Rotterdam en de burgemeester Ahmed Aboutaleb

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77936
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Rotterdam en de burgemeester Ahmed Aboutaleb

Bericht door Ariel »

Ahmed Aboutaleb is officieel burgemeester van Rotterdam. Commissaris van de Koningin Jan Franssen beëidigde hem maandagochtend tijdens een buitengewone raadsvergadering.

De installatie van Ahmed Aboutaleb tot burgemeester van Rotterdam was maandag heel even wereldnieuws. Journalisten uit heel Europa deden het stadhuis aan en zelfs een persbureau uit de Verenigde Staten had een verslaggever naar de Coolsingel gestuurd.

De vrouw en kinderen van Aboutaleb hadden een prominente plek in de zaal. Onder de aanwezigen waren vicepremier Wouter Bos, minister Ronald Plasterk, de burgemeester van Amsterdam Job Cohen en oud-burgemeester van Rotterdam Bram Peper, alle vier partijgenoten van Aboutaleb. Ook Opstelten plus zijn echtgenote en de burgemeester van Almere Annemarie Jorritsma zaten op de tribune.

Aboutaleb zei tijdens zijn beëdigingstoespraak in de Rotterdamse gemeenteraad dat hij Rotterdam net als Opstelten de stad veiliger wil maken.

'Onder mijn voorganger heeft Rotterdam grote stappen voorwaarts gemaakt. Een richting die mij aanspreekt. Rotterdam is veiliger geworden, en de Rotterdammers zien en merken dat.'

Het beleid dat de voormalige Amsterdamse wethouder in zijn nieuwe stad voorstaat kenmerkt zich door 'grenzen stellen en kansen bieden'.

Aboutaleb vindt dat de lokale overheid de bevoegdheid moet hebben om in te grijpen bij 'geweld achter de voordeur en asociaal gedrag op straat'.

Ook is het volgens Aboutaleb belangrijk dat er 'aandacht is voor de worsteling van Rotterdammers, oude en nieuwe Rotterdammers, voor de problemen van nu'.

De PvdA'er ging in op het 'ongemakkelijke gevoel' dat ontstaat door het verdwijnen van kerken en het verschijnen van moskeeën'. Dat gevoel mogen we niet onderschatten, vindt Aboutaleb.

Na zijn beëdiging ontving Aboutaleb een opmerkelijk cadeau van Leefbaar Rotterdam, de partij die eerder grote moeite had met de benoeming van de in Marokko geboren PvdA'er. Fractielid Marco Pastors gaf de nieuwe burgemeester een lege envelop geadresseerd aan de koning van Marokko.

'U heeft nu de kans bij de Marokkaanse overheid de onmogelijkheid om het Marokkaanse paspoort op te zeggen, aan te vechten,' zei Pastors. Zijn partij vindt dat de dubbele nationaliteit van Marokkanen de integratie belemmert.

De discussie over dubbele nationaliteit, hoe begrijpelijk ook, is een riskante, waarschuwde de nieuwe burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb bij zijn installatie. ‘Uit de chemie weten we dat naarmate je bepaalde stoffen meer roert, het mengsel steeds harder wordt.’

Zo dreigt ook een samenleving verder te verharden wanneer het hebben van twee paspoorten steeds weer loyaliteitsvragen oproept, meent Aboutaleb. ‘Nieuwe Nederlanders zullen zich moeten ontdoen van alle gevoelens van slachtofferschap. Je hebt gekozen om er bij te horen in Nederland en mee te doen. Maar het is niet zo dat je daarbij al je schepen achter je moet verbranden.’

‘Elke fractie in de Rotterdamse gemeenteraad heeft recht op zijn eigen ludieke actie’, vond Aboutaleb. Maar stille diplomatie, onder aanvoering van de minister van Buitenlandse Zaken, biedt in de relatie met de Marokkaanse regering volgens hem meer kansen op een doorbraak dan een demonstratief gebaar van een burgemeester.

