Rellen in Brussel

Mahalingam
Berichten: 49095
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Rellen in Brussel

Bericht door Mahalingam »

Dat het netwerk de Islam is wordt hier bevestigd.
Brusselse politie: ‘We wisten dat betoging uit de hand kon lopen’
Er waren berichten onderschept waaruit bleek dat een aantal jongeren de betoging wilde misbruiken om amok te maken’, aldus Messiaen. Maar toch kon de manifestatie gewoon doorgaan. ‘Het is onze taak om een risicoanalyse te voeren, die wij dan doorgeven aan de bestuurlijke overheid, meer bepaald de Brusselse burgemeester Philippe Close. Hij moet dan beslissen, dat is niet onze taak.’

De politiediensten onderzoeken nog uit welke hoek de sms kwam. ‘Bij de identificatie van de vorige twee rellen was het voornamelijk een deel van de moslimgemeenschap in Brussel die betrokken was’, zegt Messiaen. ‘En nu zijn er sterke aanwijzingen dat het uit hetzelfde milieu komt als de vorige rellen. Toch is er niet een specifieke groepering of aantal personen die achter deze incidenten zitten.’
http://www.standaard.be/cnt/dmf20171126_03208088
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 49095
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Rellen in Brussel

Bericht door Mahalingam »

Ook in Brussel denken reporters dat ze onaantastbaar zijn vanwege hun beroep.
In de buurt van verrijkers is toch echt bewaking nodig.Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85770
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Rellen in Brussel

Bericht door Ariel »

Agenten in het veld betwijfelen of er een netwerk zit achter Brusselse rellen, zoals minister Jambon vermoedt
“Voor die gasten is elke gelegenheid goed om de boel in brand te steken”

Dertig relschoppers die zich mengden onder vreedzame betogers. Meer was er zaterdag niet nodig voor een nieuw spoor van ver­nieling in Brussel. De derde keer al in twee weken tijd. Minister van Veiligheid Jan Jambon (N-VA) ziet een sys­tematiek en vreest een achterliggend netwerk. Agenten in het veld zien vooral jongeren die gewoon elke gelegenheid aangrijpen om de boel in brand te steken. “Ze communiceren via WhatsApp en duiken vliegensvlug op. Vanaf nu kan het elke keer prijs zijn.”

“Aan welke manifestatie namen jullie eigenlijk deel?” De zaterdagavond aangehouden relschoppers kregen van de rechercheurs allemaal dezelfde vraag. De jongeren bleken werkelijk geen idee te hebben. En dat is bijzonder alar­merend, zegt een agent die al jaren rond Brusselse probleemjongeren werkt en gespecialiseerd is in jongerenbendes. “Ze komen gewoon om rel te schoppen, de rest kan hen niet schelen.”

Een politiecommissaris zag de rellen zaterdag vanop de eerste rij ontsporen. “De manifestatie tegen slavernij in ­Libië verliep zoals gepland”, vertelt hij. “De Afrikanen waren met zo’n tweeduizend en hadden een interne ordedienst die alles met ons in goede banen leidde. We hadden echter door dat zo’n dertig Maghrebijnse jongeren zich hadden aangesloten die geen enkele interesse leken te tonen voor de toespraken.”

Vooraf, bevestigt Hans Messiaen van de politiedienst die betogingen screent, was ook een sms onderschept die opriep om wanorde te creëren. De ordediensten waren extra op hun hoede, twee pelotons stonden in een zijstraat op­gesteld. “Toen de statische manifestatie plots wel heel ­dynamisch werd, wisten we hoe laat het was. Wat later werd voor het eerst met dranghekken en verkeersborden gegooid.”

Enkele hete uren in en rond de Matongéwijk later stond de teller op 55 bestuurlijke en 16 gerechtelijke aanhoudingen. Dat laatste aantal daalde gisteren tot elf. De kans is groot dat de aangehouden jongeren binnenkort via snelrecht berecht worden.

