Forum voor Democratie (FVD)

Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 7149
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

Re: Forum voor Democratie (FVD)

Bericht door hans van de mortel »

Hallo!

Al deze 'grote' jongens vinden zich capabel genoeg om kapitein op het schip te zijn in plaats van kapitein aan de wal. [icon_lol.gif]
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51257
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Forum voor Democratie (FVD)

Bericht door Pilgrim »

Ik snap dat gezeik bij de FVD om zo'n poster eigenlijk niet en dat er daarom mensen bij de FvD opstappen. Persoonlijk vond ik het best een goede poster. Ik zou hem zelf gemaakt kunnen hebben. Allemaal gekissebis om kleinigheden. Net als aanvankelijk bij de PVV krijgen we nu ook de FvD-perikelen... Maar misschien is het wel goed als de wat zwakkere broeders opstappen, want zo blijven de sterke mensen met een stevige ruggengraat over.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51257
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Forum voor Democratie (FVD)

Bericht door Pilgrim »

Theo Hiddema (FvD) is klaar met “schaamteloos en ongestoord exploiteren van WO2 leed” door links

Door Wout Willemsen, 10 mei 2021

Afbeelding

FvD-senator Theo Hiddema is helemaal klaar met het “schaamteloos en ongestoord exploiteren van WO2-leed” van links Nederland. Daarbij geeft hij ook een voorbeeld van wat hij hier nou precies mee bedoelt.

Hier de eerste tweet:
Theo Hiddema
@THiddema

Jarenlang is links het monopolie gegund op het schaamteloos en ongestoord exploiteren van WO2 leed.Dat heeft veel inkijkjes in het zedelijk peil aldaar opgeleverd; herinnert U zich dit pareltje nog?

3:44 PM • May 10, 2021
“Jarenlang is links het monopolie gegund op het schaamteloos en ongestoord exploiteren van WO2 leed. Dat heeft veel inkijkjes in het zedelijk peil aldaar opgeleverd; herinnert U zich dit pareltje nog?”

Hij volgt zijn eerste tweet op met het volgende voorbeeld:
Theo Hiddema
@THiddema

“....Jij vuile, kale nepprofessor, jij hebt de intelligentie van Adolf Hitler en de charme van Heinrich Himmler..” Spijtig nou dat links met z’n morele bombast tegen een FVD poster veel schappen in de propagandawinkeltjes moet ruimen.

3:53 PM • May 10, 2021
“....Jij vuile, kale nepprofessor, jij hebt de intelligentie van Adolf Hitler en de charme van Heinrich Himmler..” zo citeert hij, en zegt daarop: “Spijtig nou dat links met z’n morele bombast tegen een FVD poster veel schappen in de propagandawinkeltjes moet ruimen.”

Op Twitter ontstaat natuurlijk een storm van kritiek, zoals deze twitteraar die het NSB-verleden van Hiddema’s familie er direct bijhaalt:

Afbeelding

“Je halve familie zat bij de NSB, jij hebt aangegeven dat je dat onder bepaalde omstandigheden zelf ook wel zag zitten én je hebt je met verve ingezet voor het staatspensioen van weduwe Rost van Tonningen. Maybe sit this one out, Theo.

Context is duidelijk van ondergeschikt belang als het aankomt op morele deugpuntjes scoren, zo blijkt wel.

Gelukkig voor Hiddema lijkt de bijval groter te zijn dan de kritiek. Zo grijpt deze twitteraar de tweet van Hiddema aan om even flink zijn kritiek op links Nederland te ventileren:

Afbeelding

“Links is letterlijk en figuurlijk altijd al meer van het uitdelen geweest dan het ontvangen. Geld, deug-denken, morele kaders verzinnen, cultuur en soevereiniteit… je kunt ’t zo gek niet verzinnen of links geeft ’t weg of legt ’t op.”

Maar niet iedereen is er blij mee dat er überhaupt in termen als ‘links’ en ‘rechts’ wordt gedacht. Het hele feit dat Hiddema zich op dit punt afkeert van wat hij ‘links Nederland’ ziet doen, is voor deze twitteraar al te veel van het goede:

Afbeelding

“Het zou u sieren om niet langer bij te dragen aan de polarisatie van Nederland door te doen alsof er slechts 2 kampen bestaan (“links” en “rechts”) en voortdurend te pogen deze tegen elkaar op te zetten.”

