Tweede Kamerverkiezingen in maart, en formatie

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85795
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Tweede Kamerverkiezingen in maart, en formatie

Bericht door Ariel »

Ai, concurrentie voor DENK, en voor Sylvana Simons, die ook mee wil meedoen aan de komende Tweede Kamerverkiezingen.
Nida wil volgend jaar meedoen aan landelijke verkiezingen

De politieke partij Nida wil volgend jaar meedoen aan de landelijke verkiezingen. De ledenvergadering van de partij, die zich door de islam laat inspireren, heeft daartoe zondag besloten.

In het najaar van 2019 kreeg het partijbestuur de opdracht van de leden om voorbereidingen te treffen voor deelname aan de landelijke verkiezingen. In januari dit jaar stapte politiek leider Nourdin El Ouali al uit de Rotterdamse gemeenteraad om aan een landelijk partijnetwerk te werken.

In het najaar van 2020 besluiten de leden over het partijprogramma en de kandidatenlijst. Nida is in 2013 in Rotterdam ontstaan en is vertegenwoordigd in de gemeenteraden van Rotterdam (2014), Den Haag (2018) en Almere (2019).

De partij DENK, die net als Nida veel islamitische kiezers trekt, werd de afgelopen tijd geplaagd door interne strubbelingen. Kopstukken Tunahan Kuzu en Farid Azarkan raakten gebrouilleerd met collega-Kamerlid en partijvoorzitter Selçuk Öztürk. De kemphanen begroeven in mei de strijdbijl.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85795
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Verkiezingen 2021

Bericht door Ariel »

Onderschat Nida niet zegt Wierd Duk.

Terugkijken: Nourdin el Ouali en Wierd Duk over de Nederlandse identiteit.

In het radioprogramma de Nieuws BV van BNN/VARA hadden Nourdin el Ouali, leider van de Rotterdamse partij NIDA en Wierd Duk (Algemeen Dagblad, binnenkort Telegraaf) een debat over de Nederlandse identiteit. Duk sprak onder andere over de 'gewone' Nederlander. Maar wie is dat dan en wie is de ongewone Nederlander?

The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Maarten
Berichten: 975
Lid geworden op: di mar 21, 2017 3:00 pm
Locatie: Twente

Re: Verkiezingen 2021

Bericht door Maarten »

Een coalitie van Nida, Denk, Groenlinkds, D66 en PVDA? :shock:
Mahalingam
Berichten: 49120
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Verkiezingen 2021

Bericht door Mahalingam »

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51243
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Verkiezingen 2021

Bericht door Pilgrim »

VANZELFSPREKEND!

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51243
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Verkiezingen 2021

Bericht door Pilgrim »

De laatste verkiezingen

Geplaatst op 13 september 2020

Afbeelding

Geniet er van. Op 17 maart is de allerlaatste keer dat u uw stem vrij kan uitbrengen. Vanaf 2025 kan dat niet meer. Stemmen wel, alleen niet vrij. In Noord-Korea, Venezuela en in China kan er tenslotte ook gestemd worden. Maar enkel op de gewenste kandidaten. Als u nu niet stemt op de PVV, is dat uw voorland. Niet zeggen dat u niet gewaarschuwd was.

Het heeft even geduurd. Veel langer dan de bedoeling was. Eerst kwam die vervelende Fortuyn zeuren dat er een republiek moest komen. Geen probleem, die leggen we gewoon om. De vermoedelijke opdrachtgeefster noemde later toevallig haar paard Volkert. Net zo toevallig als op het moment van de moord een hondenbrigade een straat verderop reed, en een paar ME busjes onderweg waren naar een oefening. Of de ambulance die even toevallig de verkeerde ingang koos, waardoor het lijk al koud was. Maar de wettelijke aanrijdtijd was precies tot op de seconde gehaald (19 minuten en 58 seconden), dus niets aan het handje. Foutjes maken we allemaal.

De dader kreeg toevallig een minimale straf. De moordenaar op een filmregisseur (Theo van Gogh) kreeg levenslang. De moordenaar op de toekomstige premier 18 jaar. Werd onder voorwaarden vervroegd vrij gelaten. Daarna vocht hij al die voorwaarden aan en toevallig verloor justitie alle processen. Toevallig gaat hij nu een luxe villa kopen. Met geld dat hij toevallig in de bak verdiend heeft met fietsen spaken en enveloppen plakken. Allemaal puur toeval. Niks aan de hand, slaapt u gerust verder. De regering (k)waakt!

Het stokje werd direct overgenomen door Wilders. Die zeurt niet om republieken, dus mag hij voorlopig in leven blijven. Twee keer achter elkaar een Volkertje gaat opvallen. Omdat hij constant zeurt over het herstellen van Nederlandse normen en waarden en minder minder minder mohammedaanse moet hij wel beschermd worden. Geen probleem. Dat kost een paar centen, maar houdt hem lekker van de straat. In het parlement mag hij zeuren wat hij wil. Zijn ze aan gewend.

Het werd even lastig met minder minder minder, want die verveel weet niet wat goed voor hem is. En lastig blijft die blonde verschrikking. Zelfs na 6 jaar procederen is hij nog steeds niet failliet en gaat maar door. Hij krijgt vast en zeker geld uit Israël of Rusland (ja, die geruchten worden graag verspreid)! Geen probleem. Als hij echt gevaarlijk wordt, is er een aloude truck. Dan is er opeens een gat in de beveiliging en leggen we hem ook om. Werkte prima bij Johan de Witt, dus waarom nu niet? Wie was toen de vermoedelijke dader? Een voorouder van iemand die paarden Volkert noemt. Allebei hebben ze Koninklijke alibi’s. Want wegens ‘vermoedelijk’ wordt alleen Wilders veroordeeld.

