Is Nederland veiliger ?

Mahalingam
Berichten: 40231
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Is Nederland veiliger ?

Berichtdoor Mahalingam » Zo Mar 15, 2020 3:06 pm

Vanwege de veiligheid is er geen Blokker winkel meer het winkelcentrum De Kameleon in Zuidoost Amsterdam. De verhuurder verzette zich tegen de opzegging van de huur.
Geen contractbreuk voor Blokker na sluiting wegens reeks overvallen

Blokker heeft geen contractbreuk gepleegd door in oktober 2017 na een reeks overvallen het winkelcentrum De Kameleon in Zuidoost te verlaten. De leiding van de winkelketen maakte zich terecht zorgen over de veiligheid van het personeel en de klanten.

Dat heeft het Amsterdamse gerechtshof bepaald in het hoger beroep dat was aangespannen tegen de uitspraak van de rechter die Blokker in het gelijk had gesteld. Volgens De Kameleon greep de op dat moment in zwaar weer verkerende keten de onveiligheid aan om onder het contract uit te komen.

In dat huurcontract voor tien jaar was een bepaling opgenomen dat Blokker de overeenkomst tussentijds mocht ontbinden indien sprake was van een ‘disproportioneel veiligheidsrisico’ in De Kameleon in vergelijking met de andere filialen in het land.

Spoiler! :
Gewapende overval

In juni 2017 liet Blokker de verhuurder weten het huurcontract te willen ontbinden. Een maand eerder had in de aangrenzende winkel een gewapende overval plaats gevonden. Daarbij was door de politie geschoten en was ook het pand van Blokker geraakt.

De Kameleon ging niet akkoord met de ontbinding van het contract. Voor het winkelcentrum was het aangekondigde vertrek een strop. Blokker gold als een belangrijke publiekstrekker waarvan het hele winkelcentrum profiteerde.

Terwijl huurder en verhuurder met elkaar correspondeerden, vonden in het najaar van 2017 in korte tijd vier gewapende overvallen plaats in het winkelcentrum. Een daarvan was in de Blokker zelf. Daarbij werd het personeel bedreigd met een vuurwapen.

Hoog veiligheidsrisico

Volgens het gerechtshof was sprake van een hoog veiligheidsrisico voor de winkeliers. Daarbij is ook gekeken naar het aantal winkeldiefstallen. In 2016 schreef Blokker 16.000 euro af aan gederfde inkomsten door diefstal. Bij de andere filialen in de stad was dat gemiddeld 6000 euro.

De Kameleon plaatste vraagtekens bij deze cijfers en voerde aan dat het aantal diefstallen in het winkelcentrum juist minder werd. Ook werd de wijkagent geciteerd die in de krant had verteld dat wat hem betreft de veiligheidssituatie niet zorgwekkend was.

Het gerechtshof vindt die geruststellende woorden opmerkelijk, ook omdat het stadsbestuur De Kameleon en omgeving in 2017 opnieuw had aangewezen als overlastgebied en daar ook een messenverbod aan had toegevoegd.

Volgens het winkelcentrum moet deze aanwijzing juist worden uitgelegd als een positief instrument tegen de onveiligheid. Het gerechtshof gaat daar niet in mee en concludeert dat ook de gemeente kennelijk van mening is dat het gebied ernstige veiligheidsproblemen kent.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 40231
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Is Nederland veiliger ?

Berichtdoor Mahalingam » Ma Mar 23, 2020 1:37 pm

Er was een zeer luide plofkraak.
Explosie door plofkraak in Amsterdam veroorzaakt veel schade
Een plofkraak bij een bank op het terrein van Food Center Amsterdam heeft flinke schade aangericht. Volgens de politie blies de explosie in de nacht van zondag op maandag onderdelen van de kluis tot wel 50 meter weg, ontstond er een groot gat in de muur en sneuvelden veel ruiten in de directe omgeving. Niemand raakte gewond.

Een beveiliger die bij de ingang van het terrein aan de Jan van Galenstraat in West zat, zag dat de verdachten ervandoor gingen op een motorscooter richting het centrum. De politie heeft direct gezocht naar de motor en de passagiers, maar ze zijn nog voortvluchtig.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) werd ingeschakeld om te kijken of er nog meer explosieven zijn achtergebleven. Dat was niet het geval. Het is nog niet bekend of er buit is gemaakt.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1174558758/explosie-door-plofkraak-in-amsterdam-veroorzaakt-veel-schade
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 40231
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Is Nederland veiliger ?

