Niet zo onze integere bestuurders bashen.

Gebruikersavatar
Scarlatti
Berichten: 5268
Lid geworden op: vr mei 09, 2008 10:12 pm

Niet zo onze integere bestuurders bashen.

Bericht door Scarlatti »

BURGEMEESTER WOLFSEN HEKELT BASHEN VAN BESTUURDERS

Burgemeester Wolfsen hekelt 'bashen' van bestuurders

Er gaat veel te veel (media-)aandacht uit naar relletjes rond bestuurders en politici.[/b]

]Wolfsen:
'Bashen' overschaduwt echte nieuws

Censuur?
Wolfsen was een aantal maanden geleden zelf hoofdpersoon in een 'affaire'.

De burgemeester kwam in opspraak nadat hij huis-aan-huisblad Ons Utrecht en regiokrant AD/UN had verzocht niet te publiceren over zijn pensionkostenvergoeding.

De uitgever van Ons Utrecht liet de krant daarop herdrukken en Wolfsen werd beschuldigd van censuur. Tegenover de gemeenteraad van Utrecht toonde de PvdA'er berouw.

Dat zegt burgemeester Aleid Wolfsen (PvdA) vandaag in een interview met de Volkskrant.

Men doet maar
'Er wordt de suggestie gewekt van: men doet maar,' zegt hij.

Het 'bestuurders-bashen' is volgens Wolfsen schadelijk voor het openbaar bestuur en leidt bovendien af van het écht belangrijke nieuws.


Zonnebril
'Zo'n Wouter Bos,die de banken heeft gered, :roll2: zit te overleggen met mensen die het tien-of twintigvoudige verdienen.
Die declareren geen zonnebril, maar wel een woning die vijfduizend euro per maand kost,' aldus Wolfsen.

Vervolgens werd het declaratiegedrag van lokale bestuurders onderzocht, ook in zijn stad Utrecht.

'Het ging om de taxiritten die wethouders maken, omdat Utrecht maar drie dienstauto's heeft. Dan gaat een stad zo zuinig en gewetensvol mogelijk om met belastinggeld, en dan toch dit type nieuws.'
Islam=LEVENSBEDREIGEND

'LOQUENDI LIBERTATEM CUSTODIAMUS'
Laten wij waken over de vrijheid van het spreken... (Pim Fortuyn 1948-2002)
Mahalingam
Berichten: 49120
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Niet zo 'onze integere bestuurders bashen hòr,is nie éérlijk

Bericht door Mahalingam »

Zullen we PvdA'er Aleid Wolfsen eens bashen?
Dat hij last heeft van het bashen van bestuurders is logisch want hij is multi-bestuurder. Niet alleen van Utrecht waar hij full-time burgemeester van is maar ook van

Korpsbeheerder Regiopolitie Utrecht
Voorzitter bestuur Veiligheidsregio Utrecht
Voorzitter van het Bestuur Regio Utrecht
Voorzitter van het bestuur van Het Utrechts Archief
Lid van het College van Regenten Slot Zuylen
Auditeur van Rekening van de Fundatie Vrijvrouwe van Renswoude te Utrecht
Regent bestuur 'De Winter-Heijnsiusstichting'
Penningmeester Stichting tot Restauratie en Instandhouding van Stadskasteel Oudaen
Superintendent van het Evert Zoudenbalchhuis
Lid bestuur Stichting Rietveldprijs
Voorzitter jury FGH Vastgoedprijs
Lid Raad van Toezicht Slachtofferhulp Nederland
Voorzitter De Letselschaderaad
Voorzitter Stichting Erfgoed Nederland
Voorzitter Politie Kennis Raad
Voorzitter Partnership Aanpak Seksueel Geweld
Lid Beheer Adviesraad van het Centraal Justitieel Incasso Bureau
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
mercator
Berichten: 19601
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Niet zo 'onze integere bestuurders bashen hòr,is nie éérlijk

Bericht door mercator »

Hé,echt uit een "onderdrukte arbeiders broek" geschud dus ?
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Mahalingam
Berichten: 49120
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Niet zo 'onze integere bestuurders bashen hòr,is nie éérlijk

Bericht door Mahalingam »

PvdA'er Aleid Wolfsen eens bashen?
http://opinie.volkskrant.nl/artikel/sho ... _weg_kwijt
Ja waarom niet? Hier komt Marcouch vol temperament:

