Kabinet gevallen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 89717
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: We hebben een regering.

Bericht door Ariel »

Afbeelding
Spoiler! :
Waar we in uitblinken moet gekoesterd worden

Zorg, energie, onderwijs, wonen, stikstof, asielimmigratie, landbouw; geen maatschappelijk thema lijkt een vorm van nood of crisis bespaard te blijven. Guus Berkhout vindt dat de democratie faalt en het hoog tijd is voor een herstelkabinet van praktische bestuurders.

„Nederland is een welvarend land geworden door te excelleren in een groot aantal sectoren. Die excellentie was gebaseerd op een goedopgeleide werkvloer. Ik noem de vakmensen in ons openbaar vervoer dat alom geroemd werd om zijn stiptheid en comfort. Ik noem ook de ingenieurs in onze energiesector die 24/7 betaalbare, betrouwbare en schone energie leverden. En ik noem vooral ook onze agrarische sector, die wereldwijd als schoolvoorbeeld wordt gezien hoe intensief te boeren op een steeds duurzamere manier. En zo kan ik wel doorgaan. Nederland was een land om apetrots op te zijn. Hoe kon het in zo’n korte tijd zo misgaan?

Ik val maar gelijk met de deur in huis. Ons land wordt al vele jaren geregeerd door bewindslieden die geen flauw benul meer hebben van hun portefeuille. Ze zijn door hun onkunde een dankbare prooi voor militante groepen en sluwe lobbyisten. Daardoor worden onzinnige regels en wetten gemaakt die de plank volledig misslaan. In plaats van problemen op te lossen, worden er crises gecreëerd. In de overheid van nu is het motto: ’Verboden om na te denken, we werken uitsluitend met protocollen en afvinklijsten’. En die top-downprotocollen komen steeds meer van fanatieke alarmisten en naïeve ecologen.

Nederland is een klein en vol land. Het is worstelen met de ruimte. We willen ruimte voor woningen, voor kantoren en fabrieken, voor spoor- en verkeerswegen, voor land- en tuinbouw, voor stadsparken en natuurgebieden, enzovoort. Dat vraagt meer dan ooit competentie over het duurzaam maximaliseren van opbrengsten per km2.

Echte oorzaken
Kijk naar de watersnoodcrisis van vorig jaar (Limburg, Ardennen, Eifel). Dat was geen klimaatprobleem, maar het gevolg van incompetentie. Ontbossing, kanalisering, asfaltering en steeds meer zonneweiden waren de echte oorzaken. Het water kon niet in de bodem komen en zorgde voor pijlsnelle stijging en supersnelle waterstromen. Met de rommel die meegenomen werd was de schade enorm. Het Brusselse plan voor meer houtkap maakt het alleen maar erger.

Kijk ook naar de energiecrisis. Dat is niet de schuld van de Oekraïneoorlog, maar wederom van incompetent bestuur dat verbood te investeren in fossiel. Windturbines en zonnepanelen zijn niet alleen peperdure en onvoorspelbare energieleveranciers, ze vragen ook om heel, heel veel ruimte. Dus totaal ongeschikt voor ons land. En dan die onzinnige stikstofcrisis. Als boeren niet meer mogen excelleren met hoge opbrengsten per hectare, is er meer land nodig voor dezelfde opbrengst. Waarom moet onze innovatieve landbouw wijken voor kunstmatige natuur op kunstmatige stukjes arme grond?

Herstelkabinet
Als de stem van het volk niet meer doorklinkt in regering en parlement, faalt de democratie. We hebben een herstelkabinet nodig met praktische bewindslieden, die de inhoud van hun portefeuille door en door kennen en die geen speelbal zijn van doorgestoken adviescommissies (die weten welke uitkomst er verwacht wordt), commerciële onderzoekbureaus (die al schrijvend denken aan een vervolgopdracht) en sluwe lobbyisten (die azen op de grote subsidiepotten). Het blijkt dat er excellente bestuurders beschikbaar zijn, die voor een beperkte tijd naar het Binnenhof willen komen om ons land weer terug te geven aan ondernemers, boeren en beroepsgroepen. Hoe eerder, hoe beter.”

Guus Berkhout is geofysicus
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 89717
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: We hebben een regering.

Bericht door Ariel »

Premier Rutte belooft deze zomer met boeren te gaan praten: ’Ik denk dat het goed komt’

Premier Mark Rutte gaat de komende tijd in gesprek met boeren in het land. Hij verwacht dat het ’goed komt’ met de onrust in de agrarische wereld over de stikstofplannen van het kabinet. Ook houdt hij vast aan de aanstelling van Johan Remkes als bemiddelaar tussen het kabinet en boeren.

Bij zijn vrijdagse persconferentie meldt Rutte dat hij deze zomer langs gaat bij boerenbedrijven. „Ik snap de enorme grote zorgen die er leven bij boeren”, zegt hij. „Daar gaan we mee aan de slag. Ik zal binnenkort ook zelf zichtbaar zijn op plekken om met mensen in gesprek te gaan.”

Ook zijn collega’s in het kabinet – landbouwminister Henk Staghouwer en stikstofminister Christianne van der Wal – gaan de komende tijd in gesprek met boeren. Die twee hebben te maken met fikse bedreigingen aan hun adres. Zo kreeg Van der Wal meerdere keren bezoek aan huis van gefrustreerde boeren.

Rutte hoopt met de aanstelling van VVD-coryfee Johan Remkes als ’gespreksleider’ dat de gemoederen tot bedaren komen. Toch hebben veel boerenorganisaties – waaronder LTO – aangegeven niets te voelen voor een gesprek met Remkes, die wordt gezien als de architect van de stikstofplannen van dit kabinet.

Desondanks denkt de VVD-premier dat het allemaal wel op z’n pootjes terecht komt. „Het zijn allemaal verstandige organisaties, wij zijn verstandig, met z’n allen zijn we verstandig. Ik denk dat het goed komt.”
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 89717
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: We hebben een regering.

Bericht door Ariel »

De kloof naar de afgrond: Rutte IV raakt steeds meer onthecht van dagelijkse leven

Rutte IV zou een kabinet worden met nieuw elan, met een overheid die naast in plaats van tegenover de burger zou staan. Na een klein half jaar is het in Den Haag de ene na de andere crisis die de klok slaat. Het rumoer neemt toe, maar in de Trêveszaal lijkt de onrust in de samenleving nauwelijks door te dringen. Een beschouwing over de kloof tussen de tekentafel van de coalitie en de keukentafel.

Afgelopen dinsdagochtend laat minister Sigrid Kaag (Financiën) van zich horen in een bericht op Twitter. Het kabinet wil Oekraïne 200 miljoen euro lenen. „Met de lening draagt Nederland bij aan het financieren van de dagelijkse uitgaven”, vermeldt de tweet.

Hevige inflatie
Zes uur later zit ze in het kabinetsvak van de Tweede Kamer voor het debat over de voorjaarsnota. Daar vertelt premier Mark Rutte de volksvertegenwoordiging dat de regering niet van plan is om de middeninkomens dit jaar nog verder te compenseren voor de hevige inflatie, bovenop wat eerder al is afgesproken is. Het gaat om ruim vier miljoen mensen. Alleen de allerlaagste inkomens krijgen nog wat toegeschoven. Voor de rest van de bevolking lukt dat niet.

De oppositie reageert laaiend. Als er geld nodig is voor KLM, Europa of coronasteun is het binnen een mum van tijd geregeld. Maar steun voor het huishoudboekje van de eigen bevolking nu de prijzen maar blijven stijgen? Ho maar.

Het past in een patroon van kabinetsbeslissingen die onthechting suggereren van het leven van alledag. Zo verraste minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting) vorige maand met de mededeling dat gemeenten voorrang moeten geven aan statushouders bij het toewijzen van woningen, terwijl de eigen bevolking op de wachtlijst wordt geparkeerd. Ook zijn besluit om mensen vanaf 2025 verplicht een warmtepomp te laten aanschaffen bij een kapotte cv-ketel wekte beroering. Zo’n ding is duur en lang niet iedereen kan op subsidie rekenen om zo’n overstap te betalen, zeker in deze tijd. Ook in het kabinet ziet een collega dat de ’energieke’ De Jonge ’niet goed is in doseren’.

Op andere terreinen worden Nederlanders eveneens geconfronteerd met de gevolgen die schuil gaan achter de ambitieuze passages uit het regeerakkoord. De boeren weten er alles van.

Angst
Sinds minister Christianne van der Wal (Stikstof en Natuur) met een rammelend landschapskaartje suggereerde dat agrariërs massaal moeten stoppen met hun onderneming, is de boot aan. Haar collega Henk Staghouwer (Landbouw) verzuimde om met plannen te komen om perspectief te bieden aan de boerensector, waardoor angst, onzekerheid en woede zich meester hebben gemaakt van de boerenstand.

Om de gemoederen tot bedaren te brengen is Johan Remkes gevraagd om als ’gespreksleider’ te fungeren. Bemiddelen mag hij niet, dat zou volgens het kabinet suggereren dat er van de stikstofreductie-doelen die de coalitie in het regeerakkoord opschreef nog wat valt af te wijken. En ook de kabinetskeuze voor de VVD-coryfee is niet voor niets; in stikstofrapporten pleitte juist hij voor hard ingrijpen in de stikstofdepositie, met onvermijdelijke harde gevolgen voor agrariërs. Een echt oor voor de zorgen van boeren lijkt zo te ontbreken.

Enige scepsis richting de overheid hoeft niet te verrassen. De afgelopen jaren zagen Nederlanders hun landgenoten door Groningse aardbevingen en de toeslagaffaire in de knel komen. De vraag dringt zich op wie de volgende groep burgers zal zijn die zijn leven door de overheid sterk bepaald ziet en niet of nauwelijks wordt geholpen op het moment dat het tegenzit.

