Nieuws uit Amsterdam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85795
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Ariel »

Mahalingam schreef:
wo apr 13, 2022 10:54 am
"Ik schrik er wel van. Het is normaal een rustig buurtje. I
Ik ben dankbaar dat ik niet in dat rustige buurtje woon. Ik ben net met google door het rustige buurtje gereden, en ik zag dat er veel nievanhiers wonen.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Mahalingam
Berichten: 49121
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Mahalingam »

Wereldsteden met een gebrek aan ruimte zijn geneigd om dan maar water te dempen met blubber en zand en daar dan wegen en huizen op te zetten. Amsterdam doet dat ook. En heeft dan te maken met dezelfde ellende als die anderen: de grond blijft wegzakken.
Gelukkig is Amsterdam op palen gebouwd, dat scheelt wel in de schade.
Verontrustend: Zeeburgereiland zakt 50 tot 80 centimeter (in 30 jaar)

Het Zeeburgereiland zinkt. Of preciezer: de bodem daalt veel meer dan vooraf verondersteld, zo blijkt uit recente metingen in de Sluisbuurt. Dit kan problemen geven met kabels en leidingen.

De komende dertig jaar moet bij het Zeeburgereiland rekening worden gehouden met een bodemdaling van vijftig tot misschien wel tachtig centimeter. Dit heeft volgens wethouder Marieke van Doorninck vooral gevolgen voor de straten en de pleinen: huizen en gebouwen blijven gewoon op hun plek staan, omdat die zijn gefundeerd op palen diep in de grond.

Als er geen extra maatregelen worden getroffen, zal het maaiveld rondom de gebouwen nog lange tijd zakken. Dit leidt dan tot onder meer een moeilijker toegang tot die gebouwen. Ook is het mogelijk dat aansluitingen op het water, de riolering, het ondergrondse afvaltransport en het warmtenet losschieten of afbreken en wegen en voetpaden kunnen verzakken.
[...]
De extra daling in de Sluisbuurt wordt veroorzaakt doordat de diepere bodem onder meer uit een extra laag baggerslib bestaat, die meer daalt dan verwacht. Omdat het hele Zeeburgereiland ongeveer dezelfde bodemopbouw heeft, moet worden gecontroleerd of de daling ook geldt voor andere delen van het eiland, zoals de Sportheldenbuurt.
https://www.parool.nl/nieuws/verontrust ... ~b5d1e4ca/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85795
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Ariel »

Jongens willen regenboogvlag weghalen: "Wil niet dat er homo's wonen in mijn oude huis"

In West hebben twee jongens donderdag geprobeerd een regenboogvlag weg te grissen onder een raam, maar zij hadden niet gerekend op twee vrouwen die binnen op de bank zaten. Zij konden voorkomen dat de vlag werd vernield, maar schrokken enorm van de actie. Eentje riep dat hij niet wilde dat er homo's in zijn oude huis zouden wonen, aldus een van de vrouwen.

"Ik zag die vlag die daar hangt zo langzaam uit het zicht verdwijnen", zegt Marie-Lotte die bij haar vriendin Nydia thuis aan het werk was. "What the fuck", riep Nydia uit, die naar het raam rende. Eén van de jongens stond op een scooter, Nydia woont op 1 hoog, om bij de vlag te kunnen.

Nydia: "Toen zei een van hen: 'Dit is mijn oude huis en ik wil niet dat er homo's wonen'. Toen zei ik: 'Deal with it' en toen zeiden zij: 'We regelen het wel'. Ze hebben slecht geslapen van het voorval, maar de twee Amsterdammers zijn vooral heel erg boos. Marie-Lotte: "Toen het een beetje begon te bezinken toen dacht ik wel: dit is echt naar om dit zo mee te maken. Dat mensen het niet eens zijn met wie je bent."

De twee jongens gingen er vandoor op hun scooter en vandaag heeft Nydia aangifte gedaan bij de politie. De vlag, die er hing sinds een eerder incident van brandstichting bij een flat in Bos en Lommer, blijft hangen.

Marie-Lotte: "Het is niet oké. Er is haat en dat moet stoppen. Ik zou graag iedereen willen oproepen wél zo'n vlag op te hangen, gewoon straten vol als signaal. Dit pikken wij niet." Ze hebben aangifte gedaan.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Mahalingam
Berichten: 49121
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Mahalingam »

Wat een drukte om iets dat, omdat het te maken heeft met verrijkte jeugdigen, normaal gezien zou worden als een kwajongensstreek maar aangezien het een homovlag vlag is nu opeens aangiftewaardig is.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 49121
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Mahalingam »

Het Roode Amsterdam is een beetje roder geworden. Felrood zogezegd of, om in hun terminologie te blijven: ‘kneiterprogressief’.
De slagzin van de nieuwe bazen is „ongelijk investeren voor gelijke kansen”. Maar ja, voor investeren is geld nodig van anderen. En dat is er niet. Schuld van het kapitalisme natuurlijk.
En dus gaan de belastingen verder omhoog om de linkse hobby's te kunnen betalen.
Nieuw stadsbestuur in Amsterdam: ‘kneiterprogressief’, weinig geld

Amsterdam Het Amsterdamse coalitieakkoord van PvdA, GroenLinks en D66 kondigt „ongelijk investeren voor gelijke kansen” aan. Het nieuwe college bestaat voor twee derde uit vrouwen, met als opvallende nieuwkomer oud-NPO-baas Shula Rijxman.

Een „kneiterprogressief akkoord”, zo noemde D66’er Reinier van Dantzig deze woensdag het programma dat zijn partij samen met PvdA en GroenLinks in Amsterdam presenteerde. Een knipoog naar het vorige college, dat door de rechtse oppositie steevast werd bestempeld als „kneiterlinks”. Maar Van Dantzig vatte het akkoord ook adequaat samen. De nieuwe coalitie – een voortzetting van de vorige, minus de SP – heeft opnieuw veel progressieve plannen op het gebied van woningbouw, duurzaamheid en kansengelijkheid.

Er is één groot verschil met vier jaar geleden: deze keer is er nauwelijks geld. Door de coronacrisis, inflatie, stijgende rente en de oorlog in Oekraïne is de Amsterdamse schatkist vrijwel leeg. In het collegeakkoord, dat gepresenteerd werd op een basisschool in stadsdeel Nieuw-West, schrijven PvdA, GroenLinks en D66: „Zowel op maatschappelijk als op financieel gebied gaat Amsterdam onzekere en zware jaren tegemoet.” Om de plannen van het nieuwe college te betalen, gaan de lasten voor veel Amsterdammers omhoog, onder andere door uitbreiding van het betaald parkeren en een verhoging van de belasting voor woningeigenaren.

Geld voor kwetsbare stadsdelen

Het nieuwe college, dat beschikt over een krappe meerderheid in de raad, wil „ongelijk investeren voor gelijke kansen”. Dat is het motto van PvdA-wethouder Marjolein Moorman, onder wiens leiding de PvdA in maart na acht jaar weer de grootste partij in de raad werd. Er gaat extra geld naar onderwijs en op armoedebeleid wordt niet bezuinigd. Ook investeert de stad 60 miljoen euro in drie ‘masterplannen’ voor de kwetsbare stadsdelen Noord, Zuidoost en Nieuw-West. De omstreden nieuwe ‘digitale bibliotheek’ OBA Next komt bij nader inzien niet op de Zuidas maar in Amsterdam Zuidoost.

Om de wooncrisis te lijf te gaan, wil het nieuwe college 7.500 woningen per jaar blijven bouwen, waarvan veertig procent sociale huur. Of dat gaat lukken is maar zeer de vraag: D66’ er Van Dantzig, de nieuwe wethouder Woningbouw, zei woensdag meteen dat het „een grote uitdaging” wordt om die doelstellingen te halen, onder meer vanwege stijgende bouwkosten en aankomende bezuinigingen vanuit het Rijk. De coalitie wil meer ‘circulaire flexwoningen’ gaan bouwen om de ergste noden te lenigen en komt met een ‘terugkeergarantie’ voor bewoners wier woning gesloopt wordt om plaats te maken voor nieuwbouw.

