We hebben een regering.

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 10649
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: We hebben een regering.

Bericht door sjun »

Wie hebben niet enkel een instroomplobleem dat maar niet beteugeld wil worden, we zijn ook een oorlog ingerommeld ten koste van ons vrij besteedbare inkomen en waardevermindering van onze spaarcenten. Daarnaast staat er nog veel meer op de agenda aan wanbeleid waaronder als altijd middels ondergraving van de democratie doordrukken van een digitale Euro. Iedereen en zijn moeder betaalt weer mee maar wie vroeg daar nu eigenlijk om? Welke mogelijkheden kregen bezorgde burgers voor inspraak? Hoe werd dit georganiseerd?

Uitgenodigd door een Kamerlid, weggejaagd door de ME. Hoe ondemocratisch is de digitale euro? #CBDC


Op 23 november kwam minister Sigrid Kaag dan eindelijk naar de Tweede Kamer om te vertellen wat de regering wil met de digitale euro (CBDC) die tégen de wil van onze Volksvertegenwoordigers toch als digitaal controlemiddel gebouwd wordt door de Europese Centrale Bank.

De digitale munt kan met politieke doelen geprogrammeerd worden om het gedrag van burgers te beïnvloeden en de privacy is niet gewaarborgd waardoor de centrale bank kan volgen hoe jij je geld uitgeeft, waarschuwt SP-Tweede Kamerlid Mahir Alkaya. Hij is al 2,5 jaar speciaal rapporteur op dit dossier namens de hele Tweede Kamer maar dreigt die functie neer te leggen omdat hij vindt dat het hele project te ondemocratisch is.

Alkaya riep in onze podcast Op z'n Kop bij NPO Radio 2 de luisteraars op om naar het debat te komen en daar gaven zij massaal gehoor aan. Hier terug te luisteren.

Honderden mensen stonden in de striemende regen voor de dichte deur van de Tweede Kamer, terwijl zij zich keurig aangemeld hadden. Met een bevestiging! In plaats van excuses door de Kamervoorzitter kwam er politiemensen, ME-ers met wapenstokken en een zwaar bewapend peloton van de Koninklijke Marechaussee om onze luisteraars weg te jagen. Wij zaten op te nemen in de studiobus, middenin de charge door de ME. Luister hier de podcast die daar gemaakt is.

Kijk naar een ooggetuigenverslag en hoor Sigrid Kaag zichzelf tegenspreken in het debat. Met een dankwoord door Mahir Alkaya, die ook vertelt hoe het nu verder gaat en of we nog een keer naar de Kamer moeten komen.

Het doet zich aanzien dat er een totalitaire politiestaat wordt opgetuigd waarin de democratische invloed van kiezers tot een minimum beperkt en zonodig tegengewerkt zal worden. Daar is de huidige coalitie debet aan. Als je het anders wilt rest enkel heel Andes stemmen zodra zich daartoe gelegenheid voordoet.
Afbeelding

Afbeelding
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Mahalingam
Berichten: 49082
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: We hebben een regering.

Bericht door Mahalingam »

De regering doet nog steeds zijn best om de volksvertegenwoordiging irrelevant te maken.

"Omtzigt wil daarom dat het kabinet een wet indient die dit moet regelen. Het kabinetsvoorstel zal nu waarschijnlijk geregeld worden in een zogeheten ‘ministeriële regeling’, Dat is een besluit dat niet langs de Tweede Kamer hoeft en dus ook niet gewijzigd kan worden. "
Omtzigt: ‘Energieplafond kan in strijd zijn met discriminatie-artikel Grondwet’

Volgens Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt is het plan voor het energieplafond in strijd met de Grondwet. Het discrimineert namelijk huishoudens met een bepaalde energieaansluiting.

De instelling van het prijsplafond voor energie, zoals het kabinet dat nu voor ogen heeft, kan strijdig zijn met artikel 1 van de Grondwet. Dat zegt het Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt. Volgens hem wordt immers gediscrimineerd op basis van ‘type energie-aansluiting’, dat bepaalt of iemand gecompenseerd wordt of niet.

De parlementaire eenpitter komt hiermee met een nieuw argument bij de moeizame gang van zaken rond het regelen van een energieplafond. Daaronder betaalt de consument een lagere, van te voren afgesproken prijs, daarboven geldt de marktprijs voor gas en elektriciteit. Op die manier probeert de overheid te voorkomen dat de energie voor veel van de 8,2 miljoen huishoudens niet meer te betalen zal zijn.

Dit moet voor 1 januari geregeld worden, maar niemand weet nog wie er precies aanspraak op kan maken. “Voor misschien wel 90 procent van de huishoudens is het duidelijk”, zegt het Kamerlid. “Dat zijn de standaardgevallen met een gewone gas- en elektriciteitsaansluiting. Maar de 10 procent die net daar buiten valt, komt waarschijnlijk in de problemen.”

Dat zijn huishoudens die een gezamenlijke aansluiting hebben, de zogeheten blokverwarming. Of mensen die juist wel hun huis duurzaam hebben gemaakt met zonnepanelen en daardoor een ingewikkelde energierekening hebben die in de winter anders is dan in de zomer. Ook mensen die noodgedwongen en legaal in een vakantiepark wonen, kunnen gedupeerd worden.

Omtzigt wil daarom dat het kabinet een wet indient die dit moet regelen. Het kabinetsvoorstel zal nu waarschijnlijk geregeld worden in een zogeheten ‘ministeriële regeling’, Dat is een besluit dat niet langs de Tweede Kamer hoeft en dus ook niet gewijzigd kan worden.

Als het kabinet een wet indient, kan het Kamerlid die toetsen aan de Grondwet. Zelf meent hij namelijk dat het prijsplafond waarschijnlijk niet voldoet aan de eis van het bekende eerste artikel dat discriminatie verbiedt. Daarin staat dat iedereen in Nederland in gelijke gevallen gelijk moet worden behandeld. “Wat hier gebeurt is dat mensen die in eenzelfde situatie zitten, een hoge energierekening, niet allemaal op dezelfde manier worden gecompenseerd. Hier wordt ronduit gediscrimineerd op type aansluiting voor gas en elektriciteit. Dat is wel heel vreemd, toch?”

Nu al honderden mailtjes

De kans bestaat bovendien dat degenen die net buiten de boot vallen, massaal naar de rechter stappen omdat hun buurman in een ‘gewoon’ huis wel onder de regeling valt. “Dan moeten ze later alsnog gecompenseerd worden met alle ellende van dien. Je ziet het al voor je. Beter van te voren goed geregeld, dan het achteraf recht moeten zetten.”

De medewerkers van het voormalige CDA-Kamerlid moeten nu al honderden mailtjes beantwoorden van mensen die in de financiële problemen dreigen te komen. Net als bij de Toeslagenaffaire, zegt de man die die zaak mede aan het rollen bracht. “Als mensen in de schuldsanering komen ben je verder van huis, dat weten we allemaal. Voorkom dat dan door het energieplafond van te voren goed te regelen.”

Om dit te voorkomen heeft Omtzigt iets nodig wat hij nu mist: een wettekst op papier die hij kan beoordelen en eventueel kan amenderen. Het klinkt ‘heel rechtsstatelijk’ zegt hij, maar anders kan hij zijn werk als medewetgever niet waarmaken. Over een wet moet een ordentelijk debat gevoerd worden waar de Kamer vervolgens aan kan sleutelen. Ook geeft de Raad van State een advies.

