Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 89894
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Bericht door Ariel »

In België verblijven 112.000 mensen zonder papieren, schatten onderzoekers

VUB-onderzoekers schatten dat in ons land 112.000 mensen zonder verblijfsdocumenten zijn. Dat is evenveel als het aantal inwoners van Brugge, aldus De Standaard, Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen woensdag.

Om zicht te krijgen op het werkelijke inwonertal van ons land, inclusief de niet-geregistreerden, pasten demografen van de VUB een eenvoudige, maar vernieuwende statistische methode toe.

Niet-geregistreerde personen kunnen namelijk heel lang onder de radar blijven, tot ze overlijden. "Op dat moment hebben mensen er geen belang meer bij om verborgen te blijven", zegt demograaf Johan Surkyn, die het onderzoek leidde. In de statistieken worden alle over­lijdens op het Belgische grondgebied bijgehouden, dus ook die van niet-geregistreerde personen.

Jaarlijks overlijden in ons land ongeveer 500 mensen die niet in ons bevolkingsregister opgenomen zijn. Op basis daarvan berekenen de onderzoekers dat er op een willekeurige dag 489.000 niet-geregistreerde mensen op ons grondgebied verblijven. Dat zijn niet allemaal sans-papiers maar bijvoorbeeld ook toevallige toeristen of asielzoekers met verblijfsvergunning. Door die verschillende groepen af te trekken van de 489.000 niet-geregistreerden, kwamen de onderzoekers uit op 112.000 sans-papiers die van buiten de Schengenzone komen.

De studie, die mee uitgevoerd is door Pieter-Paul Verhaeghe en ­Sylvie Gadeyne (VUB), is nog niet gepubliceerd in een wetenschappelijk­ tijdschrift. Ze is dus nog niet getoetst door andere academici. De methode kon wel al op belangstelling rekenen. "We vermoeden dat we in andere landen navolging zullen krijgen'", zegt ­Surkyn. Hij gaat er prat op dat de berekeningen robuuster zijn dan de cijfers die tot op vandaag circuleerden.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 89894
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Bericht door Ariel »

Vierde dag op rij terroriseren moslimjongeren de Antwerpse winkelstraten. Tijdens de ramadan is dat krapuul altijd extra agressief.

Enkele jongeren hebben het dinsdagavond bont gemaakt in de omgeving van het Operaplein en de De Keyserlei. Ze vielen passanten aan de ingang van de premetro lastig en gooiden met eieren naar de winkels. De politie kwam tussenbeide en hield twee minderjarigen bestuurlijk aan.
Vierde dag van onrust op De Keyserlei: twee jongeren bestuurlijk aangehouden, een van hen had verstevigde bokshandschoenen bij

Antwerpen - De Antwerpse politie is voor de vierde dag op rij moeten uitrukken voor amokmakende jongeren op de De Keyserlei, vlak bij het Centraal Station. Twee jongeren werden vrijdagnamiddag bestuurlijk aangehouden, één van hen was minderjarig en had verstevigde bokshandschoenen bij.

Terwijl de paasvakantie bezig is aan zijn laatste dagen, is de rust op de De Keyserlei nog altijd niet wedergekeerd. Voor de vierde dag op rij is het onrustig in de buurt van het Operaplein. “Er zijn twee personen bestuurlijk gearresteerd omdat ze een taser en verstevigde bokshandschoenen bij hadden”, zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. “Net als de afgelopen dagen houden we de buurt nauwlettend in de gaten.”

De afgelopen drie dagen was de De Keyserlei ook het toneel van onrust. Dinsdagavond bekogelden enkele hangjongeren winkels met eieren, maar vielen ze ook passanten van het metrostation Opera lastig. Daarbij werden twee jongeren bestuurlijk gearresteerd. Woensdag vielen jongeren binnen en buiten aan de McDonald’s op de De Keyserlei klanten lastig en gooiden ze er onder meer spullen op de grond. In het tumult werd een 17-jarige jongeman gearresteerd die illegaal in ons land verbleef. Hij werd ervan verdacht een gsm gestolen te hebben en werd ter beschikking gesteld van de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ). Tot slot raakten donderdag ook enkele jongeren slaags op de De Keyserlei.

Het is niet duidelijk of de incidenten een link met elkaar hebben.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 89894
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Bericht door Ariel »

Moslimjongeren terroriseren nu ook mensen op de Meir in Antwerpen. Ja, de drukste winkelstraat van de stad! Burgemeester Bart De Wever is de controle volledig kwijt.

Dit gebeurde tijdens de ramadan.
Groepjes jongeren maken twee dagen na elkaar amok in het centrum van Antwerpen: trend of toeval?

Groepjes jongeren hebben twee dagen na elkaar voor overlast gezorgd in de buurt van het Operaplein en de De Keyserlei in Antwerpen. Er werden 3 jongeren van 14, 15 en 17 jaar bestuurlijk aangehouden. Jongeren vielen er voorbijgangers en klanten van McDonald's lastig en er werden enkele winkels met eieren bekogeld. De politie is extra waakzaam.