Politie Utrecht is weg kwijt

De Utrechtse politie neemt criminele jongeren bij de hand en verzaakt daarbij haar eigenlijke opdracht: daders oppakken.
Mijn politiehart bloedt. In de Volkskrant lees ik over het wel en wee van een politiebureau in Utrecht (23 oktober). Ik wrijf mijn ogen nog eens goed uit. Het lijkt wel of ik lees over een welzijnsinstituut: jeugdigen aan de hand nemen, scholieren een diploma laten halen en de gezinsvoogd uitnodigen. Welkom op het politiebureau van Utrecht, de stad die er maar niet in slaagt daders op te sporen van homogeweld, dit jaar vier reeksen gewelddelicten tegen homo’s op een rij. De politie wekt de indruk vergeten te zijn waartoe zij op aarde is: daders opsporen, aanhouden en verhoren.
Verslag
Bij het lezen van dit verslag over het politiebureau – waarvan de naam niet mag worden genoemd en dat werkt met een overlastplegers met gefingeerde namen – bekruipt mij de gedachte dat daar in Utrecht veel agenten het helemaal opnieuw moeten leren: opsporen, aanhouden en verhoren.
Om te beginnen moet de korpschef echte speurneuzen gaan werven, jonge mannen en vrouwen die de milieus kennen, Antilliaanse agenten voor Den Helder, Marokkaanse agenten voor Utrecht en Afrikaanse agenten voor de Amsterdamse Bijlmer. Mannen en vrouwen die Romeo kunnen onderscheiden van Roy, en Hassan van Houssain. Mannen en vrouwen die blauw in hun bloed hebben, die snappen dat we van alles kunnen filosoferen over IQ’s, moeilijke jeugd, identiteitsproblemen en armoede, maar dat het er uiteindelijk om gaat: wil iemand deugen.
Velen deugen niet zolang de pakkans gering is. Zo simpel is het. Alle studies over criminogene factoren ten spijt: misdaad loont. Er zijn nogal wat jongens die liever nu duizend euro per week verdienen met drugkoeriersdiensten, opslag of heling, dan dat zij over tien jaar na een lange schoolperiode een fatsoenlijk baantje verwerven. Daarom moet de politie terug naar haar werk: opsporen, het pad afsnijden naar criminaliteit.
Jeugdvoogden
Ik weet niet wat de politie bezield heeft om zover van haar pad af te raken dat zij het werk gaat overnemen van jeugdvoogden, docenten en jongerenwerkers. Misschien is het angst voor de valse etnische solidariteit van hele straten zodat Franse toestanden zouden kunnen dreigen, misschien is het doordat de agenten geen vat meer krijgen op de nieuwe generatie criminelen bij wie de klassieke verhoormethoden niet langer werken. Toch moet het, het echte eigen vak weer leren beoefenen. Want als misdaad inderdaad loont, kunnen de jeugdzorg, het onderwijs en het jongerenwerk het wel vergeten. Die kunnen met hun lange-termijnperspectief niet concurreren met de snelle straat.
Kortom: hoogste tijd voor nieuw blauw bloed uit alle hoeken van de samenleving. Ook intern kan de politie op zoek naar de echte speurneuzen en die promotie geven. Door de taken waar het niet echt om gaat, zoals de administratieve bijzaken, de verkeerscontroles, parketdiensten en dergelijke neer te leggen bij wie het hoort: bij datatypisten, leerling-agenten en handhavers die beboeten mogen – niet bij de volbloed agent.
Schieten wij tekort in de opsporing, dan dreigen ‘gated communities’ en eigenrichting. Mensen willen dan niet meer betalen voor de politie, ze gaan zelf beveiliging en privé-detectives regelen. Gaat de politie wél vooruit met de opsporing, dan lost dit ook alle andere problemen van de politie op. Om te beginnen gaat de bereidheid om aangifte te doen omhoog, en ook om getuige te zijn. Zien de burgers dat aangifte doen leidt tot vervolging, dan stappen zij over hun angst dat hun auto, hondje en kinderen door buurtcriminelen worden bezeerd.
Herhaling
Ten tweede neemt de kans af dat de gestrafte in herhaling vervalt, de recidivecijfers zijn nu maar liefst tussen de 50 en 80 procent. Als misdaad niet langer loont, worden de diensten van reclassering en resocialisering voor onderwijs en werk met hernieuwde interesse bezien. En kijk, gaan we het zo doen bij de politie, de beste mensen inzetten op opsporing, wedden dat dan ook de dierenpolitie van de PVV niet meer nodig is? Mét de opgepakte criminelen zullen ook veel dierenmishandelaars zijn opgepakt.
Dus burgemeesters, wees een goed korpsbeheerder, doe als de burgemeester van Amsterdam en geef uw politiekorps positie. Ga mee met de korpschef de buurt in, en leg daar uit dat vanaf nu de politie leading is, of het nu gaat om het opsporen van wapens of om de aanhouding van scooters. Niks controle van rollators en fietsers om de schijn van discriminatie te voorkomen, gewoon gericht werken vanwege effectief opsporen.

Ahmed Marcouch is lid van de PvdA-fractie in de Tweede Kamer, daarvoor was hij brigadier bij de politie en voorzitter van het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 49120
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Niet zo 'onze integere bestuurders bashen hòr,is nie éérlijk

Bericht door Mahalingam »

Zitten de integere bestuurders van Utrecht te vergaderen, komen er opeens een stel 'krakers' binnen.
Want er was een kraakpand ontruimd en de burgemeester kreeg daar vragen over.
Krakers verstoren raadsvergadering Utrecht
UTRECHT - Krakers hebben donderdagavond de vergadering van de gemeenteraad in Utrecht verstoord. Terwijl burgemeester Aleid Wolfsen vragen beantwoordde over de ontruiming van een kraakpand afgelopen maandag in Utrecht, viel een kraakster hem vanaf de publieke tribune in de rede.