Kritiek
Zelfs de relatief populaire minister Ernst Kuipers (Volksgezondheid) oogstte kritiek. Hij suggereerde dat burgers en bedrijven het zelf maar moesten zien te rooien bij een nieuwe opleving van het coronavirus. Maar burgers merkten in coronatijd juist dat de overheid vaak te laat in actie kwam om de volksgezondheid goed te beschermen.

Intussen dendert de trein met kabinetsbesluiten die echt impact hebben op het leven van mensen door, naar verluidt omdat ministers vrezen dat er volgend jaar na een slechte uitslag voor de coalitie bij de Statenverkiezingen nog maar weinig door de senaat komt.

Door personeelstekorten dreigt de ouderenzorg te worden verschraald en de vierdaagse lesweek is een serieuze optie. De plannen voor rekeningrijden worden nu al opgetuigd, door minister Harbers (Infrastructuur), wiens VVD tot voor kort het tegenovergestelde nastreefde. Die bewindsman besluit ook dat Schiphol moet krimpen, het staatseigendom waar Nederlanders uren in de rij moeten staan, maar waar de liberaal niet meer aan doet dan te zeggen dat hij het ’heel erg vindt’ voor reizigers. Oftewel: zoek het maar uit.

De Haagse onthechting van het dagelijks leven etaleerde zich de voorbije maand ook bij uitspraken van de in Den Haag weinig geprezen minister van Sociale Zaken, Karien van Gennip. De bewindsvrouw opperde dat probleemjongeren uit de Franse banlieues (buitenwijken) maar naar Nederland moesten worden gehaald om hier arbeidstekorten op te lossen. De surrealistische denkrichting leverde haar zelfs in haar eigen partij totaal onbegrip op, waarna ze het idee snel inslikte.

„We werken aan een overheid die betrouwbaar, dienstbaar, dichtbij en rechtvaardig is”, schreven VVD, D66, CDA en CU in hun regeerakkoord. De bedoeling was dat het allesbepalende coalitieoverleg geschrapt zou worden, dat de regeringspartijen zich dualistisch zouden opstellen ten opzichte van het kabinet en dat in de ministerraad meer politiek-ideologische discussies zouden plaatsvinden. De ziende blindheid van Rutte II en Rutte III voor misstanden als de toeslagaffaire mocht nooit meer gebeuren.

Onheilspellend
Maar wie zijn oor onder bewindspersonen te luisteren legt, hoort onheilspellend geklaag over een vastgelopen landsbestuur. De 29 bewindspersonen die het kabinet rijk is, zouden zich nadrukkelijker op het signaleren en oplossen van problemen moeten focussen. In werkelijkheid maakt het grote kabinet de besluitvorming alleen maar stroperiger.

Er zijn zoveel bewindspersonen dat er voortdurend van alles afgestemd moet worden, wat tijd en energie kost. Intussen voelen ministers en staatssecretarissen zich opgejaagd omdat ze door de lange formatie van 2021 slechts drie jaar hebben om de ambitieuze plannen uit het regeerakkoord door te voeren.

Plannen
Uit het oog lijkt verloren dat, waar de coalitie in een paar maanden allerlei plannen voor Nederland smeedde, de bevolking van nut en noodzaak niet automatisch overtuigd werd. Laat staan dat mensen hun leven erop kunnen aanpassen.

Daarbij komt dat het kabinet zich geconfronteerd ziet met een internationale crisis vanwege de Russische oorlog in Oekraïne. Minister Kajsa Ollongren (Defensie) stuurt de toch al krappe defensie-inboedel zonder aarzeling naar Kiev, vicepremier Wopke Hoekstra is als minister van Buitenlandse Zaken zo veel weg dat hij de boerenzorgen in zijn partij lijkt te missen en premier Mark Rutte tekent voor EU-lidmaatschappen dat het een lieve lust is.

De kabinetskoers wordt opgehangen aan het argument dat de Russische president Poetin gestopt moet worden en veiligheid in Europa op het spel staat. Dat de dadendrang op internationaal niveau ook nationaal grote gevolgen heeft voor zaken als de portemonnee, immigratie en volkshuisvesting lijkt bijzaak.

Meerdere bewindslieden geven dan ook toe dat het van een fundamenteel gesprek over de koers van het land en de draagkracht onder de bevolking eigenlijk zelden komt in de ministerraad. In aanloop naar de presentatie van de stikstofplannen is naar verluidt ook nauwelijks discussie over de haalbaarheid ervan gevoerd in de Trêveszaal, want ’het moest nu eenmaal van de rechter’.

Premier Rutte zet net als in zijn vorige kabinetten er intussen nog steeds op in om discussies en conflicten in kleiner ministerieel verband, de zogenaamde onderraden, in de kiem te smoren. Onenigheid over een te nemen besluit gaat in de ministerraad al helemaal nooit tussen partijgenoten. „Wie iemand van zijn eigen partij aanspreekt wordt beschouwd als deloyaal”, erkent een bewindspersoon.

Rond het Binnenhof wordt Rutte IV omschreven als ’een zwakke ploeg’. „Ministers lijken er zelf ook rekening mee te houden dat ze de rit niet zullen uitzitten”, klinkt in regeringskringen. In dat kader wordt ook op het risico van een ’perfecte storm’ gewezen: een opeenstapeling van crises waaronder de coalitie uiteindelijk bezwijkt.

Dat besef was deze week voor het eerst ook in het openbaar waar te nemen bij regeringspartijen. GL-voorman Jesse Klaver was zo kwaad over het kabinetsantwoord om dit jaar niet nog meer extra geld uit te trekken voor de middeninkomens, dat hij verklaarde deze zomer niet in te zullen stemmen met een aanpassing van de begroting Sociale Zaken. Daarin stonden maatregelen vermeld zoals het uitbreiden van het ouderschapsverlof, iets wat GL juist steunt.

Goed nieuws
Tot nu toe ging de coalitie ervan uit dat veel oppositiepartijen begrotingen niet zouden wegstemmen, omdat ze vaak ook allerlei maatregelen bevatten die goed nieuws voor burgers betekenen. Maar aan die tijd komt een einde, zei Klaver, wiens partij doorslaggevend kan zijn voor parlementaire steun van kabinetsplannen in de senaat.

Het leidde tot boze interrupties van coalitie-Kamerleden. Alsof ze zich realiseerden dat de kloof tussen de Haagse tekentafel en de keukentafel in het land, weleens een afgrond kan worden.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 89717
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: We hebben een regering.

Bericht door Ariel »

Afbeelding
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Mahalingam
Berichten: 52151
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: We hebben een regering.

Bericht door Mahalingam »

Wat gebeurt er als een gemeente een verplichte wettelijke taak niet uitvoert met steun van bevolking en gemeenteraad?
Kabinet werkt aan plan om gemeenten te verplichten tot asielopvang

Het kabinet wil nog voor het eind van het jaar een wet doorvoeren waarmee gemeenten kunnen worden gedwongen tot asielopvang. De wet moet dan vanaf januari 2023 ingezet kunnen worden om opvanglocaties te creëren. Eric van der Burg, VVD-staatssecretaris voor Asiel, wil het zo mogelijk maken om asielzoekers gelijker over Nederland te verspreiden. Er zijn volgens hem heel veel gemeenten die bijspringen in de asielcrisis, maar ook veel die niet genoeg doen. Hij verzekert de Kamer dat er niet gelijk 344 azc’s bij hoeven te komen, en zegt dat gemeenten ook op andere manieren kunnen helpen.

Er moet volgens Van der Burg ook een ”regierol” komen voor de provinciebesturen. Die moeten kunnen overleggen met de gemeenten over de opvang. Het kabinet heeft vandaag overleg over de plannen, en maakt hier later meer over bekend. Het voorstel is de zoveelste poging van de regering om greep te krijgen op de asielcrisis. Omdat de politiek niets kan/wil/mag doen aan de instroom van asielzoekers, zitten de opvangcentra al maanden vol. Er komt nu een tweede aanmeldcentrum in Bant, in de Noordoostpolder, om Ter Apel te helpen met achtergrond controles en medische keuringen.
https://tpo.nl/2022/07/08/kabinet-werkt ... ielopvang/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 7918
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

We hebben een falende fascistische discriminerende draaimolen regering.

Bericht door hans van de mortel »

Afbeelding

Het postfascisme in Nederland - of we het nu leuk vinden of niet - staat al 12 jaren lang garant voor politieke schandalen, politieke corruptie, politieke list en bedrog. En dit alles onder leiding van een gekozen gek.

U dient zich slechts deze waarheid voor de geest te halen:

De echte gekken herkent men niet.

Afbeelding

Duidelijk herkenbaar voor de trouwe oplettende waarnemer: Rutte is al héél lang het spoor bijster. Sterker nog, deze veel pratende niestzeggende kwezelaar lulde twaalf jaren uit zijn nek en dat is nu precies wat de 'big shots' in Europa verwachten van een man met een kermisdiploma op zak waarmee hij minister-president van Nederland kon worden dankzij een domme onnadenkende zich op Rutte afrukkende meerderheid in de Bananenrepubliek Nederland.

Volk van Nederland, bekeert u, staat op en roept: "Mark, oprutte!"
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED
Boudewijn Atsma

Re: We hebben een falende fascistische discriminerende draaimolen regering.

Bericht door Boudewijn Atsma »

hans van de mortel schreef:
do jul 14, 2022 4:19 pm
waarmee hij minister-president van Nederland kon worden dankzij een domme onnadenkende zich op Rutte afrukkende meerderheid in de Bananenrepubliek Nederland.
Ik begrijp dat u de meerderheid van het Nederlandse volk niet in staat acht zijn leider te kiezen.