Maar het kabinet is van plan het energieplafond in een gewone ‘ministeriële regeling’ te gieten, wat inhoudt dat de Kamer er niets meer aan kan veranderen. “Terwijl het hier om een kwestie gaat die minstens 11 miljard euro kost en ik denk zelf nog wel veel meer. Dan hebben we het over een bedrag dat waarschijnlijk meer is dan de huidige huur- en zorgtoeslagen bij elkaar.”
https://www.trouw.nl/politiek/omtzigt-e ... ~b6531b9d/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 10649
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: We hebben een regering.

Bericht door sjun »

De gevaren van de digitale euro | Armoede als instrument | Politieke bubbels


Ff kijken dan weet je als bevolking precies wat je aan regelrechte misleiding van Sigrid Al-Qaq en haar D66 krijgt.

We de materie interessant vindt kan ook deze hieronder even gaan kijken. Ik zou dat gaan doen om zicht te krijgen op de Haagse poppenkast en vervolgens mezelf weer aanleren om contant geld op te gaan nemen en daarmee boodschappen te gaan doen om dit onzalige Europese initiatief (voorgetrokken daar Sigrid Al-Qaq) tijdig te torpederen en je eigen privacy te bewaken waar zij alweer verzaakt.

Arno Wellens: Central Bank Digital Slavernij | #79


:greeting2:
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85745
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: We hebben een regering.

Bericht door Ariel »

sjun schreef:
do dec 01, 2022 5:41 am
Ik zou dat gaan doen om zicht te krijgen op de Haagse poppenkast en vervolgens mezelf weer aanleren om contant geld op te gaan nemen en daarmee boodschappen te gaan doen
Verstandig.

De banken willen nu dat we tikkie gaan gebruiken. Zo handig, en zo snel...Alsof andere betaalmiddelen niet snel zijn.
Vanaf vandaag kun je een Tikkie sturen van 50.000 euro

Een nieuwe auto of complete renovatie van de badkamer afrekenen via een Tikkie? Vanaf vandaag kunnen zakelijke gebruikers betaalverzoeken doen aan klanten via een speciale app: ‘Tikkie Zakelijk’.

Volgens ABN AMRO kunnen ondernemers hun klanten met de nieuwe app sneller laten betalen en hebben ze ook direct inzicht in de status van de betaling. De limiet voor de zakelijke app ligt op 50.000 euro. Dat is aanzienlijk meer dan het maximum van 750 euro per tikkie voor particulieren.

‘Het grote voordeel van Tikkie Zakelijk, in vergelijking met andere betaalmethoden als het versturen van facturen, is dat er zeer snel wordt betaald’, stelt het bankconcern. Bedrijven kunnen hun betaalverzoeken via WhatsApp, sms, e-mail of een QR-code delen met klanten.

Volgens ABN AMRO is de nieuwe betaalmethode geschikt voor uiteenlopende bedrijven, zoals glazenwassers, monteurs, kaasboeren, kinderopvangcentra, administratiekantoren en autobedrijven.

In augustus lanceerde ABN Amro ook al een nieuwe functie van Tikkie: Groupie. Daarmee kunnen groepen hun uitgaven bijhouden en de kosten van bijvoorbeeld een vrijgezellenfeest, groepsvakantie of huisboodschappen eenvoudig verrekenen met, jawel, een tikkie.

16 miljard betalingen
Deze zomer passeerde Tikkie de grens van 8 miljoen actieve gebruikers. Sinds de start in 2016 werd er al 16 miljard euro aan betalingen gedaan via de app. In de meeste gevallen gaat dat snel: ,,88 procent van de tikkies wordt binnen een dag betaald”, vertelt Brinker. Een tikkie is in de afgelopen jaren dusdanig gemeengoed geworden dat het woord staat opgenomen in de Dikke van Dale.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Mahalingam
Berichten: 49082
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: We hebben een regering.

Bericht door Mahalingam »

Strategisch lekken. Gewenst lekken. Het is een onderdeel van het politieke bedrijf.
En er is een nieuwe mogelijkheid bij gekomen om van alles lekker uit te stellen tot een politiek gunsiger moment.
Kabinet is niet blij met uitgelekt nieuws over kerncentrale in Zeeland en stelt besluit uit

Het kabinet hakt vrijdag nog niet de knoop door over de mogelijke bouw van twee nieuwe kerncentrales bij Borssele. De ministerraad stelt het besluit waarschijnlijk uit omdat er gelekt is, volgens diverse bronnen.
[...]
Rutte heeft haar (d.i.Voorzitter Vera Bergkamp) laten weten dat als stukken voor de ministerraad worden gelekt, het besluit daarover kan worden uitgesteld. De kwestie met de kerncentrales lijkt nu het eerste voorbeeld te worden van deze (opnieuw ingevoerde) regel.
https://www.ad.nl/politiek/kabinet-is-n ... ~a6ba144c/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85745
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: We hebben een regering.

Bericht door Ariel »

Elke week schrijft politiek verslaggever Hans van Soest over wat er speelt in Den Haag in Onder Politici. Deze week: het nieuwe Kamergebouw staat samenwerking tussen partijen in de weg.
Partijen zeggen al jaren dat alles uit de rails loopt, maar niemand krijgt er grip op
Oude bekende helpt Omtzigt en verbaast zich over het venijn in de Kamer

De koning ontbood Kamervoorzitter Vera Bergkamp woensdag voor een gesprek over ‘de ontwikkelingen in het parlement’. Hoewel er volgens de Rijksvoorlichtingsdienst geen speciale aanleiding was, kan de inhoud niet verrassend zijn geweest. Er leven brede zorgen over de slechte sfeer in het parlement.

Ook bij Nicolien van Vroonhoven. Het voormalige CDA-Kamerlid verliet in 2010 het Binnenhof na er vijf jaar als fractiemedewerker en daarna acht jaar als Kamerlid te hebben rondgelopen. Sinds september is ze terug in het Kamergebouw. Ze helpt haar oud-partijgenoot Pieter Omtzigt, die na een breuk met het CDA vorig jaar als eenpitter verder ging. Pro deo. ,,We kennen elkaar al lang. Toen we samen in de fractie zaten, trokken we veel samen op. We waren hetzelfde type: technici. Hij hield zich bezig met pensioenen, ik met belastingen.’’

De afgelopen jaren nam Van Vroonhoven afstand van het Haagse. Letterlijk: ze verhuisde met haar gezin naar Australië. Nadat ze deze zomer was teruggekeerd, bood ze haar oud-collega hulp aan. ,,Hij belde meteen terug. De manier waarop hij in dossiers duikt, kost veel mankracht. Je dreigt te verzuipen en daar heb je hulp bij nodig. En wat sociale gezelligheid, zodat je niet altijd alleen bent.’’

Want dat valt haar wel op sinds haar terugkeer: gezellig is het niet in het nieuwe Kamergebouw. ,,In Australië gaat het er harder aan toe in de politiek dan hier, dus ik ben wat gewend. Maar het zou mooi zijn als het venijn uit de Kamer verdween. Ik denk dat het ook komt door het nieuwe gebouw waarin de Kamer nu zit, met al die vleugels boven elkaar. Kamerleden zien elkaar buiten de vergaderingen om amper. In mijn tijd als Kamerlid had ik mijn beste politieke vrienden in andere partijen. Partijen werken nu te veel als twintig losse kolommetjes. Maar een goed compromis begint altijd met goede persoonlijke verhoudingen.’’

Verhoudingen op scherp
Volgens Van Vroonhoven staan die onderlinge verhoudingen ‘echt op scherp’. ,,Er is permanente geldingsdrang. Ik zie kortere lontjes, wantrouwen. Kamerleden zijn ook gewoon vaak vermoeid. Twaalf jaar geleden werkten we ook hard, maar mensen vielen niet om, zoals nu.’’

