Generaal pardon

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79341
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Generaal pardon

Bericht door Ariel »

Weinig asielzoekers ingeburgerd na generaal pardon

dinsdag 17 april 2012

Minder dan de helft van de asielzoekers die in 2007 na een generaal pardon in Nederland mochten blijven, heeft een inburgeringscursus gevolgd. Slechts de helft daarvan is ook voor deze cursus geslaagd.

Dat blijkt uit een evaluatie door het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum van het generaal pardon die later vandaag wordt bekendgemaakt, meldt RTL Nieuws.

In 2007 kregen ruim 28.000 asielzoekers een verblijfsvergunning omdat ze al langer dan zes jaar in Nederland verbleven. Van hen zijn ruim 12.000 begonnen aan een inburgeringscursus. Zo’n 6.000 mensen zijn hier ook voor geslaagd.

Niet alle asielzoekers hoefden de cursus te volgen, kinderen zijn bijvoorbeeld vrijgesteld.

Uitkering
Meer dan de helft van de asielzoekers die onder het generaal pardon vielen, werkt of studeert inmiddels. Aanvankelijk vroegen de meesten een bijstandsuitkering aan.

Oppositiepartijen en diverse gemeenten pleiten voor een nieuw generaal pardon voor kinderen. Minderjarigen die al jaren in Nederland wonen en zijn 'geworteld', zoals de veertienjarige Afghaanse Sahar en de achttienjarige Angolees Mauro, zouden onder een pardonregeling moeten vallen.

Minister Gerd Leers (CDA, Asiel) voelt niets voor het kinderpardon. Een generaal pardon zou een aanzuigende werking hebben en ook mensenhandel stimuleren.

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Neder ... pardon.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
mercator
Berichten: 19405
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Weinig asielzoekers ingeburgerd na generaal pardon

Bericht door mercator »

Vanuit de asielzoekers logica kan ik dat heel goed begrijpen. Wat heeft een azielzoeker er bij te winnen om ingeburgerd te raken ? Dan moet hij gaan solliciteren voor werk ,op tijd uit bed om te gaan werken, zelf de huur en de rekeningen betalen, wie weet zelfs belastingen betalen...dat is toch helemaal niet de bedoeling? De vergelijking met onze emigranten naar Amerika in de 19de eeuw wordt vaak gemaakt maar daar klopt niks van natuurlijk: alsof wij bij de Indianen in de wigwam gingen zitten en zeggen schuif s op roodhuid, ga jij maar een bison vangen, ik wacht wel tot het eten klaar is.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79341
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Generaal pardon

Bericht door Ariel »


Goh, dat verwacht je niet. :thinking:

'Duizenden asielzoekers fraudeerden voor generaal pardon'

Duizenden mensen die na het generaal pardon van 2007 een verblijfsvergunning in Nederland kregen, hebben gelogen over hun identiteit. Dat zeggen bronnen tegen de researchredactie van RTL Nieuws. Het nieuws wordt vandaag onthuld in het nieuwe programma Z Today op RTL Z.

Het generaal pardon betekende voor 28.000 mensen, die illegaal in Nederland verbleven, dat ze toch mochten blijven. Maar een aanzienlijk deel van hen loog daarvoor over zijn identiteit, blijkt nu. Vaak was dat handiger voor de procedure, bijvoorbeeld omdat alleen mensen in een bepaalde leeftijdscategorie onder het pardon vielen.

Liegen nu probleem
Maar voor sommige 'generaal pardonners' vormt die valse identiteit inmiddels een probleem. Zij willen bijvoorbeeld hun familie over laten komen, maar de naam en geboortedatum die ze in Nederland hebben, past niet bij de paspoorten van hun vrouw en kinderen. Deze mensen proberen nu hun juiste identiteit alsnog geregistreerd te krijgen. Ook naturalisatie is een probleem, omdat de daarvoor benodigde geboorteakte in het land van herkomst niet klopt met de hier opgegeven identiteit.

Uit dossiers die RTL Nieuws inzag, blijkt dat er gemeenten zijn die daaraan meewerken. Er zijn ook mensen die naar de rechter stappen om alsnog hun gegevens te laten wijzigen. In alle zaken die RTL Nieuws zag, wees de rechter zo'n verzoek af.