Als u niet gelooft dat het Wilders-proces doorgestoken kaart is, dan verdient u niet beter dan een marxistische regering. Of een kalifaat. U heeft een binaire keuze. Eigenlijk twee binaire keuzes: of u stemt PVV, of niet. Dat is een. Als u niet op de PVV stemt, dat is uw goede recht, dan stemt u ofwel voor het kalifaat, ofwel voor een marxistische coalitie. Dat is twee. Als u op de VVD stemt, dan kunt u net zo goed gelijk op Yasser Feras stemmen. Of op Pipo de CDA Clown. Of de bidlippen van de CU of de SGP. Maakt totaal niets uit. Wees eens eerlijk: is er verschil tussen de VVD, het CDA en D66? Ja? Wat dan, precies?

Heeft Wilders ooit opgeroepen tot moord? Nooit. Heeft Akwasi opgeroepen tot moord? Zo ongeveer elke dag tot op de dag van vandaag. Wordt Wilders vervolgd? Tot z’n laatste adem of cent. Wordt Akwasi vervolgd? Natuurlijk niet.

Want de officier die daar over gaat, is zijn grootste fan. Letterlijk. Ze is metersdiep betrokken bij de anti Zwarte Pieten acties. Sterker nog, het is haar taak binnen die organisaties om dat tuig uit de cel te houden. Officieel. Officier van Justitie Jacobien Vreekamp is een slager die haar eigen vlees keurt. Ze zit in het bestuur van Kick Out Zwarte Piet. Ze was voorzitter van het meldpunt discriminatie van Amsterdam. Partijdiger is niet mogelijk.

Maar dit is Nederland, dus dat is heel gewoon. Komende week zullen er wat vragen over gesteld worden, waarop nietszeggende antwoorden volgen. Het probleem is dan benoemd, dus is het opgelost. Jacobien blijft gewoon officier van justitie.

In een democratisch land zou zo’n officier per direct op non actief gesteld worden, in afwachting van een groot onderzoek. Maakt u zich geen zorgen, Nederland is geen democratisch land. Daar regelen we alles in achterkamertjes. In het onwaarschijnlijke geval dat haar positie onhoudbaar is, neemt Jacobien II haar plaats in. Onwaarschijnlijk? Wat denkt u zelf? Amsterdam is de facto een volksrepubliek. Gelooft u serieus dat een communistische officier ontslagen wordt door de communistische boerkameester? Gelooft u ook in elfjes?

Weet u nog dat Pim Fortuyn zei dat het 5 voor 12 was? Dat was ergens rond 2000. Dat is inmiddels twintig jaar geleden. Het is geen 5 voor 12, maar half vier in de ochtend. Of later zelfs. Als u zo dom bent te geloven dat het nog steeds 5 voor 12 is, moet u eerst leren klok kijken. Vijf voor twaalf duurt geen twintig jaar.

Het vervelende is dat de meeste mensen denken dat ze meer dan genoeg doen als ze op Facebook hun status aanpassen. Of meelopen met een kaarsje in een stille tocht. Helaas. Dat is nooit zo geweest, ook vroeger niet. Het geeft u een fijn gevoel, en het bereikt … niets. U zult eventjes wat moeten doen. Ik weet het, een brief sturen of een gratis email naar bedrijven die Zwarte Pieten boycotten is al te veel moeite voor u.

Ondanks het feit dat het werkt. Dacht u serieus dat linkse actievoerders bij Jansen & Tilanus kopen? Welnee. Ze sturen een gratis email, waarin ze met een boycot dreigen. Niet eens zo gek veel doen dat. Op z’n best 20-50. Dat is al genoeg om Jansen & Tilanus te corrigeren. Of om u, als verkoper bij J & T, ontslagen te krijgen. Als dat teveel moeite voor u is, moet u niet zeuren dat Zwarte Piet gekeeld wordt. U helpt zelf mee.

Wat voor moeite moet u doen? Enkel uw inkopen doen in winkels die Zwarte Piet wel ondersteunen. Dat is alles. Wat kost het u? Een paar euro meer, en iets verder boodschappen doen. Geen vijfhonderd euro meer, maar vijf. Niet gratis laten afleveren (Amazon en AH boycotten Zwarte Piet), maar even naar de winkel op de hoek lopen.

U hoeft niet eens een brief te schrijven. Enkel te stemmen met uw portemonnee. En op 17 maart op de PVV. Als dat teveel moeite is, moet u niet zeuren over de multiculturele samenleving. Dan krijgt u wat u verdient.

Door: H. Numan

Afbeelding

https://ejbron.wordpress.com/2020/09/13 ... kiezingen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51243
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Verkiezingen 2021

Bericht door Pilgrim »

De waarheid is hard...

Afbeelding

Bron: https://eunmask.wordpress.com
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 49120
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Verkiezingen 2021

Bericht door Mahalingam »

De verkiezingen komen eraan en dan gaan politici stemmen binnenharken.
Het is dan weer de tijd van de, laat ik het maar noemen, hyena-politiek.

Voorbeeld 1:
Voorzitter Arib ontstemd: Tweede Kamer is geen Studio Binnenhof


Het was woensdagmiddag een niet mis te verstane uiting van ergernis van Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib aan het adres van FvD-leider Thierry Baudet. In een debat over de Europese top overviel Baudet het CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt met een vraag naar de bekende weg. 'Ik vroeg mij af, is de heer Omtzigt nou voor of tegen de euro?'

