Het wel en wee van D66, nu onder leiding van Sigrid Kaag.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85801
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Het wel en wee van D66, nu onder leiding van Sigrid Kaag.

Bericht door Ariel »

Kajsa Ollongren is ook boos op FvD , omdat Baudet Rusland onze vriend noemt.
In een Tweede Kamerdebat heeft minister Kajsa Ollongren (Defensie) uitgehaald naar Forum voor Democratie. Zij noemt het ’pijnlijk’ dat er Kamerleden zijn die de Nederlandse steun aan Oekraïne kwalificeren als ’een aanval op onze vriend Rusland’. Ook hekelt zij de uitspraak van FvD-leider Thierry Baudet dat hij daarom ’niet meer voor het leger’ is.

Ollongren: „Des te pijnlijker is het dat er leden in dit huis zijn die de steun aan de Oekraïense zelfverdediging kwalificeren als, ik citeer ’een aanval op onze vriend Rusland’. En daarom, ik citeer weer, ’niet meer voor het leger zijn’, einde citaat. Óns leger.”
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Mahalingam
Berichten: 49121
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Het wel en wee van D66, nu onder leiding van Sigrid Kaag.

Bericht door Mahalingam »

Die griet heeft al met de zilveren paplepel de russenhaat ingelepeld gekregen. Immers haar familiebezittingen in Rusland (kastelen, landgoederen, landerijen) zijn door de Bolsjevieken genationaliseerd en nooit terugegeven.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85801
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Het wel en wee van D66, nu onder leiding van Sigrid Kaag.

Bericht door Ariel »

Ook D66’ers zijn niet blij met het resultaat van interne discussie.
Nieuw leiderschap van D66 blijkt vooral een ’holle frase’

Binnen D66 klinkt kritiek op een partijstuk over de betekenis van ’nieuw leiderschap’, de belofte waarmee lijsttrekker Sigrid Kaag campagne voerde. Honderden D66’ers deden het afgelopen jaar hun zegje, maar het eindverslag is doorspekt met ’holle frases’. „Ik snap niet wat dit moet voorstellen.”

Bij een D66-congres op zaterdag presenteert een dertienkoppige commissie het resultaat van een jaar lang interne discussie over nieuw leiderschap. Die discussie werd vorig jaar aangezwengeld door boze leden, die vonden dat partijleider Kaag haar verkiezingsbelofte niet waarmaakte. Ze namen het haar kwalijk dat ze opnieuw met Rutte ging regeren. Later lag Kaag ook onder vuur om haar optreden bij interne integriteitsaffaires.

In een conceptversie van het partijstuk – in handen van De Telegraaf – schrijft de commissie over een ’opwindend avontuur’, waarbij ’met honderden leden uit alle windstreken van ons land’ is gesproken. ’Over waarden en woorden. En over leiderschap’, schrijft de commissie. ’Dat is eng en kwetsbaar, maar we doen het omdat we het nodig vinden.’

Toch klinkt nu al kritiek op het document. Zo is het doorspekt met ’holle frases’ en ’politieke dooddoeners’, stellen critici. „Ik word hier niet vrolijk van”, zegt Casper Jongeling, die vorig jaar tijdens een congres kritische moties over het onderwerp indiende. „Het blijft totaal onduidelijk wat met nieuw leiderschap wordt bedoeld. De aanbevelingen van de commissie zijn tandeloos.”

Een van die aanbevelingen is dat er ’dilemmatrainingen’ moeten komen, waarbij D66’ers ’met elkaar de discussie aangaan over het maken van lastige afwegingen’. Ook moet er jaarlijks een ’Staat van de Democratie’ worden uitgebracht en moet er meer ’transparantie’ komen binnen de partij.

Verkiezingsslogan
Een prominente D66’er stelt niet te begrijpen wat het nut is van het stuk: „Nieuw leiderschap was gewoon een verkiezingsslogan, Kaag wilde Rutte vervangen als premier. Niets meer en niets minder.” Tegen de zin van het D66-partijbestuur drong een meerderheid van de leden vorig jaar aan op een resolutie – een uitgebreid partijstuk – over de gevleugelde woorden uit de campagne van Kaag.

In het conceptstuk schrijft de commissie: ’Het leiderschap van D66 is authentiek, wortelt in waarden en krijgt pas vleugels in ons handelen in elke dag. De waarden die de basis vormen voor ons handelen staan voor ons eigenlijk niet ter discussie en vormen het fundament van nieuw leiderschap’. „Ik snap niet wat dit moet voorstellen”, reageert Jongeling, die inmiddels zijn D66-lidmaatschap heeft opgezegd.

Volgens commissielid Venita Dada-Anthonij is het partijstuk ’zeker niet alleen met holle frases gevuld’. „Er staan praktische dingen in”, zegt het D66-raadslid uit Utrecht. „We zijn hier ruim een jaar mee bezig geweest. Je kunt het ook niet voor iedereen goed doen.”

Een woordvoerder van het partijbestuur meldt dat het stuk ’een middel is om het gesprek te blijven voeren’ over de betekenis van nieuw leiderschap en ’de rol van politiek in de samenleving’. Partijleider Kaag – die zelf ook met de commissie sprak – is zaterdag niet aanwezig bij de ’subsessie’ op het congres waarbij het stuk wordt gepresenteerd.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85801
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Het wel en wee van D66, nu onder leiding van Sigrid Kaag.

Bericht door Ariel »

Kaag op congres: ’Kans op recessie neemt toe en dat gaat iedereen voelen’. Oplossing, het volk moet de recessie betalen.
Kaag mikt op hogere belastingen en langer doorwerken: ’Nodig om staatskas op orde te krijgen’

D66-leider Sigrid Kaag maakt de geesten rijp voor drastische hervormingen. Op een congres van haar partij in Rotterdam zegt ze dat ’de kans op een recessie toeneemt’ en ’dat iedereen dat gaat voelen’. D66 zet in op langer werken na het pensioen, zegt de D66-voorvrouw. En op meer uren werken. Ook oppert ze hogere belastingen op vervuiling en op ’geld dat niet met werken is verdiend’.

Volgens Kaag zijn de ingrepen nodig om de staatskas weer op orde te krijgen. Ze wijst erop dat in coronatijd veel belastinggeld is opgesoupeerd door subsidies te verstrekken aan bedrijven en andere instellingen voor gemiste inkomsten. Dit jaar gingen opnieuw de overheidsknip wijd open. Dit keer om burgers en bedrijven door de energie- en inflatiecrisis te loodsen. Volgens Kaag is het nu welletjes. „We kunnen, anders dan bij corona, niet elke tegenslag op ons nemen. Nog grotere steunpakketten jagen de inflatie onbedoeld verder aan. En we willen de rekening toch niet neerleggen bij toekomstige generaties?”

Hogere energieprijzen
Kaag waarschuwt er ook nadrukkelijk voor dat de prijzen voor gas en elektra wel eens blijvend hoger kunnen zijn. „We zullen ons moeten aanpassen aan de hogere energieprijzen”, aldus de leider van de klimaatpartij.

Kaag zoekt het geld om de overheidsfinanciën gezond te houden vooral bij de middeninkomens, bedrijven en de hogere inkomens. Lagere inkomens dienen wat haar betreft beschermd te worden.

Hervormingen zijn volgens Kaag, die tevens minister van Financiën is, onvermijdelijk. „Onze schuld is nu nog laag, maar dat kan snel omslaan als we te grote jaarlijkse tekorten krijgen en de rente blijft oplopen. Wat we met de ene hand uitgeven moet eerst met de andere zijn binnengekomen. Dit om te voorkomen dat we in een crisissituatie moeten bezuinigen. Dat is de les die we uit het verleden hebben geleerd.”

Ondermijning rechtsstaat
In haar speech trok Kaag ook fel van leer tegen partijen die de rechtsstaat ondermijnen. Ze noemde er geen bij naam, maar indirect werd gewezen naar Forum voor Democratie. Het kabinet baarde tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen opzien door tijdens de inbreng van Thierry Baudet op te staan en de debatzaal te verlaten. Dat gebeurde nadat Baudet had gezegd dat Kaag op een school had gezeten die veel spionnen had opgeleid. Kaag en veel andere ministers vonden dat te ver gaan en maakten dat duidelijk door op te stappen.

