Niet zo onze integere bestuurders bashen.

Mahalingam
Berichten: 49121
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Niet zo onze integere bestuurders bashen.

Bericht door Mahalingam »

Weer een politicus met een 'derde been' probleem. En namen en rugnummers worden niet gegeven.
CDA-burgemeester Pieter Paans stapt op wegens grensoverschrijdend gedrag

Burgemeester van Krimpenerwaard Pieter Paans (CDA) heeft de commissaris van de Koning van Zuid-Holland en de gemeenteraad maandag laten weten dat hij per direct zijn ambt neerlegt. Dat meldt de gemeente in een perscommuniqué. Het zou gaan om 'grensoverschrijdend' gedrag.

Paans: "Met groot genoegen heb ik in de afgelopen maanden het ambt van burgemeester van Krimpenerwaard bekleed. Mijn bestuursstijl van grote toegankelijkheid en nabijheid, met alle goede intenties van dien, heeft echter onlangs geleid tot een intern voorval dat maakt dat ik de benodigde distantie, die wordt gevraagd van een burgemeester, onvoldoende heb gewaarborgd. Dit is ervaren als grensoverschrijdend en dat betreur ik zeer. Daarmee rest voor mij helaas als enige optie om deze prachtige gemeente te verlaten als burgemeester."

Paans werd op donderdag 20 januari dit jaar burgemeester van Krimpenerwaard. Eerder was hij wethouder in de gemeente Papendrecht.
https://www.nieuwnieuws.nl/5156251/cda- ... nd-gedrag/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 49121
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Niet zo onze integere bestuurders bashen.

Bericht door Mahalingam »

Bespeur ik nu een Engelse trend in de politiek ?
Want in dat land moeten statistisch gezien de meeste politici het veld ruimen vanwege handelingen die niets met politiek te maken hebben.(piemel uit broek vaak of hand in verkeerd broekje dan wel zakken vullen)
Hij wil wel zei wil niet (zo zegt zij). Maar gaf ze hem dan geen gelijke kansen?

Afbeelding

Schepen Sihame Haddioui dient klacht in tegen collega voor seksueel grensoverschrijdend gedrag: “Ze was bang dat niemand haar zou geloven”


Sihame Haddioui (Ecolo), schepen van Gelijke Kansen en Franstalige Cultuur in Schaarbeek, heeft maandag officieel klacht ingediend tegen collega Michel De Herde (DéFi) voor seksueel grensoverschrijdend gedrag en aantasting van de eerbaarheid. De Herde ontkent de aantijgingen. De klacht komt er enkele maanden nadat beide schepenen in gesprek zijn gegaan met Cécile Jodogne (DéFi), burgemeester van Schaarbeek.
[...]
Burgemeester van Schaarbeek Cécile Jodogne legt uit dat het een delicate en moeilijke zaak is. “Sihame Haddioui sprak mij in februari aan over de feiten, en ik heb op dat moment de nodige maatregelen genomen en beide partijen verhoord.” De burgemeester bevestigt dat De Herde de feiten in februari reeds ontkende en dat ook verder zal doen.
https://www.hln.be/brussel/schepen-siha ... ~a5efcc9a/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 49121
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Niet zo onze integere bestuurders bashen.

Bericht door Mahalingam »

Ophef over een senator in de 1-ste kamer van de VVD die huisjesmelker blijkt te zijn.
Dat mag je zijn. En je hoeft ook niet te vertellen dat je dat bent. De inkomsten ben je niet verplicht te melden aan het presidium van de 1-ste Kamer. Maar natuurlijk wel aan de belastingen.
VVD senator Mirjam de Blécourt meldt verhuur 12 woningen niet

Eerste Kamerlid: Ik houd mij aan de regels

VVD Eerste Kamerlid Mirjam de Blécourt-Wouterse is eigenaar van veertien huizen en appartementen in onder meer Amsterdam en Utrecht. Twaalf van die woningen worden door De Blécourt verhuurd. De advocate heeft haar activiteiten op de vastgoedmarkt niet bij de Eerste Kamer opgegeven. De Blécourt verhuurt negen appartementen in Amsterdam, twee in Bilthoven en één in Utrecht. De woningen zijn gedeeld eigendom van haar en haar man, plastisch chirurg Robert de Blécourt. De woningen leveren zeker meer dan tienduizend euro per maand op. Deze woningen, noch de inkomsten, zijn door De Blécourt opgegeven bij de Eerste Kamer. Dat schrijft onafhankelijk onderzoeksjournalist Rens van de Plas.

'Schijn van belangenverstrengeling'


De Blécourt had de verhuur van haar woningen kunnen melden als nevenfunctie of als relevant belang, maar heeft dat niet gedaan. De Gedragscode integriteit Eerste Kamer stelt echter dat het wel 'wenselijk is dat deze belangen openbaar worden gemaakt'. Zulke belangen kunnen 'in bepaalde situaties immers de schijn van belangenverstrengeling wekken', aldus de Gedragscode. Een senator mag volgens diezelfde gedragscode echter zelf bepalen of hij of zij zaken als verhuur van particulier vastgoed meldt: er is geen wettelijke verplichting voor Eerste Kamerleden om privé-vastgoed te melden.

Volgens Albertjan Tollenaar, hoogleraar bestuursrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen, had De Blécourt de verhuur van haar panden beter kunnen melden. “Maar als je het niet doet, doe je niets wat tegen de regels is. Dat is een beetje het rare ervan. In de Tweede Kamer zijn ze daar bijvoorbeeld veel strenger op. En ook ministers moeten dit soort belangen kenbaar maken, want die zitten natuurlijk heel erg aan de knoppen,” zegt Tollenaar. “Maar voor Eerste Kamerleden geldt dat vaak wat minder. Zij zijn tenslotte deeltijdpolitici,” zegt Tollenaar.

