Is voetbal haram?

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Mahalingam
Berichten: 48658
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Is voetbal haram?

Bericht door Mahalingam »

Vrouwen in het voetbal geven problemen. Net zoals vrouwen in een duikboot maar dat is een ander verhaal.
Voetbalspullen seksistisch: de bal moet lichter voor vrouwenvoetbal

Schoenen tevens te strak

Volgens deskundigen lijdt het vrouwenvoetbal onder materialen die vooral voor mannen gemaakt zijn. Dat schrijft vakblad Sports Engineering. De bal zou onder andere te zwaar zijn voor het vrouwelijk fysiek, ook zijn de schoenen niet genoeg gevormd naar de anatomie van een vrouw.

Vrouwenvoetbal wordt nog altijd te veel bekeken vanuit een mannenblik, schrijft het blad. De tenues die vrouwen op hoog niveau moeten dragen, zijn ongeschikt. "Vaak zijn de shirts wel voor vrouwen gemaakt, maar de broekjes niet", vertelt een medewerker van de medische staf van Real Madrid aan Editie NL. "Vrouwen spelen liever niet in wit, dat vinden ze niet fijn in verband met menstruatie."

Ook sportverslaggever Barbara Barend herkent zich in de klachten. "Toen ik vroeger in het Nederlands jeugdelftal zat moesten we de afdankertjes van de jongens dragen. Meiden van zestien hebben veel dikkere billen dan jongens. Dus die broekjes zaten strak en niet fijn. Inmiddels is er wel wat veranderd, maar je ziet nog steeds veel vrouwen in mannentenues lopen", aldus Barend tegen Editie NL.

Het aantal vrouwen en meisjes dat op voetbal zit is in de afgelopen 10 jaar enorm gegroeid. Inmiddels zitten bijna 150.000 Nederlandse vrouwen en meisjes op voetbal.
https://www.nieuwnieuws.nl/5158272/voet ... envoetbal/

Ik vraag mij af. Soms zie ik een stel voetballers op een rijtje staan. De maken dan een zgn. 'muurtje'. En dan houden ze hun handen voor een kwetsbaar deel van het lichaam: het klok- en hamerspel.

Afbeelding

Doen vrouwen ook zo iets met hun kwetsbare delen (tieten) ?
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85280
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Is voetbal haram?

Bericht door Ariel »

En Allah keek toe, en zag dat het goed was.
Qatar verbiedt plotseling bier in en bij WK-stadions

Tijdens de wedstrijden op het WK voetbal in Qatar kunnen supporters geen alcohol kopen in het stadion en op de omlopen direct rond de tribunes. Voetbalbond FIFA gaat dat vrijdag bekendmaken, melden de kranten The Times en The New York Times en persbureau Reuters.

Met het nieuwe bierbeleid zouden vlak voor het begin van het toernooi de afspraken flink worden veranderd. Een ’verbazingwekkende U-bocht’, zo beschrijven Britse media de alcoholdraai van Doha.

In de handleiding voor fans staat nu nog dat ze drie uur voor de wedstrijden en een uur na het laatste fluitsignaal Budweiser-bier mogen kopen in en bij de stadions. Onduidelijk is nog of de regels ook voor de speciaal ingerichte fanzones gelden.

In het conservatief-islamitische Qatar gelden strenge regels voor het gebruik van alcohol. Openbaar alcoholgebruik is in Qatar normaal gesproken streng verboden en alleen toegestaan voor buitenlandse bezoekers. FIFA heeft echter een groot sponsorcontract met de Amerikaanse bierbrouwer Budweiser. Dat bedrijf betaalt de FIFA tientallen miljoenen zodat zijn naam op reclameborden staat en zodat alleen dat bier kan worden geschonken in de stadions.

In de fanzones en hotels zou wel bier geschonken mogen worden. Prijzig is dat overigens wel. Een halve liter zal supporters zo’n 13 tot 15 euro kosten.

De aangescherpte regels zouden niet gelden voor de skyboxen met FIFA-bobo’s, zij zouden tijdens de wedstrijden nog gewoon alcohol kunnen drinken. Zondagmiddag is de eerste wedstrijd en Nederland speelt al een dag later tegen Senegal om 17.00 uur in het Al Thumamastadion in de hoofdstad.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Mahalingam
Berichten: 48658
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Is voetbal haram?

Bericht door Mahalingam »

Er was veel gedoe over voetballers die met een gender armbandje zouden gaan spelen in Qatar of toch niet.
Er is nu geen probleem meer: spelers met zo'n bandje krijgen een gele kaart. Einde verhaal.

KNVB zwicht: geen OneLove-band na sancties FIFA

https://www.leidschdagblad.nl/cnt/dmf20221121_39654849
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85280
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Is voetbal haram?

Bericht door Ariel »

Voetbal is op dit moment in Qatar niet haram. Wat wel haram is, is diefstal.
Journaliste bestolen in WK-dorp, maar vraag van politie verrast haar nog het meest: “Welke straf wil je voor de dief?”

Een Argentijnse journaliste is tijdens een live-uitzending bestolen in een fandorp in Qatar. Niet de diefstal zelf verraste Dominique Metzger het meest, wél de vraag die ze achteraf kreeg van de lokale politie. “‘Welke straf wil je dat we hem opleggen?’, vroeg de agente toen ik aangifte ging doen.”