'Veel liegende Chinezen'
Advocaat Sett heeft veel klanten uit de Chinese gemeenschap die acht jaar geleden generaal pardon kregen. "Ik schat dat 80, misschien wel 90 procent van de Chinezen niet is wie hij zegt dat hij is.", zegt Sett tegen RTL Nieuws.


Volgens Sett zijn de meeste mensen in deze groep niet om politieke redenen in Nederland. "Ze willen gewoon hier blijven, linksom of rechtsom, en dat is gewoon om economische redenen." In totaal kregen 1800 Chinezen destijds een generaal pardon.

'Meederheid loog'
Een IND-bron zegt tegen RTL Nieuws dat hij per week tientallen fraudezaken langs ziet komen. Een overheidsjuriste meldt ons dat een meerderheid van de generaal pardonners een geheel of gedeeltelijk valse identiteit heeft opgegeven.

Het ministerie van Veiligheid en Justite laat in een reactie aan RTL Nieuws weten dat er sinds 2012 een fraudemeldpunt bestaat voor dit soort gevallen. Sindsdien zijn er 32 mensen die onder het generaal pardon vielen onderzocht. In geen enkel geval is de verblijfsvergunning ingetrokken.

Verder meldt het ministerie dat er in 2014 van vijftig mensen die onder het generaal pardon vielen, de verblijfsvergunning is ingetrokken. In vier gevallen ging het om mensen die met hun identiteit hebben gefraudeerd.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51257
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Generaal pardon

Bericht door Pilgrim »

PVV wil harde aanpak frauderende vreemdelingen

Geplaatst op 8 september 2015

Schriftelijke vragen van het lid Fritsma (PVV) aan de staatssecretaris van Veiligheid & Justitie over grootschalige identiteitsfraude bij pardonners (*).

1.) Hoe beoordeelt u het gegeven dat asielzoekers in het kader van de pardonregeling van 2007 massaal (identiteits)fraude hebben gepleegd? Deelt u de mening dat het toestaan van 1 keer liegen over identiteit belachelijk beleid is (geweest)? Zo neen, waarom niet?

2.) Bent u bereid om het huidige structurele kinderpardon onmiddellijk ongedaan te maken, mede omdat ook hierbij een premie staat op het verstrekken van onjuiste gegevens? Zo neen, waarom niet?

3.) Kunt u garanderen dat de betreffende bedriegers niet op basis van de bewust verstrekte onjuiste gegevens genaturaliseerd worden, gezinsleden over laten komen of anderszins tegemoet wordt gekomen?

4.) Bent u bereid om bedrog altijd hard aan te pakken door nooit over te gaan tot het verlenen van een verblijfsvergunning, hier altijd aangifte van te doen en fraudeurs altijd uit te zetten? Zo neen, waarom niet?

(*) RTL nieuws, 6 september 2015

Geplaatst door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2015/09/08 ... mdelingen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79341
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Generaal pardon

Bericht door Ariel »

Generaal pardon, maar geen paspoort: 'Voel me derderangsburger'

Ruim 10.000 asielzoekers die in 2008 een verblijfsvergunning kregen, kunnen geen Nederlander worden. Het gaat om mensen die in aanmerking kwamen voor een generaal pardon. Het lukt hen door aangepaste regelgeving niet om aan vereiste documenten te komen die nodig zijn om een Nederlands paspoort te kunnen krijgen. Tot grote ergernis van een meerderheid in de Tweede Kamer. Die vindt de eisen te streng.

Kamerleden en de Nationale ombudsman vragen al jaren dit op te lossen. Vorige maand gebeurde dat opnieuw, maar staatssecretaris Broekers-Knol van Vreemdelingenzaken legt de oproep naast zich neer. Ze wil eerst meer onderzoek. Kamerleden Van Dijk (SP) en Van Toorenburg (CDA) reageerden verbolgen. Zij vinden weer een nieuw onderzoek niet nodig.

