Nederlandse defensie.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 47818
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

De toestand van onze defensie

Bericht door Pilgrim »

Landmacht zit aan de grond

Commandant De Kruif: ’Onvoldoende inzetbaar’

Roy Klopper, vr 15 mei 2015

Rotterdam - Armetierig materieel lijkt de Koninklijke Landmacht parten te gaan spelen. Terwijl er ruim voldoende personeel is en de missies zorgen voor unieke ervaring, kampt Defensie met geldgebrek om optimaal inzetbaar te zijn.

Het grootste krijgsmachtdeel vierde woensdag overal feest met publieksdemonstraties. Commandant der Landstrijdkrachten luitenant-generaal Mart de Kruif toonde zich trots op zijn mensen die piekten bij de Landmachtdagen. Maar hij was ook somber bij de veteranenbijeenkomst in de Rotterdamse Cruise Terminal . „Met de opdrachten die ik nu in binnen- en buitenland moet uitvoeren, draai ik in het rood.”

De lege kas levert ook intern frustraties op. „Mijn mensen hebben grote capaciteiten, maar vragen zich af waarvoor ze het doen als ze onvoldoende inzetbaar zijn of amper kunnen oefenen”, aldus De Kruif. De politiek heeft de sleutel tot oplossingen, zo meent hij: „Als alle politici op 6 mei doen wat ze op 4 en 5 mei belijden, ben ik uit de problemen.”

Het door de opeenvolgende bezuinigingen nijpende geldgebrek resulteert in een haperende organisatie, signaleert De Kruif. En dat geeft volgens hem met het oog op het verleden te denken: „Ons rijke land geeft in verhouding zelfs nog minder geld aan Defensie uit dan in de jaren dertig. Terwijl we weten dat we toen ondanks een grote wil niet konden vechten tegen de Duitsers. Het materieel was oud en amper inzetbaar, er was nauwelijks munitie en het kader was onvoldoende geschoold.”

Een soortgelijke situatie is nu weer aan de orde, aldus De Kruif.

BRON
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 41476
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De toestand van onze defensie

Bericht door Mahalingam »

Voor de oorlog hadden we de 'Het gebroken Geweertje' beweging. Socialisten zijn nu eenmaal anti-militair.
Na de oorlog kwam de Koude Oorlog en verloor de anti-militairisme beweging stoom.
Nu, na de val van De Muur zijn ze weer volop bezig met het ontmantelen van het militaire.

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75767
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Nederlandse defensie

Bericht door Ariel »

Het gaat goed met ons leger. Ze hebben nauwelijks geld voor benzine en kogels.
Het Nederlandse leger dreigt failliet te gaan. Dat zeggen hooggeplaatste militairen nu defensie er veel minder geld bij krijgt dan gehoopt. Ruud Vermeulen: ,,We zijn bezig met de stervensbegeleiding van de krijgsmacht.''

Gebrek aan kogels, kapotte voertuigen, niet-werkende apparatuur en veel te weinig oefeningen: het zijn zomaar een paar problemen waar het uitgedunde Nederlandse leger mee kampt. De krijgsmacht is 'uitgehold', zei minister Hennis al eens.

De redding lijkt in zicht: het kabinet maakt komend jaar 200 tot 250 miljoen euro extra vrij voor defensie, de komende jaren oplopend tot 375 miljoen per jaar.

Maar binnen de krijgsmacht gaat de vlag niet uit - integendeel. Er is véél meer geld nodig om de ontstane problemen op te lossen, zeggen hooggeplaatste militairen. ,,Dit is veel te weinig om dit uitgeholde leger zelfs maar draaiende te houden,'' zegt kapitein-luitenant ter zee Marc de Natris.

Hij vervolgt: ,,Er is een structureel tekort aan personeel, onderdelen, munitie en brandstof ontstaan. Veel eenheden zijn niet eens inzetbaar. Om dat enigszins op te lossen was minimaal een verhoging van 500 tot 700 miljoen euro nodig geweest. Dit nieuws betekent: nieuwe inkrimpingen, verder interen op de organisatie, onderdelen afstoten.''