Gastland Qatar ging zondag met 2-0 onderuit tegen Ecuador tijdens de zwakke openingsmatch van het WK voetbal. In aanloop naar de wedstrijd trok de Argentijnse tv-reporter Dominique Metzger naar de fanzone Corniche in de hoofdstad Doha voor live-verslaggeving. Ze werd tijdens die reportage echter het slachtoffer van een diefstal. Een onbekende ging er onder andere met haar portefeuille en identiteitskaart vandoor.

Metzger ontdekte de roof pas later. Ze vermoedt dat ze bestolen werd tijdens de feestelijkheden voor de openingsmatch. Op beelden is te zien dat de sfeer in het fandorp uitbundig is en er gedanst wordt.

Camera’s met gezichtsherkenning
De grootste verrassing kwam echter toen de Argentijnse de diefstal ging aangeven bij de lokale politie. “Een politieagente zei tegen mij: ‘We hebben overal hightech camera’s en zullen de dief vinden met gezichtsherkenning. Wat wil je dat justitie doet wanneer we hem vinden?’”

Metzger kon naar eigen zeggen niet volgen en vroeg een extra woordje uitleg. Dat kreeg ze ook, want de agente herhaalde onomwonden haar vraag. “Welke straf wil je dat we hem (de dief, red.) opleggen? Wil je dat hij veroordeeld wordt tot vijf jaar cel? Wil je dat hij het land wordt uitgezet?” Metzger antwoordde enkel dat ze haar gestolen spullen terug wilde. Via sociale media stelde ze vervolgens de situatie aan de kaak.

KIJK. Dief steelt waardevolle spullen van journaliste tijdens live-uitzending in WK-dorp. “Wil je dat hij het land wordt uitgezet?”, vraagt lokale politie aan reporter.

In de WK-stadions hangen naar verluidt ongeveer 15.000 camera’s met gezichtsherkenning. Of de Argentijnse journaliste daardoor haar persoonlijke spullen zal terugzien, blijft de vraag.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85280
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Is voetbal haram?

Bericht door Ariel »

Grote zorgen over Iran: zijn ayatollahs uit op aanslag tijdens WK in Qatar?

Israël waarschuwt dat Iran overweegt om het WK voetbal te verstoren, mogelijk met een terreuraanval. Het hoofd van de militaire inlichtingendienst, majoor-generaal Aharon Haliva, stelt dat het regime in Teheran er serieus aan denkt om het grote sportevenement op de korrel te nemen. Het enige dat de ayatollahs zou tegenhouden, is de angst voor de reactie van Qatar, een bondgenoot.

De Israëlische spionnenbaas deed zijn opvallende beschuldiging, zonder met bewijzen daarvoor te komen, tijdens een Iran-conferentie in Tel Aviv. Daar schetsten een reeks experts een verontrustend beeld van een levensgevaarlijk bewind dat in eigen land onder vuur ligt en daardoor steeds agressiever opereert in het buitenland. Volgens minister van Defensie Benny Gantz is Teheran uit op internationale chaos om de interne onrust te verbloemen. „Het WK is mogelijk een van de plekken waar ze instabiliteit kunnen creëren.”

Het voetbaltoernooi is slechts een paar dagen oud, maar betekent nu al een fiasco voor de ayatollahs. Niet vanwege de grootste WK-nederlaag ooit van het nationale team (2-6 tegen Engeland), maar door de doodse stilte tijdens het volkslied.

De spelers, onder wie Feyenoorder Alireza Jahanbakhsh, weigerden maandag mee te zingen uit protest tegen het hard neerslaan van protesten door de Iraanse autoriteiten. De dappere actie betekent een groot risico voor de spelers zelf, wetende dat al tal van bekende Iraanse sporters, acteurs en zangers de afgelopen weken zijn opgepakt vanwege kritiek op het regime.

Het nationale voetbalteam kreeg aanvankelijk veel kritiek vanuit de bevolking, vooral omdat het kort voor vertrek naar Qatar op bezoek ging bij president Ebrahim Raisi, de man die het land met harde hand leidt. Nog steeds is niet iedereen gecharmeerd van ’Team Melli’. Sommige Iraniërs gingen dansend en zingend de straat op om het verlies te vieren. Anderen droegen Britse vlaggen met zich mee.
Spoiler! :
Groot-Brittannië
Groot-Brittannië zette het Iraanse regime dit jaar al vele malen de voet dwars. MI5 voorkwam sinds januari tien pogingen van de Iraanse veiligheidsdienst om individuen op Brits grondgebied te vermoorden of te ontvoeren. De dienst opereerde mede op aanwijzing van de Mossad, aldus het Israëlische tv-journaal. „Groot-Brittannië bereidt zich voor op een Iraanse aanval”, aldus inlichtingenbaas Haliva. „Maar een groot deel van de wereld beseft nog steeds niet hoe groot het Iraanse probleem is.”

Daarvan kreeg zij dinsdag nog een nieuw signaal. Teheran maakte bekend dat het in een ondergrondse faciliteit is begonnen met het verrijken van uranium tot 60 procent. De stap is een reactie op een kritisch rapport van het VN-atoomagentschap IAEA. Teheran verrijkte elders al, tegen alle regels in, uranium tot die puurheid, maar doet dat nu dus ook in Fordow, de zwaarst beveiligde faciliteit van het land.