Wel ja, Hiddema slaat een keer terug en dan wordt dat gezien als een poging om twee kampen tegen elkaar op te zetten… En nu moeten we ook allemaal maar doen alsof er hele diffuse groepen zijn, terwijl de nazi-vergelijkingen toch overduidelijk (grotendeels) uit één hoek komen. Dat mag wel eens afgelopen zijn.

https://www.dagelijksestandaard.nl/2021 ... oor-links/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51257
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Forum voor Democratie (FVD)

Bericht door Pilgrim »

Thierry Baudet wil school voor antivaxxers oprichten: ‘Word vrienden met elkaar, vorm een beweging’

Door Redactie Dagelijkse Standaard, 17 mei 2021FVD-voorman Thierry Baudet probeert niet bij de pakken neer te zitten, ondanks dat zijn partij afgelopen week drie zetels in de Tweede Kamer verloor, en nog eens vier in de peilingen. Sterker nog, op het Malieveld in Den Haag riep hij gisteren zijn aanhangers op om het ledenaantal van Forum voor Democratie te verdubbelen, naar ongeveer 100.000 leden.

Baudet wil dat zijn volgelingen “vrienden met elkaar” worden, zo riep hij hen op. Ze moeten een beweging vormen. Als dat lukt, kan FVD ook eigen instituties beginnen. Het Kamerlid dagdroomde over een school waar niet gevaccineerd wordt, en waar geen mondkapjes gedragen worden. “Wij gaan gewoon door met bouwen,” aldus Baudet tegen een verslaggever van Ongehoord Nederland.

Wat Baudet betreft is er geen kou tussen hem en de afgesplitste Kamerleden. Hij trof één van de opgestapte parlementariërs, Wybren van Haga, nog op een verjaardag afgelopen weekend. Daar hebben de twee elkaar een “hug” gegeven, kon Baudet melden.

https://www.dagelijksestandaard.nl/2021 ... -beweging/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79341
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Forum voor Democratie (FVD)

Bericht door Ariel »

Baudet: ‘Van Haga kwam met idee poster’

Forum voor Democratie Partijleider Thierry Baudet reageert voor het eerst op het vertrek van drie fractieleden. „Ze hebben FVD en de kiezers ontzettend veel schade toegebracht.”

De oorzaak en achtergrond van de plotselinge scheuring van de fractie van Forum voor Democratie wordt steeds ondoorgrondelijker. Waar Wybren van Haga vorige week donderdag verklaarde dat hij zich niet kon vinden in de omstreden ‘bevrijdingsposter’ die FVD kort voor 4 en 5 mei mede verspreidde, zegt partijleider Thierry Baudet dat het voorstel voor die postercampagne juist van Van Haga kwam.

Hij zei dit maandagavond op het Binnenhof na zijn gesprek met informateur Mariëtte Hamer. „Het hele idee van die poster kwám van Wybren! Hij had contact gehad met de bedenker ervan en dat aan het partijbestuur laten weten, met de vraag: ‘Is dat wat?’ Ik kreeg dat vervolgens via een appje doorgestuurd en zei: ‘Prima, doe maar.’ Dus het was Wybren die dit wilde doen.”

Vorige week donderdag maakten Van Haga, met Olaf Ephraim en Hans Smolders – de nummers 2, 3 en 4 van de kieslijst – bekend de fractie te verlaten wegens een „fundamenteel verschil van inzicht” over de wijze waarop partijleider Baudet „politiek bedrijft”. De fractie van FVD telt nu nog vijf Kamerleden.

In een toelichting noemde Van Haga de omstreden poster waarbij de coronamaatregelen van vorig jaar werden vergeleken met ontberingen in de Tweede Wereldoorlog. „Don’t mention the war”, zei Van Haga daarover. Hij viel ook over het essay dat Baudet had geschreven, in reactie op de boosheid over de poster. Baudet zei daarin er met Forum juist op uit te zijn om ophef te veroorzaken.

Volgens Baudet had Van Haga al vorige week maandag, direct na het reces, laten weten de fractie te verlaten. Daarop waren Ephraim en Smolders hem gevolgd. Die hadden volgens Baudet geen inhoudelijke argumenten maar zeiden: „Als Wybren gaat, dan ga ik ook.”