Hoe lossen we dat op, meneer van de Mortel?
Mahalingam
Berichten: 52151
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: We hebben een regering.

Bericht door Mahalingam »

Als ik er even tussen mag komen?

In vele landen die als 'democratisch' te boek staan worden voor het volk presidentsverkiezingen gehouden. Zoals in het Lichtend Baken van de Democratie de USA.
Wij hebben een systeem waarin na achterkamertjes overleg als een duvel uit het doostje een baas tevoorschijn plopt. Net zoals in Engeland dus zoals we nu kunnen zien.
Of bij een pausverkiezing in Het Vaticaan.

Onze regenten achten in meerderheid het domme volk niet in staat om de juiste persoon uit hun kliek te kiezen. Dat doe ze dus maar zelf.

En een andere beperking die ons is opgelegd is: de baas dient lid te zijn van een politieke partij.
Ooit dook duikbootkapiteit De Jonge op als premer maar om dat te kunnen zijn diende hij eerst lid van het CDA te worden.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 89717
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: We hebben een regering.

Bericht door Ariel »

Omtzigt en Van der Plas willen dat Kamer terugkeert van reces voor een stikstofdebat

Een deel van de oppositie wil dat de Tweede Kamer in augustus terugkeert van het zomerreces voor een debat over stikstof. Kamerleden Pieter Omtzigt en Caroline van der Plas (BBB) eisen opheldering over ambtelijke berekeningen waarin staat dat de stikstofaanpak van het kabinet goedkoper, efficiënter en minder streng kan.

De debataanvraag door Omtzigt en Van der Plas wordt gesteund door oppositiepartijen PVV, SP, JA21, SGP en de fractie Van Haga. Als ook een coalitiepartij groen licht geeft, keert de Kamer in de week van 15 augustus terug van reces om over de stikstofaanpak te debatteren.

Aanleiding voor de debataanvraag zijn 260 pagina’s aan documenten die het ministerie van Financiën vorige week openbaar heeft gemaakt. De stukken leggen een langlopend conflict over de stikstofaanpak bloot tussen Financiën en het ministerie van Landbouw. Als het aan Financiën ligt, worden alleen boeren uitgekocht die veel stikstof uitstoten in de buurt van natuurgebieden.

Dat is een goedkopere aanpak dan waar het kabinet nu voor heeft gekozen: de coalitie trekt ruim 24 miljard euro uit om boeren in het hele land uit te kopen – met zo min mogelijk dwang – of hun bedrijven te innoveren zodat ze minder stikstof uitstoten. Het kabinet reserveert daarbij ook geld om boeren perspectief te bieden, bijvoorbeeld door subsidies voor natuurbeheer te geven. Dit is de voorkeursaanpak van het ministerie van Landbouw, en dus van de coalitie.

Maar volgens Financiën leidt die aanpak ertoe dat 11.200 boerenbedrijven moeten stoppen en nog eens 17.600 veehouders (van de 40.000 tot 50.000 boeren in Nederland) hun veestapel fors zullen moeten inkrimpen, met een derde tot bijna de helft. Bij de ’Financiën-aanpak’ merken minder boeren de gevolgen: dan moeten wel 11.200 boeren stoppen, maar hoeven slechts 200 veehouders in te krimpen. „Waarom kreeg de Kamer deze berekeningen niet?”, wil Kamerlid Omtzigt weten.

Hij en Van der Plas vragen zich ook af de stikstofdoelen voor de veehouderij niet veel te streng zijn. Het kabinet wil dat de landbouw de uitstoot tot 2030 met 39 kiloton verlaagt. Maar volgens ambtenaren van Financiën kunnen de natuurdoelen ook worden gehaald met 30 kiloton reductie. Het kabinet lijkt bewust ’hoog in te zetten’, om de doelen later eventueel nog naar beneden bij te stellen. Volgens de ambtenaren van Financiën is 24 miljard euro niet genoeg om de huidige aanpak van de grond te krijgen.

Saillant is dat minister Sigrid Kaag (Financiën) begin deze maand nog tegen De Telegraaf zei dat zij niet op de hoogte was van berekeningen waaruit zou blijken dat boeren hun stikstofuitstoot mogelijk minder hoeven te verlagen dan gedacht. Maar de geopenbaarde stukken van vorige week tonen aan dat de berekeningen zelfs werden besproken in overleggen met ambtenaren en bewindspersonen van andere ministeries.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 89717
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: We hebben een regering.

Bericht door Ariel »

Kritiek op ’vakantiekabinet’ tijdens escalerende protesten: ’Dit is slappe hap’

Terwijl premier Rutte en al zijn vicepremiers vakantie vieren in het buitenland, lopen de boerenprotesten verder uit de klauwen. Minister Bruins Slot (Binnenlandse Zaken) vervangt Rutte, maar zij laat niet van zich horen. Ondertussen vestigt het ’vakantiekabinet’ alle hoop op onderhandelaar Remkes.

Vanaf zijn vakantieadres probeert premier Mark Rutte de boerenprotesten te bezweren. Terwijl actievoerders koelkasten en pallets in brand steken op en langs de snelwegen, belt Rutte donderdag met de baas van boerenorganisatie LTO. De premier vraagt of hij tóch binnenkort om tafel wil met Remkes, die is benoemd tot gespreksleider tussen boeren en kabinet. Als Rutte toezegt dat er in die gesprekken ’geen taboes’ zijn, stemt LTO toe.

Maar de kans dat het boerengeweld daarmee uitdooft, is klein. Radicale boerenclubs zijn nog steeds woedend over de stikstofplannen van het kabinet en vinden het maar niets dat VVD-coryfee Johan Remkes is opgetrommeld om de boel te sussen. Daarmee lijkt de ernstige overlast op en rond de snelwegen voorlopig niet voorbij.

„Ik vind dat het kabinet moet terugkomen van reces”, zegt BBB-leider Caroline van der Plas. Zij maakte donderdag bekend een stap terug te doen vanwege doodsbedreigingen aan haar adres. Die bedreigingen komen uit de hoek van mensen die woest zijn over de boerenacties. Voorlopig annuleert Van der Plas al haar mediaoptredens en werkbezoeken.

„Vóór het reces vroeg ik al een debat aan over de uit de hand lopende protesten en de sluimerende onrust in de samenleving”, zegt Van der Plas. „Iedereen lachte me weg. Maar ik was bang dat het deze zomer tot een uitbarsting zou komen.” Ook Kamerlid Liane den Haan wil dat het kabinet direct terugkeert: „Dit is slappe hap”, zegt ze.

Kaag
D66-fractievoorzitter Jan Paternotte vraagt het kabinet om ’ons veilig te houden en een harde lijn te trekken’. „Laten we echt stoppen dit ’demonstreren’ te noemen, dit is terroriseren”, meldt hij op Twitter. Maar of dat ook betekent dat de eigen D66-vicepremier Sigrid Kaag terug moet komen van haar vakantie, laat hij in het midden.

Rutte en ministers Dilan Yeşilgöz (Justitie), Henk Staghouwer (Landbouw) en Christianne van der Wal (Stikstof) roepen boeren via Twitter op om te stoppen met de harde acties. „Wat ons verder brengt, is het in gesprek komen met elkaar”, schrijft Staghouwer. „Ik weet dat er boeren zijn die dat graag willen. Die ruimte is er de komende weken bij Remkes aan tafel. Laten we elkaar daar weer vinden.”

Het is de vraag of die boodschap aankomt, terwijl alle betrokken ministers over de grens zijn. De Rijksvoorlichtingsdienst laat weten dat minister Hanke Bruins Slot (Binnenlandse Zaken) deze week de eerste vervanger is van Rutte. Zij moet optreden bij calamiteiten. „Ze is in het land en waar nodig betrokken en aan het werk”, laat haar woordvoerder weten. Ook volgende week is de top van het kabinet nog in het buitenland: dan is minister Franc Weerwind (Rechtsbescherming) aangesteld als tijdelijke vervanger van Rutte.

Dat een groot aantal ministers op hetzelfde moment vakantie viert, is niet zonder risico. Zo stond in augustus 1990 minister Koos Andriessen (Economische Zaken) er alleen voor. Hij moest namens het kabinet reageren op de inval van Irak in Koeweit. Dat deed hij nogal terughoudend, wat leidde tot woedende reacties in de Tweede Kamer.
Mark Rutte is toch bereid om zonder voorwaarden aan tafel te schuiven bij boerenorganisaties om te spreken over de uit de hand lopende stikstofcrisis. Volgende week vindt het eerste gesprek plaats met daarbij in elk geval landbouworganisatie LTO Nederland.

,,Vandaag heeft minister-president Mark Rutte mij opgebeld”, stelt LTO-voorzitter Sjaak van der Tak. ,,Premier Rutte heeft mij toegezegd dat er ook voor het kabinet geen taboes zijn.” Dat is bevestigd door het ministerie van Landbouw. Eerder deze week kreeg LTO al een uitnodiging van bemiddelaar Johan Remkes, maar toen was onduidelijk of ook het strenge tijdsdoel van 2030 en de maatregelen uit het stikstofbeleid, zoals opkoop en onteigening, bespreekbaar zijn.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 17464
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

We hebben een zelf gekozen dictatuur.

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Afbeelding

𝗢𝗢𝗞 𝗠𝗔𝗥𝗞 𝗥𝗨𝗧𝗧𝗘 𝗜𝗦 𝗡𝗨, 𝗡𝗘𝗧 𝗭𝗢𝗔𝗟𝗦 𝗔𝗗𝗢𝗟𝗙 𝗛𝗜𝗧𝗟𝗘𝗥 𝗗𝗘𝗦𝗧𝗜𝗝𝗗𝗦, 𝟭𝟮 𝗝𝗔𝗥𝗘𝗡 𝗔𝗔𝗡 𝗗𝗘 𝗠𝗔𝗖𝗛𝗧
.