Atoombom
Haliva stelt dat het niet lang meer duurt of Iran zal uranium tot 90 procent gaan verrijken, al is het maar een symbolische hoeveelheid. Die puurheid is genoeg voor een atoombom. Het duurt dan waarschijnlijk nog wel een tot twee jaar voordat Iran zo’n wapen ook daadwerkelijk paraat heeft. Desondanks ziet Haliva zo’n Iraanse stap als een flinke test voor de rest van de wereld. „Ik vraag me af wat de internationale gemeenschap dan zal doen.”

Ondertussen is het overleg over een nieuwe nucleaire deal morsdood. Dan Shapiro acht de kans miniem dat dat op korte termijn weer kan worden opgestart. „De Amerikaanse regering kan na het harde optreden in Iran en de steun aan Rusland nu niet opeens sancties tegen het regime gaan intrekken”, aldus de Amerikaanse topdiplomaat. „Ook het Iraanse bewind is niet langer bereid tot concessies. Dat is in de overlevingsmodus.”

Raketten
Sinds kort gaan niet alleen in Amerika en Israël, maar ook in Europa steeds vaker de alarmbellen af over Iran, en dan met name vanwege diens steun aan Rusland. Het levert op grote schaal drones aan Moskou en zou ook overwegen om ballistische raketten aan de nieuwe bondgenoot te verstrekken. Dan zouden landen als Frankrijk, Duitsland en Nederland opeens binnen het bereik van Iraanse raketten komen te liggen. Dat wilde Iran tot dusver altijd voorkomen om Europa niet tegen de borst te stuiten.

Als dank voor de Iraanse steun helpt Rusland Teheran al met cyberaanvallen, zo stellen Israëlische experts. Die zet het ook in eigen land in, om de organisatie van protesten te dwarsbomen. De demonstraties begonnen na de dood van de Koerdische Mahsa Amini, die haar hoofddoek niet correct zou hebben gedragen, en houden al meer dan twee maanden aan.

De autoriteiten treden nu vooral hard op in de Koerdische gebieden. Daar komen beelden vandaan van agenten die betogers op straat standrechtelijk executeren. Volgens mensenrechtenorganisaties zijn er in 24 uur zeker tien doden gevallen. Het totale dodental ligt inmiddels boven de vierhonderd. Zo’n 15.000 mensen zijn opgepakt en verschillende van hen hebben al de doodstraf gekregen.

’Volksopstand’
Iran-expert Behnam Ben Taleblu krijgt meer en meer het gevoel dat ondanks het brute optreden de geest nu echt uit de fles is. „Er zijn altijd protesten geweest tegen het regime, maar ditmaal is het anders. Eerder waren het bijvoorbeeld de jonge stedelijke elite die op bepaalde punten hervormingen eisten. Nu is er sprake van een revolutie die de val van het regime eist.”

Ook de Israëlische spionnenbaas Haliva spreekt inmiddels van een ’volksopstand’, al ziet hij niet in hoe die kan slagen. „Zoals het er nu voorstaat, zie ik niet een echt gevaar voor het regime.”
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85280
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Is voetbal haram?

Bericht door Ariel »

Engelse fans mogen niet meer verkleed de stadions in: kruisvaarders zijn niet welkom in Qatar

De Qatarese overheid stelt wederom meer eisen gedurende het WK. Nu blijkt dat ook Engelse fans verkleed als kruisvaarders niet meer welkom zijn in het straatbeeld wegens de noemer ’politiek gevoelig’.

Afbeelding

Engelse fans verkleden zich al jaren als kruisvaarders, met op hun witte gewaad een rood kruis. Een verwijzing naar Sint Joris, die tevens de patroonheilige van Engeland is. Nadat de OneLove-aanvoerdersband al van het veld werd verbannen onder dwang van de FIFA, hebben de Qatarese autoriteiten nu dus ook Engelse fans vriendelijk verzocht om zich niet langer te verkleden als kruisvaarders. Het nieuws leidde tot felle reacties op social media.

De kruistochten waren gewapende expedities die de Rooms-Katholieke Kerk organiseerde als reactie op de vervolging van christelijke pelgrims door moslims en de verzwakking van het Byzantijnse Rijk in de 11e eeuw. Zij waren van plan om Jeruzalem te bevrijden, wat hen in juli 1099 ook lukte. Maar uiteindelijk zou het leiden tot een eeuwenlang getouwtrek tussen christenen en moslims, waarbij bloedbaden en plunderingen niet uit den boze waren. Uiteindelijk werden er meer dan 10 kruistochten georganiseerd, in verschillende delen van Europa en het Midden-Oosten. De verwijzing naar deze middeleeuwse religieuze strijd ligt gevoelig bij de autoriteiten in het islamitische Qatar.
Afbeelding
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85280
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Is voetbal haram?

Bericht door Ariel »

De Qatarese overheid stelt wederom meer eisen gedurende het WK.
Football fans at the Qatar World Cup are being told to take off Arabic robes and headdress when they enter bars selling booze after complaints from locals that it's an insult to Islam

Football fans in Qatar wearing traditional Arabic robes and headdress are being asked to remove them when entering bars serving alcohol over fears that it offends locals and insults Islam.