Weinig over massatoerisme


Het nieuwe college zet de bestaande, ambitieuze plannen voor duurzaamheid en energie voort, inclusief de bouw van zeventien nieuwe windturbines binnen de gemeentegrenzen – waartegen de afgelopen jaren veel protest was. Ook komt er een groot ‘isolatieoffensief’ voor slecht geïsoleerde woningen. De stad blijft streven naar een CO2-reductie van 60 procent in 2030.

Over het massatoerisme in de binnenstad, een kwestie die sinds dit voorjaar weer extra prangend is, zegt het akkoord weinig. Het nieuwe college spreekt zijn steun uit voor het plan van burgemeester Femke Halsema om prostitutieramen te verplaatsen van de Wallen naar een ‘erotisch centrum’ buiten het centrum.

Over een ander plan van Halsema tegen laagwaardig toerisme, het weren van buitenlandse blowers uit Amsterdamse coffeeshops, staat geen woord in het akkoord. De impliciete boodschap: Halsema moet zelf maar de gemeenteraad overtuigen van het nut van haar plan – wat haar tot nu toe niet is gelukt. Wel investeert het college extra geld in veiligheid en handhaving in de stad – en in de strijd tegen de georganiseerde drugscriminaliteit en ondermijning.

Belastingen omhoog

Om al deze plannen te kunnen betalen, verhoogt het nieuwe college de onroerendezaakbelasting (ozb) voor huiseigenaren flink. Ter verdediging wijzen de drie partijen erop dat de ozb in Amsterdam onder het landelijk gemiddelde ligt, en dat de afvalstoffenheffing juist omlaag gaat. Ook wordt er geld binnengehaald door betaald parkeren uit te breiden naar gebieden in Nieuw-West en Zuidoost. De tarieven gaan omhoog en in het centrum, waar parkeren nu 7,50 euro per uur kost, moeten autobezitters 24 uur per dag gaan betalen.

Het gebrek aan geld zal er onherroepelijk toe leiden dat een aantal grote infrastructurele projecten op de lange baan worden geschoven of zelfs geschrapt worden, waarschuwen de drie partijen. De komende jaren wil Amsterdam een grote nieuwe wijk bouwen in het havengebied en twee bruggen bouwen over het IJ – de vraag is of die er ook werkelijk komen. Bij het herstel van de verkruimelende kades en bruggen – een megaproject dat nog jaren gaat duren, zullen ook „kostenbesparende maatregelen” worden genomen – zoals het vaker afsluiten bruggen of hele vaarroutes.

Wethouders: twee derde vrouw

Het nieuwe Amsterdamse college telt negen wethouders, drie voor iedere partij – en eentje meer dan in het vorige college met de SP. Van de wethouders is twee derde vrouw. De opvallendste nieuwkomer is oud-NPO-voorzitter Shula Rijxman, die voor D66 wethouder Zorg en wordt. De portefeuille Duurzaamheid komt opnieuw in handen van GroenLinks, dat de Noord-Hollandse gedeputeerde Zita Pels naar voren schuift. De huidige wethouders Marjolein Moorman (Onderwijs, PvdA) en Rutger Groot Wassink (Sociale Zaken, GroenLinks) blijven op hun post.
https://www.nrc.nl/nieuws/2022/05/25/ni ... d-a4129248
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 49121
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Mahalingam »

En de eerste goede daad van de Rood-Groenen is:
De regenboogvlag wappert vanaf nu gratis voor alle Amsterdammers

Amsterdammers die de regenboogvlag uit het raam hangen hoeven daar geen reclamebelasting over te betalen. Op verzoek van de gemeenteraad krijgt de regenboogvlag de status die nu alleen geldt voor de belastingvrij wapperende vlaggen van landen, provincies en gemeenten.

Amsterdam is de eerste gemeente die overgaat tot deze maatregel. Dat gebeurt op initiatief van voormalig gemeenteraadslid Jan-Bert Vroege (D66) die eerder dit jaar bij de herinvoering van de reclamebelasting met een motie aandacht vroeg voor de kwestie. “Het besluit maakt een einde aan de onduidelijkheid over de consequenties van het uithangen van de regenboogvlag,” stelt hij tevreden vast. “Mensen die dat willen doen, hoeven zich voortaan geen zorgen meer te maken over een eventuele heffing. De kosten mogen geen belemmering zijn om de vlag uit te hangen.”
Spoiler! :
Vanwege hun maatschappelijke betekenis geldt de vrijstelling voor alle regenboogvlaggen, dus ook voor de aparte dundoeken die tegenwoordig bestaan voor lesbiënnes, biseksuelen, interseksuelen, panseksuelen en aseksuelen. Voorwaarde is wel dat er geen reclame voor een product of bedrijf op de vlag gedrukt staat. Dan komt de vlag als commerciële uiting toch weer in beeld bij de belastinginspecteur en bestaat alsnog de kans op een heffing. Dat kan oplopen van 56 euro per vlag per jaar buiten de Ring, tot 100 euro in de binnenstad. Dat geldt voor ondernemers, maar ook voor particulieren.

Dokkumer Vlaggen Centrale

De vrijwaring van reclamebelasting is ook goed nieuws voor de Dokkumer Vlaggen Centrale, die als preferred supplier van het COC het hele assortiment aan regenboogvlaggen aanbiedt. Er worden geen mededelingen gedaan over de verkoopcijfers, maar Susanne Brouwer laat namens het bedrijf weten dat de vraag constant is. “Bij veel vlaggen is er sprake van een tijdelijke opleving, zoals er na het uitbreken van de oorlog veel vraag was naar de vlag van Oekraïne. Maar dat ebt ook weer weg. In het geval van de regenboogvlaggen blijft de vraag het hele jaar door.”

Door de maatregel krijgt de regenboogvlag nu de belastingvrije status die verder alleen bestaat voor vlaggen van landen, provincies en gemeenten. Import-Amsterdammers die verteerd door heimwee hun liefde voor Ghana, Limburg of Waddinxveen tot uiting willen brengen, kunnen dat onbekommerd en onbelast doen. De populaire Ajaxvlag valt weer wel onder de algemene regels: als die langer dan tien weken zichtbaar is vanaf de openbare weg, moet er formeel belasting over worden betaald. “In de praktijk zullen we daar meestal geen werk van maken,” aldus een woordvoerder van de gemeente. “Ook omdat er geen direct belanghebbende valt aan te wijzen.”

Geavanceerde scanauto


De kwestie van de vlaggenbelasting is actueel, nu de reclamebelasting weer van kracht is na twee jaar corona-pauze. Bij het aantreden in 2018 kondigde het college strenge maatregelen aan om de grote hoeveelheid reclame-uitingen op de openbare weg terug te dringen. Het streven is gericht op ‘rust en eenduidigheid’ op straat, zo staat in het beleidskader buitenreclame. De heffing geldt voor alle vormen van reclame, van abri’s met bewegende beelden tot grote menukaarten achter het raam van een restaurant. De inkomsten worden geraamd op 9 miljoen euro per jaar.