Lang niet alle partijen konden dat waarderen, weglopen zagen ze als zwaktebod. Maar Kaag blijft er in haar toespraak bij dat dit een goede zaak was. „De stelselmatige ondermijning van rechtspraak, wetenschap, journalistiek en landsbestuur mag niet worden onderschat. Waakzaamheid is geboden. Ook kleine stapjes helpen. Letterlijk opstaan met het hele kabinet, antisemitische complotdenkers de toegang tot het land ontzeggen, racistische drek sanctioneren”, somde ze op.

Migratie
Net als op het VVD-congres eerder op zaterdag stipte Kaag het de migratiecrisis aan. Dit keer zette ze geen diepe lijnen in het zand. „We moeten een breed en realistisch migratiedebat kunnen voeren op basis van kennis en feiten en daarmee het debat ontgiften”, sprak ze. „De vraag die we onszelf moeten stellen is welke politieke keuzes we bereid zijn te maken. Dat is niet eng. Dat is complex. Het vraagt verstandig beleid en een heldere koers.”

De migratiecrisis ligt vooral coalitiegenoot VVD als een steen op de maag. Met lange tanden stemde de VVD-achterban zaterdag in met de dwangwet die weigerachtige gemeenten verplicht om toch asielzoekers op te vangen. In ruil daarvoor moet de instroom drastisch omlaag. Het liefst nu meteen via een tijdelijke asielstop. Ook een jaarlijks instroomquotum krijgt bij VVD’ers de handen op elkaar. Tot dusver konden zulke voorstellen bij D66 op weinig enthousiasme rekenen, maar Rutte heeft op het VVD-congres zijn naam aan het stevig inperken van de asielinstroom verknoopt. Hij sprak van ’persoonlijk commitment’.

Volgens Haagse ingewijden is het kabinet van plan om in december met de al eerder beloofde langetermijnplannen voor migratie te komen. De instroom, die volgens recente cijfers voor volgend jaar op zo’n 50.000 asielzoekers uitkomt, is daar onderdeel van.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85801
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Het wel en wee van D66, nu onder leiding van Sigrid Kaag.

Bericht door Ariel »

:sly7: Wat een gezeur. Kunnen we Franc Weerwind inzetten als exportmiddel naar Suriname ? Daar kan hij goed werk doen, en wat buitenechtelijk kinderen maken bij vrouwen die hem wel zien zitten.

’Raadsheer, goede huisvader, scheidsman’ uit wetteksten, en dat allemaal op verzoek van dat manwijf D66-Kamerlid Van Ginneken. :no1:
D66-minister Weerwind wil af van ’genderspecifieke termen’

Wetteksten moeten worden gezuiverd van ’genderspecifieke termen’ waarover critici mogelijk kunnen vallen. Daarom wil D66-minister Weerwind (Rechtsbescherming) af van woorden als ’raadsheer, goede huisvader en scheidsman’, schrijft hij aan de Tweede Kamer.

In een poging wetten genderneutraal te maken, wil Weerwind met een rode pen door wetten. De bewindsman heeft onder meer het Burgerlijk Wetboek onder de loep genomen om ’genderspecifieke termen’ daaruit te vissen. Dat had de minister eerder toegezegd aan de Kamer, na een verzoek van D66-Kamerlid Van Ginneken. Bovendien wil de bewindsman een transgender aanduiden als ’ouder uit wie een kind is geboren’ in plaats van vader of moeder. :scratch:

Zo valt hem op dat het regelmatig gaat over een ’vader’ en ’moeder’. De minister vindt het niet ’proportioneel’ om die termen helemaal te schrappen en te veranderen in het genderneutrale ’ouder’, maar komt transgenders die daar last van hebben toch tegemoet. „Ik heb daarom een aanpassing van het Besluit Burgerlijke Stand 1994 voorbereid, op grond waarvan de transgender man uit wie het kind is geboren in de geboorteakte van het kind zou kunnen worden aangeduid als ‘ouder uit wie het kind is geboren’.”

’X’
Daar blijft het niet bij. Weerwind houdt rekening met de mogelijkheid dat zonder rechterlijke tussenkomst de vermelding van het geslacht in hun geboorteakte kan worden veranderd in ‘X’, omdat door Van Ginneken een initiatiefwet is ingediend om dat voor elkaar te krijgen. Bovendien onderzoekt de bewindsman of wettelijke aanduidingen zoals ‘zwangere werkneemster’ moeten worden aangepast.

Weerwind noemt het Burgerlijk Wetboek door sommige mannelijke aanduidingen ’niet meer van deze tijd’. Hij valt over ’scheidsmannen, raadsheer en goede huisvader’. De minister wil de wet wijzigen om zulke termen te schrappen, al erkent hij dat zoiets veel werk kost. „Wijziging van het begrip raadsheer behelst dan ook een uitgebreide wetgevingsoperatie, met potentieel grote gevolgen voor de rechtspraktijk. Ik ga hierover in gesprek met de rechtspraak.”

’Hij of hem’
De minister vindt het bovendien niet kunnen dat in wetten ’hij’ of ’hem’ staat als het bijvoorbeeld over een rechter gaat. Weerwind wil dat daar bij het opstellen van nieuwe wetsteksten nadrukkelijk rekening mee wordt gehouden. „Het is mogelijk dat personen van andere seksen dan het mannelijke deze verwijzingen als niet-passend en niet-inclusief kunnen ervaren. Dat nieuwe wetten genderneutraal geformuleerd moeten worden, staat vast.”

Weerwind komt met een flinke lijst termen waarover hij is gevallen tijdens die inventarisatie. „In Nederlandse wet- en regelgeving komen verwijzingen naar het mannelijke of vrouwelijke geslacht van personen veelvuldig voor”, concludeert de D66-minister. „Dit terwijl er ook personen zijn die hun gender noch als mannelijk noch als vrouwelijk beleven (non-binair).”
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24105
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Het wel en wee van D66, nu onder leiding van Sigrid Kaag.

Bericht door King George »

Het wetboek geldt toch al voor iedereen, voor alle genders?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Mahalingam
Berichten: 49121
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Het wel en wee van D66, nu onder leiding van Sigrid Kaag.

Bericht door Mahalingam »

Wat zijn dat toch voor mensen die zich wijs maken dat ze heel erg inclusief zijn en antiracistisch maar hun onderbuikgevoelens als leiding gevend ervaren?
Het gaat over het gevecht tussen deze twee. De ene is meer cosmopolitischer dan de andere zo te zien.

Afbeelding
D66 berispte Europarlementariër Rafaela onterecht; integriteitsonderzoek ‘onzorgvuldig’

Het D66-geschillencollege oordeelt vernietigend over het onderzoek dat de partij deed naar vermeende intimidatie door Europarlementariër Samira Rafaela. Dat onderzoek, aanleiding voor een officiële waarschuwing aan Rafaela, was ‘onzorgvuldig’ en ‘had nooit mogen bestaan’.

Dat blijkt uit uitspraken van het geschillencollege die de Volkskrant ontving van een bezorgd partijlid met bestuursfuncties binnen de partij. Desondanks heeft het bestuur van D66 de waarschuwing voor zover bekend niet ingetrokken.

Dit voorjaar beschuldigden drie voormalig medewerkers Rafaela van ‘intimidatie, machtsmisbruik, pestgedrag en bedreiging’. De drie deden melding bij de Commissie Integriteitsonderzoeken van D66.

Die commissie werd dit voorjaar opgericht na de affaire rondom partijprominent Frans van Drimmelen. Hij maakte zich schuldig aan stalkingsgedrag, intimidatie en chantage van een vrouwelijke partijgenoot. Hoewel dat bekend was bij opeenvolgende besturen en partijleiders, grepen zij niet in, zo berichtte de Volkskrant eerder dit jaar.

