Het trauma van de multiculturele school.

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17353
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Het trauma van de multiculturele school.

Bericht door Manon »

Blijkbaar zijn de ervaringen van de Vlaamse linkiewinkies ongeveer hetzelfde als die van Nederlands Groenlinks coryfeetje Femke Halsema, die ook haar kinderen in allerijl uit die multikul school haalde toen bleek dat ze geen stap vooruitkwamen.

het verhaal van een linksgerichte columniste wiens kinderen nu dus ook al een jaar of drie verloren zijn om toch goed kennis te kunnen maken met hun multicultureel verrijkte toekomst:
04-09-2013 03:00
De desillusie van de gekleurde school

Door voor haar kinderen een gekleurd gemeenteschooltje te kiezen, hoopte Katleen Van Langendonck hen onder te dompelen in de multiculturele realiteit van vandaag. Maar als haar jongste begint te vragen of hij door varkensvlees te eten naar de hel gaat, wordt het moeilijk. Als hij zijn huiswerk niet maakt omdat bijna niemand dat doet, houdt het op.

Tien jaar geleden dacht ik als inwoner van Borgerhout multicultureel te leven omdat ik brood kocht bij een joodse bakker, groenten bij een Marokkaanse kruidenier en vlees bij een Vlaamse slager. Onze leefschool in Zurenborg was een leuke school, met ouders die je dadelijk het gevoel gaven dat ze potentiële vrienden waren. Mijn vriend zat al gauw in de cafévoetbalploeg van de school, ik genoot van het koffiedrinken met de mama’s ’s ochtends voor het werk. De schoolvriendinnetjes van mijn dochter droegen allen jurkjes van trendy Belgische vrouwelijke ontwerpers (van wie de kinderen veelal op dezelfde school zaten) en gingen naar kindertheater in Het Paleis. Oh ja, er zaten ook drie Marokkaantjes in de klas van mijn dochter, want het was een multiculturele school. Dat ze nooit naar verjaardagsfeestjes kwamen, tja, dat was hun keuze, want ze werden wel uitgenodigd.

Postbodes en poetsvrouwen

Zes jaar geleden verhuisden we naar Brussel en kozen we voor een gekleurd gemeenteschooltje vlakbij, in de Vlaamse rand. Wat later schreef ik in deze krant dat ik nu wist wat echte integratie was: ‘Acht van de 26 kinderen hebben twee Nederlandstalige ouders. De anderen praten thuis Frans, Marokkaans, Turks, Pools. Geen creatievelingen hier bij de ouders, maar veelal postbodes, poetsvrouwen, verzorgsters. Mijn vriend zit nog steeds in de Antwerpse vriendenvoetbalclub en ik mis de ochtendkoffieklets. Maar het leerplan van deze school is week per week hetzelfde leerplan als dat van de trendy school in Antwerpen. En ook hier gaat men naar theater, gaat men op boerderij-, zee- en sportkamp. Ook hier is er individuele aandacht voor elk kind met moeilijkheden op welk vlak dan ook. Er zijn namelijk geen slechte scholen in Vlaanderen.’ (DS 6 maart 2009)

Hoewel het niet steeds makkelijk was – je dochter, zonder gordel om, met vijf andere kinderen in de auto bij haar beste (Marokkaanse) vriendinnetje, discussies over ons sociaal systeem met moeders die het normaal vinden om net lang genoeg te werken tot ze weer een fulltime-werkloosheidsuitkering krijgen – heb ik dat klasje zes jaar lang veelal positief ervaren. Kinderen die wel naar verjaardagsfeestjes komen, met vijf euro in een enveloppe in plaats van een cadeau, omdat ze wat minder bedeeld zijn thuis. Mijn dochter die grappen maakt over en met een Marokkaanse en een Kosovaarse vriendin zoals wij dat deden over Antwerpenaren en Limburgers.

Veelal werkloze ouders

Zo geïntegreerd als zij is, zal ik nooit zijn.