Reactie Van Haga
Van Haga ontkent desgevraagd dat de posteractie uit zijn koker kwam. „Ik kreeg een verzoek van de bedenker en dat heb ik doorgestuurd naar het bestuur. Meer niet.” Hij zei maandag met zijn nieuwe fractie nog altijd te willen samenwerken met FVD, maar dan in een „latrelatie”. Baudet zei dat hij dat juist vorige week al had aangeboden, maar dat Van Haga per se een breuk wilde.

Baudet noemt de breuk „pijnlijk, merkwaardig en moeilijk te vatten”. Hij vindt dat Van Haga, Ephraim en Smolders „willens en wetens FVD, de kiezers en waar wij voor staan ontzettend veel schade hebben toegebracht”.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51257
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Forum voor Democratie (FVD)

Bericht door Pilgrim »

Filmpje! Thierry Baudet blaast Tweede Kamer omver met voorspelling Rockefeller Foundation: ‘Gehoorzaamheidstraining!’

Door Michael van der Galien, 3 juni 2021

Afbeelding

Het blijft opmerkelijk: steeds weer doen invloedrijke NGO’s en andersoortige stichtingen en organisaties van de elites “voorspellingen” die vervolgens helemaal uitkomen. Zo ook de Rockefeller Foundation. Want die voorspelde in 2010 dat er een “pandemie” zou komen, en vervolgens hoe de wereld daarop zou reageren: meer, meer, meer overheidsmacht, minder, minder, minder vrijheid. Tijdens zijn inbreng bij het coronadebat van vandaag kaartte Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet deze dit aan. En, zei hij: volgens het rapport duurde het maar liefst 13 jaar tot burgers zouden rebelleren.

In 2010 publiceerde de Rockefeller Foundation een bijzonder interessante voorspelling. Het rapport voorzag namelijk een pandemie, die vervolgens zou resulteren in meer, meer, meer overheidsmacht, vaccinpaspoorten, bereidwilligheid van burgers om vrijheid op te geven in ruil voor “veiligheid,” temperatuurmetingen bij het binnengaan van gebouwen, en ga zo maar door. Kortom, wat we nu zien in de praktijk werd 11 jaar geleden al voorspeld door deze buitengewoon invloedrijke NGO.

Opmerkelijk, vond Baudet. Daarom besloot hij om hier het één en ander over te zeggen tijdens zijn inbreng bij het coronadebat van vandaag. Wat volgde was een ijzersterk verhaal waarin hij uitlegde dat we op moeten houden met deze “angstpsychose,” zoals hij het noemde.

Want, zei hij, als de voorspelling van de Rockefeller Foundation klopt zitten we mogelijk opgescheept met een overheid die nooit meer écht teruggaat in zijn hok – en met een pakket autoritaire maatregelen dat steeds weer van stal gehaald kan worden als de powers that be besluiten dat er een nieuwe “crisis” is. Een klimaatcrisis. Een pandemie. Een veiligheidscrisis. Elke keer weer kan er iets zijn om dit te doen.https://www.dagelijksestandaard.nl/2021 ... straining/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79341
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Forum voor Democratie (FVD)

Bericht door Ariel »

Thierry Baudet blaast Tweede Kamer omver met voorspelling Rockefeller Foundation: ‘Gehoorzaamheidstraining!’
Thierry Baudet had goud in zijn handen en dat veranderde hij in zand dat tussen zijn vingers glipt. De knul heeft alle contact met de werkelijkheid verloren.

Hij en zijn volgers zijn niet in forumland, maar in lalaland. "Here's to the fools who dream.. crazy as they may seem - La La Land"
Baudet wil partij uitbouwen tot soort gesloten samenleving: eigen munt, datingapp en scholen

Thierry Baudet zinspeelt op een eigen Forum-cryptomunt, als onderdeel van het ‘Forumland’ dat hij als een soort zuil wil vormgeven. Dat idee, dat al lang geleden postvatte, wordt steeds concreter.

Iedereen herinnert zich de uitspraken van Thierry Baudet (38) over een ‘boreale wereld’ of de ‘uil van Minerva’. Een wat vergeten zinnetje uit zijn speech in maart 2019, na het winnen van de Statenverkiezingen, luidde: ,,Op deze rots gaan wij onze zuil bouwen.”

