Marokkaanse moslima

Hier kunnen nieuwe forummers zichzelf even voorstellen als ze dat willen. Alvast van harte welkom, ongeacht je culturele, religieuze,...wat dan ook achtergrond!
twijfelendemoslima
Berichten: 23
Lid geworden op: wo nov 27, 2013 8:25 pm

Marokkaanse moslima

Bericht door twijfelendemoslima »

Zoals mijn naam al doet vermoeden ben ik een moslima die twijfelt aan de Islam. Ik ben een moslima van Marokkaanse komaf en zoals velen weten is het uiten van twijfels mbt religie taboe, daarom ben ik blij dat ik dit forum heb gevonden.

Ik heb rond gekeken op dit forum en zoals gezegd in een andere topic spreekt niet alles mij aan maar het feit dat ik mijn twijfels kan delen zonder veroordeeld te worden heeft mij doen besluiten lid te worden en mijn verhaal met jullie te delen.

Wanneer ging ik twijfelen? Ik heb mijn momenten waarop ik mij afvraag waarom wij geloven, dat ik mij afvraag of Allah echt bestaat want concreet bewijs daarvoor kan niemand leveren.

Mijn twijfels begonnen toen ik merkte dat ik angstig door het leven ging. Angst om dood te gaan, niet het dood gaan op zich maar wat er volgens de islam daarna met jou gebeurt. Mijn eerste Islamitisch boek zal ik nooit vergeten, dat was de eerste keer dat ik geconfronteerd werd met angst in het geloof. Ik was 12 jaar en had een boek gekocht over het leven van de ziel na de dood, ik heb de gewoonte om een half uur voor het slapen gaan een boek te lezen, na het lezen van dit boek is er van slapen niks gekomen. De manier waarop zal worden omgegaan met een ziel van een ongelovige of een moslim die niet juist gehandeld heeft is hetgeen mij angstig maakte en nog steeds maakt.

Moslims geloven in de barmhartigheid van Allah maar aan de andere kant is de straf die staat op bepaalde handelingen zeer pijnlijk te lezen laat staan mee te maken, in het arabisch zeggen wij "Ina Allaho gaforoen raheem wa shadeedo elikaab". Ik kan dit niet bevatten. Ook de onzekerheid waarmee je door het leven gaat, de Islam kent namelijk 73 stromingen en enkel 1 is de juiste, zoals in vele andere religies claimt elke aanhanger van een bepaalde stroming dat dat de enige juiste is maar zeker weten doet niemand.

Tevens ben ik tegen vele aspecten mbt de rechten van de vrouw. Ik ben geen feministe maar pleit wel voor gelijkheid tussen mannen en vrouwen.

Deze twijfels maken mij niet minder angstig, sterker nog het maakt mij angstiger want stel dat de hel wel bestaat? Stel dat Allah wel bestaat en ik binnenkort met al mijn twijfels kom te overlijden.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85272
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Marokkaanse moslima

Bericht door Ariel »

twijfelendemoslima schreef:
Ik heb rond gekeken op dit forum en zoals gezegd in een andere topic spreekt niet alles mij aan maar het feit dat ik mijn twijfels kan delen zonder veroordeeld te worden heeft mij doen besluiten lid te worden en mijn verhaal met jullie te delen.
Ik begrijp dat heel veel van onze topics en veel van onze posten je pijn hebben gedaan, en misschien pijn zullen doen.
Logisch dat veel topics je niet aanspreken. Wij begrijpen dat want wij posten ook wel eens op Islamitische sites, en dan komen we dezelfde beledigingen tegen die dan naar ons toe gericht zijn. Ik denk trouwens dat er maar weinig leden hier zijn die zich druk om die beledigingen maken, want wij hebben in de loop der jaren een eeltlaag op onze ziel gekweekt. Er is weinig meer wat ons kan kwetsen. Ik hoop dat jij ook een ijzeren schild om je gevoel kan plaatsen. Je moet maar zo denken dat wij het niet zo rot bedoelen, en dat veel posten van ons uit een soort van frustratie geboren zijn. Onze wereld is in de afgelopen 30/40 jaar zo veranderd, dat wij ons eigen land vaak niet meer herkennen.

Ik zal me net zoals jij even voorstellen. Ik ben een 66 jarige getrouwde vrouw, die haar klein en achterklein kinderen net zoveel geluk en vrijheid toewenst als waar ik nog steeds kan genieten. Ik ben "bang" dat als Islam ook eenmaal hier de overhand krijgt, van die vrijheid weinig overblijft.

Wat betreft of Allah bestaat? Hij bestaat in de hoofden van Moslims. Niemand kan concreet bewijs leveren of een God nu wel of niet bestaat. Waar we wel naar kunnen kijken is of de leer van het boek waarin je gelooft goed is en of je daar mee kan leven. Ik vind de Koran een verontrustend boek. De taal is krijgslustig.

Het doel van de strijd is de wereldwijde triomf van de islam. 'En aan Allah behoort het Oosten en het Westen; waarheen gij u ook wendt, daar zal het Aangezicht van Allah zijn. Zeker, Allah is omvattend, Alwetend' (2:116). Het zijn verzen die de terrorist en handelaar in angst Osama bin Laden graag citeerde.

Dat is oa ook één van de redenen waarom ik zo fel tegen Islam ageer.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Monique
Berichten: 8854
Lid geworden op: ma apr 14, 2003 2:14 pm

Re: Marokkaanse moslima

Bericht door Monique »

Welkom twijfelendemoslima.
Ik hoop dat je snel je naam kunt veranderen in "nietmeertwijfelendemoslima" want twijfel is niet leuk.
Welke kant je "niet-twijfel" ook opgaat (naar islam toe of ervan af)..... ik wens je alle geluk en voorspoed.