Twee dagen na elkaar hebben groepjes jongeren het bont gemaakt in de omgeving van het Operaplein en de De Keyserlei in het centrum van Antwerpen. Dinsdag kreeg de politie een melding dat jongeren aan de ingang van het premetrostation mensen intimiteerden door er onder meer rakelings met brommertjes langs te rijden. Ze duwden ook op de noodknop van de roltrap.

Winkels met eieren bekogeld
"Medewerkers van De Lijn kwamen tussenbeide maar dat had niet het gewenst effect. De politie is dan ter plaatse gekomen, ook omdat we hoorden dat jongeren met eieren naar winkels op de De Keyserlei hadden gegooid", vertelt woordvoerder Willem Migom van de Antwerpse politie.

"Er zijn twee jongeren van 14 en 15 jaar bestuurlijk aangehouden en thuis afgezet. Er werden nog een 10-tal jongeren geïdentificeerd. Onze bemiddelingsteams zullen thuis langsgaan om ook met de ouders te praten en hen op hun verantwoordelijkheden te wijzen."

Amok in McDonald's restaurant
Gisteren waren er in de buurt opnieuw problemen met een groepje jongeren. "We zagen op onze veiligheidscamera's dat daar opnieuw jongeren hadden verzameld. We kwamen ter plaatse om te vermijden dat er nog eens voorbijgangers zouden worden lastiggevallen", zegt Migom.

"Iets later kregen we dan een melding vanuit het McDonald's restaurant aan het Centraal Station dat een tiental jongeren er amok maakte op het terras en in de zaak. Klanten werden gehinderd en er werd ook afval op de grond gegooid. Daarbij werd een 17-jarige jongen bestuurlijk aangehouden. "

In de buurt werd nog een 17-jarige opgepakt die een gsm zou hebben gestolen. De gsm werd niet aangetroffen maar de jongen bleek illegaal in ons land. Na verhoor werd hij ter beschikking gesteld van de Dienst Vreemdelingenzaken.

Verder onderzoek zal moeten uitwijzen of het om dezelfde jongeren gaat die zowel dinsdag als woensdag voor problemen hebben gezorgd. "Het zal nog moeten blijken of we kunnen spreken van een trend of dat het eerder toeval is", aldus Migom. "Sowieso zal er onder meer via de camera's ter plaatse extra aandacht zijn, mocht er zich opnieuw een gelijkaardige groep vormen. Zo kunnen we proactief optreden met bemiddelingsteams en ploegen in uniform om te vermijden dat toevallige passanten opnieuw het slachtoffer zouden worden van dit soort gedrag."
Opnieuw vechtpartij op Meir in Antwerpen met jongeren

Op de Meir in Antwerpen is even na 17 uur een vechtpartij uitgebroken. Verschillende jongeren zouden een man aangevallen hebben. Omstaanders probeerden hem te verdedigen. Eén iemand is gewond geraakt.

Even na 17 uur is een vechtpartij uitgebroken op de Meir in Antwerpen, vlakbij Wapper. Een groepje jongeren zou er een man aangevallen hebben. Omstaanders mengden zich in het tumult om hem te verdedigen. Er zijn ook mensen een winkel binnengevlucht.

De politie kwam met verschillende teams ter plaatse, waaronder het fiets- en het hondenteam. Er werd ook een ziekenwagen gevraagd omdat er een gewonde is gevallen. Het is niet duidelijk hoe ernstig die eraan toe is.

Het is nog niet duidelijk wat de aanleiding is van de vechtpartij. De laatste weken waren er al geregeld vechtpartijen tussen jongeren in de buurt van de De Keyzerlei, die in het verlengde ligt van de Meir.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24966
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Bericht door King George »

Groepjes jongeren...
Het morele gelijk ligt bij het volk
Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 89894
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Bericht door Ariel »

Man giet fles water over hoofd van nietsvermoedende studente (18) aan Sint-Pietersstation: “Je hebt geluk dat ik je niet neersteek”

Een achttienjarige scholiere kreeg donderdagmorgen vanuit het niets een fles water over het hoofd gegoten in de buurt van het Sint-Pietersstation. De man bedreigde nadien het meisje en noemde haar een hoer. “Ik durf eerlijk gezegd niet meer alleen rondlopen in die buurt van het station.”
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 89894
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Bericht door Ariel »

Het nieuwe België.
Afrikanen die elkaar te lijf gaan met samoeraizwaarden en elkaar met opzet op de sporen duwen.
Treinongeval, of moord.
Treinongeval Zaventem: zwaargewonde buiten levensgevaar, politie zoekt getuigen, maandag autopsie

Het onderzoek naar het dodelijk incident gisteren in het station van Zaventem, is nog volop aan de gang. De politie is op zoek getuigen om de juiste omstandigheden te achterhalen. Bij een vechtpartij op het perron werden twee jongeren gegrepen door een doorrijdende hogesnelheidstrein. Een van de twee overleed, de andere werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Hij is intussen buiten levensgevaar. Maandag vindt de autopsie plaats.

Volgens de eerste vaststellingen van het parket begonnen gisteren om 16.15 uur een tiental personen te vechten op het perron van het station in Zaventem. "Daarbij kwamen drie personen op de sporen terecht, waar ze de vechtpartij verder hebben gezet. Kort daarna is een hogesnelheidstrein op die plek gepasseerd", zegt Gilles Blondeau van het parket Halle-Vilvoorde.