Het woord ‘zuil’ vermijdt Baudet sindsdien, maar de afgelopen weken speelt hij wel weer vaker met het idee dat hij al langer heeft: Forum voor Democratie uitbouwen tot een soort gesloten samenleving. In zijn meest recente versie van zijn YouTubeshow Het Forum schetste Baudet al wat dat allemaal zou moeten bevatten.

Hij wil een eigen woningbouwvereniging voor FvD-leden. Eigen scholen, misschien wel een ‘week- of dagblad opzetten’, een Forum-cryptomunt om een eigen betalingssysteem op te zetten, maar ook een datingapp voor FvD’ers.

De huidige FvD-app, nu nog vooral een pr-kanaal, moet een Marktplaats voor spullen gaan worden, een vacaturebank krijgen, zelfs kunnen melden welke lunchrooms van FvD’ers zijn. ,,Ik ga mijn huis kopen van een FvD’er, mijn kinderen gaan naar een leraar die FvD’er is, ik wil mijn vakantiehuisje boeken bij een FvD’er, op zoek naar personeel via die app”, aldus Baudet. ,,Wij zijn een land, wij zijn Forumland. Misschien geen territoriaal land, maar een virtueel land.”

De term ‘zuil’ heeft de partijleider vervangen door de ‘beweging’, maar de gedachte is vergelijkbaar: ,,We moeten onze eigen sociaaleconomische verbanden creëren. We moeten elkaar in leven gaan houden, want dat doen zij ook.”

‘Zij’ zijn de ‘linkse elite’ die een ‘vlechtwerk’ heeft vervolmaakt: ‘ze’ hebben universiteiten gekaapt, de journalistiek, de ambtenarij, de politiek, de bancaire wereld. Baudet: ,,Wij worden daar geweerd, ontslagen. Wij moeten een manier creëren waarop FvD’ers met elkaar kunnen leven zoals wij dat willen. We zijn toch maar een minderheid, omsingeld door mensen die anders denken.”

Het moet, zei hij, ‘mogelijk zijn om min of meer binnen een kring van FvD’ers te leven’. Zo lijkt het plan om de ‘bestuurlijke elites en de politiek’ van ‘binnenuit te breken’, te zijn ingeruild voor het oprichten van een zuil.

Conservatief bolwerk
Dat idee van een FvD-samenleving wordt zo steeds concreter, maar rijpte al wel langer in Baudets wereld. Eigenlijk begon het toen hij op 23-jarige leeftijd in aanraking kwam met de conservatieve Edmund Burke Stichting, opgericht door onder anderen journalist Bart Jan Spruyt en hoogleraar rechtsfilosofie Andreas Kinneging. Een bolwerk van denkers die zich afzetten tegen de ‘verworvenheden’ van de Franse Revolutie. De makke van de democratie volgens Burke: een minderheid gaat dan altijd gebukt onder de wil van de meerderheid.

Sprekers in die kringen maakten indruk op hem, zoals de Brit Roger Scruton, die volgens Baudet zijn ‘wereldbeeld beslissend heeft gevormd’. Van hem leende hij ook de term oikofobie, de angst voor het eigene, net als zijn afkeer van de ‘politiek-correcte academische wereld’.

Het was Scruton die Baudets afkeer van de ‘moderne tijd, migratie en moderne architectuur’ verder aanwakkerde. ,,Hij wilde de mensen weer inbedden. En hij pleitte voor familiebanden, nationale soevereiniteit, historische worteling.”

Levend experiment
Baudet schreef later over Scrutons boerderij op het Engelse platteland. Het landgoed, ‘Scrutopia’ gedoopt, was volgens Baudet ‘een levend experiment voor de uitdaging van onze tijd’: het hervinden van een ‘thuis’. ,,Een ‘ergens’ dus, dat stond tegenover het ‘nergens’ van de grote stad, de consumptiemaatschappij, het wereldburgerschap.”

Baudet zag het opleiden van een eigen elite als middel voor behoud van macht voor de ‘beweging’. ,,Dan kun je een keer slechte verkiezingen hebben en nog steeds feitelijk de macht hebben. Want jij bepaalt welke schoolboeken worden voorgeschreven, wie literaire prijzen winnen, wie er televisieprogramma’s mag maken, wie de rechters benoemt.”

Die hang naar een thuis vertaalde hij in zijn boeken naar zijn pleidooi voor het behoud van natiestaten, tegenover globalisering. Maar in zijn boek Conservatieve vooruitgang merkt hij ook een ‘nostalgie’ op. ,,Terugverlangen naar een verloren thuis.”