Jong, recidivist en allochtoon

De overgrote meerderheid van de opgepakte relschoppers is van Afrikaanse origine, bevestigen drie politiebronnen. “Een deel Marokkanen, een groot deel Congolezen. Het gaat net als bij de vorige twee rellen om allochtonen, maar meer dan waarschijnlijk hebben we nu te maken met andere jongeren dan de twee vorige keren. Ook dat is problematisch.”

Minister van Veiligheid Jan Jambon vraagt zich af of er een systematiek achter zit. “Ik denk van wel. En als dat zo is, moet dat netwerk blootgelegd en opgerold worden”, zegt hij.

Ook Mario Thys, die ­zaterdagavond werd opgetrommeld om de gearresteerde vandalen met de celwagen weg te voeren, ziet een stramien: “Drie keer rellen, zelfde modus operandi, drie keer met jongeren die schijnbaar lak hebben aan alles.”

Thys, die ook vakbondsman is bij het NSPV, vreest net als zijn anonieme collega’s en minister Jambon dat dergelijke rellen zich zullen her­halen. “Bij elke manifestatie kan het prijs zijn. Hoe hard we als ordedienst ook ons best doen, we lopen bij die gratuite rellen achter de feiten aan. Dat moet stoppen. We moeten die jongeren identificeren en preventiever optreden.”

Ook van buiten Brussel

Maar of achter de rellen werkelijk een systematiek zit, zoals minister Jambon vermoedt, wordt dan weer betwijfeld door de agent die gespecialiseerd is in jongerenbendes. “De systematiek is dat de relschoppers heel jong zijn, veelal minderjarig, en van allochtone origine. Van georganiseerde stadsbendes is hier echter geen sprake. Het gaat om jongeren die elke gelegenheid in Brussel aangrijpen om de boel in brand te steken. Ze handelen impulsief en vliegensvlug. Ze communiceren via WhatsApp en houden elkaar zo op de hoogte van rellen. Het is een nieuw fenomeen waarop we als politiedienst zullen moeten anticiperen.”

Opvallend: een substantieel deel van de opgepakte jongeren woont niet in Brussel, maar kwam met de trein uit Aalst, Denderleeuw en Liedekerke. Meer nog, zes onder hen die zaterdagnacht waren vrijgelaten, werden nog diezelfde nacht een tweede keer opgepakt omdat ze amok maakten aan het Noordstation.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85770
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Rellen in Brussel

Bericht door Ariel »

Relschoppers vielen ook voorbijgangers aan: koppel moet hotel invluchten

De relschoppers in Brussel beschadigden niet alleen heel wat winkels en auto’s, ze vielen ook voorbijgangers aan. Dat blijkt uit beelden die VTM Nieuws kreeg.

Op de beelden is te zien hoe twee mensen voorbij het NH Hotel stappen in de Jean Stasstraat in Sint-Gillis en dan even halt houden. Een jonge relschopper komt daarna op hen afgestapt en valt hen aan. Op dat moment komen er nog een aantal andere jongeren bij. Het koppel kan in het hotel vluchten. De relschoppers gooien nog een verkeersbord richting de ingang van het hotel.

De receptionist van het hotel, Ignacio Martin, reageert aangeslagen aan VTM Nieuws. “Het is verschrikkelijk, walgelijk. Ik weet niet wat we kunnen doen om gelijkaardige situaties te vermijden. Het komt alsmaar vaker voor. Ik hoop dat dit de laatste keer was.”
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24105
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Rellen in Brussel

Bericht door King George »

Dit gaat alleen nog maar erger worden als er nog meer van deze bronnen van ellende geïmporteerd gaan worden.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16563
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Rellen in Brussel