Omtzigt gaf nog wel antwoord maar Arib rook onraad: was dit een oprechte bijdrage aan het debat, of een poging van Baudet om een filmpje te maken waarin hij zichzelf via zijn eigen kanalen kon profileren tegenover een directe electorale concurrent?

Aribs argwaan komt niet uit het niets, want het is een fenomeen dat onder haar voorzitterschap een hoge vlucht heeft genomen. Tijdens grote debatten verandert de Tweede Kamer hoe langer hoe meer in Studio Binnenhof waar partijen de livestream van Kamerdebatten gebruiken om hun eigen versies van die debatten te verspreiden. Het recept: een snedige vraag stellen waarop je opponent geen overtuigend antwoord weet te formuleren en dat dan in een kort filmpje gieten en triomfantelijk delen met je volgers.

Indien nodig wordt er geknipt en geplakt. Dan maakt het dus ook niet meer uit of de politieke tegenstander misschien wél een slim antwoord paraat had, want dat gaat er gewoon uit. Zo kan iedereen zichzelf tegenover de eigen fans tot winnaar uitroepen.

Het debat in de zaal knapt er intussen niet van op: Kamerleden zijn nu vaak nog minder dan eerst geïnteresseerd in de antwoorden op hun vragen. Soms volgt er niet eens meer een tweede vraag, omdat de vragensteller al tevreden is teruggekeerd naar zijn of haar bankje.

Aribs wantrouwen bleek terecht, want niet lang na het debat zette FvD Baudets aanval op Omtzigt op YouTube: 'Baudet ontmaskert Omtzigt.' Maar nu was ook Omtzigt ontstemd want een deel van zijn repliek was weggesneden. En een ander deel van zijn optreden in het filmpje was geen antwoord aan Baudet maar aan D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma. Precies wat Omtzigt vreesde, zo had hij al in het debat gezegd: 'Er mag hier prima gefilmd worden, maar er worden stukjes uit geknipt.'

Omtzigt reageerde op Twitter ('Zo knippen is niet ok'), waarna Baudet zijn punt staande hield: het filmpje had toch maar mooi aangetoond dat Omtzigt 'diep is toegewijd aan de EU', precies waar het Baudet om te doen was.

En Arib? Die moet hopen dat haar waarschuwing de Kamer weer even terug brengt in het gareel, al biedt Baudet haar weinig perspectief: ook Aribs opmerking over het filmpje bleek woensdag weggeknipt uit het filmpje.
Voorbeeld 2:
Verbazing over nieuw spotje DENK met voice-over van Geert Wilders

Een tv-spot in de zendtijd van politieke partijen van DENK zorgt voor verbazing op Twitter. In het spotje wordt de stem van Geert Wilders gebruikt als voice-over. Daarbij zijn beelden te zien van politici van DENK die een spandoek ophangen met de tekst 'Nederland is van ons allemaal'.

Het spotje begint met beelden van Nederland met de stem van Geert Wilders daarover heen. De tekst lijkt afkomstig te zijn van een oud tv-spotje van de PVV. "Dit is Nederland. Ons land. Onze cultuur. Onze identiteit", hoor je Wilders zeggen. Linksboven staat wel in beeld 'Dit is géén PVV-campagnespot'.

De beelden tonen Nederlanders met verschillende achtergronden. Ook DENK-politici verschijnen in beeld.
[...]
DENK zegt dat het inderdaad een nieuw spotje is. "We willen gewoon even prikkelen", zegt DENK-leider Azarkan tegen RTL Nieuws.

Geert Wilders laat in een reactie weten. "Ze hebben mijn stem blijkbaar nodig om te scoren. Dat snap ik gelet op de peilingen. Maar mijn ideale Nederland is een Nederland zonder DENK."
https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/politie ... e-partijen
https://www.topics.nl/voorzitter-arib-o ... =brand/vk/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 49120
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Verkiezingen 2021

Bericht door Mahalingam »

Naast de hyena-politiek in de 2-de Kamer hebben we ook de wappie-acties net buiten de 2-de Kamer.
Op weg naar hun werk moeten kamerleden soms over in de weg liggende ekstinksion rebellen heen stappen, met een bocht om sitdown protesterenden te lopen of lastig gevallen te worden door gekkies die zich activitisch-journalistisch gedragen en voortdurend dezelfde vraag roepen in de trant van 'heb je vandaag je vrouw al geslagen? '.

En we zijn nog gezegend met het rare feit dat onze regering niet in de hoofdstad zetelt , dan zou het nog erger zijn met de gekkies.
Afbeelding
Kamervoorzitter Arib wil af van coronademonstranten bij Tweede Kamer
Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib wil dat de demonstraties tegen de coronamaatregelen voor de deur van het regeringsgebouw worden verplaatst. Ze heeft hiervoor schriftelijk een verzoek ingediend bij de burgemeester van Den Haag, zo meldt de NOS.

"Wij begrijpen heel goed dat mensen naar het Binnenhof komen om Kamerleden te ontmoeten, hun mening te verkondigen en zo invloed uit te oefenen op de besluitvorming", stelt Arib. Maar ze ziet helaas ook dat het de laatste tijd uit de hand loopt. "Deze week bijvoorbeeld hebben dinsdag, woensdag en donderdag honderden mensen aanhoudend gedemonstreerd op het Plein. Dat is door veel Kamerleden als zeer intimiderend ervaren", schrijft Arib. "Hoewel veel demonstraties vreedzaam zijn, lijkt dat wel een tendens: steeds meer demonstraties gaan gepaard met geschreeuw richting Kamerleden en soms ook het fysiek aanklampen van Kamerleden."

