De Partij van het Cliëntelisme

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Roelof
Berichten: 1718
Lid geworden op: vr jul 11, 2003 2:38 am

De Partij van het Cliëntelisme

Bericht door Roelof »

Lees even mee:
Een verfrissend geluid binnen de Amsterdam PvdA. Cineast Eddy Terstall, eenzaam strijder tegen socialistische islamkramp, heeft gezelschap gekregen van de dissidente webcolumnisten Marcel Duyvestijn en Job van Amerongen. Met zijn drieën schreven ze een mooi artikel. ‘Schiet niet op de boodschapper’ (Het Parool, 15 december). Geen overbodige waarschuwing, want de afgelopen jaren zijn in Nederland al twee boodschappers vermoord.
Kritische PvdA-functionaris ontslagen.

De Amsterdamse PvdA heeft ontslag aangezegd aan Marcel Duyvestijn, fractiemedewerker en tevens beheerder van de website van de hoofdstedelijke PvdA. Marcel is een van de drie auteurs van het artikel "Schiet niet op de boodschapper", dat zaterdag in Het Parool verscheen. Dankzij Marcel waren er ook openhartige discussies mogelijk op de Amsterdamse PvdA-site , die een lichtbaken was in een zee van duisternis. Boodschapper Duyvestijn wordt nu kaltgestellt door de gestaalde partijkaders, op hetzelfde moment dat drie corrupte deelraadsleden in de armen worden gesloten in Amsterdam Zuidoost. *
(21.12.2007):

De aanzegging van het ontslag aan Duyvestijn is een actie van Manon van der Garde en Michiel Mulder, de schrijvers van ‘Stop de rechtse demagogie’, met straatlengte voorsprong het domste artikel in het nu al jaren durende integratiedebat.

Het ontslag is slecht gevallen bij een aantal collega-raadsleden. Zij beseffen dat de Amsterdamse PvdA door de verwijdering van Duyvestijn wel heel erg zou gaan lijken op de Sozialistische Einheitspartei Deutschlands van Walter Ulbricht en Erich Honecker. Dus schijnt er een bemiddelaar te komen die de kwestie sjiek moet oplossen en vooral de schade voor het image van de partij moet beperken.
(24.12.2007)

Het ontslag van webmaster en fractiemedewerker Marcel Duyvestijn is ingetrokken. Het stichtingsbestuur van de PvdA-fractie Amsterdam biedt hem een nieuw contract aan, zo blijkt uit bijgaande gezamenlijke verklaring.

Hoe het nu verder gaat met de Amsterdamse PvdA is voer voor de ‘Stoperalogen’? Als u geen idee hebt, wat een Stoperaloog is, klikt u maar op bijgaande link.
  • *
    In de Amsterdamse PvdA is het altijd één stap vooruit, drie stappen achteruit. Het landelijke partijbestuur heeft besloten dat drie corrupte deelraadsleden mogen terugkeren in de PvdA-fractie in het stadsdeel Amsterdam Zuidoost. Het drietal, André Bhola, Mala Eckhardt en Egbert Doest, was geschorst na een vernietigend rapport van de Amsterdamse Rekenkamer. De drie hadden zich actief bemoeid met de subsidiëring van hun eigen welzijnsorganisaties. Cliëntelisme dus in zijn ergste vorm. Toenmalig partijvoorzitter Ruud Koole vond het optreden van de drie deelsraadsleden eind juni nog ‘volledig onacceptabel’.

    Maar hoe gaat dat in Amsterdam? In zo’n geval gaan de lobby’s druk aan het werk om het onaangename rapport onder het vloerkleed te vegen. BING, het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten, mocht een contra-expertise doen. Over dezelfde feiten oordeelde het nieuwe onderzoek milder en minder politiek. De Amsterdamse Rekenkamer had overigens geen goed woord over voor dit tegenonderzoek. Maar de opening was er voor de drie subsidieknoeiers. Een commissie onder partijbobo Dick Dolman heeft de weg vrijgemaakt voor de terugkeer van het omstreden drietal. In ‘éénpartijstaat’ Amsterdam is dat allemaal mogelijk.
Bron: hoeiboei.web-log.nl

PvdA? Mag ik even... Afbeelding
Gebruikersavatar
Roelof
Berichten: 1718
Lid geworden op: vr jul 11, 2003 2:38 am

Bericht door Roelof »

Het stuk waar het om gaat:
'Schiet niet op de boodschapper.'
Za 15 Dec 2007 - Duyvestijn, Van Amerongen en Terstall

Doekle Terpstra zat te stuiteren op zijn stoel. De ‘verwildering’ moet stoppen. Hij reageerde zo, omdat Geert Wilders zei dat hij een film ging maken. Terpstra weet niet waar de film over gaat en reageert dus alleen op afkomst. Het komt van Wilders en dus is het fout.