Om de ondernemers in de stad te ondersteunen in moeilijke tijden, is de reclamebelasting tijdens de pandemie voor twee jaar in de ijskast gezet. Dit voorjaar is de heffing weer van kracht. Het is de bedoeling dat ondernemers zelf aangifte doen van de uitingen waarmee zij reclame maken voor hun zaak. Ter controle werkt de gemeente aan de komst van een geavanceerde scanauto met automatische beeldherkenning waarmee allerlei voorwerpen en objecten op straat en aan de gevel als reclame kunnen worden geïdentificeerd.
https://www.parool.nl/amsterdam/de-rege ... ~bc8ef073/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 49121
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Mahalingam »

En er is een wethouder die je ook kunt zien als een kadootje voor de burgers want veel competentie:

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 49121
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Mahalingam »

Feest in de BIjlmer:
Grote vechtpartij op kermis Anton de Komplein: politie zoekt getuigen en mogelijke gewonden
[...]
Rond 22.00 uur kwam de melding binnen dat er op de kermis een vechtpartij gaande zou zijn tussen zeker vijftig personen. Agenten snelden zich naar de locatie en troffen daar inderdaad een aantal vechtende mensen aan. Op het moment dat zij de politie zagen, sloegen deze mensen allemaal direct op de vlucht. Eén van hen gooide tijdens het wegrennen ook een vuurwapen weg en het vuurwapen ging af. Kort daarna hielden agenten twee verdachten aan en hierbij werd een waarschuwingsschot gelost. Onderzoek in de omgeving leverde verder de vondst van het weggegooide vuurwapen en een ander wapen op.[...]
https://www.politie.nl/nieuws/2022/mei/ ... onden.html
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 7919
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

Zwart Nieuws uit Amsterdam: Black Lives Matter

Bericht door hans van de mortel »

Mahalingam schreef:
za mei 28, 2022 11:31 pm
Feest in de BIjlmer:
Grote vechtpartij op kermis Anton de Komplein: politie zoekt getuigen en mogelijke gewonden
Ik was daar vrijdag nog. Niet voor de Kermis - daar moest ik doorheen lopen - maar om een paar spullen te kopen in het winkelcentrum De Amsterdamse Poort: bijna uitsluitend zwart Afrika.
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED
Mahalingam
Berichten: 49121
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Mahalingam »

Vlliegen naar Londen is slecht voor het milieu en het klimaat, zo wordt gezegd en dus moeten we met de trein.
Mogelijk zullen Amsterdammers in die Eurostar trein stappen op station Schiphol en niet Centraal.
Mogelijk jarenlang geen Eurostar naar Londen vanuit Amsterdam Centraal door verbouwing

Door de grote verbouwing op Amsterdam Centraal is het goed mogelijk dat er jarenlang geen Eurostartrein vanaf CS naar Londen rijdt. Dat blijkt uit een brief van staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur en Waterstaat) aan de Tweede Kamer.

Op het perron waar de Eurostar aankomt en vertrekt, staat nu een lounge met security en paspoortcontrole, maar daarvoor zou door de verbouwing vanaf begin 2024 geen ruimte meer zijn. Een alternatieve lounge en afgezonderde loopstroom naar de treinen is niet zomaar voor handen, aldus de staatssecretaris.

'Onacceptabel'


Dat er daardoor jarenlang geen Eurostar vanuit Amsterdam zou vertrekken, noemt Heijnen 'onacceptabel.' "De Eurostar is belangrijk voor de internationale treinreiziger en specifiek bij de transitie van vliegtuig naar trein op de kortere afstand", schrijft ze in de brief.

Heijnen zegt NS en ProRail te hebben gevraagd "alles op alles te zetten om de problematiek rond de Eurostar tijdens de verbouwing van Amsterdam Centraal op te lossen".

Tijdelijke terminal

ProRail laat in een reactie weten dat het op dit moment op zoek is naar een plek waar een tijdelijke terminal kan staan: "Wij vinden de Eurostar ontzettend belangrijk. Het is een heel goede verbinding waar veel gebruik van wordt gemaakt."

Na de zomer hoopt ProRail de nieuwe vertreklocatie van de Eurostar bekend te maken. De aanwijzing daarvan gaat aan de hand van onderzoek dat op dit moment nog loopt. Het moet uitwijzen of het mogelijk is om voor de verbouwing een tijdelijke terminal klaar te hebben staan. Volgens ProRail is het 'de ambitie' dat de tijdelijke terminal op Centraal Station komt te staan.

Op de langetermijn is het de bedoeling dat de Eurostar, net als het andere internationale treinvervoer, naar Station Zuid te verplaatsen. De komende jaren moet dat station uitgebreid worden.
https://www.at5.nl/artikelen/215527/mog ... m-centraal
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 49121
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Mahalingam »

In Amsterdam wonen kapitalisten. Maar niet in Noord, daar wonen paupers die weinig kapitaal hebben. Het is niet raar dat er daar vele antikapitalisten wonen.
En die gingen zich op hun manier verzetten tegen het kapitalisme. Waarom nu? Soms goed relweer? Anarchistische feestdag?

Politie treedt op bij demonstratie in Noord


De politie heeft zaterdagmiddag kort ingegrepen bij een demonstratie in Amsterdam-Noord. Een deel van de circa 150 demonstranten pleegde volgens een politiewoordvoerder vernielingen, plakte stickers op auto’s, gooide met blikjes en spoot graffiti op muren.

De demonstratie, die was aangekondigd als ‘demonstratie voor anarchie’, ging van de Nieuwendammerdijk naar de Buikslotermeerdijk. De demonstranten schreeuwden antikapitalistische leuzen en hadden spandoeken met anarchistische teksten bij zich. Op één daarvan stonden de letters ACAB, een afkorting voor All Cops Are Bastards.

Toen agenten de demonstranten op hun gedrag en dat spandoek aanspraken, keerde een deel van de betogers zich tegen de politie, aldus de woordvoerder van de politie. Op de kruising van de Schoorlstraat en de Werengouw greep de politie in. Op beelden van omwonenden is te zien dat agenten daarop enkele klappen uitdeelden met hun wapenstokken. De politie hield niemand aan en er vielen geen gewonden.

De woordvoerder van de politie kon niet zeggen door wie de demonstratie was georganiseerd.
https://www.parool.nl/amsterdam/politie ... ~b694b209/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85795
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Ariel »

Een weinig verhullend kijkje in de nachtelijke straten van Amsterdam in de Volkskrant vandaag. Journalisten liepen een nacht mee met de Amsterdamse politie tijdens hun periodieke veegactie tegen straatdealers .

Lang leven de multiculturele droom.
‘Coke? Sosa? Yala?’

Op de Wallen krijgt de undercoveragent elke drug aangeboden

De burgemeester van Amsterdam wil buitenlanders weren uit coffeeshops en zo de hoofdstad minder aantrekkelijk maken voor feesttoeristen. Maar bewoners vrezen dat de overlast door straatdealers daardoor alleen maar zal toenemen. ‘Ik ben al met de dood bedreigd.’ Een nacht mee met de politie.

Vanaf zijn eettafel heeft de 29-jarige bewoner een onbelemmerd uitzicht op de Amsterdamse Warmoesstraat. Op de drommen toeristen die richting de Wallen slenteren, op buurtgenoten die slalommend een boodschap doen en vooral op de drugsdealers, hosselaars en zakkenrollers die zich dagelijks tegenover zijn huis posteren. Met hun rug tegen de muur; altijd op de uitkijk in hun zwarte hoodies; sissend, schreeuwend en soms vechtend. ‘Tussen 10 uur ’s avonds en 7 uur ’s ochtends durven wij ons huis niet uit.’

Amsterdam telt ruim 4.600 straatdealers, van wie de helft actief is in de binnenstad, blijkt uit een recente inventarisatie door de gemeente. Van minderjarige scholieren op hun scooter in het chique Oud-Zuid tot geharde dealers die met geweld hun territorium verdedigen in het centrum. Veel bewoners en gemeenteraadsleden vrezen dat de straathandel en bijbehorende overlast verder toeneemt als een vurig gewenst plan van burgemeester Femke Halsema doorgang vindt.

Zij wil buitenlanders de toegang tot coffeeshops verbieden om Amsterdam minder aantrekkelijk te maken voor feesttoeristen. De burgemeester belooft extra cameratoezicht, meer lik-op-stukbeleid en meer Engelstalige waarschuwingen tegen de gevaren van straatdealers op sociale media. Want, zo schreef zij vorige maand aan de gemeenteraad: ‘In ernst, omvang en impact mag straatdealen niet gebagatelliseerd worden; het gaat over grootschalige en sterk overlast gevende criminaliteit.’