Verzoek

Arib schrijft tevens dat ze hier op 29 september ook al met burgemeester Van Zanen over heeft gesproken. "Ik verzoek u opnieuw kritisch te kijken naar het aantal demonstraties dat in de directe omgeving van de Tweede Kamer plaatsvindt." De Kamervoorzitter benadrukt uitdrukkelijk dat de burgemeester verantwoordelijk is voor de veiligheid van de omgeving van de Tweede Kamer.

Grondrecht

Een woordvoerder van burgemeester Van Zanen benadrukt dat "demonstreren een grondrecht is". Verder benoemt hij dat er de laatste tijd al is ingegrepen. "Onaangekondigde demonstraties worden verplaatst naar Malieveld of de Koekamp of worden beëindigd. Dat is de afgelopen dagen ook een aantal keer gebeurd."
https://www.nieuwnieuws.nl/5149754/kame ... ede-kamer/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51243
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Verkiezingen 2021

Bericht door Pilgrim »

PVV!... vanzelfsprekend!

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Maarten
Berichten: 975
Lid geworden op: di mar 21, 2017 3:00 pm
Locatie: Twente

Re: Verkiezingen 2021

Bericht door Maarten »

De uitslag staat al vast hé, wederom gaat Rutte verder als premier icon_thumbdown.gif
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85795
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Tweede Kamerverkiezingen in maart

Bericht door Ariel »

Ga ik dat doen? Stemmen per post? Echt niet. :no1: Ik ga gewoon naar een stembureau. Zelfs sneeuw en hagel kunnen mij niet stoppen.
Verkiezingen uitgesmeerd over drie dagen, 70-plussers stemmen per post

De Tweede Kamerverkiezingen in maart worden uitgesmeerd over drie dagen. Ook krijgen 70-plussers vanwege de coronacrisis de mogelijkheid om per post te stemmen. Dat bevestigen Haagse bronnen aan deze site.

De Tweede Kamerverkiezingen zijn officieel op 17 maart volgend jaar. Het kabinet komt met een noodwet om twee dagen eerder al te mogen stemmen. Op 15 en 16 maart kunnen kiezers dan terecht in een paar stembureaus. In kleinere gemeenten zal één stembureau open zijn. Alleen op 17 maart zijn álle stembureaus in Nederland open.

Met de unieke maatregel wil het kabinet ervoor zorgen dat zoveel mogelijk Nederlanders naar de stembus gaan, zonder bang te hoeven zijn om besmet te raken met het coronavirus. In een campagne zal het kabinet erop wijzen dat de opening op 15 en 16 maart vooral is bedoeld voor mensen met een zwakke gezondheid, zodat zij in alle rust kunnen stemmen.

Stemmen per post
Mensen die ouder zijn dan 70 jaar mogen hun stem per post versturen, zodat zij helemaal niet naar een stembureau hoeven te komen. Tot nu toe is stemmen per post alleen toegestaan voor Nederlanders die in het buitenland wonen.

Minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) was begin deze maand niet positief over het eerder openen van stembureaus. ‘Het scenario om kiezers twee dagen in plaats van een dag de tijd te geven om te stemmen, heb ik besproken met de gemeenten’, schreef de minister aan de Kamer. ‘Daaruit is gebleken dat dit scenario redelijkerwijs niet uitvoerbaar is voor gemeenten.’ Daar komt ze nu dus op terug.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Mahalingam
Berichten: 49120
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Tweede Kamerverkiezingen in maart

Bericht door Mahalingam »

Al dat gedoe in de USA over fraude met verkiezingen laat onze ambtenaren niet ongemoeid. De gaan nu ook nadenken over fraudegevoeligheid.
Ik herinner mij dat er een paar verkiezingen terug bij ons heibel was over electronische stemmachines in stemlokalen. Achteraf was er geen controle mogelijk op juistheid. Die apparaten zijn dan ook verdwenen.
Zou de nieuwe digitale opzet die ons te wachten staat wel betrouwbaar en controleerbaar zijn?
Kiesraad past stemtellingsproces aan vanwege kritiek op verkiezingssoftware

De Nederlandse Kiesraad gaat het tellen van stemmen tijdens de Tweede Kamerverkiezingen aanpassen. Dat doet de instantie na een brandbrief van onder andere hoogleraren rondom het gebruik van de Ondersteunende Software Verkiezingen, wat niet veilig zou zijn.

De groep die aan de bel trok heeft zich verenigd in de Stichting Tegen Hackbare Verkiezingen. Het bestuur van die stichting bestaat uit securityconsultant Sijmen Ruwhof, VU-hoogleraar Herbert Bos, en freelance securityontwikkelaar Ron van Workum. De stichting heeft een rapport geschreven waarin het waarschuwt dat de verkiezingssoftware van volgend jaar niet veilig is. De conclusies uit dat rapport worden onderschreven door dertien hoogleraren, waaronder Bart Jacobs van de Radboud Universiteit, Aiko Pras van de Universiteit Twente, en Lokke Moerel van de Universiteit van Tilburg.

