De bananenrepubliek der Nederlanden

Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 7919
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

De bananenrepubliek der Nederlanden: moslims accepteren als volwaardige medeburgers in onze beschaving

Bericht door hans van de mortel »

Afbeelding

𝗛𝗘𝗧 𝗪𝗔𝗦 𝗪𝗘𝗘𝗥 𝗚𝗘𝗭𝗘𝗟𝗟𝗜𝗚 𝗜𝗡 𝗛𝗘𝗧 𝗗𝗜𝗘𝗠𝗘𝗥𝗕𝗢𝗦 𝗢𝗣 𝟭𝟯, 𝟭𝟰, 𝟭𝟱 𝗠𝗘𝗜.
𝗠𝗔𝗔𝗥 𝗡𝗜𝗘𝗧 𝗚𝗘𝗭𝗘𝗟𝗟𝗜𝗚 𝗚𝗘𝗡𝗢𝗘𝗚 𝗩𝗢𝗢𝗥 𝗠𝗢𝗦𝗟𝗜𝗠𝗦


Er werd alcohol geserveerd. Op zich is er niets mis met rare mensen zoals moslims die anders zijn, ware het niet zo belachelijk dat deze mislukte mensensoort, vasthoudend blijft in het consequent blijven dragen van een rituele heidens georiënteerde hoofddoek, ook wel aan te merken als schaamhaarlap of nog bekender: kopvod volgens Geert Wilders.

Is dit voorval in het fraaie jonge Diemense bos iets om je druk over te maken? Eigenlijk niet. Maar wat zich bevindt onder de altijd strak om het hoofd gestrikte hoofddoek bij voornamelijk Marokkaanse mohammedanen (vies woord voor moslims) maakt zich wel degelijk druk om het foute drankgebruik van andersdenkenden en heeft slechts één doel voor ogen: propaganda maken voor . . . NIET voor de historische Hitler, maar voor iemand die daar verdomd veel op lijkt: de historische Arabische Mohammed. Historisch gezien te lui om te werken, maar goed genoeg om de pedofiel, sadistisch satanische nepprofeet en oorlogsmisdadiger uit te hangen.

Mohammed (naam die vooral in bijna alle gevangenissen in Europa veelvuldig voorkomt) ging als onschuldige psychopaat door het leven. Hij schroomde niet om van zijn sadistische praktijken een dagtaak te maken. Hij combineerde dit met rooftochten en misdadige oorlogsavonturen in de zandbak van Allah.

Mohammed de grote sadistische viezerik liet zijn favoriete knecht Allah angst zaaien onder zijn voornamelijk slecht geschoolde Arabische woestijn analfabeten. Mohammed (VZMH) discrimineerde en had een enorme aversie tegen vrouwen die desalniettemin jong en maagd moesten zijn om geneukt te worden. Bij meisjes vanaf zes jaar moesten Mohammed en zijn misdadige trawanten zich tevreden stellen met vingeren in het kutje van hun voorkeur. Pas wanneer een meisje negen jaren had, kon er volgens de islamitische overlevering met een dikke Arabische lul gepenetreerd worden in het maagdelijke kutje. Een onherstelbaar kutje liet uitgesloten zwangerschap verder over aan Allah.

Vrouwen waren in de ogen van Mohammed (VZMH) ontzettend dom; slechts geschikt om het onderspit te delven; en als gevolg hiervan vormen zij de meerderheid in het kokende Hellevuur van Allah waar zij het eeuwig mogen uitschreeuwen van de helse pijnen. De nepprofeet heeft dit zelf in ogenschouw mogen nemen, zo liet hij rondbazuinen in de woestijn.

Op het oergezellige sociale menslievende Diemense volksfeest waren zegge en schrijven geen moslims te vinden. Gelukkig maar. Want mohammedanen (vies woord voor moslims) houden niet van dat soort gezelligheid. Aan alcoholische versnaperingen hebben zij een nepprofeet dood volgens de wil van Allah.

Dat is raar, want ieder weldenkend mens kan bedenken dat Mohammed (𝙑𝙕𝙈𝙃 = 𝙑𝙧𝙚𝙙𝙚 𝙕𝙞𝙟 𝙈𝙚𝙩 𝙃𝙚𝙢. 𝘿𝙞𝙩 𝙤𝙢 𝙖𝙖𝙣 𝙩𝙚 𝙜𝙚𝙫𝙚𝙣 𝙬𝙖𝙩 𝙫𝙤𝙤𝙧 𝙜𝙧𝙤𝙩𝙚 𝙢𝙞𝙨𝙙𝙖𝙙𝙞𝙜𝙚𝙧 𝙈𝙤 𝙬𝙖𝙨) gebruik van alcohol had verboden omdat hij aan dronken medewerkers op zijn rooftochten, overvallen, verkrachtingen van jonge maagdelijke meisjes (vanaf negen jaar) en zijn vele aanvalsoorlogen niet zat te wachten op zijn kameel. Want anders zou hij weleens naast de pot kunnen pissen als eerste keuze-rechthebbende op een lekker jong maagdelijk mokkel.

𝗩𝗭𝗠𝗛 𝗶𝘀 𝗻𝗶𝗲𝘁 𝗱𝗼𝗼𝗿 𝗺𝗶𝗷 𝗯𝗲𝗱𝗮𝗰𝗵𝘁 𝗺𝗮𝗮𝗿 𝗱𝗼𝗼𝗿 𝟭,𝟳 𝗺𝗶𝗹𝗷𝗮𝗿𝗱 𝗺𝗼𝘀𝗹𝗶𝗺𝘀 𝘄𝗲𝗿𝗲𝗹𝗱𝘄𝗶𝗷𝗱.

Het zou de ontzettende lul, Gutmensch D66-burgemeester Erik Boog van Diemen, sieren om van zijn lullige imago van duur betaalde quasi nietsnut af te komen door tijdens een dergelijk festijn in Diemen zich te richten tot het op onze gemeenschap parasiterende mislukte moslimvolk. Ook al was daar geen moslimhond aanwezig. Logisch! Mohammedanen (vies woord voor moslims) hebben een hekel aan honden. Waarom? Dat heeft te maken met wat onder hun kopvod zit: vervuilde hersencellen vanaf de geboorte - een islamitische traditie.
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED
Mahalingam
Berichten: 49120
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De bananenrepubliek der Nederlanden

Bericht door Mahalingam »

Wil je ingenieur worden dan moet je 5 jaar lang een heel zware opleiding volgen in Delft. Vaak is men pas na 7 jaar klaar voor het echte werk.
Wil je manager worden van ingenieurs dan ben je in 2 1/2 jaar klaar en verdien je 20% meer dan een ingenieur.
Bij Rijkswaterstaat zijn de ingenieurs vervangen door managers. En benodigde kennis wordt 'op de vrije markt' ingekocht door deze managers.
Deskundigen wijten de blunder van Rijkswaterstaat aan het verval van de organisatie. Duizenden, vooral technische, arbeidskrachten verdwenen omdat die kennis aan ‘de markt’ zou kunnen worden overgelaten. Van Ginneken spreekt van ‘een groot risico’. Verwijzend naar het Afsluitdijk-debacle: ‘Dit zijn fouten die financieel echt pijn doen.’
En wat is het Afsluitdijk-debacle ? Dit:
Afsluitdijk-debacle nóg groter dan gedacht: totale kosten niet 900 miljoen maar 2 miljard

De door een blunder van Rijkswaterstaat ontspoorde renovatie van de Afsluitdijk gaat de overheid zeker 358 miljoen euro meer kosten. Daar komt nog een flink bedrag bovenop voor het vernieuwen van de spuisluizen, een klus die opnieuw aanbesteed moet worden. De totale kosten van de renovatie, inclusief 25 jaar onderhoud, lopen daardoor op tot 2 miljard euro, ruim een miljard meer dan aanvankelijk geraamd werd.

[...]
De Volkskrant onthulde vrijdag dat Rijkswaterstaat al in mei 2018, bijna een jaar voor het werk begon, wist dat de dienst cruciale informatie over waterstanden en golfhoogtes over het hoofd had gezien. ‘Dit had een grote impact op de planning en financiën van het project’, aldus Harbers.

Uit documenten die de Volkskrant heeft verkregen met een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) blijkt dat Rijkswaterstaat zichzelf klem zette door ruiterlijk schuld te erkennen voor haar eigen omissie. Het bouwconsortium Levvel (BAM en Van Oord) probeerde volgens Rijkswaterstaat een slaatje uit het mea culpa te slaan door al het meerwerk aan de dijk toe te rekenen aan die ene fout en zich onvermurwbaar op te stellen.

