Wij hebben een demissionaire kabinet.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79413
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wij hebben een demissionaire kabinet.

Bericht door Ariel »

Mahalingam schreef:
ma mei 03, 2021 7:19 pm
Dient zich inmiddels een volgende miskleun affaire aan?
En wat denk je hiervan. Nog een miskleun. Het volgende "Oh, :shock: wat zijn we geschokt " momentje van de tweede kamer.
Arbeidsmigrant krijgt belastingkorting die Nederlander niet krijgt

Door een maas in de wet krijgen arbeidsmigranten uit de Europese Unie duizenden euro's extra, die Nederlandse gezinnen in dezelfde situatie niet krijgen. Dat kan oplopen tot bijna drieduizend euro extra per jaar, blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws.

Een arbeidsmigrant die hier werkt, maar niet in Nederland staat ingeschreven, wordt door de Belastingdienst vrijwel in alle gevallen behandeld als alleenstaande, ook al is hij getrouwd en woont zijn partner in hun thuisland. Daardoor profiteren vele duizenden buitenlandse werknemers van regelingen die eigenlijk niet voor mensen in hun situatie bedoeld zijn. In dit geval krijgt men geld terug op basis van de inkomensafhankelijke combinatiekorting.

Het ministerie van Financiën is in 2015 en later in 2018 door de Belastingdienst gewaarschuwd voor de maas in de wet, maar beide keren is geen actie ondernomen. De Tweede Kamer is toen ook niet geïnformeerd. Staatssecretaris Vijlbrief van Financiën erkent dat er sprake is van een 'onbedoeld effect van de bestaande wetgeving', laat hij in een reactie aan RTL Nieuws weten.

Duizenden Polen al geld ontvangen
Er is inmiddels een hele industrie ontstaan die migranten helpt om het geld terug te vragen. Bureaus adverteren met deze mogelijkheid en maken uitlegfilmpjes over hoe de combinatiekorting kan worden geclaimd.

Maciej Wawrzyniak is directeur van belastingkantoor Podatki Meritum in Polen en heeft naar eigen zeggen al 7000 landgenoten geholpen aan deze extra teruggave. "Voor onze klanten is het vaak moeilijk te geloven. Ze hebben immers al geld teruggekregen van de Belastingdienst, en hierdoor kunnen ze nog meer krijgen. Maar het is helemaal legaal."

Met Poolse advertenties als deze worden mensen overgehaald om de extra teruggave aan te vragen:

Afbeelding

Wawrzyniak vraagt voor zijn klanten niet alleen geld terug voor het afgelopen jaar, maar ook voor de jaren daarvoor, als ze die tijd in Nederland hebben gewerkt. "We hebben klanten die een jaarinkomen van 40.000 euro hebben verdiend. Als ze dan over de afgelopen vijf jaar geld terugvragen, krijgen ze 10.000 euro terug. Dat is veel geld."

Het bureau van Wawrzyniak werkt op commissiebasis en krijgt 15 procent van het geld dat ze voor hun klanten terugvragen.

BRZ is een ander Pools bureau dat belasting terugvraagt uit het buitenland voor hun klanten. Op hun website is een baby te zien, spartelend in de 100 eurobiljetten met daaronder de tekst "Extra belastingteruggave vanuit Nederland". De afgelopen vijf jaar hebben ze voor ongeveer zeshonderd cliënten de inkomensafhankelijke combinatiekorting teruggevraagd.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79413
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wij hebben een demissionaire kabinet.

Bericht door Ariel »

50Plus verdwijnt uit de Kamer . Liane den Haan stapt uit 50Plus en ze neemt haar zetel mee.
„Ik blijf als volksvertegenwoordiger senioren een krachtige stem geven, maar niet langer onder de vlag 50Plus. Samen met mijn geweldige medewerkers en veel anderen zullen wij ons de komende 4 jaar hard maken voor een Nederland waarin het fijn ouder worden is”, aldus Den Haan op Twitter.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 7149
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

Wij hebben een corrupt afvallig kabinet.

Bericht door hans van de mortel »

Het is triest. In en in-triest.

Dat de mensheid niet buiten dictatoriale onderdrukkende leiders kan die de karwats over de goegemeente laten neerdalen.