In beroep

De recent opgerichte integriteitscommissie verklaarde de klachten tegen Rafaela gegrond, meldde NRC afgelopen mei. Daarop gaf D66-voorzitter Victor Everhardt Rafaela, de nummer twee van de Brusselse fractie, een officiële waarschuwing.

Maar volgens Rafaela was het onderzoek ondeugdelijk. Ze ging in beroep tegen de waarschuwing bij het geschillencollege, dat conflicten binnen de partij beslecht. Dat geschillencollege gaf Rafaela in augustus gelijk, blijkt uit de documenten die de Volkskrant in handen heeft.

Volgens het college was het onderzoek van de integriteitscommissie ‘onzorgvuldig’. Het landelijk bestuur van D66 heeft zich daar ‘onvoldoende’ van vergewist voordat ze Rafaela een officiële waarschuwing gaf.

Genegeerd bewijs


De integriteitscommissie sprak met de betrokkenen, maar deed geen aanvullend onderzoek naar aanleiding van de klachten. De commissie negeerde schriftelijk bewijs, geluidsopnamen en aangedragen getuigen, omdat ‘het gaat om gedragingen die zich voornamelijk tussen twee personen hebben voltrokken, juist niet-gedocumenteerde zaken’.
‘Mede gezien de overeenkomsten in de inhoud en aard van de meldingen’ verklaarde de integriteitscommissie de klachten gegrond. Die aanpak is onzorgvuldig, stelt het geschillencollege, júist in gevallen waarin het ene woord tegenover het andere staat.

Bovendien is de kern van het onderzoek een klacht die de integriteitscommissie nooit in behandeling had mogen nemen, omdat de klaagster geen lid was van D66. De klaagster stapte naar het landelijk bestuur, nadat Rafaela haar contract niet had verlengd. D66-bestuursvoorzitter Victor Everhardt, voormalig wethouder in Amsterdam, drong er bij de integriteitscommissie op aan de klacht alsnog te behandelen.

‘Persoonlijke levenssfeer’

De commissie, die volgens de D66-website ‘op afstand van het bestuur’ opereert, gaf daaraan gevolg. Dat had niet gemogen, oordeelt het geschillencollege nu. ‘Het rapport [over die klacht, red.] had nooit mogen bestaan’.

Everhardt had Rafaela dan ook geen waarschuwing mogen geven op basis van het onderzoek van de integriteitscommissie, oordeelt het geschillencollege. Ook na beroep van het landelijk bestuur blijft het geschillencollege bij dat oordeel.

In een reactie op vragen van de Volkskrant zegt het landelijk bestuur van D66 niet in het openbaar te kunnen ingaan op individuele gevallen; het respecteren van ‘de persoonlijke levenssfeer’ van de betrokkenen zou dat in de weg staan. Integriteit heeft ‘de volle aandacht’, maar het openbaar bespreken van integriteitskwesties werkt averechts, vindt de partij.

Worsteling

Rafaela laat weten dat de kwestie haar ‘diep heeft geraakt’. ‘Dit was een hele zware periode voor mij. Ik hoop dat het bestuur verstandige besluiten neemt in het belang van de melders, de partij, de kiezers en mijzelf.’

Politieke partijen en de Tweede Kamer worstelen sinds begin dit jaar met meldingen over grensoverschrijdend gedrag. Zo ging het bestuur van de PvdA de fout in met een onderzoek naar voormalig Kamerlid Gijs van Dijk. De partij berispte Van Dijk nadat drie vrouwen klachten tegen hem indienden over grensoverschrijdend gedrag, onder meer van seksuele aard.

Maar de manier waarop de partij omging met het onderzoek naar de klachten was onzorgvuldig, oordeelde de interne beroepscommissie van de partij. De beschuldigingen aan het adres van Van Dijk hadden betrekking ‘op de privésfeer’van de PvdA’er, stelde de partij later in een verklaring. ‘Daarbij gaat het niet om meldingen die betrekking hebben op seksueel grensoverschrijdend gedrag.’ Van een terugkeer in de partij zag Van Dijk af.

Ook over de onafhankelijkheid en deugdelijkheid van het onderzoek tegen vermeende intimidatie door voormalig Kamervoorzitter Khadija Arib (PvdA) ontstonden deze maand serieuze twijfels nadat de Volkskrant berichtte dat de topambtenaar, die betrokken was bij de coördinatie van het onderzoek, zelf een van de klagers was.
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achter ... ~bb59a018/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 10685
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Het wel en wee van D66, nu onder leiding van Sigrid Kaag.

Bericht door sjun »

Een minister van Financiën die weinig van financiën weet. Dat kan ook alleen maar in Nederland. Daarnaast vind deze minister het nodig om concurrenten bij de vertegenwoordiging van het volk te gaan verbieden omdat deze niet braaf in de maat lopen met het door haar aangenomen WEF-narratief. Je moet de onbeschaamde moed toch maar opbrengen.

En dan was er nog wat dat kennelijk maar weinig stof deed opwaaien:
Minister Kaag en haar stichting in de fout met eigen anti-witwasregels
05 oktober 2022
Minister Sigrid Kaag van Financiën is de fout in gegaan met nieuwe regels die bedoeld zijn om witwassen en belastingontwijking tegen te gaan. Kaag is niet geregistreerd als de uiteindelijk belanghebbende van de stichting die zij zelf heeft opgericht.

Dat blijkt uit onderzoek van RTL Z.

Voordat Kaag minister werd, heeft zij haar zakelijke en financiële belangen in een stichting ondergebracht. Dat is verplicht, zodat zij zolang ze minister is daar geen zeggenschap over heeft. Dat moet belangenconflicten tegengaan.

Verplichte registratie
Sinds dit jaar is het verplicht voor alle bedrijven en stichtingen om eerlijk op te geven wie de uiteindelijk belanghebbende is, de UBO (ultimate beneficial owner). Die wetgeving moet ervoor zorgen dat bijvoorbeeld banken en toezichthouders kunnen achterhalen wie de echte eigenaar is. Daarmee moet belastingontduiking en witwassen worden voorkomen. Uit onderzoek van deze site blijkt dat Kaag niet is geregistreerd als de UBO van haar eigen stichting. In plaats daarvan zijn de drie onafhankelijke bestuurders aangewezen als uiteindelijk belanghebbende.

Niet volgens de regels
En dat is niet volgens de regels. Iemand die direct of indirect een eigendomsbelang heeft van meer dan 25 procent moet opgegeven worden als belanghebbende. De wet schrijft duidelijk voor dat iemand die recht heeft op het geld van een stichting na opheffing, wat gebeurt als Kaag geen minister meer is, eigenaar is. Dat blijkt het geval te zijn. Hoewel er niet letterlijk in de statuten staat dat Kaag recht heeft op het 'overschot na vereffening', staat er wel dat de bestemming van het overschot 'wordt vastgesteld overeenkomstig het doel van de stichting'. Aangezien het doel van de stichting het behartigen van de zakelijke en/of financiële belangen van de oprichter is, is duidelijk dat het geld haar toekomt.

Voortschrijdend inzicht
In een reactie op vragen van RTL Z laat het ministerie weten dat na overleg tussen de bestuurders van de stichting en het notariaat dat de UBO-registratie heeft verzorgd, is besloten om Kaag toch als UBO aan te merken, omdat zij bij nader inzien wel degelijk indirect eigenaar is. "Na overleg tussen bestuurders van St Jude en notariaat is overeengekomen dat vanwege de behartiging van de belangen, de oprichter verwacht mag worden indirect begunstigde te zijn, waardoor die de UBO is, in plaats van de bestuurders."

Blunder
"Het is een behoorlijke blunder dat de minister zelf hiermee de fout in is gegaan," zegt politiek verslaggever Roel Schreinemachers. "Al heeft ze deze constructie niet zelf opgetuigd maar is dit in haar naam gedaan door het notariskantoor." "Kaag hamert er al een tijd op dat bij dit soort constructies altijd duidelijk moet zijn wie de uiteindelijk belanghebbende is. Dus het is pijnlijk dat de minister zelf dit niet goed blijkt te hebben geregeld."