Om een indruk te krijgen van de strijd tegen straatdealers liep de Volkskrant een nacht mee met de Amsterdamse politie tijdens hun periodieke veegactie tegen straatdealers. Wat komen ze tegen? Wie pakken ze op? En heeft dat effect?

De aangeschoten Engelsman
Ze hebben er zin in, de tientallen agenten in burger en in uniform die zich ’s avonds verzamelen in de kantine van Bureau Burgwallen. Een jonge vrouw stopt nog een paar handboeien en een spuugmasker in haar handtas, een oudere collega steekt een pistool in de broekband van zijn spijkerbroek. Een brigadier somt adressen op van bewoners die veel last hebben van straatdealers (‘ga daar zeker langs’) en projecteert foto’s van dealers die een gebiedsverbod hebben. ‘Die kunnen meteen naar binnen. Maar houd ze niet in je eentje aan, je weet nooit wie er allemaal bij horen.’

Op straat zijn de dealers makkelijk te herkennen. Twee jonge gasten in een portiek in de Warmoesstraat, een oudere man met baard op de hoek van een steeg en acht man sterk op ‘het kantoor’ – een rommelig stukje gracht naast het Sekstheater. De een werkt als aanspreker, de ander als pakjesdrager of uitkijkpost. Ze zoeken oogcontact, trekken wenkbrauwen op en vegen een vinger langs hun neus ten teken dat de winkel open is.

Een agent die voor de gelegenheid een nepbril en een honkbalpet heeft opgezet, wankelt over straat als een aangeschoten Engelsman. Sommige dealers happen, sommigen vertrouwen het zaakje niet. Zolang hij niks zegt, stelt de agent, is het geen uitlokking. ‘Het is net vissen.’

Als een magere man uit de schaduw stapt en tegen een groepje Engelsen fluistert: ‘You guys want something? Coke? Sosa? Yala?’, pakt de agent samen met een collega de man bij zijn polsen. ‘Politie, je bent aangehouden!’ Zodra de handboeien tevoorschijn komen, begint de verdachte zich te verzetten. ‘Ik heb niks gedaan, ik moet morgen werken!’ In de worsteling die volgt, legt een agent zijn hand op de mond van de verdachte en duwt traag diens neusschot omhoog, een techniek om een verdachte rechtop te krijgen. ‘Hé, doe normaal!’, roept een omstander met een fles bier in zijn hand. Een politiebusje brengt het drietal uiteindelijk naar het bureau waar de verdachte al zijn kleren moet uittrekken. Niet veel later gooit een van de agenten een plastic zak vol geld en drugs op zijn bureau. ‘Hij had een hele apotheek bij zich. Wikkels coke, zakjes xtc-pillen, hasj, wiet. Nu ben ik twee uur bezig om alles apart in te boeken en te laten testen.’

De opbrengst van één nacht vegen: 29 aanhoudingen voor de verkoop van nepdrugs, echte drugs en straatroof. Dat aantal komt overeen met dat van eerdere acties. De aangehouden mannen krijgen van de gemeente ‘een 24-uurtje’: een tijdelijk gebiedsverbod voor het centrum. Daarnaast krijgen ze van de officier van justitie – sinds vorig jaar fysiek aanwezig tijdens veegacties – een uitnodiging om 20 juli voor de kantonrechter te verschijnen. ‘Vroeger verjaarden deze zaken door capaciteitsproblemen en voelde een verdachte er uiteindelijk niks van. Nu eisen we verbeurdverklaring van hun handelsgeld, een geldboete vanaf 400 euro en een gebiedsverbod van 6 tot 12 maanden. Wie zich daar niet aan houdt, riskeert gevangenisstraf.’ Dat is verhoudingsgewijs een flinke investering, stelt de officier, voor een APV-overtreding (een plaatselijke verordening). ‘Maar straatdealers veroorzaken heel veel overlast.’

In de controlekamer
De agenten op straat krijgen hulp vanuit een ruimte vol beeldschermen, waar collega’s de camera’s bedienen die de gemeente heeft opgehangen in het centrum. De resolutie is hoog en lijkt in niets op de korrelige beelden uit programma’s als Opsporing Verzocht.

‘Kijk, die gast is wat plan’, zegt een agent, terwijl ze inzoomt op een man met een knotje die links en rechts praatjes maakt en voorbijgangers amicaal op hun schouders slaat. Een passerende agent in burger wordt argwanend op zijn rug getikt om te checken of die een steekvest draagt. We volgen het knotje door de buurt; toeristen grijpen net op tijd hun tas of telefoon, wat oe’s en ah’s oplevert in de controlekamer. Totdat de verdachte een tas steelt en wordt ingerekend.

Niet veel bezoekers van Amsterdam realiseren zich dat zij gevolgd kunnen worden door een agent met een joystick. ‘Wat doet dat omaatje om drie uur ’s nachts op dat bankje?’, vraagt zij zich bijvoorbeeld af. Een verdacht figuur dat om haar heen draait, verlegt zijn aandacht naar een bebaarde undercoveragent die langs wankelt. ‘Ja, jongens voetbaltruc! Voetbaltruc bij collega!’ We kijken naar een moderne dans: twee mannen doen ter afleiding van het slachtoffer net alsof ze pingelen om een bal, de een checkt ondertussen met zijn hand of hij een wapen of handboeien voelt, de ander draait handig weg; opeens grijpt de verdachte figuur de pols van de agent en steelt diens opzichtige nephorloge in een sierlijke draai. Als de dansers uiteengaan, geeft de agent een teken en springen geüniformeerde collega’s al rijdend van hun mountainbike en werken de verdachte tegen de grond. ‘Lekker man’, mompelt een agent in de controlekamer.

Effect
De vraag is of alle inspanning de moeite waard is. Het antwoord van Dirk Korf, emeritus hoogleraar criminologie aan de Universiteit van Amsterdam, begint met een nuancering: vergeleken met de jaren tachtig en negentig is de overlast door straatdealers nu marginaal in Amsterdam. ‘Toen hingen heel veel verslaafden rond op straat.’ Toch zijn er volgens de criminoloog, die veel onderzoek deed naar straatdealen, goede redenen om in te grijpen: sommige buurten ervaren intense overlast en een deel van de vaak jonge dealers groeit uit tot zwaardere criminelen. ‘Dat begint met toeristen een steeg in lokken en beroven. Dat wil je toch bestrijden als stad.’

Helaas laten straatdealers zich niet afschrikken door gebiedsverboden en gevangenisstraffen, stelt Korf. ‘Ze komen even bij in het huis van bewaring en keren dan weer terug op hun stek.’ Dat is ook de ervaring op Bureau Burgwallen. ‘We zien vaak dezelfde gezichten’, zegt een agent.

Straatdealen tegengaan vraagt volgens de criminoloog eigenlijk om een intense begeleiding per persoon, maar daarvoor is het delict weer te klein. Binnenstadbewoners maken zich volgens Korf terecht zorgen over de gevolgen van een coffeeshopverbod voor buitenlanders. ‘De kans dat de overlast door straathandel toeneemt, lijkt me reëel.’ De gemeenteraad moet zich volgens de criminoloog afvragen hoeveel risico het bereid is te nemen, bij het minder aantrekkelijk maken van de stad voor toeristen.

Push-ups in onderbroek
Aan het eind van de nacht zitten de glazen cellen van het politiebureau vol jonge mannen. De een bonkt op de deur, een ander zit verdwaasd op een bankje, een derde doet push-ups in zijn onderbroek.

De jonge inspecteur die de leiding over de veegactie heeft, vraagt iedere verdachte of die een advocaat wil, een telefoontje wil plegen of medicijnen nodig heeft. De een werkt gelaten mee en krijgt een cappuccino; een ander begint te schreeuwen en valt aan – de inspecteur gooit snel de deur dicht – of grijpt naar zijn penis – de inspecteur is een 28-jarige vrouw. Eén zakkenroller slaat tot bloedens toe zijn voorhoofd tegen het glas en brult haar woedend toe. Een collega die Arabisch spreekt: ‘Ik ga dit maar niet vertalen.’

