Roma, en andere woonwagen bewoners.

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 86362
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Roma, en andere woonwagen bewoners.

Bericht door Ariel »

Mahalingam schreef:
za jun 04, 2022 7:31 pm

Het is niet bekend wat de mannen met de schapen van plan waren.
Nou, dat kan ik wel verzinnen. Deze beesten waren vast en zeker geslacht als de Roemenen niet gepakt waren.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 86362
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Roma, en andere woonwagen bewoners.

Bericht door Ariel »

Woonwagenbewoners kraken chalets voor vluchtelingen

Woonwagenbewoners houden sinds zondag een centrum voor opvang van Oekraïense vluchtelingen in Alkmaar bezet. De 12 chalets annex woonwagens waarin vanaf augustus vluchtelingen moeten worden ondergebracht, zijn gekraakt en worden nu bewoond door woningzoekende woonwagenbewoners, onder wie ook jonge kinderen.

Afbeelding

Wethouder Gijsbert van Iterson Scholten van de gemeente Alkmaar heeft maandag in de brandende zon urenlang met de ’krakers’ gesproken: „We zijn het niet eens geworden maar er is gesproken met veel wederzijds respect in een goede sfeer.”

Namens de groep actievoerende woonwagenbewoners vertelt Tomas Vermanen dat het de woonwagenbewoners totaal in het verkeerde keelgat schoot toen ze zondagochtend vroeg de 12 woonwagens naast het voetbalterrein van Flamingo’s zagen staan: „Ik dacht ongelogen dat de woonwagens er voor onze jongeren waren neergezet. Al vaker hebben we de gemeente gewezen op de mogelijkheid om een nieuw woonwagencentrum bij deze voetbalvelden te realiseren. De gemeente houdt ons al tientallen jaren aan het lijntje. En nu het om vluchtelingen gaat, kunnen er opeens in zes weken tijd woonwagens worden neergezet. Met alle respect overigens voor de vluchtelingen. Waar we kunnen gaan we ze helpen. Als het moet sta ik mijn eigen woning voor ze af. Maar zonder oplossing voor onze problemen blijven we hier.”

Verhit gesprek met de wethouder
In de zinderende zon voerde Gijsbert van Iterson Scholten, die nog maar één week wethouder is, gesprekken met emotionele woonwagenbewoners. Het ging er soms verhit en toe en er vloeiden ook tranen: „Waar moeten onze kinderen wonen?” De krakers maakten de wethouder duidelijk niet weg te gaan zolang er niet op korte termijn een oplossing komt voor de woningzoekende woonwagenbewoners. Tomas Vermanen: „Er zijn 80 huishoudens die wachten op een woonwagen. En dat probleem is niet van vandaag of gisteren, maar speelt al tientallen jaren. Vier jaar geleden beloofde de voorganger van de heer Iterson al een oplossing. Er is niets gebeurd. Het was pappen en nathouden. Omdat we maar woonwagenbewoners zijn. En die frustratie komt er nu uit.”

De kersverse wethouder moest tegenover de bewoners erkennen geen hapklare oplossing te hebben: „Er ligt nu een plan voor acht woonwagens, dat zal niet voldoende zijn. Ik heb volkomen begrip voor de frustratie en de problemen met de wachtlijsten. Ik zie deze actie als een schreeuw om aandacht voor de problemen van deze mensen. Ik hoor van hen heel veel begrip voor de situatie van de vluchtelingen en hopelijk draagt dat eraan bij dat deze mensen hier weg zijn als de Oekraïners hier vanaf begin augustus komen. We gaan in ieder geval deze week nog doorpraten.”

De Veiligheidsregio Noord-Holland-Noord is verantwoordelijkheid voor de opvang van de vluchtelingen via de gemeente Alkmaar. Een woordvoerder zegt te hopen dat de actie geen vertraging in de opvang van de vluchtelingen oplevert: „De woonwagenbewoners praten met veel respect en empathie over de vluchtelingen. En dat geeft hoop voor een oplossing.”
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Mahalingam
Berichten: 49537
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Roma, en andere woonwagen bewoners.