En, voegde hij er in de raadszaal aan toe, met de ambtsketen om zijn schouders: ‘Ik weiger te accepteren dat er na 32 jaar in Nederland vraagtekens worden gezet bij mijn loyaliteit.’ Die opmerking leverde maandag het grootste applaus op van de aanwezigen - onder wie Aboutalebs voorgangers Opstelten en Peper, de ministers Bos, Donner en Plasterk, en de collega-burgemeesters Van Aartsen (Den Haag), Cohen (Amsterdam) en Wolfsen (Utrecht).
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77936
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De nieuwe burgemeester Ahmed Aboutaleb

Bericht door Ariel »

Aboutaleb: Racistische leuzen ontoelaatbaar
maandag 12 januari 2009

Het is 'volstrekt ontoelaatbaar' dat dit weekend bij diverse anti-Israël-demonstraties in Rotterdam kwetsende en racistische leuzen zijn geroepen door rellende moslimjongeren.

Dat heeft de kersverse burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb, maandag gezegd.

De anti-Israël-demonstraties van zondag waren vooraf niet aangekondigd. Er werd winkelend publiek lastiggevallen, een beveiliger aangevallen en ook klommen de jongeren op trams.

Aanhouding
‘In dit soort situaties moet zo spoedig mogelijk worden opgetreden en tot aanhouding worden overgegaan,’ vindt Aboutaleb, die dinsdag in overleg gaat met politie en Openbaar Ministerie (OM) ‘om herhaling te voorkomen’.

‘OM en politie zullen daarin hun verantwoordelijkheid nemen, direct tijdens de demonstratie of achteraf',’ aldus de burgemeester.

Schop
Raadslid Hennie van Schaik van Leefbaar Rotterdam, die zondag een schop tegen zijn knie kreeg toen hij een beveiliger wilde helpen, wil de kwestie donderdag gaan bespreken in de gemeenteraad.

Vrijdag was er ook een pro-Palestijnse demonstratie in Rotterdam, die eveneens uit de hand liep. Ook hier werden racistische leuzen jegens joden geuit en werden er Israëlische vlaggen in brand gestoken.

Door Claudia van Zanten
http://www.elsevier.nl/web/10219483/Nie ... atbaar.htm
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Silly
Berichten: 2256
Lid geworden op: do jan 11, 2007 12:01 pm

Re: De nieuwe burgemeester Ahmed Aboutaleb

Bericht door Silly »

Is hij eigenlijk wel een wolf in schaapskleren?

Iets zegt me dat bijvoorbeeld Cohen er niet zo'n punt van zou maken, terwijl Aboutaleb er wel werk van wilt maken..
And if you tolerate this, then your children will be next...
**{I WILL NEVER APOLOGIZE FOR BEING FREE!!}**
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77936
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De nieuwe burgemeester Ahmed Aboutaleb

Bericht door Ariel »

Wie weet Silly. Het is afwachten.
Het is in ieder geval een goed begin.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Scarlatti
Berichten: 5299
Lid geworden op: vr mei 09, 2008 10:12 pm

Re: De nieuwe burgemeester Ahmed Aboutaleb

Bericht door Scarlatti »

Ben heel benieuwd... woorden kosten niets.. dàden daarentegen zou ik graag zien!

hoe is t mogelijk dàt die demonstratie überhaupt kòn plaatsvinden? er was geen toestemming gevraagd of gegeven.. dat zou een Pro-Israëlische betoging eens moeten proberen :roll: en al die vernielingen en die uitspraken en oproepen tot moord? omgedraaid is dat niet mogelijk.. ik weet zelfs van iemand die met een Israëlische vlag langs de kànt stond dat ze haar vlàg àf moest geven :question:
Daarentegen was afgelopen zaterdag een betoging VOOR Israël en geen onvertogen woord is er gevallen, enkel oproep tot Vrede en gezang en gedans!
Islam=LEVENSBEDREIGEND

'LOQUENDI LIBERTATEM CUSTODIAMUS'
Laten wij waken over de vrijheid van het spreken... (Pim Fortuyn 1948-2002)
BFA
Berichten: 11592
Lid geworden op: vr sep 29, 2006 5:18 pm

Re: De nieuwe burgemeester Ahmed Aboutaleb

Bericht door BFA »

[quote]Is hij eigenlijk wel een wolf in schaapskleren?[quote]

Ja.
Aboutaleb spreekt uit wat de Arabische leiders en ook de Marokkaanse koning denken. Op het ogenblik zien deze het liefst terroristische organisaties zoals Hamas gekortwiekt.
De radicale terroristensympatisanten in NL vallen Aboutalebs positie harder aan dan de Islamcritici. Deze radicalen drijven op het succes van Hamas.