De inspecteur is tevreden over de opbrengst van de actie. Zij wijst op de stapel processen-verbaal op haar bureau. ‘De meeste zakkenrollers zijn VLIN’ers, vluchtelingen in Nederland; als adres geven ze een asielzoekerscentrum op.’ Dat veel van de dealers morgen weer op dezelfde plek staan, maakt haar niet moedeloos. ‘Nee hoor, dat hoort bij mijn werk.’ Zolang de pakkans laag is en het rendement hoog – een wikkel gestampte paracetamol verkocht als coke levert 50 euro op – zullen de dealers volgens haar terugkeren. ‘Meer agenten en meer camera’s kunnen helpen. We doen dit graag vaker.’ Bij een loket naast de uitgang krijgt een straatdealer zijn kleren terug en een beschikking van het OM. Het lijkt hem allemaal weinig te kunnen schelen. Pas als zijn Gucci-sneakers door een luik worden geduwd, roept hij verontwaardigd: ‘Die kosten 650 euro! Kun je die niet normaal teruggeven?’ Een agent loopt om en zet de schoenen zwijgend op de grond.

Weg uit de Warmoesstraat
De bewoner in de Warmoesstraat is blij met de beloofde extra camera’s. ‘Ik ben al met de dood bedreigd, mijn vrouw maken ze uit voor kankerhoer.’ Het is een heerlijke buurt, verzekert hij, waar ieder straatje geschiedenis uitstraalt en de mensen elkaar helpen, totdat dealers ’s middags de straat overnemen. ‘Als mijn vrouw uit het raam kijkt, maken ze een befgebaar met hun tong en vingers.’ Het stel overweegt hun pas gekochte huis weer te verkopen. De politie en de gemeente zijn volgens hem op bezoek geweest, vol begrip en medeleven, maar ook om uit te leggen dat er niet genoeg agenten zijn om de overlast voor zijn deur te bestrijden. ‘Ik heb het getimed, na het passeren van een politieauto duurt het anderhalve minuut voordat alle dealers weer op hun plek staan.’
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Mahalingam
Berichten: 49121
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Mahalingam »

In Amsterdam is de maximum leeftijd voor een jongere 28 jaar.
Amsterdamse jongeren krijgen voorrang op jongerenwoning

Amsterdamse jongeren die binding hebben met Amsterdam krijgen vanaf 4 juli voorrang op jongerenwoningen. De voorrangsregeling geldt voor jongeren tussen de 18 en 28 jaar.
https://www.parool.nl/amsterdam/amsterd ... ~bb947b53/

Ze zijn niet de enige met voorrang:
zorg-, politie- en onderwijspersoneel krijgen ook voorrang., Dat is dus dringen geblazen.
( Vanaf 2023 moet van de speciaal gereserveerde woningen 44 procent naar het zorgpersoneel gaan, 34 procent naar leraren en 22 procent naar de politie.)
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 49121
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Mahalingam »

Wil je met een uitgedoste boot en uitgedoste passagiers meedoen aan die exhibitionistische "Pride" boottocht, dan moet je dokken.
Maar waarom?
Toegang per boot tot de Canal Parade tijdens Pride Amsterdam, dit jaar op zaterdag 6 augustus, is in 2019 in het leven geroepen. Het jaar ervoor zorgden wat Dolly Bellefleur in een brief aan Het Parool omschreef als ‘aso’s in boten aan de kant’ ervoor dat de muziek van de paradeboten compleet werd overstemd. Het moeten aanschaffen van officiële vignetten voor boten moet dit voortaan voorkomen.
En dat moeten we dan maar geloven?
Of zou het komen omdat er een verdienmodel van het gedoe is gemaakt?
Pride Amsterdam waarschuwt voor verkoop illegale vignetten van honderden euro’s

Pride Amsterdam waarschuwt voor illegale Pride Vignetten. Deze zouden voor bedragen oplopend tot wel 700 euro te koop worden aangeboden. Geldig zijn ze niet.

Het advies vanuit Pride Amsterdam luidt daarom om alleen vignetten via de organisatie aan te schaffen. ‘Koop alleen vignetten via ons, anders ben je jouw geld kwijt,’ schrijft ze in een Twitterbericht. De toegangsbewijzen voor boten staan op naam en zijn uitsluitend geldig als de koper zich bij de entree kan legitimeren; de verkochte vignetten geven dus geen toegang.

De verkoop van de officiële vignetten via de website is op 1 juli gestart. Bijna alle toegangsbewijzen voor de in totaal vijf zones zijn inmiddels uitverkocht. De prijzen liggen tussen de 50 en 300 euro, afhankelijk van de grootte van de boot.
https://www.parool.nl/amsterdam/pride-a ... ~b9f0aee3/
Poen, poen, poen...
Pride Business Club

In 2018 we established a ‘Pride Business Club‘. Companies that are not directly associated with the LGBT community can only participate in the canal parade if they are members. This way, we want to involve them more in the emancipation part of Pride and at the same time create a network of professionals that support us both financially and in terms of content. A maximum of two contacts are registered per membership and will be invited to the meetings and activities. Membership costs € 1,500 excl. VAT per year and is contracted for a minimum of 3 years. Of this amount, 50% is intended for the continuity of the organization and 50% is spent on the organization of substantive activities.
https://pride.amsterdam/en/events/canal-parade/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 49121
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Mahalingam »

Er is in Amsterdam een buitengewoon groot lerarentekort. En dus kunnen leraren eisen stellen aan het werk. En dat doen ze. Zo is het veel prettiger voor ze om leerlingen te hebben die onderwijsbaar zijn.
Nu heeft het IJburg College te maken met een uittocht. Niet van leerlingen maar van leraren.
Gewelddadige incidenten en agressieve ouders: onveilig klimaat IJburg College zorgt voor uittocht tientallen docenten

Tientallen docenten verlaten het IJburg College. Ze deinzen terug voor de vele gewelddadige incidenten in een klimaat waarin leerlingen overal mee wegkomen. ‘Ergens moet een grens zijn, die is er nu niet.’

Het gebeurde in maart vorig jaar. Een bovenbouwleerling sloeg de boel kort en klein en haalde uit naar een andere scholier. Docenten sloten zichzelf met de belaagde scholier op in de wc, omdat het op dat moment de veiligste situatie was die ze konden bedenken. Drie docenten werkten de gewelddadige scholier de school uit. De gealarmeerde politie werd weggestuurd door een leidinggevende, die – toen de teruggekeerde aanstichter opnieuw onrust veroorzaakte – de politie toch maar weer inschakelde.

De volgende dag waarschuwde de schoolleiding per mail dat het niet de bedoeling is dat medewerkers op eigen houtje het noodnummer bellen. ‘Overleg eerst met je teamleider voor je de politie belt,’ luidde de boodschap.

Het is slechts een van vele incidenten die zorgen voor een uittocht van docenten op de enige middelbare school op IJburg met een vmbo-, havo- en vwo-afdeling.
Spoiler! :
Agressieve ouders

De school, die een kleine negenhonderd scholieren telt, kampte eerder met problemen. Toen directeur Jolanda Hogewind begin 2019 aantrad, stond zowel de financiële huishouding als de onderwijskwaliteit ter discussie. Er is actie ondernomen, maar daarmee is de rust niet weergekeerd. Zo’n 35 docenten zijn de afgelopen maanden vertrokken of keren na de zomervakantie niet terug. Daarmee houdt – naast een handvol onderwijsondersteuners – bijna 30 procent van het docentenbestand het voor gezien.

De exodus kan niet los worden gezien van gewelddadige incidenten, agressieve ouders en docenten die zich onveilig voelen. Van die laatste groep sprak Het Parool er 24. Zes van hen willen alleen hun vertrek bevestigen. Zestien anderen vertellen over de redenen van hun ontslag. Anoniem, uit angst voor represailles van de schoolleiding. Verschillende docenten doen opgelucht hun verhaal. “Ik zat er al over te denken om jullie te benaderen.” Of: “Mijn ouders zeiden: ‘Stap toch naar de krant’.”