Ach . . . alleen idioten klampen zich nog stelselmatig krampachtig en zelf vooringenomen vast aan de idee dat de mens een vrije wil heeft. Succes ermee! Dood ga je. En als straf liever zo vroeg mogelijk vanwege je enorme zelfingenomen domheid.

Weg wezen! Hoe eerder hoe beter. De wereld is geholpen met mensen die twijfelen en niet arrogant zelfverzekerd zijn in het beter weten.
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22249
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Wij hebben een demissionaire kabinet.

Bericht door King George »

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Mahalingam
Berichten: 43750
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Wij hebben een demissionaire kabinet.

Bericht door Mahalingam »

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79413
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wij hebben een demissionaire kabinet.

Bericht door Ariel »

Mark Rutte doet boekje open over ’radicale ideeën’ die het politieke roer moeten omgooien

Hoe radicaal wil VVD-leider Mark Rutte dat in de politiek het roer omgaat? Hij doet dat maandagavond uit de doeken in actualiteitenprogramma Nieuwsuur. Het interview kan een belangrijke stap zijn in de formatie, die ondanks de coronacrisis nog steeds uitermate stroperig verloopt.

’Radicale ideeën’, zo noemde Rutte ze onlangs zelf, de nieuwe plannen die hij heeft voor de in onmin geraakte bestuurscultuur in politiek Den Haag. Die bestuurscultuur ligt meer dan ooit onder vuur sinds de toeslagenaffaire. Verkennersgate en de uitglijder van Rutte over de ’positie elders’ van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt verergerden dat.

VVD tempert verwachtingen
Maar wie vanavond een politieke aardverschuiving verwacht, komt bedrogen uit. Bij de VVD worden de verwachtingen achter de schermen in ieder geval alweer getemperd. Er zal géén andere VVD-leider naar voren worden geschoven. Rutte zal in het televisieprogramma vooral aan zelfreflectie doen, klinkt het. Hij zal wat meer vertellen over zijn afgelopen tien jaar als premier, zijn karakter en hoe hij dingen voortaan anders zou kunnen doen.

Dat Rutte af wil van het door de Tweede Kamer als verstikkend ervaren coalitie-overleg, maakte hij eerder al kenbaar. Ook wil hij geen polderakkoorden meer zoals het preventie-akkoord en het klimaatakkoord. Dat waren verregaande deals waaraan de Tweede Kamer haast geen letter meer kon veranderen.

Waarom op de buis en niet tegenover Kamer?
Dat de VVD-leider op televisie zijn ’nieuwe politiek’ uit de doeken doet, zorgt hier en daar voor kritiek. Waarom zoiets op de buis doen en niet ten overstaan van de Tweede Kamer? RTL-journalist Pieter Klein, die zich ingroef in de toeslagenaffaire, behoort tot de criticasters.

Het is de vraag of Ruttes zelfreflectie de formatie weer kan vlot trekken. Het onderlinge vertrouwen is lang niet overal hersteld. Toch liet het recente debat over de vrijgegeven ministerraad-notulen over de toeslagenaffaire zien dat sommige partijen alweer toenadering zoeken. Alleen PVV, SP en BIJ1 willen echt niet meer met Rutte samenwerken. Partijen zoals GL en PvdA houden die deur nog op een kier.

CDA in lastige positie
Bij het vormen van een nieuw kabinet wordt vooral naar VVD, D66, CDA, GL en PvdA gekeken, maar vooral die laatste drie houden de boot nog stevig af.

Het CDA zit vanwege aanhoudende interne beslommeringen in een lastige positie. Er moeten nog steeds plooien worden glad gestreken met het prominente Kamerlid Pieter Omtzigt, die een flinke knauw heeft gehad van de afwikkeling van de toeslagenaffaire en de in de soep gelopen interne leiderschapsverkiezing. Met burn-out klachten kwam hij thuis te zitten. Onzeker is de partij over of Omtzigt niet liever de oppositie verkiest boven een nieuwe coalitie met daarin VVD-leider Rutte.