Zij las een verklaring voor over de ontruiming van een gekraakt pand afgelopen maandag in Utrecht. Beveiligingsmensen probeerden haar het woord te ontnemen, maar ze werd omringd door sympatisanten, waardoor ze haar verhaal kon afmaken. Daarna verlieten de krakers vrijwillig de zaal.
http://ourmediaindymedia.blogspot.com/2 ... ering.html
Hier is de redevoering:
Beste raadsleden,
Wij willen jullie herinneren aan de motie rondom kraken en leegstand, aangenomen op 3 juni door de Utrechtse gemeenteraad.
Julie beloofden ons terughoudendheid!
Afgelopen zondag werd het voormalige KPN-gebouw aan de Wilhelminalaan gekraakt. De driehoek zei toe niet direct tot ontuiming over te gaan en het reeds aangespannen kort geding tegen de staat af te wachten.
Echter werd het gebouw nog geen 24 uur later onverwacht ontruimd,. door en grote politiemacht incluseif de BRATRA en een arrestatie-team.
Gen aankondiging! Geen waarschuwing!
maar een keihard politie-optreden met onnodig veel geweld.
Is dit jullie manier van communiceren?
Zijn dit de nieuwe verhoudingen?
Eerst slaan, dan praten?
Wij zulln nooit buigen voor repressie! Nooit!
Wij eisen onmiddelijke vrijlating van onze kameraden
wij eisen van de driehoek duidelijkheid omtrent ontruimingen.
Wij eisen van Aleid Wolfsen dat hij zijn verantwoordelijkheid als korpsbeheerder neemt!
EN dat hij de motie van de gemeenteraad respecteert!
Kraken gaat door! Op wat voor manier is aan jullie.
Bedankt
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 49120
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Niet zo 'onze integere bestuurders bashen hòr,is nie éérlijk

Bericht door Mahalingam »

En de kakers gingen achter de integere bestuurder: PvdA-burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan aan. Te zien bij Buitenhof op de TV in Uitzending Gemist.
Krakers verstoren televisieprogramma Buitenhof
Het rechtstreeks uitgezonden televisieprogramma Buitenhof is zondag verschillende keren verstoord door actievoerende krakers. In het discussieprogramma interviewde presentator Clairy Polak PvdA-burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan.
Noemen we zo iets niet een WC-eend interview?
Na het eerste kwartier van het programma werd er een spandoek gehesen voor het raam naast de presentatietafel. [...]Polak en Van der Laan konden wel lachen om het protest met het spandoek en vervolgden hun gesprek.
Ja dat was dus ludiek; desnoods lach je als een boer met kiespijn.
http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Cultu ... tenhof.htm
Een commentaar:
"Zo ver is dit land dus gezonken. Zelfs tijdens uiterst linkse TV programma's, met een linkse intervieuwster en een linkse burgemeester, wordt geprotesteerd door nog linkser oproertuig. "
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 49120
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Niet zo 'onze integere bestuurders bashen hòr,is nie éérlijk

Bericht door Mahalingam »

Ik heb zo een vermoeden dat die krakers die zondag niet tot bedaren zijn gekomen.
Het hoofdkwartier van de PvdA is vannacht aangevallen. Door wie is onbekend want er hangen geen camera's aan het gebouw (mag niet, monument)
Motief is ook onbekend. Uit welke hoek het komt ook: erg veel kandidaten.
Verf gooien is een bekende activiteit in bepaalde kringen.
Woordvoerder PvdA: "Geen idee. Het is niet alsof ze een handtekening hebben achtergelaten,"
Poging tot brandstichting PvdA-hoofdkantoor
AMSTERDAM - Onbekenden hebben zondagnacht geprobeerd brand te stichten in het partijkantoor van de PvdA in Amsterdam. Ook is een verfbom tegen het gebouw gegooid en zijn enkele ruiten ingegooid.
De PvdA doet maandag aangifte, aldus een woordvoerster van de partij. Ze meldt dat de partij het zeer betreurt dat op deze manier de confrontatie wordt gezocht
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Bin ... toor.dhtml
Het Parool bericht dat er 6 tot 8 personen weg renden en dat pallets voor de deur in brand gezet waren en een auto beschadigd door hitte.
Hier is een foto:

Afbeelding

Wat arbeideristisch: krantje voor de deur om je schoenen aan af te vegen want anders wordt de mat binnen vuil.
En dan die afvalverwerking! In vele steden zouden burgers boetes krijgen als ze dat zo deden! En het is zo ook vreselijk brandgevaarlijk!
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
mercator
Berichten: 19601
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Niet zo 'onze integere bestuurders bashen hòr,is nie éérlijk

Bericht door mercator »

Groene verf, zal dus wel uit Groen Linkse hoek komen zeker?