Berichtdoor Mahalingam » Wo Mar 25, 2020 12:05 am

Er waren diverse geschillen over vermogensbeheer (lees: overvallen).
Moeder en kinderen vastgebonden door overvallers
Voor de vierde keer in vijf dagen tijd heeft zich een overval voltrokken in Vlaardingen. Ditmaal gingen drie mannen een woning binnen aan de Verheijstraat. Een moeder en twee kinderen zijn vastgebonden en bedreigd met een mes, meldt de politie. „Ze zijn enorm geschrokken.”

Het drietal nam meerdere spullen mee en is na de rooftocht weggerend in de richting van de plaatselijke Action. „Ze waren compleet in het zwart gekleed en droegen bivakmutsen”, zegt een woordvoerder tegen De Telegraaf. De politie is een klopjacht naar de ogenschijnlijk jonge verdachten gestart en roept getuigen op zich te melden.

De kassa van een Albert Heijn in Vlaardingen werd maandag nog gestolen. Eerder dit weekend werd ook een Jumbo in de Zuid-Hollandse plaats overvallen.

In de stad Groningen werd dinsdagavond een Spar overvallen.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1098639664/moeder-en-kinderen-vastgebonden-door-overvallers
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 40231
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Is Nederland veiliger ?

Berichtdoor Mahalingam » Do Mar 26, 2020 12:23 pm

Auto’s personeel ETZ-ziekenhuis leeggeroofd na lange dag hard werken

TILBURG - Verschillende medewerkers van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) in Tilburg werden dinsdagmiddag geconfronteerd met auto-inbraken. Na een lange dag hard werken zagen ze dat hun auto’s op de personeelsparkeerplaats waren opengebroken en leeggeroofd.

,,Het ziekenhuis heeft de afgelopen dagen veel hartverwarmende steunbetuigingen ontvangen in de strijd tegen het coronavirus”, zegt een woordvoerster. ,,Aan alle kanten werd hulp aangeboden. Dan is het extra wrang dat sommige mensen geen boodschap hebben aan het goede werk dat de vele zorgverleners verrichten. En dat dit tuig niet met zijn handen van andermans bezittingen af kan blijven.”

Het ziekenhuis doet aangifte van de auto-inbraken. De vernielingen zijn op camerabeelden vastgelegd en die worden aan de politie overhandigd.

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73841
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Is Nederland veiliger ?

Berichtdoor Ariel » Do Mar 26, 2020 1:48 pm


Angst na overval op woning Hoofddorp: ’Wat een wreedheid’

Mogelijk hebben de voortvluchtige verdachten van de gewelddadige overval op een vrouw in Hoofddorp zo’n drie uur eerder al in de wijk gepost. Dat denkt althans een buurtbewoonster, kort nadat de politie donderdagochtend was gearriveerd op de plaats delict.

De bekende rood-witte politielinten wapperen in de wind, drie agenten spreken in de deuropening van een hoekhuis in de Hoofddorpse Jelle Zijlstrastraat. Ook een hondengeleider werd ingezet, net als een politiehelikopter. De nieuwbouwwijk is later een oase van rust, maar enkele uren eerder was dat bepaald niet het geval.

Drie lichtgetinte jongemannen in, zo leek het althans, politie-uniform pleegden een overval op de woning waar op dat moment alleen een vrouw aanwezig was. Ze werd vastgebonden, waarna de mannen door het huis gingen. Het is onduidelijk of er iets is buitgemaakt. „Dat zoeken we nog uit”, zegt een woordvoerster van de politie.

Een buurtbewoonster vertelt dat haar vriend in de nacht twee mannen zag rondscharrelen. „Mijn vriend liet rond vier uur in de ochtend de hond uit en zag twee jongemannen met een lichtgetint uiterlijk. Ze keken wat rond, maar omdat ze verder niks deden is hij verder gelopen.”

De politie is op zoek naar drie mannen, met zo’n uiterlijk, die ongeveer 1,75 meter lang zijn. Ze verdwenen spoorloos kort na de overval op de vrouw, die hevig ontdaan werd aangetroffen. „Mogelijk gebruikten ze daarbij een wapen, of iets wat daarop leek”, aldus de zegsvrouw.

De buurtbewoonster laat weten dat er in het prille bestaan van de nieuwbouwwijk wel vaker iets is gebeurd. „Hier verderop, ook een inbraak. En er zijn pas onderdelen van een scooter gestolen op het parkeerplaatsje bij het huis waar de overval plaatshad. Maar zo erg als dit, had ik het nog niet gehoord.”

„Ongelooflijk, wat een wreedheid”, zegt een andere bewoner die verderop, in de Joop den Uyl-straat, loopt en ook is geschrokken toen hij de afzetting zag. „De kans dat in deze periode mensen thuis zitten is natuurlijk wel groot. En ja, dit zijn geen goedkope woningen, dus er zijn best wat mensen met geld hier...”