Ze vertellen over de gebeurtenissen omdat ze zich zorgen maken over de situatie voor leraren. En ze benadrukken dat er veel fijne leerlingen zijn die een veilige school verdienen. Nu is daar in hun ogen geen sprake van.

Gegijzeld in de kleedkamer

Een berucht voorval dateert uit het voorjaar: een leidinggevende kreeg van een scheldende leerling een stoel naar zijn hoofd. Schorsing bleef uit. Docenten vertellen ook over vrouwelijke docenten die werden gewaarschuwd door leerlingen dat ze hen na schooltijd ‘te pakken’ zouden nemen.

In oktober 2020 werden leerlingen enkele minuten gegijzeld in de gymkleedkamer door een met een mes zwaaiende scholier. Toen de dader de straat op rende sloeg een betrokken docent alarm bij de leiding, in de veronderstelling dat de politie zou worden gebeld. Dat gebeurde pas na ruim een uur, nadat slachtoffers contact hadden gezocht met het thuisfront. Voor critici een bevestiging van het beleid om de politie zo veel mogelijk buiten de deur te houden. De docent belandde ziek thuis en heeft de school inmiddels verlaten.

Ook een skitripje eind 2019 naar Oostenrijk staat in het collectieve geheugen gegrift. Vooraf maakten docenten tevergeefs bezwaar tegen de aanwezigheid van leerlingen uit 4 vmbo die als moeilijk hanteerbaar te boek stonden. Begeleiders kregen in de bus kauwgum naar hun hoofd. Een leerling die geen zin had om te stoppen met skiën bedreigde een docent en sloeg hem op zijn hoofd. Een ander kreeg een woedeaanval in de bus.

Bij terugkomst maakten de begeleiders een aangeslagen indruk. De mishandelde docent stopte met lesgeven.

Corona als oorzaak

Toiletten en plafonds op de school zijn regelmatig doelwit van vernielingen. Een freesmachine werd gestolen.

Sommige docenten wijten de onrust mede aan de lockdowns. “Na corona zijn veel leerlingen niet in staat te onderscheiden wat wel en niet door de beugel kan,” aldus een leraar. Maar, zegt hij ook: “De schoolleiding zou beter moeten uitleggen wat wel en niet mag.”

Er is brede kritiek op het beleid om in principe geen leerlingen te schorsen. “Iemand onderwijs ontzeggen is niet altijd de oplossing,” zegt een leraar. “De schoolleiding wil het bij voorkeur met maatwerk oplossen. Maar als je nooit ingrijpt, geef je een verkeerd signaal. Veel kinderen hebben behoefte aan structuur en duidelijkheid. Die kunnen we niet bieden.”

Een docent kreeg meermaals de vraag van leerlingen welke sancties er staan op vechten. “Daar kon ik geen antwoord op geven, want er zijn geen richtlijnen.”

“Na een knokpartij volgt een gesprek en dan ben je er vanaf,” aldus een collega. “Dat zien die leerlingen; die weten dat ze ermee weg komen.” Weer een ander vult aan: “Ergens moet een grens zijn, die is er nu niet.” Een laatste collega: “We hebben leerlingen niet in de hand.”

Geen dossieropbouw

Volgens de schoolleiding staan er wel sancties op ongeoorloofd verzuim. Maar een docent vertelt dat scholieren zestien keer te laat kunnen komen of spijbelen zonder gevolgen, afgezien van een gesprek met de ouders of verzorgers. “Dat geeft ze het idee dat ze zestien keer ongeoorloofd weg kunnen blijven. Het jaagt het verzuim aan.”

Sommige leerlingen komen tientallen keren te laat zonder dat er iets gebeurt. “Er is ook geen dossieropbouw, het wordt vaak niet vastgelegd.” Officieel is daar Magister voor (een app met onder andere roosters, huiswerk en cijfers), maar daar wordt geregeld de hand mee gelicht.

Als een leerling wél op wangedrag wordt aangesproken, kan die op een zogenaamd ‘herstelformulier’ zijn of haar verhaal doen. Hoeveel herstelformulieren iemand verzamelt, maakt niet uit. Zo is er een leerling met veertien formulieren, bij wie sancties desondanks uitblijven. “Ook na meerdere vechtpartijen volgt geen schorsing,” aldus een medewerker. “We zijn een school van kansen, zo wordt dan als reden aangevoerd.”

Rijke witte ouders

De problemen zitten vooral in de onderbouw van het vmbo en deels bij de havo. De vwo-afdeling lijkt op zijn laatste benen te lopen. Voor komend jaar hebben zich daarvoor nog geen vier basisschoolleerlingen aangemeld. Van de 56 leerlingen van de nabijgelegen Willibrordschool die na de zomer doorstromen naar het voortgezet onderwijs, gaan er slechts 6 naar het IJburg College. In 2018 telde de school meer dan 1400 leerlingen, inmiddels zijn dat er nog maar 870.

“Ook de havo-afdeling is de laatste jaren gekrompen,” zegt een docent. “De woningmarkt op IJburg is van invloed. Je hebt hier óf sociale huur óf hartstikke dure woningen. Dat doet iets met de populatie. De balans is weg, ook op school. Rijke witte ouders sturen hun kinderen elders naar school. Kinderen uit sociale huurwoningen komen hier en daar is de school niet op toegerust.”

Ongewild wordt het IJburg College steeds meer een school voor vooral vmbo’ers, vaak ook uit Zuidoost.

De schoolleiding leunt bij onrust op ‘leerklimaatmedewerkers’, jonge hulpkrachten die een vertrouwensband met scholieren proberen aan te gaan. Docenten kunnen hun hulp inroepen. “Daarmee ondermijn je je eigen gezag,” zegt een docent. Een ander: “Laatst zei zo’n medewerker: ik ben er voor de leerlingen. Maar wie is er dan voor een veilig leerklimaat?”

“Ik denk dat veel docenten mentaal op zijn,” concludeert iemand. “Altijd maar in gesprek moeten blijven. Ze voelen zich niet gehoord.”

Ouders lopen in en uit

Die kritiek slaat terug op directeur Jolanda Hogewind, die in 2019 van het Calvijn College kwam. Dat groeide onder haar leiding uit tot een van de beste vmbo’s van Amsterdam. Felix Rottenberg prees haar aan als ‘scholendokter’. Veel docenten op het IJburg College zijn minder enthousiast. Een enkeling zegt haar nog nooit te hebben gesproken. “Ze bestuurt via vier teamleiders, je ziet haar weinig op de werkvloer.”

Wie een probleem heeft met een leidinggevende, moet met diegene zelf op gesprek bij Hogewind. Een praktijk die niet uitnodigt tot het vrijelijk uiten van kritiek.

Het ‘opendeurbeleid’, waarbij ouders het gebouw in en uit kunnen wandelen, is intern ook omstreden. “Ouders komen soms op agressieve toon verhaal halen,” zegt een docent, “soms zelfs midden in de les.” Zo beet een moeder een leerling toe haar dochter niet meer te pesten.

Eind vorig jaar doken er in ruim een maand tijd tot drie keer toe boze ouders op en hielden docenten zich verborgen in het gebouw. “Dan moet je je als docent verstoppen... Je krijgt geen rugdekking van de school,” concludeert een leraar. “Een gevaarlijke situatie.”

Filmpjes

Sommige docenten proberen te ontsnappen aan het surveilleren tijdens pauzes of kijken als surveillant de andere kant op. Het vooruitzicht om klierende leerlingen aan te moeten spreken, stemt weinig vreugdevol. “Als ik een afspraak kan inplannen om er onderuit te komen, doe ik dat.”

Op school circuleren door leerlingen gemaakte filmpjes waarin jongere kinderen agressief worden bejegend. Zo is te zien hoe een leerling van het IJburg College een meisje aan haar haren over de stoep sleurt, tot hilariteit van medeleerlingen.

