Het PvdA met Lilianne Ploumen als leider.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Het PvdA met Lodewijk Asscher als leider.

Bericht door Pilgrim »

Aan Lodewijk Asscher

Posted on 8 januari 2021 by Jan Dijkgraaf

Afbeelding

Meneer Asscher,

Tijdens je opvoeding krijg je normen en waarden mee. Op latere leeftijd ontwikkel je het zogenaamde ‘moreel kompas’.

Dat uw moeder Irene Asscher-Vonk tot voor kort als commissaris van sigarettenfabrikant Philip Morris belangen had in een industrie die moedwillig mensen de dood injaagt, wil niet zeggen dat zij verkeerd is opgevoed door haar ouders. Misschien hebben haar ouders haar een prima set normen en waarden meegegeven. Alleen is haar moreel kompas later verkeerd afgesteld geraakt, waardoor ze de maximaal toegestane termijn van twaalf jaar goedbetaald ‘longkankerbevorderaar’ was, zoals Youp van ’t Hek dat zo mooi noemde.

Zo is het met u ook.

Misschien hebben uw vader Bram en moeder Irene u de verschillen tussen goed en kwaad perfect bijgebracht (vader Bram had daar gezien de geschiedenis van zijn opa Abraham Asscher ook alle reden toe). Maar is uw moreel kompas definitief ontregeld toen u samen met Mark Rutte in het vorige kabinet tienduizenden gezinnen de ellende (en een enkeling zelfs de dood) in joeg in wat later de ‘Toeslagaffaire’ is gaan heten.

Normale mensen, met een fatsoenlijke normen en waardenset én een goed afgesteld moreel kompas, zouden zich na zo’n onmenselijke daad niet alleen verontschuldigen. Nee, ze zouden zich ook de rest van hun leven verre houden van posities waarin ze nogmaals levens van eerzame burgers kunnen verwoesten.

U bent blijkbaar geen normaal mens.

Want u wilt niet alleen lijsttrekker van de PvdA blijven bij de komende verkiezingen, u beweert ook nog glashard dat ú de aangewezen man bent om de politieke cultuur in Nederland te veranderen.

Dat moet dan vanuit de ‘met dieven vang je dieven’-gedachte zijn.

Alleen: als dieven door de overheid worden ingezet, is het om anderen ervan te weerhouden ook dief te worden. Of om andere dieven op te sporen.

En niet om opnieuw uit stelen te gaan.

Gelukkig lopen er bij de PvdA (naast slijmerige baantjesjagers) nog mensen rond die wél snappen dat het slechtste signaal dat de Nederlandse bevolking gegeven kan worden is dat mensen als Mark Rutte en u doorgaan in publieke functies in plaats van kaalgeschoren op de platte kar Den Haag uit worden gereden.

Inmiddels hebben meer dan de benodigde honderd PvdA-leden hun steun betuigd aan een motie van wantrouwen tegen u, waardoor die op het PvdA-congres van 16 januari in stemming kan worden gebracht.

We kunnen slechts hopen dat het moreel kompas van een meerderheid van de PvdA-leden correct staat afgesteld.

Hoewel u natuurlijk altijd een eigen verantwoordelijkheid blijft houden. U heeft nog altijd de kans om zélf recht te doen aan al die ouders én kinderen wier leven u samen met Rutte en nog wat politieke criminelen heeft eh... verkankerd.

Groet,

JanD

https://www.briefjevanjan.nl/aan-lodewijk-asscher-12/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 43739
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Het PvdA met Lodewijk Asscher als leider.

Bericht door Mahalingam »

Het is geen zaak van 'zand erover'.
En ook niet van: "de warme deken van tolerantie en liefde'.
Nee, het is het 'lerend leiderschap'. Goeie taalkundige vondst voor: "We laten je door klungelen; misschien wordt je dan ooit onze Grote Leider."
Hij heeft het Polit Bureau achter zich en die zorgt er wel voor dat alle neuzen in dezelfde richting staan. En vele neuzen zullen zich in het belang van het socialisme in de gewenste richting plaatsen. Zo gaat dat altijd in die partij. Wat geneuzel in de marge is toegestaan.
Partijprominenten steunen lijsttrekkerschap Asscher vanwege 'lerend leiderschap'

Een groep PvdA'ers, waaronder een aantal prominente leden, neemt het op voor Lodewijk Asscher. Zij vinden dat hij gewoon lijsttrekker van de partij moet blijven, ondanks zijn rol in de toeslagenaffaire, waarbij duizenden ouders slachtoffer werden van de fraudeaanpak bij de Belastingdienst tussen 2013 en 2019. Door deze aanpak werden vele ouders onterecht aangemerkt als fraudeur, waardoor velen in de schulden belandden.
Motie van wantrouwen

Lodewijk Asscher was tussen 2012 en 2017 minister van Sociale Zaken, wat hem medeverantwoordelijk maakt voor deze problemen. Hij betuigde eerder al spijt en noemde zijn rol in de toeslagenaffaire "pijnlijk", maar gaf deze week opnieuw aan wel te willen blijven fungeren als lijsttrekker. Dat schoot bij verschillende partijleden in het verkeerde keelgat, waardoor PvdA-lid Francisca Drijver eerder deze week een motie van wantrouwen indiende tegen Asscher.

