Abu JahJah en Movement X

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51243
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Abu JahJah en Movement X

Bericht door Pilgrim »

Abu JahJah en Movement X radicaliseert en belooft kogels voor de suffe Belgen

Geplaatst op 7 november 2014

Afbeelding
Deze screenshot van de website van Movement X, geleid door de Antwerpse-Libanese volksmenner Dyab Abou JahJah, laat maar weinig aan de verbeelding over. Suggestieve scherpe kogels pennen. “It’s Time to Move!” luidt het nieuwe credo van MvX. Straks misschien echte kogels of... blijft het toch maar bij pennen? Met JahJah weet je maar nooit. Waakzaam blijven is de boodschap.

In Brussel werd op 7 oktober 2014 een nieuwe beweging opgericht onder de naam Movement X (MvX). Initiatiefnemer is Abou JahJah (°1971, Henin, Libanon) die rondom zich een reeks bekende namen heeft verzameld. In een artikel in De Standaard onder de titel “Ik ben nog altijd radicaal en dissident” heeft hij het over MvX als “een burgerrechtenbeweging die allochtonen én autochtonen verenigt om elke vorm van discriminatie uit te roeien.” JahJah wil met Movement X de strijd tegen het ‘onrechtvaardige België jegens allochtonen’ opnieuw radicaliseren “by any means necessary”. Met dat doel heeft hij ook een aantal bekende en minder bekende niet-moslims verzameld, maar dan wel eerder als excuus-autochtonen met het doel om zijn kersverse beweging de schijn van waarachtigheid te geven.

Onlangs liet JahJah zich opmerken door in een twitterbericht burgemeester van Antwerpen Bart De Wever een ‘Zionistenpijper’ te noemen omdat hij de bewaking voor de Joodse gemeenschap voor en tijdens de Joodse feestdagen in Antwerpen had opgedreven na de bloedige terroristische aanslag in Brussel van 24 mei 2014 door een Franse teruggekeerde Syriëstrijder van IS (ISIS).

Dyab Abou JahJah heeft zijn streken duidelijk nog niet verleerd. Een verspreking zoals deze verraadt onmiskenbaar wat achter het onschuldig geneuzel van deze verbale gladjanus in werkelijkheid schuilgaat.

JahJah is berucht in Antwerpen en dan vooral onder de Joodse gemeenschap. In 2000 richtte deze van Libanese origine in Antwerpen de AEL (Arabisch-Europese Liga) op, een antisemitische en virulent anti-Israëlische Jihadistische organisatie. Haar leden waren nagenoeg allen burgers van Marokkaanse origine die, achter het masker van de strijd tegen het racisme en discriminatie in de samenleving, openlijk de geweldscultuur van Hamas en Hezbollah beleden. Lees ook op deze blog: AEL-leider Karim Hassoun over de oplossing van het ‘Joods probleem’.

Die beweging van JahJah haalde de internationale pers toen na twee dagen van rellen in Antwerpen en Borgerocco (Borgerhout) de moslimleider op 28 november 2002 werd gearresteerd wegens het aanzetten tot geweld. Vooral de doortocht doorheen de diamantwijk van Antwerpen van honderden migranten van voornamelijk Marokkaanse origine, waarbij heel wat vernielingen werden aangericht en vele winkelramen sneuvelden, staat de Joodse gemeenschap van Antwerpen nog levendig voor de ogen. In 2005 trok JahJah naar Libanon om daar wat ‘praktijkervaring’ op te doen (zie plaatje onderaan) en de AEL verder vanuit Libanon te instrueren.

Intussen bleef de AEL verder het nieuws halen. Op de website van de AEL werden op zaterdag 4 februari 2006 twee antisemitische cartoons afgebeeld. In de eerste cartoon deelt Hitler het bed met Anne Frank. Op de andere prent werd de Holocaust geminimaliseerd. In Nederland werd Jahjah veroordeeld wegens antisemitisme voor het publiceren van deze grove cartoons, in België ontkwam hij aan vervolging. De publicatie van de Deense cartoons op 30 september 2005 die de spot dreven met de profeet Mohammed, lagen aan de basis van de antisemitische cartoons van de Arabisch Europese Liga (AEL).