De minister doet nu voorkomen alsof het al drie jaar etterende conflict tussen Rijkswaterstaat en de bouwers naar tevredenheid van alle betrokkenen is geschikt. Maar partijen zijn er nog niet helemaal uit: over 87 miljoen euro bestaat nog onenigheid.
[...]
Al in het jaarverslag 2005 van de Raad van State uitte toenmalig vicepresident Herman Tjeek Willink kritiek op Rijkswaterstaat: ‘Door het uitbesteden van steeds meer taken is de inhoudelijke deskundigheid sterk verminderd.’
Vorige week oordeelde ook de Algemene Rekenkamer uiterst kritisch over (aanbestedingen door) Rijkswaterstaat. Er wordt begonnen aan projecten waarvoor op voorhand niet genoeg budget is, en de planning wordt overgelaten aan externen. Als alles uit de hand loopt, blijft verantwoording en een analyse van tegenvallers bovendien vaak uit. ‘Wat leert de minister hiervan? Wij beoordelen deze tekortkomingen als een risico voor de financiële beheersing van infrastructuurprojecten.’
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achter ... ~be414c93/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 49120
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De bananenrepubliek der Nederlanden

Bericht door Mahalingam »

Schiphol is een hell-hole. Nu vliegen weer mag lijkt het erop of iedereen zo hoog nodig moet vliegen.

Chaos op Schiphol: poging tot bestorming veiligheidscontrole


Boze reizigers hebben zondagavond op Schiphol geprobeerd de veiligheidscontrole te bestormen. Dat gebeurde nadat beveiligers een groot aantal wachtrijen afsloten omdat hun dienst er op zat, terwijl er nog lange wachtrijen stonden. Ook gisteren kampt de luchthaven nog met grote personeelstekorten bij de controles.

Zondagavond ontstond bij de veiligheidscontrole in hal 1 een handgemeen toen, ondanks de lange rijen, de beveiligers een aantal rolluiken van beveiligingsrijen sloten omdat hun dienst erop zat.

Daarop begonnen mensen die lang in de rij voor de controle moesten wachten amok te maken. De situatie werd zo grimmig, dat bedreigd beveiligingspersoneel besloot het werk neer te leggen en de hele controle te sluiten. Vervolgens liep de situatie uit de hand.

‘Zondagavond was een behoorlijk zware avond op Schiphol’, schrijft de manager van beveiligingsbedrijf CTSN, verantwoordelijk voor de controle van passagiers en handbagage, vandaag aan zijn personeel. ‘Op een gegeven moment is er een zeer gevaarlijke situatie ontstaan, waarbij de veiligheid van de medewerkers en passagiers in het gedrang kwam. Ook was er een zeer groot risico op massale doorlopers’.

Met dat laatste wordt bedoeld dat grote groepen passagiers zonder te zijn gecontroleerd naar de vliegtuigen hadden kunnen doorlopen.

Agressief

,,Er stonden lange rijen met passagiers voor de beveiliging die hun vlucht dreigden te missen’’, aldus een betrokkene. ,,Op dat moment sloten veel security lanes. De mensenmassa werd agressief en alles liep volledig uit de hand. De Marechaussee ging in grote getale op de vuist met passagiers en passagiers vochten onderling. Beveiligers werden onder bescherming van de Marechaussee weggeleid. Die hebben grote angsten uitgestaan.’’

Een woordvoerder van de Marechaussee spreekt van ‘een incident’. ,,Wij zijn erbij geroepen om de situatie te de-escaleren. Met praten hebben we de orde kunnen herstellen. Er zijn geen aanhoudingen verricht. Uiteindelijk is een aantal beveiligingsrijen heropend.’’

Dat gebeurde nadat CTSN de beveiligers na hun werkdag vroeg langer te blijven. CTSN, dat sinds december 2020 vijf jaar lang verantwoordelijk is voor de controle van passagiers en handbagage in vertrekhal 1 en 2, was niet bereikbaar voor commentaar.

Dat er een kans was dat passagiers zonder controle naar de vliegtuigen hadden kunnen lopen, is de Marechaussee niet bekend. In dat geval zouden de vertreklounges ‘achter de douane’ helemaal ontruimd moeten worden om alle aanwezigen opnieuw te controleren en hadden er geen vluchten kunnen vertrekken.

Onveilig

Ook Schiphol bevestigt ‘het incident’. ,,Zondagavond is er helaas een incident geweest bij de security controle toen reizigers hun vlucht dreigden te missen’’, zegt een woordvoerder. ,,De Marechaussee heeft ingegrepen, toen de beveiligers zich onveilig voelden. We begrijpen dat reizigers op reis willen en hun vlucht willen halen. Met onze partners zetten we alles op alles om dat mogelijk te maken.’’

Schipholtopman Dick Benschop gaf eerder deze maand al aan met de beveiligingsbedrijven om de tafel te gaan om de aanhoudend personeelstekorten te bespreken. Volgens beveiligers en vakbonden ontstaan die tekorten ook doordat Schiphol de controles steeds uitbesteedt.

Personeelstekorten

Door grote personeelstekorten ontstaan lange wachtrijen voor de controles. Dat was ook maandag weer het geval. Volgens de luchthavenwoordvoerder zijn de rijen de hele dag langer doordat er minder beveiligingspersoneel is dan gepland. Ook maandagavond moeten reizigers nog rekening houden met langere wachttijden.

Bovenop het algehele tekort aan beveiligingsmedewerkers waren er ook minder oproepkrachten beschikbaar dan gepland. Het overige personeel moest daardoor langer doorwerken. Op Twitter circuleerde een filmpje van een beveiliger die vanwege de drukte flauwviel.

Volgens de woordvoerder rekent Schiphol tot aan de zomervakantie dagelijks op passagiersaantallen die vergelijkbaar zijn met die van tijdens de meivakantie, toen veel vluchten moesten worden geannuleerd op de luchthaven door drukte en personeelstekorten. Afgelopen weekend schrapte onder meer KLM tientallen vluchten doordat de maatschappijen ook kampen met personeelstekorten, zowel onder het vliegend personeel als bij de afhandeling van passagiers en bagage.

Minder vluchten

Vakbond FNV, die al jaren waarschuwt voor problemen op Schiphol vanwege personeelstekorten, reageert geschrokken. ,,We hebben juist vandaag weer lange gesprekken met de luchthaven en de bedrijven gevoerd om werk op Schiphol weer aantrekkelijk te maken’’, zegt vakbondsbestuurder Joost van Doesburg. ,,Dat heeft nog geen resultaat opgeleverd.’’

,,Het werken moet echt aantrekkelijker worden. Dit soort opstootjes bereiken dat niet. En de salariëring van beveiligers is maar iets beter dan elders op de luchthaven. Op andere plekken in het land verdienen beveiligers evenveel, maar met een veel lager werkdruk.’’

De bond herhaalt zijn eis dat Schiphol het aantal vluchten moet terugbrengen naar het niveau dat haalbaar is met de huidige aantallen medewerkers. ,,We gunnen iedereen een fijne en veilige vakantie, maar een veilige vakantie begint op de luchthaven. Dat lukt nu niet.’’
https://www.ad.nl/economie/chaos-op-sch ... ~a83550c6/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85795
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De bananenrepubliek der Nederlanden

Bericht door Ariel »

Gratis energietoeslag van 800 euro voor daklozen. :razz:
Daklozen krijgen energietoeslag van 800 euro: ’Staan te trappelen om drank te halen’

„Het is één groot feest. Ze staan te trappelen om bier bij de Jumbo te halen of om naar de drugsdealer te gaan”, aldus Jolanda Eilander over ’haar’ daklozen. Die hebben opeens geld. Eilander is de eigenaar van het sociaal pension De Opvang in Alkmaar.

Jolanda Eilander van het sociaal pension De Opvang is woest. Want de daklozen van Alkmaar hebben een energietoeslag gekregen van de gemeente Alkmaar.

Afbeelding

Een stuk of 38 daklozen van De Opvang in Alkmaar hebben die ook gekregen, bevestigt Eilander. „Het gaat al snel om 800 euro. 800 euro naar mensen die er niets aan hebben. Daar gaan ze drank en drugs van halen. Bij velen is het geld al op. Wij zijn de voorschieters van de drugsbaronnen.”

Ze vermoedt een foutje bij de gemeente. „Een druk op de knop en iedereen had het geld. De gemeente was te beroerd om te kijken wie energie betaalt of niet.”

Directeur bestuurder Hil Rabenberg van de regionale opvang DnoDoen geeft ook aan dat er geld gestort is bij cliënten.

De gemeente Alkmaar zegt dat de energietoeslag in Alkmaar inderdaad is gegeven aan inwoners met een laag inkomen. „Hier vallen ook inwoners onder die in de opvang verblijven of met een briefadres. Met dit extra geld kan (een deel van) de energiekosten worden betaald. Daarmee hebben wij uitvoering gegeven aan een kabinetsregeling.”

Gasprijzen
De energietoeslag was in dit geval in het leven geroepen zodat inwoners met een lichte portemonnee gecompenseerd worden voor de hoge gasprijzen. De gasprijzen vliegen de pan uit na Ruslands inval van Oekraïne. „Het is te gek voor woorden, ze betalen geen gas. Ze betalen helemaal niets.”