De stichting waarschuwt specifiek voor de Ondersteunende Software Verkiezingen, die voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2021 wordt gebruikt. Ook wordt die OSV ingezet voor verschillende lokale verkiezingen rondom gemeentelijke herindelingen later dit jaar. De OSV wordt gebruikt om resultaten op te slaan. Het stemmen zelf gaat nog steeds met potlood en papier, maar de resultaten van lokale stembureaus worden na de telling in die software gezet en doorgestuurd naar de Kiesraad. Van de software wordt een uitdraai gemaakt waar burgemeesters hun handtekeningen op zetten. Daarmee wordt een uitslag definitief.

Met name dat laatste zit de stichting dwars. De Kiesraad zou bijvoorbeeld niet verifiëren of de resultaten van die uitdraai overeen komen met de getelde stemmen, bijvoorbeeld door ze zelf nog eens handmatig na te laten tellen. Dat maakt het gebruik van de software een kwetsbare schakel in de keten, stelt de stichting: "Buitenlandse inlichtingendiensten beschikken over de technische vaardigheden om de uitslag te beïnvloeden door bij de gemeentes in te breken. Daarnaast bestaat altijd de mogelijkheid dat een opportunistische, afgeperste of omgekochte gemeentelijke systeembeheerder eigenhandig en ongezien de software op de optelcomputers aanpast om met de uitslag te frauderen."

De stichting beschrijft in haar rapport verschillende manieren waarop de verkiezingsuitslag zou kunnen worden gemanipuleerd. Dat kan bijvoorbeeld door malware op een systeem te krijgen, of door een hack van buitenlandse inlichtingendiensten. Overigens wordt die kans wel kleiner omdat de computers waar OSV op draait offline worden gebruikt. Dat maakt een hack moeilijker. Desondanks beschrijft de stichting ook situaties waarbij ook die air-gap kan worden overbrugd, bijvoorbeeld door de leverancier aan te vallen of een hardware-implantaat op een computer te krijgen.

Als oplossing raadt de stichting aan dat het makkelijker moet worden om de resultaten uit een stembureau te kunnen verifiëren met de resultaten die in OSV worden gezet. Daar worden al stappen in gezet. De Kiesraad heeft als reactie op het rapport toegezegd dat de uitslagen tijdens de volgende verkiezingen beter controleerbaar zullen zijn. De Kiesraad gaat 'aanvullende handmatige controles' uitvoeren op de resultaten. Ook worden de processen-verbaal, de uitdraaien van OSV, online gezet. Zowel politieke partijen als burgers zouden die resultaten dan moeten kunnen natellen.

De Nederlandse regering besloot vorig jaar nieuwe software te bouwen voor de verkiezingen, nadat OSV onveilig bleek te zijn. De opvolger van OSV had al af moeten zijn, maar de deadline werd eind 2019 uitgesteld. Daarom wordt tijdens de Tweede Kamerverkiezingen alsnog gebruikt van de oude software, maar minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren wilde die wel laten aanpassen. Inmiddels zouden er in OSV geen grote kwetsbaarheden meer zitten, bleek in oktober uit onderzoek. Wel zijn er nog een aantal kleine problemen, zoals het gebruik van admin/admin als standaardcredentials en moeilijk leesbare code.
"moeilijk leesbare code." Wat wil dat zeggen? Dat zelfs softwaredeskundigen geen benul hebben van wat er gebeurt.
Geef ze een miljoentje of wat en over een paar jaar weten ze het wel, na inzet van vele peperdure mankrachtjaren.

https://tweakers.net/nieuws/174366/kies ... tware.html

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51243
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Tweede Kamerverkiezingen in maart

Bericht door Pilgrim »

Nuttige idioten...

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51243
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Tweede Kamerverkiezingen in maart

Bericht door Pilgrim »

Lafaards...

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51243
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Tweede Kamerverkiezingen in maart

Bericht door Pilgrim »

Eén pot (links) nat (uitgezonderd PVV/FvD)

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 49120
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Tweede Kamerverkiezingen in maart

Bericht door Mahalingam »

Onverkozen burgemeesters zitten na te denken over: "kunnen wij kwestbare oudjes wel stembureaux laten bemannen? " Het is voor hun gezondheid beter dat ze niet de hele dag veel mensen ontmoeten in een afgesloten ruimte. Corona heerst !!
Lenferink weert 70-plussers uit Leidse stembureaus, oud-wethouders woedend over leeftijdsdiscriminatie

[...]Lenferink zegt dat de maatregel bedoeld is om de stemmers, maar meer nog de 70-plussers in kwestie, te beschermen. „Bij hen is de kans op een ernstiger verloop van Covid-19 veel groter, en als lid van het stembureau komen zij de hele dag met veel mensen in contact.’’ Hij kan zich voorstellen dat zijn brief als ’bevoogdend’ wordt ervaren, maar vindt dat hij zijn verantwoordelijkheid moet nemen. „Wij willen de risico’s op besmetting voor kiezers en stembureauleden zo laag mogelijk houden.”
[...]Burgemeester Lenferink ontkent dat er sprake is van leeftijdsdiscriminatie. ,,Er wordt aangesloten bij de bepaling van de risicodoelgroep zoals die door het RIVM wordt afgebakend.’’
[...],Het RIVM stelt geen regels vast, maar geeft alleen adviezen’’, ....
https://www.leidschdagblad.nl/cnt/DMF20201122_51255989

Lenferink is PvdA.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 49120
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Tweede Kamerverkiezingen in maart

Bericht door Mahalingam »

Afbeelding
Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 7919
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

Re: Tweede Kamerverkiezingen in maart

Bericht door hans van de mortel »

LEUK!
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED
Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 7919
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

Tweede Kamerverkiezingen in maart

Bericht door hans van de mortel »

GAAT DE DICTATUUR VAN DE SCHIJNDEMOCRATIE WEER ZEGEVIEREN?

