Problemen in Ter Apel

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51243
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Problemen in Ter Apel

Bericht door Pilgrim »

Burgerwacht Ter Apel is boos: ‘COA, schaam je!’

Donderdag 24 maart 2016

Afbeelding

Het Burger Preventie Team (BPT) Ter Apel heeft het even helemaal gehad met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). ‘COA SCHAAM JE !!!!!!!’, staat letterlijk onderaan een bericht dat de burgerwacht van het dorp op zijn Facebook-pagina heeft gezet.

Het BPT waarschuwt voor asielzoekers die voor overlast zorgen in Ter Apel, nadat ze door het COA uit het AZC zijn gezet. Volgens het BPT gebeurt dit regelmatig. Deze keer zou het gaan om een achttal Albanezen.

'Veel inbraken'
De dorpsbewoners krijgen het advies alert te zijn, en ramen en deuren gesloten te houden. Heinie ter Veen, bestuurslid van het BPT, legt uit waarom: 'Ze (de overlastveroorzakers, red.) hangen rond, slapen in portieken, lopen achter huizen langs en loeren over schuttingen. En er wordt veel ingebroken in het dorp. Zeker twee à drie keer per week.' Dat blijkt ook uit de misdaadkaart van de politie.

COA-woordvoerder Jacqueline Engbers bevestigt dat er onlangs een groep overlastveroorzakers buiten de poort van het azc is gezet. 'Dat is een maatregel die wij alleen in het uiterste geval nemen. Maar deze keer kon het niet anders. Ze hadden grote vernielingen aangericht.' Engbers wil niet zeggen of het om Albanezen gaat.

Problemen afschuiven
Het BPT vindt dat het COA de problemen afschuift op Ter Apel. Ter Veen: 'Wij zitten met de overlast. We hebben weliswaar sinds deze maand meer politie in het dorp. Er patrouilleren vaker agenten in het centrum, maar die kunnen niet overal tegelijk zijn'.

Ter Veen zegt erbij dat het BPT niet alle asielzoekers over één kam wil scheren. 'Er komen ook asielzoekers naar ons toe. Zij zeggen dat ze zich schamen voor het gedrag van de anderen. De goeden lijden onder de kwaden'.

Recht op procedure
Het COA begrijpt de frustratie van de dorpsbewoners, maar benadrukt slechts een uitvoerende instantie te zijn. Engbers: 'Iedereen die in ons land asiel aanvraagt, heeft recht op een verblijf in een azc, zolang de procedure loopt. Of de aanvraag kans maakt of niet, daar gaan wij niet over'.

Ze vervolgt: 'Er verblijven in het azc in Ter Apel soms wel tweeduizend mensen. Als daar een incident is, moeten wij ingrijpen om te voorkomen dat het helemaal uit de hand loopt. En dan moet je soms mensen de toegang tot het terrein ontzeggen'.

COA is verrast
Overlastveroorzakers worden meestal naar een ander azc elders in het land overgeplaatst. Dat deze groep is gaan rondzwerven en nu in Ter Apel voor overlast zorgt, heeft het COA verrast, zegt Engbers. 'Maar als er buiten de poort iets strafbaars gebeurt, is het een zaak van de politie. Wij mogen geen mensen opsluiten.'

Engbers: 'Wij willen deze groep terughalen en in een ander azc plaatsen. Maar we weten niet waar ze op dit moment zijn.'

'Geen banen, wel problemen'
Het BPT koopt er weinig voor. Ter Veen: 'De uitbreiding van het azc zou ons veel extra banen opleveren. Nou, ik schat dat hooguit een handjevol mensen in het dorp er een baan heeft. De rest komt van heinde en verre. Maar de problemen krijgen we wel'.

Burgemeester Leontien Kompier van Vlagtwedde was niet voor commentaar bereikbaar. Volgens een woordvoerder is ze met vakantie.

Door: RTV Noord

Afbeelding

http://www.rtvnoord.nl/nieuws/161070/Bu ... -schaam-je
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85727
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Problemen en andere ellende met en door asielzoekers.

Bericht door Ariel »

’Zakgeld stelende asielzoeker afpakken’

AMSTERDAM - Het zakgeld van asielzoekers die winkeldiefstal plegen moet worden afgepakt om gedupeerde ondernemers te compenseren. Op dit moment blijven winkeliers met lege handen achter, omdat het onmogelijk is om financiële schade te innen.

Detailhandel Nederland wil dit met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) afspreken. Als iemand wordt betrapt voor winkeldiefstal vordert de stichting Afrekenen met Winkeldieven 181 euro bij de dader. Het geld gaat naar de winkelier ter compensatie van alle rompslomp. Daarnaast is er nog de gewone strafrechtelijke procedure.

,,Bij asielzoekers proberen we dat wel te innen, maar omdat deze mensen geen vaste verblijfplaats of geld hebben is dat bijna onmogelijk”, zegt Bert van Steeg, secretaris Winkelcriminaliteit.

Asielzoekers krijgen wekelijks zakgeld van het COA. ,,Ik wil in een gesprek kijken of die vergoeding gebruikt kan worden om ondernemers te compenseren. Iedere winkeldiefstal in Nederland moet met een sanctie bestraft worden”, aldus Van Steeg.

Groot probleem
In de gemeente Vlagtwedde (Ter Apel) is winkeldiefstal door asielzoekers een groot probleem. De politie stelt dat daders voornamelijk afkomstig zijn uit veilige landen binnen Europa; migranten die geen schijn van kans maken op een vluchtelingenstatus.