En toch. Toch heb ik vanochtend mijn zoon naar een andere school gebracht. Een overwegend witte school, nog wat verder in Vlaanderen.

Want in het gekleurde gemeenteschooltje waren de veelal werkende ouders van de klas van mijn dochter vier klassen lager vervangen door veelal werkloze ouders. Waren er twee Nederlandstalige kinderen op de zeventien.

Dat mijn zoon geen onderscheid maakt tussen wie wit, zwart of bruin is, is fantastisch. Dat een vriendje ‘rijk’ definieert als ‘twee werkende ouders hebben’ is niet zo’n slechte basisgedachte. Dat mijn zoon besnijdenis heel normaal vindt, en zich slecht voelt omdat hij maar één taal kent, is goed. Dat hij in God en in Allah wil geloven omdat hij dan zeker geen bom op zich krijgt, is al moeilijker. Dat hij vraagt of het waar is dat hij naar de hel gaat omdat hij varkensvlees eet, ook. Dat hij niet begrijpt waarom Sinterklaas maar bij een paar kinderen van de klas komt, is pijnlijk. Dat hij geen wafels verkoopt omdat van zijn klas bijna niemand dat doet, is jammer.

Maar dat buiten de twee Nederlandstalige kinderen iedereen door de zorgjuf uit de klas gehaald wordt voor hulp, is verontrustend. Dat ondanks die hulp een groot deel van de klas 40 minuten doet over oefeningen waarvoor een aantal kinderen slechts 10 minuten nodig heeft, is onwerkbaar. Dat mijn zoon het normaal vindt zijn agenda niet te laten tekenen, gevraagde spullen niet mee naar school te nemen en huiswerk niet te maken omdat er zovelen zijn die dat niet doen, kan niet door de beugel.

Is deze school, die vergelijkbaar is met vele andere, dan een slechte school geworden? Absoluut niet. De inzet van het schoolteam is ongelooflijk. Gratis warm eten voor wie geen eten meekrijgt van thuis. Gratis warme jassen voor wie er geen bij zich heeft. Huistaakbegeleiding, Nederlandse lessen voor de ouders, zorgjuffen, logopedisten… Allemaal fantastisch, maar het lijkt niet meer voor ons te zijn.

Bereidt zijn nieuwe school mijn zoon beter voor op het verdere onderwijs? Ja. Vind ik er snel weer koffiemoeders en mijn vriend voetbal- of fietsvrienden? Ja. Bereidt de school mijn zoon goed voor op het leven in de maatschappij van de toekomst? Wellicht niet. Maar helaas is er geen alternatief in en rond Brussel, en binnenkort in de rest van Vlaanderen. Kansarmoede is daarbij een nog groter probleem dan de taal.

Mijn geloof in de toekomst van onze multiculturele samenleving heeft door de praktijkervaring in een doorsnee-school, een enorme deuk gekregen.

Waar blijft een beleid dat hiervoor oplossingen aanreikt? Andere oplossingen dan van school te veranderen?Katleen Van Langendonck
Wie? Programmator podiumkunsten Kaaitheater. Schrijft in eigen naam.

Katleen Van Langendonck
http://m.standaard.be/cnt/dmf20130903_00723202
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
mercator
Berichten: 19601
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Het trauma van de multiculturele school.

Bericht door mercator »

Een klein beetje licht schijnt in het door linkse propaganda benevelde brein van die Van Langendonck. Maar ze kan toch de linkse mantra's niet helemaal laten vallen want volgens haar is kansarmoede een groter probleem dan de taal. Natuurlijk weten wij hier al lang dat het niets met taal OF kansarmoede te maken heeft maar puur en simpel met het vol misplaatste trots vasthouden aan de -veelal Islamitische-achterlijkheid uit het exotische thuisland.
Ze is ook een slechte moeder, want ze stelt haar eigen kinderen willens wetens bloot aan diezelfde achterlijkheid, alleen maar om zichzelf het stempel van Gutmensch te kunnen opplakken.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
mercator
Berichten: 19601
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Het trauma van de multiculturele school.