Ik hoop natuurlijk wel dat je verblijf hier zal doorslaan naar het "niet-moslim" icon_clap.gif
Want ik gun je een vrij leven toe en dat gaat niet samen met islam.
Zo te lezen heb je een goed stel hersens dus is de islam sowieso al niets voor jou.... :finger:

Groeten van een zeer gelukkige, vrije en blije atheïste.
Amorele atheistische nitwit
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17353
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: Marokkaanse moslima

Bericht door Manon »

Welkom twijfelendemoslima. Goed dat je ons gevonden hebt.

Ik ben ooit katholiek opgevoed (door de school, niet door mijn ouders), en ik herinner me de angst die ik als kind (9 jaar) heb gekregen toen de non op school de drama's van de hel aan ons vertelde. Ook ik kon van schrik de slaap niet meer vatten. In de hoop dat ik toch maar zeker niet in die hel zou belanden ging ik vanaf die periode elke morgen zeer vroeg naar de eerste mis voordat de klas begon. Toch wel heel zielig vind ik nu van mezelf. Ik kreeg dan van diezelfde angstaanjagende non telkens een prentje!

Nu ben ik al verschillende decennia zuivere atheist. Niks angst meer voor doodgaan voor de hel of het hiernamaals. Ik wil enkel nog niet dood omdat ik dan mijn kinderen moet achterlaten en dat zint me niet.

Ik kan je alvast een essay van Professor Emeritus Etienne Vermeersch aanbevelen: Moraalfilosoof en een icoon in Vlaanderen.
Hij schreef "Waarom de god van het christendom niet kan bestaan", gepubliceerd in een verzamelboek "Van Antigone tot Dolly".Héél duidelijk, héél logisch, en men weet onmiddellijk waarom men ooit twijfelde maar vanaf dan niet meer.
http://skepp.be/nl/levensbeschouwing-ev ... pivb9LuKQ0

Natuurlijk spreekt Vermeersch niet over Allah, want de mens is zijn leven nog niet beu. Maar het is zeer gemakkelijk om in die tekst het woord "god" te vervangen door Allah en de logika van het betoog van Vermeersch loopt ook daar rechtlijning.
Besluit

Mijn besluit blijft dat het concept van God in het christendom, dat op selectieve wijze uit de bijbel gedistilleerd werd, de kenmerken van almacht, volmaaktheid en, meer bepaald, goedheid en mensenliefde kreeg toebedeeld. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat die god, zoals die in het Oude en Nieuwe Testament naar voren treedt, helemaal niet goed is volgens de ethische normen die wij nu aanhangen. Dat betekent dat hij volgens onze criteria onethisch is en dus niet beantwoordt aan het criterium van volmaaktheid dat hij nochtans volgens de christenen zeker moest bezitten. Derhalve bestaat hij niet.

Wanneer men beweert dat het volstaat dat hij beantwoordt aan datgene wat de christenen toen als goed beschouwden, dan zal dat ook wel gelden voor de Tezcatlipoca van de Azteken, de Shiva of Vishnu van de Indiërs, en, met meer reden nog voor de Amithaba Boeddha. Waarom dan aan Jahweh de voorkeur geven?

Als metabeschouwing over mijn betoog wil ik, hierbij aansluitend, nog dit kwijt. Iedere poging om uitspraken binnen het christendom te immuniseren tegen rationele kritiek loopt spaak op de vaststelling dat deze immunisatietechnieken evenzeer bruikbaar zijn om de uitspraken van andere godsdiensten en secten te verdedigen, ook van de meest absurde.

Ofwel heeft men criteria om aan het christendom en de bijbel geheel of gedeeltelijk een geprivilegieerd statuut toe te kennen; dan moet men in staat zijn die criteria voor te leggen; ofwel heeft men die criteria niet, maar dan zijn alle godsdiensten en sekten en hun Openbaringen op het gebied van waarheidsaanspraken evenveel waard.
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
Gebruikersavatar
Eliabe
Berichten: 3962
Lid geworden op: di mei 12, 2009 8:11 pm

Re: Marokkaanse moslima

Bericht door Eliabe »

Welkom.
We waren elders op dit forum al met elkaar in gesprek :smile4:
God schiep mens en dier, maar welke idioot bracht de islam hier?
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51244
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Marokkaanse moslima

Bericht door Pilgrim »

Van harte welkom! :heart:
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
twijfelendemoslima
Berichten: 23
Lid geworden op: wo nov 27, 2013 8:25 pm

Re: Marokkaanse moslima

Bericht door twijfelendemoslima »

Ariel schreef:
twijfelendemoslima schreef:
Ik heb rond gekeken op dit forum en zoals gezegd in een andere topic spreekt niet alles mij aan maar het feit dat ik mijn twijfels kan delen zonder veroordeeld te worden heeft mij doen besluiten lid te worden en mijn verhaal met jullie te delen.
Ik begrijp dat heel veel van onze topics en veel van onze posten je pijn hebben gedaan, en misschien pijn zullen doen.
Logisch dat veel topics je niet aanspreken. Wij begrijpen dat want wij posten ook wel eens op Islamitische sites, en dan komen we dezelfde beledigingen tegen die dan naar ons toe gericht zijn. Ik denk trouwens dat er maar weinig leden hier zijn die zich druk om die beledigingen maken, want wij hebben in de loop der jaren een eeltlaag op onze ziel gekweekt. Er is weinig meer wat ons kan kwetsen. Ik hoop dat jij ook een ijzeren schild om je gevoel kan plaatsen. Je moet maar zo denken dat wij het niet zo rot bedoelen, en dat veel posten van ons uit een soort van frustratie geboren zijn. Onze wereld is in de afgelopen 30/40 jaar zo veranderd, dat wij ons eigen land vaak niet meer herkennen.