Voor Aboutaleb is het beter dat alles wat trager gaat. Eerst één Islamitische stad in NL, dan nog één en nog één. Over een 20-tal jaren rijg je deze dan aan elkaar en heb je één Islamitisch NL.
Dit is de strategie die Atoutaleb volgt. Dezelfde strategie die zich over heel Europa afspeelt.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;
Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8529
Lid geworden op: do mei 08, 2008 3:33 am

Re: De nieuwe burgemeester Ahmed Aboutaleb

Bericht door H.Numan »

Helemaal mee eens. De kale mummie shamaan en consorten zijn niet ons grootste gevaar. Dat zijn de relatief gematigde mohammedaanse bestuurders zoals Marcouch en Aboutaleb en laten we vooral onze twee staatssecretarissen niet vergeten! Vooral degene die alles en iedereen een uitzonderings verblijfsvergunning geeft.
De extremen leggen de lat onmogelijk hoog. De gematigden leggen de lat ietsje (maar niet veel) lager zodat het op een compromis lijkt. Dat is het nooit, want mohammedanen sluiten geen compromissen.
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77936
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De nieuwe burgemeester Ahmed Aboutaleb

Bericht door Ariel »

Wilders bij Rotterdamse raad over demonstraties

ROTTERDAM - PVV-leider Geert Wilders woont donderdagmiddag een vergadering van de Rotterdamse gemeenteraad bij waarin wordt gesproken over recente demonstraties in de stad tegen Israël. Hij gaat op de publieke tribune zitten om steun te geven aan de Rotterdamse bevolking en zijn „afkeer tegen de walgelijke acties en demonstraties” te uiten.

Bij de demonstraties in Rotterdam tegen de aanvallen van Israël op de Gazastrook riepen tientallen jongeren afgelopen weekeinde kwetsende en racistische leuzen. Burgemeester Ahmed Aboutaleb noemde dat volstrekt ontoelaatbaar.

Wilders wil met zijn bezoek aan de raadsvergadering ook steun betuigen aan het mishandelde raadslid Hennie van Schaik van Leefbaar Rotterdam. Van Schaik kreeg zondag een schop tegen zijn knie toen hij een belaagde beveiliger wilde ontzetten.

De PVV vroeg deze week al schriftelijk opheldering aan de ministers van Justitie en Binnenlandse Zaken over de demonstraties. De fractie wil onder meer weten waarom de politie jongeren die antisemitische leuzen riepen, niet heeft aangehouden. Justitie onderzoekt momenteel wat er precies is geroepen tijdens demonstraties tegen Israël in Rotterdam en andere steden en hoe de politie daarop heeft gereageerd.
http://www.telegraaf.nl/binnenland/3010 ... ies__.html" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Leeuwenhart
Berichten: 40
Lid geworden op: di aug 19, 2008 10:19 am
Contacteer:

Re: De nieuwe burgemeester Ahmed Aboutaleb

Bericht door Leeuwenhart »

Denkt u nu werkelijk dat Aboetalip zijn mocro-pas opstuurt? Welnee. Die lege envelop gaat hij waarschijnlijk gebruiken om een brief te sturen aan de Koning van Marokko, waarin hij de stand van zaken omtrent de Islamisering van Nederland in kaart brengt.

Buiten deze steeds terugkerende reportage zal Aboetalip zich bezig gaan houden met veiligheid, wandelingen door de stad - ik voorspel alleen door Hillegersberg, lekker safe - ‘en misschien kom ik wel aanbellen voor een kop koffie’, riep de burgervadert goedlachs…
De reacties van de gewone man op straat waren niet te versmaden: ‘aboe wie? Die komt er bij mijn niet in! Dat is toch die nieuwe… uh… O, die! Nee bedankt..’
Rotterdommers staan er om bekend dat ze gastvrij ingesteld zijn.