Deze motie kreeg voldoende steunbetuigingen om op het verkiezingscongres van de partij in stemming gebracht te worden. Drijver schreef in de motie dat de reactie van Asscher "geen recht doet aan het leed van duizenden gedupeerden." Ook is ze van mening dat "de oorverdovende (media)stilte die na zijn verklaring op Facebook volgde, de PvdA ernstig heeft geschaad." Deze schade zou onherstelbaar worden geacht. Met deze redenen werd het vertrouwen in Lodewijk Asscher als partijleider door honderd PvdA-leden opgezegd.

Motie van vertrouwen

Echter, tijdens het partijcongres zullen leden zich nu ook uitspreken over een nieuwe motie, waarin juist steun wordt uitgesproken voor Asscher. Deze motie werd ingediend onder leiding van Pieter Paul Slikker (PvdA-fractievoorzitter in de gemeenteraad van Den Bosch). Hij vindt de motie van wantrouwen onterecht, en met hem meerdere leden. De door hem ingediende motie van vertrouwen kan op een groot aantal steunbetuigingen rekenen. Zo staan alle fractiegenoten in de Tweede Kamer achter de motie van Slikker, net als verschillende grote namen als burgemeesters Aboutaleb en Marcouch, en oud-ministers Dijsselbloem en Bussemaker.

Lerend leiderschap

Slikker geeft aan wel "met afschuw" te reageren op de toeslagenaffaire. Toch vinden hij en zijn medestanders dat Asscher waardering moet krijgen voor de "manier waarop hij omgaat met zijn rol als voormalig bestuurder in het aangedane onrecht." Asschers excuses en verantwoording met betrekking tot de hele situatie geven volgens de indieners blijk van "lerend leiderschap", en dus mag Asscher wat hen betreft gezellig blijven hangen.

Als de moties in stemming worden gebracht kunnen alle PvdA-leden zich uitspreken over het lot van Asscher. Het partijbestuur bepaalt vervolgens wat er met de motie gedaan wordt.
https://www.nieuwnieuws.nl/5152268/part ... iderschap/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 43739
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Het PvdA met Lodewijk Asscher als leider.

Bericht door Mahalingam »

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 8645
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Het PvdA met Lodewijk Asscher als leider.

Bericht door sjun »

een mooieinfiltratieve post die indien waar nog eens zou aangeven dat we daadwerkelijk met een breedsocialistische familie van doen hebben en er nog nauwelijks serieus te nemen politieke oppositie in Nederland bestaat. Het helpt mensen met mogelijkheden plan b te gaan realiseren en te gaan investeren in leven in Oost-Europese staten waarin een politieke stem in elk geval nog politieke invloed betekent.

En oh ja, Lodewijk Asscher zal degene wel worden die bij de PvdA het licht kan gaan uitdoen. Het is immers hooguit nog een Arbeiderische Partij en al lang geen partij meer voor arbeiders.
:smartass:
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Mahalingam
Berichten: 43739
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Het PvdA met Lodewijk Asscher als leider.

Bericht door Mahalingam »

Ik las:
-Elco Brinkman (1994) min 20 zetels: exit
-Ad Melkert (2002) min 22 zetels: exit
-Hans Dijkstal (2002) min 14 zetels: exit
-Mat Herben (2003) min 18 zetels: exit
-Jan Peter Balkenende (2010) min 20 zetels: exit
-Lodewijk Asscher (2017) min 29 zetels: "lerend leiderschap"
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22248
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Het PvdA met Lodewijk Asscher als leider.

Bericht door King George »

Mat Herben was na 2003 niet exit en bleef ook na de verkiezinge de LPF-fractie aanvoeren. Voor de rest klopt het. En dat lerend leiderschap is natuurlijk helemaal een giller. Hoe kwam het sowiezo al in 2016 bij hem op dat het kabinetsbeleid van Rutte II niet aan hem zou kleven toen hij het leiderschap in 2016 van Diederik Samson kaapte? :roll:

Anyway: Na overal waar hij kwam een spoor van puinhopen achtergelaten te hebben, heeft hij nu een goed optreden afgegeven oftewel zijn aftreden.

HAHA, YES! Hij is WEG! Toeslagenuitknijper Lodewijk Asscher (PvdA) stapt toch op


Geruchten gaan dat de nummer 3 op de lijst Lilian Ploumen hem op gaat volgen. De nummer 2 Khadia Arib wil liever Tweede Kamervoorzitter blijven.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Mahalingam
Berichten: 43739
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Het PvdA met Lodewijk Asscher als leider.