Samenwerking zou al een hoop verbeteren, zegt ze. Kamerleden hebben mede door de politieke versplintering nu te weinig tijd om wetgeving goed te controleren. ,,Je moet als Kamerlid echt de diepte in kunnen gaan, dingen uitzoeken. Maar dat is lastig met al die kleine fracties. Je holt van het ene naar het andere debat omdat je geen of amper collega’s hebt en je hebt ook weinig medewerkers.’’

Diepgang
Terwijl die diepgang nodig is om bijvoorbeeld als Kamer meer grip te krijgen op problemen in de uitvoering. ,,Partijen zeggen al jaren dat alles uit de rails loopt, maar niemand krijgt er grip op. En ondertussen is er crisis na crisis, waardoor het kabinet de ene na de andere regeling erdoorheen jaagt. Waarbij de coalitie die zo ongeschonden mogelijk door de Kamer wil krijgen en de oppositie niet de rust of ruimte heeft om er goed over te discussiëren. Dat kan anders.’’

Een kwart van de partijen in de Tweede Kamer bestaat uit eenmansfracties. Nu werken de kleine oppositiepartijen wel op ad hoc-basis samen. Zo overlegt de groep-Omtzigt regelmatig met Volt over gezamenlijke inbreng bij debatten. Niet toevallig zitten die twee partijen naast elkaar in een gang. En ook andere kleintjes doen dat wel met elkaar. Maar structurele samenwerking, die eenmansfractie Liane den Haan (voormalig 50Plus) ooit probeerde op te zetten, is er niet. Het idee was fractiemedewerkers te delen, maar dat leidde niet tot enthousiasme bij anderen.

Van Vroonhoven is overigens niet de enige CDA’er die zich inzet voor Omtzigt. Via de Stichting Steunfonds Pieter Omtzigt helpen oud-partijgenoten hem met het werven van fondsen. Binnen het CDA zijn er nog steeds mensen die hopen op een verzoening. Het is nog onduidelijk of Omtzigt uiteindelijk een eigen partij wil oprichten om aan de verkiezingen mee te doen. Ook Van Vroonhoven zegt het ‘oprecht niet te weten’. ,,Maar in de tussentijd is er genoeg te doen.’’
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Mahalingam
Berichten: 49082
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: We hebben een regering.

Bericht door Mahalingam »

Rutte kan met een gerust hart nare dingen zeggen over Hongarije. Dat het daar een corrupte bende is. Dan krijgt hij applaus van de mede-EU bazen en wat deugpuntjes ( voor later i.v.m. zijn komende EU baan).
Helaas vergiste hij zich bij het aankaarten van de corruptie in Bulgarije. Dat is een taboe zaakje.
Brussel en Bulgarije boos over opmerking Rutte: ‘Hij moet oppassen’

In Brussel en Bulgarije is uiterst verontwaardigd gereageerd op de suggestie van premier Rutte dat Bulgaarse grenswachten zijn om te kopen met een biljet van 50 euro.

,,Daar is bij ons weten absoluut geen sprake van’’, zei verantwoordelijk Eurocommissaris Yiva Johansson vanmorgen op een persconferentie in Brussel. Het is volkomen duidelijk dat het Balkanland aan alle eisen voor het Schengengebied voldoet, onderstreept Johansson. ,,Bulgarije heeft het volste recht toe te treden tot Schengen en ik verwacht ook dat de ministers van Justitie en Binnenlandse Zaken donderdag dat besluit zullen nemen.”

Nederland wijst toetreding van Bulgarije vooralsnog af. Het land zou nog kampen met corruptie aan de grens. ,,Kun je niet als er wel een grenshek staat met een 50 eurobiljet alsnog langs de grens komen?” zei Rutte op zijn wekelijkse persconferentie. ,,Ik zeg niet dat het gebeurt, maar ik wil expliciet vastgesteld hebben dat het niet gebeurt.” De toetreding van Roemenië en Bulgarije, zo oordeelde een Kamermeerderheid al eerder, zou ‘veiligheidsrisico’s voor Nederland en het gehele Schengengebied kunnen opleveren’.

Het kabinet heeft zijn verzet tegen Roemenië en eerder al Kroatië opgegeven, maar houdt tegenover Bulgarije de poot stijf. De Europese Commissie en het Europees Parlement en de meeste andere lidstaten vinden dat de drie landen aan de voorwaarden voldoen om deel uit te maken van de zone waarbinnen burgers vrijwel ongehinderd kunnen reizen.
Spoiler! :
Twijfelen

Vicevoorzitter Margaritis Schinas van de Commissie zei vanmorgen: ,,Zij die aan ons oordeel twijfelen moeten eens beseffen dat uitbreiding van het Schengengebied leidt tot méér controle over de vluchtelingenstroom, niet tot minder.” Hij wees op de versterking van de buitengrens die de kandidaatlanden hebben doorgevoerd. ,,Het is een mythe en ook oneerlijk om te suggereren dat uitbreiding van Schengen tot minder controle zou leiden.”

Schinas is dinsdag in Nederland voor overleg met onder meer minister van Justitie Yesilgöz. Rutte is dan op een informele EU-Westelijke Balkan top in Tirana. Donderdag komen de EU-ministers van Justitie en Binnenlandse Zaken bij elkaar in Brussel. Bij elk van die drie gelegenheden zal kritisch naar Nederland worden gekeken.

Alleen Nederland en mogelijk een enkele medestander als Oostenrijk zijn nog tegen de toetreding gekant.
https://www.ad.nl/buitenland/brussel-en ... ~a4dbbacc/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 10649
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: We hebben een regering.

Bericht door sjun »

Wat is de digitale Euro en hoe gaat die er uit zien?

Arno Wellens en Bert Slagter: De weg naar de CBDC-hel is geplaveid met goede bedoelingen


In deze aflevering zijn financieel journalist Arno Wellens en economisch analist Bert Slagter te gast. Arno staat bekend om zijn uitgebreide kennis over de economie en de achterliggende vormgeving van Central Bank Digital Currencies. Bert Slagter bestudeert complexe systemen, risico en onzekerheid.

In deze video gaan Arno en Bert dieper in op wat een Central Bank Digital Currency is en wat de voor- en nadelen hiervan zijn. Ook bespreken ze de richting die de Europese Commissie en de ECB lijken op te gaan met de digitale euro en toetsen ze dit aan hun ideaalbeeld. Tot slot hebben ze het over de Europese Digitale Identiteit en hoe dit gekoppeld kan worden aan de digitale euro.
:greeting2:
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16555
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

We hebben een regering die ons naar de afgrond loodst

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Afbeelding

𝗘𝗡 𝗪𝗘𝗘𝗥 𝗘𝗝𝗔𝗖𝗨𝗟𝗘𝗘𝗥𝗗𝗘 𝗛𝗢𝗠𝗢𝗟𝗨𝗟 𝗘𝗡 𝗩𝗢𝗟𝗞𝗦𝗕𝗘𝗗𝗥𝗜𝗘𝗚𝗘𝗥 𝗠𝗔𝗥𝗞 𝗥𝗨𝗧𝗧𝗘
𝗢𝗣 𝗭𝗜𝗝𝗡 𝗘𝗜𝗚𝗘𝗡 𝗟𝗘𝗨𝗚𝗘𝗡𝗦, 𝗟𝗜𝗦𝗧 𝗘𝗡 𝗞𝗜𝗘𝗭𝗘𝗥𝗦𝗕𝗘𝗗𝗥𝗢𝗚


Onderstaand tekstfragment is overgenomen uit Elsevier Weekblad van 7 december.
𝗘𝗲𝗻 𝗸𝗹𝗲𝗶𝗻𝗲𝗿𝗲 𝗼𝘃𝗲𝗿𝗵𝗲𝗶𝗱 𝘄𝗮𝘀 𝗱𝗲 𝗱𝗿𝗼𝗼𝗺, 𝗺𝗮𝗮𝗿 𝗼𝗻𝗱𝗲𝗿 𝗩𝗩𝗗-𝗽𝗿𝗲𝗺𝗶𝗲𝗿 𝗥𝘂𝘁𝘁𝗲 𝗲𝘅𝗽𝗹𝗼𝗱𝗲𝗲𝗿𝘁 𝗱𝗲 𝗼𝘃𝗲𝗿𝗵𝗲𝗶𝗱 𝗷𝘂𝗶𝘀𝘁: 𝗺𝗲𝗲𝗿 𝘃𝗮𝘀𝘁𝗲 𝗸𝗿𝗮𝗰𝗵𝘁𝗲𝗻 𝗲𝗻 𝗺𝗲𝗲𝗿 𝗲𝘅𝘁𝗲𝗿𝗻𝗲 𝗶𝗻𝗵𝘂𝘂𝗿.