Ik zal me net zoals jij even voorstellen. Ik ben een 66 jarige getrouwde vrouw, die haar klein en achterklein kinderen net zoveel geluk en vrijheid toewenst als waar ik nog steeds kan genieten. Ik ben "bang" dat als Islam ook eenmaal hier de overhand krijgt, van die vrijheid weinig overblijft.

Wat betreft of Allah bestaat? Hij bestaat in de hoofden van Moslims. Niemand kan concreet bewijs leveren of een God nu wel of niet bestaat. Waar we wel naar kunnen kijken is of de leer van het boek waarin je gelooft goed is en of je daar mee kan leven. Ik vind de Koran een verontrustend boek. De taal is krijgslustig.

Het doel van de strijd is de wereldwijde triomf van de islam. 'En aan Allah behoort het Oosten en het Westen; waarheen gij u ook wendt, daar zal het Aangezicht van Allah zijn. Zeker, Allah is omvattend, Alwetend' (2:116). Het zijn verzen die de terrorist en handelaar in angst Osama bin Laden graag citeerde.

Dat is oa ook één van de redenen waarom ik zo fel tegen Islam ageer.
Ja, het is pijnlijk te lezen hoe mensen denken over de Islam maar aan de andere kant ben ik voor de vrijheid van menigsuiting. Ik ben na 1 topic gestopt met topics openen want ik weet niet wat ik nog meer kan verwachten.

Dank voor het voorstellen. Ik ben overigens 28 jaar. Ook ik deel de mening mbt de Islam en de vrijheid, ik ben blij dat ik een vrij land woon maar helaas woon ik niet in een vrije wereld (thuis) waar ik zelf mag weten wat ik geloof zonder enige gevolgen.

Thuis voel ik mij heel erg rot over mijn twijfels, ik hoor de adhaan (oproep tot het gebed) elke dag 5 keer, de Arabische zender die weleens op Iqra (islamitische zender) staat. En dan komt weer die angst.

Wat triomf betreft, behoort dat niet tot elk geloof? Christenen bijv wanen zich ook de beste mensen van de wereld en zij die andersgelovig of ongelovig zijn stellen niks voor en zullen naar de hel gaan.
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17353
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: Marokkaanse moslima

Bericht door Manon »

Ik denk wel dat het heel belangrijk is bij de keuze van een mogelijke echtgenoot, iemand te kiezen die alvast ook veel twijfels heeft, of iemand die zijn geloof achter zich heeft gelaten en enkel nog omwille van de familie met de rituelen meedoet.

Indien je mocht huwen met een overtuigde moslim of zelfs een fundamentalistische man, dan ben je verplicht heel je leven in leugen te leven, dat is niet haalbaar.
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
Gebruikersavatar
Eliabe
Berichten: 3962
Lid geworden op: di mei 12, 2009 8:11 pm

Re: Marokkaanse moslima

Bericht door Eliabe »

Op een andere plek op dit forum had ik het onderstaande aan je geschreven.

God, Allah of hoe we hem hier op aarde ook noemen, is iemand die door de mensen zelf is bedacht. De angst is niet door die ingegeven, dat zijn en doen we allemaal zelf. Angst hebben we allemaal wel eens. Zeker de mensen die met een geloof of een strenge god te maken hebben. Het komt mij zo bekend voor. Het belangrijkste is je gevoel. Luister er naar. Jij bent de enigste die de baas is over je leven, verder niemand anders. Allah niet, Mohammed niet, je ouders niet. Niemand. Ga de weg die je voel, hoe moeilijk hij ook is. Het is jouw leven. Blijf niet leven in het harnas waar je nu in zit. Wees vrij.
God schiep mens en dier, maar welke idioot bracht de islam hier?
twijfelendemoslima
Berichten: 23
Lid geworden op: wo nov 27, 2013 8:25 pm

Re: Marokkaanse moslima

Bericht door twijfelendemoslima »

Monique schreef:Welkom twijfelendemoslima.
Ik hoop dat je snel je naam kunt veranderen in "nietmeertwijfelendemoslima" want twijfel is niet leuk.
Welke kant je "niet-twijfel" ook opgaat (naar islam toe of ervan af)..... ik wens je alle geluk en voorspoed.

Ik hoop natuurlijk wel dat je verblijf hier zal doorslaan naar het "niet-moslim" icon_clap.gif
Want ik gun je een vrij leven toe en dat gaat niet samen met islam.
Zo te lezen heb je een goed stel hersens dus is de islam sowieso al niets voor jou.... :finger:

Groeten van een zeer gelukkige, vrije en blije atheïste.
Heel veel dank. Zoals gezegd heb ik momenten waarop ik twijfel. Dit moment komt door iemand die ik een paar dagen geleden leerde kennen, hij stuurde mij onlangs een filmpje van een atheist, ik vond hem interessant en ben dus verder gaan kijken naar zijn toespraken en kwam een debat tegen tussen hem en een moslim en ik vond de moslim zwak.

Ik kan mij voorstellen dat je als atheist gelukkig, vrij en blij door het leven gaat. Ik ben bang dat ik dat nooit zal ervaren ook al zou ik afstand nemen van het geloven, ik zal nooit overal mezelf kunnen zijn.
twijfelendemoslima
Berichten: 23
Lid geworden op: wo nov 27, 2013 8:25 pm

Re: Marokkaanse moslima

Bericht door twijfelendemoslima »

Manon schreef:Welkom twijfelendemoslima. Goed dat je ons gevonden hebt.