Security staff at a number of Doha's bars have told fans that they cannot enter wearing traditional Islamic clothing to have a beer following complaints from Qataris that it is offensive to their faith.

A man named Khalid said: 'I am very proud of my Arabic clothing and happy that fans are wearing it to enjoy themselves in at the World Cup. But having it on while they are getting intoxicated is not acceptable.'

Action by security staff at bars is not being taken against fans who are only wearing the ghutra, which are being widely worn at matches or around the city by supporters of many World Cup teams.

One bouncer said: 'We've been told that it's only fans who are wearing the robe and the headdress who cannot enter and have to change.

'It seems a bit strict to me because this is a World Cup and everybody is meant to be having a good time. But we are just following orders.'
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85280
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Is voetbal haram?

Bericht door Ariel »

:shock: Hoe triest wil je het hebben.
Waarom politie en handelaars in Brussel hopen op gelijkspel bij match België-Marokko: “Op het ergste voorbereid”

De wedstrijd België-Marokko van zondag zorgt voor grote spanning in Brussel. Verschillende café-uitbaters zullen de match niet uitzenden en de politie laat versterkingen en waterkanonnen aanrukken. Allemaal uit angst voor rellen na de wedstrijd, net zoals vijf jaar geleden na de plaatsing van Marokko voor het WK.

De wedstrijd België-Marokko wordt beschouwd als een wedstrijd met verhoogd risico, omdat verwacht wordt dat grote groepen Belgische en Brusselse supporters van Marokkaanse afkomst zullen samentroepen in de binnenstad, aan het Beursplein.

De politie wil geen details geven over de inzet, maar uit welingelichte bronnen vernemen we dat er niets aan het toeval overgelaten wordt. “We zijn op het ergste voorbereid”, klinkt het. Er worden versterkingen ingezet van de federale politie en ook verschillende waterkanonnen zullen stand-by staan. De vrees van de politie is vooral dat opgefokte supporters zich achter het Beursplein zullen mengen onder de gezapige bezoekers van de Kerstmarkt, en dat het daar tot rellen zal komen.

De handelaars uit de omgeving zijn al evenzeer bevreesd. “Wij zullen de match niet uitzenden”, klinkt het bij de uitbaters van de brasserie Falstaff, naast de Beurs. “Wij hebben echt schrik”, zegt Assia Amekrane van Falstaff. “Wij hopen op een gelijkspel. Dat is de beste kans dat er niets wordt afgebroken hier.”

In de brasserie zijn ze de vorige aanvaring met voetbalhooligans nog niet vergeten. Fans van voetbalclubs RSC Anderlecht en Young Boys Bern gingen eind augustus met mekaar op de vuist, waarbij de zaak grote schade opliep. De ramen zijn nog steeds niet hersteld.

Bij café Affligem worden de matchen van de wereldbeker wel allemaal uitgezonden. “Waarschijnlijk zullen we zondagmiddag ons terras niet buitenzetten, maar voor de rest hebben we geen maatregelen getroffen”, vertelt uitbaatster Marion Hartoch. “Als het uit de hand dreigt te lopen, dan doen we de deuren gewoon op slot. Op die manier kunnen we onze klanten en het meubilair beschermen.”

Vijf jaar geleden kwam het tot grote rellen in de binnenstad van Brussel nadat Marokko zich gekwalificeerd had voor het WK ten nadele van Ivoorkust. Bij de rellen raakten 22 agenten gewond en werden winkels geplunderd. Verschillende relschoppers zijn daarna veroordeeld tot werkstraffen.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85280
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Is voetbal haram?

Bericht door Ariel »

De wedstrijd Marokko en België is nu bezig. Ik hoop op een 4.0 voor België, maar dat zit er niet meer in. Marokko heeft juist een doelpunt geschoord.

Instant update...Doelpunt afgekeurd. :smile7: De Belgen kunnen nog winnen.

Maar ja, als half Brussel na winst België wordt gesloopt daar zitten de Belgen ook niet op te wachten.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24025
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Is voetbal haram?

Bericht door King George »

Moet nu naar mijn werk. Ik volg het nog we op de radio.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85280
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Is voetbal haram?

Bericht door Ariel »

King George schreef:
zo nov 27, 2022 4:04 pm
Moet nu naar mijn werk. Ik volg het nog we op de radio.
Werk ze.

Marokko gewonnen 2-0 . En dan schakelen we nu over naar Brussel waar uitzinnige Marokkanen toeterend feest vieren.
Rellen uitgebroken in Brussel na België-Marokko: steps in brand gestoken, politie zet waterkanonnen in

Afbeelding

Op de Lemonnierlaan tussen Brussel Zuid & de Beurs staan momenteel een 100-tal politieagenten, vergezeld door twee waterkanonnen. Ze proberen er de relschoppers tegen te houden. Voor de match waren er al enkele opstootjes met vuurwerk, maar nu is wat geëscaleerd. Er is al zeker 1 auto afgebroken, en er zijn verschillende Steps in brand gestoken. Aan de Beurs staan er nog een tiental agenten in speciale uitrusting klaar.
Er is al ambiance in Brussel. Politie zet waterkanon in.

Het feest kan los barsten.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85280
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Is voetbal haram?