Dan is er nog de kwestie van Brahim Harchaoui, bestuurslid van de AEL, die namens de organisatie in maart 2009 een ontmoeting had met haar icoon Samir Kuntar (plaatje hieronder).

Afbeelding

Kuntar is een beruchte Libanese moordenaar die enkele Joodse kinderen met zijn geweerkolf had doodgeslagen en vervroegd op vrije voeten kwam in ruil voor de stoffelijke resten van IDF-soldaten.

Joods Actueel Magazine bracht in april 2009 dit voorval in het nieuws waarop de AEL prompt voor de rechtbank een kortgeding aanspande tegen hoofdredacteur Michael Freilich om te beletten dat die zou publiceren in het JA-magazine. De AEL verloor het proces en moest een boete èn de gerechtskosten betalen.

Intussen brak in het Midden-Oosten de Arabische Lente uit en werd in Antwerpen Sharia4Belgium opgericht die veel van de voormalige AEL-militanten zal opslokken. Stichter Fouad Belkacem zit momenteel in de cel en wacht op de uitspraak van zijn proces voor het ronselen van Syriëstrijders voor het Al Nusra Front en Islamitische Staat (IS/ISIS) die president Bashar Assad in Syrië van de macht wil drijven en tegelijk een groot islamitisch imperium wil oprichten in het M-O.

Abu JahJah keerde terug naar België en kreeg in januari 2014 zowaar een eigen wekelijkse kolom in de Vlaamse krant De Standaard. Begin oktober 2014 werd Movement X opgericht die ondermeer wordt gesteund door de Antwerpse SP.A (Vlaamse Socialisten) voorzitster en Vlaams parlementslid Yasmine Kherbache die publiekelijk haar sympathie betuigde voor de nieuwe beweging van Abou Jahjah.

Opmerkelijk is punt 5 van de platformtekst die werd goedgekeurd op het 1ste Congres van Mov-X. Die tekst bevat maar vijf moties en onderstreept daarmee het belang dat aan Motie 5 wordt toegekend en die oproept tot een nationale boycot van Israël en om de antisemitische BDS-beweging te steunen: “Movement X roept de verschillende overheden, de academische wereld, de sociale partners, het middenveld en het bedrijfsleven op om mee de huidige BDS-platformtekst (Boycott, Divestment and Sanctions m.b.t. Israël) te onderschrijven en te respecteren.”

Naast Peter Terryn, Walter Zinzen en vele anderen, werd ook Yassine Chanouf aangetrokken die inmiddels bestuurslid is van Movement X (plaatje hieronder met Arafatsjaaltje). Channouf over zijn aansluiting: “Ver weg van die eindeloze slaperige vertoningen die er nu opgevoerd worden over ‘de noodzaak van bruggen bouwen, gedeelde verantwoordelijkheid, distantiëring, (de)radicalisering, het afstappen van het wij-zij denken etc’ wil ik me engageren in een organisatie waar activisme, strijdbaarheid, onafhankelijkheid en radicalisme de kernwaarden van zijn.”

Afbeelding

Met Yassine Channouf in het MvX bestuur wordt het snel duidelijk welke weg het met Movement X moet opgaan: tegen de Joden, tegen het Zionisme en tegen Israël. In juli 2014 verscheen in Knack magazine een Israëlkritisch artikel dat – en ik citeer Joods Actueel “alle rode lijnen overschrijdt”. Het artikel verscheen enkele dagen eerder op de website van De Wereldmorgen.be, een mediaproduct op het internet van de marxistisch-leninistische partij PVDA, onder de titel “Israël, het laatste bolwerk van antisemitisme op aarde” waar [url=http://www.dewereldmorgen.be/artikel/2014/07/25/israel-het-laatste-bolwerk-van-antisemitisme-op-aarde]het nu nog staat. In Knack daarentegen werd het inmiddels snel verwijderd na protesten wegens het verspreiden van antisemitisme.

