Noodzakelijk Kwaad. Sinterklaas in het land!

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Mahalingam
Berichten: 51312
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Noodzakelijk Kwaad. Sinterklaas in het land!

Bericht door Mahalingam »

Gaat er gepoogd worden om de Staphorsters net zoals de Blokker Friezen een mouw aan te naaien?
Politie 'kijkt ook kritisch' naar eigen handelen rond Sint-intocht Staphorst

De politie gaat ook "kritisch kijken" naar zijn eigen handelen rond de Sinterklaasintocht in Staphorst afgelopen weekend. "Het feit dat het ondanks de voorbereidingen niet gelukt is ernstige bedreigingen en ongeregeldheden te voorkomen, betreurt de politie enorm", zegt de politie.

De politie is een onderzoek gestart naar de relschoppers, onder meer naar vernieling, diefstal, en bedreiging. Het belemmeren van een demonstratie, waar KOZP vooraf toestemming voor had gevraagd, is een strafbaar feit, benadrukt de politie.
[...]
Na de politie kondigt ook de gemeente Staphorst een onderzoek aan, zo valt te lezen in een persbericht. "Het onafhankelijke onderzoek moet antwoord geven op de vragen die er zijn." Het is niet bekend wie dit onafhankelijke onderzoek gaat uitvoeren.
https://nos.nl/artikel/2453302-politie- ... -staphorst
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 51312
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Noodzakelijk Kwaad. Sinterklaas in het land!

Bericht door Mahalingam »

En nu raken ook Boze Boeren betrokken bij bovenstaande. Want wat voor mensen rijden in tractoren?
Politie zegt naar eer en geweten te hebben gehandeld in Staphorst: ‘We werden gehinderd door tractoren’

Vier dagen nadat demonstranten van Kick Out Zwarte Piet (KOZP) en waarnemers van Amnesty International in Staphorst door een intimiderende menigte werden opgewacht, stelt de politie Oost-Nederland dat ze werd gehinderd in haar werk door meerdere blokkades van tractoren.

Dat laat een woordvoerder van politie Oost-Nederland woensdag schriftelijk weten in antwoord op vragen van de Volkskrant. Het is de eerste, beknopte reactie van de politie op de intimidaties die afgelopen weekend rondom de sinterklaasintocht in het Overijsselse dorp plaatsvonden.
Spoiler! :
De politie wil het beeld dat er veel agenten bij de afrit van de A28 bij Staphorst hebben staan toekijken terwijl er auto’s werden belaagd ‘deels weerleggen’, aldus een woordvoerder. ‘In de buurt van de afrit waar het uit de hand liep, stond een politiebus met zes agenten’, schrijft hij. Zodra de drie auto’s werden belaagd, zouden zij meteen versterking hebben gevraagd van de Mobiele Eenheid (ME). Maar de ME ‘werd onderweg behoorlijk gehinderd door verschillende blokkades van bijvoorbeeld tractoren’, gaat hij verder. ‘Er zijn op één locatie zelfs kraaienpoten aangetroffen.’

‘Escalatie voorkomen’

Daardoor was de ME ‘pas wat later ter plaatse onderaan de afrit, waar de relschoppers na een eerste vordering meteen meewerkten’. De zes agenten in het busje maakten de inschatting dat de belaagde personen het veiligst waren in hun voertuig, aldus de woordvoerder. ‘Deze instructie kregen ze ook van hun meldkamer.’ Ook zou ingrijpen met zes man tegen zo’n menigte ‘enkel tot verdere escalatie en risico’s voor de belaagde mensen’ hebben kunnen leiden, volgens de woordvoerder. Onnodig, omdat de ME al onderweg was.

Bij de afrit van de A28 stonden volgens getuigen al om 11.00 de eerste relschoppers uit Staphorst de KOZP-demonstranten op te wachten. Rond 13.30 uur werden de drie auto’s tegengehouden, met eieren bekogeld en heen en weer geschud.

De overige politieagenten waren op dat moment op verschillende plekken in Staphorst ingezet, onder meer op het Marktplein, waar de sinterklaasintocht om 14.00 uur zou plaatsvinden en waar een demonstratievak voor KOZP was ingericht. Een deel van ME’ers reed mee met de colonne van KOZP-demonstranten die vanuit Zwolle kwam. De auto’s die bij de afrit van de A28 belandden, waren de colonne onderweg kwijtgeraakt en reden daarom zonder politiebegeleiding naar Staphorst.