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Mahalingam schreef:
De politiediensten onderzoeken nog uit welke hoek de sms kwam. ‘Bij de identificatie van de vorige twee rellen was het voornamelijk een deel van de moslimgemeenschap in Brussel die betrokken was’, zegt Messiaen. ‘En nu zijn er sterke aanwijzingen dat het uit hetzelfde milieu komt als de vorige rellen. Toch is er niet een specifieke groepering of aantal personen die achter deze incidenten zitten.’
Klopt! Er is gerezen twijfel bij mij. Normaal eist altijd een of andere islamitische terroristische organisatie zijn deel op van de veroorzaakte lichamelijke slachtoffers en dode elementen vernielingen. Het is namelijk belangrijk dat Allah de knecht van profeet Mohammed telkenmale zoveel mogelijk in het hemelse zonnetje gezet wordt conform het islamitisch onderwijs zoals verwoord in de Koran en de Ahadiths van Mohammed.

Enne . . . niet alleen moslims behoren tot de mislukte mensensoort, maar ook die hele kolerezooi uit Afrika. Dat daartoe voornamelijk moslims behoren berust geenszins op toeval.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben ontoerekeningsvatbaar gelovig atheïst en verkondig eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85770
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Rellen in Brussel

Bericht door Ariel »

Na de rellen: de noodkreet van de Brusselse politie. '90 procent van wat wij doen, heeft geen enkele zin'

Donald Trump moet zich vorige week een breuk hebben gelachen toen hij beelden zag van zijn favoriete hellhole. Honderden heethoofden mochten in hartje Brussel twee uur lang ongestoord auto’s vernielen, winkels plunderen en onschuldige bewoners terroriseren, terwijl de politie liet betijen. Vijf dagen later was het opnieuw prijs. De frustratie bij het korps is groot. ‘De politie in Brussel – Pol Bru – wordt niet toevallig Pol Brol genoemd.’

Politie Brussel 1200
'Ik heb al honderden criminelen opgepakt, maar het gros van hen wordt meteen vrijgelaten. 90 procent van wat wij doen, heeft geen enkele zin'

Zaterdagavond, een halfuur na het beslissende WK-kwalificatieduel tussen Ivoorkust en Marokko. Een patrouille van de Brusselse politiezone Zuid hoort dat het fout loopt aan de Beurs. Ze schakelen over op het kanaal van Brussel Hoofdstad en horen berichten over een paar honderd Marokkaanse relschoppers die via de Lemonnierlaan afzakken naar het station Brussel-Zuid. Ze reppen zich erheen om steun te verlenen. Intussen horen ze hoe de meute een meubelzaak probeert te overvallen. Tot hun ongeloof beveelt het commando de politietroepen in de Lemonnierlaan om ‘tactisch terug te trekken’.

Een paar minuten later komt het bericht dat de meubelzaak wordt geplunderd en dat de omstaanders die dat proberen te verhinderen, worden belaagd. De politie staat op dat moment een paar honderd meter verderop, maar de strategie blijft: terugtrekken. Ook wanneer de dispatching meldt dat een nachtwinkel wordt overvallen en dat de relschoppers in een andere zaak zijn doorgedrongen tot de bovenverdieping, waar ze de bewoners bedreigen en beroven. De nachtwinkeluitbater krijgt een pak slaag. Hij belt de hulpdiensten en vraagt een ambulance. De ambulanciers vragen ondersteuning van de politie en toestemming om uit te rukken. Maar de bevelhebber in het commandocentrum van de politie beslist: ‘Die man moet zelf naar het ziekenhuis gaan, we hebben er nu geen volk voor.’

De agenten van de zone Zuid kunnen het niet geloven. Hun woede groeit, hun handen jeuken. In de buurt van het Zuidstation zien ze hoe een groepje vandalen, dat is afgezakt vanuit het centrum, probeert in te breken in een seksshop. Een patrouille in burger aarzelt niet. Ze verrast de groep compleet en er wordt raak geslagen. Arrestaties verrichten ze niet. Ze weten dat het parket de daders diezelfde avond nog zal laten gaan.

