Malika El Aroud. Belgische tak Al Qaeda opgepakt

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17353
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Malika El Aroud. Belgische tak Al Qaeda opgepakt

Bericht door Manon »

http://www.standaard.be/Artikel/Detail" onclick="window.open(this.href);return false;. ... 122008_031

Belgische tak al-Qaeda opgepakt


BRUSSEL - De federale politie tijdens zestien huiszoekingen vanmorgen 14 personen gearresteerd. Het zou gaan om de Belgische tak van al-Qaeda, die mogelijk een aanslag in België beraamde. De huiszoekingen kaderen in het terrorismeonderzoek in de kerstperiode van vorig jaar.

Bij negen huiszoekingen in Brussel en één in Luik werden vanmorgen 14 personen aangehouden. Ze komen allemaal uit de entourage van Malika El Aroud, de weduwe van Abdessatar Dahmane.

Dahmane pleegde aan de vooravond van 9/11 in Afghanistan een zelfmoordaanslag waarbij onder meer Sjah Massoed, het hoofd van de Noordelijke Alliantie, omkwam. Massoed was de leider van het verzet tegen de Taliban.

Malika El Aroud hertrouwde met Moez Garsalloui, die contacten heeft met extremisten in Afghanistan en Pakistan. Samen behoren ze tot de kopstukken van de terroristische organisatie in België. Onder de andere arrestanten zijn ook personen die alleen logistieke steun verleenden.

Drie van de gearresteerde personen waren onlangs uit Afghanistan teruggekeerd. Eén persoon zou groen licht gekregen hebben om een zelfmoordaanslag te plegen. Hij had reeds afscheid genomen van zijn dierbaren. Of die aanslag in Brussel zou plaatsvinden - waar een Europese top gehouden wordt - of elders in Europa, is niet duidelijk.

Tijdens de kerstperiode vorig jaar gold in ons land gedurende verschillende weken een verhoogde terreurdreiging. Het traditionele vuurwerk op de Kunstberg werd toen geannuleerd.

Het terreuralarm werd toen afgekondigd na de arrestatie van veertien personen uit dezelfde entourage. Zij wilden toen de Nisar Trabelsi bevrijden. Trabelsi zit in de gevangenis sinds zijn veroordeling in 2003 voor de geplande terroristische aanslag op Kleine Brogel. De federale politie wou toen zeer weinig commentaar geven. Ze wouden een veel groter onderzoek, dat vandaag zijn ontknoping kende, niet in het gedrang brengen. svh, me, avbMogen we even herinneren aan bepaalde mensen die omwille van het feit dat ze verdachte dingen zagen en dit netjes meldden aan hun ondertussen geinfiltreerde islamitische oversten dit mochten bekopen met een regelrecht ontslag?
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85225
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Bericht door Ariel »

Dat is weer even schrikken. Maar natuurlijk gaat dit niet over de ware islam. En deze mensen zijn geen echte moslims, want die doen zulke dingen niet. :shock:

Voorlopig ga ik er toch maar vanuit dat dit wel de enige echte Islam is, want op zeker 23 plaatsen in de Koran worden de moslims opgeroepen om strijd te voeren tegen de ongelovigen.

Laten we even naar een paar van deze verzen kijken.


2.191 En doodt hen (de ongelovigen), waar gij hen ook ontmoet en drijft hen uit, vanwaar zij u hebben uitgedreven; want vervolging is erger dan doden.

4.75 Laten derhalve zij die hun tegenwoordig leven voor hun leven in het hiernamaals willen offeren, voor de zaak van Allah strijden. En wie voor de zaak van Allah strijdt, hetzij gedood wordt of overwint, weldra zullen Wij hem een grote beloning geven.

4.91 Als zij zich derhalve niet op een afstand van u houden, noch u vrede aanbieden, noch hun handen terughouden, grijpt hen dan aan en doodt hen waar gij Hen ook vindt. Tegen dezen hebben Wij u duidelijk gezag gegeven.

4.100 En wie van zijn huis weggaat, zijn land verlatend terwille van Allah en Zijn boodschapper en de dood achterhaalt hem - zijn beloning bij Allah staat vast

5.33 De vergelding dergenen die oorlog tegen Allah en Zijn boodschappers voeren en er naar streven wanorde in het land te scheppen, is slechts dat zij gedood of gekruisigd worden, of dat hun handen en hun voeten de ene rechts en de andere links, worden afgesneden, of dat zij het land worden uitgezet

8.12 Toen uw Heer aan de engelen openbaarde: "Ik ben met u; versterkt de gelovigen. Ik boezem ontzag in de harten der ongelovigen. Slaat daarom hun hoofd af en slaat alle toppen van hun vingers af."

8.65 O profeet, spoor de gelovigen aan om te vechten. Als er twintig onder u zijn die stand houden, zullen zij tweehonderd overwinnen en als er honderd uwer zijn zullen zij duizend der ongelovigen verslaan, omdat zij een volk zijn dat niet wil begrijpen.

9.5 Wanneer de heilige maanden voorbij zijn, doodt dan de afgodendienaren waar gij hen ook vindt en grijpt hen en belegert hen en loert op hen uit elke hinderlaag.

9.20 Zij, die geloven en van hun woonplaatsen verhuizen en met hun bezit en met hun persoon voor de zaak van Allah strijden, hebben in de ogen van Allah de hoogste rang. Dezen zullen zegevieren.