Een van de drie kon op tijd de sporen verlaten, de twee anderen niet meer. Zij werden gegrepen door een hogesnelheidstrein. Eén iemand overleed ter plaatse. Het gaat naar alle waarschijnlijkheid om een 23-jarige man uit Etterbeek, al moet dat nog worden bevestigd na een autopsie komende maandag. De andere persoon is een 16-jarige jongen uit Brussel, die zwaargewond werd overgebracht naar het ziekenhuis.

In de hogesnelheidstrein, die afkomstig was uit Duitsland, zaten volgens NMBS-woordvoerder Bart Crols zo'n tweehonderd reizigers. Zij werden geëvacueerd en er werden vervangbussen voor hen ingezet.

Het treinverkeer was urenlang onderbroken, maar sinds 22.35 uur kunnen de treinen tussen Brussel-Noord en Leuven opnieuw op alle vier de sporen rijden.

Ongeluk
Sonja Hoylaerts van restaurant Serenata op het Heldenplein, vlakbij de ingang van het station, was op dat moment in de buurt. Zij zag naar schatting een veertigtal jongeren. "Ik zag en hoorde geroep en getrek. Het voelde niet veilig, dus belde ik de politie. Even daarna escaleerde het. Het was een heen-en-weergeloop van jongeren die elkaar achterna zaten.”

Op een bepaald moment zag Sonja, die intussen een tweede keer de politie had gecontacteerd, hoe vier jongeren naar het station trokken. "Volgens mij voelden ze zich onveilig en vluchtten ze weg. Ik heb er vier het station in zien lopen, de trein kwam langs en toeterde nog heel hard, en er kwamen maar twee jongeren terug. Toen ik zag dat passagiers van een andere trein allemaal hun hand voor hun mond hielden, wist ik dat het was misgelopen." Het duurde volgens Sonja uiteindelijk twintig minuten vooraleer de politie arriveerde.

Volgens een tweede getuige, wiens gegevens gekend zijn op de redactie, was het duidelijk een ongeluk. Hij zag naar eigen zeggen hoe twee personen het station kwamen ingerend. "Er was inderdaad een gevecht bezig, maar geen gevecht op leven en dood, eerder een schermutseling. Op het fatale moment kwam een trein aan hoge snelheid toe. De twee jongeren stonden toen op het perron, maar door de hoge snelheid van de trein werden ze gegrepen. Het is dus zeker niet zo dat de ene de andere voor de trein heeft geworpen."

Volgens Holemans was de situatie na het voorval zeer onrustig. Politie Zaventem kreeg bijstand van andere zones om de situatie te kalmeren. "Ik mag niet zeggen dat het de eerste keer is dat er ruzie ontstond tussen jongeren. Een tweetal jaar geleden was er al een serieus incident op het kerkplein, waarbij een jongere een andere jongere met een mes had gestoken."

Hoewel de nodige vaststellingen werden gedaan, is de federale gerechtelijke politie nog op zoek naar extra informatie. Die hopen ze te krijgen via mensen die vrijdag getuige waren van het gewelddadige en dodelijke incident aan het station. "Om de juiste omstandigheden van deze vechtpartij te kennen, zoekt de politie getuigen die informatie kunnen geven over de feiten", laat de politie weten.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 89894
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Bericht door Ariel »

Dodelijk ongeval tijdens vechtpartij in station van Zaventem: wat weten we al?

Er heerst nog veel onduidelijkheid over de vechtpartij in en rond het station van Zaventem afgelopen vrijdag, waarbij een jonge man van 23 om het leven kwam. Waarom werd er gevochten, wie was er betrokken bij het incident en hoe verloopt het onderzoek?

De feiten
Tijdens een vechtpartij in het station van Zaventem vrijdagavond belanden drie jongeren op het treinspoor. Een van hen kan op tijd weggeraken, maar de andere twee worden gegrepen door een hogesnelheidstrein. De oudste van de twee, een jonge man van 23 uit Etterbeek, overleeft het ongeval niet. Het andere slachtoffer, een Brusselse tiener van 16 jaar oud, wordt zwaargewond naar het ziekenhuis afgevoerd. Hij is op dit moment buiten levensgevaar.

Waarom werd er gevochten?
Over de aanleiding van de vechtpartij heerst nog veel onduidelijkheid. Verschillende bronnen spreken over een schoolruzie die zou geëscaleerd zijn aan het station. Daar waren niet alleen tieners aanwezig uit de lokale secundaire scholen, maar ook oudere jongeren. Getuigen hebben het over Brusselse jeugdbendes, maar dat werd nergens officieel bevestigd.

Het gevecht begon buiten het station en ging daarna verder op het perron waar het dodelijke ongeval plaatsvond. Bij dat laatste gevecht op het perron zouden een tiental personen betrokken geweest zijn.

Zijn er verdachten?
De politie heeft 4 jongeren opgepakt en verhoord die bij de vechtpartij betrokken zouden geweest zijn. 3 van hen, allen uit Brussel, moesten ook voor de onderzoeksrechter verschijnen. Twee van die jongeren (20 en 22 jaar) zijn vrij onder voorwaarden. De derde - een jongen van 19 uit Anderlecht - is onder elektronisch toezicht geplaatst en zal eind deze week voor de raadkamer in Brussel moeten verschijnen.