Bericht door mercator »

circe schreef: Waar blijft een beleid dat hiervoor oplossingen aanreikt? Andere oplossingen dan van school te veranderen?
Katleen Van Langendonck
Wie? Programmator podiumkunsten Kaaitheater. Schrijft in eigen naam.
Dus het beleid moet het weer s oplossen, m.a.w dat de allochtonen achterlijk zijn en blijven is niet HUN, maar ONZE schuld. Dat denkt links nu al zowat 40 jaar lang en ze willen niet af van dat waanidee. Terwijl GEEN ENKEL beleid de moslims aanvaardbaar in onze kennismaatschappij zal maken, puur en simpel omdat de moslims zelf dat niet willen. Want de slachtoffercultus brengt veel meer op dan er voor te gaan werken zoals wij dat al eeuwen gewoon zijn.

Programma van dat stupide Kaaitheater. Dan weet je direct van waar de wind daar komt:
Afbeelding
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17353
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: Het trauma van de multiculturele school.

Bericht door Manon »

Dus het beleid moet het weer s oplossen, m.a.w dat de allochtonen achterlijk zijn en blijven is niet HUN, maar ONZE schuld. Dat denkt links nu al zowat 40 jaar lang en ze willen niet af van dat waanidee.
Ik vrees dat lnks dat standpunt niet wil lossen omdat ze nog steeds het gevoel willen houden dat ZIJ de baas zijn en dat de arme negerkes allochtoontjes eerst onderdanig moeten luisteren naar de geitenwollensokken gutmensch zoals ze dat al jaren gewoon zijn.

Eénmaal van deze (fictieve)machtspositie verwijderd (zie het artikel: ZIJ besliste om multiculti bij de marokkaanse bakker en beenhouwer te wezen, ZIJ besliste om koffie te drinken samen met de o zo trendy geitenwollensokken bij die éne o zo gastvrije marokkaanse mama.... Maar éénmaal de macht aan de marokkaanse mama's, dan hebben ze helemaal geen keuze meer want dan is de Belgische beenhouwer al lang verdwenen, en het varkenskoteletje met hem.
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16561
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

De smerige leugen over het succes van de multiculturele scho

Bericht door Hans v d Mortel sr »

mercator schreef: Terwijl GEEN ENKEL beleid de moslims aanvaardbaar in onze kennismaatschappij zal maken, puur en simpel omdat de moslims zelf dat niet willen. Want de slachtoffercultus brengt veel meer op dan er voor te gaan werken zoals wij dat al eeuwen gewoon zijn.
Precies zo is het! Of moslims nu werk hebben of niet. Het gebeurt allemaal in onze kennisbeschaving waar moslims uit de hele wereld als strontvliegen op af komen. En waarom? Vanwege het parasitaire karakter van de onder geen beding zich willen aanpassen allahtoon in onze opgeklopte tolerante samenleving die onder leiding staat van een dirigent die geen noten lezen kan:

De anti-muizikale politiek hersengestoorde links fascistisch geëngageerde socialistische Goedmensch dirigent. Het orkest bestaat voornamelijk uit dom opgeleide atheïsten, niet meer gelovige christelijken, liberalen, zich socialist noemende fascisten en half om half nog in de macht van de Heer gelovige zwakzinnigen van de geest.

Kortom, de oorzaak van al deze ellende dient gezocht te worden in het ontbreken van de vrije wil.

Want wat is het nut van een vrije wil wanneer het verstand niet naar behoren kan functioneren?
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben ontoerekeningsvatbaar gelovig atheïst en verkondig eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Mahalingam
Berichten: 49087
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Het trauma van de multiculturele school.