De woordvoerster van de politie laat weten dat de vrouw naar het bureau is meegenomen om aangifte te doen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19951
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Is Nederland veiliger ?

Berichtdoor King George » Do Mar 26, 2020 2:48 pm

Drie lichtgetinte jongemannen...
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73841
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Is Nederland veiliger ?

Berichtdoor Ariel » Do Mar 26, 2020 7:41 pm

Wie doet nou zo iets... :shock:

Brandstichting Beekse Bergen: 10 dieren dood

Afbeelding

Een van de vannacht afgebrande dierenverblijven in Beekse Bergen. De politie vermoedt opzet.


De politie vermoedt dat er vannacht brand is gesticht in dierenpark Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Tien beesten moesten het met hun leven bekopen. Het gaat om antilopes: acht impala’s en twee koedoe’s.

De dode dieren werden donderdagochtend ontdekt toen de verzorgers begonnen aan hun ronde. Het vuur woedde in twee buitenverblijven en in een stal op het terrein van het safaripark. De politie spreekt van ’triest nieuws’ en vermoedt kwaad opzet. „Wie helpt ons deze dader(s) te vinden?”

„We tasten in het duister over de toedracht van de brand”, meldt een woordvoerder van het park. „De politie heeft de bewakingsbeelden in het bezit en wij moeten vooral de verzorgers bijstaan, die enorm zijn geschrokken.”

In het safaripark zijn onder meer olifanten, apen, giraffes en leeuwen te vinden. Beekse Bergen is door de coronacrisis voorlopig niet toegankelijk voor publiek.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73841
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Is Nederland veiliger ?

Berichtdoor Ariel » Do Mar 26, 2020 10:06 pm

Beekse Bergen na brand: ’Deze dieren zijn moedwillig de dood ingejaagd’

Alsof een leeg safaripark door de coronacrisis al niet erg genoeg is, werd vestigingsmanager Rens Willemsen (34) van Safaripark Beekse Bergen donderdagochtend geconfronteerd met nog meer slecht nieuws. Onbekenden betraden woensdagnacht zijn park en staken twee buitenverblijven en een stal in brand. Daarbij kwamen tien dieren om het leven. Niet te bevatten, vindt Willemsen het. „Hoe haal je het in je hoofd om dit te doen?

Willemsen zit helemaal stuk door de fatale brand. ,,We doen er als park alles aan om het welzijn van de dieren centraal te stellen en ze dus optimaal te verzorgen en te faciliteren. Maar dan zijn er dus mensen die deze weerloze dieren moedwillig de dood in jagen. Dan is er toch echt iets goed mis met je.”

Verzorgers zwaar aangeslagen
Willemsen vertelt over de betrokken verzorgers die door de gebeurtenissen van afgelopen nacht zwaar aangeslagen zijn: „Zij zien hun dieren als het ware als hun kinderen. Ze zitten dus helemaal in zak en as. Normaal zijn ze dagelijks bezig met de verzorging. Het is dan al erg genoeg als de dieren ziek zijn en dan dood gaan, maar nu is er dus opzet in het spel. Dat maakt het verdriet nog veel groter.”

Acht impala’s en twee koedoes moesten de brand met hun leven bekopen. Ook in het buitenverblijf van de jachtluipaarden werd brand gesticht. „Zij wisten gelukkig te ontkomen aan de vlammen. Dat geldt ook voor de nijlganzen”, aldus Willemsen.

Het politieonderzoek loopt nog, maar omdat de brand op verschillende plekken woedde gaat die uit van opzet. „Toen we met de brandweer op het park aankwamen was het vuur al gedoofd. Nu is het zaak om de bewakingsbeelden uit te lezen en eventuele getuigen op te sporen”, aldus een politiewoordvoerder.

Bewakingsbeelden naar politie
Willemsen vult aan: „We hebben bewakingsbeelden aan de politie overgedragen. Hopelijk levert dat een spoor op. Maar ik hoop en denk dat de dader of daders vannacht niet slapen. Als je dit op je geweten hebt, moet je als normaal mens toch wroeging krijgen? Dat kan haast niet anders. Mogelijk zijn er wel mensen in hun omgeving die iets is opgevallen of gehoord hebben van iemand die zijn mond voorbij praatte. Maar degenen die dit gedaan hebben, moeten gevonden en gestraft worden. Ook getuigen die mogelijk iets gezien hebben, verzoeken wij met klem om zich bij de politie te melden.”

De daders hebben zeker grote risico’s genomen, volgens Willemsen: „Niet alleen om betrapt te worden, maar welk weldenkend mens gaat er nu ’s nachts inbreken in een safaripark? Dan neem je toch wel een risico. Zeker als je dan in de buurt van de jachtluipaarden komt.”