‘De juiste afwegingen’

Op de vraag waarom er bij de afrit maar zes agenten aanwezig waren, geeft de politie woensdag geen antwoord. Wel zegt ze zich af te vragen of er ‘op het moment dat het misging de juiste afwegingen zijn gemaakt’. Ook ‘betreuren we oprecht’ dat zaterdag een grondrecht van de KOZP-activisten is geschonden doordat hun demonstratie niet kon doorgaan.

Volgens de woordvoerder is ‘er naar eer en geweten door de politie gewerkt’. ‘En de vraag waarom er geen aanhoudingen hebben plaatsgevonden, snappen we heel goed. Er zijn immers strafbare feiten gepleegd. Ik hoop dat we met bovenstaande uitleg wat dilemma’s daarin hebben kunnen delen.’
In totaal waren er zaterdag tweehonderd agenten op de been om de demonstratie van KOZP in Staphorst te begeleiden. Bij een hoogrisicovoetbalwedstrijd worden volgens de politie doorgaans honderdvijftig agenten ingezet. Zaterdag is het OM begonnen met een opsporingsonderzoek. Donderdagavond zullen bij het RTV-Oost-programma Onder de loep de eerste beelden van vandalen te zien zijn.
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achter ... ~bb737b10/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 51312
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Noodzakelijk Kwaad. Sinterklaas in het land!

Bericht door Mahalingam »

En er komt nog een onderzoek.
Toch Inspectie-onderzoek naar politieoptreden bij zwartepietbetoging Staphorst

De Inspectie Justitie en Veiligheid gaat het optreden van de politie van afgelopen zaterdag in Staphorst onderzoeken.
[...]
In een verklaring van de Inspectie staat dat de politie wordt verweten al jaren niet neutraal te handelen bij demonstraties. Dat verwijt en de vraag vanuit de Tweede Kamer naar een onafhankelijk onderzoek heeft de Inspectie doen besluiten zelf onderzoek te doen. De Inspectie wijst ook op het voortdurende maatschappelijk debat en onrust over de betoging en schrijft dat het noodzakelijk is objectief beeld te krijgen.

Botsing in Tweede Kamer

Dinsdag kwam het tot een botsing in de Tweede Kamer tussen Bij1-Kamerlid Sylvana Simons en minister van Veiligheid en Justitie Dilan Yesilgöz. Simons en andere Kamerleden wilden dat de minister zelf een onderzoek zou instellen naar uit de hand gelopen demonstraties zoals die in Staphorst. Dat onderzoek komt er nu.
https://nos.nl/artikel/2453741-toch-ins ... -staphorst

Als ik het zo inschat komt dit onderzoek dus omdat Sylvana te keer ging.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 51312
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Noodzakelijk Kwaad. Sinterklaas in het land!

Bericht door Mahalingam »

KOZP-activisten richten vernielingen aan in Breda daags na traditionele Sinterklaasviering

Afgelopen nacht hebben activisten van Kick Out Zwarte Piet huisgehouden in Breda. De hele wijk Tuinzigt is vol geklad met anti Zwarte Piet leuzen van KOZP daags na het traditionele Sinterklaasintocht (mét Zwarte Pieten) in diezelfde wijk.

Ieder jaar organiseren wijkbewoners van de wijk Tuinzigt in Breda hun eigen Sinterklaasintocht, met dit jaar extra aandacht voor de festiviteiten in de wijk omdat het sinterklaascomité wat ieder jaar de viering in het centrum verzorgde (mét de traditionele kindervriend) nu inmiddels ook gecanceld is.

Maar zoals zo vaak met dit soort activisten moet alles wat leuk is kapot. Zo hebben aanhangers van KOZP afgelopen nacht huisgehouden in Tuinzigt. “Zwarte Piet is Racisme” is overal te zien in de openbare ruimte, inclusief het pand van de plaatselijke Jumbo. Vooral het “Nelson Mandelaplein” is doelwit van de schade.

De gemeente Breda heeft vorig jaar een demonstratie van KOZP volledig laten escaleren. Ouders en kinderen werden geïntimideerd en lastig gevallen. De helden van het sinterklaascomité hebben om die reden toen de uitgang verplaatst, met als gevolg dat de gemeente een kans zag om het comité uit hun functie te zetten en een nieuw comité aan te stellen die braaf de landelijke lijn volgt.

Maar schijnbaar weten deze activisten van geen ophouden en moet nu ook de openbare ruimte het ontgelden. Een normaal gesprek voeren is er niet bij en wanneer ze niet helemaal hun zin krijgen komt intimidatie en geweld weer om de hoek kijken. Genoeg voer voor de lokale politiek. Zo laat fractievoorzitter van de Lijst Pim Fortuyn Breda Iwan Dienjes in een reactie weten raadsvragen te gaan stellen aan het Bredase college.