Slecht voor vertrouwen
PvdA-Kamerlid Henk Nijboer is zeer kritisch over de misstap van Kaag. "Dat een minister van Financiën haar belangen niet goed opgeeft, is slecht voor het vertrouwen in het register. Terwijl het heel belangrijk is dat is na te gaan wie uiteindelijk eigenaar is en belangen heeft bij stichtingen en bedrijven. Deze faux pas moet zo snel mogelijk worden hersteld."

Kaag woedend
Op een vraag van PVV-Kamerlid Teun van Dijk over de kwestie reageerde de minister in de Tweede Kamer als door een adder gebeten. "Totale, goedkope onzin weer", brieste Kaag. Wat haar betreft is de hele zaak afgehandeld door de notaris, de Landsadvocaat en het kabinet, en valt haar in deze niets te verwijten. De drie bestuurders 'zijn door de notaris aangemerkt als belanghebbenden'. "Kennelijk is dat in de letter van de wet - mag dat. In de geest niet. Dus het wordt nu door de drie bestuurders gerectificeerd. Maar ik heb er niets mee te maken", vervolgt Kaag.

Technisch verweer
Dat de minister in eerste instantie niet is aangemerkt als uiteindelijk belanghebbende van de stichting die zij zelf heeft opgericht om haar financiële belangen te behartigen, komt volgens het ministerie omdat het notariaat van mening is dat zij 'technisch gezien' niet automatisch recht heeft op het overschot na opheffing, maar dat daar eerst een besluit over genomen moet worden door het bestuur. Inmiddels zijn de stichting en het notariaat dus van mening dat dit anders moet worden bezien in het geval van Kaag.

22.500 euro boete
Het ministerie van Financiën laat verder weten dat de verantwoordelijkheid van een juiste registratie ligt bij Kaags stichting, en niet bij Kaag zelf. "De stichting moet zorgen dat de UBO-gegevens te allen tijde juist en volledig zijn ingeschreven." Op het niet correct naleven van de UBO-wetgeving staat een behoorlijke straf. Het Bureau Economische Handhaving van de Belastingdienst, dat onder het ministerie van Financiën valt, kan een boete of last onder dwangsom opleggen van 22.500 euro. Meestal krijgen overtreders eerst de gelegenheid om de opgave te corrigeren, laat het ministerie weten.

Stichting St Jude
Minister Kaag richtte eind vorig jaar de stichting St Jude op. Uit de oprichtingsakte blijkt dat de stichting is belast met het beheren van een beleggingsportefeuille van de minister en het beheer en verhuur van een tweede woning in Zwitserland.

Matthias Pauw
Bron: RTL 05.10.22

Laws for thee but not for me. En dan zijn nog eufemistisch de wetsovertredingen beschreven. Jan de uitleringsgerechtigde of Piet de ondernemenr worden hiervoor gefileerd en uitgekleed. Zo niet Sigrid Al-Qaq die kennelijk goede vrienden heeft bij de belastingdienst en op eindredacties in de mainstream media. Gelukkig is er in maart weer een democratische gelegenheid om kenbaar te maken dat van volksvertegenwoordigers verwacht mag worden dat zij niet vooral hun eigen belangen gaan vertegenwoordigen en dat het aan hen ook niet is om verontwaardigd te doen als ze eens langs eenzelfde lat gelegd worden als elke burger. En dan laat ik nog maar in het midden wat ik van de regelrechte vergoeilijkende woorden in de pers vind om dit gedrag te vergoeilijken omdat het een politica in machtspositie betreft.
icon_thumbdown.gif
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Mahalingam
Berichten: 49121
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Het wel en wee van D66, nu onder leiding van Sigrid Kaag.

Bericht door Mahalingam »

Eerst maar beginnen met de foto uit HP/De Tijd:
Afbeelding

Deze gaf schrijver/journalist Arthur van Amerongen aanleiding om in zijn pen te klimmen wat dit opleverde:
Divers D66 presenteert kieslijst Provinciale Staten 2023: roomblanker dan een braai van de Afrikaner Weerstandsbeweging

Diversiteit en inclusiviteit zijn ver te zoeken op de D66-kandidatenlijsten voor de Provinciale Statenverkiezingen. Arthur van Amerongen grasduinde door de kieslijsten van Noord-Holland en Groningen.

Ik had me nog zo voorgenomen om dit jaar niet meer over de reddeloze zondaren van D66 te prediken, tot ik op Twitter een foto zag van de Noord-Hollandse kandidaten voor de Provinciale Statenverkiezingen van 2023.

Ik heb de vergelijking al vaker gemaakt maar hij blijft hilarisch: D66 is roomblanker dan de jaarbraai van de Afrikaner Weerstandsbeweging, alleen zijn de boeremeissies van Oranje Vrijstaat wat knapper dan de uit de klei getrokken deernen op de kandidatenlijst voor de PS 2023.

Laten we eerst even kijken wat D66 zelf verkondigt over Diversiteit en Inclusie.

“Iedereen moet zich thuis voelen bij D66. We willen een inclusieve vereniging zijn waarin iedereen meedoet, meepraat en meebeslist. D66 is ervan overtuigd dat meer diversiteit de kwaliteit van besluitvorming verbetert. Diversiteit en inclusie zijn dus belangrijke thema’s voor D66. De eerste pijler van het strategisch plan 2022-2026 is een inclusieve vereniging.”

Maar ik zie op die eerder hierboven genoemde kiek dus geen nicht en geloof me, mijn gaydar hapert nooit. (Alhoewel: meneer in het midden met blauwe coltrui, naast Calimero…?) Geen juffrouw van de Griekse beginselen (die herken ik alleen als ze een tuinbroek en een kortpittig kapsel dragen), geen mohammedaan, geen persoon van tint, geen persoon van zwaar getint en geen invalide. Alleen maar roomblanke Ronaldkoemanoïden. Met andere woorden: veel kaaskoppiger krijg je ze niet.

Academisch als ik ben, surfte ik even naar de website van D66 Groningen, want ik was nu wel benieuwd naar het diversiteitsgehalte van een andere provincie. Een impressie:

De lijsttrekker in Groningen is Sander Claassen. Zijn mantra: “Ik geloof dat je pas vrij bent als we dat samen zijn. Als iedereen gelijke kansen krijgt. Ik geloof dat het beste onderwijs, een gezonde leefstijl en veilig opgroeien in een groene omgeving voorwaarden zijn van een vitale samenleving. Het zijn voorwaarden om gelijke kansen te creëren voor iedereen. Ik sport en ben trots lid van het hockeyteam Veteranen C.”

2. Paula Benjamins-van Oudheusden. Met Paula kan je vooral goed borrelen, zo te zien.

3. Jurgen Elshof.
“Ik zie Groningen als de provincie die met haar diversiteit in mensen de toekomst met trots tegemoet kan zien. We kunnen niet achterover leunen en passief afwachten. Er zijn altijd kansen die we met z’n allen moeten signaleren, naar ons toe moeten trekken en moeten verzilveren.” Ok dan, Jur!

4. Floor Buigel. Mijn stemadvies voor Groningers: stem Floor! U weet wel waarom. En niet omdat ze uit Warffum komt. Mijn opmerking over de boeremeissies van Oranje Vrijstaat neem ik terug.

5. Kevin Wójcik. Amper negentien lentes jong. Blijf uit de buurt van oom Sidney bij de congressen, lieverd!

6. Arjen de Boer
wordt door de Magere Mannetjes geprofileerd als boerenzoon, dus hij zal in samenwerking met de Grote Enge Griezel Tjeerd de Groot (voorheen Miss Zuivel) ongetwijfeld het Groene Noorden ombouwen tot een grote betonnen vlakte met windmolens, zonnecollectoren en daartussen AZC’s. Dit uiteraard nadat de koelakken op nette wijze verdreven en verjaagd zijn.

7. Bob Voorneveld. Belangrijkste wapenfeit: draagt een pet.

8. Gerlof Lodewijk.
Praktisch onvindbaar op het internet. Moet langer zijn dan Rob Hoogland. Is net getrouwd en heeft een sabbatical.

