Nieuws uit Amsterdam

Mahalingam
Berichten: 43723
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Mahalingam »

In de stad is heel veel woningnood. Is die oplosbaar?
Jawel als er maar veel huizen bij komen. Voor Amsterdammers is een woonhok van 50 m2 heel normaal.
Zouden er dan geen heel goedkope geprefabriceerde kleine huisjes gebouwd kunnen worden?
Het idee komt van elders en dus hebben ze het over 'tiny houses'.
De oplossing voor het woningtekort? ‘Zet van Noord tot IJmuiden tiny houses neer’

Wat nou, klein: tiny houses kunnen het woningtekort in Amsterdam oplossen, zegt Boudewijn Richel (59) van De Houten Stad.

Hoe ziet u dat voor zich?

“Er wordt eindeloos gepraat over de woningnood in Amsterdam, maar er zit weinig beweging in, terwijl er genoeg eindeloze vlaktes zijn waar je natuurvriendelijke prefabhuizen kunt bouwen. Van Noord naar IJmuiden zou je wel duizenden tiny houses kunnen neerzetten. Dan heb ik het over designhuisjes van hout, met bijvoorbeeld een yogastudio erin. Dit gebeurt al in Groningen en in Lisse.”

Over hoe tiny hebben we het dan?

“Je mag een huis een tiny house noemen tot vijftig vierkante meter. Bouw je nog een entresol, dan smokkel je er nog zo’n 25 vierkante meter bij.”
Dat is voor de gemiddelde Amsterdammer helemaal niet zo tiny, maar normaal.

“Precies. Architect Misak Terzibasi­yan heeft zelfs een geweldige tinyhouseflat van zeshoog ontworpen. Die wordt gemaakt van cross-laminated timber (CLT); ijzersterk hout.”
Ik begrijp dat u enthousiast bent, maar hoe groot is de kans dat dit plan lukt?

“We hebben een doordacht plan dat een grootstedelijk probleem snel kan oplossen. De crux zit ’m in het conservatisme binnen gemeentes. En voor een tiny house wordt vaak een tijdelijke bestemming afgegeven. Ik wil graag de wethouder ons manifest De houten stad aanbieden, ik ben benieuwd wat hij ervan vindt.”

Stel: het lukt. Gaat u die huisjes dan zelf bouwen?

“Nee, wij faciliteren de tiny houses. Uiteindelijk hopen we dat woningcorporaties na goedkeuring het verder oppakken. Een tiny house kost namelijk hooguit een ton per stuk. Zo hoeft Amsterdam niet alleen een stad voor de rijken te zijn.”
https://www.parool.nl/ps/de-oplossing-v ... ~b0428218/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 43723
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Mahalingam »

Wij zijn dol op grote poezen. We hebben zelfs een echte heraldieke Nederlandse Leeuw.
En niet 1 maar drie:

Afbeelding

het kan niet op.
En als sinds een eeuw hebben we levende echte leeuwen in Artis. Voor die tijd was het een mythisch dier in verre streken.
En sinds er ontdekt is waarom de voortplanting hapert in dierentuinen, is er een ware geboortegolf. Net katten dus en zodoende worden ze in de dierentuin dan ook gesteriliseerd. Want waar moet je met al die leeuwen heen?

Naar ons hedendaags gevoel is het niet goed dat leeuwen in een grote kooi zitten. Dat moet groter zoals b.v. in een wildedierenpark. En dus kwam Artis met een ambitieus plan voor de leeuwen. Maar dat kost veel geld en dat is er nu niet.
En een Franse (!) dierentuin wilde de drie leeuwen wel hebben.
En Amsterdammers vinden dat heel sneu als die drie vertrekken.
Nu komt uit Frankrijk het bericht: "Sorry maar het kan niet doorgaan."
Franse dierentuin wil leeuwen Artis toch niet: ’Verbaasd over heftige reactie’

De Franse dierentuin die de drie leeuwen uit Artis vanaf half februari zou gaan huisvesten, ziet daarvan af.
Dat heeft de directie van de Franse dierentuin woensdagavond aan het Amsterdamse park laten weten, zo zegt Artis-directeur Rembrandt Sutorius. Hij zegt ’verbijsterd’ te zijn over het Franse besluit.
„Zij zeggen de leeuwen niet te kunnen overnemen van ons omdat het verblijf niet beschikbaar is. „Wij zijn van mening dat we een zorgvuldig proces hebben gevoerd het afgelopen half jaar om onze drie leeuwen daar geplaatst te krijgen. Dit nieuws komt voor ons als een donderslag bij heldere hemel. Wij zijn erdoor overvallen. Het verandert de situatie van Artis drastisch.”

Vorige week maakte Artis bekend de leeuwen te laten gaan omdat er geen geld is voor de bouw van een nieuw en groter leeuwenverblijf. Daarmee is een bedrag gemoeid van ruim 4 miljoen euro. Door de coronacrisis is de Amsterdamse dierentuin in de verliezen terechtgekomen. Het had vorig jaar een tekort van 10 miljoen euro. Het aantal bezoekers halveerde in 2020. De komende vijf jaar komt de dierentuin meer dan 20 miljoen euro tekort voor onderhoud en investeringen.

Leeuwin

Artis is in de zomer begonnen met een zoektocht om de leeuwen elders te huisvesten. We hebben toen contact gezocht met deze Franse dierentuin”, zegt Sutorius. „Maar er is ons niet verteld dat er nog een leeuwin zat. Je kunt die leeuwin niet zomaar bij de groep uit Artis zetten.” Het verblijf in Frankrijk is ongeveer drie keer zo groot als waar ze nu leven in Artis.

De Fransen hebben hun welgemeende excuses gemaakt. Wat er dan precies aan Artis is verteld? „Aan ons is verteld dat het verblijf beschikbaar zou zijn voor de groep Artis-leeuwen. Voor ons was het belangrijk dat we onze groep daar apart konden vestigen, zonder andere leeuwen erbij. Je kunt leeuwen niet zomaar introduceren bij elkaar”, zegt de directeur. Hij wil niet vooruitlopen op wat er nu verder met de Artis-leeuwen gaat gebeuren.

Fransen: ’ongelukkig’

Pierre Caillé, directeur van dierentuin La Palmyre, noemt de gang van zaken ‘ongelukkig’. ,,Wij dachten dat we onze leeuwin elders konden plaatsen, maar dat ging niet door”, zegt hij tegen De Telegraaf. ,,Zij kan niet met de groep leeuwen uit Artis samenleven, dus kunnen we ze niet ontvangen. Wij hebben gedacht: in Amsterdam hebben ze de middelen en de competentie om ze nog even daar te houden.”