,,Negentig procent van de winkeldiefstallen wordt door bewoners van het COA gepleegd. Vier jaar geleden hebben we afspraken gemaakt over een vergoeding via Afrekenen met Winkeldieven door het inhouden van zakgeld, maar van die afspraak is niets terechtgekomen”, zegt de eigenaar van supermarkt Coop in Ter Apel. ,,Jarenlang hebben veel winkeliers geen aangifte gedaan. Het had helemaal geen zin. Nu er meer politie is gaat dat weer beter.”

Deze week ontstond er commotie over een bericht dat een ondernemer in Terneuzen na winkeldiefstal door asielzoekers ‘zwijggeld’ zou krijgen van het COA. ,,Een broodjeaapverhaal”, reageert een woordvoerster van het COA. ,,Er zijn geen regelingen voor ondernemers die te maken hebben met winkeldiefstal.”
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51243
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Problemen in Ter Apel

Bericht door Pilgrim »

VIDEO: Ter Apel is “asielzoekers” spuugzat

Vr 7 okt 2016

Afbeelding

De inwoners van Ter Apel zijn helemaal klaar met uitgeprocedeerde asielzoekers. Dagelijks hebben ze te maken met inbraken, diefstal en overlast. Sinds de vluchtelingencrisis is het kommer en kwel in het Groningse dorp.

Bekijk HIER de video!
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85727
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Problemen in Ter Apel

Bericht door Ariel »

Oei!!!!.. :smile4:

Afbeelding
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85727
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Problemen in het AZC

Bericht door Ariel »

Alcoholverbod in Ter Apel na overlast

In de Groningse plaats Ter Apel mag per direct in de hele bebouwde kom geen alcohol meer gedronken worden op straat. De burgemeester van Vlagtwedde, waar Ter Apel onder valt, doet dat om overlast tegen te gaan door mensen die op straat drinken.

Volgens een woordvoerder van de gemeente hebben inwoners van het dorp onlangs aangegeven last te hebben van mensen „die in de openbare ruimte alcohol drinken.” Er werd volgens hem een relatie gelegd met bewoners van het asielzoekerscentrum in het dorp.

Die doen daar boodschappen en dan drinken ze een biertje, aldus de woordvoerder. Hij benadrukt dat het verbod zich richt op iedereen die alcohol drinkt in de openbare ruimte. „Zij zijn niet de enigen die een drankje nuttigen”, stelt hij.

Burgemeester Leontien Kompier zegt dat met de maatregel de politie en de buitengewone opsporingsambtenaar van de gemeente meer mogelijkheden hebben om mensen aan te spreken op hun gedrag en bij excessen handhavend op te treden.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85727
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Problemen in Ter Apel

Bericht door Ariel »

Marokkaanse ‘asielzoekers’ rovend door stad

De stad Groningen wordt momenteel geteisterd door groepen vooral Marokkaanse ‘asielzoekers’ die op grote schaal zakkenrollen.

Deze vooral jongemannen uit Marokko wonen in afwachting van hun kansloze asielprocedures in asielzoekerscentra in de provincie. Ze vragen tegen beter weten in asiel aan in Nederland. Marokko staat te boek als veilig en daarom zijn de ‘asielzoekers’ op voorhand kansloos voor een verblijfsvergunning. Het wrange is dat ze wel eerst de asielprocedure ingaan voordat ze kunnen worden uitgezet.

In die maanden gaan de ‘vluchtelingen’ op pad.

Signalementen

Horeca-ondernemers in de binnenstad bevestigen dat ze overspoeld worden door stelende asielzoekers. Vorig weekend is een groep van dertien mannen opgepakt die rondtrok langs verschillende zaken. ,,Dankzij samenwerking van portiers en de nachtwinkel kreeg de politie goede signalementen en werden ze gepakt’’, vertelt eigenaar Marcel Levee van onder andere biercafé Oblomov. De mannen droegen ID-pasjes van opvangcentra. ,,Het gaat helaas niet meer om incidenten. Het is meerdere keren per week raak.’’

Politie Noord-Nederland en de gemeente Groningen waarschuwden vorige week voor zakkenrollers in de binnenstad. Saillant is dat bewust de nationaliteit van de daders - er zijn al meerdere arrestaties geweest - is achtergehouden. Het Openbare Orde Team (OOT) van de politie is inmiddels uitgebreid in de strijd tegen de bendes. Ook is er extra cameratoezicht. ,,Wij zeggen niets over de etniciteit van aangehouden verdachten’’, meldt Anthony Hogeveen namens de politie. ,,Ik kan wel bevestigen dat een deel van de aangehouden verdachten uit zogeheten ‘veilige landen’ komt.’’ Hoeveel verdachten de afgelopen weken zijn opgepakt, wordt niet gezegd.

Stapavonden

Meerdere bronnen melden aan Dagblad van het Noorden dat het gaat om Noord-Afrikaanse mannen, met name uit Marokko, die als verblijfadres de opvanglocatie in Ter Apel en het asielzoekerscentrum in Onnen hebben. Tijdens stapavonden in de binnenstad van Groningen maken ze slachtoffers. Portefeuilles, jassen en dure telefoontjes worden ontfutseld van de vaak beschonken binnenstadbezoekers.

Volgens de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) vroegen in de afgelopen maand Marokkanen het vaakst asiel aan in Nederland, gevolgd door Algerijnen en mensen uit Eritrea. Het aantal Marokkanen en Algerijnen is sinds juli van maand op maand aan het stijgen, meldt de IND.