9. Denny Boersma.
Dit moet wel de saaiste man van Groningen zijn. Een hele prestatie.

10. Zerline Geertsma.
Heeft ook gewoon helemaal niks te melden, net als

11. Jetze Luhoff,
de voorzitter van dit roomblanke, nietszeggende clubje. Daarom citeert hij zijn baasje Kaag. “Wij geloven dat je écht vrij bent als we dat samen zijn. Als iedereen gelijke kansen krijgt. We mensen helpen die het nodig hebben. We laten iedereen vrij, maar laten niemand vallen.”

Enfin, er volgen nog 35 namen maar ik ben nu wel klaar met al deze insipide, non-descripte sokpoppen.

Nog een leuk weetje: in het piepkleine Zoutkamp, in het hoge noorden van Groningen, werden toch 700 asielzoeker gedumpt door ‘the powers that be’? Opvallend detail: geen D66’ers in gemeenteraad Het Hoge Land, waar Zoutkamp onder valt. En in de gemeente Westerwolde (waar AZC Ter Apel onder valt) zit ook geen D66’er in de gemeenteraad. Ra ra, hoe kan dat?
  • Remco Vonk blies al die andere kandidaten weg met zijn charmes. Vooruit, hij is dan niet van kleur, zit ook niet in een rolstoel, maar hij is in ieder geval wel lekker de diverste tussen al die nietszeggende baantjesjagers en sokpoppen die zich via de banencarrousel van D66 omhoog willen drimmelen in de maatschappij
Voor D66 Noord-Holland, waar ik deze preek mee begon, ziet het er heel slecht uit. Bij de vorige verkiezingen voor de Provinciale Staten veroverde de regentenclub maar zes zetels. Dat worden er nu dus twee.

Dat worden een Danse Calvaire des Doods op de avond van de verkiezingsuitslag!

Vier jaar geleden viel er meer te lachen. Toen stond Felix Woudenberg op de 31ste plek van de kieslijst van D66 Noord-Holland voor de Provinciale Statenverkiezingen. Weet u nog, dat overspannen, bipolaire meisje dat zo hard NOOIT MEER FASCISME krijste? Wat is daar in godsnaam mee gebeurd?

En wat is de situatie rond ‘Jonge Democraat’ Remco Vonk uit Amsterdam, die op 18 mei 2020 in een online vergadering geïnstalleerd werd als duo-commissielid in Provinciale Staten van Noord-Holland? Amelie Strens, vice-fractievoorzitter D66 in de PS jubelde toen: “De fractie was niet alleen op zoek naar een aanvulling van de bemensing van de fractie, maar wilde ook gelegenheid geven aan een enthousiaste kandidaat om zich te oriënteren op het politieke Statenwerk. Heel fijn dat Remco die kans pakt. Wij kijken uit naar zijn enthousiasme en inbreng.”

ik citeer met vreugde mijn buurman Bart Nijman: “Maar 1 Vonk houdt de vlam van het links-liberalisme levend bij ’66! En die Vonk heet Remco, kandidaat statenlid Noord-Holland, vrolijke vent, lekker zichzelf en openlijk te huur op gay escort site Planet Romeo. Awesome! Geen geheimzinnigheid. Geen moeilijk politiek spinverhaal. Geen opgegeven hobby, gedropte bijbaan of verzwegen persoonlijke voorkeuren. Maar een politicus die ECHT zichzelf is, ECHT open is over iets wat ECHT liberaal is, en wat ook in een vrij land als het onze nog altijd (te vaak) met vraagtekens, fronsen of erger tegemoet wordt getreden. Remco Vonk heeft er geen boodschap aan. Remco Vonk ‘is er open over’, zegt hij in een reactie tegen De Telegraaf. REMCO VONK IS…. HET PROVINCIALE STATENLID VAN DE HOOP!”

Remco Vonk blies al die andere kandidaten weg met zijn charmes. Vooruit, hij is dan niet van kleur, zit ook niet in een rolstoel, maar hij is in ieder geval wel lekker de diverste tussen al die nietszeggende baantjesjagers en sokpoppen die zich via de banencarrousel van D66 omhoog willen drimmelen in de maatschappij, zonder dat ze ook maar iets kunnen.

Op naar de nul zetels, roomblanke regentjes en spierwitte onderknuppels!
https://www.hpdetijd.nl/columns/divers- ... 6Wv8rFhSd2

En wat is de reactie van de D666 sekte naar Arthur van Amerongen toe?

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24105
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Het wel en wee van D66, nu onder leiding van Sigrid Kaag.

Bericht door King George »

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85801
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Het wel en wee van D66, nu onder leiding van Sigrid Kaag.

Bericht door Ariel »

D66-Kamerlid Tjeerd de Groot moet voor de zoveelste keer in korte tijd op zijn woorden terugkomen. Dinsdag noemde het Kamerlid een verslaggever van de in de opspraak geraakte NPO-omroep Ongehoord Nederland een ’fascist’. „Dit had ik als volksvertegenwoordiger niet over een verslaggever mogen zeggen. Neem ik terug.” Eerder deze week verkondigde hij onwaarheden over een ander onderwerp: de veehouderij.
De D66’er, die eerder opperde om de veestapel te halveren, ging afgelopen week nat in een debat over de landbouw. Daarin beweerde de democraat dat koeien die veel eiwit eten permanent ziek zouden zijn. Dit werd door deskundigen ontkracht. De Groot corrigeerde zijn uitspraak een dag later. Eerder gaf ook stikstofbemiddelaar Johan Remkes het D66-Kamerlid al een draai om de oren. Hij noemde De Groots’ pleidooien voor het halveren van de veestapel „buitengewoon onverstandig en polariserend.” Volgens De Groot was die uitspraak mede bedoeld om ’zaken te agenderen’.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85801
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Het wel en wee van D66, nu onder leiding van Sigrid Kaag.

Bericht door Ariel »

D66 bezoedelt de democratie

Door NAUSICAA MARBE

Soms gebeurt er iets dat de democratische afbraak door dit kabinet perfect illustreert. Iets dat laat zien hoe terecht de angsten van veel burgers zijn dat Rutte IV Europese belangen boven Nederlandse belangen stelt. Dat gebeurt als de democratische besluitvorming in eigen land buitenspel wordt gezet, omdat het kabinet in Brussel iets wil doordrukken. We zagen het de afgelopen weken rond de motie over de Europese digitale identiteit. De Tweede Kamer zei nee, het kabinet zei in Brussel ja. En een videoclip vol desinformatie was de trap na van Rutte VI.


Nu eerst die identiteit, een soort Europese DigiD. Op papier oogt die handig. Net zoals je met de DigiD in een seconde toegang hebt tot overheidsdiensten, zou een Europese variant voor gemak in de EU zorgen. Maar dit instrument is buitengewoon gevoelig voor fraude en manipulatie. De dataopslag is niet goed geregeld, gegevens kunnen verhandeld worden en de vrijblijvende deelname is een wassen neus. De EU kent evenveel bestuursculturen als lidstaten en dan gaat het mis. Je zal maar je paspoort verliezen in de Oostelijke Karpaten en op het politiebureau van Bozieni-de-Sus een tirannetje aantreffen die blaffend je EUdigiD opeist, waarvan het gebruik volgens hem in Roemenië allesbehalve vrijwillig is. Grootstedelijke perikelen zijn er ook, als je je bij een vliegveld, sollicitatie of opleiding in het buitenland ineens alleen digitaal mag identificeren, omdat vrijwilligheid nooit ingebouwd is in hun systeem. Wat mis kan gaan, zal misgaan.