Na twee uur is ‘het feest’ voorbij en heeft de politie van de zone Hoofdstad de zaak onder controle. De Lemonnierlaan lijkt op een oorlogsgebied, de agenten zijn totaal gedesillusioneerd.

GRIET* (politieagente Brussel Hoofdstad) «Het stadsbestuur en de politiebazen hebben die match zwaar onderschat. Ze hadden dit moeten weten: er leven zoveel Marokkanen in Brussel. Men heeft in allerijl volk moeten optrommelen.

»Op het terrein waren de instructies duidelijk: we móchten niet tussenkomen. Die strategie wordt al jaren gevolgd bij manifestaties: niet provoceren, je zo weinig mogelijk laten zien. Maar ze werkt niet. Iedereen is gedegouteerd. De officieren durven geen enkel risico te nemen. Ze hebben geen ervaring met ordehandhaving. Ze moeten een peloton leiden in een stratenoorlog en doen het in hun broek.

'Geld voor schadevergoedingen hebben ze niet, in de gevangenis krijg je ze niet. We kunnen ze enkel een pak slaag geven'
»Enkele jaren geleden was ik erbij toen zwarte jongeren ons aanvielen in de Matongéwijk. We kregen het bevel om te blijven staan, terwijl de stenen ons om het hoofd vlogen. Ik verzeker je: dan kookt je bloed. Ik ben niet bij de politie gegaan om me te laten bekogelen en passief toe te kijken hoe opgehitste jongeren de stad
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16563
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Rellen in Brussel

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Ariel schreef:
Politie Brussel 1200
'Ik heb al honderden criminelen opgepakt, maar het gros van hen wordt meteen vrijgelaten. 90 procent van wat wij doen, heeft geen enkele zin'
Dit beleid heeft België van Nederland afgekeken. Ttrouwens, het is eerder een algemeen, met Merkelse instemming, Europees beleid geworden. En verder ben je een lul als je bij de politie gaat werken. Ik heb dit al lang eerder verkondigd en ik weet waar ik het over heb. Laat de politie zich massaal ziek melden. Maar ze zeiken liever als een schoothondje. Die slappe lullen moeten zich maar eens goed achter de oren krabben. De mislukte mensensoort uit Afrika weet als geen ander wat de politie in Europa voorstelt: helemaal niks.

Op mensen die winkels plunderen mag gericht geschoten worden. Waarschijnlijk niet op mensen die alleen maar voor de lol vernielingen aanbrengen en beschaafd vreemde mensen in elkaar slaan omdat ze wit zijn. De wet moet dus aangepast worden. Er zijn veel te veel mensen op deze aarde. Dat vindt ook de politiek. Ze laten alleen steeds de verkeerden afschieten.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben ontoerekeningsvatbaar gelovig atheïst en verkondig eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
mercator
Berichten: 19601
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Rellen in Brussel

Bericht door mercator »

Hans v d Mortel sr schreef: En verder ben je een lul als je bij de politie gaat werken.
Ik zie ook steeds meer vrouwelijke politie agenten. Niet dat ik iets tegen vrouwen heb, maar die kunnen dus de "zorgende" en "sociale" functies opnemen en achter een bureautje zitten. Daar ben je niks mee als er een bende razende negers of mocro's moet gestopt worden. Er zit helemaal geen gesofisticeerd netwerk achter al dat rellen en vernielen in Brussel, het is gewoon het logisch resultaat van 50 jaar ongecontroleerde invoer van allerlei allochtoon afval uit Azië en Afrika. Nu is het te laat om daar nog iets aan te doen, tenzij met keiharde repressie maar dat zie ik niet gebeuren.
In de jaren 1970 verklaarde de corrupte socialistische politica Anne Marie Lizin avec l'aide des étrangers on va écraser la presence Flamande à Bruxelles en voilà, haar wens is uitgekomen: geen Nederlands meer in Brussel en de straat in handen van negers en moslims.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16563
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Rellen in Brussel