Bericht door Mahalingam »

Deze draad komt ten einde of de naam moet worden aangepast want:
Asscher trekt zich terug als lijsttrekker PvdA

Lodewijk Asscher wordt toch geen lijsttrekker van de PvdA. In een verklaring op Facebook stelt hij dat hij zich terugtrekt als kandidaat-lijsttrekker. Het was de bedoeling dat de leden hem dit weekend op het partijcongres definitief zouden benoemen. Dat congres wordt nu uitgesteld.

Asscher zegt dat de PvdA essentieel is voor een eerlijker toekomst. Maar volgens hem maakt de discussie over zijn persoon het niet mogelijk voor hem om lijsttrekker te zijn. Hij maakt wel zijn termijn als Kamerlid af, maar hij stopt wel meteen als fractievoorzitter en na de verkiezingen komt hij niet terug als Kamerlid. Lilianne Ploumen neemt nu zijn rol als fractievoorzitter over.

Asscher lag de afgelopen tijd bij een deel van zijn eigen partij onder vuur vanwege zijn rol in de toeslagaffaire. In het vorige kabinet was hij vicepremier en minister van Sociale Zaken en daardoor droeg hij medeverantwoordelijkheid voor wat er is misgegaan.
Spoiler! :
Asscher benadrukt dat hij niet wist dat de Belastingdienst een "onrechtmatige jacht heeft geopend op duizenden gezinnen". Hij heeft eerder zijn excuses aangeboden voor zijn rol. In de verklaring van vandaag zegt hij dat de "democratie meer is gediend met zelfreflectie dan met brute verontwaardiging." Hij benadrukt dat hij zelf verschillende wetten heeft aangepast, omdat die te ver gingen in de fraudebestrijding en dat hij heeft gewerkt aan een beter systeem voor de kinderopvangtoeslag.

Asscher accepteert het "als mensen kritiek hebben op wat hij heeft gedaan als minister of als ze teleurgesteld zijn in wat hij heeft bereikt." Maar hij vindt dat niet aan zijn integriteit moet worden getwijfeld en hij benadrukt dat hij altijd de rechtsstaat heeft verdedigd. Volgens Asscher is de toeslagenaffaire een "voortvloeisel van tientallen jaren aan gestapeld wantrouwen". Hij spreekt van "een mensbeeld dat de overheid vijandig heeft gemaakt tegen de eigen inwoners".

Democratie

Asscher gaat in zijn verklaring ook wat algemener in op de democratie: "Die moeten we nooit als vanzelfsprekend beschouwen. (...) Onderschat niet wat de schade kan zijn van de complottheorieën, het bashen van onze democratie of het salonpopulisme waarbij aan talkshowtafels wordt afgegeven op de elite en de macht. Dat berokkent veel meer schade dan men doorheeft. Of het nu het Capitool is of het provinciehuis van Groningen dat bestormd wordt, het is niet om te lachen."

Aan het slot van zijn verklaring zegt Asscher dat hij hij ernaar uitziet om "op een andere manier op een andere plek op een ander moment de samenleving te dienen."

Bestaanzekerheid

Volgens NOS-verslaggever Wilco Boom is het vertrek van Asscher een drama voor de PvdA. "Hij is de man die de partij de afgelopen jaren heeft teruggebracht naar een meer klassiek sociaal-democratische koers waarin alles draaide om het begrip bestaanszekerheid. Dat is ook duidelijk zichtbaar in het nieuwe verkiezingsprogramma. Iedereen in de partij was het met met die koers eens."

Boom wijst er verder op dat Asscher een goede debater is en "een van de weinigen in de Kamer die Rutte echt aankan".
https://nos.nl/artikel/2364324-asscher- ... -pvda.html
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22248
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Het PvdA met ?????? als leider.

Bericht door King George »

Dra zal de regering volgen. Maar die treedt collectief af. Waarschijnlijk zonder debat in de Kamer vooraf. En collectief aftreden houdt in dat iedereen collectief schuldig is, dus dat niemand schuldig is en consequenties hoeft te trekken. Hier hadden gewoon Rutte, Wiebes, Hoekstra etc. specifiek hun consequenties moeten trekken.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79396
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Het PvdA met ?????? als leider.

Bericht door Ariel »

'Achterban PvdA wil Aboutaleb als lijsttrekker'

Veel leden van de PvdA zien de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb het liefst als de nieuwe partijleider. Dat blijkt uit een peiling van Maurice de Hond.

Ruim één op de drie PvdA-stemmers ziet Aboutaleb het liefst als lijsttrekker voor de Kamerverkiezingen. Hij wordt gevolgd door de huidige fractieleider Lilianne Ploumen (27 procent) , Kamervoorzitter Arib (15 procent) en EU-commissaris Timmermans (13 procent).