„Eentje heeft zelfs 1500 euro gehad. Dat is zogenaamd voor een scooter. Hij heeft niet eens een rijbewijs. ”

Eilander schat dat honderden, 600 tot 700 mensen, die uitkering ’onterecht’ gehad hebben. „Een half miljoen flikkeren we overboord. We hadden nog beter de kont ermee kunnen afvegen, want nu hebben we er ook nog ellende van.”

Ze licht toe. Het is even de hel op aarde bij het pension, geeft ze aan. „Ze wonen bij mij (het sociaal pension), ook overdag. Ze zijn hier als ze al drank en drugs op hebben. Ze hebben net ook nog vakantiegeld gehad. Het zijn de zwaarste weken van het jaar. Hopelijk is het over een week of twee helemaal op.”

„Het is toch triest. Het had zoveel beter besteed kunnen worden aan mensen die het echt nodig hebben. Denk aan alleenstaande moeders met kinderen, mensen die het koud hebben en de kachel niet meer durven open te draaien.”

Volgens de gemeente is het aan de ’ontvanger’ hoe het uitgegeven wordt. „Er zit voor geen enkele ontvanger van de toeslag een bestedingsplicht of voorwaarden betreffende de besteding aan verbonden. Het is aan de inwoner die op meerdere fronten geconfronteerd wordt met hogere lasten door de stijging van de energieprijzen om te bepalen hoe hij deze toeslag besteedt. Het is een zeer eenzijdig beeld dat inwoners in de opvang of met een briefadres allemaal een verslavingsachtergrond zouden hebben.”

Bewind
Angela Jansen, die mensen helpt in inloophuis De Steiger, ook in Alkmaar, betwist dat het geld zomaar wordt uitgeven. Dat kan niet. De daklozen staan doorgaans onder bewind. Sterker nog, ze merkte dat het juist een gedoe was om aan het geld te komen. Ze moest veel Alkmaarders helpen met ingewikkelde digitale formulieren.

Eilander onthult: Bewindvoering stelt in de praktijk niet altijd even veel voor. „Als een cliënt het geld wil uitgeven, zal een bewindvoerder niet snel weigeren. Een cliënt kan een juridisch proces starten voor een nieuwe bewindsvoerder. De rechter gaat doorgaans akkoord. Niemand zit op zo’n proces te wachten, een bewindvoerder heeft ook personeel te betalen.”

„Ik doe dit al veertig jaar. Het is zo krom als de pest, maar dit is hoe het werkt.” Het is anders als het om een gezin gaat, geeft ze aan.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Mahalingam
Berichten: 49120
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De bananenrepubliek der Nederlanden

Bericht door Mahalingam »

Mislukt misdaadbestrijdingsteam MIT heeft overheid bijna 160 miljoen gekost

‘Superopsporingseenheid’ Het opgeheven Multidisciplinair Interventie Team kostte jaarlijks tientallen miljoenen, blijkt uit financiële stukken. Volgens het ministerie is het „geen weggegooid geld”.

De rijksoverheid heeft vanaf 2020 zo’n 158 miljoen euro uitgegeven aan het vorige week opgeheven Multidisciplinair Interventie Team (MIT), dat de zware misdaad zou gaan bestrijden. Dit blijkt uit interne financiële stukken van het ministerie van Justitie en Veiligheid die zijn geopenbaard na een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur en een aanvullende reactie van het ministerie.

Minister van Justitie en Veiligheid Dilan Yesilgöz (VVD) trok vorige week de stekker uit het MIT, voordat het überhaupt een crimineel heeft weten te arresteren. Het MIT moest een nieuwe superopsporingseenheid worden waarin politie, douane, marechaussee, de Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst (FIOD) en het Openbaar Ministerie zouden samenwerken.

De oprichting van het MIT werd in oktober 2019 aangekondigd door toenmalig Justitie-minister Ferd Grapperhaus (CDA) en vormde het belangrijkste onderdeel van het ‘breed offensief tegen ondermijnende criminaliteit’ dat Grapperhaus naar aanleiding van de moord op de Amsterdamse advocaat Derk Wiersum lanceerde.

Bij het MIT zouden vierhonderd personen gaan werken. Zij zouden zich richten op het opsporen en ontmantelen van criminele netwerken en „het aanpakken van sleutelfiguren”. Op het MIT klonk felle kritiek, onder meer omdat het nieuwe misdaadbestrijdingsteam met bestaande opsporingsdiensten zoals de landelijke recherche zou concurreren.

Als Kamerlid liet Yesilgöz regelmatig weten zorgen te hebben dat het MIT bestaande opsporingsteams zou „leegtrekken”. Criminoloog Cyril Fijnaut noemde de oprichting van het MIT „het domste plan in de geschiedenis van de Nederlandse politie”.

Vorige week maakte minister Yesilgöz een „koerswijziging” bekend. Zij achtte het gezien de grote problemen op het vlak van zware misdaad en ondermijning „ noodzakelijk om over te gaan naar een model waarin resultaten worden geboekt’’.

Het MIT, waar op dit moment honderd personen werken, verdwijnt deze zomer. Daarmee blijft bestrijding van zware misdaad bij de reeds bestaande opsporingsdiensten liggen. Wel komt met ingang van 1 juli een nieuwe instantie, de Nationale Samenwerking tegen Ondermijnende Criminaliteit (NSOC), waarin de bij het MIT betrokken partijen inlichtingen zullen delen.

‘Geen weggegooid geld’

In de periode 2020 tot en met 2022 heeft de rijksoverheid in totaal 158 miljoen euro aan het MIT uitgegeven, blijkt uit de interne financiële documenten en een reactie van het ministerie. Van dat bedrag is zo’n 90 miljoen euro direct aan het MIT besteed. De overige tientallen miljoenen waren voor het versterken van de politie, OM en andere ‘moeder-organisaties’ van het MIT. Het geld is besteed om de effecten van de MIT-oprichting te kunnen ondervangen, zoals het werven van nieuw personeel nadat medewerkers naar het MIT overstapten.

Hoewel de superopsporingseenheid verdwijnt, zijn de MIT-miljoenen volgens het ministerie van Justitie „geen weggegooid geld”. Zo is het geld gebruikt voor de opbouw van het samenwerkingsverband tussen politie, douane, marechaussee, FIOD en OM dat zal voortleven in het nieuwe NSOC. Ook is met de MIT-miljoenen een „multidisciplinair datacentrum” gebouwd.

Voor het MIT was vanaf 2023 jaarlijks een bedrag van 93 miljoen euro begroot. Het ministerie verwacht dat de komende weken duidelijk wordt hoeveel van dat geld naar het nieuwe NSOC overgaat en welk bedrag de politie en andere betrokken organisaties ontvangen voor de aanpak van zware misdaad en ondermijning.
https://www.nrc.nl/nieuws/2022/06/01/mi ... t-a4131162
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85795
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De bananenrepubliek der Nederlanden

Bericht door Ariel »

Het mag wat kosten. Het ministerie hoeft het toch niet zelf te bekostigen. De burger betaald.
Nieuwe belhokjes op ministerie kosten miljoenen: ’Net kleine sauna met geur van dennenhout’

Op het ministerie van Buitenlandse Zaken is onrust ontstaan over de plaatsing van zestig belhokjes. De houten cabines – waarin ambtenaren zich kunnen terugtrekken om te telefoneren – kosten 7,6 miljoen euro. Omgerekend is dat 127.000 euro per hokje. Een woedende medewerker: „Deze cellen zijn de kafkaëske kers op de troosteloze taart die ons gebouw is.”

Afbeelding

Het megaministerie aan de Rijnstraat in Den Haag – met daarin de ministeries van Buitenlandse Zaken en Infrastructuur en Waterstaat – is sinds de oplevering in 2017 een bron van ellende. Ambtenaren klagen al jaren steen en been over een tekort aan werkplekken, over slechtzittende designstoelen, ramen die onverwachts springen en herrie in de kantoortuin.

Kolderieke belcabines
Om enigszins aan de kritiek tegemoet te komen, heeft het Rijksvastgoedbedrijf recent zestig belhokjes in het pand geplaatst. „Deze belcellen zijn geplaatst om in de open werkgebieden ruimte te bieden om te telefoneren of digitaal te overleggen”, laat een woordvoerder weten. Aan de zestig houten hokjes – met een designkrukje en een plankje voor de laptop – hangt een prijskaartje van 7,6 miljoen euro.

De ondernemingsraad van Buitenlandse Zaken slaat alarm over de opmerkelijke aanschaf. „Alles wat mis is met onze huisvesting wordt vereenzelvigd in deze kolderieke belcabines”, meldt een lid van de Vereniging van de Dienst Buitenlandse Zaken (VDBZ), die deel uitmaakt van de ondernemingsraad. „Enkele problemen: ze zijn ten koste gegaan van toch al schaarse werkplekken. Ze zijn niet gebruikersvriendelijk noch geluidsdicht. Het grootste probleem: ze zijn duur. Absurd duur. Deze cellen zijn de kafkaëske kers op de troosteloze taart die ons gebouw is.”