De VVD heeft er zin in. Een echte kerel houdt zich aan zijn woord. Het klootjesvolk rekent weer op Rutte en zijn verkiezingsbeloften van vorig seizoen. Nieuwe beloftes worden met hetzelfde vertrouwen tegemoet gezien.

Afbeelding
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51243
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Tweede Kamerverkiezingen in maart

Bericht door Pilgrim »

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85795
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Tweede Kamerverkiezingen in maart

Bericht door Ariel »

Gat op rechts na bonje FvD: ’Grote groep voelt zich niet vertegenwoordigd’

Wie vult het ’gat op rechts’ nu Forum voor Democratie is geïmplodeerd? Een derde van de kiezers houdt zich op in dat gebied, waar nationale tradities én de verzorgingsstaat worden gekoesterd. „Er is niks mis met een nette partij die de zorgen van deze mensen serieus neemt.”

Met pijn in het hart keek Tanya Hoogwerf (45) de afgelopen weken naar de ondergang van de renaissancevloot: de implosie van het Forum voor Democratie. Het gemeenteraadslid voor Leefbaar Rotterdam sympathiseerde met FvD. „Je ziet iets wat voor een heel grote groep mensen heel veelbelovend is uit elkaar spatten en om de verkeerde redenen. Het vertrouwen van burgers in de politiek – wat in deze tijd al zo broos is – is nog verder kapot gemaakt.”

Hoogwerf is bij uitstek een populistisch politicus. Ze is polemisch, schuwt de overdrijving niet, hamert veel en graag op law & order en ze probeert in Rotterdam de belangen te vertegenwoordigen van de ’verweesde burger’, de achterban van haar voorbeeld Pim Fortuyn. „Door het fiasco met Forum ben ik bang dat we die kiezers landelijk definitief kwijt zijn”, zegt ze. „Ik vrees dat die mensen weer thuis gaan zitten en denken ’ik doe niet meer mee’.”

Met de dramatische implosie van Forum voor Democratie ligt er een enorm electoraat braak op rechts. Wie gaat dat gat vullen? Dat en meer in de podcast ’Het land van Wierd Duk’:

Katwijker Sonny Spek (22) is een van die burgers die zich bedrogen voelen door alle troebelen bij het Forum voor Democratie. De jonge politicoloog bouwt aan een serieuze politieke loopbaan: Spek zit voor de lokale partij Durf in de gemeenteraad en hij was actief bij FvD. Met 3430 voorkeursstemmen zorgde hij er mede voor dat Forum veruit de grootste werd in zijn gemeente bij de laatste Provinciale Statenverkiezingen.

Maar Spek besloot, als reactie op een volgens hem ’intimiderend’ optreden van Forum-leider Thierry Baudet jegens een journalist, de partij te verlaten. „De incidenten stapelden zich op en dit was de druppel.” Hij weet niet op welke partij hij bij de landelijke verkiezingen in maart zal stemmen. „Misschien wel blanco, maar zeker niet VVD of CDA.” Wegens het gebrek aan interne democratie is de PVV sowieso niets voor hem.

Wat vertegenwoordigde Forum voor de teleurgestelde aanhang? Spek: „Ik raakte als scholier geïnteresseerd in politiek door het referendum over het associatieverdrag met Oekraïne. Bij Forum, toen nog een denktank, kon ik met mensen afspreken, gesprekken voeren, flyeren. Ik hoorde er een bredere, consistente en conservatieve visie op de samenleving, in een globaliserende wereld met grote migratriestromen. Thierry bood een visie en had een toekomstperspectief. Dat vond ik enorm interessant.”

Uiteindelijk werd Baudets ’wispelturige’ gedrag Sonny Spek te veel. „Ik wil bij een partij horen die wil meeregeren, die de harde macht wil. Ik zat niet te wachten op een maatschappelijk-culturele beweging met speeches van versiercoaches en een wetenschapper die spreekt over het IQ. Ik hoorde Freek Jansen, die zo in opspraak is geraakt, zeggen: ’Met zetels win je geen land’. Dat vond ik persoonlijk alarmerend.”

Sleutel
Forum piekte bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten in 2019, toen de partij met 86 zetels de grootste werd. „Mogelijk waren veel kiezers toen geraakt door Baudets kritiek op de klimaatmaatregelen”, zegt Rudy Andeweg (68), oud-hoogleraar politicologie in Leiden. „Daar sprak hij destijds veel over. Die maatregelen zijn vooral bedreigend voor mensen met een kleine beurs. Hij had die kritiek niet bedoeld als een links geluid, maar nu werd ook bij hem een combinatie zichtbaar van linkse sociaal-economisch opvattingen en cultureel rechtse standpunten.”

Die laatste combinatie, zegt Andeweg, wordt onder politicologen gezien als de sleutel tot een derde van het Nederlandse electoraat. „Daar ligt een enorm potentieel, maar nooit is een partij erin geslaagd dat electoraat in die omvang voor zich te winnen, ook de PVV niet. Ik vertel dit mijn studenten vaak en herinner me een Deense student die reageerde: ’Maar de partij die u schetst, is dus eigenlijk nationalistisch en socialistisch. Zo’n nationaal-socialistische partij hadden we al eens en dat was geen succes’.”

