Handen jongeman afgerukt door zelfgemaakte bom

Plaats reactie
Gebruikersavatar
sprot
Berichten: 4147
Lid geworden op: ma jan 27, 2003 11:25 pm
Locatie: Hel
Contacteer:

Handen jongeman afgerukt door zelfgemaakte bom

Bericht door sprot »

Een 18-jarige jongen is gisteravond zwaargewond geraakt in Luik toen een zelfgemaakte bom ontplofte. Hij werd met zware brandwonden achtergelaten voor een ziekenhuis in Luik.

Achtergelaten
Beide handen van het slachtoffer zijn bijna helemaal afgerukt. De jongen is zes vingers kwijt en heeft brandwonden in het gezicht. Hij werd zo achtergelaten voor het ziekenhuis. De personen die dat deden, namen onmiddellijk daarna de benen. Intussen is het slachtoffer geopereerd. De kans is groot dat hij beide handen niet meer zal kunnen gebruiken.

Acetonperoxide
Volgens de politie raakte de jongeman zwaargewond toen een zelfgemaakte bom ontplofte. Het springtuig bestond voornamelijk uit acetonperoxide.

Evacuatie
De politie, de brandweer en de terrorismecel van de Brusselse politie begaven zich naar de woning van de jongen, niet ver van de plaats waar de bom ontplofte. Om het appartement van het slachtoffer te kunnen doorzoeken, moest een vijftigtal mensen geëvacueerd worden. Er werd een veiligheidszone van een honderdtal meter ingesteld.

Zoektocht verstoord
De politie vond enkele gevaarlijke producten die gebruikt worden om bommen te maken van het type dat de jongen met zijn vrienden in mekaar had gestoken. Een vijftigtal jongeren kwam de zoektocht van de politie verstoren. Enkele van hen werden meegenomen naar het politiecommissariaat van Luik.

Volgens vrienden van het slachtoffer was er met het maken van de bom geen enkel politiek doel gemoeid. (belga/lb)

Jihadistje willen 'spelen' kan kwalijke gevolgen hebben !
Soms denk ik juist,soms denk ik fout,maar ik dénk tenminste
Dubitando ad Veritatem pervenimus (Cicero)
Sapere aude!
In het 'Huis van de Vrede' is het steeds Oorlog.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77312
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Bericht door Ariel »

Ik neem aan dat het slachtoffer geen toevallige voorbijganger was maar de maker van de bom?
En hoe laf moet je zijn om je maat alleen te laten.

Weer een jongen die nu voortaan op de zak van Belgen zal moeten leven. Wat een verspilling van een goed en gezond leven.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Sebastiaan
Berichten: 437
Lid geworden op: ma jul 02, 2007 10:24 am

Re: Handen jongeman afgerukt door zelfgemaakte bom

Bericht door Sebastiaan »

sprot schreef:Jihadistje willen 'spelen' kan kwalijke gevolgen hebben !
Juist, Jihadisten zijn duidelijk al aan het oefenen voor het echte werk. Wanneer kunnen we de eerste golf van aanslagen verwachten in Belgie?
Do not think that I came to bring peace on the earth; I did not come to bring peace, but a sword. - Jesus
Gebruikersavatar
pd7835
Berichten: 1637
Lid geworden op: di mar 01, 2005 10:35 am
Locatie: Vlaanderen

Bericht door pd7835 »

Men kan dit in de geschreven pers niet terugvinden maar het slachtoffer heet Rachid, niemand met enig gezond verstand had natuurlijk verwacht dat het slachtoffer Jan of Mark zou geheten hebben aangezien 50 'jongeren' het onderzoek van de politie kwamen verstoren.

Gedumpt

Meteen nadat het slachtoffer voor het ziekenhuis was gedumpt door zijn vrienden, namen zij de benen. Het slachtoffer is intussen geopereerd. De kans is groot dat hij beide handen niet meer zal kunnen gebruiken.

Terrorismebestrijding

De politie, de brandweer en de terrorismebestrijding begaven zich naar de woning van de jongen, niet ver van de plaats waar de bom ontplofte. Om het appartement van het slachtoffer te kunnen doorzoeken, moest een vijftigtal mensen geëvacueerd worden. Niet iedereen was het daar mee eens, want enkele tientallen jongeren kwam de zoektocht van de politie verstoren.

Bron: http://www.nieuwnieuws.nl/archives/buit ... _boem.html
Laatst gewijzigd door pd7835 op wo dec 26, 2007 8:09 pm, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77312
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Bericht door Ariel »

Na het lezen van deze zin "Volgens vrienden van het slachtoffer was er met het maken van de bom geen enkel politiek doel gemoeid." ben ik daar niet verrast door pd...
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
pd7835
Berichten: 1637
Lid geworden op: di mar 01, 2005 10:35 am
Locatie: Vlaanderen

Bericht door pd7835 »

Ariel schreef:Na het lezen van deze zin "Volgens vrienden van het slachtoffer was er met het maken van de bom geen enkel politiek doel gemoeid." ben ik daar niet verrast door pd...
Ik heb het maar even vermeld aangezien er toch nog steeds mensen zijn die dat gezond verstand niet bezitten. Kijk maar wat politieke correctheid aanricht...