Afbeelding

Deze christendemocraat bedient zich van de standaardreflex van veel linkse politici. Een discussie over de islam is niet mogelijk. Alleen over de boodschapper wordt gesproken. Ayaan Hirsi Ali en Ehsan Jami waren binnen de PvdA klokkenluiders. Ze schreeuwden. Ze wilden aandacht. Maar ze vonden geen gehoor. Ze werden niet weggezet vanwege de inhoud, maar vanwege de vorm. ‘Ze radicaliseerden.’

Natuurlijk waren Hirsi Ali en Jami opruiend en luidruchtig. Maar het ging ze om de boodschap: moslims, emancipeer! Knip je knellende banden door! Dat is precies wat de PvdA ook wil. Althans, op papier. Want in de praktijk wordt in onze partij nooit naar lastige mensen geluisterd. Paul Scheffer is ook iemand die in sociaaldemocratische kring tot kromme tenen leidt. De PvdA knikt beleefd, maar neemt niets van hem aan. De omstandige omhelzing door minister Ella Vogelaar kwam dan ook niet echt gemeend over.

Linkse partijen zullen nooit de hand in eigen boezem steken. Dat deden ze niet bij Pim Fortuyn. En dat doen ze nu ook niet met Geert Wilders, Rita Verdonk of Henk Kamp. Gewoon omdat zij het zijn. Zij zijn rechts. En zij schofferen ‘onze’ moslims. Die kunnen zich niet verweren. Denken ‘wij’. Terwijl de ware progressief met trots moet uitdragen dat niemand het recht heeft om níét gekwetst te worden (vrij naar Wouter Bos). De kerken van Rome en Staphorst zijn ook nooit ontweken. Die zijn zwaar beledigd. Gelden er andere regels voor moslims? Is dat niet gewoon betuttelracisme?

Ooit is de schrijver Willem Frederik Hermans door Ed van Thijn tot persona non grata verklaard in Amsterdam. Hij had drie lezingen in het te boycotten Zuid-Afrika gegeven. Hoewel Hermans zich altijd in felle bewoordingen had uitgelaten tegen apartheid, vond de PvdA gemeenteraadsfractie destijds dat hij de culturele boycot had doorbroken. Raadslid Annemarie Grewel stelde zelfs voor om al zijn boeken uit de bibliotheken te halen. Zo gaan wij om met ‘lastige mensen’. In die zin is er weinig veranderd. Het gebrek aan ‘hogere omgangskunde’ is en blijft stuitend.

‘Polarisatie’ wordt door links vaak onterecht op een lijn gesteld met ‘confrontatie’. Dit terwijl confrontatie in een debat onvermijdelijk en nuttig is. Godzijdank zijn er nog PvdA’ers als Ahmed Marcouch die op het stadsdeelkantoor van Slotervaart mensen uitgenodigde als Jami, Cliteur en Cheppih voor een Iftarmaaltijd. Ze waren het niet met elkaar eens. Maar ze luisterden aandachtig naar elkaars bijdragen, wellicht om er iets van op te steken.

Zo hadden de linkse partijen ook lering kunnen trekken uit de immigratie- en integratienotitie van Henk Kamp. Een aantal zaken in die nota levert een verfrissende bijdrage aan het debat. Een paar voorbeelden: inteelt is een probleem binnen allochtone gemeenschappen, ziet de VVD’er. Moet daar niet iets aan gedaan worden? Ook een migratiestop voor kansloze mensen die onze taal en cultuur niet machtig zijn, verdient een eerlijke discussie. En zo stonden er nog tientallen interessante punten in.

Maar nee. Wat is de repliek van de links? Kamp is een demagoog. Hij heeft Wilders rechts ingehaald. De Amsterdamse PvdA raadsleden Michiel Mulder en Manon van der Garde gaven in recente forumbijdragen ‘rechts’ zelfs min of meer de schuld van de groeiende segregatie. Zij schreven: ‘Willen we segregatie stoppen, dan moet links de rechtse demagogie een halt toeroepen.’ Je moet, na jarenlange beklemmende zwijgzaamheid, maar durven!