Afgelopen week toog een ‘communicatiemedewerker inclusie’ aan het werk in Den Haag. Het is een typisch hedendaagse functie die voortkomt uit de wens van de overheid om ‘een inclusieve organisatie met divers samengestelde teams’ te worden.
En dus zijn er ambtenaren die ervoor moeten zorgen dat mensen ongeacht achtergrond, leeftijd, geslacht, opleidingsniveau, godsdienst, seksuele geaardheid en ongeacht ziekte of beperking bij de overheid aan de slag kunnen. Een overheid waarin iedereen een kans krijgt, komt blijkbaar niet zonder ‘inclusie-ambtenaren’ tot stand.
𝗣𝗢𝗟𝗜𝗧𝗜𝗘𝗞 𝗜𝗦 𝗦𝗠𝗘𝗥𝗜𝗚. 𝗩𝗢𝗢𝗥𝗔𝗟 𝗠𝗘𝗧 𝗗𝗘 𝗣𝗥𝗢-𝗜𝗠𝗠𝗜𝗚𝗥𝗔𝗧𝗜𝗘-𝗩𝗩𝗗 𝗔𝗔𝗡 𝗛𝗘𝗧 𝗥𝗢𝗘𝗥, 𝗡𝗔𝗔𝗥 𝗗𝗘 𝗪𝗘𝗡𝗦 𝗩𝗔𝗡 𝗚𝗥𝗢𝗘𝗡 𝗟𝗜𝗡𝗞𝗦 𝗘𝗡 𝗗𝟲𝟲𝟲.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben ontoerekeningsvatbaar gelovig atheïst en verkondig eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Mahalingam
Berichten: 49082
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: We hebben een regering.

Bericht door Mahalingam »

Nieuwe bestuurscultuur: regeren = hoe houden we de 2-de kamer buiten de deur.
Rutte wiste tijdens de pandemie ook sms-verkeer met Hugo de Jonge

Premier Mark Rutte heeft tijdens de coronacrisis ook sms-verkeer met Hugo de Jonge, toen minister van Volksgezondheid, gewist. Het ministerie van VWS heeft de door Rutte vernietigde berichten gearchiveerd, maar de inhoud is inmiddels tot geheim verklaard.


Dat Rutte tijdens de coronacrisis zijn communicatie met De Jonge wiste, blijkt uit een inventarislijst die het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft opgesteld in verband met een informatieverzoek van de Volkskrant op basis van de Wet openbaarheid van bestuur (Wob). Daarin wordt melding gemaakt van iMessage-verkeer tussen Rutte en De Jonge tussen maart 2020 en juni 2020. Een woordvoerder erkent dat het om nog niet eerder geopenbaard materiaal gaat.

Dat Rutte jarenlang op dagelijkse basis al zijn sms-berichten wiste, kwam in mei dit jaar aan het licht nadat deze krant bij de premier zijn sms-verkeer tijdens de coronacrisis had opgevraagd. De communicatie die het ministerie van Algemene Zaken in juni 2021 openbaar maakte, was zeer beperkt. Hoewel Rutte erom bekendstond ‘per sms te regeren’, bleken weinig tekstberichten gearchiveerd te zijn, en nog geen handvol sms’jes naar De Jonge.

In een door de Volkskrant aangespannen rechtszaak verklaarde de landsadvocaat uiteindelijk dat Rutte dagelijks zijn sms’jes wiste. Alleen de in zijn ogen belangrijke berichten stuurde hij door naar zijn ambtenaren om te archiveren.

Geheim

De inhoud van de communicatie tussen Rutte en De Jonge kan voorlopig niet achterhaald worden. In juni, een maand nadat aan het licht kwam dat Rutte zijn telefoon dagelijks leegveegde, besloot het kabinet alle communicatie tussen bewindspersonen tot geheim te verklaren. Anders zou de ‘eenheid van kabinetsbeleid’ in gevaar komen. Door die stap kan moeilijker gecontroleerd worden welke berichten Rutte verwijderde, die wel bij andere ministeries werden gearchiveerd.
Spoiler! :
Dat Rutte berichten vernietigde was opmerkelijk, omdat de politieke en ambtelijke top ervan doordrongen was dat er waarschijnlijk een parlementaire enquête zou komen naar het coronabeleid. De covidcrisis werd bovendien uitgeroepen tot een zogenoemde ‘hotspot’, waardoor er nog meer dan gebruikelijk gearchiveerd moest worden.

Rutte was eerder ook al in opspraak gekomen, omdat een sms-bericht dat Unilever-topman Paul Polman naar hem had gestuurd over de afschaffing van de dividendbelasting gewist bleek. Het ministerie van Algemene Zaken deed dat toen nog voorkomen als incident.
In strijd met Archiefwet

De onafhankelijke toezichthouder, de Inspectie Overheidsinformatie en Erfgoed, constateerde na onderzoek dat Ruttes omgang met sms-berichten in strijd was met de Archiefwet. Premier Rutte zelf weigert zich bij dat oordeel neer te leggen, omdat in een richtlijn van het minister van Binnenlandse Zaken stond dat een bewindspersoon zelf mag beslissen wat gewist wordt en wat niet.

De premier blijft er ook nu bij dat hij het sms-verkeer met De Jonge terecht heeft verwijderd. ‘De minister-president handelde bij het archiveren van zijn sms’jes conform de toen geldende rijksbrede handreiking’, laat een woordvoerder weten. ‘Minister De Jonge heeft al zijn berichten bewaard. Dit verklaart dat er bij VWS meer sms’jes aanwezig zijn.’ Inmiddels bewaart Rutte wel al zijn chatberichten.

De Volkskrant vecht de beslissing van het kabinet om al het chatverkeer tussen bewindspersonen tot geheim te verklaren aan bij de rechter. In het verleden werd die communicatie wel vrijgegeven als er een maatschappelijk belang was. Ambtenaren hebben intern ook twijfels geuit of de geheimhouding voor een rechter stand kan houden.
Hooiberg-tactiek

Het door Rutte gewiste sms-verkeer met De Jonge dook op in een informatieverzoek van de Volkskrant over de Sywert van Lienden-mondkapjesdeal, maar door de manier waarop het ministerie van VWS dat verzoek afhandelt kan niet worden vastgesteld of het geheim verklaarde contact tussen de premier en de CDA-minister überhaupt over Van Lienden ging. VWS heeft het informatieverzoek ongevraagd samengevoegd met alle andere informatieverzoeken over alle andere onderwerpen uit die periode. Daardoor kan het contact tussen De Jonge en Rutte over Van Lienden zijn gegaan, maar ook over een ander onderwerp waarover informatie is opgevraagd.

