moslimvrouwen hebben 3x zoveel last van depressieve stoornis

Gebruikersavatar
pd7835
Berichten: 1637
Lid geworden op: Di Mar 01, 2005 10:35 am
Locatie: Vlaanderen

moslimvrouwen hebben 3x zoveel last van depressieve stoornis

Berichtdoor pd7835 » Do Feb 06, 2014 9:35 pm

Dertig procent Turkse gemeenschap kampt met psychische problemen.

Meer dan 30 procent van de Turkse en 25 procent van de Marokkaanse populaties in Europa kampen met geestelijke gezondheidsproblemen. Dat blijkt uit het antwoord van minister van Welzijn Jo Vandeurzen op een vraag van parlementslid Veli Yüksel (CD&V). De diensten van de minister overleggen momenteel met de Unie van Turkse Moskeeën uit Gent, die bezorgd is over een zevental zelfdodingen in de gemeenschap.

Turken en Marokkanen zijn meer onderhevig aan ernstige depressieve en somatische klachten. De Turkse en Marokkaanse vrouwen vormen in het bijzonder een risicogroep, met meer neiging tot depressie en angstklachten, stelt Vandeurzen. Turkse vrouwen hebben driemaal zoveel last van depressieve stoornissen als Belgische vrouwen.


En ik die dacht dat vrije moslimvrouwen met hun vooruitstrevende islamitische vrouwenrechten veel beter af waren dan de onderdrukte uitgebuite mishandelde 'ongelovige' westerse vrouwen (grapje)

Hoewel de mentale gezondheid van de Turkse en Marokkaanse gemeenschap duidelijk slechter is dan die van de autochtonen, plegen ze veel minder zelfdoding

http://www.nieuwsblad.be/article/detail ... 5_00965480


Ha vaneigens .. anders denken ze dat ze zeker naar de islamitische hel gaan.

Terug naar “België - Vlaanderen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten