Forum voor Democratie (FVD)

Mahalingam
Berichten: 43785
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Forum voor Democratie (FVD)

Bericht door Mahalingam »

Nederland versplintert. Er komen steeds meer groepen die groepsbeledigd kunnen worden.
Indische Nederlanders WOEST op racistische haatkomiek Martijn Koning: ‘Weinig historisch besef!’

De Federatie Indische Nederlanders is absoluut niet te spreken over het wanstaltige optreden van haatclown Martijn Koning bij Jink donderdagavond. Met name zijn opmerkingen over het zogenaamde “Indonesische dna” van Baudet schieten bij de stichting in het verkeerde keelgat. “De opmerkingen van Koning zwemen naar racisme,” aldus de voorzitter van FIN in een officiële reactie.

“De opmerkingen van Koning zwemen naar racisme en getuigen van weinig historisch besef” laat voorzitter van Federatie Indische Nederlanders (FIN), Hans Moll, in een reactie weten. Koning zei gisteren: “U zegt wel braaf dat Europa wit moet blijven en zo, maar u bent zelf behoorlijk homeopathisch verdund met allerlei Indonesisch dna.”

Zoals de FIN uitlegt is dat ten eerste racistisch tot op het bot en ten tweede ook nog eens onjuist. “Koning doet met die laatste opmerkingen ten onrechte voorkomen alsof Baudet Indonesisch zou zijn. Baudet is echter Indische Nederlander. Dat zijn Nederlanders van gemengde komaf met een familiegeschiedenis in voormalig Nederlands-Indië.”

De opmerkingen van Koning doen zeer bij Indische Nederlanders, juist omdat deze groep “tijdens de Tweede Wereldoorlog en de daaropvolgende Bersiap doelwit was, van zowel Japanners als Indonesiërs, vanwege hun Nederlandse en Europese afkomst.”

Wat deze haatclown gedaan heeft is werkelijk misselijkmakend. Want, inderdaad, het is niet alleen oliedom, maar ook nog eens racistisch. En dan niet alleen over Indische Nederlanders, maar ook over joden. Want de manier waarop Koning sprak over Baudets verloofde en diens mogelijke toekomstige kinderen was óók al tenhemelschreiend.

Gelukkig is er wel iets van goed nieuws: heel Nederland kotst deze nepcabaretier momenteel uit.
https://www.dagelijksestandaard.nl/2021 ... sch-besef/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22273
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Forum voor Democratie (FVD)

Bericht door King George »

Al is de leugen nog zo snel...Interview is verknipt om een andere context te geven aan de woorden van Hiddema.

Thierry probeerde dit punt te maken in de uitzending maar deed dit niet goed omdat hij zich teveel liet opfokken en kreeg bovendien ook nauwelijks gelegenheid geboden door Jinek. Dat is bij deze voor eens en altijd rechtgezet.

Hiddema vindt Baudet helemaal geen racist. Punt.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Mahalingam
Berichten: 43785
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Forum voor Democratie (FVD)

Bericht door Mahalingam »

Instagramaccount Martijn Koning verwijderd

Het Instagramaccount van Martijn Koning, waarop hij ruim 23.000 volgers had, is verwijderd. Volgens de cabaretier heeft hij dit niet zelf gedaan, maar heeft het platform zijn pagina offline gehaald. De reden daarvoor weet hij niet. ‘Ze nemen contact op’, stelt hij.
https://www.ad.nl/tech/instagramaccount ... ~a6cd0449/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Forum voor Democratie (FVD)

Bericht door Pilgrim »

Thierry Baudet: ‘Ik ben verbijsterd dat Nederland dit gelaten ondergaat’

Tobias den Hartog en Laurens Kok, 12-03-21

Afbeelding

Zijn campagnemethode was anders dan alle andere partijen. En het verhaal ook. Thierry Baudet, leider van Forum voor Democratie gelooft niet dat er een gezondheidscrisis gaande is en ging de straat op.

Van Urk naar Arnhem, van Groningen naar Terneuzen: in een ‘vrijheidskaravaan’ trok Thierry Baudet door het land. Zijn verhaal: de coronamaatregelen zijn onnodig, te veel en ‘levensgevaarlijk’.

Stond u in die steden niet vaak tegenover dezelfde harde kern van uw achterban?
,,We mogen steeds een paar honderd leden uitnodigen, maar ik zie niet veel bekende gezichten. En we hebben de afgelopen maand op onze events iedere dag tweehonderd nieuwe leden ingeschreven. Dus het zou kunnen, maar ik denk het niet. Je vraagt dit natuurlijk ook vanwege de discrepantie in de peilingen.”

Daarin staat u op ongeveer 5 zetels.
,,Ja, het zou kunnen dat er een groep is die hard gaat voor ons verhaal, terwijl de rest is afgehaakt. Maar ik ging ook onaangekondigd naar Urk, waanzinnig druk werd dat. 4 miljoen mensen per week lezen onze berichten op Facebook. En we zijn de enige partij die heel duidelijk stelling neemt tegen de coronamaatregelen, die steeds minder populair worden. Maar we zullen het zien op 17 maart.”

U rekent zelf op 20 zetels. Als u die niet verzilvert, accepteert u de uitslag dan? Want u stelde ook vragen bij het stemproces.
,,Ja, ik blijf erbij dat briefstemmen makkelijk te vervalsen zijn. Maar accepteren... Ik ben niet van plan de wapens op te pakken ofzo, haha.”

Het civiele leger!
,,Dat bedoel ik natuurlijk overdrachtelijk, ik ben een zeer vredelievend persoon. Maar we gaan gewoon heel goed kijken de komende dagen en als er dingen zijn misgegaan, zal ik niet schromen naar de rechter te gaan en hertellingen te vragen. Maar ik ga niet buiten de rechtsstaat.”

U strijdt tegen de maatregelen, maar ontkent ook de impact op de gezondheidszorg.
,,Ik denk dat lockdowns nooit meer weggaan, want corona is gewoon een stevige seizoensgriep. Dus misschien zijn we er even drie maanden vanaf straks, maar het zal zich steeds opnieuw voordoen. We sukkelen zo eeuwig door.”

Dat is ook wat wetenschappers zeggen, maar voor griep hebben we bijvoorbeeld ook de griepprik.
,,Ja en de effectiviteit daarvan zit rond de 50 procent, die is met het coronavaccin misschien iets hoger, maar zeker niet de 95 procent die Pfizer claimt. Noorwegen, IJsland en Denemarken zijn alweer gestopt met AstraZeneca. En het is allemaal nattevingerwerk of het op langere termijn werkt.”

In verpleeghuizen zie je na vaccinatie een afname van het aantal gevallen.
,,Is dat nou zo?”

Dat is wel wat het RIVM vaststelt.
,,Nou, ik weet niet precies wat voor cijfers dat zijn. Welke rapportagemethodieken. De grote clou is wat het vaccin op lange termijn doet. Ik wil best geloven dat het op korte termijn enig effect heeft, maar straks krijgen we weer een rhinovirus, of een sterker influenza. Moet dan weer iedereen gevaccineerd?”

U gelooft ook niet dat er zoveel oversterfte is als het CBS zegt. Dat zijn toch geen koekenbakkers?
,,Nou, het RIVM verschilt ook met het CBS op dat punt, die hebben ook cijfers moeten bijstellen naar beneden. Maar goed, het CBS kwam tot een inschatting van 15.000 doden. Zelfs als dat klopt, kun je je afvragen of dat zorgelijk is. Er overlijden jaarlijks hier 150.000 tot 170.000 mensen en dat zal door de babyboomers nog wat stijgen de komende jaren, maar dat zijn geen absurde aantallen.”

Er zijn ook mensen met chronische klachten na corona.
,,Zeker, mochten er honderdduizenden mensen met klachten zijn na dit virus, verandert de ernst, maar dat is niet zo.”

Fysiotherapeuten en huisartsen zeggen tot wel 40.000 mensen te behandelen.
,,Ja, die hebben een vorm van langdurige klachten, maar de mensen met hersenletsel bijvoorbeeld, echt blijvende schade, dat is echt een kleine groep. Dat accepteren we ook met andere zaken in het leven. Neem auto-ongelukken. Als je elke dag het NOS Journaal opent met het aantal verkeersslachtoffers en dan persconferenties gaat geven met doventolken over hoe bang mensen moeten zijn, durft niemand meer de auto in te stappen. Dat is ook mijn probleem met de zogenaamde experts. Die zien een zieke en zeggen: dit is heel erg. Maar ze kunnen geen statistieken lezen en zien dat dit een marginaal probleem is.”

Je kunt toch als ontwikkeld land in een jaar tijd een paar duizend extra bedden regelen?

U gelooft ook niet in de maatregelen om te voorkomen dat te veel mensen het virus tegelijk krijgen.
,,Er zijn heel veel studies gedaan waaruit blijkt dat er geen correlatie is tussen maatregelen en verspreiding.”

Ondanks maatregelen wás de zorg bijna overbelast.
,,Die is niet overbelast geraakt.”

Wel bijna.
,,Wel bijna, niet bijna, whatever. Maar je kunt toch als ontwikkeld land in een jaar tijd een paar duizend extra bedden regelen? Er zijn tienduizenden artsen en verpleegkundigen uitgestroomd de afgelopen jaren. Had die teruggehaald. Geef ze een dubbel salaris.”

Als dat makkelijk was geweest, had het kabinet dat toch gedaan?
,,Daarom snap ik niet wat er gebeurt. Ik ben ook verbijsterd dat Nederland dit gelaten ondergaat. Kijk wat er in Israël gebeurt, daar heb je een soort pariastatus als je niet een app kan laten zien dat je ingeënt bent.”

U zei eerder dat lockdowns niet werken volgens de wereldgezondheidsorganisatie WHO. Maar dat zegt dat het helpt de verspreiding te vertragen. Dat is iets anders dan ‘het werkt niet’.
,,Waar zeg ik dat dan zo?”

Op uw website.
,,Als dat te scherp geformuleerd is, dan moeten we even kijken.”

Het is niet de eerste keer dat u het verwijt krijgt halve waarheden te presenteren.
,,Ik wil er graag op ingaan, maar het verwijt is dan dat wij een wat journalistieke manier hebben om koppen te maken, haha.”

Maar als u kort door de bocht gaat, kan ik dat andere dan nog geloven? Begrijpt u?
,,Ik denk het wel, het zal heus één of twee keer gebeurd zijn, misschien in de heat of the moment, maar het geweld van de andere kant is zo groot dat een stootje terug geen kwaad kan.”

Elke politicus in Nederland zal het beste voor hebben met de Nederlandse gezondheid.
,,Weet ik niet. Is een aanname. Om eerlijk te zijn begrijp ik mijn tegenstanders niet meer. Ik dacht dat mensen bevangen waren door angst, dat ze gewoon niet rationeel meer konden nadenken. Maar de feiten zijn zo evident dat we niet te maken hebben met een killervirus. 99,8 procent van de mensen wordt gewoon weer beter.”

U heeft gezegd dat overheden, maar ook bijvoorbeeld het World Economic Forum, de coronacrisis aangrijpen voor hun agenda van verduurzaming en globalisering.
,,De retoriek is Build back better, de Great Reset[/i], ze hebben het allemaal over ‘doorpakken’. Het nieuwe normaal. Ik vraag me oprecht af: wat gebeurt hier, wat willen ze? Hun agenda van globalisering doordrukken? Het kan.”

Is dat niet gewoon het schrale idioom van politici?
,,Haha! Never underestimate the power of stupidity of causes in life. Tja, weet u, ik dacht dat ik iets van de wereld begreep. De hele stroom na de Koude oorlog van hippie-gedachtegoed. Eén wereld, imagine there’s no countries, dat daar de EU uit voortkwam, dan nog een beetje oorlogstrauma als een soort sambal erdoorheen gegooid. En dat het naïef was. Maar via een opgeklopt gezondheidscrisisnarratief gaan we naar een halve politiestaat toe.”

Ik vind dat je altijd moet openstaan om met iedereen in een coalitie te gaan in een democratie. Je zult mij nooit een partij horen uitsluiten

Weet u meer van de pandemie dan Jaap van Dissel van het RIVM?
,,Hij weet vast veel over pandemieën, over hoe virussen werken, dat soort zaken. Maar ik denk dat hij niet zoveel weet van de maatschappelijke gevolgen op lange termijn. Kijk wat ze nu doen: alle vrijheid afpakken, mensen opsluiten, een semi-verplichte injectie geven.”

U noemde het bovendien ‘extreem toevallig’ dat het virus opdook naast een Chinees laboratorium. Hoe bedoelt u nou zoiets?
,,Ik denk dat het behoorlijk aannemelijk is dat het ontwikkeld is in het Wuhan-laboratorium. Dat is het enige biologische wapenlaboratorium van China. Wat zou kunnen is dat er iets aan de hand is wat de geheime diensten weten, maar wij niet. Dat zou kunnen.”

En dat zou China doen?
,,Dat weet ik niet.”

U acht dat ‘aannemelijk’ dat het uit een lab komt.
,,Ik vind het verhaal van een markt met dieren... Ik weet het niet.”

U heeft zich in de campagne buiten de discussie over corona geplaatst. Wilt u wel in een coalitie straks, met de uitvoerders van het beleid dat u afwijst?
,,Ik vind dat je altijd moet openstaan om met iedereen in een coalitie te gaan in een democratie. Je zult mij nooit een partij horen uitsluiten. Maar het lijkt mij onverstandig dat ik als persoon zitting neem in een kabinet met Rutte of wie dan ook. Maar als partij kunnen wij natuurlijk ministers leveren. Ik doe liever wel mee dan niet.”

https://www.ad.nl/politiek/thierry-baud ... a5b7439f9/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22273
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Forum voor Democratie (FVD)

Bericht door King George »

Mahalingam schreef:
zo mar 14, 2021 4:00 pm
Instagramaccount Martijn Koning verwijderd

Het Instagramaccount van Martijn Koning, waarop hij ruim 23.000 volgers had, is verwijderd. Volgens de cabaretier heeft hij dit niet zelf gedaan, maar heeft het platform zijn pagina offline gehaald. De reden daarvoor weet hij niet. ‘Ze nemen contact op’, stelt hij.
https://www.ad.nl/tech/instagramaccount ... ~a6cd0449/
Dus de inquisiteur en beul van de cancel culture maakt nu zelf mee wat hij predikt en toejuicht voor andersdenkenden? Een koekje van eigen deeg dus.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22273
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Forum voor Democratie (FVD)

Bericht door King George »

Helaas is zijn account weer uit het riool opgedoken. Het was ook te mooi om waar te kunnen zijn. Helaas.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22273
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Forum voor Democratie (FVD)

Bericht door King George »

Wat RTL Thierry Baudet flikte, flikte RTL ook al twee jaar geleden bij Geert Wilders.

Reminder:

Een terecht boze Geert Wilders tegen DDS: “Mijn familie heeft niets met de campagne te maken. RTL bekijkt het maar”
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79457
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Forum voor Democratie (FVD)

Bericht door Ariel »

Henk Bleker heeft zichzelf lelijk in de vingers gesneden. Geen goed betaalde baan meer, en geen kans op een kamerzetel.
Bleker weg bij Powerfield na liefdesverklaring voor FVD

Henk Bleker is afgetreden als algemeen directeur van Powerfield, het bedrijf dat grondgebonden zonneparken exploiteert.

Blekers vertrek is wereldkundig gemaakt door de aandeelhouders van PowerField. Uitlatingen die Bleker recent in de media heeft gedaan zijn volgens het bedrijf in strijd met de visie en waarden van PowerField. Bleker heeft zich vorige week aangesloten bij Forum voor Democratie. Deze partij toont zich sceptisch ten aanzien van klimaatproblemen

Bleker zegt zijn uitlatingen ten zeerste te betreuren. Na overleg is besloten tot zijn aftreden. Jean-Louis Bertholet, bestuurder en grootaandeelhouder, neemt Blekers taken voorlopig waar.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Forum voor Democratie (FVD)

Bericht door Pilgrim »

"Dit wordt een Build Back Better kabinet" - Binnenhof Report met Thierry Baudet (FvD)
Ongehoord Nederland - 18 mrt. 2021

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Forum voor Democratie (FVD)

Bericht door Pilgrim »

Peiling Maurice de Hond: CDA verliest, FVD groeit door!

Door Bart Reijmerink, 28 maart 2021

Afbeelding

Het was een uiterst onrustige week in Den Haag door het nu al spaaklopen van de verkennende fase van het formatieproces. Een fluistercampagne van het CDA en de immer blunderende Kasja Ollongren hebben direct de politieke verhoudingen doen veranderen. De onrust in Den Haag zorgt ervoor dat het CDA opnieuw verliest en dat Forum voor Democratie blijft groeien.

Daags na de verkiezingsuitslag konden de eerste twee verkenners alweer hun spullen inpakken. Een blunderende Ollongren heeft het Haagse roddelcircuit overuren laten draaien. Haar positie als verkenner werd onhoudbaar en samen met Annemarie Jorritsma kon ze haar spullen inpakken. De Haagse onrust heeft ook effect op de peilingen:

Afbeelding

Hier en daar verliezen de grote partijen wat steun door de onrust. Ondertussen blijft Forum voor Democratie doorgroeien. Al vanaf het begin van het formatieproces opende FVD-leider Thierry Baudet de aanval op de ‘schijnformaties’. Het is louter een aangelegenheid tussen de kartelpartijen die uiteindelijk, niet geheel verrassend, voor een Build Back Better-kabinet kiezen. Het geleuter over een mogelijk kabinet over rechts is gewoon poging om de achterban te laten zien dat ‘men het heeft geprobeerd’.

De kritische houding van Forum tegen de Haagse gang van zaken betaalt zich uit, de partij zit al weken in de lift. En zelfs na de verkiezingen weten ze de stijgende lijn te behouden.

https://www.dagelijksestandaard.nl/2021 ... oeit-door/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 43785
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Forum voor Democratie (FVD)

Bericht door Mahalingam »

Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Forum voor Democratie (FVD)

Bericht door Pilgrim »

Deze 8 misvattingen over corona moeten de wereld uit!
Forum voor Democratie - 14 mrt. 2021Thiery Baudet over de coronacrisis.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 8405
Lid geworden op: do jun 30, 2011 11:18 pm

Re: Forum voor Democratie (FVD)

Bericht door xplosive »

   
NU.nl, 08 april 2021 00:33

Theo Hiddema gaat weer aan de slag bij Forum voor Democratie (FVD), zegt hij tegen NRC woensdag. De strafrechtadvocaat stapte in november nog uit de Tweede Kamerfractie vanwege ruzie binnen de partij, maar zegt nu terug te keren bij FVD als senator in de Eerste Kamer.

Hiddema zal de zetel innemen van oud-FVD'er Nicky Pouw-Verweij, die voor JA21 de Tweede Kamer ingaat en daarmee haar plaats in de senaat opgeeft. Hij zegt tegen de krant terug te willen keren als volksvertegenwoordiger omdat FVD "een wonderschoon programma" heeft.

In november verklaarde de 77-jarige politicus zichzelf nog "politiek arbeidsongeschikt" en vertrok hij abrupt uit de Tweede Kamer. De strafpleiter ging weg vanwege antisemitische en extreemrechtse uitspraken in WhatsApp-groepen bij jongerentak JFVD.

"In dat gewoel was ik beland en ik had er geen zin meer in, want je wordt toch met die smurrie geassocieerd. Ik heb me voldoende georiënteerd en ik weet nu: er zitten geen wappies meer achter de gordijnen", aldus Hiddema woensdag in een verklaring in NRC.

Interne ruzie zorgde voor leegloop bij FVD
Door het gedoe binnen Forum voor Democratie vertrok een groot aantal kandidaat Kamerleden en senatoren. Toen Baudet bij een intern referendum van het bestuur opnieuw partijleider werd, stelde Hiddema zichzelf beschikbaar als lijstduwer bij de Tweede Kamerverkiezingen. Daar kwam hij later toch weer op terug.

Hiddema had in 2019 ook al in de Eerste Kamer kunnen komen vanwege het grote aantal voorkeursstemmen dat hij kreeg bij de Provinciale Statenverkiezingen. Hij zat destijds in de Tweede Kamer voor FVD en wilde die overstap niet maken.

Zijn werk als senator wil Hiddema gaan combineren met zijn werkzaamheden als strafrechtadvocaat. Mogelijk wordt hij volgende week dinsdag al beëdigd.
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22273
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Forum voor Democratie (FVD)

Bericht door King George »

Ik heb altijd gevonden dat hij een goede inbreng in de Kamer en in het politieke debat heeft gehad. Ik juich het toe.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Forum voor Democratie (FVD)

Bericht door Pilgrim »

Baudet legt de hypocrisie van het partijkartel bloot
Forum voor Democratie - 6 apr. 2021Dit zijn de fantastische 8 van FVD!
Forum voor Democratie - 10 apr. 2021

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79457
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Forum voor Democratie (FVD)

Bericht door Ariel »

FvD’er Van Haga neemt afstand van vergelijking met oorlog

FvD-Kamerlid Wybren van Haga heeft donderdag in een debat over toegangstesten afstand genomen van vergelijkingen tussen de coronacrisis en de Tweede Wereldoorlog. FvD raakte in opspraak vanwege onder andere een bevrijdingsdagposter.

Daarnaast maakte FvD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen vorige week een vergelijking tussen de quarantaineplicht voor reizigers uit risicolanden en de vervolging van joden tijdens de Tweede Wereldoorlog.

CU-Kamerlid Mirjam Bikker vroeg Van Haga donderdag hoe hij kijkt naar de vergelijkingen tussen de coronacrisis en de oorlog. „Dat is niet met elkaar te vergelijken”, reageerde Van Haga. „Ik vind het om meerdere redenen onverstandig om dat te doen. Het is een ongelooflijk pijnlijke kwestie voor heel veel mensen. Heel veel mensen hebben dingen in de oorlog meegemaakt of gevochten. Mijn familie heeft ook gevochten in de oorlog aan Engelse kant.”

Volgens Van Haga, woordvoerder in het coronadossier, is het ’totaal onnodig’ om deze mensen pijn te doen. Hij stelt wel dat er politiek moet worden gevochten voor de vrijheid. „Maar daarbij is deze vergelijking niet nodig.” Woensdag liet senator Theo Hiddema zich bij BNR al kritisch uit over de gewraakte bevrijdingsposter. Hij noemt het ’stom, heel stom’.

De partijprominenten gaan daarmee in tegen voorman Thierry Baudet. Hij vond de vergelijking op de poster terecht: „Al decennia politiseren onze tegenstanders de oorlog om massale immigratie, Europese machtsfantasieën en moderne kunst te pushen. Nu zeggen wij: zullen we op 5 mei ook even stilstaan bij de vrijheden die we in 2020/2021 zijn kwijtgeraakt? Dat zou niet mogen? Wat een hypocrisie.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 43785
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Forum voor Democratie (FVD)

Bericht door Mahalingam »

Media actie beschadiging Baudet gelukt. Als mosterd na de maaltijd komt het OM berichten dat er niets aan de hand was.
Openbaar Ministerie: Thierry Baudet (FvD) maakte zich niet schuldig aan ronselen stemmen

Met zijn oproep op 25 februari 2021 op YouTube om volmachten te ‘regelen’, heeft lijsttrekker Baudet van Forum voor Democratie zich naar het oordeel van het Openbaar Ministerie (OM) niet schuldig gemaakt aan een strafbaar feit. De aangiften van overtreding van de Kieswet zullen daarom niet leiden tot vervolging. Dat meldt het OM donderdag in een perscommuniqué.

Er is sprake van het ronselen van stemmen wanneer iemand anderen aanspreekt of persoonlijk benadert ‘ten einde hen te bewegen het formulier op hun stempas, bestemd voor het stemmen bij volmacht, te ondertekenen en deze pas af te geven’, aldus de formulering in de Kieswet. Ook wordt in de Kieswet gesproken van ‘stelselmatigheid’. In de livestream riep de lijsttrekker eind februari op om mensen die niet van plan zijn te stemmen maar Forum voor Democratie wel een warm hart toedragen ‘te enthousiasmeren om volmachten te geven’.

Na bestudering van de beelden, de wetgeving en de jurisprudentie komt het OM tot de conclusie dat er geen sprake is van overtreding van de Kieswet:
“Baudet heeft mensen niet persoonlijk benaderd of aangesproken om hun stempas in te vullen en af te geven. Hij heeft geen druk uitgeoefend op mensen om dat te doen; het initiatief om een volmacht te verlenen ligt ook na zijn toespraak bij de kiezer. Bovendien ging het om een eenmalige uitzending en is er geen sprake van stelselmatigheid.”
Ook heeft het Openbaar Ministerie gekeken of er anderszins sprake is van een strafbaar feit. Daarvoor zijn onvoldoende aanwijzingen gevonden. De aangevers zijn geïnformeerd dat de zaak na deze juridische beoordeling is beëindigd.
https://tpo.nl/2021/05/06/openbaar-mini ... n-stemmen/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 43785
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Forum voor Democratie (FVD)

Bericht door Mahalingam »

Bassiehof – Zo kreeg Thierry Baudet corona

Bericht over de fractie van Forum voor Democratie. De heren organiseerden vorige maand op donderdag 15 april een wijnproeverij op de burelen in de Tweede Kamer. Dat ging mis, Olaf Ephraim (penningmeester en inmiddels Kamerlid), Freek Jansen en fractievoorzitter Thierry Baudet voelden zich namelijk vervolgens niet lekker en werden daarna gediagnosticeerd met het coronavirus. De fuif in kwestie begon rond drie uur in de middag, Baudet verliet de Tweede Kamer rond vijf uur in de ochtend, om zeven uur ging de rest naar huis. Medewerkers van de Tweede Kamer hebben zich ondertussen beklaagd bij het presidium, zeg maar het bestuur van de de Nationale Vergaderzaal, over losbandig gedrag.

Dit verhaal uit de boezem van de FvD-fractie – geopenbaard aan uw verslaggever – verklaart in ieder geval waarom Baudet onlangs niet kwam opdagen bij het gesprek met informateur Herman Tjeenk Willink vorige maand.

Het is de vraag hoelang tweede man Wybren van Haga dit gaat trekken. De oud-VVD’er neemt zijn werk serieus, blijkt uit zijn deelname aan vele debatten. Voor het geld hoeft hij het niet te doen. Ooit zwaaide hij af met de groene baret bij het Korps Commandotroepen, daarna werd hij multimiljonair met vastgoed investeringen. Ook is hij niet te beroerd kritiek op zijn huidige partij te geven. Zo gaf hij vorige maand een compliment aan Ton F. Van Dijk, de man die antisemitische appjes in FvD-kringen onthulde. Deze week nam hij afstand van de ‘vrijheidsposter’ van Baudet.

Er is veel over Van Haga te zeggen; maar hij zit er niet voor het geld, noch is hij het type om de partijleider naar de mond te spreken, zoveel is duidelijk. He is his own man, goed voor ruim 200.000 voorkeurstemmen.

Enfin, Thierry Baudet blijft naar eigen zeggen ondertussen de kapitein van de renaissancevloot.
https://tpo.nl/2021/05/08/bassiehof-zo- ... 0726026047
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22273
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Forum voor Democratie (FVD)

Bericht door King George »

Het ging zo lekker met die PS-verkiezingen toen en het had zo mooi kunnen zijn. Ze hadden potentie. Ze hadden goud om handen. Maar dat goud is hen ontglipt. Ik zie die 8 zetels vroeg of laat verder afbrokkelen, zoals na 2003 de LPF het voor elkaar kreeg om na nog maar 8 van de eens 26 zetels overgehouden te hebben zich nog eens in 5 delen op te splitsen. Zonde. De vijanden hebben veel gedaan om Thierry Baudet kalt te stellen, maar Thierry Baudet heeft wel degelijk zelf ook aandeel in de afbrokkeling.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Forum voor Democratie (FVD)

Bericht door Pilgrim »

Waarom ik volledig achter onze poster blijf staan

Thierry Baudet • 07 mei 2021

Afbeelding

De afgelopen dagen ontstond grote commotie in ons land over een op social media geplaatste afbeelding waar Forum voor Democratie (samen met nog een handvol andere organisaties) mede-ondertekenaar van was. De afbeelding toonde het logo van Bevrijdingsdag - de bekende hand met fakkel - maar in plaats van het woordje “viering” stond er ditmaal “herdenking”. Immers, zo verklaarde een subtiel kruisje bij het jaartal 2020 onder het plaatje: het afgelopen jaar is die vrijheid die we vieren op 5 mei zwaar onder druk komen te staan. Door lockdowns, vaccinatiedwang, tests, 1.5 meter, enz., zijn we veel van onze rechten verloren. Wat ooit vanzelfsprekend leek, is nu verdwenen. En veel daarvan komt waarschijnlijk ook nooit meer terug.

Onderaan de afbeelding stond vervolgens een oproep om over vrijheid “in gesprek” te gaan met elkaar, en ten slotte was daar de URL van een website waarop dat gesprek kon plaatsvinden.

Tot mijn grote verbazing ontploften de media. Wat ik zag als een vanzelfsprekende, volstrekt logische stellingname - geheel in lijn met onze overtuigingen en campagne - werd opgedist als een nationale obsessie met navenante lynchpartij. Politici eisten “afstand nemen”, excuses, erkenning van fouten; kranten en TV-programma’s buitelden over elkaar heen - in NRC Handelsblad betoogde een columnist zelfs dat ik “gebroken” moest worden. Zó ontzettend erg was het wat ik had gedaan! Zó erg! Een ‘brug te ver’!

Maar waarom eigenlijk? Waar kwam deze woede nou precies vandaan? Vanwaar nu die ophef? Het is van belang om dat te begrijpen. Want zulke “ophef” hoeft niet altijd eng of slecht te zijn - het biedt ook een kans om te begrijpen hoe de samenleving werkelijk in elkaar steekt. Zoals het een psycholoog ook een kans biedt wanneer zijn patiënt ineens overstuur raakt...omdat je dan de gelegenheid hebt om tot wérkelijk inzicht te komen.

Dus laten we eerst eens de afbeelding zélf beschouwen. Geen mens zou, denk ik, in ernst kunnen volhouden dat dit ingetogen plaatje (dat bovendien niets zegt over 4 mei - dodenherdenking - maar uitsluitend over 5 mei - bevrijdingsdag) op zichzelf beschouwd mensen zou kunnen “kwetsen”. Dat nabestaanden van soldaten, verzetsmensen, burgers of anderen die hebben geleden in de Oorlog hun leed hierdoor bespot zouden zien. Of dat het een grove of botte provocatie zou zijn: een indirect pleidooi voor massamoord, een verhulde steunbetuiging aan Hitler: nee, dat is het evident allemaal niet.

Niemand van onze partij - en ikzelf al helemaal niet - heeft ooit de twee minuten stilte op 4 mei gebagatelliseerd; we hebben allemaal onze eigen verhalen en verliezen waaraan we terugdenken, onze eigen pijn, onze eigen helden die we eren en slachtoffers die we koesteren. Zowel mijn eigen familie als die van mijn verloofde zit vol schurende herinneringen die worden doorverteld of juist nadrukkelijk worden verzwegen: gebeurtenissen die voeren langs beladen plaatsen als ‘Hotel Oranje’ (de beruchte gevangenis in Scheveningen), Westerbork, Auschwitz, Yad Vashem.

Zó anti-Duits was zelfs mijn opvoeding, dat ik met scheve ogen werd aangekeken toen ik Duits als eindexamenvak koos (gelukkig focuste ik me op de Duits-joodse auteurs Kafka, Heine, Zweig en Thomas Mann). Zó geraakt door de Oorlog waren wij, dat het ondenkbaar was om ooit een Duitse auto te rijden of om ooit in Duitsland op vakantie te gaan.

Maar over al dit soort zaken ging dit plaatje dus helemaal niet. Het ging over 5 mei, niet over 4 mei. Het zei niets over de Tweede Wereldoorlog, niets over fascisme, Von Paulus en het beleg van Moskou, concentratiekampen, NSB-ers, Hiroshima, Dresden...het ging over de vrijheid die we zo ontzettend graag weer zouden willen vieren. Juist omdat we weten dat ervoor gestreden is.