In het bewuste artikel waarin hij het Zionisme op één lijn stelt met het nazisme, roept Chanouf Europese politici op om “het laatste systematische antisemitische land te boycotten, en dat is de zionistische staat Israël.” Zo schrijft hij ondermeer: “Het zionisme is dus een antisemitische ideologie par excellence. Israël heeft het antisemitisme nodig als bloedlijn om zo zijn eigen voortbestaan te garanderen. Hoe meer antisemitisme er op aarde is, hoe meer joden er migreren naar Israël om zo het voortbestaan van Israël als militaire kolonie op Arabisch grondgebied te garanderen.”

Movement X lijkt aldus die suffe Belgen en Vlamingen opnieuw de oude antisemitische koek in te willen peperen, zij het in een nieuwe verpakking. Verknipte Jodenhaat onder het mom van Israëlkritiek, anti-Zionisme en puur anti-Israëlisme. Benieuwd naar waar deze vernieuwde radicalisering onder leiding van Abu JahJah en Yasine Chanouf de Belgische en Vlaamse allochtone moslims ons weer zal brengen... :unhappy:

door Brabosh.com

Plaatje hieronder: Abou JahJah, als militant in Libanon en Hezbollah, oprichter van AEL en Resist en tegenwoordig columnist in De Standaard en... president van Movement X.

Voor zijn terugkeer naar België dook Jahjah op in een foto waarop hij met een Kalashnikov AK47 prijkt. Joods Actueel berichtte dat het een wapen van Hongaarse makelij betrof met het kenteken Magyar 66H 73971. Het magazine schreef dat het wapen “door Vlaamse allochtonen uit Vilvoorde werd buitgemaakt en op een omgebrachte Hezbollahterrorist in de buurt van Aleppo op 7 juni 2013 teruggevonden”.

Afbeelding

http://brabosh.com/2014/11/07/pqpct-yfv/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
mercator
Berichten: 19601
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Abu JahJah en Movement X

Bericht door mercator »

De terrorist Jahjah is nochtans de lieveling van links Vlaanderen. Haast elke dag wordt die opgevoerd als expert in dit en expert in dat. In een amusementsprogramma De Slimste Mens mocht hij ook zijn opwachting maken. Helaas: hij kon haast geen enkele vraag beantwoorden en lag er na 1 sessie al uit.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Mahalingam
Berichten: 49077
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Abu JahJah en Movement X

Bericht door Mahalingam »

Abu weet goed dat de linksen hem wel zien zitten. Zodoende doet hij nu extreem-linkse dingen. Op straat protesteren en lekker dreigen.

Afbeelding
Abou Jahjah protesteert aan kabinet-Francken
De betogers riepen leuzen als ‘Meerwaarde Theo Francken zero’ of ‘Geen plaats voor fascisten in de regering’. Niet alleen de staatssecretaris zelf moest het ontgelden, ook zijn partijgenoten Jambon en Homans werden als racisten en fascisten bestempeld.
Er wordt vandaag gestaakt tegen de regering. Dat is een goed handvat om te gebruiken (kidnappen op zijn Mohammedaans):
We staan hier uit solidariteit met de verschillende vakbonden die vandaag staken uit protest tegen de regeringsmaatregelen’, zei Dyab Abou Jahjah. ‘Ons stakingspiket is tegelijkertijd een signaal tegen het beleid van de staatssecretaris en tegen zijn uitspraken, zowel in het verleden als vandaag. Zelfs zijn beleidsnota is racistisch geïnspireerd. Onze strijd tegen racisme en discriminatie, voor meer gelijkheid, is perfect complementair met de sociaal-economische strijd die de vakbonden voeren.’
En staatssecretaris Francken is geen socialist en reageert dus anders dan ze gewent zijn. Over Abu dit:
'Hij is natuurlijk een ervaringsdeskundige van het lakse PS-migratiebeleid: binnengekomen met een leugenachtig asielverhaal, vervolgens gehuwd met een goedgelovige Vlaamse, via de lakse oude gezinsherenigingswet verblijfspapieren gekregen en onmiddellijk erna gescheiden, maar de dans ontsprongen want al Belg geworden via de nog laksere Snel-Belgwet.'
http://www.standaard.be/cnt/dmf20141208_01417922
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
mercator
Berichten: 19601
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Abu JahJah en Movement X

Bericht door mercator »

Aboe hengelt echt naar een postje bij de socialisten of de groenen. Ze drukken hem allebei aan het hart als racismesnuffelaar.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17353
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: Abu JahJah en Movement X

Bericht door Manon »

mercator schreef:Aboe hengelt echt naar een postje bij de socialisten of de groenen. Ze drukken hem allebei aan het hart als racismesnuffelaar.
als ik me goed herinner hàd hij een job bij ht ABVV maar daar hebben ze hem toen ontslagen.