9.29 Bestrijdt diegenen onder de mensen van het Boek, (Joden en Christenen) die in Allah noch in de laatste Dag geloven, noch voor onwettig houden wat Allah en Zijn boodschapper voor onwettig hebben verklaard, noch de ware godsdienst belijden totdat zij de belasting met eigen hand betalen, terwijl zij onderdanig zijn.


Maar gelukkig neemt Allah zelf de verantwoording voor deze daden, want wat zegt Allah..

8.17 Gij doodde hen niet, doch Allah was het, Die hen doodde.

En wat krijgen gedode moslimstrijders.. Ja, ja... ze krijgen een beloning.

18.31 Voor dezulken zijn de Tuinen der eeuwigheid, waardoor beken vloeien. Zij zullen daarin worden getooid met armbanden van goud en zullen groene gewaden van fijne zijde en zwaar brocaat dragen, terwijl zij op tronen zullen liggen.

52.20 En Wij zullen hen met schone meisjes verenigen die grote, mooie ogen hebben.

43.71 Er zullen gouden schalen en bekers worden rondgereikt en er zal daarin alles zijn wat de zielen zich wensen en waar de ogen van genieten. En gij zult daarin vertoeven.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17353
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Bericht door Manon »

Wanneer de heilige maanden voorbij zijn.....

Dat is nu dus hé.
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
Gebruikersavatar
Scarlatti
Berichten: 5268
Lid geworden op: vr mei 09, 2008 10:12 pm

Bericht door Scarlatti »

11/12 http://www.gva.be/nieuws/binnenland/def ... 07bfefb751

Politie rolt "Belgische afdeling Al Qaida" op
De politie heeft vanochtend bij huiszoekingen in Brussel en Luik in totaal 14 personen opgepakt. Zij zouden terroristen zijn die een Belgische tak van Al Qaida zouden vormen. Eén van de opgepakte personen was van plan een zelfmoordaanslag te plegen. Het terreuralarm wordt niet verhoogd.

De aanhoudingen vloeien voort uit het terrorisme-alarm dat vorig jaar in december werd afgekondigd. De aanhoudingen die toen verricht werden, leidden de speurders nu tot de groep terreurverdachten. Die ondergingen gevechtstrainingen in kampen in Afghanistan en Pakistan.

De leider van de groep zou volgens het parket van plan zijn geweest om een zelfmoordaanslag te plegen. Er werd een video gevonden waarop hij de aanslag aankondigt. Het is niet geweten wat zijn doelwit was.

Terreuralarm
Het Coördinatie-orgaan voor Dreigingsanalyse (OCAD) ziet geen elementen die een aanpassing van het dreigingsniveau of bijkomende veiligheidsmaatregelen vereisen. Het terreuralarm wordt dus niet verhoogd.

Minister van Justitie Jo Vandeurzen en Patrick Dewael, minister van Binnenlandse Zaken, hebben de veiligheidsdiensten al gefeliciteerd.
Islam=LEVENSBEDREIGEND

'LOQUENDI LIBERTATEM CUSTODIAMUS'
Laten wij waken over de vrijheid van het spreken... (Pim Fortuyn 1948-2002)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85225
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Bericht door Ariel »

Daar gaan we weer. :roll: Acht verdachten zijn al weer vrij gelaten, en men is er weer niet van overtuigd of er een terroristische aanslag op handen was. Waarschijnlijk is het in het vervolg beter om deze gasten eerst maar een aanslag te laten plegen. Dan is het in ieder geval duidelijk wat men in het zin had.
Ik heb het idee dat deze gehele groep voor de kerst weer gezellig thuis is.
België klaagt zes terreurverdachten aan
vrijdag 12 december 2008


(Novum/AP) - Zes van de veertien verdachten die donderdag in België werden aangehouden, zijn vrijdag aangeklaagd wegens lidmaatschap van een terroristische groep. Een rechter oordeelde dat er onvoldoende bewijs was om de acht andere verdachten vast te houden, zei Lieve Pellens van het federaal parket.

De zes die zijn aangeklaagd behoren volgens het openbaar ministerie tot de harde kern van een terroristische groep. De aanhoudingen hadden plaats voor de opening van een top van de 27 lidstaten van de Europese Unie in Brussel. Een van de arrestanten zou zich hebben voorbereid op een zelfmoordaanslag. Onder de arrestanten is ook een vrouw die de jihad predikt op internet.

Alle arrestanten hebben de Belgische nationaliteit, ook de in Marokko geboren Malika El Aroud, die in het Frans op internet schrijft onder de naam Oum Obeyda. Zij is de enige vrouw onder de arrestanten. De meeste anderen zijn in de 20 of begin 30 en slechts een van hen was van eerdere onderzoeken naar terrorisme bekend, zei Pellens.

El Aroud werd eind 2007 ook al opgepakt, maar toen vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs. Zij kwam op zeer jonge leeftijd naar België. Haar eerste echtgenoot was een van de daders van de zelfmoordaanslag op de Afghaanse anti-Taliban-krijgsheer Ahmed Shah Massoud, luttele dagen voor de aanslagen van 11 september 2001 in New York en Washington.

De arrestaties werden donderdagochtend op zestien plaatsen in Brussel en één in Luik verricht. Bij de huiszoekingen door bijna 250 politieagenten werden computers, data-opslagapparatuur en een pistool in beslag genomen.

Pellens zei dat het nog onduidelijk is of er een terroristische aanslag op handen was. De politie meende dat zij moest ingrijpen, omdat zij het te riskant vond om de verdachten los te laten lopen terwijl er een EU-top gaande was. Pellens noemde het echter onwaarschijnlijk dat de verdachten een dergelijke zwaarbeveiligde bijeenkomst als doelwit zouden kiezen. Mogelijk werd er een aanslag beraamd in Irak, Pakistan of ergens in Europa.

