U weet toch waarom niet?

Gebruikersavatar
sprot
Berichten: 4146
Lid geworden op: ma jan 27, 2003 11:25 pm
Locatie: Hel
Contacteer:

U weet toch waarom niet?

Bericht door sprot »

Vandaag het ledenblad van de ACOD ontvangen (socialistische overheidsvakbond) met een zwarte voorpagina met witte letters : ' U weet toch waarom niet ?'
Bladzijde 2 verduidelijkt de titel, en ja de verduidelijking staat mij heel erg aan!
Democratisch?
Dat het Vlaams Blok alle mogelijke moeite doet om democratisch over te komen is algemeen bekend. Maar een democratisch gedachtengoed komt er niet door een goed uitgedachte reclamecampagne of een uitgekiende imagebuilding. Het volstaat om het programma van het VB na te lezen om de ware aard van het beestje te kennen.
Les extrèmes se touchent, ook Abou Jahjah, nu voorman van Resist, heeft op dat vlak nog heel wat te leren. Een politieke democratie kan niet gebaseerd zijn op en geloofsovertuiging.

Anti-vakbond, anti-vrouwen
Dat het VB vakbonden en mutualiteiten niet ziet zitten, is een open deur intrappezn. 'Vrouwen aan de haard', 'Weg met holebi's', het klinkt ons helaas bekend in de oren.
Wanneer een politieke partij op grond van een geloofsovertuiging of een bepaald mens- of maatschappijbeeld raakt aan grondwetelijke gewaarborgde rechten en aan de fundamentele gelijkheid van ieder individu in de samenleving, dan is er iets fundamenteels mis. Wat te denken van Resist, waar de AEL onomwonden stelt: 'Een staat kan een regime hebben en wetten uitvaardigen die geïnspireerd zijn op de islam.'
Wetten kunnen nooit uitgevaardigd worden op grond van een geloofsovertuiging, mensen kunnen nooit gediscrimineerd worden omwille van hun mens-zijn.

Afbraak
Niet alleen de vakbonden en mutualiteiten moeten monddood gemaakt worden, ook ons sociaal zekerheidsstelsel moet eraan geloven. Het zijn allemaal profiteurs mijnheer, die werklozen, zieken, gepensioneerden. 'Ieder voorzich' is het motto van het VB. Privatiseren wat te privatiseren valt. Het invoeen van flexibele en deeltijdsearbeid. Weg met de huidige loonpolitiek en opteen voor een basisloontje. De rest moe je verdienen. Dat is wat Dewinter en co voor ons in petto hebben.

Racisme
Het migrantenstandpunt van het VB is algemeen bekend. ...... Maar ook Resist weet van wanten. tijdens zijn rondreis in Nederland weigerde Abou Jahjah te discussieren met jongeren van joodse oorsprong 'omdat alle zionisten (?) racisten zijn'.

Orthodox
Orthodox of fundamentalistisch, opnieuw raken de extremen elkaar en merken we dat er meer fundamentalistische partijen zijn dan ons lief is. Het VB blijft consequent met zichzelf, wat niet kan gezegd worden van Resist. Voor de PVDA was basisdemocratie al eerder een lachertje, maar nu wordt zonder schroom afgestapt van de rechten van vrouwen en andersdenkenden. Omwille van partijpolitiek -blijkbaar rechtvaardigt het doel de middelen- worden een aantal fundamentele waarden met de voeten getreden. Anderen (vooral de vakbonden) met de vinger wijzen, maar ondertussen een plat opportunistische houding aannemen is de hypocresie ten top gedreven

Maatschappij
Een zuiver en ofafhankelijk Vlaanderen voor de Vlamingen is de wens van het VB. Een deel van Resist wil geen integratie, maar een maatschappij binnen de maatschappij. Een ander deel wil wel integratie. Geen mens kan nog volgen.Nationalisme
Voor het VB is het duidelijk: van bij zijn oprichting in 1977 beschouwt hetz ich niet als een eenzame strijder, maar als het partijpolitiek verlengstuk van het rechts-radicaal Vlaams nationalisme. De AEL vertrekt vanuit een Arabisch en moslimnationalisme.

Ideologie
Waar het VB de mosterd haalt, zou vandaag voor iedereen duidelijk moeten zijn. Maar hoe zit het met Resist? Daarzijn ze nog aan het nadenken hoe men de rol van de godsdienst ergens past in de klassenanalyse van de PVDA. Alweer een punt waarover AEL en PVDA het niet eens zijn. De AEL vraagt zich trouwens af of de strijd voor de wereldrevolutie haar ideologie (?) en godsdienst niet in het gedrang zal brengen.

Eigen volk ...
Nooit een verwerpelijker slogan gehoord.
maar alweer van toepassing op zowel het VB als AEL

Tegenstelling
Tegenstellingen: ze raken mekaar, ze inspireren mekaar en ze vullen elkaar aan. Voor het eigen volk, zonder enige verdraagzaamheid, vol van fundamentalisme, overtuigd van het eigen gelijk.
Altijd af te keuren!

De ACOD is een van de grote vakcentrales van het ABVV en telt ruim 300.000 leden
http://www.acod.be/publication/nl/tribune59-5.pdf
Laatst gewijzigd door sprot op di jul 29, 2003 11:39 pm, 1 keer totaal gewijzigd.
Soms denk ik juist,soms denk ik fout,maar ik dénk tenminste
Dubitando ad Veritatem pervenimus (Cicero)
Sapere aude!
In het 'Huis van de Vrede' is het steeds Oorlog.
Plaats reactie