De Blécourt: Formeel klopt het

De Blécourt laat weten: “Bij mijn aantreden als lid van de Eerste Kamer heb ik mijn nevenfuncties en relevante belangen conform de gedragscode integriteit Eerste Kamer geregistreerd bij de griffie en op de website. Formeel maken mijn eigendommen echter geen onderdeel uit van de meldingsplicht van de gedragscode.”

Waarvan akte.
https://www.nieuwnieuws.nl/5156322/vvd- ... ngen-niet/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 49121
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Niet zo onze integere bestuurders bashen.

Bericht door Mahalingam »

Afbeelding

Ik wist het niet maar als je wil (wie?) kan je eten bij Farid Azarkan.
DENK-voorman Farid Azarkan meldt bezit Utrechts restaurant niet aan Kamer


Debatteerde tijdens lockdowns wel over heropening horeca

Farid Azarkan, fractievoorzitter van DENK, is sinds enkele jaren eigenaar van een restaurant in Utrecht. Dit heeft hij niet expliciet gemeld aan de Tweede Kamer, terwijl hij daar tijdens de coronacrisis wel meepraatte over heropening van de horeca tijdens de lockdowns. Dat schrijft Trouw dinsdag. Het gaat om Marokkaans restaurant Cousina (in Google-reviews krijgt het restaurant 4,6 van de 5 sterren) aan de Domstedelijke Damstraat. Volgens de oprichtingsakte daarvan heeft Azarkan daar in november 2018 180.000 euro in geïnvesteerd, waarmee hij 90 procent van de aandelen in bezit kreeg.

Azarkan deed de investering op naam van zijn persoonlijke investeringsfirma 3 FP International BV. Dat hij de eigenaar is van 3 FP International heeft Azarkan overigens wel opgegeven aan de Kamer. Ook dat hij via die firma een belang heeft in vastgoedbedrijf Cleverstone.

Het Kamerlid laat weten dat hij ‘volledig transparant’ en ‘conform de richtlijnen’ heeft gehandeld. Zijn aandelen in 3 FP International, en indirect dus ook de aandelen in restaurant Cousina, heeft hij ‘op afstand gezet’ in een zogeheten stichting administratiekantoor. “Het melden van investeringen vanuit een op afstand gezette bv is niet gebruikelijk noch noodzakelijk”, zegt zijn woordvoerder tegen de krant. De woordvoerder voegt toe dat de partij ook regelmatig tégen moties heeft gestemd voor directe heropening van de horeca.

Enkele dagen terug bleek dat VVD senator Mirjam de Blécourt de verhuur van 12 woningen niet had gemeld.
https://www.nieuwnieuws.nl/5156348/denk ... aan-kamer/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 49121
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Niet zo onze integere bestuurders bashen.

Bericht door Mahalingam »

Afbeelding
'Waar was Benschop? Topman Schiphol verzwijgt vakantie en verschuilt zich achter coronabesmetting'
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85795
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Niet zo onze integere bestuurders bashen.

Bericht door Ariel »

Hier het artikel.
Waar was Benschop? Topman Schiphol verzwijgt vakantie en verschuilt zich achter coronabesmetting

Ruim een maand duurt de chaos op Schiphol en het einde lijkt niet in zicht. Vanuit de luchtvaart- en reiswereld klinken kanttekeningen bij een plan dat Schiphol de zomer door moet helpen. Onderwijl blijkt topman Dick Benschop regelmatig het schip te verlaten voor een bezoek aan Davos of een galadiner in de VS. Een vakantie met het gezin naar Portugal verzweeg hij; hij verschool zich achter een eerdere coronabesmetting. Schiphol bevestigt alle vertrekken van zijn topman.

Op Hemelvaartsdag stonden op Schiphol de rijen tot buiten en ook voor komend weekend klinken grimmige waarschuwingen over piekdrukte. De luchthaven zucht nog altijd onder een schreeuwend tekort aan personeel, dat volgens de bonden bovendien zwaar werk moet doen voor een mager loon op een slecht bereikbare locatie. Het lukt de top van de luchthaven maar niet om de chaos, die al op 23 april uitbrak, het hoofd te bieden.

Al snel na de eerste chaotische dagen merkte De Telegraaf op dat topman Dick Benschop onzichtbaar was in de hele puinhoop. Pas toen het al bijna twee weken bal was, verscheen hij voor camera’s en in talkshow Beau. Tijdens een persconferentie zei hij zelf dat dat lag aan een coronabesmetting. In diezelfde persconferentie maakte hij excuses en zegde toe alles te doen om het aantal handjes bij met name de beveiliging te vergroten. Zijn eigen reactie nu is dat hij altijd online beschikbaar is. „Dat is tegenwoordig normaal.”

Uit foto’s en documenten in handen van deze krant en verklaringen van verschillende bronnen blijkt dat Benschop meermaals van zijn post verdween. Elf dagen was hij deze maand buiten beeld.

Woensdag 27 april
Het is Koningsdag. Op Schiphol breekt voor de vijfde dag op rij chaos uit. Het weekend ervoor roept de luchthaven zelfs op om niet meer te komen, omdat de veiligheid in het geding is. Duizenden reizigers komen in de knel, mensen missen vluchten, vallen flauw en gaan met elkaar op de vuist. Ook op deze Koningsdag moet Schiphol drastische maatregelen nemen; de luchthaven sluit de deuren van de terminal tijdelijk om de chaos het hoofd te bieden.

In het Haagse Westbroekpark vaart die ochtend de directeur van de luchthaven een rondje in een fluisterboot. Hondje Tommy is mee. Een fotograaf kiekt Benschop en herkent hem direct. Ook een kennis van Benschop weet zeker dat hij het is. Dat is opvallend, want Benschop mijdt die week halsstarrig de media vanwege een coronabesmetting.