In 1933 komt Hitler aan de macht en verandert hij Duitsland in een dictatuur. Op welke manier wist Rutte zijn tegenstanders uit te schakelen en een soort dictatuurstaat te creëren? Door middel van zijn charme offensief waar vooral vrouwen voor bezweken en hem, ondanks al zijn leugens, list, bedrog - Hitler loog in die twaalf jaren van zijn dictatuurschap beduidend minder dan Rutte - op hem bleven stemmen. Hitler presteerde honderdmaal beter dan Rutte! Daar werd hij voor bewonderd in zijn eerste jaren aan de macht. Hij had nooit oorlog moeten voeren zoals Rutte cum suis ook hebben gedaan door van het Ministerie van Defensie een Ministerie van Oorlog te maken. Denk aan al die bombardementen met dodelijke afloop op onschuldige burgers in Afghanistan, Irak en ga zo maar door. Het bewind van Rutte kenmerkt zich door een hypocrisie die zijn weerga in de geschiedenis niet kent.

Nederland zou zich mogen schamen voor het grootste stuk onbenul aller tijden. 𝗪𝗮𝗮𝗿 𝗺𝗼𝗲𝘁 𝗱𝗮𝘁 𝗻𝗮𝗮𝗿 𝘁𝗼𝗲 𝗺𝗲𝘁 𝗼𝗻𝘇𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗮𝘃𝗶𝗻𝗴?
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben ontoerekeningsvatbaar gelovig atheïst wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 89717
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: We hebben een regering.

Bericht door Ariel »

Mr. Frank Visser ziet gelijkenissen met begin Franse Revolutie: ‘Nederlanders zien dat de overheid aan alle kanten faalt’

Mr. Frank Visser ziet Nederland in een situatie terechtkomen die vergelijkbaar is met het moment vlak vóór de Franse Revolutie, zegt hij bij WNL In de Kantine op NPO Radio 1. “Toen grote delen van de bevolking het gezag niet meer accepteerden,” verklaart hij zich nader. Echte onrechtvaardigheid en beleefde onrechtvaardigheid verzamelen zich en vormen gezamenlijk een giftige cocktail, die in de woorden van mr. Visser, ervoor kunnen zorgen dat “de boel ontploft”.

In 1848 – het Revolutiejaar in Europa – heeft Nederland het gered, memoreert hij. “Doordat de Staat toegaf en we een echte constitutionele monarchie werden.”

Bemiddeling
Volgens mr. Visser zijn de boerenprotesten slechts een onderdeel van de algehele onvrede onder een groot deel van de bevolking. Eerst moet dat goed in kaart worden gebracht, zonder taboes, stelt hij voor. “Daarna kun je denken aan bemiddeling van verschillende belangen.”

De enige oplossing is dat al die belangen in aanmerking worden genomen, waarbij beide partijen bereid moeten zijn om toe te geven, aldus de bekende televisierechter, die gespecialiseerd is in burenconflicten. “Dus wanneer het uitgangspunt is: wij zijn de regering en hebben een democratisch mandaat, en u heeft maar te doen wat wij zeggen, heeft bemiddeling geen enkele zin.” Hij vindt dat de overheid te veel de wil oplegt aan de boerenbevolking en andere delen van de bevolking.

Wat het zo explosief maakt, vervolgt Visser, is dat we niet te maken hebben met een overheid die het zo geweldig goed doet. “De mensen in het land zien dat de overheid aan alle kanten faalt, en de grote problemen van deze tijd niet kan oplossen.” Dan ben je al sneller geneigd om niet te buigen voor het machtswoord, besluit hij.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 89717
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: We hebben een regering.

Bericht door Ariel »

De kostbare klimaatluchtfietserij van het kabinet Rutte IV

Hoe bakfietssocialisme onze welvaart kapot maakt

Johannes Vervloed

Titelfoto bij artikel De kostbare klimaatluchtfietserij van het kabinet Rutte IV Johannes vervloed opiniezFoto:
Het is de klimaatdroom van Rutte IV: Nederland moet volledig op de schop. De landbouw moet plaatsmaken voor ‘natuur’, iedereen moet op de fiets of met het OV, Schiphol en Rotterdam worden afgeschaald en de CO2-uitstotende industrie moet verduurzamen of verdwijnen. In 2050 moet het ‘bakfietssocialisme’ van Rutte IV zijn gerealiseerd. Zover is het echter nog niet. De Provinciale Statenverkiezingen van volgend jaar kunnen roet in het eten gooien en de steven van Vadertje Staat bijtijds wenden, schrijft Johannes Vervloed.

Het afschaffen van centraal gestuurde ruimtelijke ordening door Rutte I was een vergissing. Het heeft geleid tot chaos. De provincies en gemeenten zijn niet bij machte gebleken om de door lobbycratie gedreven projecten te beteugelen. Sterker nog, ze werkten er vaak zelfs aan mee. De verrommeling van Nederland was het resultaat. Aldus de visie van het door D66-opvattingen gedomineerde kabinet Rutte IV.

De oplossing van het kabinet is simpel: de centrale overheid moet de regie weer in eigen handen nemen. De noodzakelijke wetgeving is al in de maak, de inmiddels uiterst omstreden Omgevingswet. Deze wet regelt de fysieke leefomgeving in al z’n aspecten: milieu, water, natuur en met name ruimtelijke ordening. Het is de bedoeling dat de Omgevingswet die de overheid enorme bevoegdheden toekent begin volgend jaar in werking treedt.

Iedereen op de fiets
De bouw van woningen moet worden opgevoerd volgens de Actieagenda Wonen die begin 2021 door de woningbouwsector is opgesteld en grotendeels is overgenomen in het coalitieakkoord van het kabinet Rutte IV. Tot 2030 moeten er 1 miljoen woningen worden gebouwd, voor tweederde deel bestaande uit betaalbare huur- en koopwoningen. Deze extra woningen zijn noodzakelijk om de bevolkingsgroei – vrijwel geheel veroorzaakt door de nieuwe nieuwe Nederlanders – te huisvesten. De woningen moeten vooral op hoger gelegen gebied worden gebouwd, want het kabinet houdt rekening met een stijging van de zeespiegel. Parkeerplaatsen bij de woningen zijn niet langer nodig. In het nieuwe Nederland gaat iedereen op de fiets en voor langere afstanden met het openbaar vervoer.

Krimp landbouw en veeteelt
De vervuilende intensieve landbouw en veeteelt moeten vanwege stikstof en kunstmest verdwijnen, te beginnen met een halvering van de veestapel. We gaan sowieso vegetarisch dan wel veganistisch eten, dus de dieronvriendelijke bio-industrie kan afgeschaft. De glastuinbouw moet overstappen op duurzame energie of verdwijnen. Goedkoop gas wordt niet langer geleverd; fossiele brandstof behoort in z’n algemeenheid tot het verleden.

Duurzaamheidsvirus
Nederland distributieland zal eveneens tot het verleden behoren. Schiphol krijgt alleen nog een regionale functie, de hub-functie van ons land en het internationale netwerk (passagiers en vracht) ten spijt. De Rotterdamse haven wordt afgeschaald. Alleen duurzaam vervoer en overslag worden nog toegestaan.

De vervuilende (CO2-uitstotende) industrie wordt het ondernemen met een torenhoge energierekening en onhaalbare CO2-reductie eisen onmogelijk gemaakt. Veel bedrijven worden de facto naar het buitenland verbannen. De grootste “niet-belastingbetalende” multinationals zijn al vertrokken (Shell, Unilever) en de rest zal volgen, met Tata Steel als eerste in het vizier. Clusters van nieuwe economische activiteit zullen worden gecreëerd. Alleen hoogwaardige, kennisintensieve, klimaatneutrale en circulaire economische activiteiten worden nog getolereerd.

De steden worden omgevormd tot hoogbouw met parken. Benzine- en dieselauto’s worden verboden. Men fietst, maakt gebruik van de elektrische deelauto of gebruikt het openbaar vervoer. Voilá, ons perspectief van een klimaatneutrale Silicon Valley aan de Noordzee.

Hoe realistisch is dit sterk door D66 ingekleurde toekomstscenario van Rutte IV? Wel, ik voorzie een paar probleempjes.

Nieuw verdienmodel?
Een duurzaam Nederland klinkt mooi, maar hoe verdienen we ‘ons dagelijks brood’, wat wordt het nieuwe verdienmodel van Nederland? De veeteelt, land- en glastuinbouwsector, die elk jaar vele deviezen binnenbrengen, zal sterk worden ingekrompen. De petrochemische en maakindustrie zal grotendeels verdwijnen en/of naar het buitenland verhuizen en de distributiesector zal beperkt worden tot binnenlands vervoer. Tezamen zijn deze drie sectoren goed voor de helft van het BBP, het Bruto Binnenlands Product van Nederland.

Vult de hoogwaardige kennisintensieve economische activiteit het gat dat zij achterlaten? Ik waag dit te betwijfelen. We hebben weliswaar de brainport in Eindhoven, met ASML als het succesvolle paradepaardje van de kenniscluster. Maar de bijdrage aan het BBP van Nederland bedroeg in 2016 (laatst beschikbare cijfers) een bescheiden vijf procent. Dat zal inmiddels een paar procent zijn gestegen, maar niet substantieel meer. Het zal een hele toer worden deze bijdrage te vertienvoudigen, want dat zal nodig zijn om het genoemde gat te dichten.