Bericht door Mahalingam »

Ooit gehoord van basisschool De Taaltuin uit Schiedam ?
De naam geeft al te denken: verrijkt met taalachterstand?
Deze school kwam in het nieuws:
Chauffeur zet 35 'relkleuters' uit bus
De kleuters waren onderweg terug van een uitje naar het Prinses Beatrixpark in Schiedam, zo meldt het AD. Volgens de directrice zaten de 35 kleuters keurig in de bus, alleen drukten ze wel steeds op de stopknop. Op een gegeven moment was de buschauffeur dit zo zat dat hij weigerde verder te rijden.[...]
Lopend wisten de kleuters na drie kwartier hun school alsnog te bereiken.
http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenla ... rs-uit-bus
Hadden die begeleiders die kinderen niet in de hand? Nee dus.
(waarschijnlijk waren die begeleiders allen vrouwen (zonder gezag dus voor allahtone kinderen))
Hier die school: hartstikke multikul (met taalachterstand)
https://plus.google.com/photos/10054524 ... 1128628145
Typerende foto:
Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17353
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: Het trauma van de multiculturele school.

Bericht door Manon »

Mahalingam schreef:Ooit gehoord van basisschool De Taaltuin uit Schiedam ?
De naam geeft al te denken: verrijkt met taalachterstand?
Deze school kwam in het nieuws:
Chauffeur zet 35 'relkleuters' uit bus
De kleuters waren onderweg terug van een uitje naar het Prinses Beatrixpark in Schiedam, zo meldt het AD. Volgens de directrice zaten de 35 kleuters keurig in de bus, alleen drukten ze wel steeds op de stopknop. Op een gegeven moment was de buschauffeur dit zo zat dat hij weigerde verder te rijden.[...]
Lopend wisten de kleuters na drie kwartier hun school alsnog te bereiken.
http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenla ... rs-uit-bus
Hadden die begeleiders die kinderen niet in de hand? Nee dus.
(waarschijnlijk waren die begeleiders allen vrouwen (zonder gezag dus voor allahtone kinderen))
Hier die school: hartstikke multikul (met taalachterstand)
https://plus.google.com/photos/10054524 ... 1128628145
Typerende foto:
Afbeelding
waarom lijkt me dit DOODNORMAAL gezien de samenstelling van de klasjes?
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
Mahalingam
Berichten: 49087
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Het trauma van de multiculturele school.

Bericht door Mahalingam »

Als je als peuter met taalachterstand in een multiculturele peuterspeelzaal terecht komt, dan is het leuk als je in je moers taal (thuisland taal) wordt aangesproken.
Maar al te vaak ontbreekt het bij dergelijke juffen aan beheersing van de Nederlandse taal. Daar gaat iets aan gedaan worden.
Peuterleidsters moeten op taalles
Honderden medewerkers van Haagse peuterspeelzalen en kinderdagblijven moeten de Nederlandse taal beter beheersen. Zij moeten binnenkort een toets afleggen.

Ook worden de opleidingseisen voor nieuwe medewerkers aangescherpt. Afspraken hierover zijn gisteren vastgelegd door de gemeente en onderwijsinstelling ROC Mondriaan. De afspraken gelden alle 345 begeleiders van Vroeg- en Voorschoolse Educatie-groepen op peuterspeelzalen en kinderdagverblijven.

Zij krijgen te maken met kinderen met een taal- of ontwikkelingsachterstand. Om hen goed Nederlands te leren spreken, is het uiteraard van belang dat de medewerkers de taal zelf ook goed beheersen. Alle medewerkers worden getoetst. Indien nodig volgt bijscholing. Studenten van de opleiding Pedagogisch Medewerker 3 moeten voortaan wat Nederlandse taal betreft afstuderen op niveau mbo4/havo.
http://www.ad.nl/ad/nl/1040/Den-Haag/ar ... lles.dhtml
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85752
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Het trauma van de multiculturele school.

