plaats reactie