Als je de associaties met het interbellum weet te vermijden, zegt Rudy Andeweg, is er niks mis met een partij die zich druk maakt over de immigratie, over de toenemende macht van Brussel en over onze globaliserende wereld. „Dat is een heel normale situatie. Die kiezers zien zich bedreigd door de gevolgen van globalisering en immigratie. Op de arbeidsmarkt is er de concurrentie van nieuwkomers, banen worden naar lagelonenlanden verplaatst, ze staan op de wachtlijst voor een woning, terwijl statushouders voorrang krijgen. Deze mensen zijn niet per se racistisch, hoewel een aantal dat ongetwijfeld zal zijn. Ze zijn vooral gehecht aan de verzorgingsstaat, die willen ze niet afgebroken zien worden. Ik kan niet zeggen dat ik dat een verwerpelijk gedachtegoed vindt.”

Verwijten van racisme
Opmerkelijk, vindt Andeweg, is dat Baudets Forum sociaal-economisch rechts is en een groot deel van deze ’verweesde burgers’ dus niet bedient. „Je ziet het Asscher proberen met diens ’patriottisch links’, de SP heeft het wel geprobeerd en natuurlijk ook de PVV. Alle politici weten dat daar het gat ligt.”

Die politici weten ook heel goed dat zodra je in het gat van het ’populisme’ duikt, de verwijten van ’nationalisme’ en ’racisme’ je in de media en elders al snel om de oren vliegen. Andeweg: „Dat vind ik ongezond. Als er een nette partij zou zijn, die niet racistisch of antisemitisch is en die dat geluid weet te verwoorden, zou dat voor de kiezers en voor de ontwikkeling van onze democratie heel goed zijn. Nu is er een grote groep die zich niet vertegenwoordigd voelt.”

Opiniepeiler Maurice de Hond (73) onderschrijft de analyse van Rudy Andeweg: „Als er zo’n partij zou komen met een aansprekende politieke leider, die kan inbreken in het electoraat van de VVD – wat Baudet in 2019 deels lukte – dan zou die inderdaad tot een derde van de kiezers kunnen trekken. Forum lukt dit na al het gedoe niet meer en de PVV ook niet. Hoewel Wilders nu op 28 zetels staat, is de PVV niet de partij waarvan je op feestjes zegt dat je erop stemt. Wilders heeft, met z’n anti-islam- en anti-immigratieverhaal, heel duidelijk een eigen electorale positie. Veel mensen zijn het weliswaar eens met zijn standpunten, maar zullen desondanks nooit op de PVV stemmen.”

Code Oranje
Tanya Hoogwerf wil bij de nationale verkiezingen in maart met de nieuwe partij Code Oranje, van de Haagse rouwdouwer Richard de Mos, proberen die burgers een stem te geven. Waarom zou dit nieuwe avontuur wél kunnen slagen?

„Omdat wij het doen voor de mensen, niet voor de partij, niet voor ons eigen belang, maar voor de afspraak die je maakt met de kiezer. Dat zie je ook terug in het feit dat wij mensen van verschillende politieke pluimage op onze lijst hebben.” Waarom geen PVV trouwens? „Omdat ik niet geloof in uitsluitingspolitiek. Wat dat betreft ben ik echt van de school van Fortuyn: betrek diegenen die het begrijpen en kiezen voor de westerse manier van leven erbij en pak diegenen die onze verworvenheden verwerpen en ondermijnen keihard aan.”

Ondanks het recente debacle met Forum ziet Sonny Spek, met het zelfvertrouwen van de jeugd, de toekomst niet al te somber in. „Natuurlijk komen we terug met een goed verhaal op rechts. De verkiezingen in maart moeten we vergeten, die zijn al verloren. De komende tijd moeten we gebruiken om te leren van wat er met de LPF en FvD is gebeurd. Uiteindelijk komt er een fatsoenlijk, behoudend alternatief met een nuchtere partijleider, iemand als Sebastian Kurz in Oostenrijk. Saaier misschien, maar wél beter.”
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51243
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Tweede Kamerverkiezingen in maart

Bericht door Pilgrim »

17 maart 2021...

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 49120
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Tweede Kamerverkiezingen in maart

Bericht door Mahalingam »

Martin Sommer laat zijn gedachten schijnen op hoe de partijen de verkiezingsstrijd ingaan.
Hij verwacht weinig verandering. De 'allen tegen Wilders' alliantie moet in stand blijven. En als het nodig is dan desnoods een 'afspiegelingskabinet' van wel 6 partijen.
Wie zegt er straks nog dat windmolens op subsidie draaien?
Waar gaan de verkiezingen straks over? Ik zat me net af te vragen wat het dominante thema zou worden en welke partij ermee vandoor zou gaan, toen Hugo de Jonge bekendmaakte dat hij stopt als lijsttrekker. Ja, voor De Jonge was het verkiezingsthema corona, omdat hij zijn drukke ministerschap niet kon combineren met het dresseren van zijn partij. Dat die dingen niet samengingen bleek uit de partijroddels in De Telegraaf, en vooral uit de belabberde peilingen. Maar al eerder was er de vraag die je als potentieel CDA-kiezer had kunnen stellen: waarom zou ik op De Jonge stemmen, terwijl het origineel, Mark Rutte, als goedgeluimd politicus annex manager een paar klassen beter is?