Dicht bij het station van Zaventem zijn drie campussen van de secundaire school Zavo. De slachtoffers zouden niets met die school te maken hebben, maar de 19-jarige jongen die onder elektronisch toezicht werd geplaatst, ging wel naar die school. Dat bevestigt zijn advocate, die ook aangeeft dat haar cliënt niets met het incident of de voorafgaande ruzie te maken heeft.

Ook de advocaat van een van de andere twee jongeren die werden voorgeleid voor de onderzoeksrechter - maar nu vrij is onder voorwaarden - betwist dat zijn cliënt iets met de feiten te maken heeft.

Wraakacties?
Op sociale media circuleerden dit weekend hier en daar oproepen om wraak te nemen voor de dood van de 23-jarige jongeman. Het lokale bestuur en de politie nemen die dreiging ernstig en daarom is er vandaag en de komende dagen extra politie-aanwezigheid in het station van Zaventem en op de campussen van de Zavo-school.

Vandaag gaan er opnieuw berichten rond over wat er vrijdag gebeurd is, maar daarin wordt veelal opgeroepen om kalm te blijven en geen wraak te zoeken. Verschillende mensen vragen via sociale media ook om de familie van het dodelijke slachtoffer financieel te steunen om de begrafenis te bekostigen.

Wat doet de school?
De Zavo-school is vandaag open en biedt psychologische hulp aan aan de leerlingen. "Wij hebben meer dan 2.000 leerlingen en die maken bijna allemaal gebruik van het openbaar vervoer. Er zullen dus ongetwijfeld veel getuigen zijn van het dramatisch ongeval vrijdag", aldus directeur Kurt Gommers in "De ochtend" op Radio 1.

Niet alle leerlingen moesten vandaag naar school komen, want de derde graad volgt vandaag afstandsonderwijs. (Dat was zo gepland en heeft dus niks te maken met het incident vrijdag.) Maar van de 1.400 leerlingen die vandaag wel verwacht werden, bleven er toch zo'n 600 thuis, uit angst. Ook 2 van de 300 leerkrachten daagden niet op.

Directeur Kurt Gommers heeft begrip voor de angst en bezorgdheid. De leerlingen die wel naar school komen, kunnen vandaag en de komende dagen rekenen op psychologische steun van experts van slachtofferhulp, het CLB en het Rode Kruis.
Toch zou het wel degelijk een ruzie op school geweest zijn die aanleiding heeft gegeven tot de vechtpartij aan het station in Zaventem. "Het gaat om een ruzie die begon op school en geëscaleerd is aan het station, met fatale gevolgen", vertelt Mike De Witte, de advocaat van een van de jongeren die na het incident werd gearresteerd en verhoord.

"Mijn cliënt was daar inderdaad aanwezig", vertelt De Witte. "Hij was een vriend van de jongen die overleden is, maar heeft niks met de feiten te maken. Hij heeft zich vrijwillig aangeboden bij de politie, maar gezien de ernst van de feiten werd hij ook voorgeleid voor de onderzoeksrechter. Hij is vrijgelaten onder voorwaarden."
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 89894
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Bericht door Ariel »

FILMPJE
“Wie twee tellen naar de prijslijst kijkt om een cola te bestellen, is wellicht bestolen”: politie is wanhoop nabij door situatie aan Zuidstation in Brussel

Na de vele incidenten in en om het Zuidstation in Brussel, met 238 politie-interventies in vijf maanden tijd, heeft de spoorwegpolitie tijdelijke maatregelen genomen. Een paar extra patrouilles en twee opzichtig geparkeerde – lege – politiecombi’s moeten de rust doen weerkeren. “Deze plek is al jaren een absolute ramp.”
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24966
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Bericht door King George »

Is het er milticrimineel multicultureel?
Het morele gelijk ligt bij het volk
Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 89894
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Bericht door Ariel »

Onrust in Belgische provincie Luik na dodelijk politieschot

Een fatale confrontatie tussen een bestuurder en een politieagent zorgt in de Belgische provincie Luik voor onrust. De autoriteiten maakten zondag melding van nieuwe nachtelijke rellen. „Er waren geen grote confrontaties zoals de vorige nacht, maar enkele tientallen individuen gingen in kleine groepen de confrontatie aan met de politie”, zei de burgemeester van Oupeye, Serge Fillot.

De onlusten begonnen vrijdagavond, nadat eerder op de dag een bestuurder in de gemeente Oupeye was doodgeschoten. De autoriteiten zeggen dat de jongeman met een quad was ingereden op de politie. Die had hem opdracht gegeven te stoppen en zou vervolgens hebben geschoten.

Daarna liepen de gemoederen hoog op en botsten betogers met de politie. Die verrichtte de afgelopen twee nachten tientallen arrestaties. De onlusten gaan gepaard met vandalisme in Oupeye en het nabijgelegen Herstal. Bushokjes zijn beschadigd, ruiten ingegooid en vuilnisbakken in brand gestoken.