De eerste dag van je nieuwe baan is altijd een beetje onwennig. Waar is het toilet, de kapstok en kan ik hier ook graties koffie krijgen.
Over het toilet gesproken; is het toilet alwaar Aboetalip vroeg of laat een negert op de trein zal zetten naar Islamitische maatstaven aangepast, of heeft hij er geen moeite mee om zijn tere billetjes op een Westerse plee te laten rusten?
Mahalingam
Berichten: 42856
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De nieuwe burgemeester Ahmed Aboutaleb

Bericht door Mahalingam »

Ahmed loopt zo af en toe door zijn stad. En wat komt hij dan zoal tegen? Een groep jeugdigen die de populaire kreet 'Hamas, Hams, alle Joden aan het gas' roepen.
Volgens de video van de vergadering van de gemeenteraad:
http://www.ad.nl/video/2919285/Aboutale ... cties.html
stond hij erbij en keek ernaar. Op de vraag waarom die dan eventjes niet de politie gebeld had (hij is toch de baas nietwaar?) om op te treden zegt die dat de politie gekozen had om op enige afstand te blijven en toezicht te houden teneinde geen geweld te veroorzaken. Houdt dit in dat Ahmed geen baas is? Dat hij het besluit van de politie niet kan veranderen?
En Ahmmed zegt dat er strafrechterlijk onderzoek wordt gedaan maar de geroepen leuzen waren niet herleidbaar tot individuele personen.
Dat horen we vaker. Een groepje van 5 slaat iemand het ziekenhuis is en geen van de 5 wordt vervolgd omdat niet uit te maken is wie welke slagen en welke schoppen heeft uitgedeeld.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Scarlatti
Berichten: 5299
Lid geworden op: vr mei 09, 2008 10:12 pm

Re: De nieuwe burgemeester Ahmed Aboutaleb

Bericht door Scarlatti »

eerlijk gezegd niet anders verwacht! Hij doet keurig zoals vd 'gematigde' moslim verwacht wordt.. langzaam aan meer en meer strategische posten bezetten, met deze linkse regeringen toch alle vrijheid voor... en dan steeds vaker 'eisjes' stellen.. die zo op zich niets voorstellen.. tot.. :turban: :evil:
en dàn is het te laat..
Islam=LEVENSBEDREIGEND

'LOQUENDI LIBERTATEM CUSTODIAMUS'
Laten wij waken over de vrijheid van het spreken... (Pim Fortuyn 1948-2002)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77936
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De nieuwe burgemeester Ahmed Aboutaleb

Bericht door Ariel »

Ik had niks anders verwacht. Burgemeester Aboutaleb ziet niets in nieuw onderzoek naar de invloed van de Turkse Fethullah Gülen-beweging.
In Juni 2008 wilde een kamermeerderheid onderzoek naar de wijze waarop de Turkse Fethullah Gülen-beweging in Nederland is georganiseerd.
Nova heeft eens aan uitzending aan deze man gewijd. Daarin vertelde een voormalige medewerker van een Turks internaat dat daar Turkse kinderen worden geïndoctrineerd. Volgens hem krijgen zij op de internaten te horen dat "de enige goede Nederlander een bekeerde Nederlander is".
Fethullah Gülen is een omstreden Turkse moslimprediker, die ook in Nederland duizenden aanhangers heeft. Zij zouden de grootste Turkse beweging in Nederland vormen en zijn vooral actief in het onderwijs.

Aboutaleb tegen nieuw onderzoek Fethullah Gülen
16 januari 2009

Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam ziet niets in nieuw onderzoek naar de invloed van de Turkse Fethullah Gülen-beweging. Het aanpakken van de beweging gaat in tegen de vrijheid van meningsuiting, vindt Aboutaleb.

Leefbaar Rotterdam had donderdag om een nieuw onderzoek gevraagd na een presentatie van haar eigen bevindingen in bijzijn van Aboutaleb. Anita Fähmel van Leefbaar deed de afgelopen maanden onderzoek naar de invloed van Gülen in Rotterdam.

Volgens het raadslid worden in de Maasstad tientallen bedrijven, scholen en kranten gedomineerd door het gedachtegoed van Gülen. De omstreden denker en prediker zou erop uit zijn om de maatschappij te islamiseren. Organisaties die banden hebben met Fethullah Gülen zouden geen subsidie meer mogen krijgen, aldus Leefbaar.

Maar Aboutaleb zegt dat eerder onderzoek van zijn voorganger Opstelten heeft aangetoond dat Fethullah Gülen niet voor problemen zorgt in de stad. De beweging mag daarom gewoon zijn gedachtegoed uitdragen, aldus Aboutaleb.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77936
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De nieuwe burgemeester Ahmed Aboutaleb

Bericht door Ariel »

Aboutaleb overlegt met religieuze organisaties

Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam praat woensdagavond met vertegenwoordigers van alle grote religieuze en levensbeschouwelijke organisaties van de stad. Dat heeft de gemeente vrijdag laten weten.