Mocht Rutte het vertrouwen bij CDA, GL en PvdA kunnen herstellen, dan resteert nog een andere grote hobbel. GL en PvdA willen alleen als duo eventueel in een kabinet stappen, maar dat voert sommige potentiële coalitiepartners veel te ver. Links is immers verpulverd tijdens de verkiezingen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79413
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wij hebben een demissionaire kabinet.

Bericht door Ariel »

Rutte komt met plannen nieuwe cultuur: meer vuurwerk in landsbestuur

VVD-leider Mark Rutte erkent dat er dingen anders moeten in de politiek. Hij wil meer vuurwerk tussen het kabinet en fracties in de Tweede Kamer. „Ik heb te veel bijgedragen aan het laten wegebben van tegenstellingen.”

Rutte broedt al langer op plannen voor een nieuwe Haagse bestuurscultuur. Dat moest ook wel. Die cultuur ligt sinds de toeslagenaffaire meer dan ooit onder vuur. Verkennersgate en de uitglijder van Rutte over de ’positie elders’ van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt verergerden dat.

„Ik heb hier veel over nagedacht. Wat betekent dit voor mij”, zegt Rutte hierover in actualiteitenprogramma Nieuwsuur. Hij is er weliswaar ’trots op’ dat de sfeer in het kabinet goed is en dat er onder zijn leiding ’besluiten worden genomen’. Maar deze hang naar controle heeft volgens hem ook het risico ’dat tegenstellingen niet meer zichtbaar worden in debat’. „En dat partijen zich niet meer kunnen profileren.”

Er zijn politieke partijen die niet meer met Rutte in een kabinet willen stappen. Andere partijen wrijven de huidige manier van besturen niet louter de VVD aan. Ze zien het als een breder politiek probleem.


Het verder opengooien van de Haagse luiken is hoe dan ook een wens die inmiddels breed in de politiek leeft: minder achterkamertjespolitiek, geen dichtgetimmerde regeerakkoorden en vooral meer slagkracht in de Tweede Kamer.

Contact met Omtzigt
Dat Rutte af wil van het als verstikkend ervaren coalitie-overleg, maakte hij eerder al kenbaar. Ook wil hij geen polderakkoorden meer zoals het klimaatakkoord. „Voor mij is de belangrijkste relatie die tussen overheid en burger”, zegt hij bij Nieuwsuur. Iets waar Omtzigt al eerder op hamerde. Rutte onthult dat hij inmiddels via sms contact met de CDA’ er heeft gehad. Binnenkort heeft hij een persoonlijk gesprek met hem. „Ik wil weten: waar zit je boosheid.”

Rutte kondigt daarnaast aan dat hij vindt dat er een ’club’ moet komen ’die tussen organisaties en overheid staat’. Ook wil hij dat de toegang tot het recht verbetert, een punt dat bij PvdA en GL hoog op de agenda staat.

Het is de vraag of Ruttes zelfreflectie de formatie vlot kan trekken. Eerder had hij aangekondigd met ’radicale ideeën’ te komen. De vraag is hoe andere partijen zijn bespiegelingen zullen wegen.

Bij het vormen van een nieuw kabinet wordt met name naar VVD, D66, CDA, GL en PvdA gekeken, maar vooral die laatste drie houden de boot nog af.

Woensdag debatteert de Kamer over het eindverslag van Herman Tjeenk Willink. In de Haagse wandelgangen wordt de naam van SER-voorzitter Mariëtte Hamer (PvdA) steeds vaker genoemd als zijn opvolger.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 43750
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Wij hebben een demissionaire kabinet.

Bericht door Mahalingam »

Rutte onthult dat hij inmiddels via sms contact met de CDA’ er heeft gehad. Binnenkort heeft hij een persoonlijk gesprek met hem. „Ik wil weten: waar zit je boosheid.”
Kers op de taart was de bewering van Rutte dat hij binnenkort met Pieter Omtzigt gaat praten, om te kijken “waar zijn boosheid zit”. Ten eerste is dat geen “boosheid “, maar een fijnmazige analyse van waar wetgeving vast loopt in uitvoering, en zelfs als het gesignaleerd wordt toch niet hersteld wordt.
Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79413
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wij hebben een demissionaire kabinet.