Bericht door Mahalingam »

Een bekende modus operandi voor zigeuners.
Hoe komen die te weten of bewoners op vakantie zijn zodat er ingebroken kan gaan worden?
Opvallende dieventruc in Sint-Niklaas: inbrekers laten plastic stukjes achter tussen deuren

De politie van Sint-Niklaas heeft een oproep tot waakzaamheid gelanceerd in de Nauwstraat. Onbekenden, waarschijnlijk inbrekers, lieten kleine plastic stukjes achter tussen de deuren. Met die techniek willen ze achterhalen of mensen al dan niet thuis zijn.

De bal ging aan het rollen nadat één van de bewoners van de Nauwstraat dieven betrapte via camerabeelden. Het gezin maakte bij de politie melding van stukjes plastic tussen de deuren. De politie van Sint-Niklaas besliste daarop om een oproep tot waakzaamheid te lanceren via het plaatselijke buurtinformatienetwerk (BIN). Ook op verschillende andere plaatsen werden gelijkaardige stukjes plastic teruggevonden.
https://www.topics.nl/opvallende-dieven ... brand/hln/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 49537
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Roma, en andere woonwagen bewoners.

Bericht door Mahalingam »

Diverse bedelgildes uit Roemenië hebben een gunstig werklimaat gevonden in Amsterdam.
Ze komen met velen op deze honingpot af.
Toenemend aantal ‘bedelbendes’ actief in Amsterdam

Burgemeester Femke Halsema zegt dat er indicaties zijn dat er in Amsterdam steeds meer ‘bedelbendes’ actief zijn. Het zou gaan om busjes met Roemenen die een deel van de opbrengst af moeten staan aan de organisatie. ‘Het gaat om het misbruiken van kwetsbare mensen.’

Er werd over gesproken tijdens een raadsvergadering, woensdag. CDA-raadslid Diederik Boomsma zei signalen te ontvangen over een toename van ‘bedelaarsbendes’. Het zou gaan om Roemenen die in busjes naar Amsterdam komen en aan het bedelen slaan.

Volgens de signalen van Boomsma wonen ze in de buurt van de stad: “Een tijdje geleden bivakkeerden ze bij het ADM terrein. Of dat nu nog zo is, weet ik niet. De bewoners zien die busjes elke ochtend aankomen, hoe vrouwen een briefje krijgen, en hoe enkele mannen dan in de buurt rondhangen om het geld af en toe te krijgen en weg te bergen.”

Het geld moet daarna ingeleverd worden aan een organisatie. Boomsma wilde weten of Halsema daarvan op de hoogte is.
Spoiler! :
Hulpverlening

De burgemeester reageerde instemmend en sprak over indicaties die dat lijken te bevestigen. Ze verwees naar vorige week woensdag, toen Ajax tegen Rangers speelde in de Champions League. Op de Nieuwendijk in het Wallengebied werden groepen ‘bedelbendes’ gesignaleerd. “Maar we hebben geen cijfers,” aldus Halsema.

Ze voegde eraan toe dat ze ook af en toe in de Jordaan worden gezien, in andere buurten lijkt er geen toename te zijn. De politie komt binnenkort met een uitgebreidere analyse, zegt Halsema. Ze zal, mocht het nodig zijn, in bepaalde gebieden een verbod op bedelen van kracht laten gaan.

Zowel Halsema als Boomsma zeiden dat het gaat om het misbruiken van kwetsbare mensen, waar steeds kleine bedragen aan verdiend worden. Mochten de bedelaars in contact komen met handhaving, wil de burgemeester hen ook koppelen aan hulpverlening.

Energiecrisis


Halsema gaf ook nog een waarschuwing uit: ze zei dat het goed mogelijk is, met de energiecrisis die gaande is en een naderende recessie, dat er meer mensen op straat komen te staan om te bedelen. “Het is goed om een onderscheid te maken tussen bedelaars en georganiseerd bedelen. In deze barre tijd valt het niet uit te sluiten dat bedelen in de stad toeneemt. Het gaat hier niet om een misdrijf, maar om een handeling die voor betrokkenen vernederend is en uit nood geboren.”
https://www.parool.nl/amsterdam/toeneme ... ~be97a4e1/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 49537
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Roma, en andere woonwagen bewoners.