Ik ben ooit katholiek opgevoed (door de school, niet door mijn ouders), en ik herinner me de angst die ik als kind (9 jaar) heb gekregen toen de non op school de drama's van de hel aan ons vertelde. Ook ik kon van schrik de slaap niet meer vatten. In de hoop dat ik toch maar zeker niet in die hel zou belanden ging ik vanaf die periode elke morgen zeer vroeg naar de eerste mis voordat de klas begon. Toch wel heel zielig vind ik nu van mezelf. Ik kreeg dan van diezelfde angstaanjagende non telkens een prentje!

Nu ben ik al verschillende decennia zuivere atheist. Niks angst meer voor doodgaan voor de hel of het hiernamaals. Ik wil enkel nog niet dood omdat ik dan mijn kinderen moet achterlaten en dat zint me niet.

Ik kan je alvast een essay van Professor Emeritus Etienne Vermeersch aanbevelen: Moraalfilosoof en een icoon in Vlaanderen.
Hij schreef "Waarom de god van het christendom niet kan bestaan", gepubliceerd in een verzamelboek "Van Antigone tot Dolly".Héél duidelijk, héél logisch, en men weet onmiddellijk waarom men ooit twijfelde maar vanaf dan niet meer.
http://skepp.be/nl/levensbeschouwing-ev ... pivb9LuKQ0

Natuurlijk spreekt Vermeersch niet over Allah, want de mens is zijn leven nog niet beu. Maar het is zeer gemakkelijk om in die tekst het woord "god" te vervangen door Allah en de logika van het betoog van Vermeersch loopt ook daar rechtlijning.
Besluit

Mijn besluit blijft dat het concept van God in het christendom, dat op selectieve wijze uit de bijbel gedistilleerd werd, de kenmerken van almacht, volmaaktheid en, meer bepaald, goedheid en mensenliefde kreeg toebedeeld. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat die god, zoals die in het Oude en Nieuwe Testament naar voren treedt, helemaal niet goed is volgens de ethische normen die wij nu aanhangen. Dat betekent dat hij volgens onze criteria onethisch is en dus niet beantwoordt aan het criterium van volmaaktheid dat hij nochtans volgens de christenen zeker moest bezitten. Derhalve bestaat hij niet.

Wanneer men beweert dat het volstaat dat hij beantwoordt aan datgene wat de christenen toen als goed beschouwden, dan zal dat ook wel gelden voor de Tezcatlipoca van de Azteken, de Shiva of Vishnu van de Indiërs, en, met meer reden nog voor de Amithaba Boeddha. Waarom dan aan Jahweh de voorkeur geven?

Als metabeschouwing over mijn betoog wil ik, hierbij aansluitend, nog dit kwijt. Iedere poging om uitspraken binnen het christendom te immuniseren tegen rationele kritiek loopt spaak op de vaststelling dat deze immunisatietechnieken evenzeer bruikbaar zijn om de uitspraken van andere godsdiensten en secten te verdedigen, ook van de meest absurde.

Ofwel heeft men criteria om aan het christendom en de bijbel geheel of gedeeltelijk een geprivilegieerd statuut toe te kennen; dan moet men in staat zijn die criteria voor te leggen; ofwel heeft men die criteria niet, maar dan zijn alle godsdiensten en sekten en hun Openbaringen op het gebied van waarheidsaanspraken evenveel waard.
Het lijkt een beetje op mijn eerste Islamitisch boek. Ik was toen 12 jaar en sindsdien ken ik alleen maar angst in mijn leven als het gaat om religie.

Wat moet dat een bevrijding voor jou zijn geweest toen je afstand nam van het geloof.

Dank voor dit bericht.
twijfelendemoslima
Berichten: 23
Lid geworden op: wo nov 27, 2013 8:25 pm

Re: Marokkaanse moslima

Bericht door twijfelendemoslima »

@Pilgrim, dank!!!
Manon schreef:Ik denk wel dat het heel belangrijk is bij de keuze van een mogelijke echtgenoot, iemand te kiezen die alvast ook veel twijfels heeft, of iemand die zijn geloof achter zich heeft gelaten en enkel nog omwille van de familie met de rituelen meedoet.

Indien je mocht huwen met een overtuigde moslim of zelfs een fundamentalistische man, dan ben je verplicht heel je leven in leugen te leven, dat is niet haalbaar.
Klopt. Hoe kom ik in contact met Marokkaanse ongelovigen als de meesten daar niet voor uit komen?

Ik zou nooit in die leugen kunnen leven, ik vind het thuis leven met deze twijfels al moeilijk.
twijfelendemoslima
Berichten: 23
Lid geworden op: wo nov 27, 2013 8:25 pm

Re: Marokkaanse moslima

Bericht door twijfelendemoslima »

Eliabe schreef:Op een andere plek op dit forum had ik het onderstaande aan je geschreven.

God, Allah of hoe we hem hier op aarde ook noemen, is iemand die door de mensen zelf is bedacht. De angst is niet door die ingegeven, dat zijn en doen we allemaal zelf. Angst hebben we allemaal wel eens. Zeker de mensen die met een geloof of een strenge god te maken hebben. Het komt mij zo bekend voor. Het belangrijkste is je gevoel. Luister er naar. Jij bent de enigste die de baas is over je leven, verder niemand anders. Allah niet, Mohammed niet, je ouders niet. Niemand. Ga de weg die je voel, hoe moeilijk hij ook is. Het is jouw leven. Blijf niet leven in het harnas waar je nu in zit. Wees vrij.
Ik wilde hier nog op reageren.

Wij worden niet opgevoed met dit idee natuurlijk. Wij leerden thuis en vroeger ook in de moskee dat de Koran in de tijd van de profeet Mohamed vzmh is ontstaan.