Wat leerlingen ook doen, consequenties zijn er niet of nauwelijks voor hun gedrag. Dat lijkt de rode draad in alle verhalen van de vertrokken docenten. Ook leerlingen met veel absenties slagen gewoon voor hun eindexamen. Een docent: “Wat voor signaal geef je dan aan lagere klassen?” Ouders vroegen deze medewerker om eerlijk advies over de schoolcarrière van hun kind. “Ik zei: zoek een andere school.”
https://www.topics.nl/gewelddadige-inci ... jn-nieuws/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 49121
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Mahalingam »

In een brief die de school zaterdagochtend naar de ouders stuurde, staat echter dat ‘het artikel een beeld schetst waarin we ons niet herkennen en ons verdriet doet. Uit een recente enquête blijkt dat leerlingen het prettig vinden bij ons op school en zich veilig voelen. Komend schooljaar ontwikkelen we verder.’
https://www.parool.nl/amsterdam/directe ... ~b1844f53/

de mail van de directeur aan de medewerkers :
“Bij elk incident was het de intentie om de-escalerend te handelen en de veiligheid te waarborgen voor zowel leerlingen als docenten. Desondanks moet ik constateren dat collega’s zich niet gesteund en onveilig voelen in en om de school. Dit reken ik mijzelf aan’,
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85795
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Ariel »

“Bij elk incident was het de intentie om de-escalerend te handelen en de veiligheid te waarborgen voor zowel leerlingen als docenten. Desondanks moet ik constateren dat collega’s zich niet gesteund en onveilig voelen in en om de school. Dit reken ik mijzelf aan’,
Zonder leraren en weinig leerlingen heeft die school geen toekomst meer. Daar had mevrouw de directeur eerder aan moeten denken. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Mahalingam
Berichten: 49121
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Mahalingam »

Amsterdam dient vanwege zijn reputatie altijd het progressieve voorbeeld te zijn voor de rest.
Maar oej, Utrecht steelt de show. Snelle actie is vereisd.
Ook Amsterdam wil voorrang geven aan statushouders bij sociale huur

Alle sociale huurwoningen naar statushouders

Nadat eerder de gemeente Utrecht besloot om voor korte tijd alle sociale huurwoningen aan statushouders te verschaffen, willen nu ook partijen in de Amsterdamse gemeenteraad overgaan tot zo'n maatregel. D66, GroenLinks, Bij1 en Denk hebben in een brief gevraagd om het voorbeeld van Utrecht te volgen.

Het het geven van voorrang aan statushouders, asielzoekers met een (tijdelijke) verblijfsvergunning, kan een einde worden gemaakt aan de drukte in de asielzoekerscentra. Utrecht besloot onlangs om voor een periode van zes weken alle beschikbare sociale huurwoningen aan statushouders te geven. Alleen Nederlanders die noodgedwongen en met spoed een woning zoeken, maken in die periode ook kans op een woning.

De wachtlijst van statushouders voor een sociale huurwoning telt 768 mensen. Daarvan hebben dit jaar nog maar 320 een woning kunnen krijgen.
https://www.nieuwnieuws.nl/5157083/ook- ... iale-huur/

De asielopvang zit overal vol. Die 448 asieligen die mogelijk een woning krijgen maken helemaal niks uit bij een instroom van 1000 per week (die na een paar jaar wegens gezinshereniging uitgroeit tot 3000) .
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85795
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Ariel »

Nou, dat kunnen de Amsterdammers in hun zak steken . ’Amsterdamse fietscultuur sluit migrant uit’ :smile7:
Amerikaanse deskundige: ’Amsterdamse fietscultuur sluit migrant uit’

Amsterdammers zijn gewend dat buitenlandse bezoekers zich vergapen aan alle fietsers en dat als heel vooruitstrevend ervaren. Een Amerikaanse mobiliteitsdeskundige die de hoofdstad onlangs bezocht, trok echter een andere conclusie. Volgens haar sluit de dominante fietscultuur immigranten en mensen van kleur uit.

Lisa Jacobson werkt voor de Barr Foundation in Boston, een fonds dat jaarlijks tientallen miljoenen dollars uitkeert aan onder andere klimaatinitiatieven. Ze was in Amsterdam voor een studietrip en aanvankelijk onder de indruk van alle vrijliggende, geasfalteerde fietspaden. Maar gaandeweg viel haar ook een keerzijde op.

Ze kon niet achterhalen ’voor wie’ Amsterdam de stad zo inricht. „Nou, iedereen”, kreeg ze te horen. „Dat is problematisch”, schreef ze bij thuiskomst in een opiniestuk. „Het sluit mensen uit die keer op keer uitgesloten zijn.”

Volgens Jacobson is er bij invoering van elektrische bussen bijvoorbeeld niet gekeken of deze rijden in wijken die het hardst betere luchtkwaliteit nodig hebben. En ook de fietscultuur is niet inclusief genoeg. „Als je geboren en getogen bent in Nederland, dan fiets je. Als je een immigrant bent, of een kind dat culturele normen trotseert, dan fiets je misschien niet en ben je uitgesloten, zeker als je scooter rijdt of loopt.”

„Mensen van kleur, immigranten en minima krijgen geen prioriteit in besluitvorming”, concludeerde Jacobson. „De uitzonderlijke infrastructuur is gebouwd voor de dominante cultuur.”

Het opiniestuk kreeg afgelopen week tientallen kritische reacties, ook van verbolgen Amsterdammers. Niet alle fietsers is de stad zijn wit, klonk het. Lopend en met het openbaar vervoer kom je een heel eind en waarom worden allemaal Amerikaanse zaken op Amsterdam geprojecteerd?

’Gij zult fietsen’
Maar zit er niet ook een kern van waarheid in? DENK-raadslid Süleyman Koyuncu laat desgevraagd weten zich te herkennen in een aantal opmerkingen. „Wie bedien je met beleid? Dat vergeten we best vaak in de Stopera. Nu is het: ’Gij zult fietsen, kosten wat het kost’. En dat is niet voor iedereen het geval.”

„Een jong stel heeft een andere mobiliteitsbehoefte dan een familie met vier kinderen”, schetst Koyuncu. „Ik heb weleens onderzoek gedaan naar hoeveel het nou kost om van Geuzenveld naar IJburg te gaan. Met het openbaar vervoer deed je er twee keer langer over dan met de auto en was je vijf keer meer kwijt. Onbetaalbaar. Die afstand is ondoenlijk om te fietsen, helemaal met kleine kinderen. Voor veel mensen is een auto van een paar honderd euro dan de enige uitweg.”

Hij wijst op mensen die minder goed ter been zijn en Amsterdammers die simpelweg niet kunnen fietsen („Die zijn er ook heel veel”). „We willen eigenlijk dat mensen geen auto hebben. Tegelijkertijd bezuinigen we op het OV. Het enige dat overblijft is de fiets. Maar daar bedien je absoluut niet de mensen in de buitenwijken mee. Wat de gemeente nu doet, is een bepaalde vorm van vervoer als superieur zien en dat een beetje opleggen aan de rest van de groep.”

Een woordvoerder van wethouder Melanie van der Horst (Verkeer) laat weten dat zij op dit moment niet inhoudelijk kan reageren op de Amerikaanse kritiek.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24105
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door King George »

Ariel schreef:
vr aug 19, 2022 12:19 am
Nou, dat kunnen de Amsterdammers in hun zak steken . ’Amsterdamse fietscultuur sluit migrant uit’ :smile7:

:*)
Laatst gewijzigd door King George op vr aug 19, 2022 3:10 am, 1 keer totaal gewijzigd.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24105
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door King George »

„Als je geboren en getogen bent in Nederland, dan fiets je. Als je een immigrant bent, of een kind dat culturele normen trotseert, dan fiets je misschien niet en ben je uitgesloten, zeker als je scooter rijdt of loopt.”
Maar dat gejank over mensen van kleur is natuurlijk een giller. Want het is de immigranten hun eigen keuze niet te willen fietsen. Dan is er sprake van zelfverkozen segregatie. En dat levert nou enclavevorming op. Er is geen integratie, maar segregatie.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Mahalingam
Berichten: 49121
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Mahalingam »

"...waarom worden allemaal Amerikaanse zaken op Amsterdam geprojecteerd?"
Omdat voor de meeste Amerikanen de hele wereld dient te zijn als de USA. Of in ieder geval net zo te worden, desnoods via regime change.
Zo worden wij hier opgezadeld met een Amerikaans neger-probleem. De eigenheid van volkeren wordt ontkend.

