Bizar.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 88853
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Bizar.

Bericht door Ariel »

King George schreef:
ma jul 24, 2023 9:31 am
Spijt van wat hij deed of spijt van dat hij er niet mee weg kon komen en nu de gevolgen hiervan moet aanvaarden?
Ik vermoed het laatste.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24730
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Bizar.

Bericht door King George »

Afbeelding

Pittig chipje uit de handel na dood tiener VS

Een Amerikaanse fabrikant haalt pittige chips uit de handel na de dood van een 14-jarige jongen in Massachusetts. Zijn familie is ervan overtuigd dat het eten van de extreem pikante snack hem fataal is geworden.

De tortillachip werd per stuk verpakt verkocht voor 10 dollar in een doos gevormd als een lijkkist, versierd met doodshoofden, gifslangen en Magere Hein. Consumenten worden onder de naam One Chip Challenge uitgedaagd hun reactie te filmen als ze het zoutje eten en zolang mogelijk niks te eten of drinken.

Voor de chips worden de Carolina Reaper en Naga Viper pepers gebruikt, die 1,7 en 1,4 miljoen scoren op de Scovilleschaal van pittigheid. Op diezelfde schaal zit tabasco rond de 5000 en halen jalapeño's 10,000, wat betekent dat er zoveel lepels water nodig zijn om de smaak van één lepel te verhullen.

Op de verpakking staan waarschuwingen dat het product alleen bedoeld is voor volwassenen en gebruik is afgeraden bij zwangerschap. Er wordt aangedrongen medische hulp te zoeken bij flauwvallen, langdurige misselijkheid of als ademhalen moeilijk wordt.

Op school gegeten

De 14-jarige Harris Wolobah uit Worcester had volgens zijn moeder de chip afgelopen vrijdag van een klasgenoot gekregen. Hij was op school misselijk geworden, maar leek beter toen hij naar huis ging. Later die middag werd hij bewusteloos op zijn kamer aangetroffen. Hij werd kort daarna in het ziekenhuis doodverklaard.

Hoewel een autopsie nog de precieze doodsoorzaak moet vaststellen zijn de nabestaanden ervan overtuigd dat de chip tot zijn dood leidde. De jongen was volgens hen verder in prima gezondheid.

Er zijn al eerder mensen in het ziekenhuis opgenomen na het eten van de chips, onder wie andere kinderen. Zo moest er een ambulance langs bij zeven kinderen in Minnesota die op school de challenge hadden uitgevoerd en belandden drie leerlingen uit Californië in het ziekenhuis.

Terugroepactie

Volgens artsen veroorzaakt de stof capsaïcine in de chips een brandend gevoel en tinteling in de mond, maar kan het in extreme gevallen ook tot hartritmestoornissen leiden.

Fabrikant Paqui, dochterbedrijf van snoepgigant Hershey, zegt diep bedroefd te zijn over de dood van de jongen. Het bedrijf stelt dat het product voldoet aan voedselveiligheidseisen en de verpakking benadrukt dat het voor volwassenen bedoeld is. Omdat toch steeds meer kinderen de chips eten, is besloten tot de terugroepactie.

Europese variant

In Europa zijn ook chips te koop die als de allerheetste ooit worden aangeprezen. Een fabrikant daarvan, Hot Chip, wijst erin een reactie aan de NOS op dat het productieproces hiervan anders is dan in de VS: "Paqui stopt de pepers in het deeg, niet aan de buitenkant zoals gebruikelijk. Daardoor blijft hun product lang pittig in je maag, in plaats van je mond."

Het bedrijf zegt in Europa al jaren dezelfde samenstelling te hebben zonder grote problemen. "Dit product is al jarenlang zonder ongelukken gegeten door miljoenen", schrijft de woordvoerder in zijn reactie. "De reactie van mensen op pikant eten lijkt eng en gek, maar we hebben nog nooit iets gehoord over ernstige medische incidenten."