Bericht door Hans v d Mortel sr »

mercator schreef:
Hans v d Mortel sr schreef: En verder ben je een lul als je bij de politie gaat werken.
Ik zie ook steeds meer vrouwelijke politie agenten. Niet dat ik iets tegen vrouwen heb, maar die kunnen dus de "zorgende" en "sociale" functies opnemen en achter een bureautje zitten. Daar ben je niks mee als er een bende razende negers of mocro's moet gestopt worden. Er zit helemaal geen gesofisticeerd netwerk achter al dat rellen en vernielen in Brussel, het is gewoon het logisch resultaat van 50 jaar ongecontroleerde invoer van allerlei allochtoon afval uit Azië en Afrika. Nu is het te laat om daar nog iets aan te doen, tenzij met keiharde repressie maar dat zie ik niet gebeuren.
In de jaren 1970 verklaarde de corrupte socialistische politica Anne Marie Lizin avec l'aide des étrangers on va écraser la presence Flamande à Bruxelles en voilà, haar wens is uitgekomen: geen Nederlands meer in Brussel en de straat in handen van negers en moslims.
Na het lezen van jouw geschiedkundige bevestiging van de teloorgang van een met bloed zweet en christelijke religie opgebouwde beschaving (op zich niks mis mee - zelfs de biecht was een sterk staaltje van psychologisch inzicht van het functioneren van de mens) moest ik direct denken aan een van de meest vieze smerige landen ter wereld: India. Hoezo? Omdat in dat land allerlei ongedierte (bruine ratten) als heilig wordt beschouwd. Als het maar vies en smerig is. Zoals de eigen smerige bevolking die volgens de achterlijke Hindu religie zich het best kan wassen in de vies vuile chemisch verontreinigde smerige 'heilige' poeprivier Ganges.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben ontoerekeningsvatbaar gelovig atheïst en verkondig eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
mercator
Berichten: 19601
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Rellen in Brussel

Bericht door mercator »

Ariel schreef: Enkele hete uren in en rond de Matongéwijk later stond de teller op 55 bestuurlijke en 16 gerechtelijke aanhoudingen.
Die "bestuurlijke" ( ook wel administratieve genoemde) aanhouding wil dus gewoon zeggen dat de vandaal in kwestie gewoon naar huis mag. Hij is alleen "op papier" aangehouden ! Maar dat wordt door de leugenpers nooit duidelijk uitgelegd aan het publiek. Eigenlijk moet ik ermee lachen. Ze oogsten wat ze al 50 jaar zaaien in Brussel. De rellende allochtonen hebben de smaak te pakken, weten dat ze door de politiek ongemoeid worden gelaten dus zullen zulke zaken steeds frequenter voorkomen. Als zelfs terroristische aanslagen met honderden doden geen effect hebben en het altijd maar is van gewoon doorlopen mensen wat zou er dan opgetreden worden tegen wat zwarte en bruine "kwajongens" . Spijtig voor de mensen die een zaak hebben in Brussel of er iets nuttigs verrichten. En dan heb ik het niet over de duizenden Vlaamse ambtenaren die daar elke dag hun broek komen verslijten.
Ik wacht op de eerste Bekende Intellectuele Vlaming die op teevee komt uitleggen dat zoiets nu eenmaal bij het leven in een diverse grootstad hoort.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16563
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Rellen in Brussel

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Wegens dubbele post verwijderd
Laatst gewijzigd door Hans v d Mortel sr op di nov 28, 2017 9:57 pm, 1 keer totaal gewijzigd.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben ontoerekeningsvatbaar gelovig atheïst en verkondig eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16563
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Rellen in Brussel