Binnen 5 jaar moet defensie opnieuw op grote schaal onderdelen gaan afstoten, zegt De Natris, voorzitter van de vereniging van marineofficieren. ,,Het failliet van de krijgsmacht is aanstaande.''

Dreiging
Dat zegt ook brigadegeneraal b.d. Ruud Vermeulen, voorzitter van de Nederlandse Officieren Vereniging. ,,De dreiging uit Rusland neemt toe, de onrust in het Midden-Oosten bedreigt onze vrede, en dit is onze reactie. Wanneer worden we wakker? Wanneer zien we in dat we bezig zijn met stervensbegeleiding van onze krijgsmacht, terwijl in geen 20 jaar zo duidelijk was hoe belangrijk een sterk leger is?''

Ook minister Hennis zelf had hoger ingezet. Ze vond dat Nederland een voorbeeld moest nemen aan Duitsland, dat het defensiebudget onlangs met 6 procent verhoogde. Dat zou voor Nederland een verhoging van 500 miljoen hebben betekend.

Binnen en buiten het leger klonk de roep om nog veel meer geld. ,,De krijgsmacht is niet meer in staat haar huidige taken uit te voeren,'' schreef een groep oud-politici vorige maand nog in een manifest. ,,De bezuinigingen zijn te ver doorgeschoten.'' Ze riepen op tot een verhoging van meer dan een miljard euro.

Met name binnen de PvdA was echter geen enthousiasme voor zo'n verhoging. ,,Maar ook binnen de VVD is er een grote groep die niks met defensie heeft,'' zegt De Natris. ,,Ik vind het te makkelijk om naar Hennis te wijzen, die heeft haar best gedaan.''

Het kabinet vindt defensie simpelweg niet belangrijk genoeg, zegt ook Vermeulen. ,,Dit kabinet denkt niet aan de veiligheid van het land, maar is bezig met partijpolitiek.''

Verbloemd
De problemen binnen het leger zijn tot nu toe verbloemd doordat ons land nog volop meedoet aan internationale operaties. Maar ook dat wordt steeds lastiger: zo kan Nederland geen schip leveren aan de Europese missie tegen mensensmokkel in de Middellandse Zee.

Vermeulen: ,,Wat zullen de Amerikanen, die ons al zo vaak te hulp zijn geschoten, hiervan denken? Moeten zij, als het nodig is, hun zoons en dochters voor ons opofferen omdat wij niet in defensie willen investeren? Die denken straks wel twee keer na.''

Minister Hennis wilde gisteren niet reageren. Oppositiepartij CDA vindt de verhoging 'te weinig en te laat'. ,,Hier los je de tekorten niet eens mee op,'' zegt Kamerlid Raymond Knops. ,,Het is een teleurstellend resultaat.''
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Eliabe
Berichten: 3982
Lid geworden op: di mei 12, 2009 8:11 pm

Re: Nederlandse defensie.

Bericht door Eliabe »

Het Nederlandse leger had tot de jaren eind 90 van de vorige eeuw een behoorlijke hoeveelheid materiaal om een aardige vuist te maken. Na de val van de muur en afschaffing dienstplicht is het in een rap tempo neerwaarts gegaan. Na leegverkoop van alle mobilisatiecomplexen, afschaffing diverse onderdelen en sluiting militaire objecten, was de ruggengraat van het Nederlandse leger gebroken en de overgebleven onderdelen lam.
Ze zijn nu nog niet eens in staat om de Aandammerbrug (kleinste brug) goed te kunnen verdedigen.
God schiep mens en dier, maar welke idioot bracht de islam hier?

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16312
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Nederlandse speelgoed defensie.

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Eliabe schreef: Ze zijn nu nog niet eens in staat om de Aandammerbrug (kleinste brug) goed te kunnen verdedigen.
Vertel er ff bij waar die ligt. Dan geef ik dat door aan de Russen.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Mahalingam
Berichten: 41476
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nederlandse defensie.