Willemsen is sinds één jaar vestigingsmanager van Safaripark Beekse Bergen en beleeft met de coronacrisis en deze brandstichting dus meteen krankzinnige eerste maanden: „Laten we hopen dat we over een tijdje weer beter nieuws kunnen melden. Bijvoorbeeld een mooie bijzondere geboorte in ons park. Want ondanks het feit dat we nu gesloten zijn voor het publiek, gaat dat natuurlijk allemaal door. En natuurlijk hopen we in ieders belang dat de situatie rond corona snel onder controle is. Want dan mag ons park ook weer open.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 40231
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Is Nederland veiliger ?

Berichtdoor Mahalingam » Zo Mar 29, 2020 11:05 pm

Twee maal vijf is tien en drie maal vijf is vijftien.

53-jarige man uit Rijswijk zwaar mishandeld door groep jongeren, nadat hij vroeg om afstand

VideoEen 53-jarige man uit Rijswijk is woensdagmiddag zwaar mishandeld door een groep jongeren. Dat gebeurde terwijl hij met zijn vriendin op het pad van de Laan van Wateringse Veld liep. De man liep zware verwondingen op.

Dat meldt de politie, die op zoek is naar getuigen. Tijdens hun wandeling stuitte de man en zijn vriendin op een groep van 10 á 15 jongeren die het pad blokkeerden. De man vroeg of zij ruimte wilden maken zodat hij en zijn vriendin met anderhalve meter afstand langs de groep konden lopen. De jongeren leken gehoor te geven aan zijn vraag, maar toen het slachtoffer passeerde werd hij aangevallen door een van de jongeren. Na wat duw- en trekwerk viel hij op de grond, waar hij meerdere rake klappen en schoppen tegen zijn lichaam kreeg van verschillende jongeren.
De man is met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Hij heeft aangifte gedaan, maar van de jongeren ontbreekt ieder spoor. Het slachtoffer kon geen duidelijk signalement geven.

https://www.ad.nl/den-haag/53-jarige-man-uit-rijswijk-zwaar-mishandeld-door-groep-jongeren-nadat-hij-vroeg-om-afstand~a422125c/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73841
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Is Nederland veiliger ?

Berichtdoor Ariel » Ma Mar 30, 2020 12:23 am

Mahalingam schreef:Twee maal vijf is tien en drie maal vijf is vijftien.

Hij heeft aangifte gedaan, maar van de jongeren ontbreekt ieder spoor. Het slachtoffer kon geen duidelijk signalement geven.Nou, dat lijkt me sterk, want zijn vriendin liep er ook bij. Maar ja, veel getint spul lijken op elkaar.

Gelukkig zijn er heldere opnames van het schorem.

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 40231
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Is Nederland veiliger ?

Berichtdoor Mahalingam » Vr Apr 03, 2020 9:54 am

Er waren vannacht weer plofkraken.
Woningen ontruimd in Uden vanwege plofkraak op Rabobank
In Uden is in de nacht van donderdag op vrijdag een plofkraak gepleegd op een geldautomaat van de Rabobank aan de Promenade. Rond 04.00 uur werd de afstortkluis opgeblazen, meldt de politie. Acht bovenliggende woningen in het pand zijn uit voorzorg ontruimd.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is ingeschakeld voor verder onderzoek en de omgeving is afgezet. De explosie beschadigde het pand en zorgde voor “een ravage”, stelt de politie.
https://www.hartvannederland.nl/nieuws/2020/woningen-ontruimd-uden-vanwege-plofkraak-op-rabobank/?TN_REFERAL_ORIGIN=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F
Plofkraak bij pinautomaat Hippolytushoef, gevel volledig weggeblazen door de knal
Door een plofkraak is in de nacht van donderdag op vrijdag de gevel volledig verwoest van een bankgebouw aan de Beatrixstraat in Hippolytushoef. Een pinautomaat werd opgeblazen. Omwonenden hoorden twee zware knallen.

De volledige gevel is weggeblazen door de ontploffing. In het gebouw is geen bank meer gevestigd, enkel een pinapparaat en een stortingskluis.

Politie doet onderzoek en heeft ruim gebied afgezet.

De knal moet heel hard zijn geweest, een groot deel van de gevel ligt op het parkeerterrein.
https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20200403_11061949/plofkraak-bij-pinautomaat-hippolytushoef-gevel-volledig-weggeblazen-door-de-knal?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter
Afbeelding

Voor een overzicht van de plofkraken in Noord-Holland:
https://www.nhnieuws.nl/nieuws/257019/overzicht-hier-werden-in-de-afgelopen-twee-jaar-geldautomaten-opgeblazen
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.


Terug naar “Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 9 gasten