Als je dit leest, krijg je toch kippenvel als gelovige? Waarom wil Allah swt dat wij zo bang voor hem zijn?
Het Vuur van de Hel is 69 keer heter dan het vuur die wij kennen op aarde. Allah heeft 19 engelen als bewakers gesteld over de Hel, elk van die engelen kan de Hele mensheid alleen aan. De brandstof van de Hel bestaat uit mensen en stenen, alles wat je erin werpt is zijn brandstof. In de Hel zullen verschrikkelijk hete winden zijn, niet koel en ze zullen niet Helpen tegen de hitte van de Hel zelf. De mensen van het Paradijs zullen kokend water drinken, en het zal over hun gezichten worden gegoten. Dat zullen ze drinken en het zal op ze gegooid worden tot het hun zijkanten bereikt en hun ingewanden eruitvallen. De schaduwen zijn van zwarte rook, die de gezichten zullen bedekken, mensen zullen met zwarte gezichten rondgesleurd worden in de Hel.
Dit is een greep uit de beschrijving van de hel op de site moslimjongeren.be.

Thx for the peptalk. Ik ben baas over mijn leven ja, maar in mijn leven dien ik rekening te houden met zij die mij groot hebben gebracht.
Gebruikersavatar
Eliabe
Berichten: 3962
Lid geworden op: di mei 12, 2009 8:11 pm

Re: Marokkaanse moslima

Bericht door Eliabe »

twijfelendemoslima schreef: Als je dit leest, krijg je toch kippenvel als gelovige? Waarom wil Allah swt dat wij zo bang voor hem zijn?
Het Vuur van de Hel is 69 keer heter dan het vuur die wij kennen op aarde. Allah heeft 19 engelen als bewakers gesteld over de Hel, elk van die engelen kan de Hele mensheid alleen aan. De brandstof van de Hel bestaat uit mensen en stenen, alles wat je erin werpt is zijn brandstof. In de Hel zullen verschrikkelijk hete winden zijn, niet koel en ze zullen niet Helpen tegen de hitte van de Hel zelf. De mensen van het Paradijs zullen kokend water drinken, en het zal over hun gezichten worden gegoten. Dat zullen ze drinken en het zal op ze gegooid worden tot het hun zijkanten bereikt en hun ingewanden eruitvallen. De schaduwen zijn van zwarte rook, die de gezichten zullen bedekken, mensen zullen met zwarte gezichten rondgesleurd worden in de Hel.
Dit is een greep uit de beschrijving van de hel op de site moslimjongeren.be.
Ik kom uit een zwaar christelijk gezin. Het was bij ons thuis altijd hel en verdoemenis. Die angsten heb ik ook gehad. Ze hielden mij voor, als ik geen nieuwe hart kreeg zou ik branden in de buitenste duisternis. Met mij 18de heb ik de brui eraan gegeven en ben mijn eigen weg gegaan. Het enigste wat ik ervan heb overgehouden is dat ik nog weleens op en psalmen trekker of groter orgel wil spelen. In mijn jeugd was ik erg eenzaam. Mocht niets en alles moest in de geest van de bijbel. Heb zelf jaren onderzoek gedaan waar dit vandaan kwam en ben tot de conclusie gekomen dat al die ellende van de mensen zelf af komt. Binnen de christelijke kerken heb je ook enorm veel stromingen, van heel zwaar tot heel licht, allemaal ontstaan vanuit de mens zelf. Ik zie het als een manier om de mensen onder de duim te houden.
Je hoef die angsten over de hel niet te hebben. Die hellen bestaan niet.
Weet je wat hellen zijn? Dat zijn mensen die zelf duisternis en vernietiging zijn, haat en hartstocht.
Wil je de hel beleven, ga naar Syrie.
Ook hemelen bestaan. Dat zijn de mensen die het goede doen en liefde zijn en de medemens helpen. Iemand die geen enkel geloof heeft en zijn hele leven het vuur uit de sloffen loopt voor zijn medemens, dat is een hemel.
Denk je door jezelf op te blazen en daarmee andere mensen dood het martelaarschap te krijgen en in het paradijs te komen? Jammer dan, die persoon krijgt zijn hel te beleven. Heeft hij over zichzelf afgeroepen.
God schiep mens en dier, maar welke idioot bracht de islam hier?
Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 8881
Lid geworden op: do jun 30, 2011 11:18 pm

Re: Marokkaanse moslima

Bericht door xplosive »

twijfelendemoslima schreef:Deze twijfels maken mij niet minder angstig, sterker nog het maakt mij angstiger want stel dat de hel wel bestaat? Stel dat Allah wel bestaat en ik binnenkort met al mijn twijfels kom te overlijden.
Wat er allemaal in islamitische geschriften beweerd wordt, klopt dat allemaal precies met elkaar of vind je daarin tegenspraken? Als je op tegenspraken stuit is er een grote kans dat veel van wat er beweerd is niet waar is en gewoon verzonnen is om mensen bang te maken. Als iemand mensen angst aan kan jagen door ze voor te houden dat er verschrikkelijke dingen zullen gebeuren als diens aanwijzingen niet opgevolgd worden dan kan zo iemand macht over die mensen uitoefenen. Er zijn in de geschiedenis veel op macht beluste mensen geweest en die zijn er nu nog en allemaal proberen ze anderen angst aan te jagen. Zodra je je niet meer bang laat maken door hun leugens kunnen ze met die leugens geen macht meer over je uitoefenen. Op andere manieren kunnen ze dat misschien nog wel, bijvoorbeeld door middel van chantage en (levens)bedreigingen, maar met die leugens vangen ze jou dan niet meer. Dat scheelt.
Laatst gewijzigd door xplosive op vr nov 29, 2013 10:25 pm, 1 keer totaal gewijzigd.
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten
twijfelendemoslima
Berichten: 23
Lid geworden op: wo nov 27, 2013 8:25 pm