Het probleem met rovende Marokkanen speelde onlangs ook in het Drentse Aalden. Een groep asielzoekers zou grote problemen veroorzaken in het dorp. Inbraken en diefstallen werden door de politie en de gemeente Coevorden toegeschreven aan deze groep die uit Noord-Afrikaanse landen komen. Deze mannen zaten allemaal in het asielzoekerscentrum in Aalden. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft inmiddels de mannen allemaal overgeplaatst.

http://www.dvhn.nl
Overplaatsen helpt niet. Uitzetten wel.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85727
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Problemen in Ter Apel

Bericht door Ariel »

Burgemeester Groningen: stelende asielzoekers verpesten het voor de rest

Burgemeester Peter den Oudsten (gemeente Groningen) heeft geen goed woord over voor de zakkenrollende asielzoekers die de binnenstad van Groningen teisteren.

Den Oudsten bevestigt het nieuws van Dagblad van het Noorden dat de binnenstad van Groningen te maken heeft met een groep vooral Marokkaanse asielzoekers die op grote schaal zakkenrollen. ,,Er zijn een flink aantal arrestaties verricht en de gemeente is dit ook aan het analyseren met de politie.’’

Den Oudsten wil het geschetste beeld wel nuanceren. Volgens hem gaat het niet alleen maar om Noord-Afrikanen. Volgens hem zijn er de laatste tijd ook Nederlanders en Oost-Europeanen opgepakt voor zakkenrollen door de politie. ,,Maar je kunt er ook niet omheen dat er momenteel ook veel Noord-Afrikanen worden gepakt.’

De burgemeester van Groningen noemt het een groot dilemma. ,,Aan de ene kant willen we een gastvrij land zijn. Ik vind ook niet dat we moeten stigmatiseren. Helaas wordt er ook gebruik gemaakt van de asielprocedure. En deze mensen verpesten het voor de rest.’’

Met name jongemannen uit Marokko blijken tegen beter weten in asiel aan te vragen in Nederland. Maar Marokko staat te boek als veilig en daarom zijn de ‘asielzoekers’ op voorhand kansloos voor een verblijfsvergunning. Het wrange is dat ze wel eerst de asielprocedure ingaan voordat ze kunnen worden uitgezet. Die periode van enkele maanden gebruiken ze om te stelen.

,,Ik vind dat we dergelijke individuen per kerende post terug moeten sturen’’, zegt Den Oudsten streng. De gemeente Groningen heeft contact opgenomen met verantwoordelijk staatssecretaris Klaas Dijkhoff. ,,De procedure moet gewoon korter.’’ De VVD in de Tweede Kamer heeft aangekondigd dinsdagmiddag vragen te willen stellen tijdens het vragenuur in de Tweede Kamer over de problematiek in Groningen.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Mahalingam
Berichten: 49079
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Problemen in Ter Apel

Bericht door Mahalingam »

Zou Ter Apel soms al leeggeplunderd zijn? Nu trekken ze naar de grote stad voor buit.
Groningen ‘overspoeld’ door rovende Marokkaanse asielzoekers
De binnenstad van Groningen wordt geplaagd door groepen jonge asielzoekers die op grote schaal zakkenrollen. Het zou vooral gaan om Marokkanen.

De jongens zouden in afwachting van hun asielprocedures in asielzoekerscentra in de provincie wonen, bijvoorbeeld op de opvanglocatie in Ter Apel en het azc in Onnen.

Horeca-ondernemers in Groningen zeggen tegen het Dagblad van het Noorden dat ze overspoeld worden door stelende asielzoekers. Vorig weekend werd een groep van dertien mannen opgepakt die systematisch rondtrok langs verschillende ondernemingen. Ze werden uiteindelijk opgepakt, waarna bleek dat ze ID-pasjes van opvangcentra om hadden. Volgens de ondernemers gaat het niet meer om incidenten, maar is het ‘meerdere keren per week raak’.
De politie waarschuwde wel voor zakkenrollers dus iedereen keek uit naar zigeunerbendes maar het waren Marokkanen. En dat mocht niet gezegd worden.
De politie heeft ondertussen het Openbare Orde Team uitgebreid en heeft extra cameratoezicht ingesteld. De politie geeft aan geen uitspraken te doen over de etniciteit van de daders. De politie deed verder vorige week al een waarschuwing uit over zakkenrollers, maar liet toen de nationaliteit van de daders achterwege. Er waren toen al meerdere arrestaties verricht.
http://www.elsevier.nl/nederland/achter ... en-400719/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16553
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Problemen in Ter Apel

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Hoezo? Bijna alle asielaanvragers zijn mohammedaan. Dat weet toch ieder weldenkend mens

Een mohammedaan steelt en rooft, discrimineert en haat. Ja HAAT! Hij verafschuwt tot in de dood niet-mohammedanen. Hij is een parasiet. Geheel volgens de voorschriften van de historische anti-profeet, de Arabische sadistische perverse oversekste oorlogscrimineel Mohammed, die het allemaal uit zijn duim heeft gezogen. Daarom zijn mohammedanen enorme klootzakken. Zij zijn parasieten pur sang op onze door christelijke wetenschap teweeg gebrachte verbeteringen in onze beschaving die zich kenmerkt door progressieve vooruitgang.

Voor wie verpesten asielzoekers het dan? Zij molesteren doorgaans geen mohammedanen, maar niet-mohammedanen. Ehhh . . . is dat wel zo?
JA en NEE! Dat religieuze islamitische kankerzooitje schept er een religieus genoegen in om ook hun, in Mohammed-de-Perverse gelovige godsdienstwaanzinnige soortgenoten, om het leven te brengen. Waarschijnlijk in een wedstrijd met de hamvraag wie van het perverse zooitje godsdienstwaanzinnige mohammedanen als eerste kan binnendringen in de schede van 72 maagden op een rij, die door de knecht van Mohammed: Allah, ter beschikking is gesteld om de wereld duidelijk te maken dat mohammedanen de grootste domme miserabele onacceptabele nutteloze klootzakken zijn in hun overtuiging dat zij door hun walgelijk potentieel van anderhalf miljard mohammedanen in de wereld de norm van volslagen achterlijkheid kunnen bepalen. Volslagen achterlijkheid? JA! in alles kunnen mohammedanen zelf waarnemen dat zij de uitverkoren miserabele mislukkingen zijn in hun leven door te accepteren dat zij de wil van Allah vertegenwoordigen.