Abou Jahjah protesteert aan kabinet-Francken
Ze waren met 20 (lees: TWINTIG) man. Wereldnieuws natuurlijk.
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
mercator
Berichten: 19601
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Abu JahJah en Movement X

Bericht door mercator »

circe schreef: als ik me goed herinner hàd hij een job bij ht ABVV maar daar hebben ze hem toen ontslagen.
Dan moet hij echt iets vies hebben uitgestoken. In de Zwitserse rekeningen van Notionele Rudy gesnuffeld of zo.
Normaal heeft het ABVV geen probleem met criminelen en vandalen zie die schandelijke betoging van een maand geleden.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85716
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Abu JahJah en Movement X

Bericht door Ariel »

Abou Jahjah wil actie tegen "racistische" Bart De Wever

Activist Dyab Abou Jahjah roept op tot een sit-in voor het stadhuis van Antwerpen. Hij eist excuses van burgemeester Bart De Wever na zijn opmerkingen in 'Terzake' over Berbers gisteravond. "Zolang dat niet gebeurt, eisen we zijn ontslag", vertelt hij aan De Standaard.

"Morgen zullen we een sit-in houden tegen de racistische uitspraken van De Wever over Berbers", zo tweette Dyab Abou Jahjah, die met zijn beweging Movement X tegen racisme en discriminatie strijdt. De protestactie vindt om 18u30 plaats op de Grote Markt van Antwerpen, voor het stadhuis.

De aanleiding daarvoor zijn de uitspraken van Bart De Wever in 'Terzake' over Berbers. De Wever zei daar dat het geen zin heeft te ontkennen dat er "reële problemen zijn met bepaalde bevolkingsgroepen, mensen van Noord-Afrikaanse afkomst, vooral de Marokkaanse gemeenschap en vooral Berbers. Dat zijn zeer gesloten gemeenschappen, met een wantrouwen tegenover de overheid."

"Bart De Wever heeft een grens overschreden", zegt Jahjah aan De Standaard. "Het kan niet dat hij als burgemeester 120.000 van zijn stadsgenoten karakteriseert als problematisch. Hij heeft het over 'berbers' als een etnische groep en dat is puur racistisch."

Jahjah wil dat De Wever afstand neemt van zijn uitspraken en zich excuseert. "Zolang dat niet gebeurt, eisen we zijn ontslag." De sit-in die hij morgen op de Grote Markt wil, moet dat kracht bijzetten. Toestemming voor de manifestatie heeft hij echter niet. "We hebben het recht om daar morgen te staan", besluit hij.

bron
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 10628
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Abu JahJah en Movement X

Bericht door sjun »

Wegvegen die ongenode Libanees die slechts voor zijn verblijfsvergunning in 1996 een tijdelijk huwelijk sloot en al jaren parasiteert op de Belgische belastingbetalers terwijl hij de vigerende solidariteit blijft overvragen. Tenzij hij natuurlijk als ieder ander gewoon toestemming gevraagd en gekregen heeft voor een demo op die plek.
Lachen om Dyab
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 7608
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Abu JahJah en Movement X

Bericht door Ali Yas »

Volgens mij is iets pas racisme als mensen op grond van hun ras anders (minder goed) worden behandeld. Dat doet De Wever toch niet?
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 10628
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Abu JahJah en Movement X

Bericht door sjun »

Jahjah heeft vast een links inburgeringstraject gehad en daarbij geleerd dat gebruik van containerbegrippen ( er pas van alles in en het staat nergens meer voor) als racisme, discriminatie en tegenwoordig ook al islamofobie altijd wel wat aandacht genereert.
:smartass:
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17353
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: Abu JahJah en Movement X