Aboutaleb wil tot nu toe niets zeggen over een eventueel lijsttrekkerschap. "Ik laat het eerst bezinken. Het is aan de partij", zei hij donderdag. "De discussie over de opvolging is voor de vereniging PvdA. Die wijst een eigen leider en lijsttrekker aan. Dat ik me amper drie weken na mijn operatie graag wil wijden aan de inzet voor Rotterdam, zegt alles over mijn commitment voor deze stad."

Afgelopen week stapte Lodewijk Asscher op als landelijk lijsttrekker van de PvdA, na een kritisch rapport over de toeslagenaffaire. Toentertijd was hij minister van Sociale Zaken. Vrijdag trad het kabinet af vanwege de kwestie. Het kabinet is nu demissionair, maar heeft wel gezegd gewoon door te werken aan de aanpak van de coronacrisis.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22248
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Het PvdA met ?????? als leider.

Bericht door King George »

Maar Aboutaleb wil niet. Die weet hoe het met Job Cohen afliep en wat voor eer of liever gezegd wat voor geen eer daar aan te behalen valt.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Mahalingam
Berichten: 43739
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Het PvdA met ?????? als leider.

Bericht door Mahalingam »

Aboutaleb zal wel denken: moet ik nu 'het socialisme' voorrang geven in mij leven? Nu zit hij op een zekere benoemde positie als burgemeester en die inruilen voor een onzekere verkiesbare positie?
En daar komt bij dat het slechter is gegaan met zijn gezondheid en lijstrekker zijn is een tamelijk ongezond beroep.

Natuurlijk zijn er de PvdA leden die denken dat ze een hoop Marokkanenstemmen zullen binnenhalen met hem. Maar zal dat de partij redden?

PS.:
de foto's van de kandidaten bekijkend zie ik dat de helft vol trots een gaaf gebit laat zien.
( de andere helft laat geen tandjes zien)
Hoe anders is dat bij Belgische socialisten met hun (beroepsmatige?) kerkhoven in de bek.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79396
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Het PvdA met ?????? als leider.

Bericht door Ariel »

icon_thumbup.gif Heel goed. Lilianne Ploumen is volgens mij geen stemmertrekker.
Lilianne Ploumen lijsttrekker PvdA

Lilianne Ploumen is de nieuwe lijsttrekker van de PvdA. Zij wordt vanmiddag voorgedragen in Amsterdam.

Zaterdag wordt haar lijsttrekkerschap tijdens het congres van de partij bekrachtigd. Ploumen neemt het stokje over van Lodewijk Asscher, die vorige week opstapte vanwege zijn rol in de toeslagenaffaire.

Ploumen loopt al een tijdje mee op het Binnenhof. Zo was ze minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking in het tweede kabinet van Rutte. Daarvoor was ze partijvoorzitter van de PvdA.

In 2017 ging ze aan de slag als Kamerlid. De PvdA behaalde toen tijdens de verkiezingen met negen zetels een dramatisch resultaat. Ploumen stond op nummer 10 op de kieslijst maar kwam door voorkeursstemmen alsnog de Kamer in.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 43739
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Het PvdA met Lilianne Ploumen als leider.

Bericht door Mahalingam »

Het Politbureau heeft dus besloten. Nu moeten de leden dat nog goed vinden. De toestemming komt zaterdag op het partijcongres. En naar goed gebruik zijn er geen tegenkandidaten. Kat in het bakkie.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 43739
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Het PvdA met Lilianne Ploumen als leider.

Bericht door Mahalingam »

En inderdaad: Lilianne Ploumen is op het schild gehesen als nieuwe lijsttrekker.
Zij gaat de partij weer populair maken onder de arbeiders. icon_clap.gif

Het was tegen de wil van het Centraal Commitee dat Asscher vertrok. Nadat 30% van de leden de motie van afkeuring ondersteunden. Hoe deze dissidenten aan te pakken / te straffen?
PvdA-partijvoorzitter haalt uit naar kritische leden die vertrek Asscher eisten

Tijdens het digitale PvdA-verkiezingscongres, vandaag vanuit Meppel, plaatst partijvoorzitter Nelleke Vedelaar vraagtekens bij de kritiek binnen de eigen achterban. Ze gaat een werkgroep vragen met voorstellen te komen om iets te doen aan de aanvallen op ‘de integriteit en de kwaliteit van politici en gewone vrijwilligers’.
En wat was het wrijfpunt? De integriteit en de kwaliteit van Asscher.
En wat heel foei is? "...dat we in onze partij, in onze ledenkamer, onze mensen ter discussie stellen. ".

https://www.ad.nl/politiek/pvda-partijv ... ~a3a6098e/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79396
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Het PvdA met Lilianne Ploumen als leider.

Bericht door Ariel »

Frans Timmermans heeft er alle vertrouwen in dat Ploumen ( uitspraak ploemen) het PvdA schip veilig de haven binnenloost.
Ploumen op PvdA-congres: ’Toeslagaffaire is schuld van rechts’

De toeslagaffaire is de schuld van rechts. Met die beschuldiging heeft Lilianne Ploumen als nieuwe lijsttrekker van de PvdA de aanval geopend op VVD en CDA en zich losgemaakt van beleid dat de partij zelf heeft helpen vormgeven.