Aboutaleb heeft het gesprek geïnitieerd na de rellen die vorige week zondag plaatsvonden bij demonstraties tegen Israël. Bij de betogingen riepen tientallen jongeren kwetsende en racistische leuzen. De politie greep op dat moment niet in, tot groot ongenoegen van de raadsfractie van Leefbaar Rotterdam en PVV-voorman Geert Wilders.

Aboutaleb en de leiders van de organisaties zullen na afloop van hun gesprek een gezamenlijke verklaring afleggen.
http://www.depers.nl/binnenland/278904/ ... aties.html" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
naar boven
Berichten: 5046
Lid geworden op: do nov 16, 2006 10:14 pm
Contacteer:

Re: De nieuwe burgemeester Ahmed Aboutaleb

Bericht door naar boven »

Afbeelding
RTFM
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77936
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De nieuwe burgemeester Ahmed Aboutaleb

Bericht door Ariel »

Aboutaleb: Ogen niet sluiten voor Wilders

ROTTERDAM - De PvdA hoeft niet bang te zijn voor Geert Wilders, maar mag zeker niet de ogen sluiten voor de populariteit van zijn beweging.

Dat zegt de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb over het hoogoplopende integratiedebat binnen zijn eigen partij. „Ik sprak laatst de taxichaufeur die volledig in elkaar was geslagen door twee mannen uit een bepaalde groep. Ik kan mij best voorstellen dat hij zijn heil zoekt bij Wilders. Daar moeten wij een antwoord op hebben.’’

Voor eerst laat de burgemeester zich uit over de PvdA-integratienota ‘Verdeeld verleden, gedeelde toekomst’, waar hij een belangrijke bijdrage aan leverde. De kritiek van PvdA-leden, ook uit Rotterdam, was niet mals. De visie was te rechts, de toon te hard.

Zaterdag stemmen PvdA-leden over een nieuwe versie. „Ik ben erbij. Misschien dat ik in de wandelgangen nog wat kan duwen en trekken. Wat zeker niet de teneur mag zijn: we hebben het zo gezellig met elkaar, er moet niets gebeuren.’’

Aboutaleb verwerpt de kritiek dat de PvdA zich laat ‘gijzelen’ door Wilders door de nadruk te leggen op ‘incidenten’. Aboutaleb: „Dat is wel degelijk van belang. Achter incidenten schuilen wereldbeelden. De slachting van Theo van Gogh door Mohammed B. was een gebeurtenis met als basis een totale verwerping van de rechtstaat. Dáár gaat het om.’’ Wie zich niet houdt aan de geldende gebruiken, vervolgt hij, ‘sluit zich uit van de samenleving’.

„Het gaat om het overeind houden van bepaalde omgangsvormen. In bepaalde beroepen is het wenselijk dat men elkaar met de hand begroet. Het dragen van een burka is niet strafbaar, maar realiseer je wel wat voor gevolgen het heeft. Bijvoorbeeld geen baan. Bovendien is het bijzonder hinderlijk in de omgang.’’

http://www.ad.nl/rotterdam/stad/3072468 ... lders.html" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17389
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: De nieuwe burgemeester Ahmed Aboutaleb

Bericht door Manon »

Ik sprak laatst de taxichaufeur die volledig in elkaar was geslagen door twee mannen uit een bepaalde groep. Ik kan mij best voorstellen dat hij zijn heil zoekt bij Wilders
:razz: :razz: dit is de hoofdvraag in de volgende quiz: de vraag van 10 miljoen : uit welke "bepaalde groep" zouden de overvallers gekomen zijn?
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
Gebruikersavatar
Scarlatti
Berichten: 5299
Lid geworden op: vr mei 09, 2008 10:12 pm

Re: De nieuwe burgemeester Ahmed Aboutaleb

Bericht door Scarlatti »

wat krijg je als je de vraag in EEN keer goed beantwoordt? :evil: ècht die 10 miljoen? ik weet t volgens mij ,nl... t begint met een n en eindigt op a.. toch?
Islam=LEVENSBEDREIGEND

'LOQUENDI LIBERTATEM CUSTODIAMUS'
Laten wij waken over de vrijheid van het spreken... (Pim Fortuyn 1948-2002)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77936
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De nieuwe burgemeester Ahmed Aboutaleb

Bericht door Ariel »

'Extreem aandacht voor veiligheid'
Door ANTTI LIUKKU

ROTTERDAM - Burgemeester Ahmed Aboutaleb vindt dat Rotterdam ‘extreem veel aandacht’ besteedt aan het veiligheidsbeleid.