Bericht door Manon »

sjun schreef:Jahjah heeft vast een links inburgeringstraject gehad en daarbij geleerd dat gebruik van containerbegrippen ( er pas van alles in en het staat nergens meer voor) als racisme, discriminatie en tegenwoordig ook al islamofobie altijd wel wat aandacht genereert.
:smartass:
Jahjah heeft wel wat meer gekregen hier.

zo bijvoorbeeld vier jaar gratis universiteit aan de franstalige universiteit Louvain La Neuve (kwestie van gediscrimineerd te worden?), iets met politicologie ...
In 1991, at the age of 19, Abou Jahjah left Lebanon. "I wanted to go abroad like a lot of Lebanese young people".[2] Abou Jahjah studied at the renowned UCL university in Louvain la Neuve and obtained a Masters degree in political science and International relations. [/b]
In het Nederlands klinkt het anders:
Hij behaalde een graad in de politieke wetenschappen aan de Université Catholique de Louvain.
tiens tiens.
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24074
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Abu JahJah en Movement X

Bericht door King George »

Het kan niet dat hij als burgemeester 120.000 van zijn stadsgenoten karakteriseert als problematisch.
Als ze het er als gevolg van hun eigen geëtaleerde gedragingen naar malen, kan dat wel. Het beestje moet immers bij de naam benoemd worden. En 120 000 Berbers in Antwerpen is meer dan problematisch; Dat zijn er teveel. Dat is gewoon meer dan ieder reëel absorberend vermogen van een ontvangende beschaving. We hebben het met Berbers niet over kennismigranten en positieve brain drain. De brain drain is negatief.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Mahalingam
Berichten: 49077
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Abu JahJah en Movement X

Bericht door Mahalingam »

De politie heeft Abou Jajah en kornuiten 'eingekesseld' en van allen de namen en rugnummers genoteerd voor latere boete eventueel.
Politie grijpt in bij verboden protestactie van Abou Jahjah
Dyab Abou Jahjah riep gisteren op tot de protestactie en had geen toestemming aan het stadsbestuur gevraagd. De politie reed met combi's de Grote Markt op en de oproerpolitie omsingelde de manifestanten. Ze werden administratief aangehouden en met bussen afgevoerd. Omstreeks 20.45 uur zijn de laatste demonstranten meegenomen. Volgens de politie verliep het contact met de organisatoren bijzonder moeizaam.
[...]
Abou Jahjah zei dat hij een mogelijke GAS-boete niet zal betalen en riep zijn medebetogers op hetzelfde te doen. Onder de tientallen deelnemers waren ook enkele lokale verkozenen van oppositiepartijen Groen, PVDA en SP.A. De actie kon ook op veel persbelangstelling rekenen.
http://www.standaard.be/cnt/dmf20150325_01598273
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85716
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Abu JahJah en Movement X

Bericht door Ariel »

Abou Jahjah betoogt op Pasen tegen De Wever: "Geen feest met racisme"

Na de sit-in voor het Antwerpse stadhuis van vorig woensdag heeft activist Dyab Abou Jahjah een nieuwe betoging op stapel staan tegen de uitspraken van N-VA-voorzitter Bart De Wever. Op Pasen, 5 april, wil hij voor het hoofdkwartier van de N-VA in Brussel gaan protesteren.

Abou Jahjah, die met zijn burgerbeweging Movement X strijdt tegen discriminatie, blijft actievoeren tegen de uitspraken die Bart De Wever onlangs deed in 'Terzake'. De nieuwe sit-in staat gepland op zondag 5 april, Pasen dus. Dan roept hij op te gaan betogen voor het N-VA-hoofdkwartier in de Koningsstraat in Brussel. "Pas de fête avec le racisme (Geen feest met racisme, nvdr)", tweet Abou Jahjah daarover.