Bericht door Mahalingam »

Afbeelding
Ligt in Waterland. Zuiderwoude.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16312
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Nederlandse defensie. Wat er nog van over en heel is

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Mahalingam schreef:Afbeelding
Ligt in Waterland. Zuiderwoude.
Ik adviseer in tijd van oorlog deze brug met mijnen te ondermijnen.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Mahalingam
Berichten: 41476
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nederlandse defensie.

Bericht door Mahalingam »

Het was in mei van dit jaar dat ariel schreef:
"Het gaat goed met ons leger. Ze hebben nauwelijks geld voor benzine en kogels."

Dat tekort is er nog steeds.
'Militair moet zelf pang-pang roepen'
HILVERSUM - Het Nederlandse leger heeft een groot tekort aan munitie en daarom zijn veel schietoefeningen afgeblazen. Dat staat in een vertrouwelijke e-mail van de defensietop die RTL Nieuws in handen heeft.

De munitietekorten zijn er al langer, maar zijn nu nijpend geworden. Militairen moeten tijdens schietoefeningen nu zelf 'pang-pang-pang' roepen, zegt Jean Debie van de militaire vakbond VBM tegen RTL Nieuws. Hij noemt dat desastreus voor het moreel van de militair.

Het ministerie van Defensie erkent dat er niet genoeg kogels zijn. De voorraden zijn soms krap door hoog verbruik bij een missie of lange leveringstijden. Zodra er extra geld beschikbaar is, worden de voorraden aangevuld, aldus Defensie
http://www.telegraaf.nl/binnenland/2433 ... pen__.html

Hoog verbruik bij een missie.
Welke dan? Niet in Mali. En ook niet tegen ISIS want straaljagers hebben andere ammo dan soldaten op de grond.
Iets gelezen over hevige vuurgevechten op de grond? ik niet.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16312
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Nederlandse speelgoed defensie.

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Politici zijn weer onverantwoordelijk huichelachtig bezig.

De Nederlandse militairen waren voor de oorlog uitgerust met ratels, zoals ook bij vuilnismannen het geval was, om in tijd van oorlog de bevolking te waarschuwen wanneer de vijand dichtbij was.

Een dergelijk niveau is ook nu weer bereikt. "Pang pang," roepen om de vijand af te schrikken. Maar . . . we hebben tenminste een minister van defensie met ballen.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Eliabe
Berichten: 3982
Lid geworden op: di mei 12, 2009 8:11 pm

Re: Nederlandse defensie.

Bericht door Eliabe »

Wij hebben in NL geen leger meer. Het enigste wat we hebben zijn wat voetjes aan de grond, wat in de lucht en iets wat drijven kan.
Al het zware materiaal zoals tanks, artillerie, luchtafweer, schepen, vliegtuigen etc, etc is allemaal verkocht. NL stelt militair helemaal niets maar dan ook helemaal niets meer voor.
'Hans van de Mortel' schreef:Maar . . . we hebben tenminste een minister van defensie met ballen.
Zelfs die ballen hangen.
God schiep mens en dier, maar welke idioot bracht de islam hier?

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16312
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Nederlandse speelgoed defensie.

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Hier de ratel. Maar dan voor kinderen (voor ons huidige leger).

Afbeelding

De ratel voor de vuilnisman wordt allang niet meer gebruikt en die was niet gekleurd maar van puur tropenhout.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 47818
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nederlandse defensie.

Bericht door Pilgrim »

PVV wil antwoorden van Minister van Defensie over slecht rapport JSF

Geplaatst op 12 augustus 2015

Afbeelding

“Een nieuw rapport over tekortkomingen van de JSF is zo ernstig, dat minister Hennis snel met een reactie moet komen,” zegt PVV-kamerlid Raymond de Roon. “Het toestel lijkt op vier belangrijke punten niet opgewassen tegen de Russen”.

Vragen van het lid De Roon (PVV) aan de minister van Defensie over ernstige tekortkomingen van de JSF ten opzichte van potentiële tegenstanders:


1.) Bent u bekend met het rapport ‘Thunder without Lightning’, waarin geconcludeerd wordt dat de JSF het op vier cruciale terreinen aflegt tegen potentiële tegenstanders? (*)

2.) Deelt u de conclusie dat de JSF veel minder wendbaar is dan zijn potentiële tegenstanders en daardoor uiterst kwetsbaar is in een dogfight? Zo neen, waarom niet?