Zelf maakt hij zich meer zorgen over het niveau van het onderwijs dan over veiligheid.

Dat zei Aboutaleb gisteren tijdens een studiedag van het Christelijk Onderwijs Rotterdam (CVO), waar hij was uitgenodigd om een scholierendebat bij te wonen. „Rotterdam telt twee maal zoveel laagopgeleiden als Amsterdam. Het opleidingsniveau gaat heel langzaam iets omhoog, maar niet voldoende. Dit is mijn grootste zorg over de stad.’’

Veiligheid, aan de andere kant, beheerst het politieke debat, constateerde Aboutaleb gelaten. „We hebben het er wel héél veel over. Er is extreem veel aandacht voor het veiligheidsbeleid.’’ Een keiharde aanpak van overlast en criminaliteit geldt als de grote verdienste van Leefbaar Rotterdam en was het hoofdthema van Aboutalebs voorganger Ivo Opstelten.

De burgemeester sprak zijn verwondering uit over de in zijn ogen overmatige aandacht voor het onderwerp. „Tijdens het actualiteitendebat in de gemeenteraad komen veiligheidsincidenten wel drie tot vier keer per week aan de orde.’’ Verder noemde hij het ‘op zich een rare redenering’ dat er zoveel wordt geïnvesteerd, bijvoorbeeld in politiecamera’s en extra toezichthouders, ter bestrijding van het ‘gevoel van onveiligheid‘. „Als je objectief kijkt naar de cijfers is Rotterdam niet de onveiligste stad van het land.’’
http://www.ad.nl/rotterdam/stad/3097624 ... gheid.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Lees ook even dit artikel van de PVDA Rotterdam.
http://www.pvdarotterdam.nl/nieuwsbericht/4933" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77936
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De burgemeester Ahmed Aboutaleb

Bericht door Ariel »

Aboutaleb: Onderwijs belangrijk in aanpak onveiligheid

HILVERSUM - Ahmed Aboutaleb vindt onderwijs het belangrijkste instrument in de aanpak van onveiligheid. In TROS Kamerbreed zei de burgemeester van Rotterdam zaterdag dat falen van het onderwijs alles te maken heeft met veiligheidsproblemen.

‘Veiligheid is gebaat bij een sterk politiekorps. In het mandje van mogelijkheden om een stad veiliger te maken, moet echter vooral ook een goede opleiding voor iedereen zitten. Ook moet alles worden gedaan om schooluitval te voorkomen.’

Aboutaleb is komende week honderd dagen burgemeester van Rotterdam. Hij ziet een grote scheiding in de stad. Vanaf het zuidelijk deel zie je de prachtige hoge gebouwen aan de noordkant. Ze sieren de hemel, de ‘sky is the limit', daar hoor je erbij. Erachter, zowel ‘op’ zuid als in noord, oost en west liggen de wijken met armoede en sociale uitsluiting. De stad is haarscherp gesneden en bestaat uit twee biotopen, aldus de ‘nieuwe’ Rotterdammer.

De burgemeester heeft inmiddels zoals hij zelf zegt, alle randen van de stad gezien. Dat ging per busje, auto, lopend of op de fiets. Zo bezocht en zag hij de hele stad. Zo doet hij het nog steeds, alleen nu op eigen houtje. Hij gaat de stad in, bij voorkeur met de tram, betalend met een ov-chipkaart.'s Avonds rijdt hij, een stuk anoniemer, geregeld per auto door de stad.

Door zelf te gaan kijken komt hij beter beslagen ten ijs, bijvoorbeeld in de gemeenteraad.