De Wever zei in 'Terzake' dat het geen zin heeft te ontkennen dat er "reële problemen zijn met bepaalde bevolkingsgroepen, mensen van Noord-Afrikaanse afkomst, vooral de Marokkaanse gemeenschap en vooral Berbers. Dat zijn zeer gesloten gemeenschappen, met een wantrouwen tegenover de overheid."

Vorige week woensdag hield Abou Jahjah al een vreedzame sit-in voor het Antwerpse stadhuis. Omdat de actie vooraf niet was aangevraagd, greep de politie in. Toen al kondigde hij aan nog meer acties te plannen, zolang De Wever zijn excuses niet aanbiedt of opstapt.

Voor de sit-in in Brussel, die om 14 uur zou beginnen, heeft Movement X een toelatingsaanvraag ingediend bij de Brusselse burgemeester Yvan Mayeur, zegt Abou Jahjah op Facebook.

bron

Lekker de hele dag laten zitten. Verder niks aan doen dan misschien hard lachend langs lopen. En dat er op eerste Paasdag een flinke wind mag waaien en een heilzaam buitje regen mag vallen.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Mahalingam
Berichten: 49077
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Abu JahJah en Movement X

Bericht door Mahalingam »

Ik wens hem slecht rel-weer toe. Zo'n beetje van dat weer zoals dit jaar er was tijdens Gent-Wevelgem. (39 van de 250 haalden de eindstreep.)
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
mercator
Berichten: 19601
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Abu JahJah en Movement X

Bericht door mercator »

Mahalingam schreef:Ik wens hem slecht rel-weer toe. Zo'n beetje van dat weer zoals dit jaar er was tijdens Gent-Wevelgem. (39 van de 250 haalden de eindstreep.)
Ja ik wens al dat betogend en relschoppend gespuis striemende hagelbuien, loeiharde wind als het even kan onweer en tornado's toe. In Brussel wordt er nu haast elke dag betoogd door luiaards, profiteurs, vakbondsgespuis, asielzoekers en ontevredenen van alle pluimage. Normaal werken is daar haast onmogelijk geworden op die manier. Maar dat is ook de bedoeling van het internationaal socialisme: de economie compleet kapot maken.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 10628
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Abu JahJah en Movement X

Bericht door sjun »

Zo'n demo is vast vlot gedaan als er vlakbij wat vlooien worden losgelaten.
:rolleyes:
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85716
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Abu JahJah en Movement X

Bericht door Ariel »

sjun schreef:Zo'n demo is vast vlot gedaan als er vlakbij wat vlooien worden losgelaten.
:rolleyes:
Of varkens... :smile7:
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
mercator
Berichten: 19601
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Abu JahJah en Movement X

Bericht door mercator »

Er gaat geen dag voorbij of de terrorist Abou Jaja mag zijn zegje doen over het racisme waarvan hij en zijn kornuiten denken het slachtoffer te zijn. Het meest ergerlijke is dat hij daarvoor in de zgz. kwaliteitsmedia volop een podium krijgt. Wat vroeger voor "kwaliteitskranten" doorging in Vlaanderen-Knack, Standaard- is afgedaald naar het niveau van de linkse populistische gazetjes als Humo en De Morgen. Toen ik bij het Knack forum suggereerde dat ze voortaan maar in het Arabisch moesten verschijnen werd ik onmiddellijk definitief gebannen.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 10628
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Abu JahJah en Movement X

Bericht door sjun »

Dat was dus een rake opmerking die er vanaf vandaag in blijft mercator. Want wat er vanuit de MSM kan aan beklijvende beeldvorming, kan natuurlijk beter via de fora en weblogs op het wereldwijde web.
:smartass:
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
mercator
Berichten: 19601
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Abu JahJah en Movement X

Bericht door mercator »

sjun schreef:Dat was dus een rake opmerking die er vanaf vandaag in blijft mercator. Want wat er vanuit de MSM kan aan beklijvende beeldvorming, kan natuurlijk beter via de fora en weblogs op het wereldwijde web.
:smartass:
Echt elke dag wordt de Vlaming door de linkse pers geschoffeerd en als racist weggezet. Dat houdt niet op, zeker sinds de nationalistische NVA in de regering zit. Uiteraard door een zooitje door positieve discriminatie omhooggevallen allochtonen zoals Jahjah, maar ook-en dat is nog bedroevender-door autochtone linkse pseudo intellectuelen meestal met een groene of rode partijkaart. In België bestaat geen onafhankelijke pers of objectieve berichtgeving, alles is multicul propaganda.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17353
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: Abu JahJah en Movement X