Bericht door Ariel »

'Optreden Rutte bij Nieuwsuur leek vooral sollicitatiegesprek'

Demissionair premier Mark Rutte beloofde vooraf radicale ideeën voor een nieuwe bestuurscultuur. Maar hij gaat niet "opeens allerlei dingen anders doen", bleek gisteravond aan tafel bij Nieuwsuur. "Ik zag voornamelijk iemand die een sollicitatiegesprek deed om zijn plekje te behouden", zegt Kristie Rongen, gedupeerde in de toeslagenaffaire.

Ruim twintig minuten werd de VVD-leider, naar eigen zeggen nadrukkelijk in die rol, live op televisie geïnterviewd. Over wat hij anders zou doen als hij opnieuw premier wordt. Hij erkende een aantal fouten, zoals de voorkeur geven aan controle en snelle besluitvorming ten koste van debat binnen het kabinet en in de Kamer.

Ook kwam hij met voorstellen, bijvoorbeeld voor de oprichting van een "club tussen kabinet en Kamer" om mensen te helpen bij problemen met de overheid. Daarbij wil Rutte dat het voor burgers makkelijker wordt een beroep te doen op de rechtelijke macht.

'Te hoge verwachtingen'
"Maar dit was geen groot plan om het allemaal anders te doen", zei politiek verslaggever Xander van der Wulp vanochtend in het NOS Radio 1 Journaal. "We moeten denk ik concluderen dat Rutte zelf te hoge verwachtingen heeft gewekt in de aanloop naar dit interview. Ik denk dat we vooral hebben gekeken naar iemand die ruim tien jaar premier is en dat erg graag wil blijven. Ondanks dat veel andere partijen in Tweede Kamer, en ik vrees voor Rutte ook veel mensen in het land, op hem zijn uitgekeken."

Op sociale media wordt volop gereageerd op Ruttes zelfkritiek en zijn voornemen om het beter te gaan doen. Sommigen nemen het voor hem op en benadrukken dat het "ook nooit goed is", maar het negatieve sentiment overheerst.

"Rutte had radicale veranderingen toegezegd, maar zei niets nieuws", zegt Rongen. Zij is een van de duizenden ouders die onterecht geld moesten terugbetalen aan de Belastingdienst. Vanwege de toeslagenaffaire is het kabinet gevallen.

'Verkooppraatje'
Rongen vreest dat er uiteindelijk niets verandert aan de bestuurscultuur. Ruttes voorstellen om de burger te helpen bij een conflict met de overheid ziet ze vooral als "verkooppraatje". "Hij wilde alleen zijn ingestudeerde verhaal aan de pers vertellen en gaf geen antwoord op de vragen die gesteld werden."

Het grote interview volgde op het eindrapport van informateur Herman Tjeenk Willink. Die adviseerde een meer open bestuursstijl en "een andere invulling van het premierschap". Willink zei eind april dat Rutte daarover had nagedacht en op korte termijn zijn gedachten naar buiten zou brengen.

Echt een grote fout
Kort door de bocht was de boodschap voor Rutte: vertrouwen terugwinnen. Begin april namen partijen immers een motie van afkeuring aan tegen de demissionair premier. Bij Nieuwsuur gaf de VVD'er toe "echt een grote fout te hebben gemaakt" bij de betreffende kwestie rondom CDA-Kamerlid Omtzigt,

Rutte zegt binnenkort een persoonlijk gesprek te hebben met Pieter Omtzigt over diens "boosheid":

Omtzigt zei in een reactie dat hij bereid is tot een gesprek. Maar niet op korte termijn aangezien hij overwerkt thuiszit.

"Het viel mij op dat Rutte zei dat hij niet had overwogen op te stappen", zegt hoogleraar leiderschap en organisatieverandering Janka Stoker (RUG). "Terwijl je na zo'n motie van afkeuring - nooit eerder voorgekomen tegen een demissionair premier - toch wel zou mogen verwachten dat een leider die vraag aan zichzelf stelt."

Rutte beargumenteert dat opstappen raar zou zijn, aangezien hij twee miljoen voorkeursstemmen heeft gehad en lijstrekker is van de grootste partij. Het is volgens hem beter om kritisch te reflecteren op zijn handelen. "Er is geen kwestie van goed of slecht, maar wel een kwestie van 'wat zit er in mij' waardoor dingen soms niet goed gaan", zei Rutte.