“Een uiterst zwakke vertoning van deze racistische beweging. wij gaan er vanuit dat het college haar verantwoordelijkheid neemt en gepaste actie zal ondernemen. Wij zullen hier als LPF Breda dan ook raadsvragen over gaan stellen.” Aldus Dienjes.
https://www.dagelijksestandaard.nl/binn ... aasviering
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 17288
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

De Kerstman boft dat hij geen negerslaven in dienst heeft

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Afbeelding

𝗦𝗜𝗡𝗧𝗘𝗥𝗞𝗟𝗔𝗔𝗦 𝗘𝗡 𝗭𝗪𝗔𝗥𝗧𝗘 𝗣𝗜𝗘𝗧

Ik stel het volgende voor: het ene jaar Sinterklaas in het wit met Piet in het zwart. Het jaar daarop Sinterklaas in het zwart en is het de beurt aan Piet om wit te zijn. Iedereen blij. Links moet voortaan weer wat anders verzinnen.

Een feit is dat wanneer een blanke man langdurig in de zon ligt, hij steeds donkerder wordt. Een neger die er wit wil uitzien, lukt het niet. Hij kan langdurig in de sneeuw liggen rollen, maar de sneeuw op zijn gezicht zal hem niet witter maken. Om discriminatie zoveel mogelijk uit de weg te gaan, stel ik verder voor dat negers die zich schamen voor hun zwarte huid en liever wit willen zijn, zich voortaan wit verven.
De witte man die liever als een zwarte door het leven gaat, vindt de ideale oplossing in het smeren van zwarte schoensmeer op zijn gezicht. Zo laten we een ieder in zijn eigen waan van de dag. Het kan niet zo zijn dat alleen ‘𝘉𝘭𝘢𝘤𝘬 𝘓𝘪𝘷𝘦𝘴 𝘔𝘢𝘵𝘵𝘦𝘳’ telt, maar dat ook ‘𝘞𝘩𝘪𝘵𝘦 𝘓𝘪𝘷𝘦𝘴 𝘔𝘢𝘵𝘵𝘦𝘳’ aandacht krijgt die het verdient.

En negers mogen zich inmiddels afvragen waarom God niet zwart, maar wit is. Nou ja, na al die lange jaren van geloofstraditie is hij inmiddels wel grijs geworden. Net zoals Sinterklaas.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben ontoerekeningsvatbaar gelovig atheïst wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24730
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Noodzakelijk Kwaad. Sinterklaas in het land!

Bericht door King George »

Mahalingam schreef:
do nov 24, 2022 11:39 pm
En er komt nog een onderzoek.
Toch Inspectie-onderzoek naar politieoptreden bij zwartepietbetoging Staphorst

De Inspectie Justitie en Veiligheid gaat het optreden van de politie van afgelopen zaterdag in Staphorst onderzoeken.
[...]
In een verklaring van de Inspectie staat dat de politie wordt verweten al jaren niet neutraal te handelen bij demonstraties. Dat verwijt en de vraag vanuit de Tweede Kamer naar een onafhankelijk onderzoek heeft de Inspectie doen besluiten zelf onderzoek te doen. De Inspectie wijst ook op het voortdurende maatschappelijk debat en onrust over de betoging en schrijft dat het noodzakelijk is objectief beeld te krijgen.

Botsing in Tweede Kamer

Dinsdag kwam het tot een botsing in de Tweede Kamer tussen Bij1-Kamerlid Sylvana Simons en minister van Veiligheid en Justitie Dilan Yesilgöz. Simons en andere Kamerleden wilden dat de minister zelf een onderzoek zou instellen naar uit de hand gelopen demonstraties zoals die in Staphorst. Dat onderzoek komt er nu.
https://nos.nl/artikel/2453741-toch-inspectie-onderzoek-naar-politieoptreden-bij-zwartepietbetoging-staphorst

Als ik het zo inschat komt dit onderzoek dus omdat Sylvana te keer ging.
Reken maar dat er hier een nieuwe vooropgezette inquisitie jegens de bewoners van Staphorst gaat komen. We weten toch ook hoe de onze helden de Blokkeerfriezen voor zo'n inquisitie werden geleid?

Puik interview met onze heldin Jenny Douwes over de vooropgezette inquisitie tegen onze helden de Blokkeerfriezen die een bus vol geweldsdelinquenten (Jerry Afriyie, Marc van Zijl) en zedendelinquenten met minderjarige kinderen (Nelson Maatman) terecht ver bereik van kinderen hielden.

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk
Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 88853
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Noodzakelijk Kwaad. Sinterklaas in het land!

