Corrupte agent vaak ( niet altijd )allochtoon

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Mahalingam
Berichten: 49087
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Corrupte agent vaak ( niet altijd )allochtoon

Bericht door Mahalingam »

Het geld klotste tussen achter de plinten.
Belastingambtenaar Mustapha E. speelde illegaal gegevens door en had 920.000 euro in huis

De Amsterdamse belastingambtenaar Mustapha E. (52) uit Nieuw-West trok volgens justitie onrechtmatig gegevens na voor derden én had 920.000 euro achter een losse plint in zijn keuken. Hij mag zijn strafproces na drie maanden voorarrest in vrijheid afwachten.

Op 28 augustus 2020 delen twee gebruikers van de onder criminelen dan nog populaire berichtenversleutelingsservice Sky ECC drie foto’s, zo blijkt nadat de Skyservers in 2021 door de Franse en Nederlandse opsporingsdiensten zijn gehackt. Het zijn foto’s waarop justitie het computerscherm herkent van Mustapha E., een Marokkaanse Amsterdammer die sinds 2007 voor de belastingdienst werkt.

‘Iedereen wereldwijd natrekken’

Op de foto’s zijn de gegevens te lezen van de houder van een kenteken en diens gezinsleden. De berichten die de twee gesprekspartners delen, zijn veelzeggend.

‘We hebben die vent via kenteken nagetrokken, kijk’. ‘We kunnen via sofinummer iedereen wereldwijd natrekken, waar hij of kinderen en ouders wonen’. ‘Dat kost 10 k’ (10.000 euro, leest de recherche). ‘(We) hebben (een) ambtenaar’. ‘10 k voor wereldwijd kijken (..) is niks, mensen betalen 50 k’.

Het berichtenverkeer lijkt overduidelijk. De schrijvers bespreken een ‘platte’ ambtenaar die voor 10.000 euro alle gegevens kan leveren die men maar wenst, en dat is een koopje.

Alle alarmbellen gaan af. Wie in de systemen van de belastingdienst kan, vindt een goudmijn aan privégegevens van wie men zoekt. Als criminelen zo toegang hebben tot de bestanden van de fiscus is dat vanzelfsprekend levensgevaarlijk.

Of Mustapha E. (52) zo corrupt was dat hij belastinggegevens aan de onderwereld verkocht, staat (nog) niet vast. Wel ziet officier van justitie Koos Plooij volop aanwijzingen dat hij zijn gebruikersnaam en wachtwoord oneigenlijk gebruikte om informatie op te zoeken die hij niet voor zijn werk nodig had. ‘Computervredebreuk’, heet dat in juristenjargon.


920.000 euro achter een plint

Daar bovenop komt een forse verdenking van witwassen, aangezien de rijksrecherche in E.’s huis bij een inval 920.000 euro aantrof. Achter een plint onder het keukenblok stonden vijf geldkistjes vol biljetten van 50, 100 en 200 euro. Zelf herhaalde E. dinsdag op een eerste inleidende zitting in zijn zaak dat hij ‘geen idee heeft hoe dat geld daar terecht is gekomen’.

Misschien heeft iemand het daar verstopt met sleutels die een van zijn dochters eens verloor of uitleende? Of lag het er al voordat E. het huis betrok?

Zijn advocaat Wieteke Drummen en E. hamerden erop dat op het geld geen vingerafdruk is gevonden. Aanklager Plooij vroeg zich af of ‘de kaboutertjes’ het geld daar misschien hadden neergelegd. Hij noemde E.’s relaas ‘volkomen onaannemelijk’.

Wat het zoeken in de belastingsystemen betreft: E. hielp mensen die vragen hadden over hun belastingdossier ‘waarmee de belastingtelefoon niet kon helpen’. “Iedereen doet dat,” zei E., gehuld in een grijze hoodie en werkbroek. “Sommige mensen spreken de taal niet.” Hij zegt geen vergoeding te hebben gevraagd voor het opzoeken.

Gedurende het onderzoek zat hij in de ziektewet, maar omwille van zijn reïntegratie werkte hij heel voorzichtig één uur per week vanuit huis. 


De rechtbank liet E. onder voorwaarden vrij tot de inhoudelijke behandeling van zijn strafzaak op 3 januari.
https://www.topics.nl/belastingambtenaa ... =brand/hp/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 49087
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Corrupte agent vaak ( niet altijd )allochtoon

Bericht door Mahalingam »

Corrupte ambtenaar veroordeeld voor aannemen 13.000 euro aan steekpenningen

Een ambtenaar bij de gemeente Amsterdam is door de rechter veroordeeld tot 180 uur taakstraf, waarvan 60 uur voorwaardelijk. Hij is schuldig bevonden aan ambtelijke corruptie: in drie jaar tijd nam hij bijna 13.000 euro aan van aannemers, die een voorkeursbehandeling wilden krijgen.