Enorme uitgaven
Bovendien zijn we er dan nog niet. Het nieuwe duurzame Nederland kent kosten die er nu nog niet of nauwelijks zijn. Alleen al de aanpassing van het hoogspanningsnet om de toenemende zonne- en windenergieproductie te kunnen accommoderen vergt een investering van tientallen miljarden euro’s. Het uitkopen van de boeren wordt thans begroot op 25 miljard, maar zal zonder twijfel veel duurder uitvallen.

De beoogde uitbreiding van het openbaar vervoersnet is evenmin gratis en hetzelfde geldt voor de inrichting van de kennisclusters. Een aspect dat in het regeerakkoord van Rutte IV weggemoffeld wordt, is de derving van belastinginkomen. Alleen al het wegvallen van de belasting op auto’s (benzine, diesel en wegenbelasting) kost de schatkist een slordige 21 miljard per jaar.

Last but not least gaan de kosten voor de EU omhoog. Nederland gaat zwaar betalen voor de komende transferunie.

Maakbare samenleving
De allerbelangrijkste reden waarom dit scenario gedoemd is te mislukken is echter niet het kostenplaatje, met minder inkomsten en meer uitgaven. Het is het planningsmodel. Een land ombouwen op een centraal gestuurde wijze is eerder geprobeerd. Geen van die pogingen (Sovjet-Unie, Cuba, Noord-Korea en laatstelijk Venezuela) was succesvol. Het bracht slechts armoede, inperking van individuele vrijheid en mensonwaardige dwangmaatregelen.

We zien het thans reeds met het woningbouwplan van het kabinet. De maakbare samenleving is een illusie. De overheid kan (bij)sturen, maar op zeer beperkte wijze. Zodra de overheid op de stoel van de ondernemer en de burger gaat zitten, gaat het fout. De geschiedenis heeft dit uit en te na bewezen.

NGO-Walhalla
En behalve de onvermijdelijke mislukking met alle nefaste gevolgen vandien betekent centrale sturing ook nog eens ‘juridisering’ van beleid. De aanstaande Omgevingswet is een duidelijk voorbeeld. Als er bij een voorgenomen bouwproject ook maar één aspect niet in overeenstemming is met de (zeer) gedetailleerde regels van de duurzame leefomgeving, kan een ‘benadeelde’ (iedereen in principe) naar de rechter stappen. Eindeloze procedures – die in de huidige situatie al een eeuwigheid duren – zijn het gevolg. Het wordt een walhalla voor advocaten en NGO’s als Urgenda, Milieudefensie en MOB, de club van Vollenbroek.

Luchtfietserij
Kortom, de droom van Rutte IV is luchtfietserij en zal slechts leiden tot een verarming van ons land. Een voorproefje hebben we onlangs gezien in Sri Lanka. De in dat land belangrijke landbouwsector werd de duimschroeven aangedraaid en gedwongen tot biologische productie. Kunstmest en gewasbeschermingsmiddelen werden verboden. Het resultaat? Hongersnood, inflatie en een failliet land. Dat willen we Nederland toch besparen?

Omslag
Gelukkig is de stemming in Nederland omgeslagen. Het vertrouwen in de door D66 gedomineerde Rutte IV-regering is tot een historisch dieptepunt gezakt. Van de 78 zetels bij de laatste Tweede Kamerverkiezingen heeft de coalitie nog maar 47 (virtuele) zetels over.

Met de opkomst van nieuwe partijen als BBB en JA21 en het vertrek van Pieter Omtzigt bij het CDA is het politieke landschap danig veranderd. Als de trend in de peilingen doorzet – en met de desastreuze klimaat- en stikstofplannen van het kabinet ligt dat voor de hand – gaat de coalitie met de Provinciale Statenverkiezingen en in de daarop volgende verkiezing voor de Eerste Kamer zoveel zetels verliezen, dat een deadlock ontstaat. De coalitie zal geen enkele wetgeving meer door de Eerste Kamer krijgen. Het zal de opmaat kunnen zijn voor vervroegde Tweede Kamerverkiezingen. Het betekent hopelijk dat het gevaarlijke luchtfietserij-scenario van Rutte IV nog op tijd zal kunnen worden afgewend.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 89717
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: We hebben een regering.

Bericht door Ariel »

Kamerleden Caroline van der Plas (BoerBurgerBeweging) en Pieter Omtzigt willen weten welke garanties er zijn dat de natuur zich herstelt als veehouderijen stoppen. In 26 nieuwe Kamervragen aan minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof) willen ze ook weten hoeveel veehouderijen in Natura 2000-gebieden moeten stoppen om te voldoen aan de door het kabinet gewenste stikstofreductie van 95 procent.

„Kunt u een overzicht geven dat het causale verband aantoont tussen de in het verleden specifiek opgekochte veehouderijbedrijven en natuurherstel in nabijgelegen natuurgebieden”, is een van de vragen van de Kamerleden aan de minister.

Naast het aantal veehouderijen dat zou moeten stoppen, willen beide Kamerleden ook de omvang van deze bedrijven weten. De minister moet daarbij tevens in kaart brengen of deze bedrijven nu neveninkomsten hebben uit zaken als een boerencamping, bed and breakfast of een boerenwinkel.

De Kamerleden willen inzicht in het aantal mensen dat direct of indirect wordt getroffen als een veehouder zijn bedrijf beëindigt. Het gaat dan niet alleen om de veehouder en eventuele werknemers, maar ook om toeleveranciers en afnemers. Beiden willen weten hoeveel arbeidsplaatsen er komen te vervallen als de kabinetsplannen worden uitgevoerd.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 17464
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

We hebben een regering die ons naar de afgrond leidt.

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Afbeelding

Afbeelding

Bron: Wereldbevoling


Voordat ik het vergeet,

Er zijn veel te veel (domme) mensen op deze aarde.

Nederland is bereid de kroon te spannen. Het lijkt mij sterk dat in 2023 Nederland niet het dichts bevolkte (kut)landje op aarde zal zijn. Dankzij de steeds dommer wordende massa in Nederland die volhoudt het lachende 'sorry' gezicht van Rutte te interpreteren als zaligmakend voor een verzekerde goede toekomst. Hoe dom kan de mens zijn? Door zijn eigen domheid als maatstaf te nemen bij de keuze voor zijn stemgedrag.

Nederland huisvest evenveel varkens als mensen, waar niemand last van heeft. En toch kwamen en komen mohammedanen (vies woord voor moslims) massaal naar Nederland. Hoe zit dit dan? Nadenken! Hersenen gebruiken! Het gaat die lui om maar één ding: het Nederlandse paspoort.

Als er één tweedehands plagiaat- en nepreligie bekend staat om haar parasietengedrag, dan is het wel de Arabische heidense woestijnsekte die voortgekomen is uit de gedachte dat de digitale vaste huisvriend van de historische vieze smerige pedofiele neuker, sadist en roverhoofdman Mohammed, annex liefhebber van aanvalsoorlogen, en andersdenkenden de kop afhakken, zich op de maan bevond. Vandaar het begrip voor Allah die als maangod werd vereerd door het Arabische analfabetenvolk onder leiding van analfabeet Mohammed.

Neerkijken en het verachten van onze cultuur en beschaving met net zoveel varkens als mensen. waaronder ruim een miljoen mohammedanen (vies woord voor moslims) kan slechts tot één conclusie leiden:

Mohammedanen (vies woord voor moslims) zijn de hedendaagse parasieten op onze kenniseconomie en beschaving. In islamitisch Somalië is het afsnijden van de clitoris een absolute voorwaarde om een goede moslim te zijn.

U heeft er geen last van? En ervaart het kopvoddengedrag van voornamelijk Marokkaanse schaamhaar gevoelige vrouwen niet als propaganda en verering voor de historische eersteklas viespeuk, veelneuker-sadist van jonge maagdelijke meisjes?

Dan maakt u onderdeel uit van de almaar dommer wordende mens die het voeren van de krokodil beschouwt als redmiddel om als laatste opgegeten te worden.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben ontoerekeningsvatbaar gelovig atheïst wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 89717
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: We hebben een regering.

Bericht door Ariel »

Lijst Omtzigt zou 24 zetels halen en BBB verliest dan 8 van de huidige 19.
VVD verliest dan 2 en komt dan op 19 uit.

Mensen beseffen niet als je op Lijst Omtzigt stemt, net zo goed op CDA of VVD kan stemmen. Omtzigt stemt bijna altijd met de coalitie mee.

24 zetels voor iemand die vóór immigratie èn de de EU is. :nietverstaan:

Afbeelding
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 7662
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: We hebben een regering.

Bericht door Ali Yas »

Ariel schreef:
zo aug 07, 2022 2:19 pm
24 zetels voor iemand die vóór immigratie èn de de EU is. :nietverstaan:
Mensen denken blijkbaar dat stemmen op Omtzigt een tegenstem betekent. Helaas zijn Nederlandse stemmers niet al te slim.
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 17464
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

We hebben een regering die corrupt is en discriminiseert.

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Afbeelding

𝗜𝗡 𝗠𝗘𝗫𝗜𝗖𝗢 𝗩𝗘𝗥𝗗𝗪𝗜𝗝𝗡𝗘𝗡 𝗘𝗟𝗞𝗘 𝗗𝗔𝗚 𝟮𝟱 𝗠𝗘𝗡𝗦𝗘𝗡 𝗩𝗢𝗢𝗥 𝗚𝗢𝗗𝗦 𝗢𝗚𝗘𝗡


In Mexico staan meer dan 100.000 personen opgegeven als vermist. Elke dag verdwijnen in dat corrupte land 25 personen van elke leeftijd. Wie alsnog teruggevonden wordt, is meestal dood. Er heerst absolute straffeloosheid.