Bericht door Ariel »

The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24025
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Is voetbal haram?

Bericht door King George »

Je verwacht het niet hè van die “groepen jongeren” zoals er op de radio over hen wordt bericht…
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Mahalingam
Berichten: 48658
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Is voetbal haram?

Bericht door Mahalingam »

Feest en vuurwerk in centrum Rotterdam na winst Marokko op WK, politie zet mobiele eenheid in

Marokko zorgde zondag voor een daverende verrassing door met 0-2 te winnen van België. Na de winst stond het Rotterdamse stadscentrum al snel op zijn kop met toeterende auto's met Marokkaanse vlaggen. Op het Schouwburgplein, de West-Kruiskade en het Kruisplein werd vuurwerk afgestoken. Ongeveer 500 supporters verzamelden zich. De ME bracht het feestgedruis tot bedaren.

Afbeelding

Iets voor half zeven meldt de politie dat het charges uitvoert om de boel tot rustte brengen. De politie is niet blij. "Dit is feesten wat wij niet onder feesten verstaan." Er wordt vuurwerk gegooid, een brandblusser leeggespoten, een tram geblokkeerd.
Toeterend komen auto's voorbij op de West-Kruiskade in Rotterdam:
De politie wil de boel de-escaleren, zegt de politiewoordvoerder, en hoopt dat de mensen snel vertrekken. Rond 19:00 uur meldt een Rijnmondverslaggever ter plaatse dat het rustiger lijkt te worden. De politie gaat met vier á vijf man zijstraatjes van de Kruiskade in om de hele wijk schoon te vegen van mogelijk verzamelde supporters, ziet hij. "Het grootste gedeelte is naar huis."

Tramblokkade
Onder andere Amal ging de straat op met vlag van Marokko, vertelde ze aan het einde van de middag. "Marokko heeft gewonnen op het WK. We zijn blij, daarom zijn we buiten om het te vieren." Een Rijnmond-verslaggever ter plaatse ziet een paar honderd feestende mensen, en minstens twintig politieagenten.
"Ik was onderweg naar de JD [kledingwinkel, red.] om schoenen te halen, toen zag ik dit op social media", zegt Rachid aan het begin van de avond, die ook even kwam kijken. "Ik zie gezelligheid, mensen die aan het vieren zijn, omdat ze blij zijn." Dat de tram wordt geblokkeerd, noemt hij het risico van het vak.


Vuurwerk en steekvlammen

Naarmate het feestvieren vordert en de middag overgaat in de avond, wordt de sfeer grimmiger, ziet de Rijnmondverslaggever. Vuurwerk ontploft, grote steekvlammen zijn gesignaleerd, een tram wordt geblokkeerd en ook op het tramrails ontploft vuurwerk.
De politie wil de boel de-escaleren en hoopt dat iedereen vertrekt.
De politie wil de boel de-escaleren en hoopt dat iedereen vertrekt. © Rijnmond
Amal loopt rond een uur of 17.00 weg, omdat mensen vuurwerk afsteken in de buurt van de tram. "Daar ben ik niet mee akkoord. We zijn blij. Maar er komen mensen die problemen maken. Dat is jammer."

Schoenen
Rachid gaat er zo ook vandoor. Wat hij gaat doen? "Schoenen halen."


Foto's en video: https://www.rijnmond.nl/nieuws/1582805/ ... eenheid-in
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 48658
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Is voetbal haram?

Bericht door Mahalingam »

Overwinningsfeest Marokko op Mercatorplein loopt uit de hand: auto in brand gestoken

Nadat het Marokkaans elftal vanmiddag met 2-0 heeft gewonnen van België, is het kruispunt tussen de Hoofdweg en de Jan Evertsenstraat volgestroomd met uitzinnige voetbalfans. Volgens de politie is de sfeer grimmig en wordt er onder meer zwaar vuurwerk afgestoken. De ME is uit voorzorg opgeroepen, maar grijpt voorlopig niet in.


Afbeelding

Een woordvoerder van de politie vertelt dat de sfeer een uur na het begin van de feestelijkheden is omgedraaid. Op het plein is onder meer een auto in brand gestoken. Ook wordt er zwaar vuurwerk afgestoken, onder andere in de richting van de politie.

Op dit moment wordt er op het hoofdbureau van de politie overlegd hoe er verder ingegrepen moet worden. De ME is uit voorzorg en ter ondersteuning van de politie ter plaatse opgeroepen.

Marokko doet dit jaar voor de tweede keer op rij mee aan het WK. Dit jaar zijn de Leeuwen van de Atlas sterk begonnen. Nadat de wedstrijd tegen Kroatië met 0-0 gelijkgespeeld werd, won het team van oud Ajacieden Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui vandaag met 0-2 van België.

Het is pas de derde keer dat Marokko een WK-wedstrijd wint. De laatste dateert alweer van 1998. Toen werd Schotland in de groepsfase met 3-0 verslagen.

De drukte op het plein zorgt ervoor dat het verkeer in de omgeving zo goed als vast staat. Ook het openbaar vervoer moet zich aanpassen. Het GVB laat op Twitter weten dat tram 7 en 13 en bus 15 en 18 omrijden.
met video: https://www.at5.nl/artikelen/217929/mer ... d-gestoken
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 48658
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Is voetbal haram?