De woordvoerders van Schiphol bevestigen desgevraagd dat Benschop op pad was. „Benschop had in die periode corona en is die dag met zijn gezin kort naar buiten geweest.”

Zaterdag 30 april
Het tweede weekend van de meivakantie ontaardt in wanorde op Schiphol. KLM schrapt tientallen vluchten, maar het helpt geen zier. Opnieuw staan er urenlange rijen, en missen mensen hun vlucht. En dat terwijl de luchthaven vrijdag juist jubelde dat de problemen werden aangepakt.

Op diezelfde vrijdag laat een woordvoerder van de luchthaven aan De Telegraaf weten dat Benschop nog corona heeft en derhalve een interviewverzoek afslaat. Nog geen dertien uur na dat bericht stapt Benschop met zijn vrouw en drie kinderen aan boord van een KLM-vlucht naar Porto. Vanaf zijn eigen luchthaven, waar het zo’n janboel is. Daar heeft hij als platinum member weinig last van.

Ook dit tripje bevestigt Schiphol desgevraagd, al wordt teruggekomen op het feit dat hij vrijdagavond nog corona had. „Op zaterdag 30 april was Benschop 24 uur vrij van verschijnselen. De mededeling op vrijdag ging over een artikel in De Telegraaf dat eerder die week was verschenen”, klinkt het. Dat lijkt haaks te staan op de communicatie na publicatie van een Telegraaf-verhaal op vrijdagavond.

„Benschop is op zaterdag met zijn gezin naar Portugal gevlogen. Hij is zelf op maandag 2 mei teruggekomen”, aldus de woordvoerder.

Opvallend is dat een dag later tijdens een persmoment Benschop met geen woord rept over het familietripje. Wel komt de coronabesmetting langs, als reden voor zijn lange afwezigheid in de spotlights. Naar nu blijkt was die dus vrijdag al voorbij, maar kreeg een tripje naar de zon voorrang.

Vrijdag 13 mei
De ergste chaos op Schiphol is geluwd; de meivakantie is voorbij. Benschop heeft toezeggingen gedaan die onder snelkookdruk staan. Er moeten handjes bij, en snel. Liefst 500 extra krachten zijn er nodig bij de beveiliging. Anders moet rond het einde van de maand bepaald worden hoeveel vluchten er niet door kunnen gaan. Werving is prioriteit 1.

Rond vieren schuift Benschop aan bij een panelmeeting in het Bilderberghotel in Oosterbeek, vertelt een aanwezige op de jaarlijkse meeting van VNO-NCW. Schiphol is ver weg. De topman is een van de gasten en gaat in gesprek met onder anderen oud-premier Jan Peter Balkenende en neemt daarna plaats bij het diner. De ochtend erna blijkt hij nog altijd aanwezig te zijn. Tegelijkertijd demonstreren op de luchthaven anti-luchtvaartbetogers.

Schiphol benadrukt dat deze bijeenkomst voor het Nederlandse bedrijfsleven is en zegt dat Benschop er daarom was.

Ergens boven de Atlantische Oceaan zit Benschop in een businessclass-stoel aan boord van een vliegtuig naar Washington. Hij wordt daar donderdagavond verwacht in het Mayflower Hotel, waar hij op het Ambassadors’ Award Dinner een prijs ontvangt van de Netherland-America Foundation. Hij wordt geroemd om zijn inzet om ’werelden samen te brengen’.

Schiphol bevestigt dat de topman woensdag vertrok, maar specificeert niet waarom dat niet donderdag kon. Het diner wordt overigens een latertje. Benschop zet zaterdagochtend weer voet op Nederlandse bodem. Daar is die week volop onderhandeld met reisgiganten, luchtvaartmaatschappijen en vakbonden; over hoe het verder moet met de luchthaven. Benschop ontbrak daar fysiek bij.

Zondag 22 mei
Op Schiphol slaat de vlam in de pan als security een deel van de poorten sluit, omdat er een personeelswissel plaatsvindt. Passagiers die hun vlucht dreigen te missen pikken het niet en dreigen zonder controle door te rennen. Beveiligers van NBTC voelen zich zo bedreigd, dat ze besluiten alle ’lanes’ te vergrendelen en de Koninklijke Marechaussee in te schakelen. Die sust de boel.

Maandag 23 mei
De dag erna staan er rijen van vijf uur op de luchthaven. Toch is Benschop die dag in Davos, waar hij tijdens het World Economic Forum spreekt in een panel over duurzame luchtvaart. Maandagavond zegt hij toe acuut huiswaarts te keren. Dat gebeurt echter pas dinsdag 24 mei. Opvallend genoeg besluit hij daartoe nadat De Telegraaf een groot verhaal online plaatst waarin zijn afwezigheid wordt aangehaald.

Schiphol wil niet bevestigen dat Benschop 22 mei al vertrok en ook niet of zijn plotselinge vertrek te maken had met de publicatie. Wel bevestigt de woordvoerder dat Benschop 23 mei in Davos was.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85795
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Niet zo onze integere bestuurders bashen.

Bericht door Ariel »

De regering is not amused. ’Wel luxe dineren maar niks doen aan gevaarlijke situaties op Schiphol’
Schiphol-topman Dick Benschop moet dinsdag op het matje komen in Den Haag. VVD en PvdA willen opheldering over het feit dat hij de afgelopen tijd het land meerdere keren verliet, terwijl het chaos troef is op de luchthaven.

VVD-Kamerlid Daniel Koerhuis verwacht dat Benschop in het land is als het een chaos is op de luchthaven. „Dit is een wel heel zorgelijk beeld. Het is op Schiphol letterlijk alle hens aan dek, dan moeten we er vanuit kunnen gaan dat dat ook in de bestuurskamer geldt. De VVD en PvdA hebben samen de heer Benschop uitgenodigd voor een gesprek in de Tweede Kamer dinsdag.” Volgens de VVD heeft Benschop inmiddels toegezegd te komen.