Ja, idd Mahalingam, wél netjes voeten vegen voor je het Linkse Heiligdom binnentreedt :D !
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Mahalingam
Berichten: 49120
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Niet zo 'onze integere bestuurders bashen hòr,is nie éérlijk

Bericht door Mahalingam »

Zou je verbaasd zijn als over enige tijd men daar (in het kader van de zelf-islamisering) bij binnenkomst de schoenen uit moet doen?
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 49120
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Niet zo 'onze integere bestuurders bashen hòr,is nie éérlijk

Bericht door Mahalingam »

Ook in de Volkskrant staat een foto van het gehavende PvdA hoofdkwartier.
Maar lief als ze zijn dateert hun foto van na de vuilophaal:
http://www.geenstijl.nl/archives/images ... agina.html
Wel is nog steeds te zien dat ze daar een tweedeling handhaven: upstairs het bordes op voor de bovenlaag en eentje downstairs voor het personeel: die moeten binnen via de kelderdeur rechts in beeld (bord erboven: personeelsingang).
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 49120
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Niet zo 'onze integere bestuurders bashen hòr,is nie éérlijk

Bericht door Mahalingam »

Een biefstuk socialist:

Afbeelding
Burgemeester Wim Denie (PvdA, 64) van Moerdijk.

Het ABP heeft hem verteld dat als die langer dan zijn 65-ste blijft werken, dat die dan minder pensioen krijgt. Hoe dat kan is mij een raadsel. Maar aangezien we steeds meer DDR versie 2 worden, is het heel voor de hand liggend dat de nomenclatura tot maximaal zijn 65-ste werkt en de rest van de onderdanen tot 67 om een volledig pensioen te hebben.
Hou je even vast:
"ABP heeft hem gewaarschuwd te zijn dat hij ‘er duizend euro per maand op achteruit gaat’ als hij na het behalen van de pensioengerechtigde leeftijd blijft doorwerken."
Dat is meer dan een AOW uitkering per maand voor mensen die geen ABP oid. hebben.
http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Polit ... nsioen.htm
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 49120
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Niet zo 'onze integere bestuurders bashen hòr,is nie éérlijk

Bericht door Mahalingam »

Soms heeft men een tijdelijke bestuurder nodig. Er zijn bestuurders die je via hun eigen bedrijf kan inhuren voor een tijdje. Dan hoef je niemand aan te nemen die na afloop een gouden handdruk wil.
Zo'n coryfee is Han Bekkers (PvdA partijkaart) .
In Heerlen werd die ingehuurd om de bestuurlijke chaos te bestrijden. Dat lukte hem niet ondanks een vorselijke beloning (voor zijn firma).
Links Heerlen betaalt tonnen voor secretaris
Heerlen is al langere tijd op zoek naar een geschikte gemeentesecretaris in vaste dienst. Dat lukt vooralsnog niet en dus werd vorig jaar besloten een tijdelijke gemeentesecretaris via een extern bureau in te huren. Dat werd de zeer ervaren bestuurder Han Bekkers, die zichzelf als eenmansbedrijf laat inhuren.

Maar daarvoor moest diep in de buidel getast worden, want Bekkers vroeg vorig jaar negen maanden lang 180 euro per uur, exclusief btw. Totale kosten voor negen maanden: 240.000 euro, ruim meer dan de premier van ons land verdient. Inmiddels is het uursalaris van de gemeentesecretaris verlaagd van 180 naar 170 euro per uur.
Afbeelding

Oh ja, hij heeft ook nog een boek mede geschreven. Praten over een boek dat je nog niet gelezen hebt en na afloop gratis mee naar huis krijgt. Wat een business!
De kosten van de lezing bedragen € 125,- . Hierbij is het boek van Han Bekkers:
‘De druppel en de oceaan. Leiders voor een nieuwe wereld’ inbegrepen.
http://www.hanbekkers.nl/nieuwsbrief.as ... n3cg_3d_3d

Het CDA is woedend over de bedragen. „Hier zijn dezelfde mensen van de SP mee akkoord gegaan, die anders altijd fel van leer trekken tegen bestuurders bij overheidsbedrijven die ook maar één euro meer verdienen dan de zogeheten Balkenendenorm”, foetert Charles Claessens, fractieleider van het CDA. „Het is hypocriet.”

In antwoord op vragen van het CDA zegt het Heerlense college dat een vergelijking met normale salarissen niet te maken is, omdat in dit geval de persoon is ingehuurd bij een commercieel bureau dat zelf de risico’s draagt voor ziekte en werkloosheid. „En dus is het alleszins verantwoord”, zo luidt het antwoord.
http://www.telegraaf.nl/binnenland/6143 ... nen__.html
En ik maar denken dat die Balkenende norm een bruto inkomen is.
Inmiddels is die door het old-boys netwerk elders geparachuteerd. In Leiden. Daar is zijn taak hetzelfde als in Heerlen, alleen is de zaak in Leiden langer verziekt dan in Heerlen.
http://www.leidschdagblad.nl/nieuws/reg ... in-Limburg
De Leidse interim-gemeentesecretaris Han Bekkers heeft in die functie in Heerlen gefaald bij het op orde brengen van de ambtelijke organisatie. Dat schrijft dagblad De Limburger, dat zich baseert op een vertrouwelijk rapport van adviesbureau IBC. Bekkers heeft in Leiden dezelfde taak.
Zou het ook hier zijn: gelijke taak, gelijke beloning?
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 49120
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Niet zo 'onze integere bestuurders bashen hòr,is nie éérlijk