Bericht door Mahalingam »

Update: sfeer grimmiger na feest Marokkaanse supporters in Schilderswijk, politie grijpt in


DEN HAAG - De sfeer in de Haagse Schilderswijk is zondagavond grimmiger geworden. Na de overwinning van Marokko op België op het WK, zondagmiddag, gaan een paar honderd supporters de straat op om feest te vieren. Aan het begin van de avond slaat de sfeer om en besluit de politie in te grijpen.


Afbeelding

In eerste instantie heerst er vooral een feestsfeer op de Vaillantlaan. Flink wat getoeter, knallen van zwaar vuurwerk en rookbommen. Verkeersoverlast is er wel maar volgens de politie is er dan geen reden het feest te stoppen.

Deuren opengetrokken
Aan het begin van de avond verandert de sfeer. Er wordt met vuurwerk gegooid en deuren van voorbijgaande auto's worden opengetrokken. De politie besluit de straat schoon te vegen. Iedereen moet naar huis. Er zijn geen mensen aangehouden.
https://www.omroepwest.nl/nieuws/465444 ... -grijpt-in
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85280
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Is voetbal haram?

Bericht door Ariel »

En niet alleen in Rotterdam, maar ook in Den Haag en Amsterdam is het feest.
ME grijpt in bij rellen in Rotterdam en Den Haag na WK-overwinning Marokko

Op beelden op sociale media zijn in meerdere Nederlandse steden op straat veel joelende mensen en toeterende auto’s en scooters te zien. Er zijn Marokkaanse vlaggen te zien en vuurwerk dat ontploft in de buurt van agenten. In Den Haag klommen dansende jongeren op een rijdend busje en werd met zwaar vuurwerk gegooid. Ook trokken supporters auto’s van voorbijgangers open.

Hoeveel mensen in Den Haag voor onrust zorgen, kon de woordvoerder niet zeggen. „Het gaat om een grote groep. De politie probeert ervoor te zorgen dat iedereen weggaat.”

Ook in de Utrechtse wijk Lombok gaan mensen de straat op om de overwinning van Marokko te vieren, is te zien op beelden van RTV Utrecht.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Mahalingam
Berichten: 48658
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Is voetbal haram?

Bericht door Mahalingam »

Kleinere steden, kleinere rellen?
Het regent momenteel en dat is slecht relweer.
Kleine brandjes op straat in Amersfoort na WK-zege Marokko, ook feest in Utrecht

Amersfoort/Utrecht - De overwinning van Marokko op België op het WK voetbal leidt tot feest in Utrecht en Amersfoort. In die laatste stad verzamelden mensen bij rotonde De Stier. Tientallen jongeren gingen toeterend over straat. Ook werd vuurwerk afgestoken. Dat leidde tot meerdere kleine brandjes. De brandweer moest in actie komen toen een scooter vlam vatte.
De politie was aanwezig om een oogje in het zeil te houden. Volgens een woordvoerder is het gefeest relatief rustig verlopen zonder noemenswaardige grote incidenten.

Ook in de Utrechtse wijk Lombok zijn blije voetbalfans de straat opgegaan. Op de Kanaalstraat wordt gezwaaid met vlaggen en ook steken enkele feestvierders vuurwerk af.
Marokko won vanmiddag met 2-0 van België. De Marokkanen speelden eerder gelijk tegen Kroatië en hebben met nog één poulewedstrijd te gaan een grote kans door te gaan naar de knock-outfase.
https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/350380 ... in-utrecht
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85280
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Is voetbal haram?

Bericht door Ariel »

In Antwerpen werd een tiental relschoppers opgepakt en werd het waterkanon ingezet nadat jongeren een politieauto hadden aangevallen en zwaar vuurwerk hadden afgestoken. Ook de auto van een cameraploeg van de publieke omroep werd bekogeld. Een journalist raakte door vuurwerk ook gewond aan het gezicht.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 8881
Lid geworden op: do jun 30, 2011 11:18 pm

Re: Is voetbal haram?

Bericht door xplosive »

 
Rust terug in grote steden na ME-inzet tegen rellende Marokko-fans
 
En wie wil er nu nog méér Marokkanen? :nietverstaan:
 
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85280
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Is voetbal haram?

Bericht door Ariel »

Woede en ongeloof na rellen Marokkaanse ’voetbalfans’: ’Vuil tuig’

De woede is groot na de rellen van Marokkaanse ’supporters’ in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Niemand kan begrijpen waarom juist na de overwinning van Marokko op het WK de situatie zo uit de hand moest lopen. „Ik word er verdrietig van.”

In Rotterdam daagden zo’n vijfhonderd relschoppers zondagavond op het Kruisplein de ME uit, die daarna charges uitvoerde. Ze gooiden glas en vuurwerk naar de politie. Een onbekend aantal mensen werd aangehouden, twee agenten raakten gewond bij de onlusten.

Een dag later is de sfeer op het Kruisplein dan ook bedrukt. „De relschoppers stonden met fakkels op ons terras”, vertelt ober James Peebles van restaurant Ayla aangeslagen. „Dan ben je echt bang voor je zaak, dat ze je iets aandoen. Gelukkig is er bij ons uiteindelijk niks beschadigd.”