Rotterdam is sinds 1998 objectief 25 procent veiliger geworden. Woensdag komt de nieuwe veiligheidsindex. Antilliaanse jongeren vormen een probleem. Uit onderzoek blijkt dat ze vaak psychische problemen hebben en een laag IQ, aldus Aboutaleb. :ohmy:
Hoewel de haven van Rotterdam lijdt onder de economische recessie, verwacht Aboutaleb geen economisce onrust in de stad. Hij maakt zich wel zorgen over de sociale samenhang, omdat de laagst geschoolden het kwetsbaarst zijn en het meest getroffen worden. Toch zijn er nog 4000 vacatures te vervullen. Bovendien is tot verrassing van de burgemeester en van alle wethouders uit onderzoek gebleken dat de regio Rijnmond de grootste arbeidsproductiviteit heeft van de hele wereld.

Aboutaleb heeft nog geen eigen huis in Rotterdam. Hij is nog op zoek naar een huis dat ‘hij kan betalen’.
http://www.volkskrant.nl/binnenland/art ... veiligheid" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77936
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De burgemeester Ahmed Aboutaleb

Bericht door Ariel »

Aboutaleb vreest tekort aan agenten in Rotterdam
zondag 12 april 2009 13:07


(Novum) - De politie in Rotterdam dreigt vijf- tot zeshonderd agenten kwijt te raken door de manier waarop de budgetten landelijk worden verdeeld. Dat zei de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb zondag in het discussieprogramma Buitenhof. De Maasstad telt nu ongeveer 5500 politiemensen.

Het gaat op sociaal gebied iets beter met Rotterdam, zei de honderd dagen geleden aangetreden Aboutaleb, maar 'veiligheidstechnisch' is er nog een wereld te winnen. Rotterdam dreigt volgens hem ernstig te worden getroffen door de landelijke 'verdeelsleutel' en aangekondigde bezuinigingen. Hij voegde daaraan toe dat zijn voorganger Ivo Opstelten niet kon weten van de dreigende tekorten.

De sociaaldemocratische burgemeester heeft het probleem aanhangig gemaakt bij minister van Binnenlandse Zaken Guusje ter Horst (PvdA), maar heeft van haar nog geen toezeggingen gekregen. Ook heeft hij er Kamerleden op geattendeerd, zei hij. "Dit is een groot probleem voor Rotterdam als het niet wordt opgelost."

De 47-jarige Aboutaleb zei dat Rotterdam staat voor grote opgaven op het gebied van onderwijs, werk en het vasthouden van de middeninkomens. De stad is volgens hem vatbaar voor polarisatie, wat ook blijkt uit de twee machtsblokken in de gemeenteraad, waar PvdA en Leefbaar Rotterdam soms lijnrecht tegenover elkaar staan.

De burgemeester wil investeren in onderling vertrouwen in de stad. Hij heeft de afgelopen dagen alle hoeken van de stad gezien en geconstateerd dat zowel autochtonen als allochtonen bang zijn voor verlies van hun identiteit. "Over die angst aan beide kanten moet je een open gesprek voeren, dat moet je niet bagatelliseren", zei hij.

Over de omstreden adviseur en hoogleraar Tariq Ramadan, die het integratiedebat moet aanjagen, zei Aboutaleb dat diens adviezen nog weinig in beleid zijn omgezet. "Het hangt toch af van de politieke en bestuurlijke opportuniteit of die adviezen worden gebruikt, bijvoorbeeld omdat er fors geld voor nodig is."

Aboutaleb stelde dat in de grondwet had moeten worden opgenomen dat burgemeesters de boel bij elkaar moeten houden, zoals zijn Amsterdamse ambtgenoot Job Cohen zijn missie eerder verwoordde. "Maar ik heb een andere bestuurstijl, en Amsterdam is echt een heel andere stad om te managen." Amsterdammers zijn volgens hem twee keer zo hoog opgeleid als Rotterdammers, die een stuk rauwer en meer recht voor zijn raap zouden zijn. "Echt hardwerkende mensen, met de hoogste arbeidsproductiviteit ter wereld."