'Superman in de spiegel'
Volgens Stoker is reflectie belangrijk, maar moet je dit als leider niet in je eentje doen. "Uit onderzoek blijkt dat er vaak een groot verschil zit in hoe leidinggevenden zichzelf beoordelen en hoe anderen dat doen. Het probleem is dat leiders vaak superman in de spiegel zien. Als ze echt willen veranderen, moeten ze dus vooral samen met anderen reflecteren op hun gedrag."

"Ik ben hier niet gaan zitten om krampachtig mensen te overtuigen", zei de premier aan het einde van het interview. Uiteindelijk draait het bij gedragsverandering niet om wat iemand zegt, maar wat iemand doet. De komende tijd moet duidelijk worden of Rutte die kans krijgt en een vierde kabinet gaat leiden.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22249
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Wij hebben een demissionaire kabinet.

Bericht door King George »

Een regering met daarin de PvdA in de maak?

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Mahalingam
Berichten: 43750
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Wij hebben een demissionaire kabinet.

Bericht door Mahalingam »

Ook kwam hij met voorstellen, bijvoorbeeld voor de oprichting van een "club tussen kabinet en Kamer" om mensen te helpen bij problemen met de overheid. Daarbij wil Rutte dat het voor burgers makkelijker wordt een beroep te doen op de rechtelijke macht.
En hoe zit het met de rechterlijke macht? Die is in al die jaren niet in staat geweest om de gedupeerden van de belastingsdienst het recht te geven dat hun toe kwam.
Heel veel rechtszaken zijn gevoerd en alle zaken hebben de slachtoffers van deze knevelarij verloren. Veel rechters hebben onrecht in stand gehouden.

En dan de wens van een 'clubje'. Hier laat het geheugen van Mark hem in de steek. Die club is er al en heet 'Ombudsman'. (sinds 1982)
Ombudsman verrast door idee Rutte

De Nationale Ombudsman is verrast door het idee van VVD-leider Mark Rutte om een ’club’ te hebben tussen kabinet en Kamer waar mensen kunnen aankloppen als ze tegen de muur lopen bij uitvoeringsdiensten. Reinier van Zutphen: „Je hoeft niet verder te zoeken, die club is er al.”
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1007010 ... idee-rutte
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 43750
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Wij hebben een demissionaire kabinet.

Bericht door Mahalingam »

Nationale ombudsman
@nat_ombudsman

De Nationale ombudsman zojuist bij het aanbieden van het jaarverslag 2020 in de Tweede Kamer:

“Ik ben op zoek naar een club die mijn rapporten leest.”
Met video: https://twitter.com/nat_ombudsman/statu ... twcon%5Es1
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22249
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Wij hebben een demissionaire kabinet.

Bericht door King George »

Als al die commissies nou diezelfde ongewenste bestuurscultuur hebben, dan komt er toch geen nieuwe bestuurscultuur met een nieuwe commissie aan te stellen?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79413
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wij hebben een demissionaire kabinet.

Bericht door Ariel »

Sinds drie Kamerleden van het Forum voor Democratie (FVD) donderdag aankondigden als zelfstandige fractie verder te gaan, telt de Tweede Kamer volgens het Montesquieu Instituut een recordaantal fracties. Momenteel zitten er achttien fracties in de Kamer.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wij hebben een demissionaire kabinet.

Bericht door Pilgrim »

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 7149
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

Re: Wij hebben een demissionaire kabinet.

Bericht door hans van de mortel »

De vaccinatieplicht doet me denken aan de dienstplicht van vroeger:
de verplichting om mensen te vermoorden.


En dan is er nog de bloedafneemtestplicht wanneer iemand een glaasje teveel opheeft en hem of haar niet lukt verplicht in het blaaspijpje uit te ademen.

Ach, je mag niet in het bos poepen en ik vraag mij nog steeds af waarom niet.
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED
Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 7149
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

Re: Wij hebben een demissionaire kabinet.