Bericht door Ariel »

Alweer? :rolleyes: Dat moest in 2009 ook al.

viewtopic.php?f=25&t=14099
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16561
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

De 'Weg-met-ons politiek' werpt zijn vruchten af

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Mahalingam schreef:
Chauffeur zet 35 'relkleuters' uit bus
De kleuters waren onderweg terug van een uitje naar het Prinses Beatrixpark in Schiedam, zo meldt het AD. Volgens de directrice zaten de 35 kleuters keurig in de bus, alleen drukten ze wel steeds op de stopknop. Op een gegeven moment was de buschauffeur dit zo zat dat hij weigerde verder te rijden.[...]
Lopend wisten de kleuters na drie kwartier hun school alsnog te bereiken.
Cultuur en opvoeding. Dat is het hele probleem met de achterlijkheid die islam heet.

Als de overheid vanaf het begin de buiten de zandbak van Allah tredende islamitische gelukszoekers gewaarschuwd had dat ze zich razendsnel aan ons atheïstisch levenspatroon dienen aan te passen op straffe van het innemen van het tweede paspoort en daarop volgend hun uitzetting, dan was er nu niets aan de hand geweest.

Maar wat doen die onverantwoordelijke politieke 'Weg met ons' vandalen? Die roepen in koor: "Kom maar binnen met je middeleeuwse cultuurachterstand en weerzin opwekkende achterlijke heidense afgoden praktijken. Wij zijn blij dat jullie ons land hebben uitgezocht om daar op te parasiteren. We zullen zorgen dat zoveel mogelijk aan jullie godsdienstwaanzinnige eisen tegemoet wordt gekomen. Hebben jullie geen eisen? Fout! Wij zijn er helemaal op ingesteld om al jullie eisen in te willigen. Maar dan wel graag eisen op tafel! Laat ons nu alstublieft niet zitten met al onze goede voornemens om onze maatschappij met jullie achterlijke cultuur ondersteboven te halen en mee te verrijken. Stel ons nu niet teleur Allah vrienden!

Wij zijn er op ingesteld, mede dankzij de onfrisse links socialistisch waaiende fascistische Goedmensch wind uit marxistische hoek, om ons aan jullie rigide achterlijke cultuur volledig aan te passen.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben ontoerekeningsvatbaar gelovig atheïst en verkondig eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
mercator
Berichten: 19601
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: De 'Weg-met-ons politiek' werpt zijn vruchten af

Bericht door mercator »

'Hans van de Mortel' schreef:[Wij zijn er op ingesteld, mede dankzij de onfrisse links socialistisch waaiende fascistische Goedmensch wind uit marxistische hoek, om ons aan jullie rigide achterlijke cultuur volledig aan te passen.
We moeten dat zelfs vieren.
Ik lees in het maandblad voor het Vlaamse Onderwijs, Klasse, een oproep om 50 jaar Marokkaanse en Turkse "arbeidsmigratie" te vieren, de akkoorden van 1964. Je kan de inzendingen inleveren bij Beltud vzw, de Vereniging voor Belgisch-Turkse Vriendschap . Gevraagd worden tekeningetjes over de "bijdrage van de migratie, samenleven in diversiteit, de uitdagingen van de multiculturele samenleving" . Dus, alle tekentalenten aan de slag en inzendingen graag naar http://www.beltud.be ! De beste 3 inzendingen krijgen een prijs van resp. 1000, 750 en 500 € .

Opgelet! Wie doorklikt naar dat beltud gedoe kan zich verwachten aan een doordringende mei68 en weg-met-ons stank.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Mahalingam
Berichten: 49087
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Het trauma van de multiculturele school.

Bericht door Mahalingam »

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16561
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Multiculturele school. Waar slaat dit op?

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Cartoonwedstrijd? Nee toch? Ja toch? [icon_lol.gif]
Cartoon - spotprent in een krant of periodiek, waarin actuele gebeurtenissen of mensen uit het nieuws worden gehekeld.
Ik krijg steeds alleraardigste werkstukjes van Mercator toegestuurd. Cartoons die er niet om liegen. Dus werk aan de winkel voor onze artistiek begaafde vriend. icon_thumbup.gif
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben ontoerekeningsvatbaar gelovig atheïst en verkondig eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
mercator
Berichten: 19601
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Multiculturele school. Waar slaat dit op?