Bericht door Mahalingam »

Dit is Peter de Pagter van de SP Noord-Holland. Hier een foto van de website van de SP:

Afbeelding

maar dat zal niet lang meer duren. Vandaag, op de laatste vergadering voor de verkiezingen is die beëdigd als SP-er (die zijn salaris aan de partij geeft) en direct daarna is die uit de SP gestapt en zat erbij als zelfstandige. Dat wordt binnenkort dus werkeloos worden. Welke financieele rechten verworven worden met 1 maand lid zijn, is mij niet bekend. Wel dat die extra geld krijgt volgens de 1-mans fractie regeling.
HAARLEM - Op de valreep nog toetreden tot Provinciale Staten voor een vergadering. De SP is ernstig in verlegenheid gebracht door de afsplitsing van het vandaag geïnstalleerde Statenlid Peter de Pagter uit Haarlem.

In de laatste vergadering voor de verkiezingen liet hij zich beëdigen en splitste zich meteen af van de SP. De plek kwam vacant na de verhuizing van Statenlid Lousie Smits naar Drenthe. Omdat Pagter op de kieslijst stond voor de SP waar hij geen lid meer van zou zijn, heeft hij recht op de zetel.
http://www.ijmuidercourant.nl/nieuws/re ... nstalleerd
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 49120
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Niet zo 'onze integere bestuurders bashen hòr,is nie éérlijk

Bericht door Mahalingam »

Zo maar een lijstje dat lang niet volledig is:
 • PvdA – raadslid Jerry Sulaiman (A’dam-ZO): fraude, greep uit kas
  PvdA – raadslid Hakim Hmadouch (Arnhem): mishandeling echtgenote, bedreiging
  PvdA – raadslid Elvira Sweet A’dam: 2x veroordeeld voor dronken achter stuur
  PvdA – raadslid Ama Carr A’dam: zonder rijbewijs, onverzekerd rijden, valse naam
  PvdA – raadslid Mohammed Kaied uit Dalfsen: poging tot doodslag
  PvdA – Kamerlid Hamid Houda. Moest weg vanwege belastingfraude; nu toch op PvdA-lijst Prov Staten
  PvdA – raadslid Cebeli Gönül uit R’dam: mishandeling echtgenote
  PvdA – raadslid Mohammed el Yaakoubi A’dam: mishandeling, dumpen importbruid
  PvdA – raadslid Ernest Owusu-Skeyere A’dam-ZO: fraude, illegaal wapenbezit
  PvdA – raadslid Ronald Buld Nijverdal: mishandeling, verkrachting
  PvdA – raadslid Murat Yasar uit Kampen: mishandeling echtgenote.
  PvdA – wethouder Paul Depla uit Nijmegen. Bekend om de fietsenhok-affaire.
  Op 1 april 2010 benoemd als burgemeester van Heerlen.
  PvdA – Kamerlid en huisarts Rob Oudkerk, die zieke en verslaafde prostituees bezocht voor zijn seksuele genoegens: DAT is nog eens seksueel misbruik!
  PvdA – Raadslid Tjeerd van Dekken, stalking
  PvdA – minister Koenders, gaf 89 miljoen aan UNFPA (EU: 42!). Is nu directeur daarvan
  PvdA – minister Herfkens. Weigerde onterechte huursubsidie van $275.000 terug te geven.
  PvdA – minister Pronk, drank, vernielde staatsauto
  PvdA – minister Guusje ‘Nadorst’ (Terhorst), die met drank op achter het stuur klom.
  PvdA – minister Vredeling, drankmisbruik
  PvdA – Kamerlid Paul Tang – Lekken van miljoenennota
  PvdA – Bram Peper- Minister van Binnenlandse Zaken, in opspraak door zijn declaratiegedrag
  PvdA – Khadija Arib – Dubieus reisje naar congres in Marrakesh betaald door Marokkaanse overheidsinstantie
  PvdA – Rob van der Mark – Burgemeester van Vlieland. Openbaar dronkenschap
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 49120
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Niet zo 'onze integere bestuurders bashen hòr,is nie éérlijk

Bericht door Mahalingam »

Nu ik toch bezig ben een lijstje van salarissen van goededoelers.
 • Code: Selecteer alles

  Instelling          	Naam bestuurder      	Salaris in           
                                                
  Unicef            Henk Franken         371.459             
  Rode Kruis          Cees Breederveld       198.000             
  Hartstichting        Hans Stam           181.119             
  Nierstichting        Paul Beerkens         177.249             
  Kerk in actie        Haaije Feenstra        176.000             
  KWF Kankerbestrijding    Ton Hanselaar         175.135             
  Artsen zonder Grenzen    Hans van de Weerd       174.000             
  Prins Bernard fonds     Adriana Esmeijer       160.400             
  Natuurmonumenten       Jan Jaap de Graeff      154.000             
  Plan Nederland        Tjipke Bergsma        136.000             
  Wereld Natuur Fonds     Johan van de Gronden     129.498             
  Cordaid           René Grotenhuis        128.514             
  Greenpeace          Liesbeth van Tongeren     126.901             
  Woord en Daad        Jan Lock           125.361             
  Astma fonds         Michael Rutgers        125.000             
  Zonnebloem          Marijke van Eck        122.416             
  Terres des Hommes      Ron van Huizen        117.440             
  Amnesty           Eduard Nazarski        115.955             
  Oxfam/Novib         Farah Karimi         115.769             
  SOS Kinderdorp        Albert Jaap van Santbrink   103.164             
  Cliniclowns Nederland    Hans Geels          94.577              
  Liliane fonds        Kees van den Broek      92.016              
  War Child          Mark Vogt           87.600
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 49120
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Niet zo 'onze integere bestuurders bashen hòr,is nie éérlijk