Desalniettemin is het bedrijf van plan op de waarschuwingslabels nog duidelijker te maken dat consumptie door kinderen niet de bedoeling is, "om soortgelijke incidenten te voorkomen". De woordvoerder vult aan dat melk, brood of een ijsje verlichting kan bieden.
https://nos.nl/artikel/2489683-pittig-chipje-uit-de-handel-na-dood-tiener-vs
Het morele gelijk ligt bij het volk
Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Mahalingam
Berichten: 51312
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Bizar.

Bericht door Mahalingam »

Wat zien wij hier?
Bundels geld langs het spoor in Hilversum.

Afbeelding

Het hoe en vooral het 'waarvoor' ontgaat de politie.
Wat gebeurde er dat de geldvervoerders de kolder in hun kop kregen?
In een auto zitten met bivakmutsen op. Raar.
En dan geld verliezen (niet goed verpakt?) tijdens een vlucht voor wat in hemelsnaam?
Diefstal? Maar van wie?
En dan eerlijke toeschouwers die het zien gebeuren. Wonderlijke wereld.
Dieven verliezen pakken met geld op het spoor in Hilversum, politie zoekt getuigen

’Eerlijke getuigen’ hebben de politie meteen gebeld.

Het was bizar om te zien: het spoor in Hilversum lag op 20 april bezaaid met geld. De bankbiljetten bleken van dieven die op de vlucht waren. Door het delen van de beelden hoopt de politie meer informatie over de zaak te vinden.

In het programma Opsporing Verzocht komt op dinsdag aan bod hoe het incident op de desbetreffende donderdag in april verliep. Een getuige ziet op de Noorderweg in Hilversum drie mannen met bivakmutsen op langsscheuren in een blauwe Chevrolet. Eenmaal bij het spoor aangekomen, springen ze uit de auto met tassen op een schouders en verliezen pakken met geld.

Het spoor ligt vol met cash. Ook in de auto liggen pakken met geld. ’Eerlijke getuigen’ hebben meteen de politie gebeld.

De mannen rennen vervolgens over het spoor en stelen op geweldadige wijze een scooter van een 47-jarige. Onder bedreiging van een vuurwapen moet de man zijn scooter afstaan.

De twee mannen op de scooter zetten hun vlucht voort. Bij het station gaan ze onderuit, waardoor ze een minuut verliezen om overeind te komen en verder te vluchten. De politie zoekt tips over de man achterop de scooter. Hij zou rond de 20 jaar zijn, een lichtgetinte huidskleur hebben en qua postuur tussen de 1,65 en 1,75 lang.
https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt ... um=organic
Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 51312
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Bizar.

Bericht door Mahalingam »

Afbeelding
Watermuseum Arnhem gesloten vanwege wateroverlast

Arnhem - Het Nederlands Watermuseum in Arnhem is momenteen gesloten vanwege wateroverlast. Sinds donderdagmorgen ’loopt daar het water allerlei hoeken en gaten naar binnen en stroomt het letterlijk als een waterval de trap af', aldus Omroep Gelderland.

Niet alleen het museum, met als slogan ’geraakt door water’, kan geen gasten ontvangen: ook het naastgelegen café Aan de Beek is momenteel dicht.

Samen met de brandweer wordt getracht het museum en het café zo snel mogelijk weer droog te krijgen. De precieze oorzaak wordt nog onderzocht.

Volgens de regionale omroep gaan het museum en het café mogelijk pas weer open op maandag 20 november.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1160674 ... eroverlast
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 88853
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Bizar.

Bericht door Ariel »

Walgelijk, achterlijk en debiel.

Diegene die betaald heeft voor deze poster wenst ANONIEM te blijven

Afbeelding

Of is dit de dwaas die deze leus verzonnen heeft?

Afbeelding
postercampagne

Het is zover. De eerste officiële posters worden in Arnhem geplaatst langs de weg. Om deze posters landelijk te kunnen verspreiden, heb ik veel geld nodig. Daarom ben ik via https://www.doneeractie.nl/aardeinbalans/-83336 een crowdfunding gestart. Iedereen die me wil en kan supporteren kan hier een willekeurig bedrag doneren. Wil je meehelpen? Stuur de link dan door naar je contacten. Elke Euro is welkom!