De ministeries van AZ en VWS stellen nu in een gemeenschappelijke verklaring dat het sms-contact tussen Rutte en De Jonge niet ging over ‘de deal met Relief Goods Alliance (het bedrijf van Van Lienden en zijn compagnons, red.)’. Ook zou de Jonge met andere bewindspersonen geen contact hebben gehad over ‘de deal’.

Wat daar precies mee bedoeld wordt, kan door de geheimverklaring van de contacten tussen ministers niet meer gecontroleerd worden. Minister De Jonge verklaarde eerder dat er alleen sprake is van betrokkenheid als iemand daadwerkelijke mee-onderhandelt. De Jonge zelf gaf alleen de eerste aanzet voor de gesprekken en daarom had hij naar eigen zeggen ‘geen betrokkenheid bij de deal'.
VWS zal de komende week de interne communicatie over de mondkapjesdeal, al dan niet zwartgelakt, naar de Tweede Kamer sturen. Het eventuele contact tussen bewindspersonen blijft hoe dan ook geheim. Het contact tussen ministers en topambtenaren wordt wel openbaar.
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achter ... ~b4e68c30/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16555
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

We hebben een stel idioten in de regering.

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Afbeelding

𝗦𝗨𝗥𝗜𝗡𝗔𝗠𝗘 𝗪𝗜𝗟 𝗛𝗘𝗧 𝗪𝗢𝗢𝗥𝗗 𝗡𝗘𝗚𝗘𝗥 𝗩𝗘𝗥𝗕𝗜𝗘𝗗𝗘𝗡

De vriendin van de Palestijnen, Sigrid Kaag, is al onderweg om de afkoopsom van € 1.000.000.000 te bespreken.

Maar de neger zal - helaas voor de neger - altijd zwart blijven. Met of zonder slavernijverleden.

NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER NEGER.

Op 28 augustus 1963 zei iemand dit:

„𝑀𝑎𝑎𝑟 ℎ𝑜𝑛𝑑𝑒𝑟𝑑 𝑗𝑎𝑎𝑟 𝑙𝑎𝑡𝑒𝑟 𝑖𝑠 𝑑𝑒 𝑛𝑒𝑔𝑒𝑟 𝑛𝑜𝑔 𝑠𝑡𝑒𝑒𝑑𝑠 𝑛𝑖𝑒𝑡 𝑣𝑟𝑖𝑗. 𝐻𝑜𝑛𝑑𝑒𝑟𝑑 𝑗𝑎𝑎𝑟 𝑙𝑎𝑡𝑒𝑟 𝑤𝑜𝑟𝑑𝑡 ℎ𝑒𝑡 𝑙𝑒𝑣𝑒𝑛 𝑣𝑎𝑛 𝑑𝑒 𝑛𝑒𝑔𝑒𝑟 ℎ𝑒𝑙𝑎𝑎𝑠 𝑛𝑜𝑔 𝑠𝑡𝑒𝑒𝑑𝑠 𝑣𝑒𝑟𝑙𝑎𝑚𝑑 𝑑𝑜𝑜𝑟 𝑑𝑒 𝑏𝑜𝑒𝑖𝑒𝑛 𝑣𝑎𝑛 𝑠𝑒𝑔𝑟𝑒𝑔𝑎𝑡𝑖𝑒 𝑒𝑛 𝑑𝑒 𝑘𝑒𝑡𝑡𝑖𝑛𝑔𝑒𝑛 𝑣𝑎𝑛 𝑑𝑖𝑠𝑐𝑟𝑖𝑚𝑖𝑛𝑎𝑡𝑖𝑒. 𝐻𝑜𝑛𝑑𝑒𝑟𝑑 𝑗𝑎𝑎𝑟 𝑙𝑎𝑡𝑒𝑟 𝑙𝑒𝑒𝑓𝑡 𝑑𝑒 𝑛𝑒𝑔𝑒𝑟 𝑜𝑝 𝑒𝑒𝑛 𝑒𝑒𝑛𝑧𝑎𝑎𝑚 𝑒𝑖𝑙𝑎𝑛𝑑 𝑣𝑎𝑛 𝑎𝑟𝑚𝑜𝑒𝑑𝑒 𝑚𝑖𝑑𝑑𝑒𝑛 𝑖𝑛 𝑒𝑒𝑛 𝑢𝑖𝑡𝑔𝑒𝑠𝑡𝑟𝑒𝑘𝑡𝑒 𝑜𝑐𝑒𝑎𝑎𝑛 𝑣𝑎𝑛 𝑚𝑎𝑡𝑒𝑟𝑖𝑒̈𝑙𝑒 𝑤𝑒𝑙𝑣𝑎𝑎𝑟𝑡. 𝐻𝑜𝑛𝑑𝑒𝑟𝑑 𝑗𝑎𝑎𝑟 𝑙𝑎𝑡𝑒𝑟 𝑘𝑤𝑖𝑗𝑛𝑡 𝑑𝑒 𝑛𝑒𝑔𝑒𝑟 𝑛𝑜𝑔 𝑠𝑡𝑒𝑒𝑑𝑠 𝑤𝑒𝑔 𝑖𝑛 𝑑𝑒 𝑢𝑖𝑡ℎ𝑜𝑒𝑘𝑒𝑛 𝑣𝑎𝑛 𝑑𝑒 𝐴𝑚𝑒𝑟𝑖𝑘𝑎𝑎𝑛𝑠𝑒 𝑠𝑎𝑚𝑒𝑛𝑙𝑒𝑣𝑖𝑛𝑔.”

𝗛𝗶𝗷 𝘇𝗲𝗶 𝗵𝗲𝘁 𝗶𝗻 𝗪𝗮𝘀𝗵𝗶𝗻𝗴𝘁𝗼𝗻 𝗗𝗖 𝗲𝗻 𝗴𝗲𝗯𝗿𝘂𝗶𝗸𝘁𝗲 𝘁𝗼𝗲𝗻 𝗶𝗻 𝘁𝗼𝘁𝗮𝗮𝗹 𝘃𝗶𝗷𝗳𝘁𝗶𝗲𝗻 𝗸𝗲𝗲𝗿 𝗵𝗲𝘁 𝘄𝗼𝗼𝗿𝗱 ’𝗻𝗲𝗴𝗲𝗿’, zijn speech werd wereldberoemd onder de naam ’𝘐 𝘩𝘢𝘥 𝘢 𝘥𝘳𝘦𝘢𝘮’. Zijn naam is Martin Luther King, een 𝗡𝗘𝗚𝗘𝗥.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben ontoerekeningsvatbaar gelovig atheïst en verkondig eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 10649
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: We hebben een regering.

Bericht door sjun »

Mooie post Hans.

Het woord negeren zullen ze ook wel willen verbieden want dat gaat ze hun verdienmodel kosten... :finger:
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85745
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: We hebben een regering.

Bericht door Ariel »

Nou ja. We zijn niet anders gewend.
Belofte kabinet gebroken: nog geen fundamentele verandering van asielstelsel

De belofte om nog voor kerst met een ’fundamentele heroriëntatie van het asielstelsel’ te komen wordt door het kabinet gebroken. Er zijn wel pogingen gedaan om iets op papier te zetten, melden bronnen. Zo werd overwogen om er een coördinator op te zetten. Maar dit plan werd zo dun bevonden dat het vooralsnog in de prullenbak is beland.

Volgens VVD-staatssecretaris Van der Burg (Asiel) worden gesprekken over de door zijn achterban zo vurig gewenste herziening van het asielstelsel op zijn vroegst pas in januari gevoerd.