Knallen
Hij dacht in eerste instantie dat er wat anders aan de hand was in de stad. „Ik hoorde een hoop getoeter, dus ik dacht dat er een bruiloft was. Maar toen hoorde ik gelijk erna allemaal knallen, bam bam bam. Het waren net bommen. Ik zag dat ze prullenbakken opbliezen en met vuurwerk naar de politie gooiden. Zeker vijftig van de relschoppers hadden wat voor hun gezicht. De politie was er op paarden en met vesten om.”

Het was beangstigend, benadrukt Peebles. „De gasten op ons terras vluchtten allemaal naar binnen, omdat ze zich daar veiliger voelden. Er waren families met kinderen die echt bang werden. Die zijn nog uren gebleven. Goed voor de zaak wel, maar ongelooflijk natuurlijk. Mijn vriendin wilde van haar werk hier vlakbij naar huis. Gelukkig heeft ze een fijne baas die haar naar huis begeleidde, want het was hier echt niet veilig.”

De acties van de relschoppers roepen veel woede op. „Het is vreselijk voor de politieagenten die daar waren”, zegt Peebles. „Echt belachelijk dat je hen aanvalt met vuurwerk en glas, terwijl ze gewoon hun werk doen.”

’Verbinden’
Andere Rotterdammers zijn ook ontstemd door het geweld in hun stad. „Voetbal hoort te verbinden”, stelt student Pieter Verhoef. „Maar hiermee richt je alleen maar ellende aan. En ook nog terwijl je hebt gewonnen, dat vind ik helemaal ongelooflijk. Vuurwerk is ook leuk om particulier af te steken, maar toch niet om tegen de politie in te zetten? Hiertegen moet echt worden opgetreden. Maar het is lastig, want bij de volgende wedstrijd gebeurt het mogelijk weer. Dan moet de politie zich misschien nog beter voorbereiden.”

Omar en Yuraima kwamen net uit de bioscoop toen ze de rellen zagen plaatsvinden. „We zagen veel jonge gastjes met vuurwerk gooien, tussen pakweg 14 en 17 jaar”, zegt Yuraima. „Er was een dreigende sfeer. Ik vond het wel eng en spannend worden en was blij dat ik Omar even bij zijn arm kon vastpakken. We konden gelukkig snel het hotel in. Het is zo triest dat dit soort dingen gebeuren.”

Jacqueline woont al tientallen jaren in Rotterdam. „Pakweg dertig jaar geleden gebeurde dit soort dingen niet. Het is echt iets van de laatste tijd. Ik word er verdrietig van, dit is Rotterdam niet.”

’Onacceptabel’
In de Rotterdamse gemeenteraad klinkt eveneens ontsteltenis over de gebeurtenissen. „De rellen naar aanleiding van het voetbal zijn werkelijk onacceptabel en ook onnodig”, reageert raadslid Dieke van Groningen (VVD). „Na een mooie voetbaloverwinning kun je ook waardig feest vieren.”

Ook Leefbaar Rotterdam reageert woest. „Vuurwerkbommen, twee agenten gewond, oponthoud van autoverkeer en ov; de stad werd wéér overgenomen door vuil tuig. Feestvreugde mag, maar dit geweld tegen de politie veroordelen wij sterk. In Rotterdam gedraag je je en blijf je met je tengels en grote bek van onze politie af!”

Maarten Brink, woordvoerder van politiebond ACP, veroordeelt het geweld ook sterk. „Belachelijk en schandalig. De overwinning vieren door plegen van vernielingen en je op allerlei manieren misdragen. Ik begrijp daar niets van. Je maakt je land toch compleet te schande?”

’Nooit normaal’
Jan Struijs, voorzitter van de Nederlandse Politie Bond, beaamt dat. „Wederom moeten politiemensen worden opgeroepen om rellen te bestrijden. Met ongekend veel vuurwerk en geweld. We moeten dit nooit normaal gaan vinden.”

Maar dat dreigt wel te gebeuren, constateert Peebles van restaurant Ayla. „Met de coronademonstraties gebeurde eigenlijk hetzelfde in Rotterdam. Toen werd er ook met fakkels gezwaaid, met vuurwerk gegooid en vlogen er zelfs voertuigen in de fik. Het hoort inmiddels bijna bij Rotterdam, maar dat vind ik vreselijk. Want dit ís Rotterdam niet, zo mag de stad niet worden. Gedraag je alsjeblieft!”

’Intimidatie’
Op het Mercatorplein in Amsterdam hing eveneens een grimmige sfeer. Ook daar misdroegen naar schatting zo’n vijfhonderd mensen zich. Er werd een deelauto en een deelscooter in brand gestoken en agenten bekogeld met zwaar vuurwerk. Een groep jongeren danste op een Mercedes en zwaaide met fakkels.

Ook die situatie leidde tot woedende reacties vanuit de gemeenteraad. Een overwinning vier je, dit is geen vieren”, stelt Claire Martens (VVD). „Dit is intimidatie, gevaarlijk en onacceptabel. Hier lopen ouders met kinderen. Gedraag je.”

’Keihard aanpakken’
In de Haagse Schilderswijk was het na de wedstrijd eveneens onrustig en moest de ME ingrijpen. Daar klommen dansende jongeren op een rijdend busje en werd met zwaar vuurwerk gegooid. Ook trokken supporters auto’s van voorbijgangers open. Volgens een politiewoordvoerder ging het om een ’grote groep’ relschoppers.

