De Sliti-saga

Plaats reactie
Dutch
Berichten: 3285
Lid geworden op: ma jan 20, 2003 7:10 pm
Locatie: Darul Hourria

De Sliti-saga

Bericht door Dutch »

De steeds uitbreidende familie Sliti zorgt al jaren voor spannend nieuws!
Vader Amor Sliti (behoorde oa tot de omgaving van N. Trabelsi) werd ooit met kinderen en kleinkind gerapatrieerd uit Iran, nadat hij daarheen uit Afghanistan was gevlucht en met de hele rits daar in de gevangenis belandde. Hij heeft de dubbele nationaliteit (Belg en Tunesiër) MAAR Tunesië wilde niets met hem en zijn terroristische nageslacht van doen, dus werden ze allemaal via Nederland naar België gebracht. Vader Sliti bracht enige tijd in een Belgische gevangenis door, moeder Sliti huwde ondertussen nog 2 maal met een import-Arabier, dochter H. Sliti liet haar baby (wiens vader destijds in Guantanamo vastzat, ze huwde islamitisch met hem toen ze 13 was...) bij de moeder achter en huwde zelf ook nog eens tweemaal en week uit naar Noord-Afrika. Andere Sliti kinderen werden allemaal streng salafistisch, enkelen schopten het tot islam-leraar of -lerares, zo ook H. Sliti, die naar Syrië vertrok als jihad-bruid. Nu wil ze, samen met haar kinderen, naar België gerapatrieerd worden vanuit een Syrisch kamp, ze is namelijk ook Belgische zie je…
Betere saga dan "Bold and beautiful".
Waarom komt zoiets niet in de krant of op het nieuws?
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79383
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De Sliti-saga

Bericht door Ariel »

Is dit de vrouw die jij bedoelt?
Rechter: ‘België moet Syriëstrijdster en haar kinderen terughalen’

De Belgische staat moet een Belgische Syriëganger en haar twee kinderen terughalen uit een Syrisch detentiekamp. Dat heeft een rechtbank in Brussel gisteren in kort geding besloten, melden Belgische media. Morgen dient in Nederland een soortgelijk kort geding: 23 Nederlandse Syriëgangers willen dat Nederland hen en hun 55 kinderen terughaalt.

De Belgische Hafsa Sliti (23) zit sinds begin vorig jaar samen met haar twee kinderen in het detentiekamp Al Roj in Noord-Syrië. Momenteel zijn Koerdische troepen nog de baas in dat kamp. Sliti sloot zich in januari 2015 aan bij IS en belandde in het kamp toen de terreurgroep steeds meer terrein verloor.

De vrouw zei in een interview spijt te hebben van haar daden en terug te willen naar België om daar berecht te worden. Volgens haar advocaat is de situatie in kamp Al-Roj dramatisch en lopen haar kinderen gevaar. België kan hen terughalen, betoogde de advocaat, het deed het namelijk eerder met zes Belgische weeskinderen van omgekomen jihadisten in het gebied.

Terughalen binnen 75 dagen
De rechter heeft geoordeeld dat de kinderen inderdaad recht hebben op bescherming van de Belgische staat. De overheid krijgt daarom 75 dagen de tijd om alles in het werk te stellen om de vrouw en haar kinderen terug te halen. De Staat kan in hoger beroep tegen de uitspraak, maar moet ondertussen wel aan de slag.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79383
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De Sliti-saga

Bericht door Ariel »

Afbeelding
Een rechtbanktekening van Amor Sliti (midden), gemaakt in mei 2003.
De Syriëstrijdster die ons land van een Brusselse kortgedingrechter moet repatriëren, Hafsa Sliti (23), is de dochter van de Tunesische Belg Amor Sliti. Wat weten we van deze moslimextremist, die Belgische strijders rekruteerde voor de taliban en zich daarna aansloot bij Islamitische Staat?

Amor Ben Mohammed Sliti, geboren in 1960 in Tunesië, huwde in 1984 in ons land met de Vlaamse Christine Volcke. Het echtpaar vestigde zich in Brussel, waar Sliti werkte als garagist.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Dutch
Berichten: 3285
Lid geworden op: ma jan 20, 2003 7:10 pm
Locatie: Darul Hourria

Re: De Sliti-saga

Bericht door Dutch »

Ja, het gaat om deze familie!
Plaats reactie