Charlatan Sai Baba

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Kafir
Berichten: 284
Lid geworden op: wo okt 29, 2003 11:19 pm
Locatie: Nederland

Charlatan Sai Baba

Bericht door Kafir »

Eergisteren heb ik een documentaire gezien op de BBC over de goochelaar Sai baba. Hierin kwamen ook verscheidene exdevotees aan het woord die melding maakten van seksueel misbruik door de 'avatar'.
Plus de eenzame strijd van twee Indiërs van een of andere rationalist movement, die de dorpjes rond Puttaparthi bezoeken en daar demonstraties geven die aantonen dat Sai Baba gewoon een goochelaar is.
Hieronder een link naar een site van ex-devotees (in het nederlands en engels)
http://home.hetnet.nl/~ex-baba/dutch.html

Onderstaand citaat komt van een andere site over de indiase Hans Kazan.
http://www.stelling.nl/kleintje/303/saibaba.htm

Gaan met die banaan
Sai Baba wilde een paar jaar geleden laten zien, hoe hij elke soort fruit, waar zijn publiek om vroeg, uit een lege vaas op een podium kon halen. Iemand uit het gehoor vroeg om een banaan. Sai Baba stopte zijn hand in de vaas. Wat zat er in die hand, toen hij hem er weer uithaalde? Een mango! En het was nog wel nooit fout gegaan. De heilige man vroeg nog eens om een banaan. Weer deed hij een greep. Nu had hij ... een kokosnoot te pakken. Grote onrust in de zaal.
Wat was er aan de hand? Leden van de Indiase organisatie van skeptici hadden zich toegang verschaft tot de holle ruimte onder het podium. Ze hadden de aangever van Sai Baba daar weggejaagd. Toen waren ze zelf, voor de zaal en voor Baba onzichtbaar, onder de gaten in de vaas en in het podium gaan staan.

:lol: :lol:
Gebruikersavatar
Hamsa
Berichten: 525
Lid geworden op: za jan 25, 2003 7:45 am

Sai Baba

Bericht door Hamsa »

Ik geloof niet dat het een eenzame strijd van twee Indiers is.
Meer dan de helft van India weet dat deze man een bedrieger is.
Al meer dan tien jaar geleden werd er een poging gedaan om Sai Baba te vermoorden. Het waren ex-aanhangers, volgens mij geen volgelingen, maar criminele lieden die bewust die organisatie misbruikten om er financieel voordeel uit te halen.
Toen de belagers aankwamen vloog de heilige Baba naar binnen en sloeg de deur dicht. Twee van zijn lijfwachten werden zwaar gewond afgevoerd.
Toen ik eens in Bangalore was ben ik uit nieuwsgierigheid gaan kijken. Ik was totaal niet onder de indruk van die man met een vreemde grijns op zijn gezicht.
Wat me op viel is dat er heel veel westerse aanhangers zijn.
Voor de meeste Indiers al een teken van achterdocht. Denk maar een aan Osho of Bhagavan Rajnish.
Er zijn vooral veel Italianen. Ook een voormalige premier van Italie, een zekere Craxi was / is een trouwe volgeling van Sai Baba. Een reden te meer dat wij hem niet graag te hard aan willen pakken. En hij brengt natuurlijk veel geld binnen. Al die buitenlanders moeten eten, wonen en souvenirs kopen.
De houding van de meeste Indiers is: "wij weten dat het een bedrieger is, maar zo lang hij de staatsveiligheid niet in gevaar brengt en de plaatselijke economie steunt laten wij hem rustig lopen".

Sai Baba predikt geen geweld, maar zijn boodschap is wat erg simplistisch, alle religies zijn goed, en verder lief zijn voor elkaar.

Ik word hier vaak door Nederlandse Baba-aanhangers aangesproken, of ik hem ken en of ik niet meer wil doen voor zijn organisatie.
Al is hij een bedrieger, hij is niet te vergelijken met Mohammad.
Het geweldsaspect ontbreekt hier.
Gebruikersavatar
Kafir
Berichten: 284
Lid geworden op: wo okt 29, 2003 11:19 pm
Locatie: Nederland

Bericht door Kafir »

Oh, het is ook zeker niet mijn bedoeling om hem te vergelijken met Mohammed. Hoewel er zeker mensen door Baba's organisatie zijn bedreigd is het fysieke geweld niet te vergelijken met dat van Islamitisch fundamentalisme. Er is wel sprake van psychisch en seksueel geweld. Het is goed om daar tegen te waarschuwen. Ik ken genoeg New Age zwevers die nog steeds dwepen met dat soort figuren.

ciao.. Devious... 8)
Gebruikersavatar
Hamsa
Berichten: 525
Lid geworden op: za jan 25, 2003 7:45 am

Bericht door Hamsa »

Mohammad is wel op dezelfde wijze begonnen als deze Sai Baba.

Vaak zijn het schizofrene mensen die graag in de belangstelling willen staan. De meeste van de bewegingen zijn ongevaarlijk.
Er zijn natuurlijk ook serieuse religieuse bewegingen die zich bezig houden met studie of sociaal werk.
Het is ook niet voor niets dat Mohammed gezegd heeft dat hij de laatste was. Dit was een slimme zet om alle toekomstige concurrentie uit te schakelen.
Gebruikersavatar
Kafir
Berichten: 284
Lid geworden op: wo okt 29, 2003 11:19 pm
Locatie: Nederland

Bericht door Kafir »

Hamsa schreef:Het is ook niet voor niets dat Mohammed gezegd heeft dat hij de laatste was. Dit was een slimme zet om alle toekomstige concurrentie uit te schakelen.
Briljant inderdaad, dat moet ik eerlijk bekennen.
exbaba
Berichten: 1
Lid geworden op: za nov 14, 2009 12:22 pm

Site voor Verontruste Devotees van Sathya Sai Baba

Bericht door exbaba »

De Site voor Verontruste Devotees van Sathya Sai Baba is niet meer bij Het Net, het goede adres van exbaba.nl is http://www.exbaba.nl" onclick="window.open(this.href);return false; of http://www.exbaba.com" onclick="window.open(this.href);return false; of http://www.exbaba.eu" onclick="window.open(this.href);return false;, daar vind je ook http://www.exbaba.de" onclick="window.open(this.href);return false; die van dezelfde makers is.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 89504
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Charlatan Sai Baba

Bericht door Ariel »

Er zijn nogal wat verontruste Devotees van Sathya Sai Baba . Zo zie je maar weer. Mensen worden vanzelf verstandig. En van hun ervaring hebben ze geleerd zullen we maar denken.

Hoe meer ik over dit figuur lees, hoe griezeliger ik hem ga vinden. :yuk:
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Plaats reactie