Helemaal mee eens! (moslim of linkse klootzak, laat je stem horen!)

Geen moslim die past in de kennisbeschaving van Donald Trump!

Hiep hiep hoera! CHANGE!
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben ontoerekeningsvatbaar gelovig atheïst en verkondig eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24074
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Problemen in Ter Apel

Bericht door King George »Ter Apel in verzet

Gepubliceerd op 25 nov. 2016

De aanhoudende overlast en criminaliteit van asielzoekers in Ter Apel zijn de bewoners spuugzat en dus komen zij nu in verzet. Een buurtbijeenkomst moest het moment zijn om de burgers gerust te stellen, maar dat liep net iets anders af dan gedacht...
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85727
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Problemen in Ter Apel

Bericht door Ariel »

Rovende ‘asielzoekers’ mogelijk onderdeel van criminele bendes

De Noord-Afrikaanse asielzoekers die voor onrust zorgen in Groningen en Ter Apel, maken mogelijk deel uit van een grotere criminele organisatie. Ter Apel neemt extra maatregelen om de eigen bewoners te beschermen.

Het gaat om honderden mensen uit veilige landen als Marokko en Algerije die asiel hebben aangevraagd in Noord-Nederland. Ze maken geen kans op een verblijfsvergunning, maar een deel van hen begaat wel misdaden terwijl ze wachten op hun asielprocedure.

In Groningen en Delfzijl veroorzaken de migranten onrust door op grote schaal mensen te intimideren en beroven. In en rond Ter Apel, waar veel van hen in een asielzoekerscentrum verblijven, zouden ze zich ook schuldig maken aan agressief gedrag.

Inwoners Ter Apel voelen zich niet meer veilig
Burgemeester van Vlagtwedde Leontien Kompier noemt de groep ‘heel brutaal’ en kondigde dinsdag extra maatregelen aan. ‘Mensen voelen zich onveilig in hun eigen huis’, zegt Kompier, die onder meer gebiedsverboden wil opleggen aan asielzoekers die voor problemen zorgen.

Volgens Kompier is het mogelijk dat de groep asielzoekers niet op eigen houtje misdaden begaan, maar dat ze worden aangestuurd door een criminele organisatie. Kompier zegt tegen RTV Noord dat de politie onderzoek doet naar de banden van overlastplegers en benadrukt dat ‘een criminele organisatie hard dient te worden aangepakt’.

Asielzoekers zijn lastig uit te zetten
Van de zes asielzoekers die in een snelrechtzitting werden aangeklaagd voor diefstal in Groningen, werden er onlangs drie vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs. Voor lidmaatschap van een criminele organisatie was eveneens onvoldoende bewijs. Het Openbaar Ministerie waarschuwt dat het vluchtgevaar van de migranten erg groot is.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Mahalingam
Berichten: 49079
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Problemen in Ter Apel

Bericht door Mahalingam »

Ik dacht dat je juiste aanduiding altijd moet zijn 'vluchtelingen' en nu lees ik opeens
" Het Openbaar Ministerie waarschuwt dat het vluchtgevaar van de migranten erg groot is."
Moet dat niet zijn:
" Het Openbaar Ministerie waarschuwt dat het vluchtgevaar van de vluchtelingen erg groot is." ?
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85727
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Problemen in Ter Apel

Bericht door Ariel »

Mahalingam schreef:Ik dacht dat je juiste aanduiding altijd moet zijn 'vluchtelingen' en nu lees ik opeens
" Het Openbaar Ministerie waarschuwt dat het vluchtgevaar van de migranten erg groot is."
Moet dat niet zijn:
" Het Openbaar Ministerie waarschuwt dat het vluchtgevaar van de vluchtelingen erg groot is." ?

Ik vroeg me ook al af of de migranten nou vluchten naar, of uit Ter Apel.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Mahalingam
Berichten: 49079
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Problemen in Ter Apel

Bericht door Mahalingam »

Op het StaatsJournaal kwam Ter Apel ook ter sprake.
Wat bij mij bleef hangen was: de overheid staat machteloos. De bevolking heeft het maar te doorstaan vanwege internationale verdragen. Totale ophok is niet mogelijk.
En ik hoorde dat de Marokkanen niet uitgezet kunnen worden omdat Marokko ze niet terug wil. De Trump oplossing voor weigerachtige landen: "visumplicht en visums worden niet meer verstrekt" kan niet vanwege Schengen.
Dus een beetje pappen en nathouden.
Wat meer politie in de buurt, wat meer bewakers voor winkels, een gebiedsverbod door de burgemeester (en wat als ze zich daar niet aan houden? Niks.) en een overlast meldlijn om de politie (112) te ontlasten en de burgers stoom te laten afblazen.