Natuurlijk kun je me ook supporten door op de ‘doneren’ tab te klikken.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
mercator
Berichten: 19655
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Bizar.

Bericht door mercator »

Ariel schreef:
do nov 16, 2023 12:56 pm
Walgelijk, achterlijk en debiel.

Diegene die betaald heeft voor deze poster wenst ANONIEM te blijven
Klimaatopwarming leidt tot dezelfde pseudo wetenschap als destijds corona.
In het nieuws hier kwam een "deskundige" vertellen dat de vulkaanuitbarsting nu in Ijsland het gevolg is van...de klimaatopwarming. Het zit nl. zo: de gletsjers smelten af "zodat het magma dichter aan het oppervlak kan komen en dus op een bepaald moment er doorheen breekt" en kijk daar heb je de uitbarsting. Mij lijkt het eerder dat het kolkende en gloeiende magma zich helemaal niets aantrekt van wat er zich boven de grond bevindt en zich zeker niet laat afkoelen door een laag ijs daarop.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 17288
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Bizar. Of toch niet? Je zult maar moslimkind zijn.

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Afbeelding
Ariel schreef:
do nov 16, 2023 12:56 pm
Walgelijk, achterlijk en debiel.
Niet als ik de tekst weglaat die bovenin het reclamebord stond.

𝗚𝗲𝗯𝗼𝗿𝗲𝗻 𝘄𝗼𝗿𝗱𝗲𝗻 𝗶𝘀 𝗲𝗲𝗻 𝗲𝗿𝗻𝘀𝘁𝗶𝗴𝗲 𝗺𝗶𝘀𝗱𝗮𝗮𝗱!

Hoezo dat nou weer? Omdat de doodstraf daarop volgt.

Kinderen vragen niet om geboren te worden. Daar zijn vooral nu moslimkinderen in Gaza de dupe van. Ik denk aan Palestijnse kinderen van moslimouders. Maar als ze weten dat hun ouders niet van lotje getikt zijn, met goede genen zijn uitgerust en de meeste wetenschappers en politici een klap van de malle molen hebben, zoals blijkt uit de weerzinwekkende chaotische klimaathysterie waarbij deze idioten het lef hebben te menen dat de mens in staat is schuldig te zijn aan de opwarming van de aarde en daarom gestraft dient te worden net zoals met de hysterie rond het vermeende Chinese Vleermuizenvirus, ja dan hoeven zij zich geen zorgen te maken om hun eigen verstand en kan het leven nog wat voor hen te betekenen hebben. Behalve natuurlijk als ze 'Allah akbar' blijven roepen in commissie. Want dommer dan dat is haast onvoorstelbaar.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben ontoerekeningsvatbaar gelovig atheïst wegens gebrek aan de vrije wil.
Mahalingam
Berichten: 51312
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Bizar.

Bericht door Mahalingam »

EXPLOSIE aan adviescolleges onder Rutte 1 t/m 4

Er zou een adviescollege moeten komen over al die adviescolleges hahaha.