Maar was het dan misschien de wijze waarop dit plaatje werd opgedrongen aan de mensen? Hing ineens heel Nederland vol met deze politieke kleuring van die dagen van herdenking en viering? In het geheel niet. Er zijn geen fysieke posters gedrukt van het plaatje, de afbeelding is niet massaal door het land verspreid - het was gewoon een statement op social media van een aantal organisaties die daarmee simpelweg wilden zeggen: jongens, die vrijheid van ons, die we dezer dagen vieren - wanneer krijgen we die nu eigenlijk weer eens terug!?

Dus waarom dan toch die ophef? Is het misschien omdat het de eerste keer zou zijn dat de herdenking van 4 mei of de viering van 5 mei in hedendaags of actueel perspectief werd geplaatst? Ook dat kan het niet zijn. Want al sinds 1981 is het expliciete doel van het Comité 4 en 5 mei om de plechtigheden óók te gebruiken om “onverdraagzaamheid” in algemene zin te bestrijden. Om “racisme” aan te kaarten - en daarmee dus een heel brede maatschappelijke discussie over talloze thema’s te entameren. De herinnering aan de Tweede Wereldoorlog is daarmee al sinds vele jaren politiek - en de overtuigingen en programmapunten van de gevestigde macht worden al decennia verdedigd met een beroep op (of een bepaalde lezing van) de jaren ‘40-‘45.

Bijvoorbeeld: Europese eenmaking (met “nationalisme” als zogenaamde boosdoener), immigratie (met moslims als quasi-nieuwe Joden), moderne kunst (want wie daartegen is doet schijnbaar net zoals de nazi’s met hun veroordeling van “entartete Kunst”), enz.

Vorig jaar nog hield Arnon Grunberg een bejubelde toespraak op de Dam waarin hij Joden met Marokkanen vergeleek en het actuele debat over integratie dus direct koppelde aan de Tweede Wereldoorlog. Een paar jaar daarvoor had Thom de Graaf een vergelijkbaar punt gemaakt bij het Anne Frankhuis in relatie tot Pim Fortuyn. Inderdaad: niemand zal nog opkijken van dergelijke vergelijkingen, gemaakt door “gezaghebbende stemmen” in het publiek debat. “We weten waar dat eindigt”, de “jaren ‘30”, de “bruine lucht”, de “treinen gaan weer rijden”... In elk schoolboek, in ieder jeugdjournaal - continu worden vermeende “lessen” getrokken uit de Oorlog en worden de eigen politieke ideeën geënt op de veronderstelde betekenis van die strijd van toen. Het is letterlijk aan de orde van de dag.

Dus ook dát kan het niet zijn: FVD heeft niet iets dat sinds jaar en dag “apolitiek” was ineens, geheel onverwachts en tegen iedere traditie in, “politiek” gemaakt. Ook Angela Merkel vergeleek in een speech enkele dagen terug nog de coronasituatie met de onvrijheid van een oorlog - en zelfs het kabinet besprak de avondklok in de context van WO2.

Dus waarom werd de gevestigde macht nou zo boos? Er blijft maar één verklaring over: de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog, de interpretatie ervan, de “lessen” die we ervan zouden moeten leren: het is in bezit genomen door de heersende groep. De machthebbers schrijven en interpreteren de geschiedenis. Zij bepalen de moraal, zij claimen eigenaarschap van wat “goed” en wat “kwaad” zou zijn - wie er even over nadenkt ziet hoe evident het is. De macht wil de moraal kunnen bepalen.

Dus wij moeten “sorry” zeggen. “Afstand” nemen. Het boetekleed aantrekken. Niet omdat iemand daadwerkelijk is beledigd of gekwetst. Niet omdat ons standpunt veranderd zou zijn en we op onze schreden zijn teruggekomen. Maar omdat wij het hebben gewaagd de moraalmacht ter discussie te stellen. Het alleenrecht op het aanhalen van de Tweede Wereldoorlog - het ethische ijkpunt van onze tijd. En precies daarom neem ik geen millimeter afstand van deze poster. Precies daarom blijf ik er volledig achter staan.

Want de Oorlog is niet van “links”. De moraalmacht ligt niet meer bij de huidige elites die onze samenleving hebben gekaapt en krampachtig aan hun positie proberen vast te houden. Wij erkennen hun gezag niet meer. We gaan hen van de troon stoten. En als zij hun stokpaardjes van zichzelf mogen blijven berijden met een beroep op wat er toen gebeurde - dan mogen wij dat ook. Dit moment is daarmee van wezenlijk belang. Dit conflict, deze ophef gaat over de essentie: wie buigt verliest, gooit de handdoek in de ring - erkent de morele macht van het establishment. Wie echter standhoudt voert de strijd waar het werkelijk om gaat.

Het is de emancipatie van onze beweging. Het is de coming of age van rechts.

Niet langer sidderen wij voor de terreur van de mensen die zich de Oorlog hebben toegeëigend. Niet langer buigen we voor hun moraal. De les die ík trek uit de periode ‘40-‘45 is niét dat we pro immigratie of pro EU moeten zijn. Niét dat we pro moderne kunst moeten zijn. Niét dat we onze bek moeten houden als Arnon Grunberg of welke andere linkse columnist of schrijver dan ook weer eens “schande” van ons spreekt met een gratuite verwijzing naar “toen”.

Nee. De les die ík trek is dat we onze vrijheden moeten beschermen en verdedigen. De vrijheden van alle burgers, jong en oud, arm en rijk. Ongeacht de druk van de overheid en de media. Ongeacht de meehuilers en meelopers. Net als toen, zijn we ook nu een gevaarlijke grens overschreden. Net als toen, zitten overal angsthazen en opportunisten. Nooit meer bezetting, nooit meer onderdrukking! Ik zeg het met volle overtuiging. Maar ook: nooit meer lockdown! Nooit meer politie met knuppels die demonstranten in elkaar rost. Nooit meer avondklok! Vrijheid!

https://www.fvd.nl/waarom-ik-volledig-a ... lijf-staan
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22273
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Forum voor Democratie (FVD)

Bericht door King George »

Zoals de oud-LPF het ooit voor elkaar kreeg om met acht zetels presteerde om in vijf delen te fragmenteren kan dit ook wel eens de toekomst van de achttallige fractie van FvD in de TK gaan worden. Jammer. Want hoewel ik in maart 2019 bij de PS-verkiezingen PVV stemde, gunde ik FvD het succes wat zij toen behaalden van harte en genoot ik van de zurigheid en de frustraties bij de kartelpartijen die een gifbeker hadden leeg te drinken. En boven alles de gewenste richting aangeven. FvD had goud om handen. Had, want ze hebben het niet meer. De eerste fragmentatie van de achttallige fractie is er. De vijanden hebben geen mogelijkheid ongemoeid gelaten om Fvd kalt te stellen en hun smerigheid verdient weinig anders dan de openbare schandpaal, maar het moet me van het hart dat Thierry Baudet zelf ook mede debet is aan dat FvD nu zo goed als een dood paard is. En aan een dood paard moet je niet langer blijven trekken. Dat is verloren energie.