Volgens Baudet is de scheiding van zijn ouders – die juist het product waren van de studentenrevolutionairen van ’68 – daar deels oorzaak van. Zij waren de ‘beetje slappe, linkse hippies’, Hij de conservatieve kracht die aan ‘wederopbouw’ moest doen.

Met zijn hang naar een eigen zuil heeft hij ondertussen wel veel politieke medestanders van zich vervreemd. Partijprominent Henk Otten was de eerste die afhaakte, maar ook de recente breuk met Wybren van Haga is er in zekere zin een gevolg van. Baudet claimt dat Forum alleen kan gedijen als er ophef is, als de partij een eenling is tegenover de rest. De meer pragmatische kompanen – van Otten tot Van Haga – wilden meer praktische politiek bedrijven, en vertrokken dus.

Volgens Baudet is dat inherent aan de ‘beweging’ die hij wil leiden, zei hij vorige week in (uiteraard) Forums eigen YouTubeshow. De ‘prijs’ van een leven in zijn zuil is ‘uitsluiting’ door de ‘bestaande samenleving’, aldus Baudet. ,,Wybren voelde dat.” Volgens hem is onverbiddelijkheid nodig voor afsplitsers : ,,Wij moeten gewoon zeggen: dan raak je je hele sociaaleconomische netwerk kwijt. Als je afstand van ons wilt nemen, dan moet je weer de wereld in. Wij zijn Forumland.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 43709
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Forum voor Democratie (FVD)

Bericht door Mahalingam »

Er klinkt gehuil op uitde linkse hoek ende media doen er graag aan mee. Want wat wil het geval? Baudet laat een ballonnetje op over het stichten van een nieuwe zuil.
En waarom is dat zo slecht? We hebben al een Mohammedaanse zuil erbij gekregen in dit land en dat vinden onze regenten prima. Hier het AD met de grondboor.

Baudet wil partij uitbouwen tot soort gesloten samenleving: eigen munt, datingapp en scholen

Thierry Baudet zinspeelt op een eigen Forum-cryptomunt, als onderdeel van het ‘Forumland’ dat hij als een soort zuil wil vormgeven. Dat idee, dat al lang geleden postvatte, wordt steeds concreter.

Iedereen herinnert zich de uitspraken van Thierry Baudet (38) over een ‘boreale wereld’ of de ‘uil van Minerva’. Een wat vergeten zinnetje uit zijn speech in maart 2019, na het winnen van de Statenverkiezingen, luidde: ,,Op deze rots gaan wij onze zuil bouwen.”

Het woord ‘zuil’ vermijdt Baudet sindsdien, maar de afgelopen weken speelt hij wel weer vaker met het idee dat hij al langer heeft: Forum voor Democratie uitbouwen tot een soort gesloten samenleving. In zijn meest recente versie van zijn YouTubeshow Het Forum schetste Baudet al wat dat allemaal zou moeten bevatten.

Hij wil een eigen woningbouwvereniging voor FvD-leden. Eigen scholen, misschien wel een ‘week- of dagblad opzetten’, een Forum-cryptomunt om een eigen betalingssysteem op te zetten, maar ook een datingapp voor FvD’ers.

De huidige FvD-app, nu nog vooral een pr-kanaal, moet een Marktplaats voor spullen gaan worden, een vacaturebank krijgen, zelfs kunnen melden welke lunchrooms van FvD’ers zijn. ,,Ik ga mijn huis kopen van een FvD’er, mijn kinderen gaan naar een leraar die FvD’er is, ik wil mijn vakantiehuisje boeken bij een FvD’er, op zoek naar personeel via die app”, aldus Baudet. ,,Wij zijn een land, wij zijn Forumland. Misschien geen territoriaal land, maar een virtueel land.”

De term ‘zuil’ heeft de partijleider vervangen door de ‘beweging’, maar de gedachte is vergelijkbaar: ,,We moeten onze eigen sociaaleconomische verbanden creëren. We moeten elkaar in leven gaan houden, want dat doen zij ook.”
‘Zij’ zijn de ‘linkse elite’ die een ‘vlechtwerk’ heeft vervolmaakt: ‘ze’ hebben universiteiten gekaapt, de journalistiek, de ambtenarij, de politiek, de bancaire wereld. Baudet: ,,Wij worden daar geweerd, ontslagen. Wij moeten een manier creëren waarop FvD’ers met elkaar kunnen leven zoals wij dat willen. We zijn toch maar een minderheid, omsingeld door mensen die anders denken.”
Het moet, zei hij, ‘mogelijk zijn om min of meer binnen een kring van FvD’ers te leven’. Zo lijkt het plan om de ‘bestuurlijke elites en de politiek’ van ‘binnenuit te breken’, te zijn ingeruild voor het oprichten van een zuil.