Prachtig overzichtje van de EW, voorheen Elserviers Weekblad. Omdat Mark Rutte de afgelopen dertien jaar vooral heel erg goed was in overal zijn handen vanaf trekken, "zijn meer adviescolleges ingesteld dan onder alle kabinetten daarvoor". Wat er aan de ene kant van de baantjescarroussel afgaat (het fuseren van gemeenten, de bestuurslaag die het dichtst bij de burgers staat stond) komt er aan de andere kant gewoon weer bij.
Spoiler! :
We hebben nu het Adviescollege ICT-toetsing, het Adviescollege levenslanggestraften, het Adviescollege Openbaarheid en Informatiehuishouding, het Adviescollege Veiligheid Groningen (ACVG), het Adviescollege Verloftoetsing tbs (Avt), de Adviescommissie beoordeling aangeboden cultuurbezit uit nalatenschappen, de Adviescommissie beroepsgerichte keuzevakken vmbo, de Adviescommissie Borgstelling MKB-kredieten, de Adviescommissie cyberweerbaarheid, de Adviescommissie Duurzaamheid Biomassa voor Energietoepassingen (ADBE), de Adviescommissie duurzame scheepsbouw, de Adviescommissie EFMZV, de Adviescommissie Gids proportionaliteit (LOL, red.), de Adviescommissie Groeifaciliteit, de Adviescommissie Internationaal Innoveren, de Adviescommissie Kredietcommissie (haha wat dit is echt een commissie over een commissie, red.), de Adviescommissie medische verklaringen voor de luchtvaart, de Adviescommissie Nationaal Groeifonds, de Adviescommissie ongeschiktheidsontslag rechterlijke ambtenaren, de Adviescommissie participatie en emancipatie Sinti en Roma, de Adviescommissie restitutieverzoeken cultuurgoederen en Tweede Wereldoorlog, de Adviescommissie SDGP Partnerschapfaciliteit, de Adviescommissie seed capital technostarters, de Adviescommissie tot benoeming leden Adviescommissie restitutieverzoeken cultuurgoederen en Tweede Wereldoorlog (en nog zo een, red.), de Adviescommissie voor burgerlijk procesrecht, de Adviescommissie vroegefasefinanciering academische innovatieve starters, hbo-innovatieve starters en TO2-innovatieve starters, de Adviescommissie vroegefasefinanciering MKB-ondernemers en innovatieve starters, de Adviesraad internationale vraagstukken (AIV), de Adviesraad Migratie (AM), de Adviesraad voor wetenschap, technologie en innovatie (AWTI), het Auditteam Voetbal en Veiligheid, de Autoriteit Persoonsgegevens (AP), de Beoordelingscommissie Small Business Innovation Research programma, de Beoordelingscommissie sterk techniekonderwijs, de Centrale Adviescommissie Draaginsigne Gewonden, het College financieel toezicht Bonaire, Sint Eustatius en Saba, het College financieel toezicht Curaçao en Sint Maarten, het Comité van toezicht EFMB, het Commissie Associate degree, de Commissie auteursrecht, de Commissie beoordeling uitingen maatschappelijk verantwoordelijkheidsbesef (wat, red.), de Commissie beëdigde tolken en vertalers, de Commissie buitenslands gediplomeerden volksgezondheid (CBGV), de Commissie Doelmatigheid Hoger Onderwijs, de Commissie Feiten en Tarieven, de Commissie genetische modificatie (COGEM), de Commissie Gewetensbezwaren Immunisatie Militairen (GIM), de Commissie insolventierecht, de Commissie macrodoelmatigheid mbo, de Commissie registratie diergeneesmiddelen (CRD), de Commissie rol Koninklijk Huis in de zaak J.A. Poch, de Commissie sectorplan Bèta en Techniek, de Commissie sectorplan Social Sciences and Humanities (Commissie sectorplan SSH), de Commissie van advies inzake volkenrechtelijke vraagstukken (CAVV), de Commissie van onderzoek naar de Nederlandse wapeninzet in Hawija, de Commissie van toezicht op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten, de Commissie vennootschapsrecht, de Commissie voor de milieueffectrapportage (Commissie m.e.r.), de Curriculumcommissie, de Cyber Security Raad, de Deskundigengroep dierziekten, de Ecologische Autoriteit, de Expertgroep toetsen PO, het Expertisenetwerk Waterveiligheid (ENW), de Gezondheidsraad (GR), de Hoge Raad van Adel, deJury Joke Smitprijs, de Jury Jos Brinkprijs (haha, red.), de Kiesraad, de Klachtencommissie beëdigde tolken en vertalers, de Kwaliteitscommissie Bibob, het Kwaliteitsinstituut beëdigde tolken en vertalers, de Landelijke adviescommissie plaatsing longstay forensische zorg, de Mijnraad, de Monitoring Commissie Corporate Governance Code, het Nationaal comité voor de bescherming van dieren (NCad), de Nationale Unesco Commissie, het Nederlands Comité voor Ondernemerschap, de Nederlandse Sportraad (NLsportraad), de Onderwijsraad (OR), het Orgaan voor de Friese taal, de Politieonderwijsraad, de Raad van Advies herbezinning NVWA, de Raad van State, de Raad voor Cultuur (RVC), de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur, de Raad voor dierenaangelegenheden (RDA), de Raad voor het Openbaar Bestuur (ROB), de Raad voor strafrechtstoepassing en jeugdbescherming (RSJ), de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS), de Selectiecommissie tijdelijk besluit specifieke uitkering verbetering digitale dienstverlening, de Sociaal-Economische Raad (SER), de Staatscommissie voor het internationaal privaatrecht, de Technische commissie bodembeweging, de Tijdelijke adviescommissie regionaal investeringsfonds mbo 2019–2022 (Commissie RIF), de Toetsingscommissie vangnet Participatiewet (TvP), Topteams (?, red.), de Visserijcommissie BES, de Welzijnscommissie Dierziekten, de Wetenschappelijke Adviescommissie Convenant Onbedwelmd Ritueel Slachten, de Wetenschappelijke autoriteit CITES en de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). Maar! Er zijn er nog meer! "Enkele recent ingestelde colleges blijken nog niet opgenomen in het register van overheidsorganisaties." En dan bestaat de Commissie Ter Opstelling Van Een Nieuw Sociaal Contract nog niet eens. Gaaf land!
UPDATE - Rutte: 'Ja maar ik heb er ook heel lang gezeten'
https://www.geenstijl.nl/5172170/bezigh ... pgeleiden/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 88853
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Bizar.