Ambtenaren in het megaministerie noemen de hokjes gekscherend ’de sauna’s’, omdat ze van binnen volledig van hout zijn. „Bovendien ruiken ze naar dennenhout, het heeft alles weg van een kleine sauna”, zegt een anonieme medewerker. „Het is op zich fijn dat er nu plekken zijn waar we ons even kunnen terugtrekken. Maar waarom zijn ze zó duur?”

Bij de oplevering van het megaministerie in 2017 is een 25-jarig contract afgesloten met een consortium van bouwbedrijf BAM en schoonmaakbedrijf ISS. Zij regelen voor een kwart eeuw het onderhoud, de catering en alle andere faciliteiten in het pand. Een ’wurgcontract’, noemt VDBZ-voorzitter Job van den Berg het: voor elk wissewasje kan het consortium een torenhoge rekening indienen.

Niet meer dansen
„Buitenlandse Zaken betaalt ruim 400.000 euro voor de verbouwing van één vergaderruimte, 1200 euro om een schilderij op te hangen en 500 euro om voor een evenement een barkruk te huren”, stelt Van den Berg. Ondertussen moet er van alles aan het omstreden pand worden verbouwd, onder meer doordat sommige etagevloeren amper belast kunnen worden. Zo kregen de 6000 ambtenaren in het gebouw in 2019 te horen dat er niet meer gedanst mocht worden in het restaurant en dat er geen pakken printpapier meer gestapeld mochten worden in de printerruimtes.

Het Rijksvastgoedbedrijf bevestigt aan De Telegraaf dat de splinternieuwe belhokjes per stuk ruim 120.000 euro kosten. „Het betreft de kosten voor aanschaf, schoonmaak, verlichting, ventilatie, onderhoud en indien nodig vervanging, over een looptijd van 20 jaar als onderdeel van het contract met het consortium”, laat de woordvoerder weten. „Dat zit dus allemaal bij de prijs in. Als er een hokje stukgaat, wordt het kosteloos vervangen.”
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Mahalingam
Berichten: 49120
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De bananenrepubliek der Nederlanden

Bericht door Mahalingam »

Er is een streek en die heet 'Veenkoloniën". Ooit was daar veen maar dat is afgegraven en met turfschepen naar elders vervoerd via kanalen. Toen het op was konden de bewoners gaan werken in de kartonindustrie. En werden hun plaggenhutten vervangen door stenen bouwsels.
De kartonindustrie is inmiddels ter ziele.
De kanalen bleven ongebruikt achter. En toen kwam het idee om er pleziervaart mogelijk te maken. En zo kwamen er in de gemeenten Oude- en Nieuwe Pekela beweegbare bruggen. 49 stuks.
En nu met de verarming (relatief) van Groningen is er geen geld om al die bruggen te onderhouden.
Dus gaan er veel weg (21) en moeten kinderen en bakfietsmoeders stukken omlopen en omrijden om bij de school te komen. In dergelijke buitengewesten zijn de inboorlingen daar tegen bestand.

https://nos.nl/artikel/2409697-pekela-h ... ruggen-weg

Hoe anders is dat in Apeldoorn.
Als een werkgever iemand treft met een diploma van Centrum voor Veiligheid en Digitalisering dan weet die: dat is een luie donder. Want:
Apeldoorn wil voor 650.000 euro tijdelijke brug over kanaal leggen, zodat studenten niet hoeven om te lopen

Afbeelding

De brug moet het kanaal oversteken nabij de Spoorstraat, en zo de route tussen station en Wapenrustlaan korter maken. ‘Kunnen de studenten en andere bezoekers for the time being niet gewoon via de even verderop gelegen Welgelegenbrug lopen?’, is de eerste vraag die boven komt drijven. Dan ben je maar een paar minuten langer onderweg. Voor de gemeente is dat echter geen optie, laat woordvoerder Esther Naber weten. ,,Binnen het onderwijs is goede bereikbaarheid heel belangrijk, en ook dat studenten een directe en veilige verbinding hebben van de ene onderwijslocatie naar de andere. Een route via de Welgelegenbrug kost studenten te voet te veel tijd.’’
[...]
Ze verwacht dat niet alleen de 150 tot 200 studenten en overige CVD-bezoekers de brug zullen gebruiken. ,,Ook anderen die werken aan de overzijde van het kanaal, of mensen die in die wijk wonen, zullen deze snellere, directere loopverbinding naar het station gaan gebruiken.’’
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 49120
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De bananenrepubliek der Nederlanden

Bericht door Mahalingam »

Als het goed is heeft nu iedereen zoals de bureaucraten in Brussel hebben bepaald, op iedere verdieping een rookmelder hangen.
Die dingen waarschuwen met geluid dat te boek staat als 'doordringend' en de meeste gaan 10 jaar mee. Helaas is de effectiviteit sterk beperkt door verkeerde voorschriften.
Rookmelder voor helft Nederlanders onhoorbaar

Nederland hangt sinds afgelopen vrijdag vol rookmelders waarvan het alarmsignaal een zo hoge frequentie heeft dat ruwweg de helft van de bevolking er finaal doorheen slaapt. Specialisten hebben beleidsmakers al eerder gewaarschuwd dat de melders door velen niet worden gehoord, maar daar werd niet naar geluisterd.


Overheden stellen wel eisen aan de geluidssterkte van rookmelders, maar niet aan de toonhoogte. Een misser van jewelste, zegt audiologisch deskundige René van der Wilk, zeker nu de plicht om op elke etage minstens één rookmelder te hebben per 1 juli van alleen nieuwbouw is uitgebreid naar alle bebouwing. Australisch onderzoek wees in 2009 al uit dat van rookmelders met een hoge frequentie maar 44 procent van de proefpersonen wakker werd, van rookmelders met een lage frequentie 92 procent. ,,Daarmee red je dus meer mensenlevens”, aldus Van der Wilk. CDA-Europarlementariër Toine Manders is geschokt. Hij kaart de zaak vandaag aan bij Eurocommissaris voor de interne markt Thierry Breton en wil snel maatregelen, ‘voordat er doden vallen’.
https://www.ad.nl/binnenland/rookmelder ... ~a7e5b281/

Snel maatregelen nemen is zinloos. Zoals al gezegd: de meeste melders zullen de komende 10 jaar blijven werken. Deze allemaal over een paar jaar door de burgers te laten vervangen omdat de overheid ze dan afkeurt , zal een moeizame operatie zijn.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85795
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De bananenrepubliek der Nederlanden

Bericht door Ariel »

Wie had dit een paar jaar geleden kunnen voorspellen. Wat triest.
Afval regio Nijmegen blijft mogelijk staan door personeelsgebrek

Reinigingsdienst Dar kan niet garanderen dat alle vuilnis in de regio Nijmegen in de komende twee maanden wordt opgehaald. Reden is het gebrek aan personeel in combinatie met de vakantietijd. Dar spreekt van „een personele uitdaging in de zomer.”

Volgens de reinigingsdienst is er al langer sprake van te weinig personeel. Dat is tot nu toe ondervangen door kantoorpersoneel in te zetten, een groter beroep te doen op een uitzendbureau en wervingscampagnes. Maar in juli en augustus wordt dat erg lastig, aldus Dar.

De reinigingsdienst zal op de eigen website en via sociale media telkens een week van tevoren laten weten of het afval mogelijk op een andere dag of helemaal niet wordt opgehaald. Als de uitval te groot wordt heeft de dienst een calamiteitenplan achter de hand, aldus een woordvoerster. Dar heeft in de derde week van juli al veel extra werk door de Vierdaagse en de bijbehorende feesten in Nijmegen.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 7919
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

De vrije godenrepubliek der Nederlanden

Bericht door hans van de mortel »

Afbeelding

𝗗𝗘 𝗧𝗜𝗘𝗡 𝗚𝗘𝗕𝗢𝗗𝗘𝗡 𝗘𝗡 𝗛𝗢𝗘 𝗠𝗢𝗦𝗟𝗜𝗠𝗦 𝗗𝗔𝗔𝗥 𝗧𝗘𝗚𝗘𝗡𝗢𝗩𝗘𝗥 𝗦𝗧𝗔𝗔𝗡

Allah, de van oorsprong Arabische maangod en ook niet de beroerdste onder alle lachwekkende afgoden, ging naar de beste voorhanden zijnde Arabische moslimgeleerde op aarde die nog over was gebleven in de 23e eeuw en bood hem de Tien Geboden aan die een paar duizend jaar eerder aan Mozes verplicht waren gesteld: “Ik heb hier tien voortreffelijke geboden voor wat er nog is overgebleven van jullie mohammedanen waarmee jullie je leven kunnen verbeteren.”

De verbaasde Arabische hoogste in rang korangeleerde vraagt verbaasd: “Wat zijn geboden?" Waarop Allah antwoordt: “Het zijn duidelijke onbesmette regels voor het leven.”
“Kunt u ons een voorbeeld geven, majesteit?” vraagt de hoogste in rang Arabische korangeleerde die moeite heeft met te begrijpen wat Allah nu bedoelt.