De autoriteiten hebben een samenscholingsverbod uitgevaardigd. Ze gaan overleggen over mogelijke aanvullende maatregelen voor de komende nacht.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 89894
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Bericht door Ariel »

België is verrijkt met een bijna compleet handbal team. Of ze daar blij mee moeten zijn? :nietverstaan:
Burundees handbalteam dat spoorloos verdween, vraagt asiel aan in België

Afbeelding

Een groot deel van het Burundese handbalteam dat drie weken geleden moest spelen op het WK in Kroatië maar spoorloos verdween, heeft asiel aangevraagd in België.

Drie weken geleden verdwenen tien spelers van het Burundese handbalteam spoorloos op het WK Handbal U19 in Kroatië, dat dit jaar plaatsvond van 2 tot 13 augustus. Ze moesten aantreden tegen Bahrein, maar kwamen niet opdagen. Niemand van het team nam zijn telefoon op. Hun kamers in het hotel in Rijeka waren leeg, op die van drie spelers na. Door het voorval konden ze ook geen ploeg opstellen tegen Nieuw-Zeeland. Ze verloren reglementair met 10-0.

De politie verspreidde onmiddellijk beelden van de tien vermisten. Het onderzoek dat toen werd opgestart, heeft nu iets opgeleverd. De vermiste ploeg, of een groot deel ervan, heeft onlangs asiel aangevraagd in België. Dat bevestigt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V). „Op de concrete dossiers kan ik niet ingaan”, zegt haar woordvoerster Sieghild Lacoere. „Maar veel Burundezen naar België komen, vallen onder de verantwoordelijkheid van Kroatië. Dat is ook het geval als men voor bijvoorbeeld een sportwedstrijd daar een visum heeft gekregen.”

Minderjarigen
Als Burundezen die eerst in Kroatië waren daarna doorreizen naar België en asiel aanvragen, moeten ze worden opgevangen. „Dat weegt uiteraard op het opvangnetwerk”, aldus Lacoere. „Onze diensten nemen dan ook contact op met Kroatië om de terugkeer te organiseren naar daar. Dit kan enkel als het om meerderjarigen gaat.”

De Moor communiceerde afgelopen week nog dat alleenstaande mannen de komende tijd geen asielopvang meer kunnen krijgen, om de gezinnen met kinderen een plek te kunnen geven. Maar voor de tien spelers van Burundi is die maatregel wellicht niet van toepassing, aangezien het allemaal zeventienjarigen en dus niet-begeleide minderjarigen zijn. Die komen wel nog in aanmerking voor opvang.
Net voor ze op 9 augustus op het Wereldkampioenschap handbal in Kroatië de wedstrijd tegen Bahrein zouden spelen, bleek ongeveer de volledige nationale ploeg van Burundi onvindbaar. Op de universiteitscampus van Rijeka waar ze logeerden, leken tien van de spelers van de aardbodem verdwenen. Pogingen om hen telefonisch te bereiken leidden tot niets. Omdat er te weinig spelers overbleven, moest de wedstrijd noodgedwongen geannuleerd worden na forfait. Volgens het reglement kreeg Burundi daarom een 10-0. Ook voor de wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland kon Burundi geen team opstellen.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
mercator
Berichten: 19672
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Bericht door mercator »

Ariel schreef:
ma sep 04, 2023 12:34 am
België is verrijkt met een bijna compleet handbal team. Of ze daar blij mee moeten zijn? :nietverstaan:
Volgens de linkse denkers wel. Die gaan nl. onze pensioenen betalen. Ik zag zondag de gevierde Nederlandse schrijver Grunberg dat praatje ook vertellen op Buitenhof. Hoe dat dan gaat gebeuren als ze in de illegaliteit of de werkloosheid blijven hangen wordt er niet bij verteld. Grunberg kwam niet verder dan asiel verlenen is niet alleen onze maatschappelijke maar ook onze morele plicht . Ik ben benieuwd Grunberg zijn plicht in de praktijk brengt.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 17488
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Bericht door Hans v d Mortel sr »

mercator schreef:
di sep 05, 2023 5:00 pm
Ariel schreef:
ma sep 04, 2023 12:34 am
België is verrijkt met een bijna compleet handbal team. Of ze daar blij mee moeten zijn? :nietverstaan:
Volgens de linkse denkers wel. Die gaan nl. onze pensioenen betalen. Ik zag zondag de gevierde Nederlandse schrijver Grunberg dat praatje ook vertellen op Buitenhof. Hoe dat dan gaat gebeuren als ze in de illegaliteit of de werkloosheid blijven hangen wordt er niet bij verteld. Grunberg kwam niet verder dan asiel verlenen is niet alleen onze maatschappelijke maar ook onze morele plicht . Ik ben benieuwd Grunberg zijn plicht in de praktijk brengt.
Het probleem met de veel gelezen populaire schrijver Grunberg is, dat hij volgens mij denkt dat hij zo wat in alles uitblinkt wat woordelijk uit zijn mond komt. Hij verbeeldt zich waarschijnlijk een alleswetende scribent te zijn.