De Fransman zegt enigszins verbaasd te zijn over de heftige reactie vanuit Nederland. ,,Het gebeurt vaker dat zo’n transfer niet doorgaat. Wij zouden een groep kapucijnapen in een andere zoo plaatsen, we hoorden onlangs dat dat een jaar wordt uitgesteld. Er zijn meer dierentuinen in de problemen, omdat ze door de pandemie minder inkomsten hebben. We wisten niet dat het voor de medewerkers en bezoekers van Artis zo’n grote gebeurtenis was, waar ze zich helemaal op hadden ingesteld. Ik weet zeker dat deze leeuwen elders in Europa terechtkunnen. Aan de reacties te zien, is het publiek overigens blij dat ze nog even blijven…”
Inzamelingsactie

Sutorius heeft een dynamische week achter de rug. Het Amsterdamse park is een geldinzameling gestart. De dierentuin krijgt veel steun. Er zijn in het land zelfs kinderen die langs de deuren gaan. „Ons eerste belang is Artis overeind te houden”, zegt Sutorius.

De dierentuin heeft, sinds de inzamelingsactie vorige week donderdag werd opgestart, circa 650.000 euro opgehaald. Sutorius: „Dat is niet voldoende om onze tekorten te dekken, maar is wel een prachtig bedrag. Maar goed, daar gaat het wat ons betreft nu even niet over. We zijn nu bezig hoe we de leeuwen een toekomst kunnen geven. Er was ons alles aan gelegen om de afspraken uit te voeren die we met de Fransen hadden gemaakt.”
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1703770 ... ge-reactie
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 43723
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Mahalingam »

Amsterdam zoek woningen. Dat is geen nieuws: alle gemeenten in ons land zijn op zoek naar woningen want overal is woningnood. (al sinds 1945).
En het is een blamage als de gemeente roept hoe vreselijk welkom migranten uit verre landen zijn maar kan ze geen sociaal verantwoord dak boven het hoofd geven.
En met minder dan een gratis sociale huurwoning kan je ze niet geven.
Amsterdam zoekt woningen voor vluchtelingen en daklozen

Door het woningtekort zoekt Amsterdam alternatieven voor vluchtelingen en daklozen, zoals lege hotels en containers. Snelle oplossingen zijn er niet. ‘We moeten de woningnood niet afwentelen op vluchtelingen.’
En op wie moeten ze dat dan wel afwentelen? Op de originele bevolking. Maar ja, er komen binnenkort verkiezingen .
Spoiler! :
Het is een gekke situatie. Het aantal asielzoekers dat naar Nederland komt, is de afgelopen jaren flink gedaald. En toch moet Amsterdam in 2021 veel meer woningen vrijmaken voor vluchtelingen met een verblijfsvergunning: 1100, tegen 500 in 2020. Dat is het gevolg van uitvoeringsproblemen, zegt Martijn van der Linden van Vluchtelingenwerk. Hierdoor zitten veel vluchtelingen nog altijd in een asielzoekerscentrum (azc), ook al hebben ze de benodigde papieren om een bestaan in Nederland op te bouwen, inclusief woning. Om de achterstanden weg te werken moeten gemeenten ineens veel meer vluchtelingen huisvesten.

Wethouder Laurens Ivens (Wonen) voelt zich overvallen door deze plotselinge stijging. Hij moet ook nog huizen vrijmaken voor andere groepen, zoals daklozen en mensen met een medische urgentie. Ook deze groepen dikken aan. Het aantal daklozen in Nederland is in tien jaar tijd verdubbeld en veel van hen komen naar de grote stad.

Alles bij elkaar moet Amsterdam 3770 huurwoningen beschikbaar stellen aan daklozen, mensen met een medische urgentie en vluchtelingen. De gemeente hield rekening met 1800.

En dat allemaal in een stad die toch al kampt met woningnood. Een Amsterdammer die in aanmerking komt voor een sociale huurwoning moet daar gemiddeld vijftien jaar op wachten. Als de gemeente meer woningen vrijhoudt voor andere groepen, ook al zijn zij kwetsbaar, zal dat wrevel wekken bij Amsterdammers die daardoor nog langer moeten wachten. Aan de andere kant: als vluchtelingen en daklozen geen onderdak vinden, lopen de problemen in de overvolle asielzoekerscentra en opvanghuizen verder op. Niet voor niets spreekt Ivens van een maatschappelijk probleem.

Lege kantoren


Bovendien kijkt de provincie mee: als Amsterdam te weinig vluchtelingen huisvest, kan dit leiden tot dwang.

Ivens oppert om de tekorten weg te werken met tijdelijke woningen, bijvoorbeeld in lege kantoren, of door containers neer te zetten. Nadeel is dat de aanleg hiervan tijd kost en voor 2021 geen oplossing biedt. Na de vluchtelingencrisis van 2015 verrezen in Amsterdam wooncomplexen bedoeld voor statushouders en studenten, maar de bouw daarvan is tijdrovend. Bovendien is de nood dit keer niet zo hoog als destijds. Hulp inroepen van buurgemeenten, zoals gesuggereerd door Ivens en raadsleden, lijkt kansloos. Zij kampen ook met wachtlijsten voor sociale huurwoningen.

De wethouder wil een beroep doen op Amsterdamse hotels. Die staan grotendeels leeg door de coronacrisis en hebben kamers over voor vluchtelingen of daklozen. Volgens Eveline Doornhegge van Koninklijke Horeca in Amsterdam, zullen hoteliers hier welwillend naar kijken. “Veel hotels onderzoeken sowieso al de mogelijkheden naar ander gebruik van de kamers, al dan niet tijdelijk.”

Hier en daar in Amsterdam worden al daklozen opgevangen in hotelkamers. En dat gaat ‘hartstikke goed’, zegt Sven de Boer van A&O. In zijn hotel in Zuidoost verblijven zo’n driehonderd daklozen. “Toeristen leveren meestal meer problemen op dan deze mensen.” De begeleiding is in handen van het Leger des Heils. Dat het hotel op deze manier een maatschappelijke bijdrage levert is mooi, maar De Boer benadrukt dat de opvang niet charitatief is. De gemeente betaalt voor de kamers, zij het voor gereduceerde prijzen. Lucratief is het niet, maar beter dan niets. “We proberen zonder kleerscheuren uit deze crisis te komen.”