Bericht door Mahalingam »

Ik kan vandaag wel aan de gang blijven. Nu is het Camiel Eurlings (CDA) het object van belangstelling.
Hij ging uit de politiek want (o.a.) er was een Hongaarse vriendin die tijd vergde.
"In de komende periode komt de nadruk meer op mijn privéleven te liggen. Die keuze heb ik samen met mijn vriendin genomen"
http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/20 ... er_eu.html
Camiel was in een vorig kabinet minister van treinen, auto's en vliegtuigen.
De vriendin is inmiddels zwanger dus nu is het weer tijd voor werk buitenshuis.
Er werd gespeculeerd dat die iets bij de KLM zou gaan doen. Maar nee hoor niks van waar, zo zei die .
Al langer gaan er geruchten over een transfer van de CDA-bewindsman naar de luchtvaartmaatschappij, als zijn politieke loopbaan (tijdelijk) ten einde is. Zondag bracht de website http://www.luchtvaartnieuws.nl" onclick="window.open(this.href);return false; stellig dat de overstap al zou zijn beklonken.
Demissionair verkeersminister Camiel Eurlings heeft tijdens het vragenuurtje in de Tweede Kamer dinsdag geen 'ja' of 'nee' geantwoord op de vraag of hij in de markt is voor een topfunctie bij de KLM. GroenLinks-Kamerlid Liesbeth van Tongeren had hem om die duidelijkheid gevraagd.
http://www.telegraaf.nl/binnenland/7015 ... binnenland
Dat is nu waar:
http://corporate.klm.com/nl/newsroom/pe ... teuren-klm
Eurlings gaat zich richten op Air France - KLM Cargo. Hij neemt deze directieportefeuille over van Hartman. Eurlings: “Ik heb de laatste tijd verschillende aanbiedingen serieus overwogen, maar ik heb vol overtuiging gekozen voor KLM, onze nationale trots.
Wat vreselijk patriottisch van deze man. Hij doet het voor Nederland!
Ja en met een zwangere vrouw thuis is het binnenkort tijd voor vaderschapsverlof:
"...Een inhoudelijk prachtige baan, waarbij ook mijn privétijd beter planbaar is.’’
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 49120
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Niet zo 'onze integere bestuurders bashen hòr,is nie éérlijk

Bericht door Mahalingam »

Amnesty is ook zo'n multinationale goede doelen club.
En ook daar leeft de top in weelde met salarissen ver boven elke Balkenende norm.

'Armoedebestrijdster' Amnesty streek enorme vertrekpremie op
Irene Khan (54) kreeg eind 2009 van Amnesty International een vertrekpremie van 600.000 euro toegestopt. Donateurs over de hele wereld reageren misnoegd. De dame uit Bangladesh maakte als secretaris-generaal van de mensenrechtenorganisatie van armoedebestrijding een belangrijk punt.

De gegevens over de deal raakten nu pas bekend. Khan nam haar functie op in 2001. Ze was de allereerste moslima die Amnesty International mocht leiden.

Ook haar plaatsvervangster Kate Gilmore ving in 2009 een mooie duit. Het ging om 360.000 euro. Ze noemde tot groot ongenoegen van het Vaticaan abortus ooit een mensenrecht voor vrouwen.

Intussen is de Indiër Salil Shetty de nieuwe secretaris-generaal. "Momenteel werken we met de nieuwe secretaris-generaal aan een hervorming, zodat dergelijke geheime overeenkomsten zich in de toekomst niet meer kunnen herhalen", aldus de voorzitter van het uitvoerend comité.

In Vlaanderen zamelt Amnesty International geld in door de verkoop van kaarsen en wenskaarten. Het probeert ook eventuele sponsors warm te maken via mailing. "Over wat er met het geld van de Vlaamse donateurs gebeurt, bestaat de grootste transparantie en is terug te vinden op onze website. Zelfs mijn loon staat er vermeld", zegt directeur Karen Moeskops aan een krant van Corelio.
Ja, en daar kan je ook lezen hoeveel geld er naar het internationale hoofdkantoor is gegaan?

http://jobs.gva.be/artikels/529/armoede ... ie-op.html
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 49120
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Niet zo 'onze integere bestuurders bashen hòr,is nie éérlijk

Bericht door Mahalingam »