Afbeelding

Hoezo morele plicht ten aanzien van asiel eisers? Is het Grunberg dan nog nooit opgevallen dat in al die overvolle bootladingen over zee die al voor de oversteek aan zinken toe zijn, bijna uitsluitend door mannen bevolkt worden? Als ik goed ben geïnformeerd is het onze morele plicht mensen in nood te helpen. Bijvoorbeeld wanneer voor onze ogen een auto te water geraakt met daarin personen. Maar dan alleen wanneer er geen gevaar voor eigen leven bestaat en dat de hulpverlener zelf kan zwemmen. Iets anders is het wanneer de asiel toerist in Nederland aankomt en vertelt dat hij in zijn land van herkomst in het water is gesprongen en een verdrinkingsdood in scene heeft gezet om die vervolgens hier in geuren en kleuren uit de doeken te doen.

Neem Oekraïne: 19,7 keer de oppervlakte van België en 14,4 keer de oppervlakte van Nederland. Een gigantisch groot land dat 37.894.872 inwoners telt (dom Nederland telt als overbevolkte schapenkooi 17.000.000 inwoners) Oekraïne is een gigantisch uitgestrekt gebied waar nog geen bom is gevallen, laat staan een Russische soldaat is waargenomen. Dus wat komen die dilettante Oekraïners hier in België (65.000) en Nederland (bijna 100.000) in hemelsnaam uitvreten? Zijn we gek geworden soms? Nee. Wij dienen ons te wenden tot in domheid verheven corrupte politici.

Politici zijn verworden tot regelrechte misdadigers van het eigen volk.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben ontoerekeningsvatbaar gelovig atheïst wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 17488
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Ariel schreef:
ma sep 04, 2023 12:34 am
België is verrijkt met een bijna compleet handbal team. Of ze daar blij mee moeten zijn? :nietverstaan:
Volgens het reglement kreeg Burundi daarom een 10-0.
Dus ze hebben door niet te spelen tegen Bahrein, gewonnen met 10-0. Het moet niet gekker worden. Het was echter Bahrein dat de 10-0 cadeau kreeg. Wel zo logisch denk ik. :roll:
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben ontoerekeningsvatbaar gelovig atheïst wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 89894
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Bericht door Ariel »

'Tien miljoen of er ontploffen bommen': scholendreiger België opgepakt in Marokko

Het Belgisch gerecht heeft in Marokko een man laten arresteren die verantwoordelijk is voor de dreigmail waarin hij bomaanslagen op Brusselse scholen aankondigde. Hij eiste 10 miljoen euro, dertig scholen bleven een dag gesloten.

De federale gerechtelijke politie arresteerde de man maandag, met behulp van de Marokkaanse autoriteiten. Hij bevond zich in Marokko, van waaruit hij de dreigmail gestuurd had, en heeft ook de Marokkaanse nationaliteit.

Doodskisten
Zondag had hij een niets aan de verbeelding overlatende mail gestuurd naar de Franstalige onderwijskoepel, met daarop zijn bankrekeningnummer. „Er zijn verschillende bommen, klaar om te ontploffen, geplaatst op verschillende plaatsen. Stort 10 miljoen euro op mijn rekening en dan geef ik u de juiste plaatsen waar de bommen gelegd zijn. Ik wacht op uw antwoord en dan geef ik u alvast de locatie van de vijf eerste bommen. Eén keer het geld gestort, geef ik de adressen van de andere bommen.”

De mail was uitermate bedreigend. „Doet u dit niet, dan mag u doodskisten gaan maken.” En ook de leerkrachten van de scholen werden bedreigd. „Uw leven en dat van uw kinderen, is dat 10 miljoen euro waard? En u, leerkrachten, we hebben uw adressen en zullen jullie de keel komen oversnijden, u en uw families. Een bloederige Kerst wacht op u.”

Dwaalspoor
De man probeerde ook enkele dwaalsporen uit te leggen. „De politie verwittigen heeft geen nut. We weten dat ze ons zoeken en dat ze onze aankomst in Canada getraceerd hebben (terwijl hij dus in Marokko zat, red.). We zijn Marokko ontvlucht omdat ze me daar als terrorist beschouwen. In de naam van Allah, ik ben jihadist. U zult me niet vinden, of toch niet op tijd. Uw veiligheidssysteem is corrupt.”

De man voegde bij zijn mail ook een foto van zichzelf. Althans, dat deed hij voorkomen. Want die foto en ook de naam die hij vermeldde, zijn niet die van de opgepakte verdachte, zo melden bronnen. De man op de eerste bijgestuurde foto en de vrouw op de tweede hebben niets met de zaak te maken. Wellicht heeft de echte verdachte die beelden van Facebook gehaald.

Motief onduidelijk
Het parket van Brussel laat in een persbericht weten dat de man bekend heeft. „De eerste vaststellingen tonen aan dat de verdachte geen terroristische motieven heeft. Wat het exacte motief is, zal verder onderzoek moeten uitwijzen”, klinkt het nog bij het parket, dat ook de internationale samenwerking in deze zaak prijst.