Pardonregeling
De Kamerleden vallen over de aangepaste regeling sinds het pardon. In februari 2007 kondigde het kabinet Balkenende-IV een eenmalige pardonregeling af voor een specifieke groep asielzoekers. Die gold voor mensen die voor 1 april 2001 hun eerste asielverzoek hadden ingediend. Voorwaarde was verder dat ze nog in Nederland verbleven, geen oorlogsmisdaden hadden begaan en geen strafblad hadden.

Zo'n 27.500 mensen deden een beroep op de regeling. Zij kregen zo alsnog een verblijfsvergunning. Maar toen zij na vijf jaar het Nederlanderschap aan mochten vragen, bleek dat voor de meerderheid onmogelijk.

De regels waren in die vijf jaar aangescherpt. Ze moesten een paspoort en nu ook een geboorteakte overleveren. Het bemachtigen van zo'n geboorteakte uit het land van herkomst blijkt in veel gevallen onmogelijk. De Ombudsman trok daarover in 2017 al aan de bel.

Ongelijke rechten
"Het hebben van de Nederlandse nationaliteit is nodig om hen dezelfde rechten te kunnen geven als andere Nederlanders", zegt advocaat Vera Kidjan. Ze staat met het Amsterdamse advocatenkantoor Everaert 500 gedupeerden bij. Ze wil de groep zonder de vereiste papieren laten naturaliseren. Kidjan vindt het kwalijk dat ook de kinderen van deze mensen nooit Nederlander kunnen worden. "Dat belemmert hen in hun toekomst, bij het vinden van werk en het reizen buiten Nederland."

Opeenvolgende bewindspersonen hebben de eisen voor naturalisatie niet aan willen passen. De belangrijkste reden is dat ze willen voorkomen dat naturalisatie tot Nederlander plaatsvindt op basis van onjuiste persoonsgegevens of nationaliteit. Nu is dat moeilijk, want er kan niet getoetst worden of de aanvrager echt de persoon is die hij zegt te zijn.

Nationaliteit onbekend
Een van de cliënten van Kidjan is Christy Bedika. Hij is geboren in 1998 in Baarn. Zijn ouders zijn naar Nederland gevlucht vanuit Angola en kregen een verblijfsvergunning dankzij de pardonregeling. Bedika staat bij de gemeente geregistreerd met "nationaliteit onbekend". Bedika is feitelijk sinds zijn geboorte staatloos. En dat lijkt onmogelijk om te veranderen.

Zijn ouders zeggen te zijn gevlucht uit Angola. Van de Nederlandse autoriteiten heeft hij daarom een geboorteakte uit dat land nodig, maar zegt Bedika: "De autoriteiten in Angola kennen mij niet. Ik kan daar geen paspoort aanvragen."

Hij vraagt zich af waarom Nederland aan de huidige eisen blijft vasthouden. "Mijn identiteit staat vast. Die is ontstaan bij mijn geboorte in Nederland. Bij de Belastingdienst en andere overheidsinstanties is er geen twijfel over mijn identiteit. Maar als ik een Nederlands paspoort wil krijgen wordt er opeens moeilijk gedaan". Bedika voelt zich een "derderangsburger". "Moet ik de rest van mijn leven rondlopen zonder nationaliteit?", vraagt hij zich vertwijfeld af.

Staatssecretaris Broekers-Knol heeft het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum gevraagd alle bestaande onderzoeken nog eens op een rij te zetten. De IND moet inventariseren bij welke mensen er om welke reden nog problemen zijn. Ze wil die inventarisatie voor de zomer klaar hebben.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 43709
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Generaal pardon

Bericht door Mahalingam »

Staatssecretaris Broekers-Knol legt motie deels naast zich neer: niet alle asielzoekers van generaal pardon krijgen paspoort

Enkele duizenden asielzoekers die dankzij een generaal pardon in 2007 in Nederland mochten blijven krijgen alsnog een Nederlands paspoort. Dat heeft staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (Justitie) besloten na aandringen van de Tweede Kamer. Maar het merendeel van de tienduizend ‘pardonners’ die nog op een paspoort wachten, komt er nog steeds niet voor in aanmerking.