Re: Marokkaanse moslima

Bericht door twijfelendemoslima »

Eliabe schreef:
twijfelendemoslima schreef: Als je dit leest, krijg je toch kippenvel als gelovige? Waarom wil Allah swt dat wij zo bang voor hem zijn?
Het Vuur van de Hel is 69 keer heter dan het vuur die wij kennen op aarde. Allah heeft 19 engelen als bewakers gesteld over de Hel, elk van die engelen kan de Hele mensheid alleen aan. De brandstof van de Hel bestaat uit mensen en stenen, alles wat je erin werpt is zijn brandstof. In de Hel zullen verschrikkelijk hete winden zijn, niet koel en ze zullen niet Helpen tegen de hitte van de Hel zelf. De mensen van het Paradijs zullen kokend water drinken, en het zal over hun gezichten worden gegoten. Dat zullen ze drinken en het zal op ze gegooid worden tot het hun zijkanten bereikt en hun ingewanden eruitvallen. De schaduwen zijn van zwarte rook, die de gezichten zullen bedekken, mensen zullen met zwarte gezichten rondgesleurd worden in de Hel.
Dit is een greep uit de beschrijving van de hel op de site moslimjongeren.be.
Ik kom uit een zwaar christelijk gezin. Het was bij ons thuis altijd hel en verdoemenis. Die angsten heb ik ook gehad. Ze hielden mij voor, als ik geen nieuwe hart kreeg zou ik branden in de buitenste duisternis. Met mij 18de heb ik de brui eraan gegeven en ben mijn eigen weg gegaan. Het enigste wat ik ervan heb overgehouden is dat ik nog weleens op en psalmen trekker of groter orgel wil spelen. In mijn jeugd was ik erg eenzaam. Mocht niets en alles moest in de geest van de bijbel. Heb zelf jaren onderzoek gedaan waar dit vandaan kwam en ben tot de conclusie gekomen dat al die ellende van de mensen zelf af komt. Binnen de christelijke kerken heb je ook enorm veel stromingen, van heel zwaar tot heel licht, allemaal ontstaan vanuit de mens zelf. Ik zie het als een manier om de mensen onder de duim te houden.
Je hoef die angsten over de hel niet te hebben. Die hellen bestaan niet.
Weet je wat hellen zijn? Dat zijn mensen die zelf duisternis en vernietiging zijn, haat en hartstocht.
Wil je de hel beleven, ga naar Syrie.
Ook hemelen bestaan. Dat zijn de mensen die het goede doen en liefde zijn en de medemens helpen. Iemand die geen enkel geloof heeft en zijn hele leven het vuur uit de sloffen loopt voor zijn medemens, dat is een hemel.
Denk je door jezelf op te blazen en daarmee andere mensen dood het martelaarschap te krijgen en in het paradijs te komen? Jammer dan, die persoon krijgt zijn hel te beleven. Heeft hij over zichzelf afgeroepen.
Ben jij er open voor uitgekomen? Of doe je binnen de familie nog alsof?

Ik kom niet uit een streng Islamitisch familie, ik heb niet de welbekende trauma verhalen van moslima's. Ik draag bijv geen hijaab en het belang van bidden wordt wel verteld maar wat wij ermee doen is aan ons. Ik kom uit een vrij islamitisch gezin waarin veel mag (zelfs voor een vrouw) maar het geloof in twijfel trekken zal mij niet in dank worden afgenomen, daar ligt de grens.

Ik geloof niet in martelaarschap en in jihad met geweld.
Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 8881
Lid geworden op: do jun 30, 2011 11:18 pm

Re: Marokkaanse moslima

Bericht door xplosive »

twijfelendemoslima schreef:Ik geloof niet in martelaarschap en in jihad met geweld.
Dat is goed.
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten
twijfelendemoslima
Berichten: 23
Lid geworden op: wo nov 27, 2013 8:25 pm

Re: Marokkaanse moslima

Bericht door twijfelendemoslima »

xplosive schreef:
twijfelendemoslima schreef:Deze twijfels maken mij niet minder angstig, sterker nog het maakt mij angstiger want stel dat de hel wel bestaat? Stel dat Allah wel bestaat en ik binnenkort met al mijn twijfels kom te overlijden.
Wat er allemaal in islamitische geschriften beweerd wordt, klopt dat allemaal precies met elkaar of vind je daarin tegenspraken? Als je op tegenspraken stuit is er een grote kans dat veel van wat er beweerd is niet waar is en gewoon verzonnen is om mensen bang te maken. Als iemand mensen angst aan kan jagen door ze voor te houden dat er verschrikkelijke dingen zullen gebeuren als diens aanwijzingen niet opgevolgd worden dan kan zo iemand macht over die mensen uitoefenen. Er zijn in de geschiedenis veel op macht beluste mensen geweest en die zijn er nu nog en allemaal proberen ze anderen angst aan te jagen. Zodra je je niet meer bang laat maken door hun leugens kunnen ze met die leugens geen macht meer over je uitoefenen. Op andere manieren kunnen ze dat misschien nog wel, bijvoorbeeld door middel van chantage en (levens)bedreigingen, maar met die leugens vangen ze jou dan niet meer. Dat scheelt.
Ja, tegenstrijdigheden zoals de barmhartigheid van Allah swt. Hij swt is barmhartig maar daarentegen bestaat er een hel en worden de meest afschuwelijke straffen beschreven in de Koran en ahadeeth van de profeet vrede zij met hem.

Er zijn ook mooie dingen in het geloof en mooie mensen die in naam van het geloof veel mooie dingen doen.