„De doorbraak kwam er nadat samen met internationale partners intensief is samengewerkt om de bron van deze dreigementen te traceren. Met behulp van geavanceerde technologieën en in nauwe samenwerking met de Marokkaanse autoriteiten, slaagden we erin een verdachte te lokaliseren en te arresteren.”
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Pizzaman
Berichten: 2519
Lid geworden op: do apr 14, 2016 8:43 pm

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Bericht door Pizzaman »

Ariel schreef:
di nov 28, 2023 5:20 pm
....
„De doorbraak kwam er nadat samen met internationale partners intensief is samengewerkt om de bron van deze dreigementen te traceren. Met behulp van geavanceerde technologieën en in nauwe samenwerking met de Marokkaanse autoriteiten, slaagden we erin een verdachte te lokaliseren en te arresteren.”
Zo teeering heej. Je zou toch wensen dat ze een dergelijke ijver OOK ten toon spreidden bij de echte terroristen.
En dan lees je nota bene later na de daad vaak dat het al bekenden waren van de popo.

Zo zie je maar, als het om de centen gaat kan alles.
Zalig zijn de onnozelen en simpelen van geest, want zij zullen er in lopen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 89894
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Bericht door Ariel »

Man (19) uit Antwerpen aangehouden die mogelijk aanslag beraamde op joodse instellingen

Een man van 19 uit Antwerpen is aangehouden, omdat hij mogelijk een aanslag wilde plegen. Dat bevestigt het parket van Antwerpen. Volgens minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open VLD) plande hij die aanslag op joodse instellingen.

Minister Van Tigchelt liet vanmiddag in "VTM nieuws" weten dat een man uit Antwerpen een aanslag plande, op joodse instellingen. "Men laat niets aan het toeval over", zei Van Tigchelt daarover. "Men is gisterenochtend tussenbeide gekomen en de man is gearresteerd en aangehouden. Op die manier proberen we de dreigingen die zich manifesteren te neutraliseren."

Het parket van Antwerpen heeft nu de aanhouding bevestigd. "De man werd aangehouden op verdenking van het voorbereiden van het plegen van een terroristische aanslag en verboden wapenbezit", klinkt het. "De verdachte verschijnt volgende week voor de raadkamer, die zal beslissen over zijn verdere aanhouding."

Eerder had Israël laten weten dat Hamas aanslagen in Europa zou beramen. Volgens minister van Justitie Van Tigchelt beschikken onze veiligheidsdiensten momenteel "niet over concrete aanwijzingen voor aanslagplannen van Hamas" in ons land.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 89894
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Bericht door Ariel »

Spaanssprekende kansenparel ?
Steekpartij trein Hasselt: meerdere gewonden, mensen op het spoor, omstanders overmeesteren verdachte (28)

In het station van het Belgische Hasselt is donderdagavond een 28-jarige treinreiziger gearresteerd nadat hij meerdere personen verwondde. Een slachtoffer (23) belandde in het ziekenhuis met steekwonden. Omstanders overmeesterden de verdachte.

Toen de trein Blankenberge-Genk rond 20.30 uur stopte in Hasselt aan het perron tussen spoor 6 en spoor 7, stormden de betrokkenen van een steekincident uit de trein. Er werd stevig gevochten.„Het ging om ernstig geweld”, zegt woordvoerder van parket Limburg Pieter Strauven. „Een Spaanssprekende man maakte meerdere slachtoffers in de trein. Er vielen meerdere gewonden. Een van de slachtoffers is een 23-jarige jongedame die met een mes in haar been en bovenarm werd gestoken. Zij werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar ze na behandeling mocht vertrekken”, verduidelijkt Strauven.

In bedwang
De agressie die in de trein ontstond, zette zich voort op het perron. „Enkele personen waren op het spoor beland”, zegt woordvoerder van spoorwegbeheerder Infrabel Thomas Baeken. „Toen we hier melding van kregen, hebben we het treinverkeer in het station uit veiligheid meteen stilgelegd.”

De politie werd opgeroepen en kwam tussenbeide. „Toen de trein in het station van Hasselt tot stilstand kwam, heeft de verdachte het op een lopen gezet. Omstanders hebben hem op het perron kunnen overmeesteren en hielden de verdachte in bedwang totdat de politie hem kon arresteren.”

Motief onbekend
De aanleiding van de ruzie en de exacte omstandigheden van de vechtpartij zijn nog niet duidelijk. De politiediensten deden de eerste vaststellingen van het incident. „De 28-jarige verdachte werd door de politie gearresteerd. Hij wordt in de loop van vrijdag verhoord door de spoorwegpolitie. Zij zetten het onderzoek verder. Het motief is op dit moment niet bekend en zal uit later onderzoek moeten blijken”, bevestigt persvoorlichter Pieter Strauven.

Het perron werd na de feiten afgesloten met een politielint. „Spoor 6 werd buiten dienst gezet. Het treinverkeer kon tien minuten na het incident al hervatten”, zegt Infrabel-woordvoerder Baeken. „De impact op de reistijden bleef dus beperkt.”
Volgens een getuige die liever anoniem wil blijven, werden de reizigers ook eerder al lastiggevallen op de trein door de verdachte. "De man probeerde eerst een gsm te stelen van een jonge vrouw. Hoewel ze meewerkte, werd ze toch verwond met een breekmes."

"Een groep meisjes liep daarop doorheen de trein om de rest van de passagiers te waarschuwen. Iedereen vluchtte naar de allerlaatste wagon, maar eigenlijk konden we geen kant meer op. Één man probeerde nog in te grijpen, maar liep daarbij verwondingen op in het gezicht. De verdachte deed nog een poging om een laptop te stelen van een andere jonge vrouw, maar die verzette zich omdat ze haar masterproef niet wilde kwijtspelen. Zij werd een tijdlang in een wurggreep gehouden en zelfs gebeten door die man."