Federaal aanklager Johan Delmulle zei dat een van de verdachten onlangs 'zijn familie vaarwel had gezegd omdat hij met een zuiver geweten naar het paradijs zou gaan'.

Het onderzoek naar de verdachten liep al langere tijd. De autoriteiten wachtten met ingrijpen om de hele cel te pakken te krijgen in plaats van slechts een onderdeel.

Het onderzoek richtte zich op personen die banden hebben met Nizar Trabelsi. Deze Tunesië werd in 2003 tot tien jaar gevangenis veroordeeld wegens het beramen van een aanslag met een autobom op Amerikaanse militairen in België. De veiligheidsdiensten in verschillende Europese landen vermoeden dat Trabelsi, die bij Al-Qaida in Afghanistan heeft geoefend, banden heeft met extremisten in Groot-Brittannië, Frankrijk en andere Europese landen.
http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Laats ... tid=215736

Lees voor meer informatie en om het geheugen wat op te frissen dit topic even door.

http://www.dutch.faithfreedom.org/forum ... 707#120707
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17353
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Bericht door Manon »

Even oml de mensen de normen en waarden te leren kennen:http://www.diversiteit.be/?action=onderdeel&onderdeel=7

iets melden? doe het aub!

de gerechterlijke vonissen vind ik niet meer!
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85225
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Bericht door Ariel »

Terreurverdachten blijven tot na kerst in cel

BRUSSEL - De zes Belgische terreurverdachten blijven nog minstens drie weken in de cel. De Brusselse rechtbank heeft een besluit over hun eventuele vrijlating woensdag uitgesteld tot 7 januari.

Het zestal wordt ervan beschuldigd dat ze de Belgische tak van het terreurnetwerk al-Qaeda vormden en dat ze een zelfmoordaanslag voorbereidden.

Hun advocaten bestrijden de beschuldigingen. Alexandra Tempels, advocate van verdachte Malika El Aroud (49), vond naar eigen zeggen geen concrete bewijzen in het 1500 pagina tellende dossier. “Mijn cliënte is een jaar lang afgeluisterd en die telefoontaps hebben niets tastbaars opgeleverd. Van enig project van een aanslag is geen sprake. Er is nergens in het dossier te vinden wie die aanslag zou plegen, waar, wanneer en hoe.”

Advocaat Mehdi Abbes van verdachte Abdulaziz Bastin zegt dat die de meeste andere verdachten niet kent. “Hoe kan je dan van een organisatie spreken? Dit is in de verste verte niet de Belgische tak van al-Qaeda.”
http://www.telegraaf.nl/buitenland/2815 ... ast__.html
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Scarlatti
Berichten: 5268
Lid geworden op: vr mei 09, 2008 10:12 pm

Bericht door Scarlatti »

"Advocaat Mehdi Abbes van verdachte Abdulaziz Bastin zegt dat die de meeste andere verdachten niet kent. “Hoe kan je dan van een organisatie spreken? Dit is in de verste verte niet de Belgische tak van al-Qaeda.” "

ach... hoe heet dat ook alweer?? taquiaahh? :evil:
Islam=LEVENSBEDREIGEND

'LOQUENDI LIBERTATEM CUSTODIAMUS'
Laten wij waken over de vrijheid van het spreken... (Pim Fortuyn 1948-2002)
BFA
Berichten: 11583
Lid geworden op: vr sep 29, 2006 5:18 pm

Bericht door BFA »

vond naar eigen zeggen geen concrete bewijzen in het 1500 pagina tellende dossier.
Voor echte bewijzen moet het eerst ergens BOEM doen. Daarvoor zijn er nooit 'echte' bewijzen te vinden.

Feit is: De beklaagde is in oorlog met onze vorm van bestuur en wil deze vervangen door een Islamitisch.
Feit is: Beklaagde zet mensen op om geweld tegen onze seculiere staat tegebruiken en wil dit eventueel zelf ook doen.

Beklaagde is duidelijk een soldaat in burger van een vreemde strijdmacht die ons de oorlog verklaard heeft. Verdachte hoort niet voor een burgerlijke rechtbank. Verraad en subordinatie is ze ook schuldig aan.
In feite is enkel de roep om Sharia al genoeg om voor een andere dan burgerlijke rechtbank geroepen te worden. Levenslang te krijgen.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85225
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Terreurcel ontdekt in Brussel

Bericht door Ariel »

'Terror cell' arrested in Brussels connected to 'highest levels of al-Qaeda'
By Duncan Gardham, Security Correspondent
Last Updated: 5:45PM GMT 10 Feb 2009


An alleged terrorist cell arrested as Gordon Brown prepared to meet European leaders in Brussels is said to have connections to the highest levels of al-Qaeda, it can be revealed.

The cell was suspected of being directed by a senior al-Qaeda planner.

According to Belgian counter-terrorism sources, the group was radicalised by a woman whose former husband has links to Abu Qatada, the radical preacher in jail in Britain.

Belgian police rounded up the alleged cell as European leaders gathered in the Belgian capital for a two-day summit in December to discuss the economic crisis and climate change.

Johan Delmulle, the Federal Prosecutor, claimed one suspect had "received the green light to carry out an operation from which he was not expected to come back" and added: "This information, linked to the fact that a European summit is getting underway at this moment in Brussels, left us no choice but to take action."