De beloofde stelselvertimmering werd door de VVD-bewindsman eind augustus toegezegd na een politieke overeenkomst waarmee extra opvangplaatsen werden geregeld. Het idee was om ook eens grondiger te kijken wat er beter kon, vooral omdat het door de hoge instroom een kwestie was van dweilen met de kraan open.

Maar die herziening komt zeker nog niet dit jaar, zegt Van der Burg. Premier Rutte en Van der Burg proberen in Europees verband tot maatregelen te komen om grip te krijgen op de instroom, maar dat levert niet direct resultaat op. Volgens ingewijden worden maatregelen mogelijk zelfs over de verkiezingen in maart getild. Volgende week stuurt de staatssecretaris er wel een brief over aan de Tweede Kamer, maar daar hoeven Kamerleden volgens hem weinig van te verwachten. „Een procesbrief, daar zou ik niet voor op blijven”, geeft hij toe.

Pijnlijk
Dat is vooral pijnlijk voor de partij van de staatssecretaris: de VVD. Omdat die partij zich vastklampte aan ingrijpende asielmaatregelen na een knieval waardoor gemeenten kunnen worden gedwongen om opvangplaatsen te leveren. Dan moet er ook worden gekeken naar manieren om paal en perk te stellen aan de instroom, redeneren de liberalen. Premier Rutte zei daar ook nadrukkelijk werk van te maken.

Toch blijkt andermaal dat het kabinet tot op heden alleen met lapmiddelen komt. Coalitiepartijen VVD, D66, CDA en CU staan lijnrecht tegenover elkaar als het gaat om asiel, waardoor die partijen het niet eens kunnen worden over fundamentele maatregelen om het asielstelsel aan te passen. Vanuit de VVD klonk de wens om een tijdelijke asielstop mogelijk te maken in noodgevallen en om een quotum te hanteren. D66 en CU zien daar helemaal niks in en pleiten vooral voor meer opvangplaatsen, het CDA zit daar tussenin.

Op dit moment is er genoeg capaciteit om nieuwe asielzoekers op te vangen, zegt Van der Burg. Er zijn volgens hem nu zelfs vele honderden bedden onbezet in de noodopvang en de crisisnoodopvang. Maar, waarschuwde hij, dat is niet iets ’om ons rijk te rekenen’. In de winter is er altijd een lagere instroom.

Daarnaast lijken er al ’fors minder’ nareizigers door een rem op de gezinshereniging, een omstreden maatregel die al enkele maanden van kracht is. Van der Burg zei dat hij geen zorgen heeft of er met Kerstmis genoeg opvangplaatsen zijn. Maar in het voorjaar zal de instroom weer toenemen. Dan wordt het weer echt spannend volgens de bewindsman, omdat per 1 april enkele grote opvangcontracten aflopen. Het gaat onder meer om locaties in Amsterdam, Dronten en Velsen, met in totaal 4000 plaatsen die verdwijnen. Tegen die tijd hoopt hij gebruik te kunnen maken van de dwangwet, waarmee gemeenten verplicht opvangplaatsen moeten leveren.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16555
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

We hebben een regering, struikelend over lamlendige elite beentjes

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Afbeelding

𝗦𝗜𝗚𝗥𝗜𝗗 𝗞𝗔𝗔𝗚 𝗜𝗦 𝗜𝗡 𝗦𝗨𝗥𝗜𝗡𝗔𝗠𝗘 𝗩𝗔𝗡𝗪𝗘𝗚𝗘 𝗟𝗢𝗦𝗚𝗘𝗟𝗗 𝗩𝗢𝗢𝗥 𝗦𝗟𝗔𝗩𝗘𝗥𝗡𝗜𝗝𝗩𝗘𝗥𝗟𝗘𝗗𝗘𝗡

Een plaatje zegt meer dan duizend woorden. Dus laat ik nu slechts een illustratie zien, zodat men ook in de politiek kan begrijpen wat er werkelijk speelt in het hoofd van de gelijkwaardige mens met een 'afwijking'. Zoiets als Mark Rutte die homo is waar hij niets aan kan doen. Of hij moet Jehovah's Getuige zijn. Die hebben overal een oplossing voor, verstrekt door de Heilige Geest van boven.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben ontoerekeningsvatbaar gelovig atheïst en verkondig eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16555
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

We hebben poppenkast-regering.

Bericht door Hans v d Mortel sr »

sjun schreef:
di dec 13, 2022 10:13 am
Mooie post Hans.
Tot stand gekomen met medewerking van het gezonde verstand en logisch denken. Ik vind mij zelf in de wieg gelegd om problemen op te lossen. Vandaar dat ik niet geschikt ben voor de politiek. Ik was bijna een jaar in de propagandacommissie van de VVD in Almere en zorgde ervoor dat er weer (geïnteresseerde) mensen naar de jaarvergadering kwamen. Hahaha! Ik praat dus uit ervaring.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben ontoerekeningsvatbaar gelovig atheïst en verkondig eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85745
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: We hebben een regering.

Bericht door Ariel »

Steeds minder mensen weten op welke partij ze zullen stemmen en aanhang eventuele "Lijst Omtzigt" groeit naar hoogste score tot nu toe: 30 zetels.

Stemmen op Omtzigt is stemmen op een nieuwe CDA. Mijn stem krijgt hij niet.

Afbeelding
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16555
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

We hebben een gewenste rode liberale ontspoorde regering.

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Afbeelding

𝗗𝗘 𝗗𝗢𝗢𝗥 𝗢𝗡𝗭𝗘 𝗢𝗡𝗧𝗢𝗘𝗥𝗘𝗞𝗘𝗡𝗜𝗚𝗦𝗩𝗔𝗧𝗕𝗔𝗥𝗘 𝗜𝗡𝗖𝗢𝗠𝗣𝗘𝗧𝗘𝗡𝗧𝗘 𝗢𝗡𝗩𝗘𝗥𝗦𝗖𝗛𝗜𝗟𝗟𝗜𝗚𝗘 𝗛𝗬𝗣𝗢𝗖𝗥𝗜𝗘𝗧𝗘 𝗦𝗔𝗠𝗘𝗡𝗟𝗘𝗩𝗜𝗡𝗚 𝗜𝗡 𝗛𝗘𝗥𝗛𝗔𝗟𝗜𝗡𝗚 𝗚𝗘𝗞𝗢𝗭𝗘𝗡 𝗥𝗘𝗚𝗘𝗥𝗜𝗡𝗚 𝗦𝗧𝗔𝗔𝗧 𝗩𝗢𝗟𝗟𝗘𝗗𝗜𝗚 𝗜𝗡 𝗛𝗘𝗧 𝗥𝗢𝗢𝗗

En al die regeringspatsers verschuilen zich achter de oorlog in Oekraïne omdat Rutte voor ons allemaal uitmaakt dat het ook ‘Onze Oorlog’ is. Een oorlog die deze corrupte schaamteloze regering zelf ondersteunt door recent toe te geven dat de steun aan Zelensky al 1.000.000.000 euro bedraagt. De zorg, ons onderwijs, armoedebestrijding, womningnood, het interesseert ze allemaal geen ene flikker. Immers, geen parlementslid die een motie van afkeuring steunt over de malafide geestesgestoorde persoon Mark Rutte.

Wanneer arrogante zelfverzekerde twaalf jaar aan één stuk door liegende regeringskwast en bedriegende volksverlakker Mark Rutte de actuele zetelverdeling ziet, wordt het dan niet eens tijd om aan aftreden te denken?