Bericht door mercator »

'Hans van de Mortel' schreef:Cartoonwedstrijd? Nee toch? Ja toch? [icon_lol.gif]
Cartoon - spotprent in een krant of periodiek, waarin actuele gebeurtenissen of mensen uit het nieuws worden gehekeld.
Ik krijg steeds alleraardigste werkstukjes van Mercator toegestuurd. Cartoons die er niet om liegen. Dus werk aan de winkel voor onze artistiek begaafde vriend. icon_thumbup.gif
Onze Belgisch-Turkse vrienden lijken niet te weten wat een cartoon betekent, want ze verlangen juist ophemelen en niet hekelen van 50 jaar allochtonenramp.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Iznogoodh
Berichten: 1716
Lid geworden op: ma jun 14, 2004 6:14 pm

Re: De smerige leugen over het succes van de multiculturele

Bericht door Iznogoodh »

'Hans van de Mortel' schreef:
mercator schreef:De anti-muizikale politiek hersengestoorde links fascistisch geëngageerde socialistische Goedmensch dirigent. Het orkest bestaat voornamelijk uit dom opgeleide atheïsten, niet meer gelovige christelijken, liberalen, zich socialist noemende fascisten en half om half nog in de macht van de Heer gelovige zwakzinnigen van de geest.[/size]
Oh jee...
Onze Vader...
Die in de Hemel zijt...
Blijf daar...
Mahalingam
Berichten: 49087
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Het trauma van de multiculturele school.

Bericht door Mahalingam »

In Amsterdam heb je De Avonturijn in De Pijp en de St. Catharinaschool in de Rivierenbuurt .
95% van de leerlingen heeft een migratie-achtergrond. Hoe kunnen die kinderen op zo'n basisschool nu integreren onze maatschappij? Er is een schreeuwend tekort aan Nederlands sprekende kinderen van inboorlingen.
Er komt een ludieke actie. Maar veel allahtone blanke Noord-Afrikanen hebben niks met negers. Moeten die er ook zo bij gaan lopen?

Afbeelding

En de actie heeft politieke rugdekking van Marcouch (PvdA).
Morgenochtend worden beide scholen één dag een 'witte school'. Kinderen gaan de straat op in T-shirts met de tekst: 'Is dit wit genoeg voor u?' en op de achterzijde: 'Elk kind heeft recht op integratie.' De websites van de scholen 'gaan op zwart'. Tweede Kamerlid Ahmed Marcouch (PvdA) is ambassadeur van de actie.
De scholen lopen leeg; "op De Avonturijn zitten nu 135 kinderen, op de St Catharina 183, terwijl 194 kinderen als opheffingsnorm geldt in de stad."
Hoe komt dat?
  • 'Laatst zei een ouder van Egyptische komaf: ik haal mijn kind van De Avonturijn, want die is te zwart. Hij wilde dat zijn kinderen ook opgroeiden tussen autochtone kinderen.'
    Fatna El Guebli, moeder van drie kinderen, is kritischer. 'Mijn maag draaide zich om toen ik dit hoorde. Ik voel me gediscrimineerd. Waarom moeten er witte kinderen bij? Wij zijn toch ook Nederlands?'
http://www.parool.nl/parool/nl/4024/AMS ... noeg.dhtml
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24092
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Het trauma van de multiculturele school.

Bericht door King George »

De scholen zullen pas weer normaler kunnen gaan worden (Lees: ontkleuren) als de stad zelf meer gaat ontkleuren. En dat gaat alleen als ons land wat meer gaat ontkleuren.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Mahalingam
Berichten: 49087
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Het trauma van de multiculturele school.