Bericht door Mahalingam »

Politie valt tientallen locaties binnen in groot drugsonderzoek, waaronder woonwagenkampen

De politie is maandagochtend op tientallen locaties bezig met een groot drugsonderzoek, vooral in Brabant. Zwaartepunt is een woonwagenkamp in Eindhoven. Dat onderzoek voeren agenten samen met recherche-afdeling Fiod van de Belastingdienst uit. Meerdere mensen zijn opgepakt.

Volgens een politiewoordvoerster wordt de belangrijkste politieactie gehouden op een woonwagenkamp aan het eind van de Heezerweg in Eindhoven. Het kamp ligt in een bosachtig gebied, waar op wandelaars na weinig mensen komen. Een groot bosgebied rondom de Heezerweg is door de politie afgesloten.

Het kamp is ontruimd, waarvoor bewoners hun woonwagens moeten verlaten. Met fietsen, koffers en knuffels liepen ze met hun kinderen het terrein af. Verder mag niemand het kamp of de omgeving in of uit.

Ook op twee andere woonwagenkampen wordt onderzoek gedaan. Op de Eindhovense Brestlaan en de Castiliëlaan is daarom ook veel politie op de been. Daar worden net als op de Heezerweg honden ingezet. Ook in Best is de politie met een grootschalig onderzoek bezig. Tijdens de acties zijn meerdere aanhoudingen verricht, maar om hoeveel arrestaties gaat wil de politie niet delen.


De politie begon de actie rond 05.00 uur. Om hoeveel locaties het precies gaat is onbekend. Aanvankelijk werd gecommuniceerd dat het om veertig plekken gaat, maar de politie houdt het inmiddels op ‘tientallen'. De meeste acties vinden plaats in Brabant, maar een aantal van de onderzoekslocaties ligt buiten deze provincie. Wat het drugsonderzoek precies inhoudt en waarom de acties zijn gestart is nog niet bekendgemaakt.
https://www.ad.nl/binnenland/politie-va ... ~abd1adb1/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 49537
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Roma, en andere woonwagen bewoners.

Bericht door Mahalingam »

Een vete tussen zigeuner clans. Europa wordt steeds meer tribaal.
Lynch-menigte doodt midden in Keulen

Heeft een Roma-lynchmenigte haar slachtoffer in Keulen vermoord vanwege een vete tussen uitgebreide families? De aanleiding zou dronkemanstaal zijn. Blijkbaar moest een buitenstander ervoor sterven. De zoektocht naar de 30 aanvallers verloopt moeizaam.

In een pub in Servië brabbelt een dronken Roma martelfantasieën op internet. Het resultaat: een dag later viel een moorddadige menigte op klaarlichte dag in Keulen de broer van de dronkaard aan. Een video die werd vertoond in een moordproces voor de rechtbank in Keulen, documenteert de haat die in het midden van Duitsland de grond in slaat.

De bloedige daad vond plaats op 10 maart in de wijk Höhenberg in Keulen. Senad H. (37) rijdt langzaam met zijn Smart over de Bamberger Straße, hij wil afslaan. Plots wordt de kleine auto omsingeld door een horde van 30 man. Men reikt door het passagiersraam en trekt de sleutel uit het contact. De rest van de menigte rukt de 37-jarige uit het voertuig. Ze slaan en schoppen hem, ze steken de weerloze man 17 keer neer, een van de daders sloeg hem meerdere keren met een hamer. Dan stapelen de aanvallers zich op.

Ondanks spoedarts, kliniek en meerdere spoedoperaties overlijdt het slachtoffer twee weken later in de kliniek. De politie beveiligt video-opnamen en kan zo enkele daders identificeren, vier worden gearresteerd. Een van hen is Halil H. De 31-jarige man staat sinds 23 november terecht bij de rechtbank voor medemoord. De officier van justitie is er zeker van dat de aanleiding voor het lynchen van de Roma de video van de broer van het slachtoffer was.