Bericht door Ariel »

Bizar...in beslag genomen slaapzakken zijn goed genoeg voor dakloze . Voor hun geen hotel tijdens de vrieskou, maar een slaapzak en een plekje onder een brug.
Ruim 50 in beslag genomen slaapzakken van drugsezels die cocaïne uit de Rotterdamse haven smokkelen, worden door het Openbaar Ministerie vandaag aan daklozen geschonken. De schenking maakt deel uit van een landelijke pilot om bezit van criminelen aan de maatschappij te geven, naar Italiaans model.

Officier van justitie Loes van der Wees: „In containers treft de Douane regelmatig slaapzakken aan. In het verleden werden ze vernietigd. Nu hebben we bedacht om ze een nieuwe bestemming te geven, namelijk de Pauluskerk in Rotterdam. De kou komt eraan en ze kunnen ze daar goed gebruiken.” De kerk biedt onder andere hulp aan daklozen. Het OM heeft zo’n vijftig slaapzakken in petto voor de hulpbehoevende groep. „Het zijn goede kwaliteit slaapzakken. De criminele bazen zorgen goed voor hun personeel.”
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Pizzaman
Berichten: 2252
Lid geworden op: do apr 14, 2016 8:43 pm

Re: Bizar.

Bericht door Pizzaman »

Ariel schreef:
do nov 30, 2023 1:17 pm
Bizar...in beslag genomen slaapzakken zijn goed genoeg voor dakloze . Voor hun geen hotel tijdens de vrieskou, maar een slaapzak en een plekje onder een brug.
Ruim 50 in beslag genomen slaapzakken van drugsezels die cocaïne uit de Rotterdamse haven smokkelen, worden door het Openbaar Ministerie vandaag aan daklozen geschonken. De schenking maakt deel uit van een landelijke pilot om bezit van criminelen aan de maatschappij te geven, naar Italiaans model.

Officier van justitie Loes van der Wees: „In containers treft de Douane regelmatig slaapzakken aan. In het verleden werden ze vernietigd. Nu hebben we bedacht om ze een nieuwe bestemming te geven, namelijk de Pauluskerk in Rotterdam. De kou komt eraan en ze kunnen ze daar goed gebruiken.” De kerk biedt onder andere hulp aan daklozen. Het OM heeft zo’n vijftig slaapzakken in petto voor de hulpbehoevende groep. „Het zijn goede kwaliteit slaapzakken. De criminele bazen zorgen goed voor hun personeel.”
De cocaïne zal dan wel naar de tweede kamer gaan... :thinking:
Zalig zijn de onnozelen en simpelen van geest, want zij zullen er in lopen.
Plaats reactie