Bericht door Ariel »

Het moet niet gekker worden. Wie betaald deze "sinterklaas paketten ? En ik hoop dat al deze pakketten in de kachel of in de prullenbak verdwijnen
Kick Out Zwarte Piet stuurt ‘inclusieve sinterklaaspakketten’ naar scholen in Staphorst

Actiegroep Kick Out Zwarte Piet stuurt ruim 250 ‘inclusieve sinterklaaspakketten’ naar scholen in Staphorst. Na de ongeregeldheden van twee weken geleden hoopt de groep zo alsnog de discussie over de inzet van Zwarte Piet aan te zwengelen. Kinderen krijgen een werkboek, leraren een docentenhandleiding.

Actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) stuurt ruim 250 ‘inclusieve sinterklaaspakketten’ naar scholen in Staphorst en omgeving. Met het cadeau hoopt ze de bewustwording in die gemeente over ‘een noodzakelijke duurzame transitie van ‘Zwarte Piet’ naar ‘Piet’ te vergroten. In sinterklaaspakketten voor de kinderen zitten onder meer inclusieve chocoladerepen, slingers en cadeaupapier en een inclusief sinterklaasspel.

Ongeregeldheden
KOZP richt zich opnieuw tot Staphorst, nadat KOZP enkele weken geleden in het dorp wilde protesteren bij de jaarlijkse intocht, omdat de lokale ondernemersvereniging ondanks de maatschappelijke discussie koos voor de inzet van een Zwarte Piet. KOZP werd bij binnenkomst in Staphorst echter opgewacht door tegenstanders. De actievoerders werden geïntimideerd en hun auto’s werden besmeurd. Er werd met eieren gegooid, er werden spullen uit de auto’s getrokken en de auto’s werden heen en weer geschud en vernield.

Verschillende instanties doen inmiddels onderzoek naar de gebeurtenissen van die dag. De politie is nog op zoek naar twee verdachten en de gemeente Staphorst en de Inspectie Justitie en Veiligheid bekijken ook de rol van de politie en het handelen van burgemeester Jan ten Kate.

Lespakket
Met de pakketten hoopt KOZP scholen die al inzetten op verandering aan te moedigen en scholen die ‘nog niet zo ver zijn’ te inspireren en een anders ingestoken sinterklaasviering te omarmen. ‘Zodat ook in Staphorst en omgeving een veilige en inclusieve sinterklaasviering op school mogelijk wordt gemaakt,’ luidt het statement.

Daarnaast biedt KOZP onder de noemer ‘De Geschiedenis van Sint & Piet’ de scholen van Staphorst een lespakket aan. Ook daarmee worden scholen volgens de actiegroep een handje op weg geholpen om samen het gesprek aan te gaan over het sinterklaasfeest en Zwarte Piet. Dat pakket bestaat uit digitale presentaties, een werkboek, printmaterialen en een docentenhandleiding.
En ach arme :scratch: Kick Out Zwarte Piet-demonstranten willen volgend jaar met honderden demonstranten Staphorst overspoelen. 'Houd je agenda leeg en tot volgend jaar in Staphorst'
Kick Out Zwarte Piet wil volgend jaar met honderden activisten naar Staphorst komen. „Houd je agenda leeg en tot volgend jaar in Staphorst”, klink het zaterdagmiddag tijdens een solidariteitsbijeenkomst voor ‘Staphorst-slachtoffers’ in Den Haag.

Activisten vanuit verschillende sociale bewegingen tijdens een solidariteitsprotest op de Lange Vijverberg. Volgens de organisatoren willen de activisten solidair zijn met Kick Out Zwarte Piet (KOZP) en zich uitspreken tegen racisme en extreemrechts geweld. Aanleiding zijn de rellen rondom de sinterklaasintocht in Staphorst.
Grinnik.... :razz: ‘Staphorst-slachtoffers’

De deugers
Afbeelding
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Mahalingam
Berichten: 51312
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Noodzakelijk Kwaad. Sinterklaas in het land!

Bericht door Mahalingam »

"Activisten vanuit verschillende sociale bewegingen " dat kun je wel zeggen.
De bekende 'usual suspects' zal ik maar zeggen. En vaak is die bolsjevieken revolutionair er ook bij. Die met pet, baardje en rood sjaaltje. Altijd aan het somberen.

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 51312
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Noodzakelijk Kwaad. Sinterklaas in het land!