De Boer staat ook open voor vluchtelingen in zijn hotel, al hangt het wel af van de duur van het verblijf. Als de coronacrisis voorbij is, zullen hopelijk de toeristen weer terugkeren. “Een hotel is het beste in het ontvangen van toeristen, al kan ik mij voorstellen dat we een etage vrijhouden voor opvang. Dat zou een nieuw verdienmodel kunnen zijn.”

Geen ritme

De hotelmanager tekent hier wel bij aan dat onderdak voor kwetsbare groepen in hotels slechts een tijdelijke oplossing kan zijn. “Het is hier prima uit te houden, maar niet voor lang. In een hotel komen mensen niet in een ritme. Ze kunnen nauwelijks zelf koken en zijn gebonden aan eettijden en regels.”

Bovendien moeten daklozen en vluchtelingen werken aan hun toekomst. Een eigen plek is hiervoor essentieel.

Door de woningnood ontstaat de onwenselijke situatie dat diverse groepen met elkaar concurreren om de beschikbare huizen en zo tegenover elkaar komen te staan. Wie heeft meer recht op een huis; een dakloze, een vluchteling, een gescheiden Amsterdammer of een jongere die het huis uit wil? De gemeenten Haarlemmermeer en Castricum willen vluchtelingen geen voorrang meer geven op huurwoningen en VVD-Kamerlid Daniël Koerhuis vindt dat deze groep ‘gewoon op zijn beurt moet wachten’.

Ook de Amsterdamse VVD wil de voorrang afschaffen en statushouders opvangen in tijdelijke woningen. “Dat kun je niet maken,” reageert Alexander Hammelburg van D66. “We moeten vluchtelingen een plek geven.” Ook hij komt, bij gebrek aan beter, uit bij tijdelijke woonruimte, ‘zoals we al doen voor studenten’.

Van der Linden van Vluchtelingenwerk snapt de discussie. “Gemeenten zitten niet te wachten op al die schommelingen in het aantal vluchtelingen dat ze moeten opvangen.” Maar ja, het is wel belangrijk dat statushouders ergens kunnen wonen. Ze mogen in Nederland blijven en horen er dus bij. Tijdelijke onderkomens zijn alleen een optie als ze echt tijdelijk zijn, vindt Vluchtelingenwerk. “Deze mensen wachten al zo lang. Ze willen de taal leren, werk zoeken. De meeste vluchtelingen kunnen niet meer terug naar hun land van herkomst. Een permanent onderkomen is dus belangrijk,” aldus Van der Linden. “Wij moeten de woningnood niet afwentelen op vluchtelingen. Zonder hen zou er ook een tekort aan woningen zijn in Nederland.”
https://www.parool.nl/amsterdam/amsterd ... ~b360896e/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79373
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Ariel »

Brandweermensen. Gelukkig telt kwaliteit niet meer.
Minimaal een derde van nieuwe brandweermensen moet vrouw zijn

Als het aan de brandweer ligt, is minimaal 33 procent van de nieuwe brandweermensen voor de uitrukdienst een vrouw. Ook moet er minstens een derde van niet-westerse afkomst zijn. Dat heeft burgemeester Femke Halsema vandaag in een brief aan de gemeenteraad laten weten.

Volgens Halsema zal er bij de werving van nieuw personeel 'nadrukkelijk op diversiteit worden ingezet'. De afgelopen twee jaar zijn er wel slechts drie nieuwe brandweermensen voor de uitrukdienst aangenomen, omdat er nu 'meer dan voldoende' brandwachten zijn. Pas vanaf 2023 zijn er waarschijnlijk nieuwe brandwachten nodig omdat er dan personeel met pensioen gaat.

Veertien vrouwen
'Op dit moment werken veertien vrouwen op beroepskazernes', schrijft Halsema. 'Dat is 2,9 procent op het totaal van 474 beroepsbrandweerprofessionals. Met de beperkte vacatureruimte die we de komende jaren hebben zal het totale percentage niet spectaculair toenemen. Met de huidige vacatureruimte en streefcijfers zal er een toename zijn naar 4,7 procent in 2026.'

Volgens haar wordt de dienstverlening van de brandweer beter met het het binnenhalen van meer divers personeel. 'Een diverse organisatie heeft een beter begrip voor de samenleving waar we dagelijks voor werken, onder andere bij reanimaties en medische steunverleningen, bij brandpreventie-programma’s, bij brandveilig-leven en bij voorlichting over crises en rampen.'

Rapport
Halsema gaat in de brief in op de veranderingen bij de brandweer sinds het rapport van voormalig commandant der Strijdkrachten Peter van Uhm, die als adviseur bij de brandweer optrad. Ze schrijft dat de organisatie nu op de goede weg is.

'Er wordt gebouwd aan vertrouwen en daarvan zijn de eerste resultaten zichtbaar', stelt Halsema. 'Ik wil benadrukken dat deze organisatie- en cultuurverandering een intensief proces is, waarvoor een lange adem nodig blijft. De komende jaren zullen we verder noodzakelijke stappen zetten op het terrein van gedrag, leiderschap, vakbekwaamheid, bedrijfsvoering en informatie.'
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22247
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door King George »

De nieuwe "afvalstoffenheffing" gemeente Amsterdam bedraagt € 435,00 per jaar. Dat is dan € 8,36 per wekelijkse vuilniszak (die meestal niet wordt opgehaald, daar moet je voor bellen of elke week online een klachtenformulier invullen).
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79373
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Ariel »

Wat erg. Een schokkende vondst, zondagavond laat in Amsterdam Zuidoost. In een vuilcontainer aan de Meernhof troffen agenten rond 23.00 uur een levende baby aan. Maandagochtend maakte de politie bekend dat het om een meisje gaat.

Ik heb een vermoeden dat de moeder van deze baby geen Hollandse achtergrond heeft. Het meisje of vrouw moet zo radeloos geweest zijn voor eerwraak, of schande voor de familie dat ze tot deze daad gekomen is.
Buurt siddert om baby in container: ’Had kindje voor mijn deur gelegd’

Een vrouw kijkt vanaf haar balkon op tweehoog hoe op de Meernhof in Amsterdam Zuidoost de container wordt veiliggesteld waarin zondagavond een pasgeboren baby’tje werd gevonden. „Had het kindje voor mijn deur gelegd, dan had ik er wel voor gezorgd”, verzucht ze. Haar devies is niet oordelen. „Je moet er namelijk wel echt heel erg aan toe zijn om zoiets te doen.”