Conservatief bolwerk

Dat idee van een FvD-samenleving wordt zo steeds concreter, maar rijpte al wel langer in Baudets wereld. Eigenlijk begon het toen hij op 23-jarige leeftijd in aanraking kwam met de conservatieve Edmund Burke Stichting, opgericht door onder anderen journalist Bart Jan Spruyt en hoogleraar rechtsfilosofie Andreas Kinneging. Een bolwerk van denkers die zich afzetten tegen de ‘verworvenheden’ van de Franse Revolutie. De makke van de democratie volgens Burke: een minderheid gaat dan altijd gebukt onder de wil van de meerderheid.

Sprekers in die kringen maakten indruk op hem, zoals de Brit Roger Scruton, die volgens Baudet zijn ‘wereldbeeld beslissend heeft gevormd’. Van hem leende hij ook de term oikofobie, de angst voor het eigene, net als zijn afkeer van de ‘politiek-correcte academische wereld’.

Het was Scruton die Baudets afkeer van de ‘moderne tijd, migratie en moderne architectuur’ verder aanwakkerde. ,,Hij wilde de mensen weer inbedden. En hij pleitte voor familiebanden, nationale soevereiniteit, historische worteling.”

Levend experiment

Baudet schreef later over Scrutons boerderij op het Engelse platteland. Het landgoed, ‘Scrutopia’ gedoopt, was volgens Baudet ‘een levend experiment voor de uitdaging van onze tijd’: het hervinden van een ‘thuis’. ,,Een ‘ergens’ dus, dat stond tegenover het ‘nergens’ van de grote stad, de consumptiemaatschappij, het wereldburgerschap.”

Baudet zag het opleiden van een eigen elite als middel voor behoud van macht voor de ‘beweging’. ,,Dan kun je een keer slechte verkiezingen hebben en nog steeds feitelijk de macht hebben. Want jij bepaalt welke schoolboeken worden voorgeschreven, wie literaire prijzen winnen, wie er televisieprogramma’s mag maken, wie de rechters benoemt.”

Die hang naar een thuis vertaalde hij in zijn boeken naar zijn pleidooi voor het behoud van natiestaten, tegenover globalisering. Maar in zijn boek Conservatieve vooruitgang merkt hij ook een ‘nostalgie’ op. ,,Terugverlangen naar een verloren thuis.”

Volgens Baudet is de scheiding van zijn ouders – die juist het product waren van de studentenrevolutionairen van ’68 – daar deels oorzaak van. Zij waren de ‘beetje slappe, linkse hippies’, Hij de conservatieve kracht die aan ‘wederopbouw’ moest doen.

Vervreemd

Met zijn hang naar een eigen zuil heeft hij ondertussen wel veel politieke medestanders van zich vervreemd. Partijprominent Henk Otten was de eerste die afhaakte, maar ook de recente breuk met Wybren van Haga is er in zekere zin een gevolg van. Baudet claimt dat Forum alleen kan gedijen als er ophef is, als de partij een eenling is tegenover de rest. De meer pragmatische kompanen – van Otten tot Van Haga – wilden meer praktische politiek bedrijven, en vertrokken dus.

Volgens Baudet is dat inherent aan de ‘beweging’ die hij wil leiden, zei hij vorige week in (uiteraard) Forums eigen YouTubeshow. De ‘prijs’ van een leven in zijn zuil is ‘uitsluiting’ door de ‘bestaande samenleving’, aldus Baudet. ,,Wybren voelde dat.” Volgens hem is onverbiddelijkheid nodig voor afsplitsers : ,,Wij moeten gewoon zeggen: dan raak je je hele sociaaleconomische netwerk kwijt. Als je afstand van ons wilt nemen, dan moet je weer de wereld in. Wij zijn Forumland.”
https://www.ad.nl/nieuws/baudet-wil-par ... ~acd387e8/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Plaats reactie