3.) Deelt u de conclusie dat de beperkte wapenlast die de JSF bij zich kan dragen de effectiviteit van het toestel ernstig beperkt? Zo neen, waarom niet?

4.) Deelt u de conclusie dat het korte vliegbereik van de JSF de operationele inzetbaarheid kan beperken? Klopt het dat de JSF qua vliegbereik in het nadeel is in vergelijking tot zijn Russische en Chinese opponenten? Zo neen, waarom niet?

5.) Deelt u de conclusie dat het belangrijkste beschermingsmechanisme van de JSF, de stealth-technologie, aan effectiviteit heeft ingeboet door de ontwikkeling van onder meer VHF-radarsystemen en infrarood (IRST) waarnemingssystemen? Is de JSF nog wel volledig onzichtbaar? Zo neen, waarom niet?

6.) Klopt het dat de doorontwikkeling van de JSF vooral gericht is op genetwerkt optreden en de in het rapport aangekaarte tekortkomingen in de toekomst dus niet opgelost kunnen/gaan worden?

7.) Bent u het met mij eens dat Nederland een kat in de zak heeft gekocht nu blijkt dat JSF een draaicirkel van een vrachtwagen heeft, door moderne radarsystemen eenvoudig wordt opgepikt, en onvoldoende munitie bij zich draagt om potentiële tegenstanders uit de lucht te knallen?

8.) Kunt u deze vragen vóór het nog in te plannen algemeen overleg verwerving F-35 beantwoorden?

(*) http://nsnetwork.org

Geplaatst door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2015/08/12 ... pport-jsf/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16312
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

FFI vliegtuigspotters

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Vraag 9 ontbreekt in de waslijst aan vragen.

9.) Is het de minister bekend of de VS van plan zijn hun eigen luchtmacht te versterken met dit achterhaalde gevechtsvliegtuig. Zo ja, waarop baseert u dit? Zo nee, wat moeten wij dan met deze barrel in de lucht die de armoede in Nederland alleen maar heeft doen oplopen?
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 47818
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nederlandse defensie.

Bericht door Pilgrim »

Goed nieuws voor D66. Ook reserveleger verdwijnt

Spartacus | 30-10-15

Afbeelding

En dan nu in de categorie 'wervingsposters waarvoor een reclamebureau nu wordt opgedoekt door de gedachtepolitie', de bovenstaande uit 1950. De tijden dat de Natres (voor Nederlandse begrippen) iets voorstelde zijn al een tijdje voorbij. Maar, ween en huiver. Er is een militaire coup aanstaande, dus we verwachten Rutte's eerste barrel bombs binnen het uur. "Onder de reservisten van de landmacht is muiterij uitgebroken tegen het stopzetten van hun militaire oefeningen" kopt de Teleboid. Niet heel onbegrijpelijk, aangezien Hennis juist in woord een aantal keer door liet schemeren dat reservisten belangrijker worden, omdat ze meer taken over zouden moesten gaan nemen van duurdere wegbezuinigde professionals. Dat moeten ze nog steeds, maar inmiddels eigenlijk zonder enige training. "Ook de verplichte fitheidstesten zijn stilgelegd sinds de landmachtstaf het aantal beschikbare uren voor reservisten dit jaar halveerde. Daarmee ging subiet een streep door de jaarlijkse militaire basistrainingen." De Natres-medezeggenschapscommissie is bang dat "de club van 3600 landmachtreservisten devalueert tot het lachwekkende niveau van ’Dad’s Army’, uit de tv-serie Daar komen de schutters". Tsja. Dat kun je wel vrezen, maar eigenlijk is de gehele Nederlandse defensie al een grote Dad's Army. Maar toch zijn we veilig, zie het bewijs na de breek....

Afbeelding

http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/20 ... reser.html
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 41476
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nederlandse defensie.