Bericht door Mahalingam »

Ja, ja, zijn wij slechte mensen als we onze kinderen niet naar een zwarte school sturen? En doen wij dat wel, zijn wij dan slechte ouders?
Ik lees:
Actie voor meer witte schoolkinderen succes
http://www.telegraaf.nl/binnenland/2407 ... ces__.html
tastbaar succes?
Ja er is een aanmelding van een wit kindje binnen gekomen. Hozanna !!
Maar of dit door de actie komt, dat heeft de ouder niet publiekelijk verklaard.
En dat onmeetbare succes?
" Het leverde de scholen vooral media-aandacht op."
Ze hoopt dat de scholen de komende maanden de vruchten kunnen plukken van de actie.
Vruchten. Bananen of appels? meer, meer meer appels !
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 49087
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Het trauma van de multiculturele school.

Bericht door Mahalingam »

Over die scholen:
De Avonturijn kreeg in 2012 het stempel zwak van de inspectie en stelde de school onder intensief toezicht. De school presteerde ondermaats, en daarbij wordt al rekening gehouden met ‘het niveau dat op grond van de kenmerken van de leerlingenpopulatie mag worden verwacht’. In 2013 heeft de school zich verbeterd en kreeg het van de inspectie een voldoende.
Dat een school minkukelig is, gaat via mond op mond reclame bekend worden. Dan kan vanuit de overheid gezegd worden dat het beter is geworden maar geen ouder heeft zin om dat te testen met eigen kinderen.
‘Ruim de helft van de zwakke scholen uit 2011 was in 2014 opgeheven of had te maken met een snellere terugloop van leerlingen dan scholen in hun omgeving. Krap één op de drie (30%) deed het beter dan de omgeving, één op de zes hield een stabiel leerlingenaantal.’
En die andere school zou zo slecht nog niet zijn, volgens Amsterdamse verhoudingen.
Dan de St. Catharinaschool. De inspectie concludeert 'dat de onderwijskwaliteit op de St. Catharina op een aantal van de onderzochte onderdelen verbeterd kan worden', maar de school scoort wel een voldoende.
En die Amsterdamse verhoudingen zijn:
Beide scholen zitten bovendien in een verbetertraject van de Kwaliteitsaanpak Basisonderwijs Amsterdam (KBA). Op zich zegt dat nou ook weer niet zo heel veel, want daar zit daar zo’n beetje de helft van de Amsterdamse scholen in .
http://daskapital.nl/2015/05/zielige_sc ... dam_n.html
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 49087
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Het trauma van de multiculturele school.

Bericht door Mahalingam »

Meestal wordt 'scheren-over-1-kam' als een foute handeling gezien.
Maar het kan ook zijn dat het niet-over-1- kam-scheren fout is.
Dat overkomt een Deense zwart wordende school.
Wat komt er van de inburgering en taal leren terecht als in de klas van 25 er maar 3 Deens sprekende kinderen zitten?
Na korte tijd zijn er 0 Deens sprekende kinderen in de klas. Want als 20% allahtoon al 80% van de leraar zijn aandacht en tijd opeist, dan vertrekken die niet-autochtonen naar een school waar wel onderwijs aan hun kinderen wordt gegeven.
Danish school under fire for 'ethnic quota' classes
A Danish school was criticised on Wednesday for limiting the number of students from ethnic minorities in some of its classes, in a bid to prevent students from a Danish background from leaving it.

The Langkær upper secondary school outside the city of Aarhus said its first-year students had been divided into seven different classes, out of which three classes had a 50 percent limit on the number of ethnic minority students.
The remaining four classes consisted only of students from an immigrant background.
En ze hebben in Denemarken ook hun eigen Kuzu:
Turkish-born commentator and former lawmaker Özlem Cekic said she would report the school to Denmark's Board of Equal Treatment (Ligebehandlingsnævnet).
Maar zonder een Sylvana weet ze prima de racisme-kaart te trekken.
"When a headmaster isolates the brown children from the white in an upper secondary school, he is part of sending a signal that the whites must be protected from the brown," she wrote on Facebook.
http://www.thelocal.dk/20160907/danish- ... ta-classes
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85752
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Het trauma van de multiculturele school.