Kamerlid Van Haga zal komende week in de Tweede Kamer aandringen op het vertrek van Benschop. „Het is onbegrijpelijk dat Benschop de afgelopen weken meerdere keren het land verliet, terwijl het chaos troef is op de luchthaven. Wel luxe dineren op een gala-avond in Washington, het World Economic Forum in Davos en de jaarlijkse meeting van VNO-NCW, maar niets doen aan de enorme rijen en de gevaarlijke situaties op Schiphol. Dat kan natuurlijk niet.”

De raad van commissarissen gaat over de benoeming en ontslag van het bestuur van Schiphol, in samenspraak met de aandeelhouders, waarvan de Nederlandse Staat en de gemeente Amsterdam de belangrijkste zijn. Reiskoepel ANVR en ANWB hebben aan De Tweede Kamer of aandeelhouder minister Sigrid Kaag (Financiën) gevraagd of zij nog stappen ondernemen voor reizigers en luchtvaartmaatschappijen. Eerder pleitte de ANVR al voor tijdelijke inzet van het leger. Het ministerie van Financiën laat vrijdag weten dat het in elk geval als aandeelhouder niet eist dat Schiphol op de kleintjes moet letten om zo een bepaald rendement te halen: „Dat is dus geen obstakel voor Schiphol om de benodigde kosten te maken om de drukte en wachtrijen zoveel mogelijk ter voorkomen.”

In het geruchtencircuit gaan al namen rond van eventuele opvolgers van Benschop. Zo wordt luchtvaartveteraan en de huidige topman Paul Riemens van de RAI genoemd, net als voormalig ProRail-topman Pier Eringa.

Maar rvc-voorzitter Jaap Winter zegt in een reactie achter Benschop te staan: „De directie doet alles wat in haar macht ligt om de problemen op de luchthaven het hoofd te bieden. De rvc steunt het directieteam van Schiphol volledig.”

Vakbond De Unie heeft er geen goed woord voor over. Luchtvaartmaatschappij KLM wordt door de gang van zaken van inkomsten beroofd, waardoor het personeel langer op een houtje moet bijten, zegt voorman Reinier Castelein. „Opsluiten in zijn kantoor die man, zoals vakbonden dat in Frankrijk doen. Hij mag er pas uit als Schiphol weer functioneert als in 2019.”
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 7919
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

Aan integere bestuurders al jaren schrijnend tekort.

Bericht door hans van de mortel »

Ariel schreef:
vr mei 27, 2022 6:19 pm
De regering is not amused. ’Wel luxe dineren maar niks doen aan gevaarlijke situaties op Schiphol’
Maar rvc-voorzitter Jaap Winter zegt in een reactie achter Benschop te staan: „De directie doet alles wat in haar macht ligt om de problemen op de luchthaven het hoofd te bieden. De rvc steunt het directieteam van Schiphol volledig.”
Bij verhoren van misdadigers door de politie krijgt die steevast van de verdachte te horen - wanneer nog niets is bewezen - dat hij of zij onschuldig is en van niks weet. Maar in het geval Benschop is het al lange tijd een bewijs van onvermogen. Benschop houdt vol dat hij niks misdaan heeft. Hij is een lefgozer. Precies zoals Poetin.

Ik las in de krant dat de arrogante klaploper Benschop zich verdedigde - valt de chaos nog te verdedigen? - met het ophalen van de schouders en de woorden (echt waar) dat hij online tijdens zijn vakantie de zaken van Schiphol behartigt. Niks mis mee, volgens Benschop. Dat is heel gewoon volgens hem. Enig idee wat die profiteur aan salaris opstrijkt? Ik wil het niet weten. Maar wat ik wel weet is dat wij hier in Nederland de laatste jaren steeds vaker te maken hebben met inferieure vestandelijke vermogens uit het Old Boys Netwerkencircuit. Capabele mensen zijn tegenwoordig dun gezaaid. Maar tsja, wat voor oetlul ook aan de top staat met een functie die hij niet aan kan, daar hoort nu eenmaal een riant salaris bij.

Dinsdag lekker weg uit deze kolerezooi naar Cuba tot 24 juni naar mijn vrienden en vriendinnen die nooit wat te kankeren hebben. Niet echt. Maar het gaat slechts om twee repeterende zinnen die dagelijks te horen zijn: "No hay" (het is er niet) en "Muy caro" (erg duur). Het laatste is nu ook in Nederland te horen :*) nadat men aan de weet is gekomen wie Zelensky is toen Poetin zijn licht op die Oekraïnse lefgozer liet schijnen door middel van gratis bommen en granaten.

Het dagelijkse Amerikaanse bommenregentapijt (met voornamelijk brandbommen), georkestreerd door verschillende US presidenten, duurde van 1 november 1955 tot 30 april 1975. Vier keer langer dan de Tweede Wereldoorlog.

Dus wat mij betreft mag Poetin nog even doorgaan. Hij zal niet heel Oekraïne niet bezetten wat ik voorspeld heb. Het gaat hem alleen en uitsluitend om machtsvertoon. Dus is hij tevreden met een hap uit het enorme geheel. In Nederland trekt Mark R. aan de touwtjes. Met dit verschil dat het verhaal van Rutte op pure leugens berust en dat van Poetin op idealen.
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED
Mahalingam
Berichten: 49121
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Niet zo onze integere bestuurders bashen.

Bericht door Mahalingam »

Het Lazarus effect in het Katholieke bisdom Roermond.
Omstreden Jos van Rey (LVR) zit straks gewoon weer in college Roermond

De omstreden ex-wethouder Jos van Rey (geroyeerd bij de VVD) keert terug in het college van Roermond. Dat heeft formateur Dirk Franssen vrijdag bekendgemaakt.