The group of five men and a woman was only charged with membership of a terrorist organisation because investigators were unable to positively identify their target.

But a CNN documentary, One Woman's War, to be broadcast on Tuesday evening claims that the alleged cell had high-level links to al-Qaeda.

Counter-terrorism officials told the programme that Moez Garsallaoui, who remains at large, had close connections with a senior al-Qaeda operative.

Garsallaoui traveled to Afghanistan in November 2007 and sent an email to his wife a few months later with a picture of him firing an RPG, to which she replied: "You are so beautiful."

A few weeks later he sent her another email declaring that he had killed five Americans in Afghanistan and she told him: "Congratulations. I wish I was there with you."

The emails were intercepted by US counter-terrorism agencies and passed on to Belgium authorities by the FBI.

In September Garsallaoui posted a message on his wife's website, "Minbar SOS", which appeared to urge followers to launch an attack in Europe, telling them: "The solution my brothers and sisters is not fatwas [religious rulings] but boooooms."

Garsallaoui's wife is Malika el-Aroud, 48, who is said to be at the centre of the Belgian cell.

Her first husband is a hero in al-Qaeda circles after assassinating the anti-Taliban leader Ahmed Shah Massoud a few weeks before the September 11 attacks.

Abdessattar Dahmane smuggled himself into Massoud's inner circle with the pretence of conducting a TV interview before blowing up the Northern Alliance leader, seriously damaging the forces fighting al-Qaeda and the Taliban.

Belgian investigators have revealed that the assassin visited Britain en-route to Afghanistan and stayed with an associate of Qatada.

It is thought that he wanted religious advice from Qatada and advice from another radical based in Britain, Abu Doha.

Qatada was returned to jail in December after allegedly planning to abscond while on bail pending deportation to Jordan on terrorism charges.

The Daily Telegraph is legally banned from revealing the whereabouts of Abu Doha.

Several of the men arrested in Belgium had allegedly been to training camps on the Afghan-Pakistan border and Paul Cruickshank, a fellow at New York University who produced the documentary, said: "A growing number of continental European recruits are being drawn to the tribal areas of Pakistan to receive terrorist training. Not since 2000 have so many young recruits been traveling to this region.

"The tribal areas of Pakistan have replaced Iraq as the destination of choice for European wannabe jihadists."

One Woman’s War, presented by CNN’s Senior International Correspondent Nic Robertson, airs at 6.30pm on Tuesday on CNN International.
http://www.telegraph.co.uk/news/newstop ... Qaeda.html" onclick="window.open(this.href);return false;
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
BFA
Berichten: 11583
Lid geworden op: vr sep 29, 2006 5:18 pm

Re: Belgische tak Al Qaeda opgepakt

Bericht door BFA »

Brusselse terreurcel gelinkt aan grootste complot sinds 9/11

BRUSSEL - De bende rond de Brusselse terroristenweduwe Malika El-Aroud had banden met het grote brein achter het in 2006 verijdelde complot om zeven passagiersvliegtuigen naar de VS op te blazen. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek, zo schrijven De Morgen en Het Laatste Nieuws donderdag.
De Amerikaanse onderzoeker Paul Cruickshank, verbonden aan de New York University, voerde met CNN-journalist Nic Robertson een onderzoek naar de recente activiteiten van de Belgisch-Marokkaanse Malika El-Aroud (49). Zij is de weduwe van de zelfmoordterrorist die vlak voor de aanslagen van 11 september 2001 Ahmed Sjah Massoud vermoordde.

Massoud streed als leider van de Noordelijke Alliantie tegen de Taliban die toen de macht hadden in Afghanistan. Malika's nieuwe man Moez Garsallaoui wordt verantwoordelijk geacht wordt voor het grootste terroristische complot sinds 9/11.

Zijn plan tegen trans-Atlantische vluchten leidde destijds tot strengere voorschriften voor handbagage. In september 2008 stuurde hij zijn aanhangers in België een oproep om aanslagen te plegen. Na een alarmerend e-mailbericht van een rekruut in december, rekende de Belgische politie El-Aroud en haar kompanen in. (BEH)
http://www.standaard.be/Artikel/Detail. ... soverzicht" onclick="window.open(this.href);return false;
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17353
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: Belgische tak Al Qaeda opgepakt

Bericht door Manon »

Malika lijkt me een levensgevaarlijke weduwe.

zou ze voor elke ontplofte echtgenoot nu een weduwenpensioen ontvangen van den belgischen staat?
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
BFA
Berichten: 11583
Lid geworden op: vr sep 29, 2006 5:18 pm

Re: Belgische tak Al Qaeda opgepakt

Bericht door BFA »

Malika lijkt me een levensgevaarlijke weduwe.
Bekijk: One Womans war:

Deel 1: http://edition.cnn.com/video/#/video/in ... r.bk.a.cnn" onclick="window.open(this.href);return false;

Deel 2: http://edition.cnn.com/video/#/video/in ... r.bk.b.cnn" onclick="window.open(this.href);return false;

Deel 3: http://edition.cnn.com/video/#/video/in ... r.bk.c.cnn" onclick="window.open(this.href);return false;

en lees:One Woman's War
Spoiler! :
LONDON, England -- When I got off the Eurostar train I’d taken from London to Brussels there was nothing to suggest I was in a city that has ties to radical Islamic terrorism.

Quite the reverse, the very nature of Euro train terminus at the Gare du Midi is, dare I say it, quintessential busy modern Europe. Neat Euro bistros bustle with a cosmopolitan collection of travelers from as close as the suburbs to people like me who’ve taken the short two-hour ride from Britain.