Allah, inmiddels als ongeduldig type, nerveus geworden, antwoordt met ingehouden woede: “Gebod zes, klootzak! - Gij zult niet doden.”
“Niet doden?” reageert de Arabische woestijngeleerde stomverbaasd. “We zijn niet geïnteresseerd - dus hoepel maar op Allah! Wij houden ons aan de geboden van onze voortreffelijke profeet Mohammed”.

P.S.: Wie was de historische profeet Mohammed eigenlijk waaraan ruim 1,7 miljard mohammedanen (vies woord voor moslims) zich spiegelen, waaronder de meest schijnheilige salafist in Nederland, hoofd van de Rotterdamse politie en burgemeester in Rotterdam: klootzak Ahmed Aboutaleb. Deze salafistische moslimlul is goedgekeurd en geschikt bevonden tot hoofd politie door het Openbaar Ministerie onder leiding van beroepsonrustzaaier en aartsleugenaar-oplichter Mark Rutte.

Mohammed was een Arabische woestijn pedofiel, haatzaaier, psychopaat, verkrachter van vele jonge buitgemaakte meisjes op zijn vele rooftochten waarbij hij de eerste keus voor zichzelf nam en de rest om te verkrachten aan zijn manschappen overliet. Als sadist – hoort bij zijn psychopaatzijn - gaf hij regelmatig opdracht tot martelen om achter een bekentenis te komen waar zich de verstopte buit bevindt.

𝗛𝗲𝘁 𝗶𝘀𝗹𝗮𝗺𝗶𝘁𝗶𝘀𝗰𝗵 𝘃𝗮𝗿𝗸𝗲𝗻: 𝗺𝗼𝗲𝗱𝗲𝗿 𝘃𝗮𝗻 𝘀𝗮𝗱𝗶𝘀𝗺𝗲, 𝗵𝗮𝗮𝘁 𝘁𝗲𝗴𝗲𝗻 𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀𝗱𝗲𝗻𝗸𝗲𝗻𝗱𝗲𝗻 𝗲𝗻 𝗴𝗲𝘄𝗲𝗹𝗱. 𝗚𝗲𝗲𝗻 𝘇𝗶𝗻𝗻𝗶𝗴 𝘄𝗼𝗼𝗿𝗱 𝘂𝗶𝘁 𝘁𝗲 𝗸𝗿𝗶𝗷𝗴𝗲𝗻.
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16564
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

De smerige 'Weg-Met-Ons-Politiek' van bestuurders

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Afbeelding

Eerste officiële blokkeerburgemeester in Nederland

Columnist Leon Verdonschot bepiest de laffe hypocriete vrouwelijke CDA-burgemeester uit Goor die de titel mag voeren van doctorandus. Een nieuw dieptepunt in onze smerige achterbakse 'weg-met-ons-politiek:
"Beste CDA-burgemeester Ellen Nauta van Goor,

In januari 2021 keken we in Nederland naar het nieuws, en zagen de grote finale van vier jaar Trump: een poging tot een staatsgreep, aangemoedigd door de man die zelf vier jaar in het Witte Huis had gezeten.
In juli van het jaar erna is een blik in eigen land voldoende om van de ene verbijstering in de volgende ontzetting te vallen. Dan zie je bijvoorbeeld ex- Fvd’er Eva Vlaardingerbroek op Fox News (de enige zender in de VS die de hoorzittingen over de Capitool-bestorming niet live uitzendt) met een boerenzakdoek rond haar nek geknoopt uitleggen dat het Nederlandse systeem zich laat samenvatten in één woord: ‘communisme’.
Of dan zap je verder en zie je Thierry Baudet aan het woord in de Tweede Kamer, in dezelfde week dat Russische raketten neervallen in woonwijken in het zuiden van Oekraïne, dezelfde week waarin het Moskouse gemeenteraadslid Aleksej Gorinov tot zeven jaar in een strafkolonie werd veroordeeld omdat hij de ‘speciale militaire operatie’ in Oekraïne een oorlog noemde. En dan hoor je Baudet zeggen over Poetin, de leider van de regering die het Nederlandse onderzoek naar de moord op 196 landgenoten in de MH17 door een Russische Buk-raket ‘een schijnvertoning’ noemt: ‘Ik denk dat hij het goed doet. Ik denk dat het een van de beste leiders is, zeg maar, van de Europese wereld die we nu hebben. Hij staat voor zijn land.’
Dan zap je opnieuw verder, en zie je boze boeren het bedrijf Schouten Food in Goor blokkeren. Dat bedrijf maakt vleesvervangers. Waarom boeren dat bedrijf blokkeerden? Allereerst omdat Schouten familie zou zijn van Carola Schouten, voormalig minister van Landbouw. De grap was: directeur Peter Schouten bleek wel een naamgenoot, maar geen familie. Maar ook feiten kun je blokkeren. De belangrijkste reden van de blokkade was dat het bedrijf op hun site de bezwaren tegen vlees vermeldt. Althans een deel, want het grootste bezwaar (het doden van dieren na een ellendig leven) staat er niet eens op. Die site moet worden aangepast, eisten de boeren. Het woord ‘cancelcultuur’ wordt te pas en te onpas gebruikt, maar dit is pas het ware cancellen: als agrariër een andere agrariër met een blokkade dwingen zijn website aan te passen, omdat die tekst erop je niet aanstaat. Het lijkt wel communisme, zou Eva Vlaardingerbroek zeggen, als dat haar uitkwam.
Er is natuurlijk maar één remedie tegen al deze vijanden van de vrije samenleving en de feiten, en dat is er nooit voor buigen. Daar heb je politici en bestuurders met een ruggengraat voor nodig. Helaas heeft de gemeente Goor niet zo’n bestuurder, maar u, een laffe kwezel die het niet onaanvaardbaar vindt dat in haar gemeente een bedrijf wordt geblokkeerd, gechanteerd en geïntimideerd. Nee, u ging langs en concludeerde dat de sfeer ‘gemoedelijk’ was. Een gemoedelijke blokkade: wauw. Die onthou ik, voor naast de gezellige vechtpartij en knusse bedreiging. Vervolgens tekende u ter plekke een petitie van de blokkeerboeren tegen de opdracht van bemiddelaar Remkes. Waarmee u feitelijk een deelnemer aan de blokkade werd. Een nieuw dieptepunt: onze eerste officiële Nederlandse blokkeerburgemeester."
P.S.:
Dan zie je bijvoorbeeld ex- Fvd’er Eva Vlaardingerbroek op Fox News . . .
Zij is niet voor niks een ex. Misschien wel de partij uitgezet. Maakt niet uit, zij is een ex. En dat laffe huichelachtige CDA-exemplaar dat als burgemeester zo graag in het spoor van de beroepsleugenaar Mark Rutte treedt is geen ex, maar een afspiegeling van de huidige glijdende schaal richting afgrond van de smerige politieke hypocrisie, lafheid en hand boven het hoofd houden van de meest achterbakse hypocriete tweedehands plagiaatreligie Islam.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben ontoerekeningsvatbaar gelovig atheïst en verkondig eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Boudewijn Atsma
Berichten: 744
Lid geworden op: do jun 30, 2022 12:04 am

Re: De smerige 'Weg-Met-Ons-Politiek' van bestuurders

Bericht door Boudewijn Atsma »

Hans v d Mortel sr schreef:
za jul 23, 2022 1:53 pm

Zij is niet voor niks een ex. Misschien wel de partij uitgezet.
Nee, ze is er uitgestapt nadat Baudet zich te buiten ging aan antisemitisch gebral.

De extremistische waanzin die ze nu uitbraakt sluit overigens nauw aan op het geblaf van Van Meijeren en Baudet.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85795
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De smerige 'Weg-Met-Ons-Politiek' van bestuurders

Bericht door Ariel »

Boudewijn Atsma schreef:
za jul 23, 2022 1:55 pm

Nee, ze is er uitgestapt nadat Baudet zich te buiten ging aan antisemitisch gebral.
Wat een flauwe kul. Wat gebral betreft, kan Baudet nog veel van je leren.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85795
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De bananenrepubliek der Nederlanden

Bericht door Ariel »

Ambtenaren hielpen zware criminelen aan valse identiteit met ‘gekloonde’ paspoorten

Ambtenaren ‘kloonden’ paspoorten voor de top van de onderwereld, waarmee de zwaarste criminelen – onder wie Ridouan Taghi – onder de radar konden blijven. Zeker lagere overheden hebben het gevaar lang onderschat, en nog heerst er naïviteit.

Een bezorgde burger meldt zich eind 2014 bij de balie van de afdeling reisdocumenten van de gemeente Utrecht. Er is iets geks met zijn paspoort. Het is geblokkeerd omdat het als vermist is opgegeven. Alleen heeft de man dat zelf niet gedaan. Hij is al bij de politie geweest, die heeft hem geadviseerd contact op te nemen met de gemeente. Na zijn melding begint die een intern onderzoek. Er zit iets scheef bij de afdeling Burgerzaken.