Bericht door hans van de mortel »

Afbeelding

NOOIT EN NOOIT TE NIMMER

Wat u hieronder in de video ziet en beluistert als u op de link klikt is haast ongelooflijk. Dit is een Japanse salsa band. En hoe? Ik heb er verstand van. Ik kom al 27 jaar in Cuba. Waar gaat het om? Om mensen die de waarde van muziek en levensgeluk weten te vinden in hun binnenste zonder in angst te leven voor de sadistische boeman Allah die door de sadistische psychopaat Mohammed bedacht werd en heden ten dage, inclusief de salafistische burgemeester van Rotterdam, op handen wordt gedragen en aanbeden. Moslims horen niet thuis in een beschaving die duizend jaar voorop loopt op die van de aanhangers van de nog enig overgebleven intolerante heidense afgodenreligie, genoemd islam, uit een verstand van zandkorrels bestaat en elke vorm van de westerse beschaving afkeurt.

Een mens die zich moslim noemt is een verloren historisch stuk ongeluk dat gerelateerd is aan de achterlijke heidense agressieve mensonvriendelijke vieze stiekeme wellustige super primitieve heidense sadistische pedofiele ziektekiemen van de historische ongeletterde antivrolijkheidsdwaas en psychisch gestoorde geest Mohammed die het houden van muziek verboden had. Dat hij zich suf neukte en zich vergreep aan een kind van zes jaar, waar geen enkele Nederlandse politicus, met uitzondering van Geert Wilders, bezwaar tegen maakte, heeft tegenwoordig alles te maken met het in stand houden van onze verloren beschaving die moslims tolereert.

Vrouwen met een kopvod om zijn al binnengedrongen in de Tweede Kamer en doen ook al dienst op onze openbare scholen, en worden regelmatig uitgenodigd aan tafel bij een van de NPO praatprogramma’s.

Het is het dieptepunt in de Nederlandse parlementaire geschiedenis: het toestaan van propaganda in de Tweede Kamer voor de historische vieze smerige walgelijke onmenselijke Arabische pedofiele psychopaat, sadist en oorlogsmisdadiger Mohammed.

De kopvodpropaganda is te vergelijken met het dragen van een hakenkruis.
Het laatste is verboden,
de fascistische kopvod behoort blijkbaar tot ons culturele erfgoed.


Islam is een virusreligie en mohammedanen zijn de dragers ervan.

Orquesta De La Luz - salsa caliente de Japon

Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22249
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Wij hebben een demissionaire kabinet.

Bericht door King George »

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Mahalingam
Berichten: 43750
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Wij hebben een demissionaire kabinet.

Bericht door Mahalingam »

Ieder land heeft zijn eigen Nationale Luchtvaartmaatschappij.
Veelal als een onderdeel van de overheid maar de laatste jaren steeds vaker in private handen met de staat als grootaandeelhouder.
Zo ook onze KLM , de Air France, Thai Airlines enz.
En ze vallen in dezelfde categorie als systeembanken; ze kunnen nimmer nooit failliet gaan. Daar zorgt de staat voor.
En dus zijn er nu miljarden aan de KLM gegeven (waarvan onbekend is hoeveel doordrupt naar Air France).
De Europese Commissie vondt het goed maar de echte private vliegnaatschappijen vinden dit concurrentievervalsing (wat het m.i. ook is).
Nu moet van een rechtbank de motivatie in andere bureaucratentaal gesteld worden.
Het Europese gerecht haalt streep door staatssteun aan KLM na protest van Ryanair

De Europese Commissie had de 3,4 miljard steun die de Nederlandse regering vorig jaar aan KLM heeft gegeven om de coronacrisis het hoofd te bieden niet mogen toestaan. Brussel moet zijn besluit opnieuw motiveren, heeft het gerecht van de Europese Unie in Luxemburg geoordeeld.

KLM hoeft de staatssteun niet meteen terug te geven. De Europese rechter toont coulance vanwege de schadelijke gevolgen van de pandemie voor de Nederlandse economie en het Nederlandse luchtverkeer. Een faillissement van KLM zou Nederland, economische zwaar geraakt door de pandemie, nog meer schade hebben berokkend. Daarom is de nietigverklaring opgeschort.

De zaak tegen de Europese Commissie was aangespannen door Ryanair. De Ierse budgetmaatschappij vindt de overheidssteun aan KLM concurrentievervalsing. Ryanair heeft een hele reeks procedures ingesteld tegen steunpakketten voor nationale luchtvaartmaatschappijen, zoals Lufthansa, Finnair en TAP Portugal.