De verdachte, een 52-jarige man, was al sinds 1993 in dienst bij het stadsdeel Westerpark. Ten tijde van de corruptie was hij assistent-wijkbeheerder, met als voornaamste taak het controleren van de stratenmakers die hij opdrachten had toegewezen.

Al in 2015 ontving de Rijksrecherche de eerste signalen dat er iets niet in de haak was. Uit opgevraagde telefoongegevens, afgeluisterde gesprekken, observaties en doorzoekingen van zijn woning en werkplek blijkt dat hij in totaal bijna 13.000 euro aan giften heeft ontvangen van twee aannemers, die in ruil daarvoor opdrachten kregen.

BMW-motor

Zo vroeg hij een aannemer via Whatsapp om de factuur van 2500 euro voor zijn BMW-motor te betalen, ‘als verrekening op het werk in het park’. Ook ontving hij 2000 euro voor een onderhoudsbeurt van een Opel Movano, geld voor nieuwe autobanden, vipkaarten voor een rugbytoernooi en verschillende geldbedragen in contanten.

In Whatsappgesprekken is ook te lezen hoe hij dreigde de opdrachten van een aannemer weer in te trekken als die hem niet zou betalen. Voor de herbestrating van het pleintje IJzicht in Noord bemoeide de ambtenaar zich actief met de offerte, waarin een bedrag van 12.000 euro werd verdeeld over vier personen; hij bleek één van de vier te zijn en ontving 2.650 euro.

Daarnaast verduisterde de ambtenaar onder meer houten palen en fietsaanleunbeugels die van de gemeente waren. Ook werden tijdens de huiszoeking MDMA-pillen gevonden.

Ontslag

De verdachte heeft de meeste aantijgingen steeds ontkend. Wel gaf hij toe dat hij privé en zakelijke belangen door elkaar heeft gehaald. De rechtbank stelt dat de verdachte vanwege de strafzaak ‘veel tegenslagen in zijn persoonlijk leven heeft moeten incasseren, waardoor hij in een diep dal terecht is gekomen’. Dat werkt strafmatigend.

Het feit dat hij door de strafzaak werd ontslagen dan weer niet, want dat heeft hij ‘geheel aan zichzelf te wijten’. Inmiddels is de man als zzp’er werkzaam voor verschillende aannemingsbedrijven, waarbij hij ook straatklussen doet voor de gemeente. Om te voorkomen dat hij weer de fout in gaat, krijgt hij ook een voorwaardelijke straf.

Ambtelijke corruptie binnen lagere overheden is een breder probleem, en de controlemechanismen schieten vaak tekort. In de meest ernstige gevallen profiteren zelfs zware criminelen hiervan.
https://www.topics.nl/corrupte-ambtenaa ... =brand/hp/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 49087
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Corrupte agent vaak ( niet altijd )allochtoon

Bericht door Mahalingam »

Een ambtenaar zat in geldnood. En in de schuldhulpverlening.
Ze werd omgekocht en de geldproblemen waren voorbij.
Nu is er weer schuldhulpverlening nodig want een boete van 7000 euro is niet gering voor een minverdienende wegens beroepsverbod.
Taakstraf en beroepsverbod voor ex-ambtenaar die paspoorten leverde aan de onderwereld

De Haagse ambtenaar die paspoorten kloonde voor onder anderen Ridouan Taghi is veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur. Ook krijgt ze een beroepsverbod opgelegd en moet ze een geldboete betalen. De man in wiens opdracht ze de paspoorten fabriceerde krijgt twee jaar gevangenisstraf.

De 50-jarige Mildred van D. werkte 17 jaar bij de gemeente Den Haag. In de periode van 2009 tot 2014 was ze werkzaam als baliemedewerker van stadsdeelkantoor Leidschenveen-Ypenburg. In die jaren fabriceerde ze zeker achttien paspoorten voor de toenmalige top van de onderwereld. Onder anderen Ridouan Taghi maakte gebruik van een door Van D. vervaardigd paspoort.

Per document kreeg ze 1000 euro. Ze verkeerde in financiële problemen. Er was loonbeslag op haar rekening gelegd en via de gemeente zat ze in de schuldhulpverlening. In het vonnis stelt de rechtbank dat er ‘onvoldoende toezicht' was binnen de gemeente Den Haag. Ook heeft de gemeente ‘geen oog gehad voor de financiële kwetsbaarheid van ambtenaren op een dergelijke positie’.

Katvangers


Van D. heeft toegegeven dat ze in opdracht van een contactpersoon de paspoorten fabriceerde. Katvangers vroegen op hun eigen naam een nieuw paspoort aan en Van D. plakte er vervolgens de foto op van iemand anders. Al deze personen waren betrokken bij zware internationale criminaliteit.