Iedereen is daar Rooms-Katholiek. Ook de misdadigers. Een eersteklas smerige kutreligie maakt daar samen met de overheid en de misdaad de dienst uit: De Heilige Drie-eenheid zogezegd.

Je pleegt een misdaad, ook wel zonde genoemd, gaat vervolgens naar een kerk – het stikt daar van de kerken - wacht tot je aan de beurt bent voor de biechtstoel, om vervolgens aan de dienstdoende knecht van God je zonde op te biechten. Met een aantal nooit te registreren gebeden zoals het ‘𝘖𝘯𝘻𝘦 𝘓𝘪𝘦𝘷𝘦 𝘝𝘢𝘥𝘦𝘳 𝘥𝘪𝘦 𝘪𝘯 𝘥𝘦 𝘩𝘦𝘮𝘦𝘭 𝘻𝘪𝘫𝘵' . . . , of het andere succesnummer ‘𝘞𝘦𝘦𝘴 𝘨𝘦𝘨𝘳𝘰𝘦𝘵 𝘔𝘢𝘳𝘪𝘢, 𝘷𝘰𝘭 𝘷𝘢𝘯 𝘨𝘦𝘯𝘢𝘥𝘦. 𝘋𝘦 𝘏𝘦𝘦𝘳 𝘪𝘴 𝘮𝘦𝘵 𝘜 . . .’ Het aantal gebeden dat gericht moet worden tot overleden personen, dient onhoorbaar in de kerk opgezegd te worden en hangt af van de willekeur van het grondpersoneel van God. Rest de vraag of de doden wel luisteren.

𝗗𝗲 𝗺𝗲𝗻𝘀𝗵𝗲𝗶𝗱 𝗶𝘀 𝘃𝗮𝗻 𝗹𝗼𝘁𝗷𝗲 𝗴𝗲𝘁𝗶𝗸𝘁 𝗲𝗻 𝗱𝗲𝘂𝗴𝘁 𝘀𝗼𝘄𝗶𝗲𝘀𝗼 𝗻𝗶𝗲𝘁. Neem Nederland; daar is de grootste leugenachtige homolul aller tijden, al 12 jaren aan de macht, dankzij het oplettende vermogen van de massa die gaat voor Mark Rutte.

En alle Mexicanen, inclusief criminelen, mogen vrijelijk naar Nederland komen. Mag maar voor drie maanden, maar daar trekt geen crimineel zich wat van aan. En hoe zit het dan met een nette Cubaan? Ah! Dat arme volk bevindt zich op een eiland en heeft een visum nodig om naar Nederland te komen voor een bezoekje aan dit kutland. En dat visum wordt niet verstrekt. Behalve als iemand garant staat in Nederland dat de persoon in kwestie ook weer terugkeert naar Cuba binnen drie maanden. Dus wie geen vrienden of familie hier heeft is gedwongen daar te blijven. Miami is dichtbij en daar zijn vele Cubanen blij. Het is hen gelukt daar te komen, te werken en geld verdienen. Anderen zijn verdronken op weg daar naar toe of door de haaien opgevreten: 𝙀𝙡 𝙈𝙤𝙣𝙙𝙤 𝘾𝙖𝙣𝙚 (hondenwereld) - (aanrader op YouTube).

De vieze vuile gore hypocriete kanker politici ontnemen in commissie de Cubaan om politiek asiel aan te vragen. Hahaha! Men kan de ambassade in Havana binnengaan, als dat al lukt. Maar de asielaanvraag wordt afgewezen. Die is alleen bedoeld voor mohammedaanse (vies woord voor moslims) parasieten op onze kenniseconomie en beschaving. En niet te vergeten Oekraïners die geen vrede willen, maar graag sterven voor die andere lul: Zelensky.

𝗛𝗲𝘁 𝗶𝗻 𝘀𝗻𝗲𝗹𝘁𝗿𝗲𝗶𝗻𝘃𝗮𝗮𝗿𝘁 𝗻𝗮𝗮𝗿 𝗱𝗲 𝗮𝗳𝗴𝗿𝗼𝗻𝗱 𝗱𝗲𝗻𝗱𝗲𝗿𝗲𝗻𝗱𝗲 𝗸𝗼𝗻𝘁𝗻𝗲𝘂𝗸𝗲𝗿𝘀𝗹𝗮𝗻𝗱 𝗼𝗻𝗱𝗲𝗿 𝗹𝗲𝗶𝗱𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝗹𝗮𝗰𝗵𝗲𝗻𝗱𝗲 𝗿𝗼𝘁𝘀𝗺𝗼𝗲𝗹 𝗥𝘂𝘁𝘁𝗲, 𝗱𝗶𝘀𝗰𝗿𝗶𝗺𝗶𝗻𝗲𝗲𝗿𝘁, 𝗹𝗶𝗲𝗴𝘁 𝗲𝗻 𝗯𝗲𝗹𝗮𝘇𝗲𝗿𝘁 𝗱𝗲 𝗯𝗼𝗲𝗹 𝗶𝗻 𝗼𝗽𝘁𝗶𝗺𝗮 𝗳𝗼𝗿𝗺𝗮.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben ontoerekeningsvatbaar gelovig atheïst wegens gebrek aan de vrije wil.
Mahalingam
Berichten: 52151
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: We hebben een regering.

Bericht door Mahalingam »

Het zag er evnen naar uitdat op1 september een zegenrijke stilte zou vallen op de Nederlandse FM kanalen. Niet wegens falen van de techniek maar wegens falen van de bureaucratie.
Er moest weer eens een rechter aan te pas komen om misstanden te verhelpen.
Een motie van de Kamer ten voordele van de 'gevestigde media' werd door de rechter buiten werking gesteld.
Kabinet laat radiofrequenties toch veilen na uitspraak rechter

Radio In september 2023 worden de FM-frequenties opnieuw verdeeld. Eerder wilde de Tweede Kamer ze verlengen tot 2025.

Vóór september 2023 komt er een veiling voor de radiofrequenties, zodat de frequenties op die datum opnieuw verdeeld kunnen worden. Dat schrijft minister Micky Adriaansens (Economische Zaken en Klimaat, VVD) dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer. Haar voorganger, toenmalig staatssecretaris Mona Keijzer, wilde de veiling drie jaar uitstellen, maar de rechter zette daar vorige maand een streep door. De huidige verdeling blijft tot volgend jaar nog in stand.

In 2020 zeiden de radiozenders dat ze het financieel moeilijk zouden krijgen als de frequenties opnieuw werden verdeeld. Hun reclame-inkomsten liepen toen terug vanwege de coronacrisis. De zenders hadden leningen afgesloten om het hoofd boven water te houden, schreef het Parool, en konden die misschien niet afbetalen als ze hun frequentie kwijt zouden raken. De Tweede Kamer nam daarop een motie aan om de veiling uit te stellen.

KINK, een nieuwe radiozender voor alternatieve muziek, was het daar niet mee eens. De zender zou door het besluit immers nog drie jaar moeten wachten tot hij kon meedoen op een FM-frequentie. De rechtbank van Rotterdam gaf KINK vorige maand gelijk, onder andere omdat er al „duidelijke aanwijzingen” zijn dat het financieel weer beter gaat met de radiostations. Bovendien is de huidige frequentieverdeling sinds 2003 al twee keer verlengd.

Micky Adriaansens sluit zich in haar brief aan de Tweede Kamer aan bij de rechterlijke uitspraak, die ze „goed gemotiveerd” vindt. Ze verlengt de frequenties alsnog met een jaar om te voorkomen dat er radiostilte ontstaat zodra de vergunningen in september verlopen.
https://www.nrc.nl/nieuws/2022/08/09/ka ... r-a4138532
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 52151
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: We hebben een regering.

Bericht door Mahalingam »

Ik krijg bericht dat de fractieleiders van de regeringspartijen morgen samenkomen vanwege de inflatie. (boodschappen 20% duurder en zo)
Nu is het morgen tropisch warm dus dat gaat een grote smeerboel worden want allemaal hebben ze boter op hun hoofd.

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 89717
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: We hebben een regering.

Bericht door Ariel »

Bezorgde Nederlanders: met denktank terug naar midden

Door WIERD DUK

Stikstofcrisis, energiecrisis, immigratiecrisis, torenhoge inflatie, een gepolariseerde samenleving die steeds verder op drift raakt – en nergens een begin van een oplossing te bespeuren. Een aantal bezorgde burgers sloeg de handen ineen en richtte De Nieuwe Denktank (DND) op.

„Nederland wordt niet bestuurd”, zegt Henriëtte van Hedel (42), juriste en secretaris van DND. Neem de stikstofcrisis: „Er bestaat een beleidswerkelijkheid op basis van modellen, die losstaat van de échte werkelijkheid.”

„En er is geen leiderschap”, voegt fondsenwerver Robert Kamphuis (40) toe, die in het Europees Parlement en de Tweede Kamer werkte voor het CDA. „Waar is Rutte? Deze crisis zou chefsache moeten zijn.”

Gezond verstand
Ze zitten met z’n vijven rond de tafel en de ideeën en analyses duikelen over elkaar heen. Wat ze willen met DND? Nieuwe inhoud geven aan het politieke midden, dat de afgelopen jaren is geïmplodeerd. DND pleit voor de terugkeer van het gezond verstand, voor nuchterheid, gematigdheid en vooral voor die oude CDA-kernwaarde: gemeenschapszin.

Voorzitter Marinus den Hartogh (37), geoloog: „Wat je ziet is dat het politieke midden niet meer aansluit bij het brede maatschappelijke midden, waar heel veel mensen nog gedeelde waarden en normen hebben. Van daaruit willen wij met beleidsalternatieven komen.”