De politie is maandagmorgen nog volop bezig in de Bijlmer met het onderzoek naar het weggegooide babymeisje. Niet alleen de container waaruit zondagavond rond half elf babygeluid werd gehoord, wordt meegenomen, maar ook de containers even verderop in het groene hofje. De politie stelt voor de zekerheid alles veilig.

Een van de twee werklieden die erbij staan te kijken, is helemaal beduusd: „Ik heb zelf een baby van zeven maanden en las het vanmorgen op mijn telefoon. Ik zei nog tegen mijn vrouw: ’wie doet zoiets? Dan moet je toch wel heel erg ziek zijn’. En nu sta ik er zelf naast. Ik ben er misselijk van.”

Het lijkt erop dat burgerlijke ongehoorzaamheid het babymeisje heeft gered. Het gehuil van het meisje zou zijn opgemerkt toen een vrouw rond 22.40 uur, ruim na het ingaan van de avondklok, een vuilniszak weggooide. Haar buurman zag vervolgens de straat volstromen: „De hele Meernhof stond rond elf uur helemaal vol met politie en brandweer. Dus ja, wij kregen dat wel mee. Via via hoorden wij wat er aan de hand was: er zou een baby in de vuilcontainer liggen.”

De politie heeft maandagmorgen in een persbericht laten weten dat de brandweer diverse vuilniszakken uit de container haalde en inderdaad een pasgeboren kindje vond in een grote gele Jumbo-shopper. Agenten pakten het kindje in met jassen, waarna het met de ambulance direct werd overgebracht naar het ziekenhuis. Daar zou het nu stabiel zijn.

’Niemand bedenkt zoiets vooraf’
De buurvrouw van tweehoog kan er voor haar gevoel niet bij. Zij hoopt wel dat de moeder wordt gevonden. „Omdat het waarschijnlijk niet zo goed gaat met deze vrouw. Niemand bedenkt zoiets vooraf. Dus je kunt je alleen maar voorstellen dat haar toestand niet best is. Ze heeft waarschijnlijk geen uitweg meer gezien. En in dat geval heeft zij hulp nodig.”

Dan wijst ze naar een camera op een lantaarnpaal, op slechts twintig meter afstand vanwaar de vuilcontainer stond. De omgeving van het naastgelegen fietspad, dat bekendstaat als het Meibergpad (waaraan de Holendrechtschool ligt), wordt constant gemonitord. „Het was natuurlijk donker, maar die camera hangt er niet voor niets. In dit buurtje gebeurt er nog weleens iets, misschien dat de camera iemand heeft vastgelegd en dat er snel hulp kan worden geboden.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 43723
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Mahalingam »

Vele jeugdige bewoners van het socialistische Amsterdam gingen socialiseren in het Vondelpark.
Na afloop was het er een asociale bende.

Afbeelding

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Pilgrim »

Dictatoriaal Amsterdam knijpt toegang Vondelpark af: ‘Als corona-doel niet bereikt wordt sluiten we het helemaal!’

Door Michael van der Galien, 25 februari 2021

Afbeelding

De gemeente Amsterdam laat weten dat de zijingangen van het Vondelpark vanaf vandaag gesloten zijn. Mensen kunnen er dus alleen nog in bij de hoofdingangen, en daar wordt er “extra toezicht” gehouden. Want stel je voor dat mensen lekker naar buiten gaan om een frisse neus te halen! Dat mag zomaar niet! Welkom in dictatoriaal Amsterdam, waar de gemeente wel even besluit wie wanneer het park in mag.

Ooit werd Amsterdam terecht gezien als de meest vrije en daadwerkelijk ‘progressieve’ stad van Europa, en zelfs van de hele wereld. Helaas, die tijd is niet meer. Tegenwoordig is het een stad van, voor en door radicaal-linkse gekken die met graagte burgers onderdrukken om hun grote doelen te bereiken.

Het grote excuus is nu natuurlijk corona. Want, laat de gemeente weten, de zijingangen van het Vondelpark zijn vanaf vandaag gesloten. Als mensen nog naar het park willen, dan moeten ze erin via de hoofdingangen. En daar is extra toezicht neergezet dat er voor moet zorgen dat er niet te veel mensen naar binnen gaan.

Deze maatregelen zijn een reactie op de afgelopen dagen. Er waren namelijk nogal wat jonge Amsterdammers die lekker naar het park waren gegaan. Het weer was goed, en ze hadden hun buik vol van het thuis zitten, en behalve gemeentelijk groen is er eigenlijk niets anders open. Niet zo gek, dus, dat men massaal naar het Vondelpark trok. En eigenlijk helemaal geen slechte gedachte, aangezien de hele tijd binnen zitten hartstikke ongezond is.

Maar oh, oh, oh, dat druist in tegen het coronabeleid! Want dat is erop gericht om mensen helemaal niet meer bij elkaar te laten komen. Nee, ook niet in de buitenlucht waar de kans op besmetting “buitengewoon klein” is, aldus Maurice de Hond die de oppositie tegen het wanbeleid van de overheid inhoudelijk leidt. Ook de BBC stelt dat de kans op besmetting in de buitenlucht “massively reduced” is. En dan is er dit onderzoek ook nog waaruit blijkt dat de besmettingskans “in volledige openlucht” simpelweg “heel erg klein” is.

Hoe dan ook: omdat dit tegen het coronabeleid is heeft de gemeente Amsterdam er genoeg van. De toegang tot het Vondelpark wordt vanaf nu beperkt. En, zegt de gemeente tegen Nu.nl, als jonge Amsterdammers zich nog stééds niet aan de beperkingen houden, nou, dan wordt het Vondelpark binnenkort gewoon helemaal gesloten. Wat nou vrijheid, blijheid?

“De driehoek heeft begrip voor Amsterdammers die de buitenruimte op zoeken tijdens dit vroege voorjaar, maar accepteert geen doelbewuste overtreding van de regels met alle risico’s voor de volksgezondheid die daarop volgen,” aldus de gemeente. Daarom wordt er nu een “afkoelperiode” in gesteld... die vervolgens voor onbepaalde tijd geldt.

Bij het nemen van dit soort maatregelen moet je als gemeente je zaak heel goed kunnen onderbouwen. Graag ontvang ik de informatie waarop gemeente Amsterdam het standpunt baseert dat in de buitenlucht vertoeven een enorm risico vormt voor de volksgezondheid. Want het zal toch niet zo zijn dat ze dit soort bijeenkomsten verbieden zónder dat ze daar een gedegen onderbouwing voor hebben? Iemand die me een uiteenzetting kan verstrekken waaruit blijkt dat als mensen naar het park gaan, in de openlucht, dat dit dan voor een enórme toename van het aantal besmettingen zorgt?