Bericht door Hans v d Mortel sr »

mercator schreef:
Ariel schreef: Enkele hete uren in en rond de Matongéwijk later stond de teller op 55 bestuurlijke en 16 gerechtelijke aanhoudingen.
Die "bestuurlijke" ( ook wel administratieve genoemde) aanhouding wil dus gewoon zeggen dat de vandaal in kwestie gewoon naar huis mag. Hij is alleen "op papier" aangehouden ! Maar dat wordt door de leugenpers nooit duidelijk uitgelegd aan het publiek. Eigenlijk moet ik ermee lachen. Ze oogsten wat ze al 50 jaar zaaien in Brussel. De rellende allochtonen hebben de smaak te pakken, weten dat ze door de politiek ongemoeid worden gelaten dus zullen zulke zaken steeds frequenter voorkomen. Als zelfs terroristische aanslagen met honderden doden geen effect hebben en het altijd maar is van gewoon doorlopen mensen wat zou er dan opgetreden worden tegen wat zwarte en bruine "kwajongens" . Spijtig voor de mensen die een zaak hebben in Brussel of er iets nuttigs verrichten. En dan heb ik het niet over de duizenden Vlaamse ambtenaren die daar elke dag hun broek komen verslijten.
Ik wacht op de eerste Bekende Intellectuele Vlaming die op teevee komt uitleggen dat zoiets nu eenmaal bij het leven in een diverse grootstad hoort.
Aan de verantwoordelijke miserabel slecht functionerende (linkse) bestuurders
van stad en land:


Voorkom dat u aan deze schandpaal wordt genageld en betaal het volk met de beschaving die het toekomt.

Afbeelding

Opperrechter Hans van de Mortel oordeelde, na alle getuigen gehoord te hebben, uiteindelijk vrijspraak. Hoezo dat? Omdat in een democratie het volk het recht heeft zijn eigen dictatuur en ondergang te kiezen. Dit dient gerespecteerd te worden. Hoe meer moslims, hoe meer Allah, des te meer achterlijkheid en ontsporing van de goede orde. Emigratie voor de minderheid is de oplossing. Niet het geweld dat bijna altijd door linkse oproerkraaiers gehanteerd wordt ter ondersteuning van het vermeende alleenrecht op de waarheid van hun gelijk.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben ontoerekeningsvatbaar gelovig atheïst en verkondig eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
orfeus
Berichten: 86
Lid geworden op: do aug 25, 2011 4:36 pm

Re: Rellen in Brussel

Bericht door orfeus »

Een patrouille in burger aarzelt niet. Ze verrast de groep compleet en er wordt raak geslagen. Arrestaties verrichten ze niet. Ze weten dat het parket de daders diezelfde avond nog zal laten gaan.
Dit smaakt naar meer !! Als de politie genoeg gefrustreerd geraakt kunnen ze meer van dit soort "burger acties" ondernemen. Met het risico op de vorming van een nieuwe Bende van Nijvel ! Met dank aan de Brusselse politiek.
orfeus
Berichten: 86
Lid geworden op: do aug 25, 2011 4:36 pm

Re: Rellen in Brussel

Bericht door orfeus »

Méér van dat :
De manifestatie van de beweging Campagne Stop Répression tegen politiegeweld zou morgenavond omstreeks 18.30 uur doorgaan aan het Rouppeplein. Volgens die organisatie hebben de ordediensten disproportioneel veel geweld gebruikt tegen de feestende Marokkaanse voetbalsupporters, die enkele weken geleden amok maakten in het centrum van Brussel. De politiediensten vrezen echter dat de manifestatie een bron kan zijn van nieuwe rellen. Campagne Stop Répression is gekend bij de ordediensten.