Den Hartogh, afkomstig uit een boerengezin in de provincie Groningen: „Die aanpak is nu enorm eenzijdig en gebaseerd op het model van de depositiewaarden, terwijl wat je wilt is dat er brede afwegingen worden gemaakt, tussen enerzijds natuurbehoud en een schone leefomgeving en aan de andere kant het belang van voedselzekerheid, bloeiende gemeenschappen en economische activiteit. Acht procent van de Nederlandse economie is landbouwgerelateerd, dat moet je allemaal met elkaar in balans brengen. Daar is de politiek voor.”

Keukentafels
De politieke- en beleidselite zit gevangen in een fuik, zegt directeur a.i. Bart-Jan Heine (39), in het dagelijks leven docent bestuurskunde.

„Waar gaan de gesprekken over aan de keukentafels? Over bestaans- en inkomenszekerheid, de kwaliteit van het onderwijs en de zorg, de betaalbaarheid van levensmiddelen. Ik werk in het onderwijs, daar bestaat een gigantisch probleem: een kwart van de 15-jarigen is functioneel analfabeet, wat betekent dat je geen gebruiksaanwijzingen kunt lezen en begrijpen. Maar wat staat er centraal? Het aantal diversity officers op de onderwijsinstellingen.”

De kabinetten-Rutte rollen een progressief-liberale ’D66-agenda’ uit over Nederland, zeggen de DND’ers, die hoogopgeleide, internationaal georiënteerde welstandigen ten goede komt, maar waarin nauwelijks oog is voor de noden van de doorsnee burger; met als risico dat na een deel van de onderklasse ook de middenklasse deels politiek afhaakt, zoals beschreven in de recente Atlas van Afgehaakt Nederland van sociaal-geograaf Josse de Voogd en historicus René Cuperus.

Uit dat onderzoek blijkt dat VVD- en D66-kiezers, die in het algemeen tevreden zijn over hun eigen leven en over de koers van Nederland, ver afstaan van de rest van de bevolking. Maar deze groep bepaalt wél grotendeels het landelijk beleid.

"Aanpak stikstof nu enorm eenzijdig"
Penningmeester Thom Broersen (30): „ De overheid neemt vaak een polariserend standpunt in, bijvoorbeeld in de stikstofaanpak: ’We kunnen niet anders’. Dat gebeurt op verschillende dossiers, ook bij de pensioenen, waar ik mij mee bezighoud: ’We willen wel met jullie in discussie, maar we gaan aan onze plannen niets veranderen’.” Van Hedel: „Dat Remkes door het kabinet naar voren is geschoven, is toch een dikke middelvinger naar de boeren?” Den Hartogh: „Zo vreemd dat ze niet proberen om de angel eruit te halen.”

De oprichters van DND voelen zich verwant aan Kamerlid Pieter Omtzigt en diens pleidooi voor een nieuw ’sociaal contract’. Ze zijn vrijwilligers, ’dus proberen we fondsen op te halen’, zegt Henriëtte van Hedel. „En om onze ideeën onder de aandacht te brengen, organiseren we politieke cafés in het land. We willen ons niet alleen richten op Den Haag.” „Als de publieke opinie verschuift, zal de politiek uiteindelijk meebewegen”, denkt Den Hartogh.

Willen zij uiteindelijk het inhoudelijk kader leveren voor een Partij Omtzigt? Van Hedel: „Of Pieter een partij wil oprichten moet hij zelf besluiten. Wij zijn een denktank.” Robert Kamphuis: „Duidelijk is wel dat de mensen snakken naar authenticiteit. Ze zien geen enkel verschil meer tussen Rutte, Kaag of Wopke.” Heine: „Die partijtoppen zijn ook volkomen inwisselbaar, het zijn allemaal hetzelfde type mensen.”

"Mens staat op tweede plaats"
Rest de vraag hoe Nederland in deze situatie, waarin een technocratisch denkende elite het beleid bepaalt, verzeild is geraakt. Van Hedel: „Dat begint met een premier die zich erop voorstaat dat hij geen visie heeft. Alle vragen over beslissingen worden geoutsourcet naar externe bureaus, tot en met de vraag wat precies fruit is.”

Kamphuis: „Elk probleem wordt gedepolitiseerd.” Van Hedel: „Met als resultaat dat alle regeringspartijen op D66 zijn gaan lijken. En er is nauwelijks een aansprekend alternatief.”

„Als ik boer was, stemde ik op Van der Plas”, zegt Kamphuis. „Ik vind het enorm knap hoe zij het doet.” Heine: „De hoek ’sociaal-economisch links en cultureel behoudend’ ligt politiek nog altijd braak, daar bevindt zich ook de virtuele Omtzigt-partij.”

Willen zij zelf ooit de Tweede Kamer in? Den Hartogh en Kamphuis zeggen niet direct ’nee’. Thom Broersen, die zijn baby heeft meegenomen naar het interview: „We hebben allemaal ook gezinnen om rekening mee te houden.”

Gasprijs
Ze maken zich zorgen over de crisis die deze winter wel eens hard kan toeslaan. Nu al betalen Nederlandse burgers de hoogste gasprijs binnen de EU. Heine: „De mens is in Nederland op de tweede plaats komen te staan.” Van Hedel: „Dat is een deprimerende conclusie, maar juist daarom komen wij in actie.”
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 89717
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: We hebben een regering.

Bericht door Ariel »

Afbeelding
Spoiler! :
In Denemarken is een tijd geleden een referendum gehouden over de euro, en de uitslag was ’nee’. In Nederland werd daar meewarig op gereageerd, maar mijn oude maat Paul Bordewijk (voormalig wethouder financiën van Leiden voor de PvdA) en ik schreven in 1992 in het blad van het wetenschappelijk bureau van de PvdA een artikel ’Leve het Deense Nee’ (nog op het internet te vinden).

In de Nederlandse politiek was het vooral spannend bij de VVD, destijds onder leiding van Frits Bolkestein, die kritisch was over vergaande Europese integratie. Woordvoerder Financiën was de talentvolle Hans Hoogervorst, die zich zorgen maakte over de economische gevolgen van de gemeenschappelijke munt.

Toch is ook de VVD akkoord gegaan met de toetreding. Een referendum is daarover in Nederland niet gehouden. Dat werd later wel gedaan bij de poging tot invoering van een Europese Grondwet, en werd een debacle voor de voorstanders, met bijna twee derde ’nee’ als uitslag. Dat heeft er zeker aan bijgedragen dat bij de Haagse goegemeente het enthousiasme voor referenda tot onder nul is gedaald; ’het volk kan me nog meer vertellen’.

Gefaald
Hans Hoogervorst heeft het ver geschopt. Hij werd minister van Financiën, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en minister van Economische Zaken; en vervolgens voorzitter van de International Accounting Standards Board. Daarom is het opvallend dat hij in een recent artikel in het weekblad Elsevier terugkwam op de toetreding tot de euro. Hij toont zich zeer teleurgesteld in de gevolgen van de gezamenlijke munt, vindt dat de centrale bank gefaald heeft in wat destijds bij toetreding van de euro is vastgelegd; en het is duidelijk dat, als destijds bekend was geweest wat de gevolgen zouden zijn, de VVD nooit akkoord zou zijn gegaan met de toetreding. Hij gaat nog verder en bepleit inmiddels dat Nederland alsnog overweegt uit de euro te stappen.

Het artikel heeft relatief weinig aandacht gekregen, en het is goed om te citeren waarom Hoogervorst kritisch is.

’Stel dat Nederland, net als Zweden, eind jaren negentig had besloten de invoering van de euro tot nader orde uit te stellen. Als wij nu nog de vrije keuze hadden, zou de Nederlandse politiek op dit moment vrijwel zeker de Europese munt niet durven in te voeren. De gevaren van inflatie, onhoudbare schulden en de stabiliteitsrisico’s in de eurozone zouden te groot worden geacht. Alle pogingen in de laatste twintig jaar om de begrotingsdiscipline binnen de eurozone te versterken zijn mislukt. De Italiaanse staatsschuld staat nu op 155% bbp, zelfs hoger dan de schuldquote van Griekenland toen daar in 2010 de crisis uitbrak. In Griekenland zelf staat de schuldenteller inmiddels op meer dan 200% bbp.’

Kortom: de Nederlandse burger betaalt fors mee aan de overheidsfinanciën in Italië en Griekenland die niet op orde zijn. Dit zijn landen waar bovendien op grote schaal belasting wordt ontdoken en veel mensen eerder met pensioen gaan dan in Nederland, wat feitelijk ook hier wordt betaald.

Het is dus ook geen toeval dat Denemarken en Zweden, die buiten de euro zijn gebleven, het niet in hun hoofd halen nog toe te treden, terwijl lidstaten met financiële tekorten graag willen toetreden.

Wat moet er dan nu gebeuren? De voormalig minister van Financiën Hoogervorst: ’Als dit allemaal niets uithaalt, zal de Nederlandse politiek er uiteindelijk niet aan kunnen ontsnappen de mogelijkheid tot uittreding uit de eurozone als een ultimum remedium onder ogen te zien.’

Op dit moment is Hoogervorst een roepende in de woestijn. Zijn eigen partij, de VVD, is op alle belangrijke onderwerpen tot een aanhangsel van D66/GroenLinks geworden, en na het vertrek van Mark Rutte zal de electorale implosie van de VVD minstens zo groot zijn als die van het CDA.