„Voor veel Nederlanders voelt het alsof ze minder zijn dan een ander”, zei Ploumen, variërend op de les die ze van haar ouders kreeg en die ze nu als campagneslogan gebruikt: ’Je bent niet meer dan een ander, maar ook niet minder dan een ander’. „Omdat ze niet gehoord worden, machteloos in een hoek worden gedrukt, achterna gejaagd door de overheid. Zoals is gebeurd bij de toeslagenaffaire. Als gevolg van een systeem dat door rechts is bedacht. Waarbij het rondpompen van geld en efficiency-denken het grootste goed werd.”

Tijdens het partijcongres in Meppel, eerder uitgesteld nadat Lodewijk Asscher zich terugtrok als lijsttrekker, ging Ploumen zowat voorbij aan de rol van de PvdA in de nietsontziende fraudejacht van de Belastingdienst die duizenden gezinnen in de problemen bracht. Maar bij Asscher, als minister van Sociale Zaken verantwoordelijk voor de toeslagen, was de hand in eigen boezem oprecht geweest, vond Ploumen. Het aftreden van het kabinet was dat niet, zo redeneerde de voormalige minister van het vorige kabinet.

Smoezen
„Echt verantwoordelijkheid nemen is dan een zeldzaamheid in de politiek. Dus toen ik deze week in de Tweede Kamer tegenover de hoofdrolspelers Rutte en Hoekstra stond, kreeg ik met de minuut meer respect voor Lodewijk.” Ze waarschuwde haar achterban niet te geloven ’in de smoezen van Rutte en Hoekstra’. „Want dit kabinet treuzelt al jaren met compensatie. En intussen zitten ouders nog steeds in onzekerheid en in de schulden. Dus kom bij mij niet aan met zogenaamde praktische bezwaren. Hoekstra, regel het! Vandaag nog.”

Ploumen kon als nieuwe partijleider amper nieuwe accenten zetten - het verkiezingsprogramma is immers al klaar. Wel onderstreepte ze waarin de PvdA verschilt van VVD en CDA. De sociaaldemocraten willen immers het minimumloon omhoog en de zorgpremie naar beneden en een belasting voor huisjesmelkers, die de partij de ’Prins Bernhard-belasting’ blijft noemen. „En we hebben gezien dat Mark Rutte bereid is om alles te doen om maar in het Torentje te blijven. Dat is de echte Rutte-doctrine. Alsof het zijn eigendom is. Alsof een VVD-makelaar de erfpacht van het Torentje eeuwigdurend heeft afgekocht.”

Standje
Eerder op de dag had partijvoorzitter Nelleke Vedelaar de achterban nog een standje gegeven om de aanvallen op Lodewijk Asscher die diens val inluidden als lijsttrekker. „Ik heb als voorzitter vaak meegemaakt dat we onze mensen ter discussie stellen. Ik vraag me oprecht af of dat de manier is waarop we dat moeten doen.”

Of Ploumen voor een verkiezingszege kan zorgen? Eurocommissaris Frans Timmermans, die vanaf zijn zolderkamer in Brussel het congres toesprak, denkt van wel. „Lilianne Ploumen zal de PvdA naar de overwinning leiden. Daar ben ik van overtuigd.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 43739
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Het PvdA met Lilianne Ploumen als leider.

Bericht door Mahalingam »

Kijk dat is nu echt een bloemmetje waard:

Afbeelding

Nieuwe voorzitter PvdA graait 107k per jaar
https://www.nrc.nl/nieuws/2017/10/06/de ... 8-a1576305
"Volgens de woordvoerder is er in het bestuur wel gesproken over verlaging van het salaris. [...]
„Het overgrote deel van het werk van de voorzitter gaat zitten in het contact met de leden, en qua ledenaantal zijn we nog altijd de eerste of tweede partij van het land,” aldus de woordvoerder."
https://www.geenstijl.nl/5138863/in-de-geest-van-ebi/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 43739
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Het PvdA met Lilianne Ploumen als leider.

Bericht door Mahalingam »

Leen Jongewaard De Schuld Van het Kapitaal 1967
Is alles nog steeds de schuld van het kapitaal?

Toen het echte socialisme nog bestond, was alles wat er misging in de wereld de Schuld van het Kapitaal, schrijft Philip van Tijn. Is dat hetzelfde als wat de nieuwe lijsttrekker Lilianne Ploumen van de Partij van de Arbeid bedoelt met ‘een systeem dat door rechts is bedacht’?