Kom maar hoor. Ik wacht wel!

https://www.dagelijksestandaard.nl/2021 ... -helemaal/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 43723
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Mahalingam »

Denk je: "mooi weer, ik zoek het schaarse groen op" dan ben je bezig met " doelbewuste overtreding van de regels " omdat je niet de enige bent die dat denkt.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 43723
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Mahalingam »

17-jarige ouders van in container gevonden baby aangehouden

De ouders van de pasgeboren baby die op 21 februari levend in een container aan het Meernhof in Zuidoost is gevonden, zijn aangehouden. Het gaat om twee Amsterdamse minderjarigen van zeventien jaar. Beiden worden verdacht van poging tot kindermoord.


Beide verdachten zijn op woensdag 24 februari aangehouden en zaten tot vrijdag in beperkingen. Gezien hun leeftijd zal het OM terughoudend zijn in het verstrekken van informatie over het onderzoek. De moeder van het minderjarige meisje, de oma van de baby, werd ook aangehouden. Ze is donderdag door de officier van justitie heengezonden en haar rol wordt verder onderzocht.

Vrijdagmiddag zijn de twee minderjarige verdachten voorgeleid aan de kinderrechter-commissaris van de Amsterdamse rechtbank. De twee hebben inmiddels verklaard de ouders van de baby te zijn. De voorlopige hechtenis van alle drie de verdachten is onder voorwaarden geschorst.

“De rechtszaak van de ouders wordt vanwege de minderjarige leeftijd achter gesloten deuren behandeld,” zegt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie. “Het persoonlijk belang prevaleert bovendien boven het algemeen.”
https://www.parool.nl/amsterdam/17-jari ... ~bfc34748/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 43723
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Mahalingam »

Zo een lenteachtige samenkomst als in het Vondelpark trekt natuurlijk verrijkte hyena's aan die vanwege hun hormonen en persuasie het op vrouwen voorzien hebben.
Marwa (22) bij Vondelpark bewusteloos geslagen met wijnfles

De 22-jarige Marwa werd woensdag door een man ongewenst aangeraakt bij een uitgang van het Vondelpark. Na een korte woordenwisseling sloeg hij haar met een wijnfles op haar hoofd, bewusteloos.

Marwa had met een collega afgesproken in het Vondelpark, waar het die middag heel druk was. Bij de uitgang werd ze door een onbekende man aangeraakt, op haar billen, benen en dijen.

“Toen ik hem daarop aansprak, schold hij me uit,” vertelt de Amsterdamse. “Ik gooide vervolgens mijn drinken in zijn gezicht, waarop hij hetzelfde deed bij mij.” De man schold haar daarna uit voor ‘vieze kankerhoer’. “En voor ik het wist haalde hij met een wijnfles uit op mijn hoofd, en werd ik bewusteloos geslagen. Het was echt een harde klap.”

Lichamelijk heeft Marwa er een hersenschudding, een blauw oog, hechtingen in haar voorhoofd en een gekneusde neus aan overgehouden. Misschien nog wel erger zijn de psychologische gevolgen. “Dat iemand zoiets kan doen, is heel traumatiserend.”

Seksuele intimidatie

Het zou volgens haar niet zo moeten zijn dat dit je overkomt wanneer je je als vrouw uitspreekt tegen seksuele intimidatie. “Het gaat zo ver dat je bijna denkt: ik ga er niets meer van zeggen. Maar dat kan natuurlijk niet.”

Marwa heeft vrijdagochtend aangifte gedaan op het politiebureau. Ze hoopt dat de man, van wie ze inmiddels beeldmateriaal heeft gevonden, snel wordt gevonden.

Volgens de Amsterdamse was ze namelijk niet het enige slachtoffer van de man. Een ander meisje zou door hem zijn geraakt toen hij wegrende. Ook zou hij nog een jongen hebben geslagen die opkwam voor zijn vriendin.

Marwa: “Je mag niemand ongewenst aanraken. En als iemand nee zegt, moet je met je poten van diegene afblijven.”

De politie bevestigt dat er een aangifte binnengekomen is en dat er onderzoek zal worden gedaan.
https://www.parool.nl/amsterdam/marwa-2 ... ~bb6fdc7f/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 8645
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door sjun »

Opmerkelijk vind ik toch is dat er weer niets gespecificeerd wordt. Zou het een diversiteitsprobleempje zijn waarbij een afwijkend normen en waardenpatroon alsmede gebrek aan aanspreekbaarheid de situatie in de hand werkten? Of is het een kwestie van GroenLins stadsbestuur dat hele andere prioriteiten heeft dan een veilige en betaalbare stad voor de ingezetenen? De Coronadictaathandhavers kunnen zich immers niet opdelen en een boete van 95 Euro is gemakkelijker verdiend dan een onaanspreekbare (bij wie doorgaans niets te halen valt) van het lijf gehouden. Omdat je als burger zo onderhand niets anders dan afroming van inkomen en bemoeizuchtige dramdwang van je bestuurders hun systeem en hun media te verwachten hebt is het verstandig om voorbereid op zelfverdediging en voorkoming van herkenbaarheid op eventuele aanwezige camera's ter stede te trekken.
:thinking:
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22247
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door King George »

GroenLinks-wethouder Rutger Groot Wassink opnieuw voorgedragen als lijsttrekker


Afbeelding
GroenLinks-wethouder Rutger Groot Wassink. Bron: Screenshot GL / YT (Creative Commons).

Door Wout Willemsen 30 april 2021

De lokale fractie van GroenLinks in Amsterdam heeft zojuist bekendgemaakt dat hun wethouder, Rutger Groot Wassink, opnieuw is voorgedragen als lijsttrekkerskandidaat. “Met veel strijdlust kijk ik uit naar de komende campagne. We zijn bezig met het realiseren van onze plannen voor verandering, voor een rechtvaardige en groene stad. Ik kijk vol vertrouwen vooruit”, zegt Groot Wassink op de website van GroenLinks Amsterdam.

Hier de hele tweet, met filmpje:
“Onze wethouder Rutger Groot Wassink is voorgedragen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen voor 2022: “Met veel vertrouwen en strijdlust kijk ik uit naar de campagne. We blijven vechten voor verandering, voor een rechtvaardige en groene stad.””