Bericht door Mahalingam »

GeenStijl wenst u de zege(n) van Sinterklaas

Zij die niets om hun zonden geven, werpen de eerste pepernoot

De laatste happen avondeten op een vroege decemberavond in de late jaren tachtig. Het is donker en het waait. De deurbel rinkelt onverwacht en anders dan normaal. Lang, langer, kort, kort, kort. Het klinkt opgetogen - ‘kom kijken, kom kijken! - maar stevige bonken op de voordeur maken het ook spannend. Ouders, onbevreesd en misschien net niet verbaasd genoeg, sporen de kinderen aan om open te doen. Gespannen naar de deur, zeker weten, ja hoor doe maar open. De wind blaast winter, en wat late herfstblaadjes naar binnen. Een enorme jutezak in het portiek, niemand te zien in een donkere straat. Op de zak, het symbool van Sinterklaas: de mijter met het kruis.

De rest van de avond vult zich met de onschuld van pepernoten, een vloerbedekking van pakpapier en warme nieuwe sloffen, de laatste Kameleon en de extra dikke Donald Duck december-omnibus, een wekkerradio en natuurlijk ook spelletjes en LEGO. De kinderen dankbaar, hun ouders zien het met tevredenheid aan. Ook al is het maar gewoon een doordeweekse avond, ze mogen later naar bed dan anders - alsnog met gloeiende gezichtjes van opwinding, suiker en enthousiasme.

Zomaar een warme herinnering die weigert te vervagen en daarom nooit en te nimmer in schuld kan worden herschreven. Een herinnering die er van vele miljoenen Nederlanders een kan zijn.

Dik dertig jaar later is het straatbeeld in de decemberdagen steeds meer wars van Sinterklaas. Halloween en Sint Maarten winnen terrein, Black Friday is de nieuwe pakjesavond en vroege kerstsferen lichten op in de vele etalages die inmiddels aan de Goedheiligman voorbijgaan.

Nauwelijks hoor je over Sint nog zingen / De schoorsteen rookt voor andere dingen / De arme oude bebaarde kapoen / Heeft thans een bevlekt blazoen

Het is zo snel de nieuwe logica geworden: Wie geen Zwarte Pieten meer in etalage of speelgoedfolder zet krijgt boze klanten in de zaak en wie er wel aan vasthoudt, verdrinkt in een zure regen van racismeverwijten, wordt onderwerp van opstootjes of leest zichzelf terug als Kamervragen. Regenboogkleuren of roetvegen hebben de mysterieuze kracht van de knechten van de Sint verder doen vervagen, het speelse is er sowieso uit gekickt door wrange geesten met wrokkige wijsvingers.

Zelfs warme nostalgie is niet heilig voor het steeds sneller verstrijken van de tijd, maar de razendsnelle afbraak van de onschuld van het Sinterklaasfeest is meer dan een door lege zielen zonder spiegel geëiste aanpassing aan die nieuwe tijd. Het is een totem voor een mentaliteit waarin we steeds sneller geacht worden af te rekenen met alles dat niet meer in steeds krappere kaders past.

De Sint is lang niet het enige doelwit. Neem het WK voetbal, het grootste sportieve volksfeest denkbaar. Kroegen en pleinen puilden uit, nu lezen we in de bodes dat cafés geen trek hebben in grote schermen omdat het gekochte gastland Qatar niet van onbesproken gedrag is en de omzetprognoses in november en december (zonder de terrassen) niet opwegen tegen de ophefrisico’s vanwege vergoten slavenbloed en vergeten homobandjes. 

Krapper moet de norm / Strakker de moraal / Waag het niet te juichen / Je viering is de kwaal

Verbond ooit Coca-Cola de wereldbevolking met WK-reclames, thans worden supermarkten individueel geslacht omwille van wat vrolijke bouwvakkers in hun video. Adverteren rond een voetbaltoernooi is een risicowedstrijd geworden en bedrijven die jarenlang zelf hun brand safety naar standje 11 gedraaid hebben om zelfs bij de meest bekrompen geesten in een goed blaadje te blijven, willen zich niet blesseren aan de verkeerde boodschap. 

Zelfs de landenteams worden nu geacht om breed te adverteren / Nee, niet met suikerdrank of hamburgers / Maar met deugden waarmee jij jouw zonden moet gaan reclameren

Het tempo waarin alles dat afgebroken dient te worden thans kan worden aangewezen, heeft de snelheid van het licht bereikt. Ongeduldige activisten tegen olie bezetten snelweg en vertrekhal of besmeuren onschatbare kunst in ruil voor een talkshowplekje op prime-time - om aldaar bijval te krijgen van iedere deugpronker die graag een wit voetje bij zichzelf haalt door zich zo snel mogelijk in de nieuwste parade van progressieve idealen aan te sluiten. De opruiers tegen Zwarte Piet baanden hun pad en de spierwitte sneeuwbal is er moeiteloos achteraan gaan rollen.