‘Voor veel Nederlanders voelt het alsof ze minder zijn dan een ander. Omdat ze niet gehoord worden, machteloos in een hoek worden gedrukt, achterna gejaagd door de overheid. Zoals is gebeurd bij de toeslagenaffaire. Als gevolg van een systeem dat door rechts is bedacht.’ Met deze zinnen zette Lilianne Ploumen de toon op het digitale verkiezingscongres van de PvdA in Meppel, afgelopen zaterdag.
https://www.ewmagazine.nl/nederland/opi ... al-800930/
Spoiler! :
Toen het echte socialisme nog bestond, was alles wat er misging in de wereld de Schuld van het Kapitaal. Die gedachte was niet helemaal onjuist in de tijd dat het kapitaal allesoverheersend was en weinig tegenspel kreeg. In 1967, toen vier kabinetten-Drees alweer tien jaar achter ons lagen, schreef Michel van der Plas, schrijver, dichter en redacteur van Elseviers Weekblad, de parodie De schuld van het kapitaal. Het werd, gezongen door Leen Jongewaard, een hit, met het refrein Mensen, noem elkaar geen mietje / Eenmaal zing je allemaal, / Allemaal het ouwe liedje: / ’t Is de schuld van ’t kapitaal.

Alle regeringspartijen zijn in ons coalitieland altijd medeschuldig

Met Drees begon ook het tijdperk van kabinetten waarin de PvdA een prominente rol speelde. Soms was die partij afwezig, maar dat geldt ook voor de VVD, het CDA en andere partijen. Nederlandse kabinetten worden in ons veelpartijenstelsel gekenmerkt door coalitievorming, ofwel gedeelde politieke verantwoordelijkheid. Wie wanneer waarvoor verantwoordelijk is geweest, is vaak een onontwarbare kluwen, maar altijd geldt de collectieve verantwoordelijkheid van een kabinet!

Ik weet niet precies wat de nieuwe PvdA-leider bedoelt met het ‘systeem’ dat door rechts is bedacht – het systeem van de toeslagen of het systeem van de harde fraudevervolging – maar ik weet wel dat de PvdA aan beide medeschuldig is. De affaire dateert van 2013, tijdens het kabinet-Rutte II, ook wel bekend als het kabinet Rutte-Asscher (2013-2017). Maar als je teruggaat naar de oorsprong van wat inmiddels het kapitalisme 2.0 of het neoliberalisme is gaan heten, dan kom je terecht bij Lubbers III (1989-1994), waarin linkse PvdA-kanonnen als Jan Pronk, Jo Ritzen en Hedy d’Ancona zaten (en Hans Alders aan Milieubeheer deed, wat hem later nog goed van pas kwam aan al die Alders-Tafels). Van de 28 jaar tussen 1989 en 2017 heeft de PvdA 21 jaar deel uitgemaakt van de regering.

De ene boezem is de andere niet

Niet alleen medeverantwoordelijk, maar meer dan dat, want vice-premier Lodewijk Asscher was minister van Sociale Zaken. Maar Asscher kon rekenen op warme woorden van zijn opvolgster als PvdA-leider. ‘Echte verantwoordelijkheid nemen is een zeldzaamheid in de politiek. Dus toen ik deze week in de Tweede Kamer tegenover de hoofdrolspelers Rutte en Hoekstra stond, kreeg ik met de minuut meer respect voor Lodewijk.’ Was er bij Rutte en Hoekstra sprake van ‘smoezen’, bij Lodewijk was ‘de hand in eigen boezem oprecht geweest’. Door Ploumens woorden word ik toch wel erg nieuwsgierig naar de verschillen in boezem van Asscher en Rutte!

Een beetje onhandig was het duidelijke gebrek aan coördinatie met de partijvoorzitter, Nelleke Vedelaar. Die gaf het partijkader een behoorlijke veeg uit de pan vanwege de motie van wantrouwen tegen diezelfde Lodewijk Asscher, die door 33 procent van de leden werd onderschreven. Dus was het misschien toch niet ‘Lodewijk’ zelf die de ‘echte verantwoordelijkheid’ had genomen, maar hadden de leden dat voor hun Lodewijk gedaan?

Principes kunnen een half uur verschillen

Het brengt de politiek niet dichter bij de mensen, die modieuze kreten, die kreten blijven. Eigen verantwoordelijkheid nemen betekent meestal alles doen om die verantwoordelijkheid op een ander bordje te leggen, in de spiegel kijken staat voor kijken in de lachspiegel en bij de hand in eigen boezem steken wordt die hand in andermans boezem gestoken.

Voor alle duidelijkheid: dit geldt niet alleen voor Ploumen en de PvdA! Het Kamerdebat over de toeslagenaffaire duurde, geloof ik, een half etmaal. In 90 procent van de tijd werden vliegen afgevangen en deuntjes eindeloos herhaald; de principiële kanten kwamen nauwelijks aan bod. Bij het debat over de avondklok – waar de principiële waterscheiding lag tussen 20.30 en 21.00 uur – was het niet anders. Het Amerikaanse tweepartijenstelsel heeft zo zijn bezwaren, maar het onze weer andere.