Daar loopt Mohamed K. dan al een paar maanden stage. Hij is er begonnen op zijn zeventiende. Op de afdeling houdt hij zich onder andere bezig met de aanvragen van paspoorten en identiteitskaarten. Aanvragers die een nieuw reisdocument nodig hebben, identificeren zich bij hem en geven een pasfoto af. Deze voegt hij vervolgens bij een aanvraagformulier. Als de aanvrager dat heeft ondertekend en heeft betaald, stuurt Mohamed alles op naar een externe partij die het document vervolgens fabriceert: de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens.

Zodra het document een paar dagen later af is, moet het worden uitgereikt door een ándere medewerker van Burgerzaken. Dit zogenaamde ‘vierogenprincipe’ moet een dubbele controle verzekeren. Daar gaat het mis. Hij vraagt paspoorten aan voor onwetende burgers en doet dat via een spoedprocedure waarbij het proces in één dag afgehandeld wordt. Zo weet Mohamed K. de dubbele controle betrekkelijk eenvoudig te omzeilen en kan hij eigenhandig paspoorten uitgeven.

Na uitvoerig onderzoek van de gemeente Utrecht blijkt dat hij in drie maanden zo minstens dertien valse paspoorten heeft laten vervaardigen. Beter: gekloonde paspoorten. Het waren immers echte paspoorten, met de identiteit van een bestaand persoon, maar met de foto van de crimineel voor wie ze waren aangevraagd.

Mohamed K. had de pasfoto’s van criminelen laten plaatsen op paspoorten op naam van onwetende burgers. Toen zij bemerkten dat er iets mis was, liep de stagiair tegen de lamp. Omdat hij minderjarig was, is hij uiteindelijk veroordeeld tot vier maanden jeugddetentie.

Onder de radar
Een valse identiteit is goud waard voor criminelen die onder de radar willen blijven. Het stelt hen in staat vrijelijk te reizen, hotelovernachtingen te boeken en appartementen te huren of zelfs kopen. Met een paspoort op een andere naam wordt een crimineel in één klap onzichtbaar voor de instanties.

Het Nederlandse paspoort staat bekend als technisch hoogstaand, veilig en zeer moeilijk na te maken, waardoor het wereldwijd wordt vertrouwd. Die hoge kwaliteit is niks meer waard als ambtenaren onbewust of bewust de procedures niet naleven, want dat hele namaken is niet meer nodig.

Een Kamerbrief die staatssecretaris Digitalisering en Koninkrijksrelaties Alexandra van Huffelen (D66) vrijdag 8 juli naar de Tweede Kamer stuurde, schetst een zorgwekkend beeld.

De afgelopen tien jaar zijn structureel fouten gemaakt in de uitgifte van paspoorten. Uit een steekproef onder zeventien gemeenten bleek dat in een kwart van de gevallen de procedures niet werden gevolgd. Voor het onderzoek werden aanvragen voor 8,7 miljoen paspoorten gecontroleerd. Het vierogenprincipe werd 2,4 miljoen keer geschonden. Dat betekent dat deze paspoorten steeds werden aangevraagd en uitgegeven door een en dezelfde ambtenaar, die dus doodeenvoudig zou kunnen frauderen op bestelling.

In ruim 180.000 gevallen werd een pasfoto goedgekeurd door een ambtenaar nadat de software de foto had afgekeurd. Er werden paspoorten uitgegeven buiten de openingstijden en er zijn er ook documenten verstrekt nadat de aanvraagtermijn van drie maanden al verlopen was.

Inmiddels lopen er, volgens Van Huffelen, meerdere strafrechtelijke onderzoeken naar corrupte ambtenaren. Hoeveel dat er zijn wordt, omwille van het vertrouwelijke karakter van de onderzoeken, niet vermeld. Wel is inmiddels in tientallen gevallen vastgesteld dat criminelen gebruikmaken van legaal uitgegeven paspoorten met daarop een andere foto dan die van de persoon wiens naam op het document staat.

‘Noffel’ duikt op in Dublin
Een van de paspoorten die Mohamed K. vervalste, duikt op 15 april 2016 op bij een huiszoeking in de Ierse hoofdstad Dublin. Die dag klopt de Ierse politie, in het kader van een strafrechtelijk onderzoek naar onderwereldgeweld, aan bij een luxeappartement dat wordt toegeschreven aan een van de beruchtste drugsfamilies van Europa, de Kinahan-clan. De Amsterdamse crimineel Naoufal ‘Noffel’ F. doet de deur open. De Nederlandse politie zoekt hem al een tijd omdat hij in beeld is gekomen als moordmakelaar en opdrachtgever voor een mislukte liquidatie in Diemen eind 2015. Niemand had hem in Dublin vermoed.

Naoufal F. heeft nóg een vals paspoort én een vals Belgisch identiteitsbewijs op naam van ene Fouad Z. Hij stelt zich voor als Omar G. uit Zaandam en overhandigt het Nederlandse paspoort op diens naam. Het is een origineel document, met F.’s foto erop. Uit later onderzoek zal blijken dat het ook gebruikt is om in september 2015 een hotel in Düsseldorf te boeken. Het paspoort blijkt op 30 januari 2014 te zijn opgemaakt in Den Haag, door gemeenteambtenaar Mildred van D.

Volgens het Openbaar Ministerie heeft zij in de periode 2009 tot en met 2014 zeker 22 paspoorten gekloond voor de toenmalige top van de Nederlandse onderwereld. Volgens justitie deed Van D. dat in opdracht van Faysal N. Hij is het jongere broertje van Mohamed Nyabi, alias ‘Nibit’, die sinds dit voorjaar op de Nationale Opsporingslijst staat vanwege grootschalige internationale drugshandel en betrokkenheid bij een ontvoering in Duitsland.

‘Nibit’ werd in oktober 2013 aangehouden in Ecuador nadat er vier ton cocaïne in beslag genomen was in havenstad Guayaquil. In het persbericht dat de Ecuadoraanse autoriteiten destijds verspreidden, wordt hij anders genoemd: Mohamed S. Het blijkt de naam van een bewoner van de Haagse Molenwijk, die op dat moment gewoon in Nederland was. Ook Mohamed Nyabi maakte, volgens het Openbaar Ministerie, destijds gebruik van een paspoort dat verstrekt was door Mildred van D.

Het is niet met zoveel woorden gezegd, maar het Openbaar Ministerie vermoedt dat criminelen in de zaak van de paspoorten die in Den Haag zijn verstrekt, aanmerkelijk geraffineerder te werk gingen dan de Utrechtse stagiair. De gedachte is dat de gekloonde paspoorten werden uitgegeven met medeweten van de personen wier identiteit werd misbruikt – onder wie ook de genoemde Omar G.

Taghi
Aanwijzingen voor die theorie zijn terug te vinden in diverse dossiers. Zo wordt er in het onderzoek 26Koper melding gemaakt van het feit dat een zekere Mouhsin L. gedurende bepaalde periodes 1000 euro per maand betaald kreeg. Zijn identiteit was gekloond door Ridouan Taghi.

De toendertijd door het emiraat opgegeven reden dat Taghi in 2019 uit Dubai werd gezet, is nota bene dat hij gebruikmaakte van een valselijk opgemaakte persoonsbewijs onder de naam Mouhsin L. Ook dat paspoort was in Den Haag verstrekt.

Dan is er nog een proces-verbaal van 26 juli 2018 uit de zaak Zegekruid. Dat onderzoek, uitgevoerd door de Rijksrecherche, draait om een corrupte marechaussee die op Schiphol werkte. Inmiddels kreeg hij voor het schenden van zijn ambtsgeheim een deels voorwaardelijke gevangenisstraf van 180 dagen plus een taakstraf.

In 2015 vroeg hij 123 keer informatie op in de politiesystemen. Door het invoeren van een zogenaamde ‘kenocode’ – de eerste vier letters van de achternaam, de eerste letter van de voornaam en laatste twee cijfers van het geboortejaar – kon hij zien of personen gesignaleerd stonden en dus gezocht werden door de politie.

Ook zocht hij onder andere op de kenocodes van de namen van de gekloonde paspoorten die in gebruik waren bij Naoufal F. en Ridouan Taghi. Dat lijkt erop te wijzen dat, terwijl de overheid steeds steken liet vallen met betrekking tot veiligheidsprocedures, criminelen hun gekloonde identiteit wel dubbel wisten te borgen: ze gebruikten goede gekloonde paspoorten én controleerden of de misbruikte identiteiten nog geen wantrouwen hadden gewekt bij de opsporingsinstanties en grenswachten.