De dag ervoor had hij een video online gezet waarin hij zijn fantasieën over marteling en moord tegen een rivaliserende Roma-familie zong en met dubbele tong uitsprak, meldde de krant Bild . Hij hanteert een pistool voor de camera. Vervolgens hakt hij denkbeeldige handen af ​​met een bijl en zou hij beledigende opmerkingen hebben gemaakt over de overledene van de familie van Halil H..

"De officier van justitie beschuldigt de verdachte ervan dat hij met zijn familie heeft besloten om de benadeelde te vermoorden, uitsluitend vanwege zijn familieband", zegt een woordvoerster van de rechtbank in aanloop naar het proces tegen de Express . "Alle leden van de uitgebreide familie van de verdachte moeten hieraan deelnemen." De politie is op zoek naar andere daders met internationale arrestatiebevelen. Onderzoekers vermoeden dat de lynchmenigte naar het buitenland is gevlucht. (mec)
https://jungefreiheit.de/politik/deutsc ... ob-toetet/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 86362
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Roma, en andere woonwagen bewoners.

Bericht door Ariel »

Woonruimte: “Reizende Balkan-migranten” brengen Duitse steden in noodsituatie

Vanuit de westelijke Balkan stromen inmiddels elke winter duizenden migranten Duitse steden binnen, omdat zij de stookkosten in hun thuislanden te hoog vinden. Voor de steden en gemeenten is het vanwege de vele migranten sowieso nauwelijks mogelijk om woonruimte te vinden. Toch zijn ze verplicht om iedereen onder te brengen.

Het zijn niet voor de oorlog vluchtende Oekraïners die op dit moment de stedelijke onderkomens in Keulen over hun capaciteit heen vullen. Slechts ongeveer 40% is afkomstig uit de Oekraïne, de op een na grootste groep zijn op dit moment Albanezen, bericht Katja Reuter, perswoordvoerster van Keulen. Volgens haar zou het aantal migranten uit de westelijke Balkan zelfs groter zijn dan tijdens de Joegoslavië-oorlogen van 1991 tot 2001.

Overwinteren in Duitsland

Want niet alleen maar uit Albanië, ook uit Noord-Macedonië, Kosovo en Servië stromen de migranten vlak voor de winter naar Duitsland. Bij hen gaat het waarschijnlijk om zigeuners. Ze vragen asiel aan, waarop ze echter zo goed als nooit recht hebben. Ze komen, omdat ze weten dat ze hier in de winter gratis een onderkomen en verzorging krijgen, en ze vertrekken weer wanneer het in hun thuisland weer warm genoeg is.

Zwaar overspannen woningmarkt

Want de Duitse steden zijn verplicht om iedereen onder te brengen die komt, hoewel de woningmarkt sowieso al zwaar overspannen is. Voor de autochtonen is er meestal geen plek meer. Ze moeten concurreren met de zekere huurbetalingen van de autoriteiten, waaraan de verhuurders de voorkeur geven boven een normaal looninkomen. Ook kunnen de autochtonen geen aanspraak maken op het stedelijke onroerend goed, dat voor de onderbrenging van migranten wordt achtergehouden.

Landelijk probleem

Keulen staat niet alleen met het probleem: woonruimte is in alle Duitse steden op dit moment zeer schaars en de toestroom vanuit de westelijke Balkan neemt snel toe. In het Beierse München is hun aantal dit jaar verdubbeld. Hoe de situatie zich verder zal ontwikkelen, is onzeker, de districtsregering Oberbayern gaat uit van verdere stijgingen:

“We kunnen geen voorspellingen doen over toekomstige aankomsten van vluchtelingen. De districtsregering Oberbayern breidt echter haar onderkomens continu uit om elke migrant, die onder onze verantwoordelijkheid valt, te kunnen onderbrengen.”

Plunderende zigeunerclans

Maar het “reizende volk” van de Balkan zorgt niet alleen maar voor weinig woonruimte, maar ook voor plunderingen. Zo misbruikten migranten- en zigeunerclans de noodsituatie van de mensen na de overstromingsramp in het Ahrdal en zorgden voor meer dan duizend door de politie geregistreerde delicten – waaronder verduistering, roofovervallen, plunderingen en woninginbraken. Van de 275 geïdentificeerde daders bezitten er 196 geren Duits paspoort.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Plaats reactie