Boeren, daarentegen, die vóór hun eigen bestaansrecht vechten, krijgen aan diezelfde tafels predikaten in de orde van terreur opgespeld omdat zij weigeren hun eigen familietradities, bedrijfsfilosofie en levenswegen met dezelfde snelheid te verwerpen als waarin hun critici de overgave eisen. De tijdsgeest zal ook hen niet sparen, maar waarom moet vandaag de dag alles van enige waarde, historie en hechting, gisteren nog kapot? En waarom komt er consequent helemaal niets voor in de plaats?

In de mainstream media, de in subsidie verstikte cultuur, de linkse politiek, aan te veel universiteiten en zelfs in de musea en geschiedschrijving worden de bordjes verhangen, schilderijen verwijderd, beelden bedekt en contexten niet alleen herschreven, maar soms zelfs in betekenis opnieuw gedefinieerd (1). Uiterlijk morgen moet alles verschoond zijn van gisteren en alleen dan, zonder het gewicht van het verleden, zal de toekomst ons lichter toelachen. Onze kinderen en de generaties die na hen komen, zullen ons dankbaar zijn. 

Dankbaar dat de warme herinneringen van de kinderen van gisteren aan Sinterklaas en Zwarte Piet, niet meer in de toekomst terugkeren. De kinderen van gisteren zijn immers de racisten, de vervuilers en de onderdrukkers van vandaag en hun verleden willen we de kinderen van vandaag niet bijbrengen, toch? Bovendien, die kinderen van nu kun je ook met kerst verwennen. Zolang die verlichte boom nog niet is omgezaagd althans, want je bent tenslotte pas klaar met het leren van de geschiedenis, wanneer die geheel met zwarte bladzijdes is gevuld.

Het is Pakjesavond, maar in heel veel huizen is het dus maar een gewone, grijze maandag. Echter, omdat ons gisteren er wel degelijk toe doet en niemand je eigen geschiedenis ooit van je af kan pakken, wenst GeenStijl u zoals ieder jaar: 

Een hele fijne, warme en gezellige Sinterklaasavond. Opdat zijn herinnering tot een zegen mag zijn.

Afbeelding
https://www.geenstijl.nl/5168105/er-zit ... ring/#more
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 51312
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Noodzakelijk Kwaad. Sinterklaas in het land!

Bericht door Mahalingam »

Wat is de werkzaam gebleken manier om een achterlijk gebied in de vaart der volkeren op te stuwen?
Eem spoorlijn en een station.
De spoorlijn is er al, alleen het station nog .
In de 2-de kamer is een motie aangenomen om Staphorst een station te geven.
Kamer wil stations bij Staphorst en Stroe
[...]
Dinsdag aanvaardde de Tweede Kamer verder een motie van het Kamerlid Nicki Pouw-Verweij (JA21) voor een station bij Staphorst.

“De gemeente Staphorst stelt al jarenlang alles in het werk om een station te realiseren, maar ze wordt aan het lijntje gehouden met wisselende trajecten die van niets naar nergens leiden”, aldus de motie die mede werd ingediend door SGP, ChristenUnie, CDA, VVD, BBB, PVV, FVD en de groep Van Haga. “Bereikbaarheid van de regio vraagt om het verwezenlijken van stations in plattelandsgemeenten.” De motie roept het kabinet op om te onderzoeken of station Staphorst van de grond kan komen en te bekijken of en hoe de planning naar voren kan worden gehaald.
https://www.rd.nl/artikel/1001196-kamer ... t-en-stroe
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 51312
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Noodzakelijk Kwaad. Sinterklaas in het land!

Bericht door Mahalingam »

Er zijn deugpuntjes verzameld voor Gr. Linkse gemeenteraadslieden.
Te zwarte Zwarte Pieten zijn daar bruikbaar voor.
GroenLinks Doetinchem boos: foto van ‘piet met negroïde uiterlijk kwetsend’, Buha verwijdert beeld van Facebook

DOETINCHEM - ‘Kwetsend’ noemt de Doetinchemse fractie van GroenLinks een foto met daarop een ‘piet met een negroïde uiterlijk’ op de Facebookpagina van Buha. De foto is inmiddels verwijderd.

Buha is in de gemeente Doetinchem verantwoordelijk voor de openbare ruimte. De dienst dacht behulpzaam te zijn door een dienstauto met chauffeur beschikbaar te stellen, om Sinterklaas en twee pieten te vervoeren voor de viering op basisschool De Zonneboom op Oosseld.

‘Erg teleurgesteld’

Maar Buha zette een foto van de piet met negroïde uiterlijk op haar eigen Facebookpagina en dat schiet de fractie van GroenLinks in het verkeerde keelgat. GroenLinks noemt de foto ‘kwetsend’ in vragen hierover aan het college van burgemeester en wethouders.