Nog een nagekomen bericht:
Er waren berichten over 20 arrestaties.
Er stonden 6 Marokkanen die alles ontkennen voor de snelrechter. Drie werden er vrij gesproken vanwege gebrek aan bewijs. Wat er met de andere drie gebeurt is wordt niet gemeld. En wat er met die 14 resterende arrestanten is gebeurt is ook niet bekend gemaakt.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pizzaman
Berichten: 1762
Lid geworden op: do apr 14, 2016 8:43 pm

Re: Problemen in Ter Apel

Bericht door Pizzaman »

Mahalingam schreef:Op het StaatsJournaal kwam Ter Apel ook ter sprake.
Wat bij mij bleef hangen was: de overheid staat machteloos. De bevolking heeft het maar te doorstaan vanwege internationale verdragen. Totale ophok is niet mogelijk.
En ik hoorde dat de Marokkanen niet uitgezet kunnen worden omdat Marokko ze niet terug wil. De Trump oplossing voor weigerachtige landen: "visumplicht en visums worden niet meer verstrekt" kan niet vanwege Schengen.
Dus een beetje pappen en nathouden.
Wat meer politie in de buurt, wat meer bewakers voor winkels, een gebiedsverbod door de burgemeester (en wat als ze zich daar niet aan houden? Niks.) en een overlast meldlijn om de politie (112) te ontlasten en de burgers stoom te laten afblazen.

Nog een nagekomen bericht:
Er waren berichten over 20 arrestaties.
Er stonden 6 Marokkanen die alles ontkennen voor de snelrechter. Drie werden er vrij gesproken vanwege gebrek aan bewijs. Wat er met de andere drie gebeurt is wordt niet gemeld. En wat er met die 14 resterende arrestanten is gebeurt is ook niet bekend gemaakt.
Ik ken er die wonen in Ter Apel. Er broeit wat en als het uitbarst breekt de pleuris uit. :victory:
Zalig zijn de onnozelen en simpelen van geest, want zij zullen er in lopen.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 10639
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Problemen in Ter Apel

Bericht door sjun »

Het is in elk geval een grote sollicitatie naar eigenrichting. Als er geen recht gesproken wordt zal er recht gedaan worden om de gemeenschap te beschermen tegen geweld, beroving, aanranding en besteling. De vraag is niet of maar wanneer dit gaat gebeuren. Uiteindelijk leidt dit tot segregatie en homogenisering van gemeenschappen om de veiligheid en leefbaarheid in een streek of buurt te kunnen waarborgen. Laat niemand dan blijven beweren van niets geweten te hebben.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85727
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Problemen in Ter Apel

Bericht door Ariel »

:finger: Geen D66 Terlouw touwtjes meer uit de brievenbus in Ter Apel.
Omwonenden asielcentrum Ter Apel: 'Overdag deur op slot'

Omwonenden van het asielcentrum in Ter Apel voelen zich al weken minder veilig. ,,We zagen op camerabeelden dat iemand een nacht achter ons huis had geslapen.’’

Aan de Westerstraat in Ter Apel slaapt menig bewoner al weken onrustig. Oorzaak: de overlast die enkele bewoners van het nabijgelegen asielzoekerscentrum veroorzaken.

De Westerstraat ligt op de route tussen de opvanglocatie en het dorpscentrum. Al jaren zien bewoners van die straat ontheemden voor hun huis langs lopen. In het verleden leidde dat maar heel soms tot overlast.
Meer hier.
Spoiler! :
Angstige momenten

,,De laatste tijd is het wel erg’’, vertelt een vrouw die al lang aan de Westerstraat woont en die niet met haar naam in de krant wil. Ze wil wel kwijt dat ze de afgelopen periode angstige momenten beleefde. ,,Zo werd geprobeerd in ons huis in te breken. Die poging mislukte, omdat de inbrekers een doucheraam kapotmaakten. Daardoor werden mijn man en ik wakker.’’

Ook werd enige tijd geleden een tuinstoel ontvreemd. ,,We hebben bewakingscamera’s opgehangen. Op de beelden zagen we dat iemand ’s nachts achter ons huis had geslapen. Dat is erg confronterend.’’

Ze weet dat het om een bewoner van het asielcentrum ging en dat dit bij de inbraakpoging waarschijnlijk ook het geval was. Dat werd nog bevestigd tijdens gesprekken die zij en andere verontruste Ter Apelers onlangs voerden met burgemeester Leontien Kompier van Vlagtwedde. Daar kregen ze nog eens te horen dat een kleine groep asielzoekers, afkomstig uit veilig verklaarde landen, de overlast veroorzaakt.

Niet veilig

Dezelfde burgemeester kondigde deze week een gebiedsverbod af. Dat betekent dat asielzoekers die de orde verstoren, zich tot maximaal drie maanden niet meer in Ter Apel mogen vertonen. De bewoonster van de Westerstraat is er blij mee. ,,Hopelijk helpt het en is deze overlast snel voorbij. We doen de deuren van ons huis overdag soms op slot omdat we ons toch niet helemaal veilig voelen. Dat is niet fijn.’’

Dat gevoel van onveiligheid herkent een andere bewoner van de straat. ,,Ik heb gelukkig zelf nog geen directe last gehad, maar andere mensen in de omgeving wel. Even verderop is twee keer ingebroken. Dat hakt er natuurlijk in. Het geeft geen prettig gevoel als mensen langs je huis lopen en er foto’s van maken. Ik heb ’s nachts ook de buitenverlichting nu steeds aan.’’

Hij benadrukt niets tegen het nabijgelegen asielzoekerscentrum en diens bewoners te hebben. ,,Maar deze overlast is wel vervelend. Hopelijk werpen de maatregelen die de gemeente Vlagtwedde neemt snel hun vruchten af.’’
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85727
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Problemen in Ter Apel

Bericht door Ariel »

14-jarig meisje ontsnapt aan roofpoging asielzoekers

De politie heeft gistermiddag vijf asielzoekers aangehouden omdat zij in Hoogezand een 14-jarig meisje probeerden te beroven.