De welwonende mevrouw Barth (PvdA) (nr.1 van list 1 voor de 1-ste'') is in het nieuws. Geen Stijl neemt haar geregeld op de korrel. Zie ook hier:
viewtopic.php?f=25&t=17984&p=233170&hilit=barth#p233170
Nu heeft Arnold Heertje ook iets te zeggen. Bij zijn column dit plaatje:

Afbeelding

Hij bespreekt haar rol in een van de vele bijbaantjes: voorzitter van de overkoepelende organisatie van werkgevers in de geestelijke gezondheidszorg.
Niet alleen steunt zij van harte het DBC-systeem in de zorg dat kostenverhogend werkt, op grote schaal fraude uitlokt en kostbare tijd van de professionals op de werkvloer onttrekt aan hun eigenlijke werk, mensen beter maken.[...]
Zij staat ook toe dat de Nederlandse Zorg Autoriteit psychiaters die hun beroepsgeheim niet willen prijsgeven vervolgt met intimiderende brieven, dwangbevelen en absurde boetes alsof het om criminelen gaat.
Ik stem dus niet op deze wolvin in schaapskleren.
http://www.rtl.nl/%28/financien/rtlz/ho ... kleren.xml
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 49120
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Niet zo 'onze integere bestuurders bashen hòr,is nie éérlijk

Bericht door Mahalingam »

Nadat 19 febr. het bericht kwam dat bij Amnesty de afkoopsommen uit de pan rijzen, is nu ook de Ned. afdeling wakker geworden. De pers is er vandaag vol mee. Er wordt opheldering gevraagd. Ofwel: geef ons iets wat we aan onze donateurs kunnen voorhouden als 'het is goed' praatje.
http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Buite ... tybaas.htm
Woede over 600.000 euro vertrekbonus Amnesty-baas
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 49120
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Niet zo 'onze integere bestuurders bashen hòr,is nie éérlijk

Bericht door Mahalingam »

In Havanna aan de Waal regeert Gr. Links ook mee. En er moet bezuinigd worden.
Maar ja, Gr. lLinks en bestuursverantwoordelijkheid gaan slecht samen. Bezuinigen kost Gr. Linkse stemmen. Ze willen het beste doen voor mens en milieu en dat gaat nu niet. De poen is op. Wat nu?
De benen nemen. Weglopen. Andere maar schuldig laten zijn aan de ellende.
Wethouder Nijmegen stapt op
NIJMEGEN - De Nijmeegse wethouder Floris Tas van Zorg, Welzijn en Sport stapt per direct op. Dat maakte de GroenLinks-wethouder maandag bekend. Volgens Tas is hij niet de geschikte persoon om leiding te geven aan een forse bezuinigingsoperatie op zijn beleidsterreinen.
Volgens Tas vragen de bezuinigingsmaatregelen in Nijmegen om „een bestuurder die kan rekenen op een breed draagvlak om ingrijpende veranderingen door te voeren.” De wethouder heeft zich naar eigen zeggen gerealiseerd dat hij daarvoor niet de juiste persoon is. Van een conflict is volgens Tas geen sprake.
Tas was pas sinds vorig jaar wethouder in de Waalstad. Burgemeester Thom de Graaf van Nijmegen noemt het besluit van Tas „verstandig en dapper”.
http://www.telegraaf.nl/binnenland/9447 ... binnenland
Er is wel een conflict; tussen droom en werkelijkheid. En dat 'brede draagvlak' met je lezen als:"ik ben niet degene die de Zwarte Piet krijgt." Collectieve verantwoordlelijkheid, dat zou moeten. Dan is niemand verantwoordelijk.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 49120
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Niet zo 'onze integere bestuurders bashen hòr,is nie éérlijk

Bericht door Mahalingam »

In het bestuur van de provincie Groningen zat Marc Calon (PvdA) en die had weet van miljoenenverlies door grondspeculatie. De Provinciale Staten wisten van niets. Het werd onder de pet gehouden.
Het gaat over project Meerstad met woningen die niemand wil kopen. De garantie van de gemeenten Groningen (200 miljoen) en Slochteren ( 102 miljoen) kan wel eens opgeëist worden.
http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Neder ... m?rss=true
Eerder werd Calon bekend vanwege een salaris van 200.000 voor 3 dagen per week (+auto+chauffeur) bij woningcorporatie Aedes.
http://www.elsevier.nl/web/10230957/Nie ... m?rss=true
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 49120
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Niet zo 'onze integere bestuurders bashen hòr,is nie éérlijk

Bericht door Mahalingam »

Het is niet pluis in de gemeente Gemert-Bakel. Volgens Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten en die weten meestal prima te witwassen. Maar hier hielp geen bleekmiddel of Biotex tegenop.