Bericht door Mahalingam »

We hebben weer een vijand met een echt leger: Rusland. Dat maak ik op uit de woorden van Commandant Zeestrijdkrachten Rob Verkerk en luitenant-generaal Mart de Kruif.
En dus moet ons leger weer kunnen opereren als een leger.
Dreiging noopt defensie tot gevechtstrainingen
De Nederlandse strijdkrachten gaan zich weer toeleggen op gevechtstrainingen. Door de opstelling van Rusland en de ontwikkelingen in het Midden-Oosten is een andere benadering noodzakelijk. Daarom gaat het roer om in de oefeningen, stellen Rob Verkerk (marine) en Mart de Kruif (landmacht).
En over ons niet-vechtend leger:
In zijn column in de Defensiekrant kondigde ook luitenant-generaal Mart de Kruif, baas van de Koninklijke Landmacht, een koerswijziging aan. Volgens hem zijn 'we' het vechten verleerd. Het leger mist de middelen, de kennis en de state of mind om zijn mannetje te kunnen staan in gevechtsoperaties, stelt De Kruif. ,,Dat is een harde conclusie waar we het niet bij kunnen laten."
http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/a ... n-IS.dhtml
,Poetin bouwt sinds 2010 in sneltempo een leger op. Vooral op land, maar op zee zijn er ook ontwikkelingen. De NAVO-landen moeten daarop reageren. Vooral vanuit Oost-Europese landen wordt druk uitgeoefend om in actie te komen.
In actie komen. Wat dien ik me daarbij voor te stellen?
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 41476
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nederlandse defensie.

Bericht door Mahalingam »

Duitsland wil dolgraag mee doen in Syrië. Maar waarmee?
Germany's Tornados, fighter-bombers designed to fight Soviet forces during the Cold War, are all between 23 and 34 years old and are seen as on their way out of service.
Only 29 out of Germany's 66 Tornado jets – the type slated to see action on reconnaissance flights over Syria – are airworthy, a Defence Ministry report showed on Wednesday.
But Defence Minister Ursula von der Leyen insisted that Germany would be able to fulfil its commitments to ally France for the fight against Isis.
"Thirty Tornados are ready for action, and we need six of them. That gives us a wide margin," von der Leyen told broadcaster ARD on Wednesday morning.
Gelukkig dreigt er geen gevaar meer vanuit Rusland. Nietwaar?

http://www.thelocal.de/20151202/less-th ... for-action
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 41476
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nederlandse defensie.

Bericht door Mahalingam »

Wij willen ook graag mee doen met bommen gooien op Syrië. Maar hebben we daar wel de spullen voor?
Vakbond: 'In Syrië bombarderen? Hoe dan?'
"Er zijn drie F16's om het Nederlandse luchtruim te beveiligen,
vier doen er mee aan de NAVO-missie in Polen
en vier vliegen boven Irak.
Verder zijn er tien toestellen in de VS voor trainingsdoeleinden
en de rest is niet direct operationeel", aldus Snels.
http://www.powned.tv/nieuws/binnenland/ ... ren_h.html
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 47818
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nederlandse defensie.

Bericht door Pilgrim »

Helft alle legervoertuigen kapot

Door: Peter Groenendijk, 26-3-16

Afbeelding

“De rest staat stil of heeft gebreken”

Ruim de helft van de voertuigen van de landmacht is niet inzetbaar. Als gevolg van jarenlange bezuinigingen zijn veel pantservoertuigen, bergingstanks en andere voertuigen zo verouderd, dat ze met grote regelmaat stilstaan.


Dat stelt Mart de Kruif, tot deze week de hoogste baas van de landmacht. “Amper de helft van de voertuigen is goed inzetbaar, de rest staat stil of heeft gebreken. Geen wonder: we rijden nog rond met trucks uit de jaren ’90. En onze mensen worden dus geacht daarmee te oefenen.”

Marktplaats
Volgens De Kruif kampt de landmacht ook met een 'ernstig' gebrek aan munitie en loopt de automatisering hopeloos achter. ,,Sommige verbindingssystemen draaien bij ons nog op Windows XP. Dat is 15 jaar oud, het wordt niet eens meer ondersteund. Mijn mensen zoeken op Marktplaats naar onderdelen om problemen zelf maar te verhelpen.''