Bericht door Manon »

mercator schreef:
sjun schreef:Dat was dus een rake opmerking die er vanaf vandaag in blijft mercator. Want wat er vanuit de MSM kan aan beklijvende beeldvorming, kan natuurlijk beter via de fora en weblogs op het wereldwijde web.
:smartass:
Echt elke dag wordt de Vlaming door de linkse pers geschoffeerd en als racist weggezet. Dat houdt niet op, zeker sinds de nationalistische NVA in de regering zit. Uiteraard door een zooitje door positieve discriminatie omhooggevallen allochtonen zoals Jahjah, maar ook-en dat is nog bedroevender-door autochtone linkse pseudo intellectuelen meestal met een groene of rode partijkaart. In België bestaat geen onafhankelijke pers of objectieve berichtgeving, alles is multicul propaganda.
Ik heb vandaag het CGKR gecontacteerd.

jahjah heeft blijkbaar een klacht ingediend tegen De Wever omdat die onwelvallige uitspraken deed over een bevolkingsgroep (Berbers). dus niet: àlle berbers, maar het onbepaald meervoud " Berbers".

Wat zei De Wever?

http://www.demorgen.be/binnenland/de-we ... -a2271645/ (onverdachte bron dus)
"Als ik veroordeeld word, is het game over." Zo reageert Bart De Wever, in een interview met Het Laatste Nieuws, op de klacht wegens racisme na zijn omstreden uitspraken over Marokkaanse Berbers.


Het is weinig waarschijnlijk dat De Wever, N-VA-voorzitter en Antwerps burgemeester, straks vervolgd wordt om wat hij heeft gezegd, maar mocht dat toch het geval zijn, dan zal hij zichzelf verantwoorden voor de rechter, zegt hij. "Als ik vervolgd word, dan zal ik Kamervoorzitter Siegfried Bracke zelf vragen om mijn parlementaire onschendbaarheid op te heffen. Geen advocaat nodig. Als ik hiervoor word veroordeeld, waarom zou ik dan nog aan politiek doen? Als er een verbod op de feiten en een taboe op de waarheid rust?"

Slechte verstaanders

Hij blijft erbij dat hij in het interview met Terzake, waarin hij de omstreden uitspraken deed, niets fouts heeft gezegd. "Zelfs niets controversieels. Niemand heeft me daar die avond of de dag erna op aangesproken. Pas nadien is de verontwaardigingsindustrie op volle toeren gaan draaien. Er is er eentje beginnen te huilen en tegen 's avonds huilden alle wolven in het bos met die ene mee. Herbekijk het integrale interview in Terzake, luister naar de toon die ik heb gezet en naar de nuances die ik heb aangebracht. Wie dat doet, hoort meteen dat ik geen slechte bedoelingen had. Dat ik alleen de vinger op de wonde heb gelegd en mijn bezorgdheid heb uitgedrukt. Het zijn slechte verstaanders die hier moedwillig munt uit slaan."

De Wever zegt ook 'menselijk aangeslagen' te zijn. "Misschien was ik beter minder specifiek geweest. Misschien. Fatima Talhaoui, zelf Berberse en N-VA-lid in de gemeenteraad, heeft me gewezen op de historische gevoeligheden. Maar ik heb niemand geculpabiliseerd, laat staan gediaboliseerd."


Hij zegt ook niet te ontkennen dat er schrijnend racisme bestaat. "En dat mogen we nooit aanvaarden. Maar wat ik over de Berbers heb gezegd, is niet half zo racistisch als wat de burgemeester van Leuven ooit gezegd heeft over asielzoekers die als meeuwen op een stort neerstreken of Ghanezen die hier landden met het adres van het OCMW in hun achterzak. Het is niet half zo stigmatiserend als wat de burgemeester van Gent heeft gezegd over de normen, de waarden en de gebruiken van de Bulgaarse Roma in zijn stad."

