TV-tip : ABOU JJ -Vermeersch

Gebruikersavatar
sprot
Berichten: 4146
Lid geworden op: ma jan 27, 2003 11:25 pm
Locatie: Hel
Contacteer:

TV-tip : ABOU JJ -Vermeersch

Bericht door sprot »

Nachtwacht ! zaterdag 6 september om 22.30u op Canvas
Een jaar geleden dook hij op uit het niets. Binnen de kortste keren scandeerden allochtone jongeren zijn naam, dreigde premier Verhofstadt ermee zijn Arabisch-Europese Liga te verbieden, en werd hij tot in de Amerikaanse pers de Belgische Malcolm X genoemd. Zijn deelname aan de verkiezingen met de lijst Resist liep met een sisser af, maar dat wijt hij aan de samenwerking met de extreem-linkse PVDA. Want een enquête in Nederland wees uit dat 48% van de Turken en 34% van de Marokkanen zou stemmen voor een democratische moslimpartij zoals Abou Jahjah die heeft opgericht... Met een duidelijke doelstelling:

"België moet een moslim-democratie worden."

Abou Jahjah ziet geen enkele reden waarom moslims afstand zouden nemen van islamitische principes. Integendeel, ze moeten net de autochtone bevolking overtuigen om een aantal van die principes over te nemen. Zo kent de Islam de traditie van de sjoera, een overlegmodel dat veel democratischer is dan het westerse model van de parlementaire democratie. En de Islam heeft een soort vermogensbelasting van 2,5%, de zakath. Waarom zouden de westerse democratieën die niet overnemen?

Veel mensen geloven natuurlijk niks van die mooie principes: voor hen wil Abou Jahjah gewoon onze democratie ondermijnen en oproer kraaien. En hun argwaan zou wel eens gewettigd kunnen zijn: zo valt het op dat Abou Jahjah veel radicaler klinkt wanneer hij zich tot allochtonen richt dan wanneer hij zich uitspreekt in de media.

In elk geval verzet hij zich met hand en tand tegen elke vorm van assimilatie van allochtonen. Marokkaanse en Turkse jongeren moeten net hun eigen cultuur gaan herontdekken en beleven, óók als ze hier geboren zijn. En dat doen ze het best door eigen organisaties en zelfs door een eigen televisiezender.

Tegenover Abou Jahjah zit Etienne Vermeersch, virulent anti-racist maar allesbehalve opgezet met de manier waarop Abou Jahjah de allochtone gemeeschap opjut. Beweren dat allochtone jongeren die hier geboren zijn tóch per definitie behoren tot de moslimcultuur, dat is gewoon bloedafkomst en cultuur verbinden, zegt Vermeersch, en daarmee staan Abou Jahjah en het Vlaams Blok op één lijn. Trouwens, die cultuur houdt óók in dat je je vrouw mag slaan en meisjes van straat moet houden, wat men daar ook over beweert. En een moslim-democratie, dat kan gewoon niet bestaan. Geloof is per definitie niet democratisch.
Soms denk ik juist,soms denk ik fout,maar ik dénk tenminste
Dubitando ad Veritatem pervenimus (Cicero)
Sapere aude!
In het 'Huis van de Vrede' is het steeds Oorlog.
Plaats reactie