‘Wat ook nog kwetsend is, is dat er ook nog een Buha-medewerker bij stond’, vindt GroenLinks. ‘Landelijk zijn er geen zwarte pieten meer en als gemeente volgen wij het landelijk beleid. Wij zijn erg teleurgesteld’.

Volgens het college had Buha niets te maken met de organisatie van het sinterklaasfeest en werd het ‘geconfronteerd met de situatie’ bij aankomst. ‘Buha vind het spijtig dat er een foto is gedeeld via Facebook’, stelt het college.

In eerste instantie bleef de foto op de Facebookpagina staan, blijkt uit een vervolgvraag van GroenLinks. Toch is de foto nu verwijderd.

‘Ondoenlijk’


GroenLinks vraagt of de gemeente in het vervolg richtlijnen kan aangeven om dit te voorkomen. Doetinchem laat weten geen richtlijnen te hebben over uitingen bij sinterklaasvieringen, de landelijke trend te volgen en daar bij het verlenen van vergunningen alert op te zijn.

‘Maar het is ondoenlijk om hierop sluitend toezicht te hebben’, vindt het college, dat een beroep doet op het verantwoordelijkheidsgevoel bij sinterklaasvieringen
https://www.gelderlander.nl/doetinchem/ ... ~a98539c2/

Iemand zei dat die ‘piet met een negroïde uiterlijk’ in het dagelijkse leven neger is.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 88853
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Noodzakelijk Kwaad. Sinterklaas in het land!

Bericht door Ariel »

Mahalingam schreef:
vr dec 16, 2022 10:12 pm


Iemand zei dat die ‘piet met een negroïde uiterlijk’ in het dagelijkse leven neger is.
Kan het woord "negroïde" nog wel? Eigenlijk vind ik het zeer ‘kwetsend’ dat iemand van van GroenLinks dat woord gebruikt. Volgens mij is het passender en minder racistisch om zo iemand van coloroïde of kleuroïde te noemen.

Maar ja, wie ben ik. :nietverstaan:
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 17288
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Noodzakelijk Kwaad. Sinterklaas is wit. Piet is zwart

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Ariel schreef:
za dec 17, 2022 1:06 am
Mahalingam schreef:
vr dec 16, 2022 10:12 pm
Iemand zei dat die ‘piet met een negroïde uiterlijk’ in het dagelijkse leven neger is.
Kan het woord "negroïde" nog wel? Eigenlijk vind ik het zeer ‘kwetsend’ dat iemand van van GroenLinks dat woord gebruikt.
Afbeelding

Het gebruik van het woord 'negroïde', daar zit nog voor de helft een neger in. Het is zoiets als bij de slager: half-om-half gehakt.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben ontoerekeningsvatbaar gelovig atheïst wegens gebrek aan de vrije wil.
Mahalingam
Berichten: 51312
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Noodzakelijk Kwaad. Sinterklaas in het land!

Bericht door Mahalingam »

Het heeft niks met Zwarte Pieten te maken maar met bissschoppen die geen Sinterklaas zijn.
Martin Bosma ramt boot vol bisschoppen

PVV'er op ramkoers met katholieke kerk

Martin Bosma ligt op ramkoers met de katholieke kerk. Althans: dat lag de politicus die namens de PVV in de Tweede Kamer zit. Tijdens een vaartochtje over de Amsterdamse grachten, botste hij met een boot tegen een vaartuig waar op dat moment een aantal bisschoppen op voeren.

Op uitnodiging van Jan Hendriks, bisschop van Haarlem-Amsterdam, was aartsbisschop Paul Gallagher op bezoek in onze hoofdstad. Samen met de Utrechtse hulpbisschop Ted Hoogenboom, werd er een tochtje over de Amsterdamse grachten gemaakt. Op de Stan Huygens, ooit de boot van Freddy Heineken, gingen de religieuzen in gesprek met elkaar.

Telegraaf deed verslag van het hele verhaal, dat nogal een bijzonder einde kent. Tijdens de vaartocht werd de Stan Huygens namelijk geramd door een andere boot. Daarin bleek niemand minder dan Bosma te zitten.

Op Twitter kan Bosma wel lachen om het voorval en de beschrijving van de Telegraaf. "Ik ramde een boot vol bisschoppen", schrijft de politicus. "Graag had ik mijn kritiek op het tweede Vaticaanse concilie anders geuit."
https://www.nieuwnieuws.nl/5161080/mart ... sschoppen/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 51312
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Noodzakelijk Kwaad. Sinterklaas in het land!