So I suppose it felt a little strange to be here in a city that on the surface doesn’t have a terrorism problem.

Indeed, compared to many places I travel like the Middle East or Afghanistan, it felt positively tame.

I’d come to tell the story of Malika el Aroud, a 49-year-old Belgian-Moroccan woman who had one husband killed in a high profile al Qaeda suicide attack and has herself been convicted in Switzerland of running a Web site promoting terrorism.

Somehow I felt in the wrong place. Not so, when barely an hour later we are being accosted by a bunch of angry young men while filming in a neighborhood barely five minutes' drive from the station. I was coming face to face with an undercurrent that passes most people by. It was to be an undercurrent I would come across again and again during my stay.

The Belgian police chief told us that because of high levels of immigration, seven out of 10 children at schools in Belgium cannot speak either of Belgium's mother tongues -- French or Flemish. He explained that Brussels' immigrant population has become segregated, in some places physically, from the rest of society.

That segregation has heightened resentment over poor housing, poor education and poor job prospects for many immigrants and their children.

When I met Malika el Aroud’s family they gave me a more nuanced understanding of what makes young Muslim men and women angry and why their sister’s angry postings on her jihadi Web site resonate with so many.

At first, Malika’s sister Saida and brother Mohammed were reticent about opening up to us.

Slowly they understood we’d come to hear their story, understand more about Malika, who she is and what motivates her. They don’t buy the police account that their sister is tied to al Qaeda. What they see is a woman who is angry enough and strong enough to express here feelings. They concede she has never been very diplomatic.

But as I listened to Saida and Mohammed I realized the anger we’d seen and felt on streets had its roots in something much bigger than social marginalization in Belgium.

Saida is not like her sister -- she is secular, doesn’t cover her hair. She runs a business employing more than 40 people. She says she hasn’t read Malika’s Web site diatribes calling for death to U.S. soldiers but she, her brother, and her young nephew and niece whom she brought to meet us, all agreed that they still feel frustrated when Muslims are killed.

I’d just come back from covering the situation in Gaza and we talked at length about it. They were very sympathetic to the hundreds of Palestinian families who’d lost children and loved ones during Israel’s three-week offensive. They admit they don’t agree with everything Malika has written, but they do think she is right to speak out.

As they explained how they felt, I realized how Malika’s family, apart from their ties to her, are like so many other Muslim families living not just in Brussels but in Europe.

By the time we ready to board the Eurostar train back to London I’d learned a lot. Not least, according to the police, the most radical mosque in the city, the Tawhid Mosque, was in fact barely a stones throw from the cobbled taxi rank at the Gare du Midi.

Sinking in to my seat as the train pulled out of the station I was struck by the scale of the task Europe’s police forces face.

-- By CNN Senior International Correspondent, Nic Robertson
http://edition.cnn.com/CNNI/Programs/un ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85225
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Belgische tak Al Qaeda opgepakt

Bericht door Ariel »

Al-Qaidaleden lopen nog vrij rond in Brussel

Zeven leden van de Belgische al-Qaidaterreurcel rond Malika El Aroud en haar kompanen lopen nog vrij rond in Brussel omdat er momenteel onvoldoende bewijsmateriaal bestaat om hen te arresteren. Dat vernam De Morgen uit betrouwbare bron.

De cel telt in totaal dertien leden. Zes verdachten werden in december gearresteerd in het kader van Operatie Salami, de codenaam die de federale politie gebruikt voor het onderzoek naar de Belgische al-Qaidatak. De zeven andere verdachten zijn geïdentificeerd en gelokaliseerd, maar werden nog niet opgepakt.

Levende legende
De Marokkaans-Brusselse Malika El Aroud is de weduwe van een van de mannen die twee dagen voor 9/11 een moordaanslag pleegden op de Afghaanse commandant Massoud. Ze wordt beschouwd als een van de leidende jihadi's op het internet en geniet de status van levende legende bij radicale moslims in Europa.

El Aroud, die in voorarrest zit, en haar huidige echtgenoot Moez Garsallaoui, die nog in Afghanistan verblijft, stonden rechtstreeks in contact met de nummers twee en drie van al-Qaida. (belga/ka)

http://www.hln.be/hln/nl/957/Belgie/art ... ssel.dhtml" onclick="window.open(this.href);return false;
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85225
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Belgische tak Al Qaeda opgepakt

Bericht door Ariel »

Proces tegen Malika El-Aroud op 26 januari ingeleid

Het strafproces tegen Malika El-Aroud en 8 andere verdachten die samen een Belgische al-Qaida-cel zouden gevormd hebben, wordt op dinsdag 26 januari ingeleid voor de 49ste kamer van de Brusselse correctionele rechtbank. Dat heeft het federaal parket laten weten. Het gaat wel enkel om een inleidingszitting waarop de data zullen bepaald worden voor het echte proces. Dat zou minstens een tiental dagen in beslag nemen.

Weduwe van man die Massoud vermoordde
De vermoedelijke Belgische al-Qaida-cel werd op 11 december 2008 opgerold toen bij 16 huiszoekingen 14 mensen werden opgepakt. Zeven verdachten werden voor een onderzoeksrechter geleid en 6 van hen werden aangehouden. De hoofdverdachte en spilfiguur was Malika El Aroud, de weduwe van de kamikaze die in september 2001 in Afghanistan bij de moordaanslag op commandant Massoud betrokken was en wiens huidige echtgenoot, Moez Garsaloui, in Afghanistan terroristen zou opleiden.