De trein komt uiteindelijk tot stilstand in het station van Hasselt. "En toen is de - nogal gezette - verdachte rustig uitgestapt", vertelt de getuige. "Alsof er niets was gebeurd. Hij wandelde daarna nog de sporen op, maar hij kon in bedwang gehouden worden, tot de politie er was."
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Mahalingam
Berichten: 52319
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Bericht door Mahalingam »

Kolonisten nemen altijd de problemen van hun thuisland mee.
Neem nou die Koerden en die Turken die ook hier hun geschillen uitvechten.
Nog onduidelijkheid over gewonden na rellen zondagavond in Heusden-Zolder

In de nacht van zondag op maandag zijn er in Heusden-Zolder en Houthalen-Helchteren geen grote incidenten meer gebeurd na de rellen van zondagavond. De politie heeft weet van zes gewonden, maar vermoedelijk zijn het er meer.

Een klein konvooi van Koerden trok zondagavond naar Heusden-Zolder nadat ze in Kessel-Lo Newroz, het Koerdisch lentefeest, hadden gevierd. De lokale Turkse gemeenschap voerde zich geprovoceerd met getoeter, Koerdische vlaggen, PKK-slogans en foto’s.

Een Turkse man zou ook aangepakt zijn door Koerden uit het konvooi. Toen dat nieuws rondging op sociale media, verzamelden een grote groep Turken zich in de Kolderstraat, waar de Koerden zich hadden verscholen in een huis.

De ruiten van het huis werden ingegooid en er werden enkele auto’s vernield. Het provinciaal interventieplan werd afgekondigd en de politie verzamelde massaal in Heusden-Zolder om de rellen onder controle te krijgen. De Turken werden met onder meer het waterkanon verdreven uit de Kolderstraat en de Koerden werden geëvacueerd. De actie werd geleid door de politie CARMA. Vanuit verschillende andere politiezones zakten er ploegen af om de gemoederen daar te bedaren.

Gewonden

“In de nacht van zondag op maandag zijn er geen verdere incidenten geweest”, zegt Alain Yzermans, burgemeester van Houthalen-Helchteren maandagochtend. “De situatie is intussen ook stabiel. De federale interventiereserve (FERES) van de politie is de hele nacht in de Kolderstraat gebleven. Nadat ze daar verdreven zijn, trokken een aantal mensen richting de Lillosteenweg in Houthalen-Helchteren. Maar na 22 à 23 uur zijn er geen grote incidenten meer geweest.”

De politie Carma heeft weet van zes gewonden. “Maar wellicht zijn het er meer, omdat er nog slachtoffers zelf naar het ziekenhuis zijn gegaan”, zegt politiewoordvoerder Vicky Flossy. “Eén persoon is zondagavond gearresteerd en kon maandagochtend weer beschikken. De nacht is rustig verlopen, maar de politie is nog stand-by.” Eén jongeman liep zware steekwonden op en werd ernstig gewond naar het ziekenhuis gebracht.

Civaka Azad, Koerdisch centrum voor public relations, heeft in een persbericht de rellen veroordeeld als een “racistische aanval”.
https://www.standaard.be/cnt/dmf20240324_97462317
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 89894
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Multicultureel Belgie. Heel gezellig.

Bericht door Ariel »

Hoogoplopende spanningen tussen Koerden en Turken bij zuiderburen: ’Provocaties en geweld’

De Belgische premier Alexander De Croo heeft de Turkse en Koerdische gemeenschappen in België opgeroepen om te stoppen met ‘provocaties en geweld’. De twee migrantengroepen vliegen elkaar al dagen in de haren.

De eerste ongeregeldheden waren zondag bij de viering van een Perzisch feest onder Syrische Koerden in een dorp in Belgisch-Limburg. Na afloop zouden de feestgangers hebben rondgereden met PKK-vlaggen. Dit viel niet in goede aarde bij Turkse inwoners. Een ruzie tussen de twee groepen liep uit op ernstige rellen waarbij meerdere gewonden vielen.

In de dagen die volgden bleef het onrustig in verschillende plaatsen. In Brussel moest de ME maandag ingrijpen bij een Koerdische betoging. Een groep Turkse jongeren heeft dinsdagavond in Belgisch Limburg twee auto’s met Duitse kentekens klemgereden ‘om de politie te helpen bij het onderscheppen van PKK-aanhangers’ en in de nacht van dinsdag op woensdag hebben gemaskerde mannen in Gent een café van een Koerdische ondernemer vernield.

Grijze Wolven
Mogelijk zijn enkele Turkse betrokkenen aangesloten bij de ultranationalistische beweging Grijze Wolven. In de buurt van Luik en de grens met Nederland werd een clubhuis van deze Turkse organisatie in brand gestoken. De PKK wordt door de EU gezien als een terroristische organisatie. De onrust is woensdag aan de orde gekomen tijdens een nationaal veiligheidsberaad van de Belgische regering. Na afloop riep premier De Croo op om te stoppen met het geweld en het gebruik van de PKK-vlag.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Plaats reactie