Identiteit
Gelukkig is de Tweede Kamer alert: die nam vorige week een motie aan tegen een Nederlands ’ja’ voor deze slordig in elkaar gezette identiteit. Maar dat liet het kabinet koud. Het aan Brussel gedienstige besluit lag al klaar, dus meldde staatssecretaris Van Huffelen op vrijdagavond (!) aan de Kamer dat de motie niet wordt uitgevoerd. Kort daarna stemde ze in Brussel in. Alsof het parlement in Den Haag niet bestond, alsof het uitgesloten was van controle van de Europese besluitvorming. Deze schoffering kreeg nog een verbluffend staartje: er verscheen een muzikaal opgefleurde videoclip waarin Van Huffelen, huppelend door Brusselse wandelgangen, met leugentjes strooide. ’Vandaag hebben de Europese lidstaten met elkaar besloten over hoe de digitale Europese identiteit eruit moet komen te zien. (...) De kern is dat ik namens Nederland heb ingebracht dat we blij zijn met een aantal thema’s die wij hebben ingebracht. Maar ik weet ook dat het Nederlandse parlement kritisch meekijkt.’ De vertaling: ’Vandaag heb ik besloten te doen alsof Nederland ook besloten heeft, terwijl ik weet dat de Tweede Kamer daarmee niet instemt. De kern is dat ik namens D66 heb ingebracht dat we blij zijn, terwijl ik de afwijzende motie van het parlement genegeerd heb. Ik weet wat de Tweede Kamer wil: dat ik in Brussel aangeef dat het parlement het besluit van de regering niet steunt. Heb ik niet gedaan.’

Arrogantie
Tegenover deze arrogantie heb je het doortastende SP-Kamerlid Renske Leijten. Zij laat niet los als ze onrecht en onrechtstatelijkheid ruikt. Prompt onderstreepte ze in de Kamer dat het kabinet met deze actie niet alleen de positie van Kamerleden beschadigt, maar ook hun invloed op Europese besluitvorming torpedeert. Ze vroeg een debat met de staatssecretaris aan. Drie keer raden wie daartegen stemden. Juist. Onze o zo democratisch gezinde coalitiepartijen.

Toch is het niet uit te sluiten dat de D66-staatssecretaris daadwerkelijk meent namens Nederland te spreken: het Nederland dat in de onderbuik van D66 leeft. Er bestaan namelijk twee Nederlanden. Het werkelijke Nederland met al zijn onvolkomenheden, verscheidenheid, gezonde en ongezonde polarisatie, dat snakt naar transparantie, vrijheid en respect voor democratische besluitvorming.

Daarnaast is er een Nederland van de arrogante bestuurders die menen dat zij alleen weten wat goed is voor land en burger en dat zij alleen dat mogen bepalen, met minimale inmenging van het parlement. Dat fictieve Nederland is een van democratische processen losgezongen entiteit, dat de arrogante bestuurders misbruiken voor machtsbehoud en hun concurrentiepositie op de buitenlandse topbanenmarkt. Dat fictieve Nederland is niet de plek waar je een menswaardig bestaan voor je kinderen en kleinkinderen kunt verwachten, maar een slinkende schatkamer vol belastinggeld in handen van incapabele en kwistige ministers die steeds vaker kiezersbedrog plegen, terwijl ze weigeren verantwoordelijkheid af te leggen en onderzoek naar hun wanbeleid blokkeren.

Bestuurscultuur
Die arrogantie mag je vooral D66 verwijten. Omdat zij de grootste mond hebben over democratische vernieuwing en een transparante bestuurscultuur. Hun praktijken staan daar haaks op. De partijresolutie ’Democratie Nu’ barst van de wazig geformuleerde voorstellen voor democratieversterking. O ironie, één daarvan betreft de Kamer: de parlementaire cultuur die meerderheden de overhand geeft dient te veranderen. In de praktijk komt dat er dus op neer dat D66 de Kamer kaltstelt.

Het is D66 geraden niet meer te vingerwijzen naar extremistische partijen die opruiende antidemocratische taal uitslaan. Die zitten te raaskallen in de lamgeslagen oppositie, D66 heeft daarentegen de macht en bezoedelt actief en bewust onze eeuwenoude democratie. Dan ben je geen rechts-extremist, maar evengoed een gevaar voor een vrij en liberaal land.
Ik denk dat D66 denkt, "Zolang we ( nog ) de macht hebben zullen we onze plannen doordrukken".

Straks is hun feestje voorbij, maar zolang ze macht hebben kunnen ze nog heel veel schade aan Nederland toebrengen.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Mahalingam
Berichten: 49121
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Het wel en wee van D66, nu onder leiding van Sigrid Kaag.

Bericht door Mahalingam »

Ik liep in mijn straat en ving in het voorbijlopen een deel van een gesprek op dat een buurtbewoner met iemand hield.
Nu is deze man een 'echte ' D66-er (daar zijn er veel van in mijn buurt) en ik hoorde " ...nee ik was er niet, ik zat vorige week in Parijs."
Ik zeg wel vaker dat die D66 club er eentje is van kosmopolieten (wereldburgers).
Nu lees ik:
Fractie D66 Voorschoten gaat verder met uitsluitend vrouwen

Fractievoorzitter Adriaan Andringa van D66 Voorschoten heeft donderdagavond afscheid genomen als raadslid. Hij verhuist met vrouw en kinderen voor een jaar of vijf naar de Duitse stad München waar zijn echtgenote een goede baan heeft gekregen.
https://sleutelstad.nl/2022/12/10/fract ... d-vrouwen/

Dat het kosmopolieten zijn is mij duidelijk.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85801
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Het wel en wee van D66, nu onder leiding van Sigrid Kaag.

Bericht door Ariel »

De fractievoorzitter D66 Tweede Kamer, de onovertroffen Jan Paternotte heeft een boswandeling gemaakt met boswachter Eddy, en hij schrok zich rot. Hij kwam een dooie eik tegen.
Samen met boswachter Eddy op pad in de Veluwezoom. Een van de oudste natuurgebieden van NL. Eddy ziet de staat van de natuur iedere dag verergeren. Iedere dode eik waar we langs lopen is een herinnering aan de stikstofproblematiek.

Redt gebieden als de Veluwezoom. Aan de slag!

Afbeelding
De eik is gestikt in de stikstof, :unhappy: alhoewel bomen en planten stikstof nodig hebben om te groeien.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Mahalingam
Berichten: 49121
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Het wel en wee van D66, nu onder leiding van Sigrid Kaag.

Bericht door Mahalingam »

Nog beter !

Deze getoonde eik die overleden is (klimaatslachtoffer?) zie er volgens bomenkenners niet erg eikerig uit.
Volgens welingelichte kringen is het een beuk die aan het overwinteren is.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85801
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Het wel en wee van D66, nu onder leiding van Sigrid Kaag.

Bericht door Ariel »

Mahalingam schreef:
za jan 07, 2023 10:36 pm
Nog beter !

Deze getoonde eik die overleden is (klimaatslachtoffer?) zie er volgens bomenkenners niet erg eikerig uit.
Volgens welingelichte kringen is het een beuk die aan het overwinteren is.
En al die blaadjes die onder die eik, sorry beuk liggen geven volgens mij aan dat hij deze zomer goed in het blad zat.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Mahalingam
Berichten: 49121
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Het wel en wee van D66, nu onder leiding van Sigrid Kaag.

Bericht door Mahalingam »

Kaag had als minister tijdens COVID illegaal nevenfunctie bij WHO-organisatie, blijkt uit Wob
Uit Wob-documenten blijkt dat D66-leider Sigrid Kaag in 2021 tijdens haar ministerschap tegen de regels een nevenfunctie had als bestuurslid bij GPMB: een WHO-organisatie die nota bene gaat over de uitbraak van pandemieën en opriep tot 'gigantische investeringen in COVID-19’.
De onthullingen werden vandaag gedaan door data-onderzoeker Wouter Aukema. “Mag een minister nevenfuncties hebben? Nee,” zegt Aukema. “Sigrid Kaag was Board-member van de GPMB (2018 - 2021). En verzweeg dit voor de Tweede Kamer. Premier en minister VWS moeten hiervan hebben geweten.”

Het is bewindspersonen niet toegestaan om betaalde of onbetaalde nevenfuncties te hebben, volgens de integriteitsregels voor Kamerleden en bewindspersonen. In het geval van Kaag gaat het als bestuurslid bij GPMB ook nog eens om een nevenfunctie met conflicterende belangen.