Koekiemonster1986 Koekiemonster, Essen

Man man man, nergens in dit artikel staat ook maar iets vermeld van zijn afkomst en iedereen zit hier al weer racistische bull shit te verkopen...denk je nu echt dat dit soort zaken de gewone, brave, standaard en vooral belgische jongeren nooit zou kunnen overkomen? Als ik dit soort dingen lees ben ik soms zelfs beschaamd om mezelf een Belg te noemen... men zegt Belgen zijn dom wel mss hebben ze wel gelijk

hug van oostende, oostende

dat lies vdh een fanatiek vlaams belanger is weten we ondertussen al. Wie of wat er die bom ( vuurwerk?)maakte, allochtonen of walen of waalse allochtonen, lies vdh heeft altijd een reden om haat te spuwen want het is door de verschillende opties (walen, allochtonen, "slechte" vlamingen ) steeds raak ! Dat is dan "figuurlijk" bommen gooien en niet strafbaar volgens de wet!

youssef Maestro, Lier

@ Miranda beter leren lezen er staat niet dat die jongeren de politie hebben aangevallen ze trachten het onderzoek te verstoren... Jij maakt er je eigen verhaal van zeker om het toch maar op allochtonen te kunnen te steken zeker. En aan martin waar staat er hier dat het om allochtonen gaat eigenlijk jullie hebben echt oogkleppen op.

Weyns Cedric, Edegem

die jongenman zou samen met zijn vrienden bommen hebben gemaakt voor op oudjaar. het parket beschouwt het nu officieel als een ongeluk. de jongeren kunnen wel vervolgd worden voor het maken van bommen. zo dat was het: al die belachelijke theorieen hier , en direct al de schuld aan allochtonen geven. heel volwassen. u hield zich vroeger mss niet bezig met bommen maken, dat betekend niet dat niemand dat doet.

jo b, Lokeren

wie zegt er nu dat het om moslims gaat kijk eens op youtube hoeveel vlaamse,europese,blanke,christen jongeren en zelfs volwassenen experimenteren met zelfgemaakte bommen op school vroeger had ik ook een vlaamse collega die voor het plezier met bommen experimenteert daar kon iedereen zelfs ons leeraar mee lachen spoedig herstel voor de jongen en hopelijk zal hij dit niet meer doen.mvg

Weyns Cedric, Edegem

pff wat een belachelijke reacties voor de verandering. een "echte" belg doet zoiets nooit zeker? hoeveel jongeren experimenteren daar niet mee? youtube staat vol met filmpjes van jongeren die zelf bommen maken en ze laten ontploffen. en soms loopt het wel eens mis. Om bij elk negatief nieuws direct alles in de schoenen van vreemdelingen te steken gaat niemand vooruit, integendeel.

miles b, Mechelen

Toch raar dat iedereen het hier heeft over "andere nationaliteit", "jihadisten" en "multicultuur" terwijl hier nergens staat dat het om mensen van Arabische afkomst waren. Belgen kunnen ook bommen ineen steken om kattekwaad mee uit te halen.

enz.

Bron: http://www.hln.be/hln/nl/957/Belgi/arti ... #reactions
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77312
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Bericht door Ariel »

Je hebt altijd mensen die eerst met hun neus in de poep geduwd moeten worden voor dat ze het ruiken pd.

En.. deze jongen kan altijd nog imam worden.
net zoals dit figuur.Abu Hamza

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 42460
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Bericht door Mahalingam »

In Nederland neemt het zelf maken van grote knallen dit jaar sterk toe vanwege een paar duidelijke handleidingen en filmpjes op You Tube.
Het is zo simpel: een grote boemert uit de vuurwerkwinkel, een bus haarlak, een bus aanstekergas en een bus pur-schuim. Netjes bij elkaar binden en klaar is Kees. Het maken hiervan is heel ongevaarlijk.
Dit in tegenstelling tot de fabrikage van acetonperoxide. Hiervoor heb je chemicaliën nodig die niet bij de drogist op de hoek te krijgen zijn.
Je hebt speciaal glaswerk nodig dat superschoon moet zijn, je hebt koeling en ijs nodig, je moet het gewonnen peroxide goed reinigen en het neemt allemaal zeker een paar dagen in beslag. En dan heb je een tamelijk vluchtige springstof die ontploft op zeer ongelegen momenten.
En als er gezegd wordt dat de allahtone belgische jongeren zelf vuurwerk maakten zonder een terroristische connectie, dan hebben die jongeren wel een erg rare gedachtenkronkel.
Trouwens, nog een geluk is het dat de zaak buitenshuis is geploft en niet binnenshuis waar wie weet nog meer van het spul aanwezig was.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Roelof
Berichten: 1718
Lid geworden op: vr jul 11, 2003 2:38 am

Bericht door Roelof »

De uitspraak "god straft onmiddelijk" is op deze wel van toepassing. :wink:
Plaats reactie