𝙃𝙀𝙇𝘼𝘼𝙎 𝙄𝙎 𝙊𝙊𝙆 𝙍𝙐𝙏𝙏𝙀 𝙊𝙉𝙏𝙊𝙀𝙍𝙀𝙆𝙀𝙉𝙄𝙉𝙂𝙎𝙑𝘼𝙏𝘽𝘼𝘼𝙍. 𝙒𝙄𝙀 𝙉𝙄𝙀𝙏 𝙄𝙎 𝘿𝙀 𝙑𝙍𝘼𝘼𝙂.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben ontoerekeningsvatbaar gelovig atheïst en verkondig eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Mahalingam
Berichten: 49082
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: We hebben een regering.

Bericht door Mahalingam »

Wie en wat zien we hier?

Afbeelding
Dit is de onafhankelijke volksvertegenwoordigster die zichzelf partijloos heeft gemaakt (ex-50+) Liane den Haan.

Wat kunnen we hierbij kanttekenen?
Dat ze er warmpjes bij zit zo zonder dikke trui en dekentje.
En verder? Die rare schoenen.
Die zijn niet alleen raar maar ook stinkend duur. Per schoen ongeveer een maand AOW.
Maar net zoals er een hoop nep-Rolexen zijn, zo zijn er ook nep-Louboutin (zo heet dat merk) schoenen. En er is zoiets als Haagse Bluf.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85745
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: We hebben een regering.

Bericht door Ariel »

:nietverstaan:

Geert Wilders verzucht.

Politieke partijen verbieden? Kunnen we dit kabinet niet verbieden?
Nieuwe wet kan partij verbieden die democratie ondermijnt

Het kabinet heeft een nieuwe wet gepubliceerd waarmee politieke partijen verboden kunnen worden als ze de democratische rechtsstaat ondermijnen of de rechtsstaat zelfs willen afschaffen. Als de wet wordt aangenomen, betekent dat dat de rechter een verbod „als laatste redmiddel kan opleggen als partijen de democratie kapot willen maken”, zegt verantwoordelijk minister Hanke Bruins Slot (Binnenlandse Zaken).

Het is al mogelijk om een politieke partij te verbieden, maar op andere gronden dan in het nieuwe wetsvoorstel. Het kan nu alleen als een partij een bedreiging is voor de openbare orde - net zoals geldt voor andere organisaties, zoals motorclubs. De nieuwe Wet op de politieke partijen, zoals het wetsvoorstel officieel heet, is veel specifieker.

Minister Bruins Slot zegt dat ze partijen „van cruciaal belang” vindt. „De partijen die met onze stem ook ons vertrouwen krijgen, mogen tegelijkertijd nooit onze democratie in gevaar brengen.” Idealiter moet de mogelijkheid om partijen te verbieden bij een grondwettelijk hof komen te liggen, hoewel dat in Nederland nog niet bestaat. In het huidige voorstel gaat de Hoge Raad erover.

Geweld
Als het aan het kabinet ligt, mag de rechter straks partijen verbieden als ze geweld prediken en geweld gebruiken om de democratie te ontmantelen of grondrechten te schenden. De regels zijn streng, zoals ook in verschillende adviezen was aangeraden. Uiteindelijk kan het Europees Hof voor de Rechten van de Mens toetsen of de betreffende partij wel verboden had mogen worden.

In de nieuwe wet is meer geregeld dan alleen het partijverbod. Zo staan er ook strengere regels in voor de transparantie van partijen, bijvoorbeeld op het gebied van hun financiën en interne organisatie. Daarnaast krijgen politieke partijen die actief zijn in gemeenten, waterschappen en provincies extra geld: ruim 25 miljoen euro in een periode van drie jaar. „Dit maakt partijen minder afhankelijk van giften”, aldus de minister. Een nieuw op te richten Autoriteit Wet op de politieke partijen moet toezicht houden.

Deze wet vloeit voor een belangrijk deel voort uit werk van een commissie onder leiding van Johan Remkes. Die bracht in 2018 advies uit. Het voorstel is nu in consultatie. Dat wil zeggen dat iedereen, zowel deskundigen als burgers, tot 22 maart op de wet mag reageren. Pas later wordt het voorstel besproken in de Tweede Kamer.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85745
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: We hebben een regering.

Bericht door Ariel »

Afbeelding
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Mahalingam
Berichten: 49082
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: We hebben een regering.

Bericht door Mahalingam »

Afbeelding

Rutte kreeg een bedeltelefoontje van Zeleski met de vraag of er 2,5 miljard euro zijn kant op kunnen komen voor een goed doel.
En het telefoontje kwam echt van Zelenski himself en niet van een oplichter.
Hier zien we Rutte , zittend op pluche met zijn kont naar de lekker warme kachel het heugelijke nieuws mededelen aan jonkvrouw Ollongren: "dat doen we".

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85745
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: We hebben een regering.

Bericht door Ariel »

Mahalingam schreef:
vr dec 23, 2022 4:51 pm

Rutte kreeg een bedeltelefoontje van Zeleski met de vraag of er 2,5 miljard euro zijn kant op kunnen komen voor een goed doel.
Ik zeg maar niks. :scratch:
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85745
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: We hebben een regering.

Bericht door Ariel »

Zij die zo gedupeerd worden door de politiek, blijven het beste wat ze in zich hebben geven

Door NAUSICAA MARBE

In het bijzonder denk ik deze kerst aan het zorgpersoneel dat in de drie jaar sinds de corona-uitbraak onheus behandeld werd door twee kabinetten-Rutte. Ook in de aanloop naar de feestdagen bleek hoe ver ministers verwijderd zijn van de mensen over wie ze besluiten nemen. Vorig jaar schoffeerde Hugo de Jonge hen die zich kapot hadden gewerkt in coronatijd door gestoken in glimmend pak op de cover van het maandblad Linda te poseren. De regie over de coronabestrijding was hij kwijt, maar hij grijnsde alsof hij iets groots te vieren had. Dit jaar verziekt minister Conny Helder de feeststemming. De labbekak van dienst, zoals in Qatar bleek, zaaide afgelopen week in het Kamerdebat over de ’mondkapjesdeal’ verwarring over de kennis bij de overheid. Ook dekte ze Hugo de Jonge die de Kamer weigert te informeren.


Conny Helder als minister is een onverdiende straf voor onze zorghelden. Elke keer als ze in beeld komt, moet ik denken aan wie ze was voordat ze minister van Langdurige Zorg werd. Als voorzitter van Actiz, de branchevereniging van vierhonderd zorgorganisaties voor kwetsbare ouderen en chronisch zieken, heeft ze maandenlang de onveilige richtlijnen van het RIVM om geen mondkapjes te dragen gesteund. Dat onthulde Nieuwsuur vorig jaar. Mondkapjes zouden tot ’schijnveiligheid’ leiden. Bij gebrek aan mondkapjes en ander beschermend materiaal kon corona zich in zorginstellingen als een lopend vuur verspreiden, met als gevolg duizenden en mogelijk tienduizenden doden, ouderen die nooit behandeld zijn in een ziekenhuis en in grote eenzaamheid stierven. In de uitzending zei Conny Helder dat ze het dragen van mondmaskers zag als ’een potentieel gevaar’. Op de vraag of ze het een veilige situatie vond voor zorgpersoneel om zonder bescherming de kamer van coronapatiënten in te gaan, weigerde ze antwoord te geven. Knalrood hoofd, lippen op elkaar, daarna alsnog geluid: een brutale wegwuifopmerking. Dezelfde houding als Hugo de Jonge die weigert inzicht te geven in zijn dubieuze rol bij de mondkapjesdeal.