Maar het bericht is niet zonder kritiek:

Afbeelding

“Dit is de meneer die 3,3 miljoen spendeerde aan de terugkeer van illegalen waarbij het in 1 ( !!! ) geval lukte …. Tja, dat mag beloond worden“, zegt iemand op Twitter.

En die kritiek beperkt zich niet tot enkel zijn beleid voor illegalen. Toen hij bekendmaakte dat hij zich ging kandideren vond deze wetenschapper aan de Universiteit Leiden het “lef” hebben:

Afbeelding

“Wel lef, zo’n oproep”, zo begint haar tweet. “Dat moet ik Groot Wassink nageven: burgers negeren, biomassaverbranding propageren, windturbines doordrukken, draagvlakonderzoek manipuleren en dan roepen dat de wereld zit te wachten op groene en linkse antwoorden?” En sluit af met de vraag: “Tijd om eventjes te sensibiliseren?”

Vooral de biomassaverbranding zit de volgende Twitteraar dwars:

Afbeelding

“En nu een keer met je poten van de bomen en het bos blijven!”

Toch lijkt het erop dat de GroenLinks-stemmer in Amsterdam het toch met Groot Wassink zal moeten doen, zo blijkt uit deze uitspraak van kandidatencommissie-voorzitter Gala Veldhoen:
  • “Sinds zijn eerdere benoeming toont Rutger Groot Wassink nog elke dag energiek leiderschap. Er hebben zich geen tegenkandidaten gemeld. Wij zijn verheugd dat onze leden hem graag in deze rol blijven zien en kijken uit naar de campagne.”

DDS
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Mahalingam
Berichten: 43723
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Mahalingam »

Amsterdam loopt weer voorop ten opzichte van alle andere gemeentes in het bestrijden van het klimaat.
Wat hebben ze nu bedacht?
Geen reclame voor fossiele brandstofgebruikers meer in metrostations

Vanaf maandag is in de Amsterdamse metrostations geen reclame meer te zien voor producten waarvoor fossiele brandstof nodig is, zoals auto’s die rijden op benzine of vliegtickets tegen dumpprijzen.

Amsterdam is de eerste stad van Nederland die reclame voor dergelijke producten gaat weren. De gemeente en reclame-exploitant CS Digital Media tekenen maandagmiddag een convenant hierover.

Terugdringen reclames


De gemeenteraad heeft in december een motie aangenomen van GroenLinksraadslid Jasper Groen, waar ook de PvdA, de Partij voor de Dieren, Denk en de SP achter stonden. Met die motie werd het stadsbestuur aangespoord afspraken te maken met reclame-exploitanten over het terugdringen van reclame voor producten waarvoor fossiele brandstof essentieel is. De motie volgde op een brief waarin Reclame Fossielvrij en 51 Amsterdamse organisaties de stad opriepen om reclame te weren die niet past in haar duurzaamheidsbeleid.

De afspraken over reclames in de metrostations zijn de eerste stap. “We willen een stad zijn waar zuinig met energie wordt omgesprongen,” zegt wethouder Marieke van Doorninck. Zo zou Amsterdam in 2030 de CO2-uitstoot 55 procent moeten hebben verminderd. “Met de ondertekening van dit convenant zet Amsterdam daarmee een eerste mooie stap.”

Milieuorganisatie Reclame Fossielvrij is blij met het besluit van de gemeente. “De beslissing om fossiele reclame uit de metro te weren komt op een cruciaal moment in de strijd tegen de klimaatontwrichting. We hebben geen tijd meer te verliezen om de klimaatdoelen van Parijs te halen. Daar passen geen reclames bij die fossiele brandstoffen normaal houden en die klimaatverandering verérgeren,” zegt coördinator Femke Sleegers.

Mark Veenman, directielid bij CS Digital Media: “De duurzaamheidsdoelstellingen moeten door iedereen serieus worden genomen. Ook onze industrie speelt een rol in dit proces.”

Druk van buitenaf

Naar aanleiding van de aangenomen motie gaat de gemeente Amsterdam ook met andere exploitanten in de stad in gesprek over het weren van reclame voor producten en diensten die draaien op fossiele brandstof. Zo onderzoekt de gemeente nog hoe ze reclame van fossiele bedrijven als Shell en Exxon kan verbieden.

Vervoersbedrijf GVB besloot vorig jaar al dat een reclamecampagne van Shell op de veerponten over het IJ niet herhaald zou worden, na druk van activisten van Extinction Rebellion.
https://www.parool.nl/amsterdam/geen-re ... ~ba859987/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 7149
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door hans van de mortel »

Mahalingam schreef:
di mei 04, 2021 11:32 am
Amsterdam loopt weer voorop ten opzichte van alle andere gemeentes in het bestrijden van het klimaat.
Je kunt deze zin nog wijzigen. Dat kan. icon_thumbup.gif
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22247
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door King George »

Foute reclame in de ondergrondse is vervuiling, dus moet weg.

Straatvervuiling bovengronds is in Amsterdam dan weer geen probleem.

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Mahalingam
Berichten: 43723
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Mahalingam »

Was dit een defenestratie?
Persoon overleden na val van drie hoog op Admiraal de Ruijterweg in West


Een persoon is op de Admiraal de Ruijterweg in West uit het raam van een woning gevallen op de derde verdieping en overleden. Twee personen die in de woning waren, zijn aangehouden.

Even na 06.30 uur kreeg de politie een melding dat er een persoon uit het raam was gevallen. Meerdere ambulances en de traumahelikopter rukten uit voor het slachtoffer, maar hulp mocht niet meer baten. Het slachtoffer overleed ter plaatse.
In de woning waren twee personen aanwezig, die zijn aangehouden door de politie. “Of het opzet is geweest of dat het per ongeluk is gegaan, wordt nu onderzocht,” zegt een woordvoerder van de politie.
De straat is afgezet en daardoor rijdt tram 19 om, meldt het GVB.
https://www.parool.nl/amsterdam/persoon ... ~b6e358e0/
Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79373
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Ariel »

Buurt in actie tegen geweld in Zuidoost: "Het is nu niet veilig hier"

Mike Brantjes van Hart voor de Kbuurt organiseert een zaterdag een demonstratie tegen geweld in Zuidoost. Volgens hem moet er meer gebeuren om de veiligheid te vergroten en het geweld onder jongeren tegen te gaan.

Directe aanleiding voor de demonstratie is het gewond raken van een kind van twee jaar oud door een verdwaalde kogel nabij station Kraaiennest. De aanleiding voor de Schietpartij is nog onduidelijk. De politie is op zoek naar twee daders. De peuter heeft inmiddels het ziekenhuis verlaten.