Het nieuwe college omvat vijf wethouders: twee van de Liberale Volkspartij Roermond (LVR) en ieder één namens GroenLinks, VVD en PvdA. De LVR is met elf zetels de grootste fractie in de gemeenteraad, gevolgd door GroenLinks met vijf en VVD en PvdA met elk twee zetels.

Aanvankelijk werden de besprekingen gevoerd met drie partijen en het CDA. Maar Franssen sloot deze partij woensdag uit van verdere onderhandelingen.
https://tpo.nl/2022/05/27/omstreden-jos ... -roermond/

Of je het leuk vind of niet: zo werkt democratie bij ons.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 49121
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Niet zo onze integere bestuurders bashen.

Bericht door Mahalingam »

Cybercharlatan Rian van Rijbroek is er nog niet in geslaagd om het bedrijf van haar vriend, Centric naar de ondergang te leiden zoals ze voordien meerdere malen met andere bedrijven heeft gedaan.
Directie IT-bedrijf Centric stapt op na conflict met eigenaar Sanderink

De volledige uitvoerende directie van IT-bedrijf Centric stapt op na een conflict met eigenaar Gerard Sanderink. Aanleiding zou de uit de hand gelopen ruzie van Sanderink zijn met zijn ex-geliefde Brigitte van Egten, meldt het FD.

Sanderink probeerde via Centric beslag te leggen bij zijn ex-vriendin Van Egten, maar de rechter stak daar een stokje voor en meende dat het bestuur van het bedrijf zich schuldig maakt aan ‘misbruik van recht'. Ceo Johan Taams, cfo Patrick Rosengarten en coo Bart Fehmers besloten vervolgens op te stappen, omdat er een onverbrugbare vertrouwenscrisis was ontstaan tussen Taams en Sanderink.

Taams geeft desgevraagd ‘geen commentaar’, heeft hij schriftelijk laten weten. Ook de woordvoerder van Centric geeft ‘op dit moment geen commentaar’ op vragen van het FD. Ook Gerard Sanderink en zijn advocaat Gino van Tilborg waren niet bereikbaar.

Centric heeft bijna vierduizend medewerkers en bouwt onder meer systemen voor allerhande overheidsinstellingen, waaronder gemeenten. Gezien deze rol als overheidsleverancier zijn er onder politici al langer zorgen over het bedrijf, waar de excentrieke Sanderink sinds enkele jaren samenwerkt met zijn vriendin, de zelfverklaarde cyberexpert Rian van Rijbroek. Zij raakte meerdere malen in opspraak, omdat ze volgens kenners helemaal geen expert is op het gebied van cyberveiligheid. Het vertrouwen van Sanderink in Van Rijbroek leidde er vorig jaar al toe dat hij opstapte als bestuurder van zijn bedrijven, al is hij nog wel eigenaar van Centric.
https://www.trouw.nl/nieuws/directie-it ... ~b354455d/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24105
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Niet zo onze integere bestuurders bashen.

Bericht door King George »

Die Neelie (Neelie ex-Peper (PvdA)) Crimineelie toch…

Zij had zich er ÜBERhaupt nooit mee mogen bemoeien. 🤣🤣

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85795
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Niet zo onze integere bestuurders bashen.

Bericht door Ariel »

Oeps.... :shock: Wat nu?
Brussel roept Kroes op het matje om ’verboden lobby’ Uber

De Europese Commissie eist opheldering van voormalig EU-kopstuk Neelie Kroes na een golf van berichten over ’verboden lobbywerk’ voor Uber. Brussel trekt nog geen conclusies: „We analyseren de kwestie.”

Uit gelekte documenten in handen van het Internationaal Consortium van Onderzoeksjournalisten zou blijken dat Kroes na haar vertrek als eurocommissaris voor digitale zaken uit naam van Uber lobbbycontact zocht met partijgenoten premier Rutte, toenmalig verkeersminister Melanie Schultz van Haegen en minister Henk Kamp (Economische Zaken).

Dat gebeurde tijdens haar zogeheten afkoelingsperiode. Om belangenverstrengeling te voorkomen mocht Kroes in de eerste achttien maanden na haar vertrek uit Brussel niet aan de slag bij bedrijven die te maken hadden met haar portefeuille. Twee verzoeken van haar om eerder aan de slag te gaan als adviseur bij Uber zijn zelfs expliciet verboden door Brussel. Na de afkoelingsperiode ging ze direct aan de slag als topadviseur bij de Amerikaanse taxidienst.

De Europese Commissie neemt de zaak hoog op en heeft Kroes per brief om uitleg gevraagd. „We hebben de berichtgeving gezien en verzamelen informatie”, zegt een woordvoerder. Over de inhoud van de brief wil Brussel geen uitleg geven. „Dit is iets tussen de Europese Commissie en de voormalig vicevoorzitter.”

Kroes zelf ontkent ’informeel of formeel’ voor Uber te hebben gewerkt tijdens de afkoelingsperiode. De VVD-prominent verwijst naar haar toenmalige overheidsbaantje als speciaal gezant voor het naar Nederland halen van startups.

De kwestie zorgt voor veel internationale aandacht. PvdA-Europarlementariër Paul Tang heeft aangekondigd dat hij een officiële klacht gaat indienen bij Commissievoorzitter Ursula von der Leyen.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Boudewijn Atsma
Berichten: 744
Lid geworden op: do jun 30, 2022 12:04 am

Re: Niet zo onze integere bestuurders bashen.

Bericht door Boudewijn Atsma »

Ariel schreef:
ma jul 11, 2022 1:07 pm
Oeps.... :shock: Wat nu?