In een schriftelijke reactie op een door de Tweede Kamer aangenomen motie laat Broekers-Knol weten de motie slechts deels te willen uitvoeren. Op initiatief van de Kamerleden Jasper van Dijk (SP) en Madeleine van Toorenburg (CDA) drong de Kamer vorig jaar al aan op het verstrekken van paspoorten aan de hele groep die indertijd onder het generaal pardon viel.

De staatssecretaris wilde daar aanvankelijk niet aan meewerken en kondigde een onderzoek aan van het Wetenschappelijk Onderzoeks en Documentatiecentrum (WODC) naar mogelijke knelpunten. Dat ergerde de Kamer (Van Toorenburg: ‘Een opzichtige vertragingstactiek’) waarop vorige maand nog eens in een motie werd aangedrongen op afgifte van paspoorten.

Broekers-Knol wil alleen de groep tegemoetkomen die in 2007 minderjarig was. Ze verwijst daarbij naar de verscherpte regels om in aanmerking te komen voor een Nederlands paspoort. Vluchtelingenwerk Nederland noemt het ‘onverteerbaar’ dat de staatssecretaris zo’n ‘harde lijn trekt tussen minderjarigen en volwassenen’. De organisatie dringt er bij de Tweede Kamer op aan Broekers-Knol alsnog op andere gedachten te brengen.

Regels aangepast


In 2007 kregen bij een generaal pardon 27 duizend asielzoekers een verblijfsvergunning. In principe zouden ze na vijf jaar in aanmerking komen voor een Nederlands paspoort. Maar in de tussentijd werden de regels daarvoor aangepast. Zo moesten de asielzoekers een buitenlands paspoort (of een ander nationaliteitsbewijs) én een geboorteakte kunnen overleggen. Ongeveer 10 duizend van de 27 duizend asielzoekers konden niet aan die voorwaarden voldoen.

Achtereenvolgende kabinetten wilden niets voor die groep doen, ook niet nadat de nationale ombudsman meerdere keren had aangedrongen op actie. Wel een verblijfsvergunning geven maar geen paspoort leidt ertoe dat er een groep ‘tweederangsburgers’ is gecreëerd, zo luidde de kritiek.

Vluchtelingenwerk beklemtoont dat de ‘pardonners’ zonder paspoort niet kunnen stemmen en bijvoorbeeld ook geen hypotheek kunnen aanvragen. De organisatie voerde vorige maand de druk op Broekers-Knol op met de massaal gesteunde petitie #wijhorenerookbij.
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achter ... ~bf86a4f5/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22241
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Generaal pardon

Bericht door King George »

Uitgeprocedeerden? Illegalen? Niet pardonneren, maar repatriëren!
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79341
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Generaal pardon

Bericht door Ariel »

Er is weer een petitie voor een generaal pardon voor asielzoekers die hier langer dan 5 jaar zijn. Toe nu toe zijn er 1.207 ondertekeningen waaronder veel asielzoekers..

Afbeelding
In Nederland zitten honderden asielzoekers jaren in AZCs zonder enig vooruitzicht op een toekomst in het land dat hun thuis is geworden. Vaak hebben deze mensen kinderen die hier zijn geboren. Het laatste generaal pardon voor deze groep was in 2007. Het is dus hoog tijd voor een nieuw pardon.

Wij
Asielzoekers die al vijf jaar of langer in Nederland zijn en betrokken Nederlanders constateren

*Dat het laatste generaal pardon voor asielzoekers 14 jaar geleden is geweest,
waardoor een nieuwe groep mensen nu zeer langdurig vast zit zonder vooruitzicht op een oplossing.
*Mensen die om uiteenlopende redenen tussen wal en schip zijn gevallen, en waar huidige regelgeving geen uitweg biedt.
*Mensen ook met kinderen die vaak hier zijn geboren en die geen enkele band hebben met het land van herkomst van hun ouders.
*Zij moeten ook hun leven kunnen organiseren.
*Zij moeten een bijdrage kunnen leveren aan onze maatschappij.
*Hun kinderen moeten veilig en met vertrouwen hun scholen kunnen afmaken en hun leven opbouwen.

en verzoeken
urgent een generaal pardon voor de groep asielzoekers die 5 jaar of langer in Nederland zijn.
Tussen die 1200 ondertekeningen staan behoorlijk wat dubbele handtekeningen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Plaats reactie