„Je land van oorsprong wint een wedstrijd op het WK met spelers die hier hun voetbalopleiding hebben genoten”, briest Richard de Mos, fractievoorzitter van Hart voor Den Haag. „En dan sloop je de boel en zet je de Schilderswijk op stelten. Ik hoop op een keiharde aanpak.”
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85280
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Is voetbal haram?

Bericht door Ariel »

Nog wat naweeën.
Ook in Luik was het gisteren "feest"

Afbeelding
Brusselse handelaars likken wonden na rellen België-Marokko: “De meesten amuseren zich als ze hier amok maken”

De handelaars van de Anneessenswijk likken hun wonden na de rellen die gisteren tijdens en na de match van Marokko tegen België uitbraken. “We willen wel praten met die jongeren, maar ze komen niet uit deze wijk.”

De handelaars van de Anneessenswijk likken hun wonden na de rellen die gisteren tijdens en na de match van Marokko tegen België uitbraken. “We willen wel praten met die jongeren, maar ze komen niet uit deze wijk.”

Marokko won gisteren tegen België, maar van een hoerastemming is een dag later geen sprake bij de handelaars uit de Anneessenswijk. “We hebben gisteren dan wel gewonnen, toch blijven we gefrustreerd achter”, vertelt Ayoub El Bachiri van meubeulzaak Kounouz Déco. “Ik veroordeel dit gedrag van deze jongeren ten zeerste, en heb geprobeerd gisteren met hen in dialoog te gaan. Maar wat wil je dat ik verder doe? We staan hier tegenover honderden jongeren die amok maken en toch niet luisteren.”

Net zoals andere uitbaters heeft El Bachiri zijn zaak op de matchdag dichtgedaan. “Bij ons is er niets gevandaliseerd en ook bij andere zaken valt de schade mee. Het zijn eerder deelauto’s en straatmeubilair dat eraan moest geloven. Ze zijn gefrustreerd over tal van zaken en uiten dat op deze trieste manier. De meesten amuseren zich zelfs als ze hier amok maken. We willen wel inpraten op hen en hun gedrag veroordelen, maar deze jongeren zijn niet van hier. Ze komen van heel België om in de hoofdstad onrust te veroorzaken. Het is aan hun ouders om deze jongeren op te voeden. Jammer genoeg creëert het gedrag van deze jongeren een voedingsbodem voor extreemrechts en dat willen we absoluut vermijden.”

Afbeelding
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Mahalingam
Berichten: 48658
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Is voetbal haram?

Bericht door Mahalingam »

En verder in België:
Politievakbond VSOA na geweld in Brussel: "Gaat van kwaad naar erger, politiek draagt hierin een grote verantwoordelijkheid"

[...]Politievakbond VSOA na geweld in Brussel: "Gaat van kwaad naar erger, politiek draagt hierin een grote verantwoordelijkheid"
[...]
Ook in Antwerpen was de sfeer gespannen. De politie is moeten tussenbeide komen op de Turnhoutsebaan in Borgerhout. Marokkaanse fans werden hier en daar preventief uiteen gedreven. Ook in Hoboken raakten de gemoederen verhit. Acht mensen werden opgepakt door de politie, maar zijn intussen weer vrijgelaten.

Een journalist van VTM is tijdens zijn verslaggeving van de situatie aan de Turnhoutsebaan belaagd door een groep mensen. Journalist Rob Van herck raakte niet gewond, maar dient wel een klacht in. VTM Nieuws sluit zich aan bij die klacht.

In Luik werd het politiecommissariaat van de wijk Droixhe aangevallen. Ruiten werden ingeslagen en lampen van dienstwagens werden beschadigd. Op andere plaatsen in de stad viel een lichtpaal om en werden een bushokje en drie nachtwinkels vernield.[...]
https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2022/11/27 ... wedstrijd/

Ik zag video van de vreugde in de grote steden van Marokko. Daar was gewoon blijheid en geen relgedoe.
Het lijkt erop dat dit amok lopen van Mohammedanen alleen gebeurt in de landen van de ongelovigen. Daar worden veel plezier en fijne onderbuikgevoelens ervaren bij het vernielen van spullen van inboorlingen en het vechten met de politie.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85280
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Is voetbal haram?

Bericht door Ariel »

Mahalingam schreef:
ma nov 28, 2022 5:25 pm

Ik zag video van de vreugde in de grote steden van Marokko. Daar was gewoon blijheid en geen relgedoe.
Het lijkt erop dat dit amok lopen van Mohammedanen alleen gebeurt in de landen van de ongelovigen. Daar worden veel plezier en fijne onderbuikgevoelens ervaren bij het vernielen van spullen van inboorlingen en het vechten met de politie.
Ik vermoed dat dit soort geweld niet getolereerd was in Marokko. De politie daar is daar iets minder tolerant dan in Nederland.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24025
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Is voetbal haram?

Bericht door King George »

Ze zijn in bij de politie in Marokko snel met lik op stuk, dus optreden in plaats van terugtreden. En janken over buitensporig politiegeweld is als roepen in de woestijn. En dat weten ze. Ook willen ze niet in de Marokkaanse gevangenis belanden, want die is leerzaam.

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Plaats reactie