Mijn inschatting is dat de verkiezingen niet over corona zullen gaan. Daar is te weinig politiek verschil uit te peuren. Jaren geleden schreven de politicologen Andeweg en Thomassen al dat verkiezingen niet meer over de toekomst en een project gaan, maar over het verleden. Verkiezingen zijn afrekeningen geworden, vandaar de angst voor ‘gedoe’ bij politieke partijen.
Spoiler! :

Om die reden zal Sigrid Kaag donderdag met het klamme zweet zijn wakker geworden. Een MeToo-affaire zo dichtbij de lijsttrekker die zich vooral op haar vrouw-zijn beroept, is een nachtmerrie. Met Kaag dacht D66 goud in handen te hebben, maar ze blinkt vooral uit in wereldvreemde uitspraken. Deze week twitterde ze over haar dilemma als student, namelijk de keuze tussen Oxford en Cambridge. Ze spoort elke vrouw aan ook zo’n soort beslissing te nemen. D66 gaat vermoedelijk niet de premier leveren voor het volgende kabinet.

Ook andere partijen vrezen de afrekening. GroenLinks heeft zich duchtig verslikt in de nummer 9 op de lijst, Kauthar Bouchallikht. Haar betrokkenheid bij de Moslimbroeders kan ze nog ontkennen. Maar foto’s liegen niet, bijvoorbeeld die van zwaar gesluierde vrouwen, onder wie Bouchallikht, zorgvuldig afgescheiden van een stel bebaarde mannen. En dan de afbeelding met haar onder een spandoek waarop de Israëlische vlag prijkt naast het hakenkruis. Bouchallikht geeft denkelijk over een paar weken haar plaats op, waarbij ze luidkeels zal wijzen op de schandelijke discriminatie en islamofobie die ze heeft ontmoet.

Waar gaan straks de linkse stemmen naartoe? Ook niet naar Lodewijk Asscher, als ik Maurice de Hond erbij haal. Hij is goed in het debat, hoopte met een ouderwets links programma de weglopers van vier jaar geleden terug te vinden. Het ziet er nog niet naar uit. Het verleden kleeft hem aan. Asscher had het geluk dat zijn verhoor door de commissie die het toeslagendrama onderzocht, samenviel met het spektakel van de instorting van Baudet. Maar hij kan lastig terugdraaien dat hij minister was in het bezuinigingskabinet-Rutte II. Daar komt bij, zoals een partijgenoot opmerkte, dat Asscher met een zilveren lepel in zijn mond is geboren en te weinig rondsjouwt in rood jasje.

Als ik GroenLinks, SP, PvdA, D66 en de Dieren bij elkaar optel, komt links bij De Hond niet verder dan 52 zetels. Dat is dramatisch, als je bedenkt dat de PvdA van Den Uyl in 1977 in zijn eentje 53 zetels had. Het alles verslindende monster heet Mark Rutte. Hij maakt nog altijd weinig fouten en krijgt vanzelf de premiersbonus. Liberaal was hij al. Daarna werd hij links, getuige zijn uitspraak dat hij geen probleem heeft met het feit dat Nederland een diep socialistisch land is. Onlangs strekte hij zijn begerige vingers uit naar de christendemocratie, toen hij een preek hield en daar verried dat het geloof hem ‘enorme kracht’ gaf. Zoals Rijk de Gooyer ooit alle Duitsers speelde, heeft Rutte nu alle opvattingen. Zijn VVD is de ultieme catchall party. Iedereen mag meedoen.

Catchall parties krioelen allemaal in het centrum, op jacht naar dezelfde kiezer. Het zit er dik in dat het huidige vierpartijenkabinet straks zijn meerderheid kwijtraakt. Dan mag Asscher aanschuiven en wordt het nog drukker in het midden. Straks zijn we terug bij wat vroeger in de gemeenten het afspiegelingscollege heette; iedere denominatie mocht meebesturen. In die tijd vulden de kiezers het vakje van hun geloof in. Dat was dus vóór de emancipatie, toen de burger zelf ook is gaan meepraten. Het afspiegelingscollege was een bestuur dat het beste wist wat goed voor u was.

In die sfeer zijn we terug, met alleen Wilders buiten de boot. Wilders gruwt van de consensusdemocratie die wordt belichaamd door Rutte. Hij vindt Rutte een allesverkoper, een ‘genderneutrale politicus’. Dat is niet complimenteus maar er zit wel wat in. Rutte heeft een hekel aan visie. Minder positief verwoord waait zijn jasje zoals de wind waait. Zijn windmolenscepsis heeft hij verruild voor ‘Parijs halen’; en zijn euroscepsis voor ‘steun aan getroffen landen’.

Wie weet, is het allemaal reuze verstandig, maar het is toch vooral deprimerend omdat er kennelijk niets meer te kiezen valt. Bij de VVD is van de herkenbare ideeën alleen het harde immigratiestandpunt nog over. Arjen Lubach sprak in dat verband van ‘PVV-corvee’, dat loopt tot de verkiezingen waarna de VVD zich ook op dit onderwerp voegt naar het onvermijdelijke.

Wilders maakt zich met zijn steenharde oppositie in de Haagse verhoudingen onmogelijk. Het neemt niet weg dat hij sinds de deconfiture van Baudet op 27 zetels staat: evenveel als CDA en Partij van de Arbeid bij elkaar. Aan ontevreden Nederlanders ontbreekt het niet. Is er straks nog een politicus in het midden die durft te zeggen dat windmolens op subsidie draaien? Ik bespeur rondom Wopke Hoekstra nu al een opgewonden verwachting.
https://www.volkskrant.nl/columns-opini ... ~bfbecefa/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85795
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Tweede Kamerverkiezingen in maart

Bericht door Ariel »

De stand van zaken nu.

VVD, CDA en PVV: 78 zetels.

VVD, CDA, D66, CU: 69 zetels:

Afbeelding
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Plaats reactie