Afbeelding
Toenmalig wethouder, en huidig fractievoorzitter Harrie Verkampen (CDA) van Gemert-Bakel heeft zich schuldig gemaakt aan valsheid in geschrifte. [...]
In november 2009 schreef Verkampen in een brief dat de gemeente een bouwvergunning had verleend aan een champignonkwekerij, terwijl die vergunning helemaal niet was verleend. De brief was opgesteld om het bedrijf te helpen subsidie te verwerven. Deze kwestie is overigens maar een van de vijf dossiers die BING heeft onderzocht. [...]
In de hele bestuurscultuur en bestuurlijke handelwijze was soms sprake van ‘willekeur, vooringenomenheid en (de schijn van) cliëntelisme.[...]
De gemeente definieert integriteit op een enge manier als ‘het jezelf niet verrijken’. [...]
‘Door meerdere geïnterviewden is verklaard dat de toenmalig portefeuillehouder geen redenen wilde horen waarom iets niet kon, maar vooral wilde horen waarom iets wél kon (…)’. Daarbij bezondigde hij zich ook aan intimiderend gedrag: handhavingsambtenaren durfden in 2008 niet meer in gesprek met hem.
http://www.binnenlandsbestuur.nl/Home/a ... 0030.lynkx
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 49120
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Niet zo 'onze integere bestuurders bashen hòr,is nie éérlijk

Bericht door Mahalingam »

Waar is Schiedam bekend om? Jenever!
Wat is een bekend probleem met burgemeesters? Dronken achter het stuur.
Dus is het heel logisch dat de burgemeester van Schiedam zich altijd laat rijden.
Wilma Verver-Aartsen (VVD) is die burgemeester.

Afbeelding
Burgemeester Schiedam huurt zoon in voor taxiritjes
Burgemeester Wilma Verver van Schiedam laat op kosten van de gemeente het bedrijf van haar zoon inhuren voor autoritten. Zo wordt hij bijvoorbeeld gebeld voor ritjes van het college naar Leeuwarden. Ritprijs: 2430 euro. Zoon Ivo is directeur van zijn in Den Haag gevestigde bedrijf Chauffeurstelefoon en bracht al duizenden euro's in rekening voor zijn diensten.
Dat blijkt uit onderzoek van het AD.

Zo telde de gemeente Schiedam voor een ritje naar het nabije Maassluis 350 euro neer. De zakelijke afspraken tussen moeder en zoon lijken in strijd met de gedragscode voor publieke ambtsdragers.

Eerder in opspraak
Burgemeester Verver was eerder in opspraak. Ambtenaren betichtten haar recent nog van 'machtsmisbruik'. De burgemeester wil desgevraagd niet reageren. Evenmin als directeur Ivo Verver van Chauffeurstelefoon. 'Dit gaat u helemaal niets aan.' (Redactie)
http://www.ad.nl/ad/nl/1038/Rotterdam/a ... tjes.dhtml
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 49120
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Niet zo 'onze integere bestuurders bashen, is nie éérlijk

Bericht door Mahalingam »

Jack de Vries. Ex-spindokter van het CDA. Bekendheid als ontrouwe echtgenoot die zijn gezin in de steek liet voor een adjudant (vrouwelijk). Hij was daarna slecht te handhaven als woordvoerder van een beleid met veel 'gezin' erin. Er werd toen al gezegd dta die vast en zeker wel weer op het toneel zou verschijnen als de storm voorbij was. En dat is nu zo. Hij mag geen meedenken in een tank. Op uitnodiging van de partijtop gaan die meedenken over partij vernieuwing. Dus over gezin als hoeksteen o.a.
Zijn voortdurende aanwezigheid op de StaatsTV zal er ongetwijfeld aan bijgedragen hebben.
Met Jack de Vries laat CDA gezin in de steek
http://opinie.volkskrant.nl/artikel/sho ... n_de_steek
Maar het is vreemd dat een partij die jaren lang het gezin als een centrale waarde van de maatschappij zag, Jack de Vries vraagt over nieuwe waarden na te denken. Jack de Vries heeft laten zien dat die oude waarde voor hem niet belangrijk genoeg was om er naar te leven. Door Jack de Vries op te nemen in het strategisch beraad, geeft het CDA aan alle oude ankers te willen lichten en een toekomst in te gaan waarin het gezin niet meer telt. Bij het CDA heeft de individualisering en het ‘vrijheid-blijheid’ motto toegeslagen.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 49120
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Niet zo 'onze integere bestuurders bashen, is nie éérlijk

Bericht door Mahalingam »

Terug komend op het vorige bericht hier over de burgemeester van Schiedam.
Die heeft de aftocht geblazen.
http://www.schiedam.nl/Def/nieuws/2011/ ... ester.html
Reactie Schiedams college op vertrek burgemeester
"Wilma Verver heeft in de afgelopen jaren voor de stad Schiedam veel belangrijke ontwikkelingen in gang gezet en gerealiseerd. We respecteren haar besluit. We betreuren het ten zeerste dat de redenen die zij aanvoert tot dit besluit hebben geleid. We hebben begrip voor haar overwegingen".
En wat zijn de door haar aangevoerde redenen? Nepotisme, belangenverstrengeling en ambtsmisbruik?
Nee, wat tegenwoordig in de mode is; het standaard verweer van bedreigingen. Negatieve emoties die door burgers geuit worden tegen de burgemeester. "...Daarnaast is mijn gezin op een zodanig onbetamelijke wijze betrokken in de publicaties, dat het gevoel van onrecht en onmacht ten koste gaat van mijn gezinsleden.”

Nostalgie: hier heeft ze nog haar ketting om.
Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Plaats reactie