Rotterdam moet, als het aan Aboutaleb ligt, uitgroeien tot een mooie, tolerante en economisch sterke stad, die zich 'met recht' een wereldstad mag noemen. "Aan zo'n mooie stad heb ik iets toe te voegen."
http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Laats ... tid=230398" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Lasteraar
Berichten: 181
Lid geworden op: ma mei 26, 2008 9:48 pm

Re: De burgemeester Ahmed Aboutaleb

Bericht door Lasteraar »

Ik kan het gemist hebben, maar heeft Aboutaleb ingegrepen na de ontmaskering van Tariq Ramadan?
Wat ik ook gemist kan hebben zijn harde sancties tegen de islamitische Al Khaldoun, die ruim greep in de overheidsgelden voor schoolreisjes naar Mekka, met veel begeleiders.
Geen daden maar woorden?
Mahalingam
Berichten: 42856
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De burgemeester Ahmed Aboutaleb

Bericht door Mahalingam »

Dat wordt een schot voor open doel voor de PVV:
De sociaaldemocratische burgemeester heeft het probleem aanhangig gemaakt bij minister van Binnenlandse Zaken Guusje ter Horst (PvdA), maar heeft van haar nog geen toezeggingen gekregen. Ook heeft hij er Kamerleden op geattendeerd, zei hij. "Dit is een groot probleem voor Rotterdam als het niet wordt opgelost."
Die kamerleden zullen ook wel PvdA-ers zijn. Alle kans dat die dus bot zal vangen bij de socialisten. Die zijn gehouden aan het regeeraccoord. En als de socialisten Abouteleb laten wapperen dan kan de PVV komen om hem te ondersteunen: "PVV steunt noodkreet Aboutaleb voor meer politie in Rotterdam".
Komt er een PVV-motie over in de 2-de kamer, wat moet de PvdA fractie dan stemmen?
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 42856
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De burgemeester Ahmed Aboutaleb

Bericht door Mahalingam »

Aboutaleb stelt preventieve fouillering in
ROTTERDAM – Burgemeester Aboutaleb heeft het centrum van Rotterdam aangewezen als gebied waar van 29 april tot 30 augustus preventief gefouilleerd mag worden.
Dat maakte de gemeente Rotterdam woensdag bekend.

Om (vuur)wapenbezit en het gebruik van de wapens terug te dringen is volgens de gemeente tijdens de zomerperiode een intensivering van de veiligheidsaanpak noodzakelijk. De aanwijzing van het centrum als veiligheidsrisicogebied is daarvan een onderdeel.

Volgens de gemeente is gebleken dat in het centrum van Rotterdam in de zomermaanden een verhoogde kans is op de aanwezigheid van personen die in het bezit zijn van een (vuur)wapen. Daarbij bestaat er een reële kans dat de (vuur)wapens daadwerkelijk worden gebruikt voor het plegen van strafbare feiten.

In het door de burgemeester aangewezen gebied mogen de voorbijgangers niet alleen worden gefouilleerd, maar mag de politie ook bagage en vervoermiddelen onderzoeken.
http://www.refdag.nl/artikel/1404483...lering+in.html
In de zomermaanden is er juist een kans op minder wapenbezitters. Dan zijn ze op vakantie in de thuislanden.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Scarlatti
Berichten: 5299
Lid geworden op: vr mei 09, 2008 10:12 pm

Re: De burgemeester Ahmed Aboutaleb

Bericht door Scarlatti »

Aacchhh heeft ie 'ff' over t hoofd gezien natuurlijk.. :evil: net zoals ie gisterenavond bij p&w ineens 'de groep Antillianen' noemde!! laag iq, lage sociale klasse, psychische stoornissen.. gòssie!! Mag DIE groep zomaar over EEN kam geschoren / gestigmatiseeeeerd worden??? alleen les marocs niet hè!
Heel gedecideerd mannetje, het was duidelijk WIE HIJ dacht dat de BAAS was :turban: :evil:
Islam=LEVENSBEDREIGEND

'LOQUENDI LIBERTATEM CUSTODIAMUS'
Laten wij waken over de vrijheid van het spreken... (Pim Fortuyn 1948-2002)
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17389
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: De burgemeester Ahmed Aboutaleb

Bericht door Manon »

Scarlatti schreef:Aacchhh heeft ie 'ff' over t hoofd gezien natuurlijk.. :evil: net zoals ie gisterenavond bij p&w ineens 'de groep Antillianen' noemde!! laag iq, lage sociale klasse, psychische stoornissen.. gòssie!! Mag DIE groep zomaar over EEN kam geschoren / gestigmatiseeeeerd worden??? alleen les marocs niet hè!
Heel gedecideerd mannetje, het was duidelijk WIE HIJ dacht dat de BAAS was :turban: :evil:
ik had maar even voorbijgezapt en hoorde ook nèt dat stukje! viel bijna uit mijn zetel!
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
Plaats reactie