Afscheidsvideo
Het federaal parket meent dat Malika El Aroud jonge moslims ronselde die ze zou aanzetten om naar Afghanistan te trekken. De 25-jarige Anderlechtenaar Hicham Beyayo en twee van zijn kompanen, Youssef Arrisi en Ali El Gannouti, zouden zo naar Afghanistan en Pakistan getrokken zijn om een militaire en terreuropleiding te krijgen. Beyayo zou ook op het punt gestaan hebben een zelfmoordaanslag te plegen. Daarvoor zou de man een afscheidsvideo hebben opgenomen. (belga/vbd)

http://www.hln.be/hln/nl/957/Belgie/art ... leid.dhtml" onclick="window.open(this.href);return false;
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85225
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Belgische tak Al Qaeda opgepakt

Bericht door Ariel »

'Belgische al-Qaida' pleit onschuldig

Voor de Brusselse correctionele rechtbank begon het proces tegen negen terreurverdachten vandaag met vertraging. De beklaagden van de 'Belgische al-Qaida' konden niet naar de rechtszaal worden gebracht wegens een staking in de gevangenis van Sint-Gillis, en acties van de veiligheidsdiensten in het gerechtsgebouw. Ook de extreme veiligheidsmaatregelen aan het gerechtsgebouw veroorzaakten vertraging. Iedereen moest namelijk door de metaaldetector en werd gefouilleerd.

Heilige Oorlog
Een van de verdachten is Malika El Aroud, de weduwe van een zelfmoordenaar die de Afghaanse oppositieleider Ahmed Shah Massoud vermoordde tijdens een zelfmoordaanslag, enkele dagen voor de aanslagen van 11 september 2001. De 50-jarige vrouw zou samen met haar nieuwe echtgenoot jongeren uit Brussel hebben geronseld voor de Heilige Oorlog.

In opleidingskampen zouden ze zijn klaargestoomd voor zelfmoordaanslagen in Afghanistan. Na afloop van die training zouden drie van de vijf mannen via Turkije naar België zijn teruggekeerd. De huidige echtgenoot van El Aroud is nog voortvluchtig.

Gerecht
Een andere centrale figuur is Hicham Beyayo, een van de drie mannen die terugkeerde uit Pakistan. Enkele dagen na zijn terugkeer in België, in december 2008, konden de anti-terreurdiensten een bericht onderscheppen dat Beyayo naar een vriend stuurde. Het bericht sprak over een nakende 'operatie' en dat hij niet zou terugkeren. Justitie besloot in te grijpen en pakte alle gekende leden van de groep, die al meer dan een jaar geobserveerd werd, op.

Over de twee anderen is geen informatie bekend, zij worden bij verstek berecht. Mogelijk bevinden ze zich nog in de Pakistaans-Afghaanse regio, of zijn ze overleden.

Aanslagen
De hoofdverdachten riskeren 10 jaar cel voor de beraming van aanslagen, maar hun verdediging ontkent dat ze dat van plan waren. El Aroud, de voornaamste drijfkracht achter de website Jihad, wordt morgen ondervraagd door de voorzitter van de rechtbank. (belga/sam)
08/03/10 15u39

http://www.hln.be/hln/nl/957/Belgie/art ... ldig.dhtml" onclick="window.open(this.href);return false;
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85225
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Belgische tak Al Qaeda opgepakt

Bericht door Ariel »

Malika El Aroud: "Wel radicalisme, geen terrorisme"

Malika El Aroud, een van de vermoedelijke leiders van een netwerk dat strijders voor training naar de Pakistaans-Afghaanse grens stuurde, heeft voor de correctionele rechtbank ontkend dat ze hen financierde of aanzette om ter plaatse te gaan.

Afbeelding

El Aroud nam tegenover de rechtbankvoorzitter de verantwoordelijkheid voor de haat die ze koestert tegen soldaten in Afghanistan. Ze zei dat haar actie enkel op Afghanistan gericht was, en ontkende dat ze op eender welke wijze aanzette tot gewapende actie in Europa. "Er is verzet op het front, daar waar de bommen vallen."

Kampen
Zes mensen, onder wie vier Belgen, gingen met Moez Garsallaoui, echtgenoot van El Aroud, naar kampen in Waziristan (Pakistaans-Afghaanse grens). Van Garsallaoui en van een Fransman is er geen nieuws. De anderen keerden terug naar Europa. Drie van hen zitten samen met El Aroud op de beklaagdenbank. Ze ontkennen dat ze terugkeerden om aanslagen in Europa te plegen.

Website
Als moderator van een website die opriep tot jihad, stond El Aroud in contact met mannen die wilden vertrekken, maar ze ontkende dat ze hen daartoe had aangezet. "Hij had al zijn beslissing genomen voor hij mij raadpleegde", zei ze over een Fransman die naar Waziristan vertrok en dood zou zijn.

Geld
Over het geld dat ze inzamelde, zei ze dat het voor eigen gebruik was en niet voor personen die wilden gaan vechten. Ze gaf enkel toe dat ze 3.000 euro had aangeboden aan jongeren die - haastte ze zich om eraan toe te voegen - het hadden geweigerd. (belga/sam)

http://www.hln.be/hln/nl/957/Belgie/art ... isme.dhtml" onclick="window.open(this.href);return false;
Is dit een foto van Malika El Aroud ?
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85225
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Belgische tak Al Qaeda opgepakt

Bericht door Ariel »

El Aroud veroordeelt 9/11, maar niet bin Laden

Malika El Aroud keurt de aanslagen van 11 september 2001 niet goed, maar schrijft ze niet toe aan Osama bin Laden. Ze erkent ook dat haar echtgenoot Moez Garsallaoui contacten had met bin Laden, zei ze voor de correctionele rechtbank van Brussel.