In Amsterdam werd eerder dit jaar een comité tegen haatzaaien opgericht. Binnenkort marcheren we tegen Wilders. Vuisten in de lucht. Stop de fascist! Maar waarom wordt toch altijd de boodschapper vermoord? Waarom neemt ‘links’ de afwijkende geluiden niet bloedserieus en gaat er – zonder op de man te spelen – op in?
Onder het stuk staat:
  • "Marcel Duyvestijn, Job van Amerongen en Eddy Terstall zijn (liefdevol) lid van de PvdA. Dit stuk verscheen zaterdag 15 december op de Meningenpagina van Het Parool."
Gebruikersavatar
Roelof
Berichten: 1718
Lid geworden op: vr jul 11, 2003 2:38 am

Bericht door Roelof »

Commentaar van de boodschapper:
Ontslagen opinies

Afbeelding
Ontslag? Hoe voel je je?
Die vraag kreeg ik de afgelopen twee dagen in honderdvoud.

Afbeelding

Door de PvdA Amsterdam werd ik afgelopen woensdag ontslagen, omdat ik een kritisch opiniestuk had geschreven in Het Parool. Samen met Job van Amerongen en Eddy Terstall schreef ik ‘schiet niet op de boodschapper’. Een aanklacht tegen de linkse reflexen in het debat rond de multiculturele samenleving. Maar vooral: neem alle geluiden serieus. Van links en van recht. Lastige mensen als Hirsi Ali, Jami en Scheffer hebben waardevolle bijdragen geleverd aan het debat. Luister naar ze. Je hoeft het niet met ze eens te zijn. Maar verketter ze niet. Dat was de kern.

Ironisch is natuurlijk dat je een stuk schrijft met de titel: schiet niet op de boodschapper. Dat ze dat nou precies wel doen. Ik ben niet dood. Maar wel ontslagen.

Er was sprake van een vertrouwensbreuk. Zeiden de boodschappers.

In de loop van de dag explodeerde de zaak. Veel verontwaardiging. Veel adhesiebetuigingen. Veel liefde. En een volle voicemailbox. De Volkskrant. Het Parool. Geen Stijl. Planet.nl , Elsevier en wellicht nog veel meer kranten en websites publiceerden over de zaak.

Vandaag belde zelfs een uitgever om te vragen of ik er geen boek over wil schrijven. Punt is: de wethouder, het boek dat ik aan het schrijven ben, is al in volle gang. Ook dat gaat over het politieke bedrijf.

En nu? Een gesprek.
Uitkomst? Ongewis.

Maar hoe gaat het met mij?
Naar omstandigheden goed.
Verdwaasd. Dat zeker. Gebeurt dit allemaal echt?

Ja. Het gebeurt allemaal echt. Geloof ik.

Bron: weblog Marcel Duyvestijn
Ruth
Berichten: 1232
Lid geworden op: vr apr 06, 2007 8:14 pm

Bericht door Ruth »

mijn hemel, wie (als autochtoon) besluit bij de eerst volgende verkiezing alsnog PvdA te stemmen is wat mij betreft rijp voor een dwangbuis.
Hoveel bewijs heb je nog nodig, om te willen inzien dat met de PvdA aan het roer we rechtstreeks op de ondergang van Nederland afkoersen?

Goed opiniestuk trouwens, die jongens hebben het aangedurft hun nek uit te steken.
Als je denkt dat je te klein bent om invloed te hebben, dan heb je waarschijnlijk nog nooit de nacht doorgebracht met een mug op je kamer.

Wie vecht kan verliezen, wie niet vecht is al verloren.

EDL
Sebastiaan
Berichten: 437
Lid geworden op: ma jul 02, 2007 10:24 am

Bericht door Sebastiaan »

De Pvda heeft zijn beste tijd gehad. Het lijkt erop dat partij leden slechts geselecteerd worden op Politiek correctheid. Dit resulteerd in het obsurde gedrag dat grenst aan occulitsch secte gedrag waarin elk kritiesch geluid resoluut als vijandig wordt gebrandmerkt of wordt weggemoffeld
Do not think that I came to bring peace on the earth; I did not come to bring peace, but a sword. - Jesus
Plaats reactie