Het meisje komt uit de gemeente Aa en Hunze en fietste rond half vier over de Kielsterachterweg toen ze werd gedwongen om te stoppen.

Dit gebeurde door de vijf verdachten die tussen de 21 en 31 jaar zijn. Twee van hen komen uit het asielcomplex in Ter Apel en drie hebben geen vast woonadres. Zij pakten haar vast waarna een van hen de telefoon uit haar jaszak griste. Het meisje rukte zich los, wist haar mobiel terug te pakken en fietse vervolgens snel weg.

Nadat de politie was gealarmeerd en het signalement van de mannen was doorgegeven, werd de zoektocht ingezet.

De politie trof de verdachten even later aan bij een bushalte in de buurt. Aan hen werd verteld dat ze voldeden aan het signalement. Ook meldde zich daar een automobilist, die de roofpoging had gezien en zei dat dit de mannen waren die het meisje de weg versperden.

De vijf zijn aangehouden en meegenomen naar het bureau. Ze bleken enkele pasjes bij zich te hebben die vermoedelijk van een eerdere diefstal afkomstig waren. De verdachten zijn ingesloten voor een verder onderzoek.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51243
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Problemen in Ter Apel

Bericht door Pilgrim »

Overlast “asielzoekers” Ter Apel snoeihard aangepakt: er komt cameratoezicht...

Dat zal ze leren

Redactie, 05-12-2016

Afbeelding

In het Groningse Ter Apel wordt per direct cameratoezicht ingevoerd in de strijd tegen een kleine groep “asielzoekers” die aanhoudend overlast veroorzaakt. De gemeente zegt daarmee gehoor te geven aan veel verzoeken van bewoners en bedrijven.

De gemeente Vlagtwedde, waar Ter Apel onder valt, kondigde al eerder een serie maatregelen aan om de overlast terug te dringen. Het zou gaan om een kleine groep bewoners van het asielzoekerscentrum in die plaats die geen recht zouden hebben op asiel in Nederland. Ze zouden zich onder meer schuldig hebben gemaakt aan diefstallen en zakkenrollen.

De burgemeester liet vorige week weten dat asielzoekers die de openbare orde verstoren een gebiedsverbod voor maximaal drie maanden krijgen. Ook is de politie meer aanwezig in de buurt van het asielzoekerscentrum.

De gemeente liet maandag weten als aanvullende maatregel zes camera’s op te hangen om extra toezicht uit te oefenen. Het gaat om vijf camera’s in het winkelgebied en een in de omgeving van een viaduct die op de looproute vanuit het asielzoekerscentrum richting het winkelcentrum ligt.

Vlagtwedde is niet de enige gemeente waar deze problematiek speelt. Groningen trok eerder aan de bel bij Den Haag over de overlast van zakkenrollende “asielzoekers”, onder wie een behoorlijk aantal illegale Noord-Afrikanen. Hoewel kansloos, zouden ze, onder meer aangetrokken door vertrekpremies, asiel aanvragen in Nederland. Staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Asiel) liet daarop weten de terugkeervergoeding van 1950 euro, die uitgeprocedeerde asielzoekers uit Marokko en Algerije kunnen krijgen als zij vrijwillig Nederland verlaten, te schrappen.

Vorige week liet Dijkhoff weten dat deze overlastgevende groep met voorrang wordt aangepakt. Hij deed dat nadat medewerkers van asielzoekerscentra (AZC’s) te kennen hadden gegeven zich niet meer veilig te voelen door crimineel en asociaal gedrag van asielzoekers uit met name Marokko en Algerije.

Anp

http://regio.tpo.nl/2016/12/05/overlast ... atoezicht/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85727
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Problemen in Ter Apel

Bericht door Ariel »

Chauffeurs QBuzz: Steeds meer problemen met asielzoekers in de bus

Buschauffeurs van QBuzz hebben hun buik vol van asielzoekers die met name op lijn 73 van Emmen naar Ter Apel problemen veroorzaken. "Het is dagelijks raak", zegt een chauffeur.

Volgens de chauffeurs stappen deze vooral Noord-Afrikaanse jonge mannen steeds vaker zonder een kaartje in de bus en stellen ze zich agressief op als ze daar op worden aangesproken.

Nadat een chauffeur is bedreigd zijn er OV-stewards gekomen. Bij vertrek en aankomst van lijn 73 voeren zij controles uit. Mensen zonder geldig kaartje worden uit de bus gehaald.

Lijn met meeste incidenten
Ook een woordvoerder van Qbuzz erkent dat het probleem al lange tijd speelt. "Lijn 73 van Emmen naar Ter Apel is de buslijn met de meeste incidenten in het Noorden. Sinds vorige week nemen we samen met de gemeente Vlagtwedde maatregelen door extra controles te houden bij het asielzoekerscentrum in Ter Apel en in de bus zelf."

Dweilen met de kraan open
De stewards zeggen tegen RTV Drenthe dat het dweilen met de kraan open is. "Ze blijven gewoon op de volgende bus wachten en loeren steeds op een gaatje." Een boete geven helpt ook niet. "Die verscheuren ze vaak gelijk."

Teleurgesteld in politie
Een steward die anoniem wil blijven zegt ook ernstig teleurgesteld te zijn in de politie. "Wij spannen ons in om agressieve zwartrijders uit de bus te halen en over te dragen. Maar je ziet ze al snel weer hier rondlopen. En het komt zelfs voor dat de politie die mensen gratis kaartjes geeft, zodat ze maar van het gedonder af zijn. Slecht gedrag wordt beloond. Dat vind ik echt niet kunnen."