Misschien maar eens beginnen met een torenhoge boete voor deze corrupte tante?
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24105
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Niet zo onze integere bestuurders bashen.

Bericht door King George »

Ariel schreef:
ma jul 11, 2022 1:07 pm
Oeps.... :shock: Wat nu?
Brussel roept Kroes op het matje om ’verboden lobby’ Uber
Spoiler! :
De Europese Commissie eist opheldering van voormalig EU-kopstuk Neelie Kroes na een golf van berichten over ’verboden lobbywerk’ voor Uber. Brussel trekt nog geen conclusies: „We analyseren de kwestie.”

Uit gelekte documenten in handen van het Internationaal Consortium van Onderzoeksjournalisten zou blijken dat Kroes na haar vertrek als eurocommissaris voor digitale zaken uit naam van Uber lobbbycontact zocht met partijgenoten premier Rutte, toenmalig verkeersminister Melanie Schultz van Haegen en minister Henk Kamp (Economische Zaken).

Dat gebeurde tijdens haar zogeheten afkoelingsperiode. Om belangenverstrengeling te voorkomen mocht Kroes in de eerste achttien maanden na haar vertrek uit Brussel niet aan de slag bij bedrijven die te maken hadden met haar portefeuille. Twee verzoeken van haar om eerder aan de slag te gaan als adviseur bij Uber zijn zelfs expliciet verboden door Brussel. Na de afkoelingsperiode ging ze direct aan de slag als topadviseur bij de Amerikaanse taxidienst.

De Europese Commissie neemt de zaak hoog op en heeft Kroes per brief om uitleg gevraagd. „We hebben de berichtgeving gezien en verzamelen informatie”, zegt een woordvoerder. Over de inhoud van de brief wil Brussel geen uitleg geven. „Dit is iets tussen de Europese Commissie en de voormalig vicevoorzitter.”

Kroes zelf ontkent ’informeel of formeel’ voor Uber te hebben gewerkt tijdens de afkoelingsperiode. De VVD-prominent verwijst naar haar toenmalige overheidsbaantje als speciaal gezant voor het naar Nederland halen van startups.

De kwestie zorgt voor veel internationale aandacht. PvdA-Europarlementariër Paul Tang heeft aangekondigd dat hij een officiële klacht gaat indienen bij Commissievoorzitter Ursula von der Leyen.
Lock her up!
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Mahalingam
Berichten: 49121
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Niet zo onze integere bestuurders bashen.

Bericht door Mahalingam »

Ietwat meer specifiek is dit van de BBC:
Regulator turned lobbyist
[...]
The files also reveal how Uber's relationship with one of Europe's top officials, European Commission vice-president Neelie Kroes, began significantly earlier and ran deeper than previously was known, putting her in an apparent breach of rules governing commissioners' conduct.
They reveal she was in talks to join Uber's advisory board before she even left her last European post in November 2014.

EU rules say commissioners have to respect a "cooling-off" period, then 18 months, during which new jobs require the approval of the commission.
As a commissioner, Ms Kroes oversaw digital and competition policy, and was a high-profile scourge of big tech, playing a leading role in hitting Microsoft and Intel with massive fines.
But of all the companies she could have worked for after leaving, Uber was a particularly controversial choice.

In her home country, the Netherlands, the UberPop ridesharing service had also brought legal and political trouble.
Uber drivers were arrested in October 2014, and that December a judge in the Hague banned UberPop, threatening fines up to 100,000 euros. In March 2015, Uber's Amsterdam office was raided by Dutch police.

Emails say that Ms Kroes called ministers and other members of the government to persuade them to back down during the raid.During another raid a week later, Ms Kroes again contacted a Dutch minister the Uber Files show, and, in the words of an email, "harassed" the head of the Dutch civil service.

An internal email advised staff not to discuss her informal relationship externally: "Her reputation and our ability to negotiate solutions in the Netherlands and elsewhere would suffer from any casual banter inside or outside the office."

The files show that the company wanted Ms Kroes to pass messages on to the office of the Dutch Prime Minister, Mark Rutte.
In October 2015, an email reads: "We'll get backchannel going with Neelie and the PM's Chief of Staff, to extract maximum advantage through 'giving' them the notion of a 'victory'."


She wrote to the commission's Ad Hoc Ethical Committee requesting permission to join Uber's advisory board before the 18 months were up, and appealed to commission president Jean-Claude Juncker.
That permission was denied, but documents show Ms Kroes continued to help the company informally until her appointment was announced, shortly after the cooling-off period had ended.
This underlines that Ms Kroes was in a "clear breach" of the rules, says Alberto Alemanno, Jean Monnet professor of European Union law at HEC Paris.
Dutch Prime Minister Mark Rutte, Travis Kalanick and Neelie Kroes, then working for StartupDelta,on a visit to Uber's California HQ in 2016Image source, ANP / Alamy Stock Photo
"You're proving the fact that you're doing something you are not allowed to do," he told BBC Panorama. "Because if she didn't necessarily ask for permission, you might still argue there was a grey area, there was a grey zone. But now it's no longer there."
Looking at all the disclosures about Ms Kroes' relationship with Uber, he said: "It makes me feel that our system is probably not fit for purpose because this situation should have been prevented."

Ms Kroes denies that she had any "formal or informal role at Uber" before May 2016, when the cooling-off period expired.
She said as an EU commissioner she interacted with numerous technology companies, "always driven by what I believe would benefit the public interest".

During the cooling off period, the Dutch government appointed her special envoy for start-ups, which involved interactions with a "wide array of business, government and non-governmental entities" with the aim of promoting a "business-friendly and welcoming ecosystem in the Netherlands", she said.

A spokesperson for the Dutch ministry of economic affairs says that "Uber was not considered a start-up in 2015".