Volgens de scheidend generaal staat het Nederlandse leger voor een cruciale keuze: het leger moet dramatisch veel kleiner worden, of er moeten grote sommen geld bij.

Afbeelding
Mart de Kruif © ANP.

Champions League
,,Zo doorgaan kan niet. Na 20 jaar bezuinigen is de lucht volledig uit het systeem. We worden geacht in de Champions League te spelen, maar we hebben geen stadion meer, de medische staf en de terreinknecht zijn wegbezuinigd, de trainer ook en de reservebank is leeg. We hebben nog elf spelers - en die zijn goed - maar er hoeft maar iets mis te gaan en we hebben een probleem.''

Deze week nog stelde de NAVO dat ons land te weinig geld uitgeeft aan de krijgsmacht. Volgens minister Hennis van Defensie is zeker 2 miljard euro nodig om de krijgsmacht weer op het Europees gemiddelde te krijgen. Ze onderhandelt binnenkort met minister Dijsselbloem van Financiën over extra ruimte voor het leger in de begroting voor 2017.

bron
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 47818
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nederlandse defensie.

Bericht door Pilgrim »

Defensie kan het land niet meer verdedigen

Redactie, 18-05-2016

Rijdend bataljon moest te voet trainen

Defensie kan voor het eerst niet meer volledig voldoen aan de doelstelling om het Nederlandse en het NAVO-grondgebied te verdedigen. Dat komt omdat de inzetbaarheid vorig jaar achteruit is gegaan. “Dat is gezien de nationale en internationale context ernstig”, aldus president Arno Visser van de Algemene Rekenkamer woensdag bij zijn oordeel over de defensie-uitgaven in 2015. Er staat te veel materieel stil door gebrek aan onderhoud en reserveonderdelen.

Vooral de land- en luchtmacht hebben problemen met de operationele gereedheid. Als voorbeeld noemt de Rekenkamer een gemechaniseerd bataljon dat de voertuigen aan andere eenheden moest afstaan en daardoor te voet moest gaan trainen.

Minister van Defensie Jeanine Hennis (VVD) benadrukt in een reactie dat het niet betekent dat de krijgsmacht niet meer in staat is om het Nederlandse en het bondgenootschappelijke grondgebied te verdedigen. Toch staat in haar Rijksjaarverslag 2015 zwart op wit:

Afbeelding

ANP

http://politiek.tpo.nl/2016/05/18/defen ... erdedigen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Eliabe
Berichten: 3982
Lid geworden op: di mei 12, 2009 8:11 pm

Re: Nederlandse defensie.

Bericht door Eliabe »

Weten jullie hoe het komt dat het voormalige nederlandse leger niets meer kan. Geen materiaal, geen mensen, geen geld. Het beetje rijdende materiaal moeten ze repareren met het rijdende materiaal. Reserveonderdelen zijn er niet meer. We kunnen dit allemaal lezen in de kranten. Maar wat je niet leest in de kranten is dat ze nog steeds aan het reorganiseren zijn en blijven reorganiseren. Door deze reorganisaties worden er nog steeds mensen gedwongen ontslagen. Het is zelfs al zover dat mensen die door een reorganisatie in een extern herplaatsingstraject zitten en niet meer intern moge solliciteren nu weer wel intern mogen solliciteren, enkel en alleen omdat ze geen mensen meer kunnen krijgen. Deze afspraak is door de bonden afgedwongen.
Laten we nu eens heel eerlijk zijn, ja het is schrikken. Wanneer er in Nederland een paar grote aanslagen komen verdeeld over nederland met een blijvende druk voor meer aanslagen, is het einde oefening voor defensie en ook voor de politie. De politiek weet dit maar doet er geen fuk aan. Kijk maar naar het gedrag van v.d. Steur. Hele groepen geven aan dat ze te zwaar onder druk staan en hij heeft er gewoon schijt aan.
God schiep mens en dier, maar welke idioot bracht de islam hier?

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75767
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nederlandse defensie.