De niet-betalende Noord-Afrikaanse jonge mannen zijn onder de chauffeurs het gesprek van de dag. "Ik vind m'n werk hartstikke leuk, maar zoals het de laatste tijd op de lijn naar Ter Apel gaat, dat is niet leuk. Ik durf nog wel 's avonds te rijden, maar als je bus leeg is en je komt bij een halte met een hele groep van die mannen, dan moet je maar afwachten of het goed gaat."
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85727
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Problemen in Ter Apel

Bericht door Ariel »

Messenzwaaiende asielzoeker gepakt bij bushalte in Ter Apel

Instappen zonder geldig vervoersbewijs. Dat wilde een 21-jarige asielzoeker dinsdagochtend bij de bushalte aan de Westerstraat in Ter Apel, ter hoogte van het viaduct. Toezichthouders grepen hem in de kraag.

De man uit het azc in Ter Apel wilde of kon geen vervoersbewijs kopen, maar weigerde de bus te verlaten toen hem dat werd gevraagd. Twee toezichthouders van de gemeente plaatsten hem uit de bus naar buiten, waarna hij wegliep.

Teruggekeerd met messen
In de middag keerde de man terug naar de bushalte, maar nu met twee messen in zijn handen. Hij maakte bewegingen alsof hij een keel wilde doorsnijden. Één van de toezichthouders vroeg of hij de messen neer wilde leggen. Toen hij dat niet wilde, pakte de toezichthouder hem beet en ontstond er een worsteling.

Weggerend
Mensen die in de buurt stonden haalden de vechtende mannen uit elkaar. De man met de messen zag toen kans om weg te rennen. De toezichthouder is bij de worsteling niet gewond geraakt.

Aangehouden
Ondertussen had de andere toezichthouder melding gedaan bij de politie van het incident. De agenten die op de melding afkwamen, hebben de man aangehouden. Hij wordt verdacht van bedreiging en mishandeling en is voor verhoor ingesloten. De messen zijn in beslag genomen.

Angst voor asielzoekers
Maandag klapten buschauffeurs van Qbuzz, die rijden tussen Ter Apel en Emmen, uit de school dat zij last hebben van asielzoekers op de bus. Die kopen al langer geen kaartjes en weigeren dan uit de bus te stappen. Qbuzz maakte dezelfde middag nog bekend controleurs in te zetten op de buslijn. Ook zijn er inmiddels camera's in het centrum van Ter Apel geplaatst om de overlast te signaleren.

De overlast wordt veroorzaakt door asielzoekers uit veilige landen als Marokko en Algerije. Zij weten dat ze geen verblijfsvergunning krijgen in Nederland, maar gaan na hun asielaanvraag wel een asielprocedure in. De tijd die ze in Nederland overbruggen, gebruiken ze om toe te slaan in bijvoorbeeld Delfzijl of bij het uitgaansleven in Groningen.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85727
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Problemen in Ter Apel

Bericht door Ariel »

Burgemeester Ter Apel. : "Geen publiciteit, want dat ondermijnt het draagvlak". :thinking:

Afbeelding

Afbeelding
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51243
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Problemen in Ter Apel

Bericht door Pilgrim »

Ondernemer Ter Apel: 'Schadefonds zou een uitkomst zijn'

Dinsdag, 31 juli 2018

Afbeelding
Het filiaal van Jumbo in Ter Apel (foto: Google Street view).

'Het zou voor ons financieel een uitkomst zijn.' Dat zegt bedrijfsleider Michel van Goor van supermarkt Jumbo in Ter Apel over de oproep van burgemeester Leendert Klaassen voor een schadefonds voor ondernemers die last hebben van stelende asielzoekers.

Het gaat dan met name om stelende asielzoekers uit de zogenoemde veilige landen die in het azc in het dorp verblijven.

'Gemiddeld pakken we zo'n 20 tot 25 keer per maand iemand. De ene keer twee op een dag, dan drie dagen niks en dan weer één per dag.'

Kosten
De aanpak van de diefstallen kost de supermarkt geld.

'We hebben nu voor 40 uur in de week een beveiliger rondlopen. We zijn als we iemand pakken ook steeds twee personeelsleden kwijt, voor zeker een uur. En daarnaast natuurlijk de schade van het gestolen goed. Tot nu toe hebben we daar nog niets van teruggezien.'

Het bedrijf doet elke keer aangifte. Daar staat normaal een vast schadebedrag tegenover van 181 euro per diefstal, als de dief gepakt wordt.

'Nul op het rekest'
'Als Nederlanders opgepakt worden, betalen ze dat vaak wel. Maar de groep azc'ers niet. Ik heb nog geen claim gezien die gehonoreerd is. Je vult hem in, je geeft hem mee, maar je weet al dat je nul op het rekest krijgt.'

'Je krijgt er een moedeloos gevoel van, maar door steeds aangifte te doen kan je wel goed in beeld brengen hoe veel diefstal er gepleegd wordt door deze mensen. En de hoop dat er in de toekomst wat mee gedaan gaat worden houdt ons op de been.'

Lees ook:
- Burgemeester: COA moet betalen voor schade door stelende asielzoekers

https://www.rtvnoord.nl/nieuws/197226/O ... komst-zijn
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85727
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Problemen in Ter Apel

Bericht door Ariel »

Het kost ondernemers in Ter Apel naar eigen zeggen duizenden euro's per jaar: de diefstal in hun winkels door veiligelanders. Dus komen ze nu met een plan: een collectief winkelverbod voor geregistreerde winkeldieven.