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79457
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Forum voor Democratie (FVD)

Bericht door Ariel »

Ik vroeg me ook al af hoelang het zou duren eer er ruzie in de fractie zou ontstaan. Nu dus. 2 maanden na de verkiezingen.
De voortekenen waren er al. Van Haga die al 2 keer excuses aanbood voor het gedrag van Baudet.
Breuk bij FvD: Van Haga, Ephraim en Smolders beginnen eigen fractie

Forum voor Democratie valt alweer uiteen. Wybren van Haga, Olaf Ephraim en Hans Smolders stappen uit de fractie. Directe aanleiding daarvoor is de vergelijking die partijleider Thierry Baudet maakte tussen de coronamaatregelen en de bezetting tijdens de Tweede Wereldoorlog.

„Het gaat me om de politisering van de Tweede Wereldoorlog”, verklaart Van Haga, die eerder al uit de VVD werd gezet. „Strikt filosofisch gezien geen speld tussen te krijgen. Ik vind dat dit het exclusieve eigendom is van mensen die hebben geleden in de oorlog. Ik vind: blijf daar nou van af. Verwijzingen naar de Tweede Wereldoorlog doen mij altijd pijn en ik vind ze onnodig.”

Van Haga zegt na Baudets tweede essay over ophef als essentieel onderdeel van zijn politiek nog te hebben geprobeerd met de partijleider in gesprek te gaan. „Ik heb uitgelegd dat ik mijn werk niet kan doen als er telkens taboes worden doorbroken. We zijn dágen in gesprek geweest, maar we zijn er niet uit gekomen. Begrijp me niet verkeerd: een taboe doorbreken kan soms functioneel zijn. Maar als je telkens de pijn opzoekt die mensen hiervan hebben, dan wordt voor mij een grens overschreden.” Van Haga is naar eigen zeggen ’intens verdrietig dat het zo loopt’.

Baudet zegt het vertrek van de drie Kamerleden te betreuren. „Juist in een tijd waarin Forum voor Democratie in de Tweede Kamer de enige oppositiepartij is en de enige brede stem tegen het verwoestende kabinetsbeleid, zou gezamenlijk optrekken onder één naam wat ons betreft altijd een betere keuze zijn geweest, in het belang van het land, onze leden en onze kiezers.”

Van Haga, Ephraïm en Smolders gaan verder als Groep-Van Haga en weten nog niet of ze een nieuwe partij zullen oprichten. Zich aansluiten bij de eerdere Forum-afsplitsing JA21, van Joost Eerdmans en Annabel Nanninga, of bij de eerdere afsplitsing van Henk Otten, doen ze vooralsnog niet. „Het verkiezingsprogramma van FvD blijft leidend.” Omgekeerd hoopt het resterende FvD ’constructief’ met het scheidende drietal te blijven samenwerken.

Achttien partijen
Met de nieuwe scheuring bij FvD zijn er inmiddels, nog geen drie maanden na de verkiezingen, achttien fracties in de Tweede Kamer. Eerder maakte Liane den haan zich al los van 50Plus om zelfstandig verder te gaan. Forum voor Democratie kwam in 2017 met twee zetels in de Kamer. Nu zijn er naast FvD nog drie partijen in het parlement die uit ruzie met Baudet zijn geboren: de 2 zetels van Groep Otten in de Eerste Kamer, JA21, met 7 zetels in de senaat en 3 in de Tweede Kamer, en nu dus naast FvD (5 zetels in de Tweede, 3 in de Eerste Kamer) de Groep-Van Haga met 3 zetels.

Conflictmodel
Van Haga was met zijn overstap naar FvD voor die partij een onverwachts stemmenkanon, een zegen voor een partij die door nazistische uitingen in de jongeren-afdeling en splijtende ruzies z’n electoraat had zien verdampen. Mede door strijd van Van Haga tegen het coronabeleid van het kabinet haalde de partij van Baudet, dat ooit in de peilingen 28 zetels aantikte, toch nog 8 zetels. Daar zijn er nu dus 5 van over. Het lijkt erop dat Baudet met zijn conflictmodel zelf telkens zijn succes om zeep helpt. Deze ’manier van politiek bedrijven’ is ook voor de jongste scheuring de aanleiding.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79457
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Forum voor Democratie (FVD)

Bericht door Ariel »

Analyse
Opportunisme grote constante bij FvD

Door WOUTER DE WINTHER

De breuk tussen Thierry Baudet en Wybren van Haga was een kwestie van tijd geworden. De uitslag van de verkiezingen verraste niet alleen vanwege het feit dat FvD acht zetels had gewonnen. Dat de nummer twee Van Haga op eigen kracht honderdduizenden stemmen had binnengesleept, legde bloot dat het leiderschap van Baudet niet vanzelfsprekend hoefde te zijn.


Het moet geknaagd hebben aan Baudet. Waar Van Haga met grote regelmaat in de Kamer over het coronabeleid debatteerde, was de grootste winnaar van de verkiezingen nogal onzichtbaar. Een fysieke ontmoeting met de informateur liet hij om toen onduidelijke reden schieten.

Wel bleef hij op Twitter zijn achterban bedienen met stukken rood vlees, die soms te lang buiten de koelkast waren bewaard. Zoals toen er ophef ontstond over een FvD-vergelijking tussen coronabeleid en de verloren vrijheid in de Tweede Wereldoorlog.

Kapitein van het schip
Baudet verdedigde het, Van Haga nam er afstand van. Later volgde nog een curieuze tweet van Baudet waarin hij zei dat hij ’de kapitein van dit schip’ was. Iedere goede leider weet dat het benadrukken van het eigen leiderschap meestal een gebrek eraan moet verhullen. De renaissancevloot bleek lek.

De vlam sloeg woensdag openlijk in de pan, toen Baudet zich uitsprak over zijn vermeende coronabesmetting. Luchtigjes riep hij niet te hebben geweten of hij corona had gehad. Hij was wel even ziek, maar nu voelde hij zich ’kiplekker’. Een test had hij nooit gedaan, niemand wist wanneer en hoe lang hij wellicht besmettelijk was en of het gevaar überhaupt geweken was. Het zal je baas maar zijn.

Zonder mondkapje
Het leidde tot grote beroering onder Kamerleden maar ook het ondersteunend personeel in het parlement, dat zich al langer ongemakkelijk voelt rond de FvD-voorman. Ze zien hoe Baudet de coronaregels aan zijn laars lapt en bijvoorbeeld zonder mondkapje door het gebouw loopt. FvD’ers in zijn fractie bleken besmet.