Global Preparedness Monitoring Board

De Global Preparedness Monitoring Board (GPMB) werd na de uitbraak van het ebolavirus in West-Afrika in 2018 opgericht door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en de Wereldbank, en wordt gefinancierd door onder andere de Bill & Melinda Gates Foundation, Wellcome Trust en Duitsland. De organisatie spant zich in voor internationale samenwerking om uitbraken van pandemieën te voorkomen. Ook maakt de club zich hard voor het pandemieverdrag van de WHO.

Volgens Aukema kreeg GPMB in de loop der jaren invloed op de G7 en G20, en riep het op tot 'gigantische investeringen in COVID-19’. Ook wordt in de Wob-documenten aangetoond dat Tedros Adhanom Ghebreyesus, de directeur van de WHO, Kaag op persoonlijke titel benaderde vanwege haar affiniteit met de SDG-agenda van de Verenigde Naties (VN) en het World Economic Forum (WEF).

Kaag werd tot twee keer toe ontraden om toe te treden, blijkt uit de documenten.

Dubbele pet ingewikkeld

In een e-mail die op 3 september 2018 werd verstuurd naar het ministerie van Buitenlandse Zaken valt te lezen: “Een dubbele pet is ingewikkeld voor een zittende minister en als donor, die aan het parlement verantwoording verschuldigd is over bijdragen aan WHO.”

Tussen 2018-2021 hebben ambtenaren herhaaldelijk gesignaleerd dat er nog steeds geen verantwoording is afgelegd aan de Tweede Kamer over haar nevenfunctie. “Ik vind dit heel kwetsbaar,” schreef een ambtenaar op 3 juni 2022.

"De Tweede Kamer wist dus drie jaar lang niet van haar dubbele pet en conflicterend belang," constateert Aukema.

'Wob geeft gedonder'

Ambtenaren voorzien in maart 2022 ook dat er 'gedonder' zal komen van het Wob-verzoek. "Vanwege de vele emails hierover, en herhaalde signalen, dat ‘R’ nooit verantwoording aflegde aan de Tweede Kamer, zijn nooit opgepakt."

Op 27 mei 2021 deelde Kaag de GPMB en WHO mee dat ze haar lidmaatschap niet verlengde en betuigde ze haar steun aan ‘Build Back Better’. Voor haar daadwerkelijke aftreden ontstond er nog ophef vanwege een verklaring van de GPMB aan de G7 en G20. Deze verklaring is door Kaag als lid en minister ondertekend.

In het statement roept de GPMB op tot forse investeringen in COVID-19 (acht miljard), in aanvulling op de reeds aangekondigde investeringen vanuit de Wereldbank en het IMF. De verklaring is onder meer naar de G7- en G20-leden gestuurd. De G20 ging daardoor akkoord.

Onderaan het twitterdraadje vat Aukema samen: "Kaag handelt in strijd met het Handboek Integriteit, negeert twee keer het advies om geen zitting te nemen in de GPMB, negeert meerdere adviezen om verantwoording af te leggen aan de Tweede Kamer en pas na het aantreden als minister van Buitenlandse Zaken verlengt ze haar lidmaatschap niet."

Sigrid Kaag heeft nog niet gereageerd.
https://www.blckbx.tv/corona/kaag-had-a ... kt-uit-wob
Vragen van het lid Leijten (SP) aan de minister-president over het naleven van integriteitsregels door bewindspersonen

 

1
Waarom is een nevenfunctie van een bewindspersoon niet opgegeven, ondanks dat dit wel volgt uit de gedragscode voor bewindspersonen? Kunt u uw antwoord uitgebreid toelichten? (1)(2)

2
Klopt het dat er meermaals ambtelijk is geadviseerd deze nevenfunctie wel te registreren? Zo ja, waarom is aan deze adviezen geen opvolging gegeven?

3
Is de Kamer geïnformeerd over deze nevenfunctie en zo ja, hoe?

4
In welke hoedanigheid werd deze nevenfunctie bekleed? Welke inhoudelijke reden heeft de bewindspersoon gehad voor deze nevenfunctie?

5
Wanneer is over deze nevenfunctie afstemming geweest met u? Is er over deze nevenfunctie afstemming geweest met andere leden van het kabinet? 

6
Zijn er andere nevenfuncties van bewindslieden die volgens de gedragscode geregistreerd moeten worden maar dat niet geregistreerd zijn? Zo ja, welke zijn dit en op welke bewindspersonen heeft dit betrekking?

7
Hoe wordt door u bewerkstelligd dat de regels die volgen uit de gedragscode integriteit ook worden nageleefd?

8
Klopt het dat een verbod van twee jaar om bepaalde functies uit te voeren voor voormalig bewindspersonen is versoepeld naar een afkoelperiode vanwege druk vanuit uw eigen ministerie? Zo ja, kunt u aangeven hoe dit is verlopen? (3)

9
Is het gebruikelijk dat bewindspersonen die dit onderwerp niet in hun portefeuille hebben wel meekijken bij dit soort regelgeving omdat dit hun persoonlijk raakt? Kunt u uw antwoord uitgebreid toelichten?

10
Erkent u dat het de integriteit van uw kabinet in het bijzonder en van het openbaar bestuur in het algemeen aantast als lijkt dat regels niet gelden voor degenen die die regels maken? Kunt u uw antwoord toelichten?

11
Kunt u aan geven waarom er een gedragscode voor bewindspersonen bestaat als telkens na het opvragen van documenten met beroep op de Woo/Wob blijkt dat deze gedragscode niet wordt nageleefd? Wat doet dit met uw geloofwaardigheid? Kunt u uw antwoord toelichten?
https://www.tweedekamer.nl/kamerstukken ... 2023D00210
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 10685
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Het wel en wee van D66, nu onder leiding van Sigrid Kaag.

Bericht door sjun »

Wanneer wordt corrupte Kaag weggestuurd? Of wordt evenals bij Hugo de Jonge een loopje met het recht genomen en gelden de wetten alleen voor de gewone burgers? Want in dat geval ligt er natuurlijk REVOLUTIE op loer. Gewone belastingbetalers zijn er wel klaar mee voortdurend de rekeningen van beleid en helemaal van corrupt wanbeleid gepresenteerd te krijgen en daarom moet zulk gedrag van Sigrid Al-Qaq de gevolgen hebben die het voor iedere ingezetene onder de wet zou hebben.
:smartass:
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85801
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Het wel en wee van D66, nu onder leiding van Sigrid Kaag.

Bericht door Ariel »

Iedereen die kritiek heeft op Rutte4, en op Kaag, zijn een bedreiging voor de democratie en zijn rechts-extremisten volgens Sigrid.
Kaag noemt rechts-extremisten en complotdenkers 'bedreiging voor democratie'

D66-leider Sigrid Kaag wil een halt toeroepen aan het toenemende rechts-extremisme in Nederland. Volgens haar bedreigen rechts-extremisten en complot-populisten de democratie. "Het lijkt soms alsof het ons overkomt. Maar het is aan ons het niet langer toe te staan", zei Kaag.

Ze wil het gesprek aangaan over het "bevechten" van extremen, zei ze op een bijeenkomst van de partij in Den Haag, waarmee D66 het nieuwe politieke seizoen aftrapte.

Geheime groep mensen
Democratie is volgens Kaag "de beste en enige duurzame manier om onze verschillen vreedzaam te overbruggen". De voedingsbodem voor extremistisch handelen in Nederland is "zorgwekkend vruchtbaar", zei de D66-voorvrouw.

Ze verwees daarbij naar het groot aantal mensen dat in de complottheorieën gelooft dat "een geheime groep mensen stiekem alle belangrijke beslissingen in de wereldpolitiek neemt" en dat het coronavirus een "heimelijke actie" is van een overheid of organisatie.

Een complottheorie beschrijft vaak een samenzwering die achter de schermen plaatsvindt. Meestal slaan de theorieën op een geheime elite, die feiten verdraait of verzwijgt om een eigen doel te behalen.