Amateuristische fouten
Zo kennen we de vertegenwoordigers van de nieuwe bestuurscultuur weer. Dit hebben ze gemeen: ze maken amateuristische fouten die anderen hun gezondheid en leven kosten en weigeren ervan te leren. Ze maken crisissen erger, zonder dat dat gevolgen voor ze heeft. Ze nemen geen verantwoordelijkheid en misleiden het parlement. Ze worden beloond met een (nieuwe) ministersbaan, ze maken ondanks alles promotie. Het wanbestuur gaat door.

In haar nieuwe baan onthoudt Helder zorgmedewerkers die tijdens de eerste coronagolf Long Covid kregen vooralsnog de beloofde vergoeding. Vakbond CNV gaat dit juridisch bevechten. Het is onverdraaglijk wat zich hier afspeelt: sommige Long Covid-patiënten hebben de ziekte opgelopen toen ze onbeschermd ouderen moesten verzorgen. Dat deden zij omdat zorgbestuurder Helder foute richtlijnen hanteerde. Dezelfde Helder, nu minister, onthoudt ze nu ze ziek zijn en hun baan verliezen, geld dat ze toekomt. Hoe kun je dieper zakken als bestuurder.

En het zorgpersoneel was al zo gemangeld. Eerst werd hun in 2020 een bonus voorgehouden voor hun unieke inzet, vervolgens ging het kabinet tegenstribbelen en het bedrag telkens halveren tot de politici met tegenzin een aalmoes richting zorgmedewerkers gooiden. Wat een beschamende vertoning, dat beknibbelen. Tijdens het Kamerdebat in 2021 over een motie voor salarisverhogingen in de zorg, liepen parlementariërs van de coalitiepartijen weg om te voorkomen dat er een quorum (minimaal aantal leden) was voor een stemming. En het gaat door. ’Schokkend’ noemde Pieter Omtzigt de belastingtabellen voor 2023 waaruit blijkt hoe hoog de belasting wordt als je meer gaat verdienen: voor de middeninkomens het hoogst. Dat treft dus politieagenten, leraren en verpleegkundigen. Weer worden de mensen gedupeerd die we het hardst nodig hebben, degenen die hard werken en zonder morren klaarstaan voor de ander.

Medemenselijkheid
Sinds kort heb ik er zelf mee te maken. Een mij dierbare negentigjarige die op zichzelf woont heeft meer hulp nodig dan wij, zijn mantelzorgers, kunnen aanbieden. Er moet van alles geregeld worden. Dat kost heel wat telefoontjes, afspraken, administratie, maar wat krijg je fantastische mensen aan de lijn en op bezoek. Er wordt geluisterd, meegedacht, meteen actie ondernomen. Het optreden is professioneel, het contact warm. De negentigjarige wordt respectvol behandeld, er is begrip voor zijn onwennigheid in deze nieuwe situatie en met zijn harnas van ironie wordt met humor omgegaan. Dit zijn dezelfde mensen die in de meest duistere coronatijd de hort opgingen om anderen te helpen, omdat zij wél verantwoordelijk zijn en hart hebben voor de samenleving.

Bezuinigingen, onmogelijke werkregels, bureaucratie, slechte werkcontracten: je merkt het amper aan het humeur van wie er komt helpen. Dat is sowieso een verademing, in dit chronisch mopperende land, maar ook een wonder: zij die zo gedupeerd worden door de politiek, blijven het beste wat ze in zich hebben geven. Soortgelijke ervaringen ken ik ook in zieken- en verpleeghuizen. Deze ’handen aan het bed’ dragen de hele samenleving, omdat ze elke dag onvermoeid dátgene laten zien wat de regering niet meer kan opbrengen: medemenselijkheid.

Ik wens iedereen een prachtig kerstfeest samen met zijn dierbaren – in het bijzonder de zorghelden die hun naam meer dan verdiend hebben.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85745
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: We hebben een regering.

Bericht door Ariel »

Caroline van der Plas schreef op twitter een lijntje.

Onbegrijpelijk hoe wij in de maling genomen worden. Lees en huiver.
in november meldde minister Van der Wal dat vml minister van LNV, Henk Staghouwer, was mee afgereisd naar Brussel om te praten over ruimte in het stikstofbeleid. Dit blijkt niet zo te zijn. En er blijkt meer niet te kloppen 1/8

Niet Staghouwer, maar minister Harbers (verkeer, luchtvaart) was mee, blijkt uit gespreksverslag. De 4 uit Den Haag waren Van der Wal, Jetten, De Jonge en Harbers. Werd gesproken over stikstofreductie tbv woningen, verkeer, windparken en zonneveld. Niet over natuur👇2/8

Van der Wal vertelde de Kamer ook dat de Eurocommissaris klip en klaar was: “eerst leveren” (foto 1). Maar uit gespreksverslag blijkt iets anders. Daarin staat dat Eurocommissaris NL juist hulp wil bieden, wijst op de ruimte in de Habitatrichtlijn en mogelijkheid innovaties 3/8

Ook zegt Van der Wal tegen Kamer dat Eurocommissaris heeft gezegd dat NL eerst maar eens aan de slag moet met natuurherstel voordat het wat kan verwachten van EU. In gespreksverslag staat geen woord over natuurherstel, wel over woningbouw, infrastructuur en energiestransitie 4/8

BBB heeft Kamervragen ingediend hierover. Waarom heeft minister Van der Wal eerder in debat gezegd dat Staghouwer ook aanwezig was, terwijl dit niet zo is? Waarom was natuurherstel, waarvan Kabinet zegt dat dát de reden is dat we maatregelen nemen, geen onderwerp van gesprek? 5/8

Eurocommissaris zegt dat NL gebruik kan maken van mogelijkheden en flexibiliteit in Habitatrichtlijn, waarom wordt hier geen gebruik van gemaakt Eurocommissaris wil ondersteunen bij inzet op technische oplossingen, Wat is met aanbod gedaan? Waarom dit niet aan Kamer verteld? 6/8

Eurocommissaris zegt ook dat gestelde ambities door Kabinet wel erg ambitieus zijn, om percentage onder de KDW’s te krijgen, en twijfelt ook openlijk aan de modellenwerkelijkheid die in Nederland geldt, wat heeft het kabinet met deze informatie gedaan? Alle Kamervragen hier 👇7/8

Het lijkt erop dat Kamer onjuist is geïnformeerd door Van der Wal. Ook vreemd dat minister van LNV niet bij gesprek was, terwijl dat wel is gezegd. En dat Kamer wordt voorgehouden dat is gesproken over natuurherstel terwijl het ging over woningen, verkeer en energietransitie 8/8

Nabrander: Ik heb dit verhaal gisteren ook bij NieuwsBV op NPORadio1 verteld, maar helaas sloegen ze er niet op aan en bleven ze maar vragen over natuur en stikstofdoelen en waarom ik toch altijd twijfel… Tja, waarom zou dát nou zijn?

Eindelijk had ik hierover een spoeddebat willen aanvragen, maar in de wetenschap dat dit toch geen steun zou krijgen en de collega-Kamerleden zouden verwijzen naar het commissiedebat Stikstof van 8 februari, hebben we er maar Kamervragen van gemaakt. Nogmaals hier te lezen
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16555
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

We hebben een walgelijke corrupt opererende regering.

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Afbeelding

Wie eerlijk vraagt (naar waarheid) wordt doorgaans overgeslagen in de politiek.

P O L T I T I E K - I S - S M E R I G.

De Strontemmer regeert.

Er hangt een penetrante lucht om de democratie, normen en waarden, sinds heerschap Mark Rutte de leiding heeft over de politieke strontemmer waar hij zelf het liefst elke dag in roert onder het genot van zijn niet aflatende leugens, list en kiezersbedrog.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben ontoerekeningsvatbaar gelovig atheïst en verkondig eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Plaats reactie