De Wever houdt een wrang gevoel over aan de manier waarop zijn coalitiepartners van CD&V en Open Vld zich van hem distantieerden. "Het was theater beneden alle peil, wat ik in het parlement heb gezien. Dat zal ik me nog lang herinneren."

De enige die in zijn ogen genade vindt, is premier Charles Michel (MR). "Hij had me kunnen afvallen, maar dat heeft hij niet gedaan. Dat maakt van hem un grand monsieur."

Wat zei Bart De Wever juist in Terzake? Herbekijk het gesprek hier onderaan het artikel via de link http://www.demorgen.be/binnenland/de-we ... -a2271645/

Dus wat vond ik nu?
http://www.standaard.be/cnt/dmf20140608_01133708
N-VA is gevaarlijker dan het Vlaams Belang’, zegt de oprichter van de AEL en schrijver Dyab Abou Jahjah in een interview met De Zondag. ‘N-VA is wel een democratische partij. Ik vermoed dat N-VA een racistische partij is. Minstens een op de drie Vlamingen is racist.
Ik heb hen gevraagd of - indien de uitspraken van De Wever over berbers (men mag geen veralgemeenheden gebruikt over bevolkingsgroepen of zoiets) dan ook van toepassing zijn op Jahjah die toch wel 1/3 van de Vlamingen lasterlijk als racist bestempelt.

Ik houd jullie op de hoogte.
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
Mahalingam
Berichten: 49077
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Abu JahJah en Movement X

Bericht door Mahalingam »

Amper wakker sla je 's ochtends vroeg "De Morgen" open en je ziet gelijk het laatste nieuws van/over/voor/door Jajah. Iedere dag een nieuwe aflevering van deze feuilleton.
Abou Jahjah verplaatst sit-in voor N-VA-kantoor naar paasmaandag
http://www.demorgen.be/binnenland/abou- ... -a2272470/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85716
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Abu JahJah en Movement X

Bericht door Ariel »

Mahalingam schreef: Abou Jahjah verplaatst sit-in voor N-VA-kantoor naar paasmaandag
Dan heeft hij meer kans op goed weer. Allah is hem goedgezind.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85716
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Abu JahJah en Movement X

Bericht door Ariel »

Abou Jahjah verwacht groen licht te krijgen voor sit-in aan N-VA-kantoor

Volgens Dyab Abou Jahjah is de vergadering met de Brusselse politie positief verlopen. De voorzitter van burgerrechtenbeweging Movement X was tevreden dat hij op het hoogste niveau kon overleggen en verwacht binnenkort een officiële toestemming voor de geplande sit-in aan het N-VA-hoofdkwartier op paasmaandag.

Abou Jahjah maakte naar eigen zeggen goede afspraken met de Brusselse politie. Hij verwacht 100 tot 200 manifestanten voor een protest van anderhalf uur.

"We willen dat de N-VA afstand neemt van de uitspraken van haar voorzitter en dat de regering praktijktesten invoert tegen discriminatie", zegt hij. Jahjah hoopt in Brussel niet hetzelfde tegen te komen als in Antwerpen, waar de deelnemers aan de sit-in vorige week administratief werden aangehouden.

"In Brussel overleg je met mensen op het hoogste niveau, die de afspraken binnen hun korps doen naleven. In Antwerpen stuurt men te vaak agenten die geen draagvlak hebben."

"Geen slip of the tongue"
Abou Jahjah reageerde ook op het interview van Bart De Wever in Het Laatste Nieuws. "Hij heeft nu een week kunnen nadenken en blijft bij zijn standpunt. Als er nog twijfels waren of het om een 'slip of the tongue' ging, heeft hij die nu weggenomen", aldus Jahjah.

De voorzitter van Movement X is van plan om door te gaan met acties en procedures tot De Wever toegeeft dat hij niet op die manier over bevolkingsgroepen kan spreken. "Als machtigste man van het land heeft hij een grote verantwoordelijkheid. Als hij alsnog toegeeft, getuigt hij van echt leiderschap.

bron
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Plaats reactie