Nooit meer angstig zijn is volgens mij heel moeilijk of zelfs onmogelijk omdat ik al 28 jaar lang een moslima ben, misschien zal de angst nooit echt weggaan omdat ik mij misschien af en toe zal blijven afvragen of Allah echt bestaat en stel dat de hel dan toch bestaat?

Ik hoop dat je mijn punt begrijpt. Bedankt voor jouw uitleg!
Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 8881
Lid geworden op: do jun 30, 2011 11:18 pm

Re: Marokkaanse moslima

Bericht door xplosive »

twijfelendemoslima schreef:Nooit meer angstig zijn is volgens mij heel moeilijk of zelfs onmogelijk
Niemand is zonder angst of zal ooit zonder angst zijn. Maar er zijn zaken die zo tegenstrijdig en onwaarschijnlijk zijn dat het niet nodig is om dáár bang voor te zijn, althans niet bij voortduring. Natuurlijk kunnen er altijd momenten zijn waarop je zelfs het meest onwaarschijnlijke overweegt als waarheid. Maar door goed verder door te denken kun je de grootste absurditeiten dan toch wel gauw weer verwerpen. En daarmee wordt de angst voor zoiets absurds tegelijk ook een stuk minder.

Wat heb je aan een geloof in een opperwezen dat ertoe bereid is om mensen te martelen? Zou zo'n opperwezen überhaupt kunnen bestaan? En als zo'n opperwezen bestaat, heeft zo'n opperwezen het dan goed met mensen voor?
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten
Gebruikersavatar
Eliabe
Berichten: 3962
Lid geworden op: di mei 12, 2009 8:11 pm

Re: Marokkaanse moslima

Bericht door Eliabe »

twijfelendemoslima schreef: Ben jij er open voor uitgekomen? Of doe je binnen de familie nog alsof?
Mijn ouders leven niet meer. Een deel van mijn familie wil niets met mij te maken hebben. Ik heb een katholieke vrouw en een enorme grote TV. 2 doodzonden binnen mijn richting. Wat familie betreft ben ik alles kwijt geraakt, maar heb een enorme vrijheid teruggekregen. Je moet op een gegeven moment toch je eigen leven gaan leiden. Vandaar mijn opmerking over het gevoel. Ik ben mijn gevoel gaan volgen en ben niet bedrogen uit gekomen.
Je zegt:
Deze twijfels maken mij niet minder angstig, sterker nog het maakt mij angstiger want stel dat de hel wel bestaat? Stel dat Allah wel bestaat en ik binnenkort met al mijn twijfels kom te overlijden.
Dit doet mij pijn.
De hel waar de geloven in geloven van vuur, sulfur en andere shit, die bestaat niet.
Er zijn wel hellen maar die hebben afstemming op het innerlijk van de mens, dus haat, hartstocht, moord. Alle negativiteit is duisternis.
Alle moslims die met het martelaarschap, jihad en geweld bezig zijn krijgen hun eigen hel te beleven. Als jij het goed doet zou ik die angst maar snel opzij zetten.
De god/allah waar de geloven in geloven bestaat niet.
De God die ik ken kan geen enkel leven vernietigen, zou hij dit wel doen, donderde de hele schepping in elkaar. En hij is alleen maar liefde, Hij heeft niets met onze ellende te maken. Dat doen we allemaal zelf.
Ik noem hem God omdat ik het een naampje moet geven om het te verstoffelijken. Je kunt hem ook X noemen of Pipo. Anderen noemen het een energie.
God schiep mens en dier, maar welke idioot bracht de islam hier?
twijfelendemoslima
Berichten: 23
Lid geworden op: wo nov 27, 2013 8:25 pm

Re: Marokkaanse moslima

Bericht door twijfelendemoslima »

xplosive schreef:
twijfelendemoslima schreef:Nooit meer angstig zijn is volgens mij heel moeilijk of zelfs onmogelijk
Niemand is zonder angst of zal ooit zonder angst zijn. Maar er zijn zaken die zo tegenstrijdig en onwaarschijnlijk zijn dat het niet nodig is om dáár bang voor te zijn, althans niet bij voortduring. Natuurlijk kunnen er altijd momenten zijn waarop je zelfs het meest onwaarschijnlijke overweegt als waarheid. Maar door goed verder door te denken kun je de grootste absurditeiten dan toch wel gauw weer verwerpen. En daarmee wordt de angst voor zoiets absurds tegelijk ook een stuk minder.

Wat heb je aan een geloof in een opperwezen dat ertoe bereid is om mensen te martelen? Zou zo'n opperwezen überhaupt kunnen bestaan? En als zo'n opperwezen bestaat, heeft zo'n opperwezen het dan goed met mensen voor?
Dank! Wat jij zegt is logisch.

Dat is precies mijn punt, hoe kan een barmhartige god zoiets als hel hebben gemaakt en de mens zo gruwelijk willen martelen?
twijfelendemoslima
Berichten: 23
Lid geworden op: wo nov 27, 2013 8:25 pm

Re: Marokkaanse moslima

Bericht door twijfelendemoslima »

Eliabe schreef:
Mijn ouders leven niet meer. Een deel van mijn familie wil niets met mij te maken hebben. Ik heb een katholieke vrouw en een enorme grote TV. 2 doodzonden binnen mijn richting. Wat familie betreft ben ik alles kwijt geraakt, maar heb een enorme vrijheid teruggekregen. Je moet op een gegeven moment toch je eigen leven gaan leiden. Vandaar mijn opmerking over het gevoel. Ik ben mijn gevoel gaan volgen en ben niet bedrogen uit gekomen.