In februari verloren de Ieren nog in Luxemburg, omdat het gerecht zijn zegen gaf aan de goedkeuring van Brussel aan de hulp voor Air France en SAS.
Een van de redenen waarom het Europese gerecht anders oordeelt over de staatssteun aan KLM dan over die aan Air France heeft te maken met de structuur van het concern waarvan beide luchtvaartmaatschappijen deel uitmaken.

‘Het bestreden besluit bevat geen gegevens over de samenstelling van het aandeelhoudersbestand van Air France en van KLM, en evenmin informatie over de functionele, economische of organische banden tussen de holding Air France-KLM en haar dochterondernemingen, terwijl uit dat besluit wel blijkt dat de holding betrokken is bij de toekenning en het beheer van zowel de steun aan KLM als die aan Air France’, stelt de rechter.

Het gerecht constateert dat de Europese Commissie evenmin ingaat op het eventuele bestaan van enig mechanisme dat zou beletten dat de via de holding Air France-KLM aan Air France verleende steun juist via die holding ten goede zou komen aan KLM en omgekeerd.

Brussel heeft ook tijdens de zitting niet weten aan te tonen dat KLM zou worden verhinderd om te profiteren van de Franse steun aan Air France.
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achter ... ~b46457f8/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wij hebben een demissionaire kabinet.

Bericht door Pilgrim »

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wij hebben een demissionaire kabinet.

Bericht door Pilgrim »

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22249
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Wij hebben een demissionaire kabinet.

Bericht door King George »

Vooral VVD blijven stemmen, lemmingen. Dan gaat Nederland vanzelf nog meer naar de kl*ten.

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Mahalingam
Berichten: 43750
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Wij hebben een demissionaire kabinet.

Bericht door Mahalingam »

Er wordt ijverig met demissionaire poppetjes geschoven.
Kennelijk is demissionair zijn een vermoeiende bezigheid.
Misschien een onderdeel van Darwin's 'survival of the fittest'?
Yesilgöz nieuwe staatssecretaris voor klimaat en energie

VVD-Kamerlid Dilan Yesilgöz wordt de nieuwe staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat (EZK) in het demissionaire kabinet. Zij neemt de klimaat- en energieportefeuille waar voor minister Bas van ‘t Wout, die met een burn-out thuis zit.
[...]
Stoelendans

Afgelopen weekend werd bekend dat Van 't Wout zeker drie maanden uit de running is. Zijn ministerschap wordt in de periode dat hij afwezig is waargenomen door VVD-collega Stef Blok. Die houdt zich vooral bezig met het economische deel van de EZK-portefeuille en is bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de coronasteunpakketten.

Blok wordt op zijn beurt vervangen door D66-minister Sigrid Kaag als demissionair minister van Buitenlandse Zaken. Kaag combineert die portefeuille met haar werkzaamheden als minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Zij is voorlopig teruggetreden als fractievoorzitter van D66. Rob Jetten vervangt haar.
https://www.gelderlander.nl/politiek/ye ... ~a08f72e0/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79413
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Wij hebben een demissionaire kabinet.

Bericht door Ariel »

Mahalingam schreef:
di mei 25, 2021 12:48 pm
Er wordt ijverig met demissionaire poppetjes geschoven.
Kennelijk is demissionair zijn een vermoeiende bezigheid.
Misschien een onderdeel van Darwin's 'survival of the fittest'?
En Omtzigt laat zich komende vier maanden ook vervangen.
Pieter Omtzigt doet de komende maanden een stapje terug. Hij laat zich de komende 16 weken vervangen in de Tweede Kamer. Het lukt het CDA-Kamerlid, die al langer oververmoeid thuiszit, naar eigen zeggen niet goed om rust te nemen.

„Het herstel vergt helaas wat langer dan ik zelf hoopte”, meldt Omtzigt op Twitter. „Hoewel ik aangegeven had om echt rust nodig te hebben, lukt dat niet.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Wij hebben een demissionaire kabinet.

Bericht door Pilgrim »

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Plaats reactie