Volgens Klaassen kunnen de compensatieregeling en het collectief winkelverbod elkaar aanvullen. 'Compensatie is achteraf, een collectief winkelverbod speelt wanneer diefstal wordt gepleegd. Het kan allebei helpen om winkeldiefstal tegen te gaan.'
Ondernemers Ter Apel: 'Het wordt tijd voor een schaderegeling'

De ondernemers uit het centrum in Ter Apel zijn het wachten op een schaderegeling voor gemiste inkomsten na diefstallen door asielzoekers zat. 'Iedereen staat erbij en kijkt ernaar' is het gevoel dat leeft bij Harry Stuulen, de voorzitter van de ondernemersvereniging.

De diefstallen in Ter Apel door bewoners van het asielzoekerscentrum in Ter Apel worden vooral gepleegd door veiligelanders: asielzoekers en vluchtelingen uit landen in Oost-Europa en Noord-Afrika. Dat beaamt, naast Stuulen, ook burgemeester Leendert Klaassen van Westerwolde.

De ondernemers willen gecompenseerd worden voor de gemiste inkomsten. Daarnaast willen ze, net als bij andere diefstallen, 181 euro per winkeldiefstal kunnen innen bij de dief. Het bedrag van 181 euro komt voort uit de SODA-regeling: de 'ServiceOrganisatie Directe Aansprakelijkstelling.' Veel winkels doen mee aan die regeling, om dieven af te schrikken en met het geld de kosten die voortvloeien uit winkeldiefstal te compenseren.

Bij asielzoekers werkt de regeling volgens de ondernemers en burgemeester Klaassen niet: die zouden de 181 euro vrijwel nooit betalen. Bovendien zouden ze van de radar verdwijnen als ze naar een ander asielzoekerscentrum in Nederland gaan, of weer naar het buitenland vertrekken. En dus lopen de ondernemers geld mis.

'50.000 euro per jaar'
De roep om het schadefonds is er al langere tijd. Volgens ondernemer Stuulen is het iedere dag raak in het centrum van Ter Apel. 'Het kost ons rond de 50.000 euro op jaarbasis. Wij kiezen ook niet voor die overlast.'

Burgemeester Klaassen erkent de problematiek. 'Ik ben via het ministerie van Justitie en het Centraal orgaan Opvang Asielzoekers (COA) aan het kijken of we een voorziening kunnen treffen, die ook werkt als het verhalen van kosten niet direct mogelijk is bij de asielzoekers.' Volgens Klaassen is de stichting SODA in gesprek met het ministerie en het COA om dit voor elkaar te krijgen.

Aparte regeling
Het moet een aparte regeling worden om het geld bij asielzoekers of het COA weg te halen. 'Je wilt datgene wat er landelijk mogelijk is ook in Ter Apel toepasbaar maken. Dat kan door de landelijke regeling een bredere werking te geven. Maar je kan ook denken aan een fonds specifiek voor Ter Apel. Want zoals we het in Ter Apel beleven, heb je het in heel Nederland bijna nergens.'

Als je als ondernemer aangifte doet, zou je volgens Klaassen een deel van de extra kosten daarvan moeten kunnen terughalen. 'En dat moet eigenlijk worden bekostigd door de daders. En in de gevallen dat je het niet, of niet onmiddellijk kunt terughalen, zou een voorziening bij het ministerie of het COA een prima oplossing zijn.'

'We praten er al tijden over'
Klaassen vindt dat ondernemer Stuulen 'helemaal gelijk heeft' als hij vindt dat het lang duurt om het schadefonds er te laten komen. 'We praten er al tijden over. Ik heb het geagendeerd bij de staatssecretaris en het COA. Men kijkt er serieus naar, maar de oplossing is niet gemakkelijk. Want als het wel makkelijk zou zijn was hij er al lang geweest.'

Klaassen gaat er vanuit dat de regeling er binnen een paar maanden is, 'al had die er eigenlijk al moeten zijn'. Intussen wacht Harry Stuulen van de ondernemersvereniging niet heel geduldig af. 'Ik denk dat we binnenkort de barricades opgaan. Misschien gaan we, ook al is dat niet goed, voor eigen rechter spelen. Want zo kan het echt niet langer.'

Reactie COA
Het COA laat in een reactie weten te doen wat in haar mogelijkheden ligt. 'We willen graag met de ondernemers zoeken naar wat er kan. Maar, zo zegt de woordvoerder: 'Als we zaken zouden gaan compenseren, of als we geld zouden besteden aan boetes, moeten we dat overal doen. Wij kunnen niet aansprakelijk zijn voor de mensen die bij ons verblijven.'
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85727
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Problemen in Ter Apel

Bericht door Ariel »

Ondernemers Ter Apel klaar met wachten op schaderegeling voor stelende asielzoekers

Ondernemers in Ter Apel zijn het zat om nog langer te wachten op een schaderegeling als er wordt gestolen uit hun winkels door asielzoekers uit zogenoemde veilige landen. Per jaar kost het hen tienduizenden euro’s, zei Harry Stuulen, voorzitter van de ondernemersvereniging in Ter Apel, vanochtend in Goedemorgen Nederland op NPO 1.

Als personen zonder vaste woon- of verblijfplaats uit zogenoemde veilige landen (Noord-Afrika en Oost-Europa) worden gepakt, wordt de rekening vervolgens niet betaald. Per jaar zouden die kosten oplopen tot 65.000 euro per jaar, aldus Stuulen.

“De maat is vol”, zegt Stuulen. “Wij vinden gewoon dat dat betaald moet worden. Linksom of rechtsom, maar niet de winkeliers hier voor op laten draaien.”

De burgemeester van Westerwolde, Leendert Klaasen, laat in een reactie aan Omroep WNL weten dat de schaderegeling er gaat komen, maar hij geeft toe dat het allemaal erg lang duurt.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Plaats reactie