El Aroud wordt beschouwd als een kopstuk van een netwerk dat strijders stuurde naar trainingskampen aan de Pakistaan-Afghaanse grens. Haar man had samen met haar in Brussel moeten terechtstaan, maar zou nog steeds verblijven in het grensgebied tussen Pakistan en Afghanistan. Volgens een getuige was Malika El Aroud fier dat Moez Garsallaoui Osama bin Laden kon ontmoeten, maar vandaag ontkent ze dat.

Toch liet ze uitschijnen dat bin Laden haar misschien kon helpen om haar in veiligheid te brengen, want ze voelt zich bedreigd in Europa. Ze wou echter niet antwoorden op de vraag van de voorzitter van de rechtbank of ze dacht dat haar man aan bin Laden de toestemming gevraagd had om haar naar het grensgebied te laten overkomen.

De aanslagen van 11 september 2001 noemde ze "afschuwelijk". "Het zijn vreselijke moorden. Het was een bloedbad." Ze voegde er wel aan toe dat ze nooit een opeising door Osama bin Laden had gezien.

Vage plannen
Op de tweede procesdag dat ze ondervraagd werd, bleef Malika El Aroud erg vaag over haar activiteiten. Dat ze plannen maakte en voorbereidingen leek te treffen om uit Europa te vertrekken, kwam omdat ze zich achtervolgd voelde door de politie. "Er waren camera's, huiszoekingen, telefoontaps", legde ze uit.

Ze zei niet wat haar bestemming was na Turkije, waar ze naartoe zou reizen hoewel ze het land niet binnen mocht. Het gerechtelijk onderzoek wees uit dat haar echtgenoot haar gezegd had dat ze zich moest klaarmaken om snel te vertrekken zonder de aandacht te trekken.

El Aroud had dan aan verwanten van islamistische strekking gezegd dat giften in de vorm van geld welkom zouden zijn. Maar ze kon niet uitleggen waarvoor ze het geld precies nodig had. "Dat kost geld, reizen en zich ter plaatse installeren", was het enige dat ze kwijt kon.
De ondervraging wordt morgen voortgezet. (belga/sam)

http://www.hln.be/hln/nl/957/Belgie/art ... aden.dhtml" onclick="window.open(this.href);return false;
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17353
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: Belgische tak Al Qaeda opgepakt

Bericht door Manon »

toch altijd opmerkelijk dat die kopstukken die honderden kinderen en duizenden pubers welbewust de heilige dood insturen, dan toch liever zèlf blijven leven en gaan lopen als de grond ietsiepietsie te heet wordt onder hun voeten.
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
mercator
Berichten: 19601
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Belgische tak Al Qaeda opgepakt

Bericht door mercator »

Ja waarom ging ze zichzelf niet opblazen in Irak ipv Belgische uitkeringen op te strijken in Brussel ? Dan waren we van dat voddegeval verlost en hoefden we die haar uitkering ook niet meer te betalen.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85225
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Belgische tak Al Qaeda opgepakt

Bericht door Ariel »

Verdediging El Aroud: "Malika komt enkel op voor mening"

De advocate van Malika El Aroud, die voor de correctionele rechtbank van Brussel terechtstaat omdat ze mensen geronseld zou hebben voor de jihad, heeft vandaag gepleit voor de vrijspraak van haar cliënte. Volgens de verdediging komt de verdachte enkel op voor haar mening, en verwerpt ze het terrorisme.

"Malika verwerpt en veroordeelt op menselijk, filosofisch en religieus vlak het terrorisme", zo zei advocate Fernande Motte de Raedt. Ze baseert haar vurige standpunten op de Koran, zegt de advocate. "Ze verbergt zich niet, maar schreeuwt haar verontwaardiging uit."

Goddelijke verplichting
Volgens de verdediging baseert Malika El Aroud zich ook voor haar steun aan een "defensieve jihad" op de Koran. "Het gaat om een oorlog tegen diegene die de moslims aanvallen", luidt het. "Malika ziet de defensieve jihad als een goddelijke verplichting. Dat is wat zij denkt dat goed is. Daarom zet ze de anderen ertoe aan om datgene te doen wat zij goed vindt."

De advocate erkent wel dat Malika El Aroud "misschien met meer emotie dan rede" handelde. "Ze drukt zich op een onhandige manier uit", maar "probeert haar verantwoordelijkheid niet te ontlopen", aldus de advocate nog.

De advocate verwerpt ten slotte ook de term "icoon van de jihad", die de federale procureur had gebruikt om Malika te omschrijven.

Grondrechten niet met voeten treden
Een van de drie raadsmannen van Hicham Beyayo, die rekruten naar een kamp van al-Qaida zou hebben gestuurd, heeft de rechtbank dan weer gevraagd om voorzichtigheid aan de dag te leggen. De advocaat wees erop dat de strijd tegen terrorisme niet tot gevolg mag hebben dat de grondrechten met de voeten worden getreden.

Hicham Beyayo zou samen met Malika El Aroud en Moez Garsalloui aan het hoofd hebben gestaan van een netwerk dat rekruten naar de kampen van al-Qaida in Waziristan stuurde. Volgens Beyayo is er een onderscheid tussen de globale jihad en de strijd van de moslims in Afghanistan.