Uber says Ms Kroes left the advisory board in 2018, and says it has since introduced new guidelines "strengthening oversight" of "lobbying and external engagements with policymakers" in Europe.
https://www.bbc.com/news/business-62057321
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24105
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Niet zo onze integere bestuurders bashen.

Bericht door King George »

Nicht niet hè wat ze deed?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Mahalingam
Berichten: 49121
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Niet zo onze integere bestuurders bashen.

Bericht door Mahalingam »

Europese Commissie laat op een typische Brusselse manier de tanden zien.
Ze doen net of ze daarmee zouden kunnen overwegen om meer te gaan bijten.
Europese Commissie vraagt Kroes om opheldering over heimelijke Uber-lobby

De Europese Commissie vraagt voormalig Eurocommissaris Neelie Kroes om opheldering over stiekem lobbywerk. Kroes lobbyde heimelijk voor het Amerikaanse platformbedrijf Uber, onthulden Trouw, FD en Investico zondag. Kroes zou bijvoorbeeld hebben geprobeerd het beleid voor de taximarkt ten gunste van Uber te beïnvloeden.

De commissie heeft besloten Kroes aan te schrijven met een verzoek “om tekst en uitleg over de informatie die in de media is verschenen”, zegt een woordvoerder. “We zijn natuurlijk bezig de informatie die naar buiten is gebracht te analyseren.”

Op een mogelijke sanctie voor de VVD-prominent, zoals het inhouden van pensioen, wil de commissie niet vooruitlopen. “Wij zijn natuurlijk niet een instelling die overhaast conclusies trekt.” Het dagelijks bestuur van de EU wil verder ook niets kwijt over de correspondentie met Kroes.
https://www.trouw.nl/buitenland/europes ... ~b068a861/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24105
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Niet zo onze integere bestuurders bashen.

Bericht door King George »

En de belastingdienst was ook weer eens niet zo zuiver op de graat.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Mahalingam
Berichten: 49121
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Niet zo onze integere bestuurders bashen.

Bericht door Mahalingam »

Nee, daar zeg je mij wat. Die hebben ook een behoorlijk scheve schaats gereden om het zachtjes uit te drukken. Hier het verhaal over hun misdragingen. Hebben ze hier politieke rugdekking voor?
'Belastingdienst lekte vertrouwelijke informatie aan Uber'

De Belastingdienst lekte informatie over een internationale belastingcontrole aan Uber. Daarnaast "traineerde en vertraagde" de fiscus het onderzoek van andere EU-lidstaten, concludeert het Internationaal Consortium van Onderzoeksjournalisten (ICIJ) op basis van interne documenten van het techbedrijf.

De Belastingdienst ontkent tegen de NOS dat de geheimhoudingsplicht is geschonden of dat er onderzoek is vertraagd. In een reactie laat de dienst weten dat de procedures "correct zijn doorlopen - met in achtneming van de geldende tijdspaden".

In Nederland deden Platform Investico, Trouw en Het Financieele Dagblad onderzoek naar de zogenoemde Uber Files. De documenten, die bestaan uit e-mails, notulen, memo's en chatberichten, werden in eerste instantie gelekt naar de Britse krant The Guardian, die ze doorspeelde aan het ICIJ.

Gisteren bleek al uit de Uber Files dat oud-eurocommissaris Neelie Kroes heimelijk lobbyde voor Uber, terwijl dit verboden was door de Europese Commissie.
Voormalig top-lobbyist is klokkenluider

Mark MacGann is vandaag naar voren gestapt als de bron van de 124.000 gelekte documenten die inzicht geven in de agressieve manier waarop Uber een plek op de Europese markt probeerde te veroveren. "Ik ben zelf medeverantwoordelijk", zegt de top-lobbyist die jarenlang aan het hoofd stond van de afdeling die regeringen in Europa moest bespelen.

"Ik was degene die sprak met de overheden", zegt hij in een interview met The Guardian. "Ik was degene die mensen vertelde dat ze de regels moeten aanpassen omdat chauffeurs zouden gaan profiteren. We verkochten een leugen." Hij noemt het gemak waarop hij toegang kreeg tot de hoogste echelons van de macht bedwelmend, maar ook hoogst oneerlijk en antidemocratisch.

"Ik heb spijt dat ik onderdeel was van een groep mensen die de feiten masseerde om het vertrouwen van chauffeurs, consumenten en politieke elites te winnen", zegt MacGann over zijn keuze klokkenluider te worden.
In 2014 startten verschillende Europese lidstaten met belastingonderzoek naar Uber. Ze dienden daarvoor informatieverzoeken in bij de Nederlandse Belastingdienst. Ze hoopten via Nederland chauffeursinformatie te krijgen omdat het Europese hoofdkantoor in Amsterdam staat.

Uber zag het delen van die gegevens niet zitten en hoopte op de Nederlandse fiscus als beschermmuur tegen de andere Europese belastingdiensten. 'We kunnen ze gebruiken om het onderzoek te vertragen', schreef Ubers hoofd van de juridische afdeling in Europa in een interne mail.
In andere mails bleek dat het bedrijf een "sterke band" met de Nederlandse Belastingdienst ervoer. Onderling zeiden Uber-werknemers dat de dienst zich "meewerkend" en "beschermend" opstelde ten opzicht van de multinational. Nederland beloofde dat "het delen van partner-data absoluut de laagste prioriteit" heeft, schreef een Europese Uber-werknemer aan het hoofdkantoor.

Lekken

Uit de documenten blijkt volgens de journalisten ook dat een contact bij de Belastingdienst meerdere malen vertrouwelijke informatie over het onderzoek lekt aan Uber.