De ene Maastrichtenaar is de andere niet

In dit weekeinde trok nog een Limburger de aandacht. Naast Lilianne Ploumen was dat Tom Dumoulin, de afgelopen jaren onbetwist de beste wielrenner van ons land, die bekendmaakte een tijdje het fietsen het fietsen te laten. Er was nogal wat gebeurd de laatste jaren, hij had geprobeerd het iedereen naar de zin te maken en nu was het tijd voor reflectie. Bedachtzaam als altijd vertelde hij dit voor de camera, als een wijze genuanceerde man. De wielerwereld kan een harde wereld zijn, maar je zult de Maastrichtenaar niet gauw iemand de schuld horen geven – óók niet het Kapitaal. De ene Maastrichtenaar is de andere niet.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Het PvdA met Lilianne Ploumen als leider.

Bericht door Pilgrim »

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 43739
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Het PvdA met Lilianne Ploumen als leider.

Bericht door Mahalingam »

PvdA wil meer bescherming ethische hacker

Iemand die een bedrijf test op zijn digitale veiligheid en door 'hacken' oprecht alleen maar zwakheden probeert aan te tonen, moet dat wel met een gerust hart kunnen doen. Dat vindt Astrid Oosenbrug van de PvdA. Ze wil een wetsontwerp voor bescherming van deze lieden gaan uitdenken, voor wanneer zo'n getest bedrijf toch niet blij is met de proef en aangifte doet. Ze vindt ethische hackers vergelijkbaar met klokkenluiders, zei ze woensdagmiddag.
[...]
Er is begin dit jaar al wel een leidraad van minister Ivo Opstelten (Veiligheid) verschenen voor ethisch hacken, maar die is Oosenbrug niet duidelijk genoeg over de bescherming.
https://www.trouw.nl/nieuws/pvda-wil-me ... gle.com%2F

En nu heeft de PvdA last van een ethische hacker. Maar die zit in Turkije en is van de verkeerde ethiek, n.l. die van Erdogan (en het Mohammedanisme).
Voor de één een vrijheidsstrijder voor de ander een terrorist.
Websites van Europarlementariër Kati Piri en PvdA gehackt

De websites van de PvdA en van Europarlementariër Kati Piri zijn zaterdag het doelwit geworden van een DDoS-aanval, meldt het kandidaat-Kamerlid voor de PvdA op Twitter. De website van de PvdA is inmiddels weer online, haar eigen website nog niet.

Piri wijst Turkse hackers als verantwoordelijken aan voor de aanval, die zou zijn aangekondigd via een Turkstalig Twitteraccount.
De PvdA was volgens Piri van 15 uur tot 19.30 uur uit de lucht. De eigen site van de politica, nummer 5 op de kandidatenlijst van de PvdA voor de Kamerverkiezingen, is nog altijd niet bereikbaar.

Als lid van het Europees Parlement heeft Piri als Turkije-rapporteur enkele kritische rapporten geschreven over de Turkse democratie onder president Recep Tayyip Erdogan.
‘Het heeft er alle schijn van dat dit een aanval is naar aanleiding van mijn steun voor de democraten in Turkije en mijn oproep om politieke gevangenen, zoals Selahattin Demirtas en Osman Kavala, vrij te laten’, aldus Piri in een verklaring.
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achter ... ~b17a138d/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79396
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Het PvdA met Lilianne Ploumen als leider.

Bericht door Ariel »

De PvdA en een andere links partij gunnen de jongeren een goede start in het leven. € 10.000 van Groen Links 'om leuke dingen mee te doen', en nu ook nog eens tot 15.000 euro voor de jeugd als ze hun eerste huis willen kopen
PvdA-lijsttrekker Ploumen: 'Geef jongeren premie voor aankoop eerste huis'

De Partij van de Arbeid wil mensen die een eerste woning willen kopen, tegemoetkomen met een overheidspremie. De partij denkt aan een premie van zo'n 5 procent van de aankoopprijs, met een maximum van 15.000 euro, zei lijsttrekker Lilianne Ploumen bij het NOS op 3-verkiezingsprogramma.

Mocht iemand het huis vervolgens met winst verkopen, dan wil de partij dat het bedrag wordt terugbetaald. "Dan kunnen we weer andere mensen helpen." Terugbetalen hoeft niet als er verlies wordt gemaakt.

Ploumen was samen met CDA-lijsttrekker Wopke Hoekstra te gast bij het verkiezingsprogramma. Ze gingen met jongeren in de studio in gesprek over de centrale thema's zorg en wonen. Ook was er ruimte voor andere onderwerpen en voor vragen die kijkers via sociale media konden stellen.

Een van de eerste vragen ging over woningnood. Een studiogast vroeg zich af wat de partijen willen doen aan het woningtekort in Nederland. Het CDA en de PvdA willen dat er meer woningen worden bijgebouwd. Het CDA mikt op een miljoen nieuwe huizen. "Een kwart daarvan moet beschikbaar komen voor jonge mensen", aldus Hoekstra.

