De pandemie heerst in de breinen

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Stanley
Berichten: 360
Lid geworden op: do jun 12, 2014 6:41 pm

De pandemie heerst in de breinen

Bericht door Stanley »

De pandemie heerst in de breinen,
nergens anders

Door RPML op zaterdag 4 april 2020

Als er één moment is waarop duidelijk wordt dat beeldvorming door de meute wordt geslikt als zoete koek, en de ratio volledig wordt uitgeschakeld is dat wel nu, het Corona-tijdperk. Al jarenlang verzet ik mij tegen beeldvorming door daar harde cijfers en ratio tegenover te stellen. Het lijkt zinloos.

Terwijl gerenommeerde instituten met cijfers aantonen dat de zeespiegel in Nederland al decennia lang gelijkmatig en minimaal stijgt, valt er een foldertje van de postcode-loterij op de mat met de titel ‘Het water komt’. Wat blijft hangen? ‘Het water komt’.
Terwijl de overheid de problemen met de gaswinning in Groningen plots verwart met een klimaatprobleem en zelfs het intredingsrecht in het klimaatplan gebruikt om mensen te dwingen van het gas af te gaan, lijkt er geen mens meer in staat puur rationeel na te kunnen denken. De elektriciteit voor de ‘noodzakelijke’ warmtepomp komt van een gascentrale, roep je dat als deskundige (maar GroenLinks) dan word je door je kameraden kaltgestellt, Nederland moet van het gas af is het mantra.

Als Nederland volledig ontdaan wordt van alle inwoners en industrie voldoen 40 van de 120 ‘Natura-gebieden’ nog altijd niet aan de ‘eisen’. Het RIVM meet rustig stikstofuitstoot, terwijl het gaat om stikstofdepositie, maar daar is nog geen betrouwbare meetapparatuur voor… ondertussen moet iedereen 100 km/h rijden, terwijl het RIVM allang weet dat dit volstrekt zinloos is. Voor de beeldvorming was het goed, want ‘de bouw’ kon weer verder…

En dan nu Corona… vooropgesteld, China heeft JUIST gehandeld, het was een onbekend virus en alleen door een volledige lockdown kun je de mortaliteit meten en vaststellen of ook gezonde mensen eraan overlijden. Op moment X weet je wel wie eraan overleden zijn, maar is het een raadsel hoeveel mensen er op dat moment aan lijden of geleden hebben. Ondertussen gaan beelden van lijken de wereld rond… De mortaliteit wordt uiteindelijk vastgesteld op rond de 1.4%, nauwelijks hoger dan bij een forse griep (jawel, het WHO goochelt met cijfers door van het griepvirus 0,1% te maken) en waarbij voor het overgrote deel ouderen overlijden.

Terug naar Nederland. Tijdens de laatste grote griepepidemie (2017/2018) overleden er 9.444 mensen aan de griep binnen 15 weken (normaal is 9 weken), dat zijn 89 doden PER DAG, 15 weken lang iedere dag opnieuw. Zou het binnen 9 weken zijn gebeurd dan zouden er zelfs 262 doden PER DAG zijn geweest. Stond dat in de kranten? Ja, er stond ‘er heerst een griepgolf’. En als omaatje van 85, die al jaren sukkelde met haar gezondheid, plots de griep kreeg dan verdween ze niet naar de IC-afdeling van een nabijgelegen ziekenhuis, maar overleed ze uiteindelijk thuis aan een longontsteking. Hoeveel GEZONDE mensen zijn overleden aan Corona? NUL! Ja, er overlijdt wel eens een jongere, maar onderliggende gezondheidsproblemen worden daarna pas ontdekt. Net als plotseling overleden wielrenners of voetballers, die leken op het oog ook kerngezond. Ieder jaar weer zijn er wereldwijd 3 tot 5 miljoen ernstig zieken als gevolg van de griep, en ieder jaar overlijden 250- tot 500.000 mensen wereldwijd als gevolg van de griep.

Rutte (voor deze ene keer steun ik hem) zit in een gigantische spagaat. Aan de ene kant weet hij heel goed dat er eigenlijk weinig aan de hand is, aan de andere kant wordt hij overschreeuwd door mensen die de realiteitszin volledig kwijt zijn. Italië met de oudste bewoners van Europa en haar gigantische staatsschuld ging in lockdown, Frankrijk met protesterende gele hesjes volgde snel. Italië met haar 60 miljoen inwoners zou omgerekend bij 917 doden PER DAG gedurende 9 weken een stevige griepepidemie hebben, meer niet. Maar als de omaatjes van 85 plots allemaal naar de IC’s verdwijnen, dan vallen er dientengevolge meer doden omdat het gezondheidssysteem het niet aankan, dat klopt.

En wat doet de ECB? Die koopt met gemeenschapsgeld voor 750 miljard waardeloze obligaties (zelfs Griekse…) op om banken en overheden overeind te houden, wie is hier nu de lachende derde…? Het volk zit te bibberen van de angst en wordt ondertussen beroofd door haar eigen volksvertegenwoordigers, net als met de klimaatgekte, veel effectiever en veel sneller.

Er heerst een pandemie in de breinen van de wereldbevolking, de veroorzaker is beeldvorming door de media en het enige medicijn is realiteitszin, en dat laatste is héél schaars geworden.

Bron
Gebruikersavatar
Hallo Tokyo
Berichten: 385
Lid geworden op: di mar 06, 2012 10:49 am
Locatie: achter de duinen...

Re: De pandemie heerst in de breinen

Bericht door Hallo Tokyo »

Ik lees meestal de bijdragen van RPML met instemming maar ben van mening dat hij in deze de plank volkomen misslaat, de hele wereld staat zo ongeveer ondersteboven en overal worden vrijwel dezelfde maatregelen genomen, en die zouden er dan allemaal naast zitten?
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 8589
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: De pandemie heerst in de breinen

Bericht door sjun »

Misschien is het interessant deze docu even mee te nemen in de eigen overwegingen?
:greeting2:
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
mercator
Berichten: 19323
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: De pandemie heerst in de breinen

Bericht door mercator »

Hallo Tokyo schreef:Ik lees meestal de bijdragen van RPML met instemming maar ben van mening dat hij in deze de plank volkomen misslaat, de hele wereld staat zo ongeveer ondersteboven en overal worden vrijwel dezelfde maatregelen genomen, en die zouden er dan allemaal naast zitten?
Het probleem is dat er in elk land verschillend geregistreerd wordt en we dus nooit zullen weten wat het effect is van die maatregelen. Het zou bijv. kunnen dat het virus idd na een tijdje vanzelf verdwijnt zoals alle griepvarianten en dan hebben onze overheden ons voor niets maanden opgesloten en de hele economie gesloopt.
En dat argument dat we de curve moeten afvlakken om het gezondheidssysteem niet te overbelasten snijdt m.i. geen hout. Zorg dan dat het systeem performanter wordt i.p.v. miljoenen actieven die dan nog nauwelijks risico lopen gedwongen thuis te zetten.
Cancel alle geslachts- en plastische operaties en andere totaal nutteloze ingrepen en behandelingen en zet het personeel en de apparatuur in voor corona bijv., het is maar een idee.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Plaats reactie