"De Belastingdienst is hier flagrant in overtreding", zegt hoogleraar belastingrecht Jan van de Streek van de Universiteit Leiden tegen Investico over het heimelijk delen van informatie Uber. "Dat is op z'n minst een integriteitsschending, maar dit onderzoek doet denken dat Nederland de geheimhoudingsplicht opzettelijk geschonden heeft ten faveure van Uber. Dat is strafbaar."
Bovendien lijkt het volgens de hoogleraar niet om "een soloactie van een losgeslagen inspecteur" te gaan. "Het ministerie lijkt aan de touwtjes te trekken, ingegeven door de wens om Uber een fiscaal aantrekkelijk vestigingsklimaat te bieden."

De Belastingdienst heeft naar aanleiding van vragen van Investico, Trouw en FD intern onderzoek gedaan. De dienst herkent zich op basis daarvan niet in het verhaal. Er zou geen sprake zijn van het schenden van de geheimhoudingsplicht, het traineren van informatieverzoeken of het bevoordelen van Uber.

In het algemeen zegt de fiscus tegen de NOS: "De Belastingdienst houdt zich zover mogelijk aan de internationaal afgesproken termijnen, maar is daarbij onder meer afhankelijk van de kwaliteit van het informatieverzoek, de benaderbaarheid van de data en de medewerking van de informatiehouder." De informatiehouder zou in dit geval Uber zijn.

Geen excuses van Uber

"Uber is vandaag de dag een ander bedrijf", laat Uber-topvrouw Jill Hazelbaker in reactie op vragen over het lek weten aan het journalistieke consortium. Uber zegt zich overal aan belastingwetten en regels te houden, en naar een open en transparante relatie met belastingautoriteiten te streven.

"We zullen geen excuses aanbieden voor gedrag uit het verleden dat niet in overeenstemming is met onze huidige waarden", zegt het bedrijf aan de journalisten. "We vragen het publiek ons te beoordelen op wat we de laatste vijf jaar gedaan hebben, en wat we in komende jaren doen."
https://nos.nl/artikel/2436270-belastin ... e-aan-uber
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 49121
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Niet zo onze integere bestuurders bashen.

Bericht door Mahalingam »

Is dat een typische eigenschap die VVD-ers nodig hebben: het heel makkelijk van standpunt veranderen door voortschreidend inzicht dan wel veranderde omstandigheden.
Dit is Neelie toen ze (2004) commissielid werd:

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 49121
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Niet zo onze integere bestuurders bashen.

Bericht door Mahalingam »

Data Hari leidt haar laatste rijke slachtoffer naar de slachtbank rechtbank.

Afbeelding
Omstreden ondernemer Sanderink geschorst als topman IT-bedrijf Centric

Gerard Sanderink is geschorst als topman van het IT-bedrijf Centric. Dat heeft de Ondernemingskamer, onderdeel van het gerechtshof Amsterdam, besloten. Er worden twee nieuwe bestuurders benoemd.

Daarnaast moet Sanderink zijn aandelen in het bedrijf aan een derde partij in beheer geven. Het Openbaar Ministerie had hierom gevraagd, en de Ondernemingskamer heeft deze eis ingewilligd.

Het OM had deze rechter voor conflicten in het bedrijfsleven ingeschakeld omdat Sanderink onlangs besloot weer de dagelijkse leiding bij het IT-bedrijf in handen te nemen. Dit leidde tot onrust binnen het bedrijf, dat onder meer IT-projecten voor de overheid verzorgt. Ruim anderhalf jaar geleden trad Sanderink nog terug om de rust in het bedrijf terug te laten keren.

Bij de zitting was ook zijn vriendin Rian van Rijbroek aanwezig. Zij speelde in het verleden een grote rol bij de onrust binnen Centric, bleek uit onthullingen van onder meer Tubantia.

Ruzie met ex-vriendin

Van Rijbroek is onderdeel van de privégeschillen waar Sanderink mee te maken heeft. Sinds Van Rijbroek in Sanderinks leven is, vecht hij een vete uit met zijn voormalige geliefde Brigitte van Egten. Daarin werd hij keer op keer in het ongelijk gesteld, maar hij lapte die vonnissen aan zijn laars.
https://www.rtlnieuws.nl/economie/artik ... n-rijbroek
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 49121
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Niet zo onze integere bestuurders bashen.

Bericht door Mahalingam »

Dat is wat je noemt 'een verovering".
Multimiljonair Gerard Sanderink en 'cybercharlatan' Rian van Rijbroek getrouwd

Huwelijk in stilte voltrokken

Multimiljonair Gerard Sanderink is het huwelijksbootje ingestapt met de omstreden Rian van Rijbroek. De 74-jarige oprichter van ict-bedrijf Centric is op 2 januari in stilte getrouwd met Van Rijbroek (53). Familie en zakelijke relaties vernamen het pas donderdag.

Volgens interim-bestuurder Peter Wakkie heeft de voltrekking van het huwelijk geen invloed op de bedrijfsvoering van Centric. Sinds afgelopen november heeft Sanderink geen inspraak meer bij de onderneming. Hij werd uit zijn functie gezet vanwege het verwarde gedrag dat hij vertoonde sinds het begin van zijn relatie met Van Rijbroek, in 2018. Van Rijbroek schreef onder andere e-mails namens Sanderink en bemoeide zich met het opstellen van belangrijke contracten.

Rian van Rijbroek werd landelijk bekend toen ze te gast was als cyber-expert bij Nieuwsuur. Tijdens het interview sloeg Van Rijbroek wartaal uit en achteraf bleek dat ze helemaal geen cyber-expert was. Het optreden leverde haar de bijnaam "cybercharlatan" op.

Hoewel ze al bestuurder was van de stichting die de erven van Sanderink zal beheren na zijn overlijden, is Van RIjbroek doormiddel van het huwelijk ook een stukje dichterbij het Sanderink-fortuin gekomen. Het vermogen van de Twentse ondernemer wordt geschat op in totaal 505 miljoen euro.
Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Plaats reactie