Veel mensen in de buurt reageren verontwaardigd. "Het is echt verschrikkelijk", reageert een jonge moeder. Ook een oppasmoeder van de nabij gelegen speeltuin is boos. "De slechte jongens moeten weg uit deze buurt", vertelt ze. "We willen in een veilige omgeving zijn. Het is nu niet veilig hier."

Geweldscultuur
Volgens Mike Brantjes van 'Hart voor de Kbuurt' moet er meer gebeuren om het geweld onder jongeren in Zuidoost tegen te gaan. "Er heerst hier al heel lang een geweldscultuur, er zijn veel te veel wapens op straat, zelfs jonge kinderen die lopen soms met grote messen rond", vertelt hij.

Volgens Brantjes is er niet één pasklare oplossing voor het probleem. "Het begint bij de opvoeding, bij de thuissituatie. Het heeft met huisvesting te maken, met opleiding en met handhaving", vertelt hij.

Centjes
Ook moet er volgens Brantjes meer geld gaan naar sociale projecten in Zuidoost. "Er wordt hier een jongerencentrum gebouwd, dat heeft gewoon centjes nodig. Wij zijn bezig met de oppasmoeders van Kraaiennest om op de speeltuin te letten, dat heeft gewoon centjes nodig.""

De demonstratie begint zaterdag om 14.00 uur en start bij metrostation Kraaiennest.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22247
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door King George »

Maar preventief fouilleren mocht toch niet, want dat zou toch tot stigmatiserende uitkomsten leiden?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6997
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Ali Yas »

Ariel schreef:
di mei 11, 2021 7:46 pm
"De slechte jongens moeten weg uit deze buurt", vertelt ze. "We willen in een veilige omgeving zijn. Het is nu niet veilig hier."
Het zou me niks verbazen als deze jongens gewoon niet fatsoenlijk zijn opgevoed. In de VS heb je dat probleem ook, en dat hangt sterk samen met het verschijnsel van gezinnen zonder vader.
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Mahalingam
Berichten: 43723
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Mahalingam »

Afbeelding

En zoveel jaar later ziet het Vondelpark er echt zo uit.

Afbeelding

Hoe voorkom je dat de jeugd van tegenwoordig er geen beestenbende van maakt?
Met nog meer ferm toezicht natuurlijk.
De verantwoordelijke wethouder Laurens Ivens (SP) vertelt de nieuwe toezichthouders wat hun taken zijn. (nee, niet rotzooi opruimen, daar zijn andere ambtenaren voor.)

Afbeelding
Wethouder Ivens verwacht dat de komst van de conciërges ook voor dat probleem iets kan betekenen. "Ik hoop het wel, het feit dat iemand conciërge is van een park betekent dat het meer een huiselijke omgeving is, waar een conciërge toezicht op houdt, dus ik hoop daadwerkelijk dat het vuilnis wat gaat verminderen. Maar laten we wel wezen: het is voor een groot deel aan Amsterdammers zelf, want als je een vol blikje naar het park mee kunt nemen, kun je ook nog steeds een leeg blikje mee terug nemen uit het park."

Hoewel de parkconciërges geen bevoegdheid hebben om boetes uit te schrijven, kunnen ze wel mensen aanspreken om zo het park schoon en veilig te houden. Voorop staat dat de parkbezoekers een centraal aanspreekpunt hebben waar ze terecht kunnen met vragen of opmerkingen. "Ze moeten ons weten te vinden als dat nodig is", aldus conciërge Petra Bloemers die het Oosterpark voor haar rekening neemt.
https://www.at5.nl/artikelen/208947/par ... n-dat-niet
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 43723
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Mahalingam »

De politie weet het nog altijd niet?
Huisgenoten van slachtoffer dodelijke val uit raam vrijgelaten

De twee mannen die dinsdag werden aangehouden na een dodelijke val uit een raam op de Admiraal de Ruijterweg in West, zijn vrijdag vrijgelaten.
Dat meldt de politie, die nog steeds bezig is met het onderzoek naar de toedracht.Het is nog niet bekend of er sprake was van opzet of een ongeluk.
https://www.parool.nl/amsterdam/huisgen ... ~b0f89310/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79373
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Ariel »

Amsterdamse straat bezaaid met kogelhulzen

Afbeelding

Zeker twee mannen hebben zondagavond in het wilde weg geschoten met een machinegeweer in de Maassluisstraat in Amsterdam Nieuw-West. Vooralsnog lijkt het er niet op dat er gewonden zijn gevallen. De straat ligt bezaaid met hulzen.

Terwijl bewoners van de avondzon genoten op hun terras zagen zij ineens twee mannen met een machinegeweer. Getuigen vertellen dat er verschillende kanten op geschoten werd.

De politie is een grootschalig onderzoek gestart. Even verderop is een uitgebrande auto gevonden. Of deze met de schietpartij te maken heeft, wordt onderzocht.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 43723
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Mahalingam »

"in het wilde weg geschoten " is niet geheel juist. Er werd wel degelijk op iets gemikt.
Schietpartij Maassluisstraat houdt verband met slepend onderwereldconflict

De schietpartij met automatische wapens zondagavond in de Maassluisstraat in Amsterdam-Slotervaart lijkt een vergelding voor eerder onderwereldgeweld. Een 27-jarige vrouw werd hierbij dodelijk getroffen.


“Check die kogelgaten!” roept een jongetje op een crossfiets tegen zijn vriendje. Die ziet het niet meteen. “Kijk dan. Op de tweede verdieping. Twee in het raam. En op de vierde ook.” Opgewonden kletsend fietsen de twee mannetjes naar het gat van een kogel die hoog in een flat verderop is ingeslagen.

“Gisteravond stikte het hier ook van de kinderen op straat,” vertelt een bewoonster van de Maassluisstraat. “Kun je nagaan wat er allemaal had kunnen gebeuren. Stelletje gekken.” Zondagavond om iets na half 8 werd in haar straat een sportieve zwarte Mercedes A klasse door twee schutters onder vuur genomen. Omwonenden hoorden het geratel van automatisch geweervuur.

“Ik dacht meteen: dit is geen vuurwerk,” vertelt een van hen. Een bewoonster van het appartementencomplex: “Ik zag die Mercedes keihard slingerend de straat uit rijden. Dat busje waar die schutters in stapten, reed de andere kant uit.” Die bestelwagen is kort daarna in brand gestoken op de August Vermeylenstraat – even noordwaarts, in Slotermeer. Achterin lagen automatische wapens.