Schokkende realiteit
De kwestie met de gekloonde paspoorten is extra pijnlijk als we bedenken dat zowel Naoufal F. als Ridouan Taghi ervan zijn beschuldigd dat ze, in de tijd dat ze door hun valse identiteit onvindbaar waren, geweld hebben aangestuurd vanuit het buitenland. Ze worden gelinkt aan grof onderwereldgeweld dat vele criminele rivalen het leven kostte – of bijna. Naoufal F. heeft inmiddels levenslang gekregen voor het aanjagen van een liquidatie in Almere en het mislukte plan een crimineel te laten doodschieten in Diemen.

Tegen Taghi is onlangs levenslang geëist voor het geven van opdrachten voor zes voltooide moorden, vier pogingen daartoe, vier voorbereidingen van moorden en het voorbereiden van een explosie in een spyshop in Nieuwegein.

Taghi wordt bovendien gezien als aanjager van geweld tegen de bovenwereld dat bijvoorbeeld broer Reduan van kroongetuige Nabil B. én diens advocaat Derk Wiersum fataal werd, terwijl Taghi onder zijn valse identiteit in het buitenland verbleef. In die zaken ontbreekt het nog aan bewijs.

Het is de vraag of die schokkende realiteit ook is doorgedrongen tot op gemeentelijk niveau. Nee, zo valt te vrezen. De naïviteit op kwetsbare posities is onder ingewijden een grote zorg: snelheid en ‘dienstbaarheid aan de burger gaan vaak boven de voor weinigen zichtbare kans op ernstige ontsporingen. Corruptie wordt nog betrekkelijk mild bestraft en strafrechtelijke procedures slepen eindeloos.

Waar de Utrechtse stagiair Mohamed K. direct ontslagen werd nadat zijn fraude aan het licht kwam, ging dat in Den Haag anders. Hoewel er dus in het voorjaar van 2016 signalen waren dat er iets mis was met paspoorten die verstrekt waren door Mildred van D., bleef ze nog ruim vier jaar in dienst van de gemeente. Wel is ze tijdelijk geschorst en daarna overgeplaatst naar een afdeling waar ze niet meer met paspoorten van doen had.

Pas toen het OM in juli 2020 kenbaar maakte dat ze zou worden vervolgd, werd ze definitief ontslagen. Max den Blanken, de advocaat van Mildred van D., zegt op dit moment geen commentaar te kunnen geven op de aantijgingen aan het adres van zijn cliënte.

Staatssecretaris Van Huffelen heeft inmiddels een verbeterprogramma opgesteld.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Boudewijn Atsma
Berichten: 744
Lid geworden op: do jun 30, 2022 12:04 am

Re: De smerige 'Weg-Met-Ons-Politiek' van bestuurders

Bericht door Boudewijn Atsma »

Ariel schreef:
za jul 23, 2022 2:13 pm


Wat een flauwe kul. Wat gebral betreft, kan Baudet nog veel van je leren.
Vlaardingerbroek beweerde op CNN dat de Regering het stikstofbeleid heeft verzonnen met het heimelijke oogmerk boerenland te stelen ten behoeve van de omvolking in opdracht van Klaus Schwab

Dat vind je wel verstandige praat?
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 7608
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: De smerige 'Weg-Met-Ons-Politiek' van bestuurders

Bericht door Ali Yas »

Boudewijn Atsma schreef:
za jul 23, 2022 2:42 pm
Vlaardingerbroek beweerde op CNN dat de Regering het stikstofbeleid heeft verzonnen
Dat lijkt me nogal duidelijk, met 140x strengere normen dan aan de andere kant van de oostgrens.
met het heimelijke oogmerk boerenland te stelen
Als je boerenland op die manier waardeloos maakt, wordt verwerving een stuk voordeliger. Je bent wel ongelofelijk naïef als je werkelijk gelooft dat dat een toevallig bijkomstigheid is.
ten behoeve van de omvolking in opdracht van Klaus Schwab
Dat lijkt me een stropop. Dat er overleg is tussen onze regeringsleiders en (de leiding van) het WEF is echter zonneklaar. Dat het WEF communistische idealen uitdraagt eveneens. Dat communisten niet vies zijn van omvolking behoor je te weten. Kortom, allemaal inkoppertjes eigenlijk. Maar sommige mensen leven liever in hun rooskleurige fantasietjes en worden boos als anderen hen uit de mooie droom helpen.
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Gebruikersavatar
Boudewijn Atsma
Berichten: 744
Lid geworden op: do jun 30, 2022 12:04 am

Re: De smerige 'Weg-Met-Ons-Politiek' van bestuurders

Bericht door Boudewijn Atsma »

Ali Yas schreef:
za jul 23, 2022 3:07 pm
Dat lijkt me nogal duidelijk, met 140x strengere normen dan aan de andere kant van de oostgrens.
De normen zijn niet strenger dan in andere landen, we hebben echter minder oppervlakte om de mest kwijt te kunnen. De uitstoot is hier per hectare evident hoger dan in omliggende landen.
Ik ben overigens benieuwd waar je dat getal van 140 hebt weggeplukt.

Als je boerenland op die manier waardeloos maakt, wordt verwerving een stuk voordeliger. Je bent wel ongelofelijk naïef als je werkelijk gelooft dat dat een toevallig bijkomstigheid is.
Ik legde dit al eerder uit. De overheid heeft geen stikstofbeleid nodig om gronden te verwerven als ze die voor woningbouw nodig hebben. De gemeenten hoeven slechts hun Bestemmingsplan in dier voege te wijzigen en ze hebben in geval van nood de Onteigeningswet bij de hand om verwerving af te dwongen. De grond die ze daarvoor nodig hebben bedraagt overigens minder dan 2% van wat de boeren nu in bezit of gebruik hebben. Ook dit gegeven maakt de beschuldiging belachelijk.

Dat lijkt me een stropop.
Nee, dit is letterlijk wat Vlaardingerbroek beweerde.
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 7608
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: De smerige 'Weg-Met-Ons-Politiek' van bestuurders

Bericht door Ali Yas »

Boudewijn Atsma schreef:
za jul 23, 2022 3:27 pm
De normen zijn niet strenger dan in andere landen
Dat zijn ze wél. Heb je wel eens gehoord van de "hondendrol per hectare"? Nou, zelfs die extreem lage norm is door de Raad van State nog verder verlaagd.
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Gebruikersavatar
Boudewijn Atsma
Berichten: 744
Lid geworden op: do jun 30, 2022 12:04 am

Re: De smerige 'Weg-Met-Ons-Politiek' van bestuurders

Bericht door Boudewijn Atsma »

Ali Yas schreef:
za jul 23, 2022 7:39 pm
Boudewijn Atsma schreef:
za jul 23, 2022 3:27 pm
De normen zijn niet strenger dan in andere landen
Dat zijn ze wél. Heb je wel eens gehoord van de "hondendrol per hectare"? Nou, zelfs die extreem lage norm is door de Raad van State nog verder verlaagd.
Zoek het lekker uit, Ali Yas.

https://www.vpro.nl/argos/lees/onderwer ... hecks.html
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 7608
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: De smerige 'Weg-Met-Ons-Politiek' van bestuurders

Bericht door Ali Yas »

Boudewijn Atsma schreef:
za jul 23, 2022 8:20 pm
Zoek het lekker uit, Ali Yas.
Moet dat een inhoudelijke reactie voorstellen? Als je maar weet dat ik geen artikelen ga lezen waar je naar verwijst zonder dat je zelf een betoog houdt. Op de NPO ga ik niet reageren - reacties in die richting zijn trouwens ook niet echt gewenst, om begrijpelijke redenen.
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Gebruikersavatar
Boudewijn Atsma
Berichten: 744
Lid geworden op: do jun 30, 2022 12:04 am

Re: De smerige 'Weg-Met-Ons-Politiek' van bestuurders

Bericht door Boudewijn Atsma »

Ali Yas schreef:
za jul 23, 2022 11:03 pm
Boudewijn Atsma schreef:
za jul 23, 2022 8:20 pm
Zoek het lekker uit, Ali Yas.
Moet dat een inhoudelijke reactie voorstellen? Als je maar weet dat ik geen artikelen ga lezen waar je naar verwijst zonder dat je zelf een betoog houdt. Op de NPO ga ik niet reageren - reacties in die richting zijn trouwens ook niet echt gewenst, om begrijpelijke redenen.
Je weet zelf dat het geen serieus bericht was, Ali Yas.

Laten we dit getrol achterwege laten.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85795
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De smerige 'Weg-Met-Ons-Politiek' van bestuurders

Bericht door Ariel »

Boudewijn Atsma schreef:
za jul 23, 2022 11:33 pm

Laten we dit getrol achterwege laten.
De laatste drie weken hebben we op dit forum een cursus gehad in trollen. Nog even en dan zijn wij net zo goed in trollen als onze leermeester.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85795
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De bananenrepubliek der Nederlanden

Bericht door Ariel »

Post van politie: 'Sorry, maar andere misdrijven krijgen voorrang'

"De politie kan uw zaak nu niet in behandeling nemen. Andere misdrijven krijgen voorrang." Zo stond het in de brief die Shedeen Rodrigo Rama uit Rotterdam kreeg, precies een week na haar aangifte van identiteitsfraude.