Onwenselijk
Eigenlijk heeft het niets met rechts of links te maken: het is onwenselijk dat Nederlandse belastingbetalers opdraaien voor de gaten die de Italiaanse en Griekse politiek laten vallen. Dat is ook niet goed voor de begrotingsdiscipline in Italië en Griekenland zelf. De SP was altijd al kritisch over de Europese Unie. De PvdA is daar altijd voor, maar in de tijd dat ik oppositie-woordvoerder Financiën van de PvdA was (ten tijde van de Griekse financiële crisis, tijdens het ongelukkige kabinet-Rutte I) was de PvdA ook tegen begrotingssteun vanuit de noordelijke lidstaten, en moest minister-president Rutte zich na elk bezoek aan Brussel in kronkels wringen om vol te houden dat daar ook geen sprake van zou zijn.

Inmiddels is elke crisis (corona, Oekraïne, klimaat) een excuus om wel degelijk massale bedragen over te dragen. Ook op links zou discussie moeten ontstaan hoe het kan dat Nederland meer betaalt aan Italië, waar Draghi (inmiddels vertrokken) in strijd met de regels geen sluitende begroting had, dan aan ontwikkelingshulp aan Afrika (om maar wat te noemen). Hoogervorst heeft gelijk: Nederland kan, net als onze buurlanden Zweden en Denemarken, prima lid van de Europese Unie zijn, en tegelijk een eigen munt hebben.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 89717
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: We hebben een regering.

Bericht door Ariel »

Burgers worden bestolen en in de steek gelaten, met een keiharde armoedeval als gevolg

Door NAUSICAA MARBE

Waar moet je tegenwoordig zijn om grote binnenlandse problemen te verslaan, van het type waar Het Journaal mee opent? In de supermarkt. Geen grap. Daar gaat de verslaggever in de boodschappenkarretjes kijken, terwijl de consument exorbitant stijgende prijzen noemt. Wat vroeger koddige verslaggeving was voor vermakelijke tv-momenten, is met de huidige prijsstijging noodzakelijke journalistiek geworden.

Niemand roept meer iets koddigs. De werkelijkheid is al gek genoeg. De absurde prijzen, gestegen met zo’n 18%, zullen miljoenen burgers in grote problemen brengen. En dan is een verdrievoudiging van de energierekening nog niet meegerekend. Zonder een bijzonder riant salaris kun je dat, mede door de andere stijgende uitgaven voor een basaal levensonderhoud, niet opbrengen. Dit raakt velen nu. Maar het kabinet vindt het te vroeg om met maatregelen te komen.

Het zijn de fractievoorzitters van de regeringspartijen die donderdag in conclaaf gingen. Van Rutte, Kaag, Hoekstra geen spoor te zien. De crisis is voor hen kennelijk niet belangrijk genoeg om de vakantie te onderbreken. Dus kwamen Sophie Hermans (VVD), Pieter Heerma (CDA), Jan Paternotte (D66) en Gert Jan Seegers (CU) bijeen. Althans, dat denken we. Want het gebeurde niet transparant én zonder persconferentie na afloop. Het moest in het diepste geheim, geen pers erbij. Op een geheime locatie: alsof ze het oorlogskabinet van Zelenski zijn. Tekenend dat ze niet doorhebben hoe deze aanstellerij overkomt. Voor wie scherm je je af op geheime locaties? Voor de vijand. Voor de fractievoorzitters zijn burgers en journalisten kennelijk de vijand.

Kabinetstempo
Na afloop kwam er een lauwe reactie: het kabinet gaat z’n gewone gang richting Prinsjesdag. Alles gaat gebeuren in ’kabinetstempo’ zei Segers. Ongetwijfeld dacht hij daarmee een elegante formule te hebben gevonden om het gebrek aan urgentie te maskeren. Maar wat betekent een Nederlands kabinetstempo: het voortdurend te laat zijn met maatregelen, het niet luisteren naar deskundigen die al jaren waarschuwen voor crisissen of het uitsmeren van besluiteloosheid over maanden en maanden? Kabinetstempo slaat in Nederland op dreigend onheil. Dat zou Segers moeten weten. Maar zelfs in een land met een rap kabinetstempo is het gewone rooster te traag voor de problemen waar we nu mee geconfronteerd worden.

Er zou nu een ministerieel crisisberaad moeten komen. Sigrid Kaag, die graag dweept met haar empathie voor haar geliefde buitenland, werpt geen blik meer over de grens. Anders kon ze leren van de Fransen, de Duitsers en de Belgen inzake snelle belastingverlaging, loonsverhoging en plafonds voor energieprijzen. ’You’ll never walk alone’, zei Olaf Scholz deze week en dat gaf deze kleurloze bondskanselier meteen een gezicht: van solidariteit en hoop. Hier moeten we het doen met Kaag die voor het reces hen met zorgen afscheepte met de mededeling ’meer kan ik niet doen.’

In dit machtsvacuüm grossieren profiteurs en manipulatoren. Bedrijven maken recordwinsten door prijsverhogingen. Aan het publiek verkopen ze de ongekende prijzen als gevolg van hun ongekende uitgaven, toch stroomt de winst naar de bedrijfstop. Maar dat mag je niet zeggen, want dan komt er weer een Rabobank-econoom (ditmaal Sebastiaan Schreijen) vertellen dat dit een ’buikgevoel’ is dat ’bij de mensen leeft’ en dat hele ketens hard geraakt worden. Dat zal wel, maar we hadden het niet over omzet of marges, maar over spectaculaire winst door te veel te berekenen aan de consument. Ook daar kan de regering iets aan doen. Er is een stormloop op de voedselbanken gaande. Door een ander ’buikgevoel’ dat we accurater zullen omschrijven voor Schreijen: honger.

Nog perverser maakt het energiebedrijf Eneco het. Bij Nieuwsuur vertelde een topman dat hij de prijsstijging – dus zijn eigen beleid – zorgelijk vindt. Je kinderen slaan en tegelijk janken uit medelijden, het bestaat. Hij wil dat de overheid subsidies verleent via zijn energierekeningen. Dus Eneco berekent woekerprijzen, verzamelt uw privégegevens en gooit het met de overheid op een toeslagenakkoordje. Deze proactieve houding komt niet voort uit bezorgdheid om mensen. Eneco wil zijn winst veiligstellen via belastinggeld. Pas maar op, er zijn genoeg neoliberale leeghoofden in lobbyruimtes en krantenkolommen die deze immoraliteit een toffe uitkomst vinden: wie heeft nog degelijke crisispolitiek nodig, als je ook een energiefooitje kunt krijgen.

Armoede komt nooit alleen
De stilte van het kabinet bewijst dat er niets geleerd is van de toeslagencatastrofe. Daar gebeurde op kleinere schaal wat nu massaal gebeurt: burgers worden bestolen en in de steek gelaten, met een keiharde armoedeval ten gevolge. Misschien denkt Rutte dat de inventieve Nederlander voldoende zelfredzaam is om te overleven. Maar de ervaring leert iets anders: armoede komt nooit alleen en is niet met de broekriem op te lossen. Het brengt mensen financieel, geestelijk en fysiek in grote problemen. Het maakt gezinnen en levens kapot, het tekent kinderen voor de rest van hun leven. Het leidt tot wanhoop, zelfmoord, een vroegtijdige dood. Zelfs als de persoonlijke noden en de sociale schade je niets zeggen, zou je als verantwoordelijke bestuurder naar het kostenplaatje moeten kijken. Een verwaarloosde samenleving in diepe nood kost meer dan humaan beleid om je eigen burgers door een crisis te helpen.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 17464
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

We hebben een laffe achterbakse hypocriete regering.

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Afbeelding

Wanneer benoemt onze regering eindelijk eens dat de profeet een vieze gore criminele pedofiele sadist was?

Wat mankeert 1,8 miljard moslims dat zij vasthouden aan het ideaalbeeld van een historisch walgelijk stuk ongedierte, genoemd Mohammed, die in de Arabische woestijn furore maakte met zijn verkrachtingen van jonge meisjes waar hij als eerste de beschikking over kreeg bij zijn buitgemaakte artikelen waaronder goud en andere gestolen goederen. Hoe? Middels zijn rooftochten als roverhoofdman en later in zijn carrière als bevelhebber van vele aanvalsoorlogen. Wie nadenkt en gaat meten, zal weten dat Islam niets anders is dan een weerzinwekkende historische en ook nu nog een ziekelijke terroristenreligie. De nazi's en het hakenkruis waren afkomstig van de idealen van Hitler, een besnord Duits personage die baas wilde spelen over anderen. De historische Mohammed is vergelijkbaar met deze Duitse psychopaat. Miljoenen kopvodden bewijzen mijn gelijk: een ziekelijke verering voor een Arabische viespeuk die het laten martelen van mensen niet kon laten.

En Jezus dan? Die was van lotje getikt. Maar geenszins een vieze gore vuile pedofiele sadist en leider van aanvalsoorlogen zoals de door moslims aanbeden profeet Mohammed. Tsja, moslims kunnen niet van hun terroristenreligie wisselen op straffe van onthoofding of uitgesloten worden zoals bij de Jehovah's Getuigen; ook zo'n van lotje getikte club die meent over normen en waarden te kunnen heersen.

DE WAARHEID VEROORZAAKT ONAANGENAAMHEDEN. SPECIAAL VOOR MOHAMMEDANEN (VIES WOORD VOOR MOSLIMS)
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben ontoerekeningsvatbaar gelovig atheïst wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 17464
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

We hebben een regering die waarheid negeert.

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Afbeelding

Het probleem en verraderlijke met mohammedanen (vies woord voor moslims) is, dat zij door zich moslim te noemen, zich profileren als parasiet op onze kenniseconomie en beschaving.

Het zijn de vruchten van het christendom - hoe fout die ook geweest mogen zijn - die ons gebracht hebben waar we nu van profiteren. Ook de parasieten, aanbidders van de profeet, profiteren mee.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben ontoerekeningsvatbaar gelovig atheïst wegens gebrek aan de vrije wil.
Plaats reactie