Bericht door Ariel »

Eliabe schreef:Weten jullie hoe het komt dat het voormalige nederlandse leger niets meer kan.
Angstig vooruitzicht Eliabe.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Eliabe
Berichten: 3982
Lid geworden op: di mei 12, 2009 8:11 pm

Re: Nederlandse defensie.

Bericht door Eliabe »

Ariel schreef: Angstig vooruitzicht Eliabe.
Mart de Kruif is nog voorzichtig in het artikel. Helaas is het realiteit.
Weet niet of je op de tv heb gezien wat voor impact al het gebeuren in Frankrijk daar bij de politie heeft gehad? Naar mijn idee is de franse politie toch iets anders dan de nederlandse.
God schiep mens en dier, maar welke idioot bracht de islam hier?

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 47818
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nederlandse defensie.

Bericht door Pilgrim »

De verkiezingen komen er aan

Geplaatst op 3 juli 2016

Afbeelding

Dus de politici liegen dat het gedrukt staat. Vandaag zetten we onze gewaardeerde Christenen Dienen Allah leugenaar Sybrand Buma even in het zonnetje. Hij loog namelijk dat hij graag de dienstplicht weer wil invoeren. Multikul zeer correct, natuurlijk. Dus zowel voor jongens (m/v) als voor meisjes (m/v). Leest u even mee waarom hij niets anders probeert dan heel goedkoop stemmen te jatten van de PVV?

De dienstplicht afschaffen was gemakkelijk genoeg. Men verkocht gewoon alles. Dat noemde men ‘het vredes-divident’. Oorlogen, dat is een ver van m’n bed show. Doen wij Nederlanders niet aan. Slecht voor de handel. De gehele infrastructuur die nodig is voor een dienstplichtig leger is verkocht of verschroot.

1- Er zijn geen gebouwen en terreinen.

Het is heel gemakkelijk om alle jongens en meisjes een sms te sturen dat ze op hun 19e jaar hun dienstplicht moeten vervullen, maar die teenagers moeten natuurlijk wel ergens slapen. Alle kazernes zijn verkocht, en gesloopt. Alles moet nieuw aangeschaft gaan worden. Die dienstplichtigen zullen behalve slapen ook moeten oefenen. Daar heb je oefenterreinen voor nodig. Die zijn er ook niet meer. Waar gaat meneer Buma dat mee betalen, en hoelang denkt hij nodig te hebben om faciliteiten te bouwen om 300.000 man (m/v) onder te brengen?

2- Er is geen uitrusting beschikbaar.

Daags voor Buma loog dat hij de dienstplicht wil activeren, stond er in de krant dat onze troepen bij bondgenoten om kleding moeten bedelen omdat bij ons aan alles een gebrek is. Als we een beroepsleger van 40.000 man niet kunnen kleden, hoe kunnen we dan 300.000 man kleden? De tijd dat je een dienstplichtige een uniform en een musket gaf is voorbij.

3- Er zijn niet genoeg zakjes pinda’s.

Die 300.000 man/vrouw hebben behalve kleding ook materieel nodig. Waaronder wapens. Die wapens, daar heb je munitie voor nodig. En die hebben we niet. Moeten die dienstplichten net als onze beroepsmilitairen nu ‘zakje pinda’s´ roepen tijdens oefeningen?

4- Waar halen we de instructeurs vandaan?

Leuk dat je Call of Duty in het hoogste level altijd wint. Het werkelijke leven in oorlogstijd is ietwat anders. Daar moet je voor opgeleid worden. Wie gaan dat doen? Een beroepsleger van 40.000 man trainen is niet hetzelfde als 260.000 gedwongen dienstplichtigen trainen.

5- Met wat gaan die dienstplichtigen vechten?

We vechten niet meer met musketten. Een komende oorlog wordt uitgevochten met hoogwaardig materieel waar je lang voor moet leren en dat peperduur is. We hebben net al onze tanks verkocht voor weinig. Moeten we die terugkopen?

6- Wat doen jongens en meisjes als je ze in een puptent stopt?