Bij het dagelijks bestuur van de Kamer werd intussen geklaagd over FvD. Onlangs werd een medewerker in een debat bewust door hem aangeraakt. Het is iets wat woensdag ook een D66-Kamerlid overkwam. Van Haga bood gisteren excuses aan voor dit schenden van de anderhalvemeterregel door zijn fractievoorzitter, van wie hij overigens in de vergaderzaal evenmin anderhalve meter afstand hield.

Conflicten bij FvD
Maar de afsplitsing van Van Haga en consorten gaat over meer dan coronabeleid. Bij de conflicten bij FvD is er naast Baudet als lijdend voorwerp ook nog een andere constante: opportunisme.

Henk Otten, Jeroen de Vries, Joost Eerdmans, Annabel Nanninga, andere FvD-politici en nu ook Wybren van Haga en zijn twee afsplitsende collega’s: weken, maanden, soms jaren hielden ze hun mond over de grillen van Baudet. Verblind door zijn electorale aantrekkingskracht werden ergernissen, conflicten, raar gedrag en onnavolgbare uitingen goedgevonden of toegedekt.

De vraag is of Baudet echt veranderd is, in zijn gedragingen of in de manier waarop hij zijn partij leiding geeft. Of dat opportunisme onder deze politici niet keer op keer de grootste inspiratiebron is geweest om zich bij hem aan te sluiten. Of af te splitsen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79457
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Forum voor Democratie (FVD)

Bericht door Ariel »

Reactie van FvD. "De enige echte oppositiepartij"

Ik heb een angstig vermoeden dat er meer FvD kamerleden overstappen naar Haga

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22273
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Forum voor Democratie (FVD)

Bericht door King George »

Ariel schreef:
do mei 13, 2021 11:26 am
Ik vroeg me ook al af hoelang het zou duren eer er ruzie in de fractie zou ontstaan. Nu dus. 2 maanden na de verkiezingen.
De voortekenen waren er al. Van Haga die al 2 keer excuses aanbood voor het gedrag van Baudet.
Breuk bij FvD: Van Haga, Ephraim en Smolders beginnen eigen fractie
Spoiler! :
Forum voor Democratie valt alweer uiteen. Wybren van Haga, Olaf Ephraim en Hans Smolders stappen uit de fractie. Directe aanleiding daarvoor is de vergelijking die partijleider Thierry Baudet maakte tussen de coronamaatregelen en de bezetting tijdens de Tweede Wereldoorlog.

„Het gaat me om de politisering van de Tweede Wereldoorlog”, verklaart Van Haga, die eerder al uit de VVD werd gezet. „Strikt filosofisch gezien geen speld tussen te krijgen. Ik vind dat dit het exclusieve eigendom is van mensen die hebben geleden in de oorlog. Ik vind: blijf daar nou van af. Verwijzingen naar de Tweede Wereldoorlog doen mij altijd pijn en ik vind ze onnodig.”

Van Haga zegt na Baudets tweede essay over ophef als essentieel onderdeel van zijn politiek nog te hebben geprobeerd met de partijleider in gesprek te gaan. „Ik heb uitgelegd dat ik mijn werk niet kan doen als er telkens taboes worden doorbroken. We zijn dágen in gesprek geweest, maar we zijn er niet uit gekomen. Begrijp me niet verkeerd: een taboe doorbreken kan soms functioneel zijn. Maar als je telkens de pijn opzoekt die mensen hiervan hebben, dan wordt voor mij een grens overschreden.” Van Haga is naar eigen zeggen ’intens verdrietig dat het zo loopt’.

Baudet zegt het vertrek van de drie Kamerleden te betreuren. „Juist in een tijd waarin Forum voor Democratie in de Tweede Kamer de enige oppositiepartij is en de enige brede stem tegen het verwoestende kabinetsbeleid, zou gezamenlijk optrekken onder één naam wat ons betreft altijd een betere keuze zijn geweest, in het belang van het land, onze leden en onze kiezers.”

Van Haga, Ephraïm en Smolders gaan verder als Groep-Van Haga en weten nog niet of ze een nieuwe partij zullen oprichten. Zich aansluiten bij de eerdere Forum-afsplitsing JA21, van Joost Eerdmans en Annabel Nanninga, of bij de eerdere afsplitsing van Henk Otten, doen ze vooralsnog niet. „Het verkiezingsprogramma van FvD blijft leidend.” Omgekeerd hoopt het resterende FvD ’constructief’ met het scheidende drietal te blijven samenwerken.

Achttien partijen
Met de nieuwe scheuring bij FvD zijn er inmiddels, nog geen drie maanden na de verkiezingen, achttien fracties in de Tweede Kamer. Eerder maakte Liane den haan zich al los van 50Plus om zelfstandig verder te gaan. Forum voor Democratie kwam in 2017 met twee zetels in de Kamer. Nu zijn er naast FvD nog drie partijen in het parlement die uit ruzie met Baudet zijn geboren: de 2 zetels van Groep Otten in de Eerste Kamer, JA21, met 7 zetels in de senaat en 3 in de Tweede Kamer, en nu dus naast FvD (5 zetels in de Tweede, 3 in de Eerste Kamer) de Groep-Van Haga met 3 zetels.

Conflictmodel
Van Haga was met zijn overstap naar FvD voor die partij een onverwachts stemmenkanon, een zegen voor een partij die door nazistische uitingen in de jongeren-afdeling en splijtende ruzies z’n electoraat had zien verdampen. Mede door strijd van Van Haga tegen het coronabeleid van het kabinet haalde de partij van Baudet, dat ooit in de peilingen 28 zetels aantikte, toch nog 8 zetels. Daar zijn er nu dus 5 van over. Het lijkt erop dat Baudet met zijn conflictmodel zelf telkens zijn succes om zeep helpt. Deze ’manier van politiek bedrijven’ is ook voor de jongste scheuring de aanleiding.
Het lijkt erop dat Baudet met zijn conflictmodel zelf telkens zijn succes om zeep helpt. Deze ’manier van politiek bedrijven’ is ook voor de jongste scheuring de aanleiding.
Het ging niet eens om het gedachtengoed van FvD. Daarop zaten ze wel redelijk op één lijn. Maar op een gegeven moment wil je niet meer gehinderd of achtervolgd worden door weer eens gedoe in de partij en (professioneel) politiek gaan bedrijven, datgene waarvoor je ook in het parlement gekozen bent. En dat zit er denk ik achter dat Efraïm, Smolders en Van Haga hun plan hebben getrokken door te vertrekken.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Plaats reactie