Je zegt:
Deze twijfels maken mij niet minder angstig, sterker nog het maakt mij angstiger want stel dat de hel wel bestaat? Stel dat Allah wel bestaat en ik binnenkort met al mijn twijfels kom te overlijden.
Dit doet mij pijn.
De hel waar de geloven in geloven van vuur, sulfur en andere shit, die bestaat niet.
Er zijn wel hellen maar die hebben afstemming op het innerlijk van de mens, dus haat, hartstocht, moord. Alle negativiteit is duisternis.
Alle moslims die met het martelaarschap, jihad en geweld bezig zijn krijgen hun eigen hel te beleven. Als jij het goed doet zou ik die angst maar snel opzij zetten.
De god/allah waar de geloven in geloven bestaat niet.
De God die ik ken kan geen enkel leven vernietigen, zou hij dit wel doen, donderde de hele schepping in elkaar. En hij is alleen maar liefde, Hij heeft niets met onze ellende te maken. Dat doen we allemaal zelf.
Ik noem hem God omdat ik het een naampje moet geven om het te verstoffelijken. Je kunt hem ook X noemen of Pipo. Anderen noemen het een energie.
Goed dat je na het volgen van jouw geloof zo gelukkig bent geworden.
Ik heb niet veel met mijn familie maar alles met het gezin waar ik ben opgegroeid. Ik kan niet zonder mijn ouders leven, ik zou heel erg ongelukkig zijn als zij mij niet meer willen. Ik zou ze ook nooit willen kwetsen. Zij zullen het niet begrijpen en vast twijfelen aan de manier waarop ze mij opgevoed hebben.

De twijfels doen mij ook pijn, maken mij heel verdrietig, slapeloze nachten heb ik ervan.

Een god die alleen maar liefde is, van zijn schepsels houdt ongeacht religie klinkt zo mooi.
Gebruikersavatar
Eliabe
Berichten: 3962
Lid geworden op: di mei 12, 2009 8:11 pm

Re: Marokkaanse moslima

Bericht door Eliabe »

twijfelendemoslima schreef: Ik heb niet veel met mijn familie maar alles met het gezin waar ik ben opgegroeid. Ik kan niet zonder mijn ouders leven, ik zou heel erg ongelukkig zijn als zij mij niet meer willen. Ik zou ze ook nooit willen kwetsen. Zij zullen het niet begrijpen en vast twijfelen aan de manier waarop ze mij opgevoed hebben.

De twijfels doen mij ook pijn, maken mij heel verdrietig, slapeloze nachten heb ik ervan.

Een god die alleen maar liefde is, van zijn schepsels houdt ongeacht religie klinkt zo mooi.
Zouden je ouders jou niet meer willen als je ze vertel dat je ze dankbaar bent voor datgene wat je van je ouders mocht leren en dat het gebracht heeft wat je nu bent? Maar dat je nu op eigen benen verder wilt gaan. Jij heb ook recht op een eigen leven.
Die god of X die alleen maar liefde is en van zijn schepsels houdt ongeacht religie bestaat, maar dat is een ander hoofdstuk.
Mijn zorg en de zorg van vele hier op dit forum is, hoe kunnen we jou helpen bij je angsten, twijfels en zorgen.
God schiep mens en dier, maar welke idioot bracht de islam hier?
twijfelendemoslima
Berichten: 23
Lid geworden op: wo nov 27, 2013 8:25 pm

Re: Marokkaanse moslima

Bericht door twijfelendemoslima »

Eliabe schreef:
twijfelendemoslima schreef: Ik heb niet veel met mijn familie maar alles met het gezin waar ik ben opgegroeid. Ik kan niet zonder mijn ouders leven, ik zou heel erg ongelukkig zijn als zij mij niet meer willen. Ik zou ze ook nooit willen kwetsen. Zij zullen het niet begrijpen en vast twijfelen aan de manier waarop ze mij opgevoed hebben.

De twijfels doen mij ook pijn, maken mij heel verdrietig, slapeloze nachten heb ik ervan.

Een god die alleen maar liefde is, van zijn schepsels houdt ongeacht religie klinkt zo mooi.
Zouden je ouders jou niet meer willen als je ze vertel dat je ze dankbaar bent voor datgene wat je van je ouders mocht leren en dat het gebracht heeft wat je nu bent? Maar dat je nu op eigen benen verder wilt gaan. Jij heb ook recht op een eigen leven.
Die god of X die alleen maar liefde is en van zijn schepsels houdt ongeacht religie bestaat, maar dat is een ander hoofdstuk.
Mijn zorg en de zorg van vele hier op dit forum is, hoe kunnen we jou helpen bij je angsten, twijfels en zorgen.
Ik weet het niet. Ik geloof dat ze mij dan niet meer accepteren. En dat neem ik hun niet kwalijk want zij zijn ervan overtuigd dat de Islam de waarheid is.

Ik krijg hier de kans om mijn twijfels open te delen waarvoor dank. Ik geloof niet dat ik geholpen kan worden in mijn zoektocht naar de "waarheid". Ik hoop dat ik via dit forum in contact kan komen met iemand die ook twijfelt, het liefst iemand van Marokkaanse komaf, ik kan dit in mijn dagelijks leven met niemand delen en het is fijn te spreken met iemand die in een zelfde situatie zit.
Gebruikersavatar
Schepsel!
Berichten: 1042
Lid geworden op: wo okt 23, 2013 12:51 pm
Locatie: De zetel van Iblis

Re: Marokkaanse moslima

Bericht door Schepsel! »

Welkom! :smile4: Je bent moedig, dat je die innerlijke strijd aangaat. Niet alleen hel, maar je hele wereldbeeld, je relatie met je familie, je idee van de toekomst. Succes, en sterkte met alles.
(^v^)
Plaats reactie