In de USA is heel weinig openbaar vervoer. Voor de lange afstanden kunnen de deplorables zich met de Greyhound bussen verplaatsen.
Zowel in de USA als in Canada zijn wel fietswinkels maar die verkopen alleen maar sport- en racefietsen. Er is daar b.v. geen vraag naar bakfietsen. In de USA wordt niet gefietst om van A naar B te komen. Dus worden bepaalde groepen burgers niet achter gesteld want niemand fietst.

En fietsen in een boerka is contra-indicatief.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 49121
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Mahalingam »

De meeste gemeenten hebben de 800 euro noodhulp (de energietoeslag die dus een bijslag is net als de kinderbijslag) op simpele snelle wijze opgelost: iedereen met inkomen beneden € 1.310,05 per maand. Dat zijn zo wie zo de bijstandtrekkers. En verder iedereen die (met afschrift van bankrekening) aantoont daar beneden te zitten.
Niet zo in Amsterdam. Die doet niet alleen een inkomstentoets maar ook een vermogenstoets. Amsterdammers moeten eerst hun spaargeld opmaken.
En ja, die controle vergt veel ambtenaren. Die hebben het al zo druk. En ze zijn maar met zo weinig.
Vertraging bij uitbetaling energietoeslag aan Amsterdammers

Amsterdam loopt achter bij het afhandelen van de aanvragen voor de energietoeslag. 75.000 minimahuishoudens hebben de toeslag automatisch op hun rekening gekregen. Maar van de 14.000 minima die zelf een aanvraag hebben moeten doen, wachten zo’n 9.000 huishoudens nog op uitsluitsel.

Dat schrijft wethouder Marjolein Moorman (Armoede) in antwoord op schriftelijke vragen van D66. De gemeente overschrijdt hiermee de wettelijke termijn van acht weken, die staat voor dit soort aanvragen.

De groep die nog wacht op antwoord, bestaat uit mensen die nog niet in beeld zijn bij de gemeente, maar wel recht menen te hebben op de toeslag omdat ze een laag inkomen hebben en weinig vermogen. Zij konden zich vanaf mei aanmelden om ook de 800 euro energietoeslag te ontvangen.

Personeelstekort

Moorman baalt van de vertraging, zeker omdat het gaat om geld ‘dat mensen hard nodig hebben’. Als reden voor de vertraging wijst ze op een tekort aan medewerkers en de korte periode waarin de duizenden aanvragen zijn binnengekomen. Ze zegt dat collega’s van andere afdelingen nu bijspringen om de achterstanden in te halen.

De energietoeslag is door het Rijk in het leven geroepen als tegemoetkoming voor de hogere energiekosten in 2022. Het is aan de gemeentes om deze vervolgens uit te betalen. In Amsterdam komen naar schatting in totaal 85.000 huishoudens in aanmerking voor de toeslag. Tot nu toe werd aan huishoudens 800 euro uitgekeerd, dit najaar komt daar nog eens 500 euro bij. De gemeente verwacht vanaf oktober wel weer binnen acht weken antwoord te kunnen geven.
https://www.parool.nl/amsterdam/vertrag ... ~bb4823f4/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24105
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door King George »

Schuift dat eigenlijk goed, zo'n wethouderschap in Amsterdam zoals de post wethouder armoede? De armen worden ondertussen gemangeld in de ambtelijke molen.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85795
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws uit Amsterdam

Bericht door Ariel »

Flink veel overlast achter Amsterdam Centraal door daklozen: vechtpartijen en drugsgebruik

Een groep daklozen, voornamelijk uit het Oostblok, veroorzaakt overlast achter het Centraal Station in Amsterdam, waar de ponten aanmeren. Ze drinken er alcohol, gebruiken drugs en er zijn regelmatig vechtpartijen. Het stadsdeel overweegt nu om het alcoholverbodsgebied uit te breiden naar de achterzijde van het station.

Het is nog geen 16.00 uur in de middag en een dronken man moet al door twee anderen ondersteund worden omdat hij niet meer op zijn benen kan staan. Om hem heen drinken anderen ook alcohol, ze hebben een blikje bier in hun handen of een fles sterke drank. Er zijn er ook bij die onder invloed lijken van iets sterkers. Ook staat er muziek aan en een van de mannen staat te dansen alsof hij in een nachtclub staat.

Twee uur later, en een paar ruzies en een halve vechtpartij verder, liggen er opeens twee politieagenten op de rug van een van de mannen uit de groep, in afwachting van versterking. De man veroorzaakte overlast en wilde zijn ID-kaart niet tonen, bevestigt een politiewoordvoerder later. Ook was de man onder invloed van alcohol en had hij een agent bespuugd.

Zorgmijdend
Reizigers die aan de westzijde van het Centraal Station veelvuldig gebruik maken van de Buiksloterwegveer of de pont naar het NDSM-terrein, kijken niet meer op van de aanhouding en lopen er rustig omheen. Ook het geschreeuw van de man die de twee agenten bovenop zich heeft liggen, maakt geen indruk meer. In de rij voor de pont worden blikken uitgewisseld die lijken te zeggen: het is weer zover.

Al langere tijd veroorzaakt de groep – die steeds groter lijkt te worden – overlast. Een woordvoerder van stadsdeel Centrum bevestigt dat: ,,In samenwerking met onder andere de NS, veldwerk en de politie, probeert de gemeente de overlast van deze groep zoveel mogelijk te beperken. We kijken nu naar het uitbreiden van het alcoholverbodsgebied naar de achterzijde van Centraal Station.”

Hulp inschakelen voor de overlastgevers is lastig, volgens de woordvoerder. ,,Een groot deel van deze groep is zorgmijdend en moeilijk te benaderen door overheidsinstanties.”

Bankjes afgezet
Uit cijfers van de politie blijkt dat het aantal overlastmeldingen in het stationsgebied meer dan verdubbeld is. Waar er in juli 2021 24 overlastmeldingen geregistreerd werden in dit gebied, waren dat er dit jaar in dezelfde maand 52.

Ook de Nederlandse Spoorwegen (NS), die het station beheert, heeft maatregelen genomen. Als het avond wordt en de temperatuur daalt, trekt de groep regelmatig het station in. De NS heeft daarom besloten een deel van de bankjes met hekwerken af te zetten.

,,We hebben vrij veel overlast van mensen uit het Oostblok die onder invloed van drank overlast genereren,” bevestigt een woordvoerder. ,,Die verblijven op de bankjes, gaan daar liggen en slapen, en dat leidt tot ongemak voor onze reizigers. Helaas hebben we daarom moeten besluiten de bankjes af te zetten.”

Politiepost weg
De woordvoerder van de NS wijst er daarbij ook op dat de politiepost op Centraal Station er vanwege bezuinigingen niet meer is. ,,Toen die er nog was, was de politie er bij overlastmeldingen veel eerder bij. Je merkt nu dat het wat langer duurt, dus hebben we deze beslissing moeten nemen.”

Een medewerker van het naastgelegen pannenkoekenhuis vertelt dat hij liever op een andere locatie werkt vanwege deze groep daklozen, ‘omdat ze altijd voor de deur zitten’. ,,Ze gebruiken de ruimte voor onze deur vaak als toilet, dus het is iedere ochtend weer een verrassing wat je hier aantreft. Je moet dagelijks de deur schoonmaken voordat we open kunnen.”

Ook noemt hij het slecht voor de zaak. ,,Je gaat hier niet op het terras zitten als die groep er zit. Want er gebeuren altijd gekke dingen hier.”
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Plaats reactie