"Het was nooit de bedoeling van Hicham Beyayo om burgers te viseren", aldus advocaat Christophe Marchand maandag. Hij vroeg voorts om geen rekening te houden met de getuigenissen die in Marokko en Afghanistan werden afgelegd, omdat het volgens hem niet zeker is dat die zonder foltering werden bekomen.

Daarnaast vroeg de man om geen rekening te houden met een dvd die door de FBI werd opgestuurd. De Belgische agent die de dvd vroeg, zou immers niet gedekt zijn door een rogatoire commissie. De verdediging van Beyayo zet zijn pleidooi dinsdagochtend voort. (belga/sps)

http://www.hln.be/hln/nl/957/Belgie/art ... ning.dhtml" onclick="window.open(this.href);return false;
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85225
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Malika El Aroud. Belgische tak Al Qaeda opgepakt

Bericht door Ariel »

8 jaar cel voor Malika El Aroud

De correctionele rechtbank van Brussel heeft Malika El Aroud veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf voor het oprichten, het leiden en het financieren van een terroristische organisatie. Naast haar zijn nog zeven andere moslimextremisten veroordeeld. Ze werden ervan beschuldigd jongeren te ronselen voor de strijd in Afghanistan, iets wat ze zelf ontkennen. Malika El Aroud gaat in beroep tegen de veroordeling.

Malika El Aroud, haar echtgenoot Moez Garsallaoui en Hicham Beyayo werden schuldig bevonden aan het leiden en financieren van het netwerk dat strijders stuurde naar Waziristan, aan de Pakistaans-Afghaanse grens. Zij werden veroordeeld tot respectievelijk 8, 8 en 5 jaar gevangenisstraf. Moez Garsallaoui werd bij verstek veroordeeld, de man zou momenteel in Afghanistan zitten.

Zeven andere beklaagden werden veroordeeld voor het lidmaatschap van een terreurnetwerk. De negende beklaagde, Jean Tréfois, werd vrijgesproken. Zijn deelname kon niet met zekerheid vastgesteld worden. Het voorlezen van het vonnis duurde vijf uur.

De negen werden ervan beschuldigd lid te zijn van een terreurorganisatie die banden heeft met al-Qaida. Ze zouden aanslagen hebben gepland in Afghanistan, en het is volgens het openbaar ministerie niet uit te sluiten dat ze ook elders extremistische daden wouden plegen. Bovendien zouden ze jongeren geronseld hebben voor de strijd in Afghanistan, maar dat ontkennen ze met klem. Naar eigen zeggen hebben ze sympathie met de strijd daar, maar hebben ze niemand aangezet om te vechten.

Op het proces werden uiterst straffe veiligheidsmaatregelen genomen. Er stonden gemaskerde agenten, iedereen moest door een metaaldetector en de weg was versperd met prikkeldraad. Er werd gevreesd dat er een aanslag zou worden gepleegd of een ontsnapping gepland was. (adb)

http://www.hln.be/hln/nl/957/Belgie/art ... roud.dhtml" onclick="window.open(this.href);return false;
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17353
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: Malika El Aroud. Belgische tak Al Qaeda opgepakt

Bericht door Manon »

Allez hopla! dààr gaan we:


Sharia4Belgium wil veroordeling Malika El Aroud wreken


Iedere persoon die ook maar iets te maken heeft met het gevangennemen van criminele Malika El Aroud verdient een straf. Dat zegt Sharia4Belgium op een Nederlands internetforum.


El Aroud werd afgelopen maandag veroordeeld tot acht jaar cel voor het leiden van een terroristische organisatie in ons land.

Abu Imran, de woordvoerder van Sharia4Belgium, wil niet gezegd hebben dat het hier om een oproep tot geweld gaat. "Daar moeten politie en justitie maar over oordelen."

http://www.vandaag.be/binnenland/35482_ ... reken.html" onclick="window.open(this.href);return false;
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85225
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Malika El Aroud. Belgische tak Al Qaeda opgepakt

Bericht door Ariel »

Nou...Dan moeten de rechters eerst maar gestraft worden. Kunnen ze ook kennis maken met de religie van vrede.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85225
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Malika El Aroud. Belgische tak Al Qaeda opgepakt

Bericht door Ariel »

Malika is voor de tweede keer weduwe.
'Belgische jihadist gedood'


ISLAMABAD - Een Tunesische jihadist die eerder lang in België en Zwitserland verbleef, is in Pakistan bij een aanval op vermeende terroristen omgekomen. De 43-jarige man, Moez Garsallaoui, wordt onder meer medeverantwoordelijk gehouden voor de moordpartijen die de Franse jongeman Mohammed Merah in maart in de streek van Toulouse aanrichtte. Jihadisten meldden zijn dood woensdag op het internet.

Hij gold als inspirator en organisator van moslimterrorisme. Hij werd daar in België voor gezocht. Hij was daar de tweede echtgenoot van een extremiste die in Belgische media „de terroristenweduwe” wordt genoemd, Malika al-Aroud.

http://www.telegraaf.nl/buitenland/1308 ... od___.html
Malika El Aroud zit nog veilig in de gevangenis. Ze zit daar een straf van acht jaar uit.

Twee kiekjes van Malika, en ik moet eerlijk toegeven dat ze er veel beter uitziet in Niqab. Malika moet nu 52 jaar zijn.

Afbeelding Afbeelding
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Plaats reactie