Ze is een van de vele mensen voor wie de politie de afgelopen jaren geen tijd kon vrijmaken. Want, schreef de politie: "elke dag komen veel nieuwe zaken binnen. Deze kunnen wij niet allemaal aanpakken. Samen met het Openbaar Ministerie worden keuzes gemaakt."

Vorig jaar legde de politie meer dan 60.000 zaken zonder onderzoek opzij. Soms omdat ze bij voorbaat kansloos werden geacht, soms omdat de politie simpelweg geen capaciteit had. Het aantal zaken dat de politie bij voorbaat stopte, is sinds 2018 meer dan verdubbeld.

Te weinig aanknopingspunten
Rodrigo Rama deed in 2019 aangifte van diefstal van haar DigiD-inlogcode. Het feit dat de politie geen tijd had om dit te onderzoeken, had volgens haar vervelende gevolgen: ze moest op eigen houtje naar de rechter om te proberen aan te tonen dat haar digitale handtekening door iemand anders was gebruikt.

Ook de aangifte van de Rotterdamse student Koen Deelen kreeg geen vervolg. Hij deed eind vorig jaar aangifte van mishandeling in het verkeer. "Iemand dacht dat ik een middelvinger opstak, wat niet zo was. De man trok mijn autodeur open, midden in het centrum van Rotterdam en deelde klappen uit."

Deelen maakte een afspraak met de politie om aangifte te doen; een paar dagen later kon hij terecht op het bureau. "Toen zeiden ze al: we hebben het druk, we weten niet of we eraan toekomen." Vervolgens kreeg hij een brief, waarin stond dat er te weinig aanknopingspunten waren om de zaak in behandeling te nemen. Deelen schikte zich in zijn lot: van zijn aangifte zou hij nooit meer iets horen.

Hij heeft er wel een paar slapeloze nachten van gehad, vertelt hij. "Ik ben zelf rechtenstudent. Ik heb vertrouwen in ons rechtssysteem. Je denkt toch: een mishandeling pakken ze wel op. Als dat niet zo blijkt te zijn, voel je je machteloos. Waarom krijgt de politie niet genoeg geld om ook dit soort zaken op te lossen?"

'Altijd kwestie van kiezen'
De politie zegt altijd te moeten opereren in een context van personeelsgebrek. Er zijn nu eenmaal meer misdrijven dan de politie ooit zal kunnen onderzoeken. Vorig jaar waren het er meer dan 750.000 in totaal.

"Het vertrouwen in de politie in Nederland is erg hoog", zegt Hanneke Ekelmans, lid van de korpsleiding van de Nationale Politie. "Maar dat vertrouwen kan na het doen van aangifte wel een deukje krijgen, daar ben ik me van bewust. Daarom moeten we altijd goed uitleggen waarom wij dingen doen en waarom we soms dingen niet kunnen doen."

Omdat de politie ook de komende jaren nog met personeelsproblemen kampt, wordt gekeken naar alternatieve manieren van zaken afhandelen. Bijvoorbeeld door gedupeerden van fraude zelf schade te laten verhalen op de daders of buurtbemiddeling in te zetten bij ruzies en overlast.

Een schrale troost voor slachtoffers: vaak houdt de politie de optie open dat er ooit tóch nog onderzoek wordt gedaan. Zo stond het ook in de brief aan Shedeen Rodrigo Rama: "We bewaren uw zaak wel in onze administratie. Als wij besluiten uw zaak op een later moment toch te gaan onderzoeken, zullen wij u dit laten weten."

In Rotterdam kwam student Koen Deelen de man die hem had belaagd een paar weken na het incident stom toevallig tegen. Hij belde onmiddellijk de politie. Die rukte niet met toeters en bellen uit, wat Deelen wel kan begrijpen. Ze beloofden ze hem binnen 24 uur terug te bellen. "Maar ik heb nooit meer iets vernomen."
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Mahalingam
Berichten: 49120
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De bananenrepubliek der Nederlanden

Bericht door Mahalingam »

Leimuiden krijgt geen tunnel. En dat komt door Putin. De provincie zegt het:
Eind mei kregen diverse gemeenten in de provincie een brief van verkeersgedeputeerde Frederik Zevenbergen. Hij schreef daarin dat diverse infrastructurele projecten worden geannuleerd of versoberd. De stijgende kosten naar aanleiding van de inflatie en de oorlog in Oekraïne noopten hem tot die stap, schreef hij.
https://www.leidschdagblad.nl/cnt/dmf20220726_27012577
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24105
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: De bananenrepubliek der Nederlanden

Bericht door King George »

Ariel schreef:
zo jul 24, 2022 8:40 pm
Post van politie: 'Sorry, maar andere misdrijven krijgen voorrang'
Spoiler! :
"De politie kan uw zaak nu niet in behandeling nemen. Andere misdrijven krijgen voorrang." Zo stond het in de brief die Shedeen Rodrigo Rama uit Rotterdam kreeg, precies een week na haar aangifte van identiteitsfraude.

Ze is een van de vele mensen voor wie de politie de afgelopen jaren geen tijd kon vrijmaken. Want, schreef de politie: "elke dag komen veel nieuwe zaken binnen. Deze kunnen wij niet allemaal aanpakken. Samen met het Openbaar Ministerie worden keuzes gemaakt."

Vorig jaar legde de politie meer dan 60.000 zaken zonder onderzoek opzij. Soms omdat ze bij voorbaat kansloos werden geacht, soms omdat de politie simpelweg geen capaciteit had. Het aantal zaken dat de politie bij voorbaat stopte, is sinds 2018 meer dan verdubbeld.

Te weinig aanknopingspunten
Rodrigo Rama deed in 2019 aangifte van diefstal van haar DigiD-inlogcode. Het feit dat de politie geen tijd had om dit te onderzoeken, had volgens haar vervelende gevolgen: ze moest op eigen houtje naar de rechter om te proberen aan te tonen dat haar digitale handtekening door iemand anders was gebruikt.

Ook de aangifte van de Rotterdamse student Koen Deelen kreeg geen vervolg. Hij deed eind vorig jaar aangifte van mishandeling in het verkeer. "Iemand dacht dat ik een middelvinger opstak, wat niet zo was. De man trok mijn autodeur open, midden in het centrum van Rotterdam en deelde klappen uit."

Deelen maakte een afspraak met de politie om aangifte te doen; een paar dagen later kon hij terecht op het bureau. "Toen zeiden ze al: we hebben het druk, we weten niet of we eraan toekomen." Vervolgens kreeg hij een brief, waarin stond dat er te weinig aanknopingspunten waren om de zaak in behandeling te nemen. Deelen schikte zich in zijn lot: van zijn aangifte zou hij nooit meer iets horen.

Hij heeft er wel een paar slapeloze nachten van gehad, vertelt hij. "Ik ben zelf rechtenstudent. Ik heb vertrouwen in ons rechtssysteem. Je denkt toch: een mishandeling pakken ze wel op. Als dat niet zo blijkt te zijn, voel je je machteloos. Waarom krijgt de politie niet genoeg geld om ook dit soort zaken op te lossen?"

'Altijd kwestie van kiezen'
De politie zegt altijd te moeten opereren in een context van personeelsgebrek. Er zijn nu eenmaal meer misdrijven dan de politie ooit zal kunnen onderzoeken. Vorig jaar waren het er meer dan 750.000 in totaal.

"Het vertrouwen in de politie in Nederland is erg hoog", zegt Hanneke Ekelmans, lid van de korpsleiding van de Nationale Politie. "Maar dat vertrouwen kan na het doen van aangifte wel een deukje krijgen, daar ben ik me van bewust. Daarom moeten we altijd goed uitleggen waarom wij dingen doen en waarom we soms dingen niet kunnen doen."

Omdat de politie ook de komende jaren nog met personeelsproblemen kampt, wordt gekeken naar alternatieve manieren van zaken afhandelen. Bijvoorbeeld door gedupeerden van fraude zelf schade te laten verhalen op de daders of buurtbemiddeling in te zetten bij ruzies en overlast.

Een schrale troost voor slachtoffers: vaak houdt de politie de optie open dat er ooit tóch nog onderzoek wordt gedaan. Zo stond het ook in de brief aan Shedeen Rodrigo Rama: "We bewaren uw zaak wel in onze administratie. Als wij besluiten uw zaak op een later moment toch te gaan onderzoeken, zullen wij u dit laten weten."

In Rotterdam kwam student Koen Deelen de man die hem had belaagd een paar weken na het incident stom toevallig tegen. Hij belde onmiddellijk de politie. Die rukte niet met toeters en bellen uit, wat Deelen wel kan begrijpen. Ze beloofden ze hem binnen 24 uur terug te bellen. "Maar ik heb nooit meer iets vernomen."
Lekker dan hè dat die grote hoeveelheden aangiften niet behandeld worden. En zo verminder je aangiftebereidheid. En dan zeggen ze dat de misdaad daalt. Doei.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Plaats reactie