Bericht door Ariel »

Mahalingam schreef:Meestal wordt 'scheren-over-1-kam' als een foute handeling gezien.
Maar het kan ook zijn dat het niet-over-1- kam-scheren fout is.
Dat overkomt een Deense zwart wordende school.
Tijdens het lezen van dit soort berichten moet ik zuchten. Wij zijn in Europa al zo ver gezonken dat we ons de wet laten voorschrijven door een stel mohammedanen.

Wie zich tot schaap maakt wordt door de wolven gevreten. En dat is wat er op dit moment in Europa gebeurt. Op dit moment worden we nog kaal geschoren, maar nog even, en dan vreten de wolven ons op.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
mercator
Berichten: 19601
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Het trauma van de multiculturele school.

Bericht door mercator »

Ariel schreef:
Tijdens het lezen van dit soort berichten moet ik zuchten. Wij zijn in Europa al zo ver gezonken dat we ons de wet laten voorschrijven door een stel mohammedanen.
Dat zie je nu in België ook met dat weerzinwekkende offerfeest. Vanalles zitten slachten hoe en waar het je belieft is bij wet verboden maar in de praktijk mogen de moslims en de Joden gewoon kiezen hoe ze dat doen. Vooral in de gemeenten waar socialisten aan de macht zijn.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17353
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: Het trauma van de multiculturele school.

Bericht door Manon »

In mijn onmacht wens ik sommige mensen tegenwoordig "besneden kleindochters" toe. Dit in de hoop dat ze inzien waar ze mee bezig zijn. En neen, ik bedoel het dan ook niet als complimentje.
Maar de laatste tijd begin ik te denken dat sommigen ook dit als positieve verandering zouden durven zien.
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
mercator
Berichten: 19601
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Het trauma van de multiculturele school.

Bericht door mercator »

Manon schreef: Maar de laatste tijd begin ik te denken dat sommigen ook dit als positieve verandering zouden durven zien.
Dat zal zeker gebeuren. Je ziet nu al de Groenen allerlei "rationele" uitvluchten voor het onverdoofd slachten opdissen om toch maar in de gunst van de moslims te vallen. Met besnijdenis kan dat dan ook wel.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16561
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Het trauma van de multiculturele school.

Bericht door Hans v d Mortel sr »

mercator schreef:
Ariel schreef: Tijdens het lezen van dit soort berichten moet ik zuchten. Wij zijn in Europa al zo ver gezonken dat we ons de wet laten voorschrijven door een stel mohammedanen.
Dat zie je nu in België ook met dat weerzinwekkende offerfeest.
Molsims houden toch van lamsvlees dat zij het hele jaar door eten . . . Die beesten moeten toch ook geslacht worden? Hoe staan de zaken er dan voor bij de rest van het jaar? Wat moet gebeuren is dat moslims die zich zelf aan het doorsnijden van de kelen van schapen wagen, zwaar beboet moeten worden. Niet in de gevangenis plaatsen, maar heel zwaar beboeten. Zo zwaar beboeten dat zij hun auto moeten verkopen en de eerste twee jaren niet meer naar Marokko of Turkije met vakantie kunnen gaan. Geen boete (willen) betalen? Auto confiskeren en zo nodig ook huismeubilair. Wie opzettelijk bewust heeft nagedacht met Allah's wil op de achtergrond als goedkeuring, zal moeten wennen aan het feit dat Allah hier totaal niets voorstelt en ook niets te vertellen heeft. Het kan niet genoeg benadrukt worden. En dat kan alleen door moslims hun spaarcenten voor hun thuisland aan onze veel betere god te laten betalen die baas is over Mohammed's knecht Allah.

Moslimjeugd hoeft op zich niet lastig te zijn - NEE - wij zijn lastig omdat wij moslims de helpende hand reiken om in alles lastig tegen ons te zijn.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben ontoerekeningsvatbaar gelovig atheïst en verkondig eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Plaats reactie