Burgemeester Close wil verdere onrusten in zijn stad koste wat het kost te vermijden. De voorbije twee weken zijn er al drie keer rellen uitgebroken tussen politie en relschoppers. Close had al aangekondigd dat hij zich zou beraden over extra maatregelen, om een escalatie van geweld te voorkomen. Nu heeft hij beslist om de manifestatie niet te laten doorgaan.
"De betoging is verboden door de stad Brussel, omdat er geen officiële aanvraag voor is ingediend", zegt de woordvoerster van Close. "Daarnaast weigeren de organisatoren een gesprek met ons aan te gaan. De stad Brussel heeft geprobeerd om hen te contacteren. Want ook tijdens manifestaties zijn er nog steeds regels over vrije meningsuiting die moeten worden gerespecteerd. Ze zijn echter niet op onze vraag ingegaan. Daarom vragen wij iedereen om af te zien van die manifestatie."
Hele verhaal :https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2017/11/28 ... tiegeweld/
Benieuwd of dat verbod zal opgevolgd worden ! Ze zoeken dus gewoon gelijk wat om hun vernielzucht te kunnen botvieren.
Gebruikersavatar
Pizzaman
Berichten: 1762
Lid geworden op: do apr 14, 2016 8:43 pm

Re: Rellen in Brussel

Bericht door Pizzaman »

orfeus schreef:
Een patrouille in burger aarzelt niet. Ze verrast de groep compleet en er wordt raak geslagen. Arrestaties verrichten ze niet. Ze weten dat het parket de daders diezelfde avond nog zal laten gaan.
Dit smaakt naar meer !! Als de politie genoeg gefrustreerd geraakt kunnen ze meer van dit soort "burger acties" ondernemen. Met het risico op de vorming van een nieuwe Bende van Nijvel ! Met dank aan de Brusselse politiek.
De bende van Nijvel was een stel amateurs... :muslima: :sheik:
Zalig zijn de onnozelen en simpelen van geest, want zij zullen er in lopen.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16563
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Rellen in Brussel

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Pizzaman schreef: De bende van Nijvel was een stel amateurs... :muslima: :sheik:
Klopt! De politiek en aan de politiek gerelateerde randfiguren zijn beroepsamateurs. :shock:
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben ontoerekeningsvatbaar gelovig atheïst en verkondig eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Pizzaman
Berichten: 1762
Lid geworden op: do apr 14, 2016 8:43 pm

Re: Rellen in Brussel

Bericht door Pizzaman »

Hans v d Mortel sr schreef:
Pizzaman schreef: De bende van Nijvel was een stel amateurs... :muslima: :sheik:
Klopt! De politiek en aan de politiek gerelateerde randfiguren zijn beroepsamateurs. :shock:
Ik bedoelde meer dat die met vergunning de boel leegroven. :thinking:
Maar da's ook wel waar, wat je daar zegt. Met mandaat tot geweld.
Zalig zijn de onnozelen en simpelen van geest, want zij zullen er in lopen.
orfeus
Berichten: 86
Lid geworden op: do aug 25, 2011 4:36 pm

Re: Rellen in Brussel

Bericht door orfeus »

Dat waren allesbehalve amateurs: goed getrainde commando's waaronder waarschijnlijk rijkswachters. Lees maar eens de modus operandi van de aanslag op de Delhaize in Aalst!
http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20171021_03145197
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16563
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Rellen in Brussel

Bericht door Hans v d Mortel sr »

orfeus schreef:Dat waren allesbehalve amateurs: goed getrainde commando's waaronder waarschijnlijk rijkswachters. Lees maar eens de modus operandi van de aanslag op de Delhaize in Aalst!
http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20171021_03145197
Klopt! Mensen worden voor de smaak neergeknald.

23-12-1982 - Buit: borden, koffie, wijn en champagne.
7-9-1983 - Buit: koffie, champagne, pralines en twee dienstwapens van de vermoorde rijkswacht.
Enzovoorts. Het ging dus duidelijk om iets anders dan zelfverrijking door moord. Van zulke goed getrainde 'commando's' verwacht je de ene na de andere bloedeloze overval op geldtransporten. Maar niks hoor, het was een bende afslachters met een politieke missie.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben ontoerekeningsvatbaar gelovig atheïst en verkondig eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Plaats reactie