Buma loog zeer politiek correct dat hij geen dieskriemienaasjie wil. Wat doen jongens en meisjes van 18-22 jaar normaliter als je ze samen in een puptent stopt? Is dat een CDA-ideaal tegenwoordig? Worden glijmiddel en condooms gratis verstrekt, of geeft de CDA-aalmoezenier opdracht om met de handen boven de dekens te slapen?

7- Militair getrainde Marokkaanse en Turkse jongeren?

Ja, daar zitten we nou net op te wachten. Marokkaanse en Turkse jongeren die eigenlijk liever voor ISIS willen vechten alvast een gratis vooropleiding te geven. Leren ze gelijk hoe je terrorisme in eigen land het beste kunt praktiseren.

8- Tegen wat precies gaan al die jongeren ons beschermen?

Zeggen dat je de dienstplicht weer wilt activeren is één ding. Er iets nuttigs mee doen is iets heel anders. Vraag aan oud dienstplichtigen wat ze het meest tegenstond. Dat was de verveling. De opleiding, dat viel wel mee. Alles was nieuw en je had gewoonweg de tijd niet om na te denken. Maar na de opleiding wel. Ruimschoots de tijd! Meestal een vol jaar waarin je het nutteloze met het zinloze moest verenigen. Gelooft Buma serieus dat ISIS onder de indruk zal zijn van dienstplichtige militairen die ergens op wacht staan? Of dat die pinda pinda roepende tieners Erdoğan dan wel Poetin afschrikken?

Kortom, Buma wil gewoon eventjes in het zonnetje staan en kijken of hij stemmen kan jatten van rechts zonder er iets voor te moeten doen. Volgens mij komen er verkiezingen aan. De politici liegen ongelimiteerd.

Door: H. Numan

https://ejbron.wordpress.com/2016/07/03 ... en-er-aan/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75767
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nederlandse defensie.

Bericht door Ariel »

Mooi verhaal van onze Numan. Top. Vandaag stond er in de krant dat militairen op missie een helm van hun collega's moeten lenen. Niet iedereen krijgt zelf een helm omdat ze die toch niet altijd nodig hebben.
Militairen zijn boos nu Defensie niet voor iedereen een eigen, nieuwe helm wil bestellen. Een deel van het personeel moet het straks op missie of bij een oefening doen met een leenexemplaar.

Tussen 2019 en 2022 krijgen militairen eindelijk hun langverwachte, nieuwe gevechtskleding. In totaal worden er 45.400 basispakketten besteld, maar opvallend genoeg slechts 22.500 helmen.
Maar ja ministers hebben hun persoonlijke dienstauto ook niet altijd nodig. Dus eigenlijk kunnen ze die ook goed samen delen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Eliabe
Berichten: 3982
Lid geworden op: di mei 12, 2009 8:11 pm

Re: Nederlandse defensie.

Bericht door Eliabe »

We moeten beseffen dat al het materiaal voor een dienstplichtig leger weg is. Om dit weer aan te schaffen is eenvoudig het geld niet meer aanwezig. Het gaat verder dan alleen maar materiaal aanschaffen voor wat eenheden.
Voorbeeld: wanneer je 1 eenheid in opslag gaat leggen moet je rekening houden met de taakstelling van die eenheid en zijn reserveonderdelen.
Heeft een eenheid 80 voertuigen dan heb je een bestuurder nodig en een bijrijder. Dan moet je de mensen en het materiaal nog hebben voor het uitvoeren van zijn taak. 80 voertuigen is 160 man en zijn 160 wapens. Daarnaast nog de mensen voor zijn taak en hun wapens.
Voor die wapens moet je munitie hebben en dan zoveel dat ze het een paar dagen kunnen uitzingen.
De eenheid heeft brandstof nodig anders krijg je die voertuigen niet van zijn plaats.
De eenheid heeft ook reserve materiaal nodig, want er gaat altijd wel wat kapot, zeker in het gevecht.
Dan moeten we nog denken aan de voeding, reserve PGU en medisch materiaal, enz, enz.
Dit alles is binnen het Nederlandse leger weg, foetsie.
God schiep mens en dier, maar welke idioot bracht de islam hier?

Plaats reactie