De rechtbank veroordeelde Van D. tot een voorwaardelijke celstraf van 12 maanden. Daarnaast kreeg ze een werkstraf van 240 uur, een boete van 7000 euro en een beroepsverbod. Verder moet ze zich, door de reclassering, laten helpen met haar financiën.

De rechtbank acht bewezen dat Van D. handelde in opdracht van de 40-jarige Faysal N. Bewijs daarvoor ziet de rechtbank in ontsleutelde berichten die via PGP-aanbieder Ennetcom werden verstuurd. De rechtbank veroordeelde hem tot twee jaar gevangenis.
https://www.parool.nl/nederland/taakstr ... ~babb223d/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 49087
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Corrupte agent vaak ( niet altijd )allochtoon

Bericht door Mahalingam »

Het is juridisch gezien bijna knevelarij maar voor de slachtoffers is het gevoelsmatig echt wel knevelarij.
Met valse beloftes lichtte deze oud-IND'er migranten voor tienduizenden euro's op

De Rotterdammer (74) werd vorige week opgepakt

Een voormalig medewerker van de IND vroeg duizenden euro's in ruil voor valse beloftes. De 74-jarige Rotterdammer werkte tot zijn pensioen bij de immigratiedienst. Twee migranten betaalden de man bij elkaar naar eigen zeggen 25.000 euro, om met hun gezinnen naar Nederland te verhuizen. Dat schrijft het AD. De oud-IND'er is vorige week gearresteerd.

In een interview zegt de man te zijn doorgeslagen, maar geeft hij wel toe de documenten te hebben gefabriceerd. Toch kreeg hij niet de volledig opbrengst. Daar zouden volgens hem tussenpersonen rijk van zijn geworden. De Rotterdammer wordt verdacht van mensensmokkel en oplichting.

Afdeling die niet bestaat

Door het tonen van valse documenten liet Rob B. aan zijn slachtoffers zien dat hij werkte aan de afhandeling. Ook plaatste hij op sommige documenten het IND-logo, terwijl de daarin genoemde afdeling van de dienst simpelweg niet bestaat. Zegt de IND tegenover de krant. De oud-medewerker liet de migranten jarenlang geloven dat het goed zou komen.

De zaak kwam aan het licht toen een van de slachtoffers aangifte deed. Daarna werd de voormalig ambtenaar van zijn bed gelicht. Eventuele andere slachtoffers worden verzocht zich te melden. Het AD tekende het verhaal van de twee gedupeerden op.
https://www.nieuwnieuws.nl/5159069/met- ... euro-s-op/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 85752
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Corrupte agent vaak ( niet altijd )allochtoon

Bericht door Ariel »

De diefstal kwam aan het licht toen een particulier bij fabrikant Dell zijn computer ter reparatie aanbood.. :nietverstaan: Merken ze bij de AIVD niet als er 100 computers gestolen worden.
Oud-medewerker AIVD veroordeeld voor verduistering

Een voormalig medewerker van de AIVD is dinsdag door de rechtbank in Zwolle veroordeeld voor het verduisteren van ruim honderd computers van de geheime dienst. Hij kreeg acht maanden cel voorwaardelijk en een taakstraf van 240 uur opgelegd.

De diefstal kwam aan het licht toen een particulier bij fabrikant Dell zijn computer ter reparatie aanbood. Die computer stond op papier geregistreerd als eigendom van de AIVD. Via een reeks tussenpersonen kwam de recherche uit bij de 42-jarige IT-medewerker Victor G. Hij zou tussen januari 2019 en medio oktober 2021 de computers en beeldschermen hebben ontvreemd uit het gebouw van de AIVD in Zoetermeer, waar hij destijds werkte.

Zijn gezin is een van de vele slachtoffers in de Toeslagenaffaire. Hij werkte naar eigen zeggen voor de ene overheid en werd ’genaaid’ door de andere. Het was voor hem reden om tientallen computers van de geheime dienst te verduisteren, zo verklaarde hij.

Geen staatsgeheimen
Op de betreffende 102 computers stonden volgens de AIVD geen staatsgeheimen. Het waren voornamelijk nieuwe machines. G. raakte door deze zaak zijn baan kwijt en hij heeft een regeling met de AIVD getroffen om de dienst terug te betalen. De zaak is ernstig genoeg voor een onvoorwaardelijke celstraf maar dat zou zijn psychologische behandeling doorkruisen, zei de rechter die het vonnis voorlas. Daarom volstaat de rechtbank met een voorwaardelijke celstraf. De straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.

Via handelaar Herman P. (57) uit Drunen kwamen die computers op de markt. Hij wordt verdacht van heling. De handelaar kreeg dezelfde straf opgelegd.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Plaats reactie