Vorige week werd bekend dat ruim een op de vijf Nederlanders gelooft in die geheime groep mensen. Premier Rutte reageerde vrijdag op dat nieuws. Hij zei dat het "uiteindelijk ook een keuze" van iemand is om in een complottheorie te geloven en dat het niet een taak van alleen het kabinet is om de theorieën te bestrijden.

"Het enige wat je kan doen als overheid is zo duidelijk mogelijk communiceren." Maar in een vrije samenleving is het volgens hem iemands eigen keuze om "daar wel of niet in te geloven", zei Rutte meerdere keren.

Kaag vindt dat er actie moet worden ondernomen, ook omdat volgers van rechts-extremisme weerklank vinden in de "gangbare politiek", zei ze zaterdag. Ze noemde daarbij Forum voor Democratie als voorbeeld.

De extreemrechtse stroming draagt volgens Kaag bij aan de verharding van de samenleving. Ze refereerde daarbij ook aan de bestorming van het Capitool in de VS en de recente chaos en het geweld in Brazilië, maar stelde dat ook Nederland hier niet "immuun" voor is.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24105
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Het wel en wee van D66, nu onder leiding van Sigrid Kaag.

Bericht door King George »

We krijgen dus een opmaat naar nog meer censuur, leugens en nog meer verbieden verbieden verbieden. Bereid je hier op voor!

Wat een engnek is dit reptiel.

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Mahalingam
Berichten: 49121
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Het wel en wee van D66, nu onder leiding van Sigrid Kaag.

Bericht door Mahalingam »

en met die " bedreiging voor de democratie ", daar wist haar leger wel raad mee.
Rapport: illegaal in de gaten houden eigen burgers door Defensie was echt heel erg illegaal

Dat mag dus niet

Deze hadden wij vrijdag even gemist maar dankzij NRC pakken we 'm toch nog even mee.
Het ministerie van Defensie heeft onderzoek laten doen naar het illegaal inzetten van DE KRIJGSMACHT voor het in de gaten houden van de eigen bevolking tijdens het begin van de coronacrisis en wat blijkt: dat was dus hartstikke illegaal. Sterker nog, juristen binnen Defensie wezen er keer op keer op dat DE KRIJGSMACHT de eigen bevolking helemaal niet in de gaten mocht houden. Sterker nog, nadat "een ambtenaar in Den Haag toevallig een LIMC-rapport onder ogen had gekregen, werd in augustus besloten de rapporten alleen nog intern te verspreiden". Oftewel: in plaats van te stoppen met de illegale praktijken ging DE KRIJGSMACHT gewoon door met de illegale praktijken, maar stiekem. Sterker nog, minister van bioscoopbezoeken Defensie Ank Bijleveld (inmiddels opgevolgd door Ollongren, hadden we nog een mooi plaatje van, red.) werd door DE KRIJGSAMCHT pas op de hoogte gesteld van de juridische bezwaren tegen de activiteiten ná publicatie in NRC, in november 2020. 

Zinnetje uit het voorwoord van het rapport dat het bovenstaande even samenvat: "We hebben ons meerdere malen tijdens het onderzoek afgevraagd hoe dit in veler ogen belangrijke initiatief zó heeft kunnen aflopen." Zinnetje uit NRC dat samenvat wat er nou gebeurde: "De landmacht wilde al langer experimenteren met informatie als wapen en greep de pandemie daarvoor aan. Militairen verdiepten zich, vooral via sociale media, in het gedrag van maatschappelijke groepen als Viruswaarheid en het als ‘alternatief’ aangeduide medium Jensen.nl. Ze maakten en verspreidden rapporten over bijvoorbeeld de populariteit van complottheorieën rond miljardair Bill Gates." En daar hadden ze dus geen enkele juridische grondslag voor, vandaar dat het rapport de titel Grondslag gezocht draagt. 

En dat is ernstig. DE KRIJGSMACHT is namelijk in de eerste plaats bedoeld om ons te helpen vechten tegen andere krijgsmachten. Je kunt er honderd TED-talks over asymmetrische oorlogsvoering, hybride dreigingen, non-statelijke actoren en andere hippe uitdrukkingen tegenaan gooien, maar het is niet de bedoeling om als organisatie, die zeg maar over best veel geweren enzo beschikt, eigen burgers die niks illegaals doen (zolang er nog geen Wet Tegen Domheid bestaat) in de gaten te houden. En het is al helemaal niet de bedoeling dat DE KRIJGSMACHT dat op eigen houtje doet. Dat zijn kolonelsregimepraktijken en het lijkt ons een rechtstreekse schending van de Grondwet artikel 97 lid 2. 

En nu? "Defensie gaat nu aan de slag met de conclusies en lessen om verder te werken aan de ontwikkeling van informatiegestuurd optreden, waarborgen te versterken en verder te bouwen aan een toekomstige krijgsmacht." Voorwaarts mars. Er worden dus binnenkort gewoon betere smoesjes bedacht zodat uw eigen leger u lekker op de social media in de gaten kan houden. Ga boeven vangen vijanden doodschieten!
https://www.geenstijl.nl/5168763/rappor ... -illegaal/
Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 49121
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Het wel en wee van D66, nu onder leiding van Sigrid Kaag.

Bericht door Mahalingam »

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85801
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Het wel en wee van D66, nu onder leiding van Sigrid Kaag.

Bericht door Ariel »

Thierry Baudet

Eén dag na de speech van SigridKaagmwaarin ze via dogwhistles haar achterban opjutte tegen mijn persoon - werd de deur van mijn nieuwe huis beklad. De dader wist mijn huis te vinden doordat 'journalist' Max Pam mijn adres publiceerde. Sta op, spreek tegen

Afbeelding
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Mahalingam
Berichten: 49121
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Het wel en wee van D66, nu onder leiding van Sigrid Kaag.

Bericht door Mahalingam »

Er stromen miljoenen binnen bij de partij want de lobby activiteiten dragen vrucht.
Dus zeg een half miljoentje naar advocaten &Co voor juridische haarkloverij is wel te doen.
Er is prake van 3 kostbare kwesties. Het is geheim wat die derde kwestie is.
D66 is tonnen kwijt aan interne ruzies


Den Haag - De juridische kosten van D66 zijn flink opgelopen door interne conflicten. De partij is zo’n 3,5 ton kwijt voor het uitvechten van ’drie juridische geschillen’, in het jaar waarin D66 door meerdere affaires werd overvallen.

Dat meldt RTL Nieuws op basis van het laatste jaarverslag van D66, over het jaar 2021. Uit het financiële plaatje blijkt dat de juridische kosten flink uit de hand zijn gelopen. De partij had er 120.000 euro voor begroot, maar verwacht in werkelijkheid er ruim 350.000 euro aan kwijt te zijn. In 2021 is er al ruim 50.000 euro uitgegeven, en voor 2022 werd en passant nog eens 3 ton ingeboekt.

Het geld is volgens de beperkte toelichting nodig voor ’drie juridische geschillen’. Waar dat precies om draait, zegt de partij er niet bij. Maar de afgelopen tijd kwamen twee zaken prominent in het nieuws. Ten eerste rond partijprominent Frans van Drimmelen, die werd beticht van wangedrag tegen een partijmedewerker.

De afwikkeling van die zaak verliep ronduit rommelig. In eerste instantie werd Van Drimmelen na een onderzoek vrijgepleit, maar nadat de storm opnieuw opstak zegde hij uiteindelijk zijn lidmaatschap op. Dat gebeurde pas nadat er binnen de partij al werd gesproken over een royement.

Een ander dossier is die van Europarlementariër Samira Rafaela, over wie voormalig medewerkers klachten indienden over machtsmisbruik en pestgedrag. Daardoor zou de samenwerking met haar enige collega in Brussel, de ervaren Sophie in ’t Veld, compleet verziekt zijn. De afhandeling van dit dossier door D66 verliep ook verkeerd: de geschillencommissie van de partij vond dat de partij haar onterecht berispte.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1648018 ... rne-ruzies
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Plaats reactie