Bezweken

Ook in de flat waar veel studenten wonen, hoorden ze het kabaal op straat. “Nu ik hoor dat er een vrouw is overleden, vind ik het wel heftiger dan gisteren.” Het 27-jarige slachtoffer was de bestuurster van de zwarte Mercedes. Ze kon nog wel wegrijden, maar haar verwondingen bleken zo ernstig dat ze in de nacht van zondag op maandag bezweek in een ziekenhuis. De schutters lijken het op haar bijrijder voorzien te hebben gehad. Hij zou behoren tot de groep van de Nederlandse Iraniër Ali D. die ook wel ‘A1’ wordt genoemd.

Meerdere goed ingevoerde bronnen brengen de schietpartij van zondagavond dan ook in verband met een al langer slepende vete tussen twee groepen die actief zijn in de internationale cocaïnehandel. In dat conflict staat de groep van Ali D. tegenover die van de inmiddels gedetineerde Rotterdammer Roger P., alias ‘Piet Costa’. Deze Roger P. wordt door het Openbaar Ministerie beschouwd als de opdrachtgever van het bouwen van de martelcontainers die vorig jaar zijn aangetroffen in Wouwse Plantage.

De ruzie tussen beide groepen gaat om 130 miljoen euro. In onderschepte berichten wordt Ali D. ervan beschuldigd dat hij dat geld van Roger P. heeft gestolen. Ali D. zou door Roger P. zijn ontvoerd, maar na smeekbedes zijn vrijgelaten. Vervolgens werd op 10 mei 2020 de 25-jarige Ibrahim ‘Ibo’ Azaim geliquideerd in Rotterdam. Hij werd door Roger P. beschouwd als een soort aangenomen zoon.

Mogelijke verbanden

Na de liquidatie van Azaim beraamden Roger P. en consorten plannen om Ali D. in Dubai te laten arresteren door een corrupte overheidsdienst. Dat zou blijken uit berichtenverkeer dat door justitie aan hen wordt toegerekend. Uiteindelijk werd het plan niet uitgevoerd.

Ingewijden zien daarnaast mogelijke verbanden tussen de schietpartij van zondagavond en de liquidatie van Serdar Ay, die in oktober werd doodgeschoten in Osdorp. Hij was vrijwel zeker slachtoffer van een persoonsverwisseling: hij had in de nacht van 19 op 20 oktober de zwarte Volkswagen Polo geleend van een 33-jarige Amsterdams-Marokkaanse drugshandelaar. Die auto bleek te zijn gevolgd door de daders. Ay werd met zeker twee wapens onder vuur genomen bij Hoekenes, vlakbij zijn huis, en stierf in een ziekenhuis.

Met de koppeling van deze twee gebeurtenissen lijkt het conflict dat zich tot op heden voornamelijk leek af te spelen in Rotterdam en Dubai, ook naar Amsterdam overgeslagen. De politie heeft zondagavond een 20-jarige verdachte gearresteerd, maar wil vanwege het onderzoeksbelang niet zeggen wat voor rol hem wordt toegedicht.
https://www.parool.nl/amsterdam/schietp ... ~b7b5ab58/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79373
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Ariel »

Het vrouwelijke slachtoffer van de schietpartij in Amsterdam is Ayla Mintjes.
Ayla Mintjes ’viel vaak op foute jongens’

„Dat zij zelf naar het ziekenhuis is gereden, zie ik helemaal voor me. Ayla was echt een bikkel.” Voormalige medewerkers van een zonnestudio in Amsterdam West, waar Ayla Mintjes tot 2020 werkte, roemen haar werklust. Maar het 27-jarige slachtoffer van de wilde schietpartij zondagavond aan de Maassluisstraat maakte volgens ex collega’s niet altijd de goede keuzes: „Ze viel vaak op foute jongens.”

Het personeel van de zonnestudio is zich helemaal rot geschrokken. De medewerkers appten elkaar maandagavond al wie het slachtoffer was van de kogelregen, die zondagavond werd afgevuurd in de straat in Nieuw-West. ,,We hoorden het via via en je kan zoiets eigenlijk niet bevatten. Het is zo heftig. Ik heb er zelfs van gedroomd, hoe Ayla in die auto zat. Als ik eraan denk, dan zakt alle energie zo uit mijn lijf”, vertelt een van de medewerkers.

Het dodelijk getroffen slachtoffer, dat uiteindelijk in de nacht van zondag op maandag in een ziekenhuis overleed, kwam uit Friesland. Juist vanwege haar nuchterheid en mouwen-opstroop-mentaliteit werd Ayla Mintes een paar jaar geleden bij de zonnestudio aangenomen. Ze toonde zich een harde werker. In zonnestudio’s worden vooral lange uren gemaakt en dat was voor de toen jonge twintiger geen probleem. Zij deed er alles aan om hogerop te komen. ,,Ze wilde per se manager worden. Dat is hier niet gelukt, maar elders heeft zij het wel zo ver geschopt”, diept de medewerkster uit haar geheugen.

Luxe
Het personeel vertelt ook over een andere kant van de Spaans, Antilliaanse en Nederlands gemixte schone. Ayla Mintjes was volgens hen gevoelig voor luxe en het snelle leventje trok. ,,Zij wilde heel graag een vriend, maar dat was lastig. Ze viel vaak op foute jongens. Dus helemaal verrassen dat ze naast een foute gast zat, doet het nou ook weer niet.”

Haar bijrijder was het vermoedelijke doelwit. De man zou zijn gelieerd aan de groepering rond Ali ’De Iraniër’ D., die een oorlog uitvecht met de groep rond het gedetineerde cocaïnekopstuk Roger ’Piet Costa’ P.. De aanslag, waarbij Ayla Mintjes het leven liet, zou een vergelding zijn voor een liquidatie in Rotterdam vorig jaar op iemand uit ’de groep Costa’. De bijrijder, zo zeggen meerdere bronnen, is een contact van een familielid van Ali D. en veelvuldig in aanraking geweest met justitie.

Ondanks de misschien niet altijd brandschone vriendjes bleef Ayla Mintjes wel haar eigen geld verdienen. Na de zonnestudio in West is zij verder gegaan in de zonnebankenbranche, zo stelt haar oud-collega. In Diemen kwam zij eveneens in een zonnestudio te werken. In de tussentijd werkte ze ook een tijdje bij de Roast Room, onder de RAI. Ze wilde uiteindelijk haar eigen schoonheidssalon starten.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Plaats reactie