De PvdA wil verder huisjesmelkers aanpakken. "Je hebt maar één huis nodig om in te wonen. Maar sommigen hebben er 590, zoals prins Bernhard", zei Ploumen. Ze pleit voor belasting op huurinkomsten en wil dat de overheid boetes kan uitdelen als de regels niet worden nageleefd. "Wonen is een verdienmodel geworden."

Het CDA is daar milder in, maar wil wel dat het onmogelijk wordt om hele blokken woningen op te kopen. Ondernemers mogen wat lijstrekker Hoekstra betreft nog wel een pand verhuren. "Dat moet kunnen." De overdrachtsbelasting voor een tweede "of zoveelste huis" moet volgens de partij wel fors omhoog.

Kanker, diabetes en hart- en vaatziekten
Een studiogast wil weten hoe de partijen zich willen inzetten om ziektes als kanker, diabetes en hart- en vaatziekten te voorkomen. Beide partijen willen dat mensen makkelijker gezond kunnen leven. "Het is aan ons om gezond leven makkelijker te maken", zei Ploumen. Dat zou volgens haar kunnen met een suikertaks en de afschaffing van btw op groente en fruit.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 43739
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Het PvdA met Lilianne Ploumen als leider.

Bericht door Mahalingam »

PvdA moet op zoek naar nieuwe partijvoorzitter: ‘Verkiezingsuitslag was een grote domper’

Nelleke Vedelaar stopt na vier jaar als partijvoorzitter van de Partij van de Arbeid. Vedelaar slaagde er niet in om de partij na een historische nederlaag weer te laten floreren.

Vedelaar maakte vrijdag op de website van de partij bekend niet door te gaan voor een tweede termijn. ‘De uitslag van de afgelopen Tweede Kamerverkiezingen was een grote domper. Als campagneleider van die verkiezing trek ik me dat aan.’

In 2017 werd Vedelaar voorzitter van de partij, toen Hans Spekman opstapte na de historisch slechte uitslag van negen zetels bij de Tweede Kamerverkiezingen. Aan Vedelaar de taak om met politiek leider Lodewijk Asscher de partij weer op te bouwen.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 en de Provinciale Statenverkiezingen van 2019 haalde de PvdA opnieuw minder stemmen dan bij dezelfde verkiezingen vier jaar eerder. Bij de Europese Parlementsverkiezingen van 2019 was er voor de sociaaldemocraten wél succes. Mede door de kandidatuur van Frans Timmermans (PvdA) voor het voorzitterschap van de Europese Commissie werd de partij de grootste van Nederland.

In januari van dit jaar, twee maanden voor de Tweede Kamerverkiezingen, moest Vedelaar halsoverkop op zoek naar een nieuwe lijsttrekker. Lodewijk Asscher trok zich terug na het rapport van de parlementaire ondervragingscommissie over de Toeslagenaffaire, waarin hij als voormalig minister van Sociale Zaken een negatieve rol vervulde.

Lilianne Ploumen nam het stokje van Asscher over, Vedelaar werd campagneleider. Asschers langdurig opgebouwde verhaal over ‘zekerheid’ verdween naar de achtergrond en bij de verkiezingen evenaarde de PvdA de historische nederlaag van negen zetels.

Toch is de PvdA er nu beter aan toe dan op het moment dat Vedelaar aantrad, schrijft ze op de website van de partij. ‘Het fundament van onze partij is hersteld.’ Vedelaar verwijst daarbij onder meer naar de aanwas van nieuwe jonge leden en de divers samengestelde kandidatenlijst bij de laatste verkiezingen. ‘We zijn linkser dan ooit, radicale sociaaldemocratie.’

Na het CDA is de PvdA de tweede partij die na een teleurstellende verkiezingsuitslag op zoek moet naar een nieuwe partijvoorzitter. Vedelaar blijft wel aan tot het einde van haar termijn. Op 2 oktober kiezen de leden van de PvdA een nieuwe voorzitter.
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achter ... ~b353a36c/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 43739
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Het PvdA met Lilianne Ploumen als leider.

Bericht door Mahalingam »

En de PvdA heeft weer een nieuwe (volks)vijand gevonden om te bestrijden.
En dat is de partij BBB (boeren, burgers, buitenlui).

BBB-leider Caroline van der Plas wordt door het Dordtse PvdA-lid Alexander Jansen een anti EU fascist genoemd.
Tegenwoordig zijn vijanden van het socialisme allen fascisten. Daar ga je dan verder niets meer mee te maken hebben. Argumenten niet nodig: gewoon 'fascist' roepen is afdoende.

BBB-leider Van der Plas hekelt tierende PvdA-commissielid: ‘Is het normaal om mensen met andere mening fascist te noemen?’
https://www.dagelijksestandaard.nl/2021 ... te-noemen/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Plaats reactie