Bericht door Mahalingam »

Terreur werkt. In Culemborg zijn ze gecapituleerd.
“Het Sinterklaasfeest in Culemborg wordt helemaal anno 2023. Geen Zwarte Pieten, maar roetveegpieten zonder kroeshaar.” Dat kondigt Ton Gommans van het lokale Sinterklaascomité aan. Deze beslissing volgt op bedreigingen door Zwarte Piethaters bij de vorige intocht. Gommans geeft toe aan deze intimidatie. “We hebben geen zin meer in discussie. We hebben zoiets van we willen dit kinderfeest door laten gaan en dan moeten we meebuigen.”
[...]
Culemborg capituleert om van het ‘gedoe’ af te zijn. Dat is erg naïef gedacht. Zodra de honden bloed ruiken, bijten ze door. Direct richt de anti-Zwarte Piet-lobby het vizier op een ander element van het Sinterklaasfeest: “Iemand heeft ons erop geattendeerd dat sommige mensen het een probleem vinden dat Sinterklaas aankomt met een stoomboot, omdat dit slecht is voor het milieu. Om gezeur hierover te voorkomen hebben we besloten ter compensatie aan aantal bomen te planten.”
https://www.dagelijksestandaard.nl/cult ... oor-milieu
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24730
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Noodzakelijk Kwaad. Sinterklaas in het land!

Bericht door King George »

Politieleiding geeft toe: Sinterklaasfeest beschermen tegen anti-Piet extremisten wordt prioriteit

In een tijd waarin de Nederlandse politie al onder immense druk staat, wordt nu de agent op straat opnieuw voor het blok gezet. De Sinterklaasintocht, een familiefeest dat in het teken staat van kindervreugde en traditionele gezelligheid, wordt opnieuw gekaapt door de onruststokers van Kick Out Zwarte Piet (KOZP) en, houd je vast, de klimaatdrammers van Extinction Rebellion. De politie Oost-Nederland, die vorig jaar de plank volledig missloeg in Staphorst, belooft nu 'beterschap'. Maar wat betekent dit in de praktijk?

De politie spreekt over 'extra scherpte' op de Zwarte Piet-protesten. Een lovenswaardig streven, als we niet al wisten dat dit soort beloftes vaak zo lek zijn als een mandje. De woordvoerder van de politie, Jennifer Schoorlemmer, doet haar zegje in het ED over grondrechten die geweld wordt aangedaan, maar vergeet daarbij gemakshalve dat de grondrechten van de Nederlandse bevolking om hun tradities te vieren ook verdedigd moeten worden.

Wat we hier zien, is een politieleiding die krampachtig probeert de schijn op te houden dat ze de situatie onder controle heeft. Ze praten over een 'staf die zich voorbereidt' en 'verdiepende trainingen over demonstraties'. Klinkt indrukwekkend, maar is het genoeg om de radicale activisten die ons cultureel erfgoed aanvallen een halt toe te roepen?

Laten we duidelijk zijn: de politie moet niet alleen voorbereid zijn op de protesten, maar ook op het handhaven van onze culturele waarden. Het Sinterklaasfeest moet beschermd worden tegen de agressieve minderheid die erop uit is om ons erfgoed te vernietigen. Het is tijd dat de politie niet alleen haar 'beterschap' belooft, maar ook daadwerkelijk optreedt tegen diegenen die de vrede en orde tijdens onze nationale feestdagen verstoren.

De combinatie van KOZP en Extinction Rebellion toont aan dat de anti-Zwarte Pietbeweging niet langer alleen over de kleur van een fictief personage gaat, maar onderdeel is geworden van een bredere, radicale agenda die onze samenleving wil ontwrichten. Deze groepen zijn niet geïnteresseerd in dialoog of compromis; zij willen onze tradities omverwerpen en vervangen door een politiek correcte monocultuur.

Als de politie werkelijk haar lesje heeft geleerd na de chaos in Staphorst, dan wordt het tijd dat ze dit jaar met harde hand optreedt tegen elke vorm van extremisme dat ons sinterklaasfeest bedreigt. De Nederlandse burger verwacht en verdient niets minder dan dat. De tijd van pappen en nathouden is voorbij; het is tijd voor actie. Het is tijd dat de politie haar rug recht houdt en ons sinterklaasfeest beschermt tegen de tirannie van de luidruchtige minderheid.
Het morele gelijk ligt bij het volk
Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Pizzaman
Berichten: 2252
Lid geworden op: do apr 14, 2016 8:43 pm

Re: Noodzakelijk Kwaad. Sinterklaas in het land!

Bericht door Pizzaman »

King George schreef:
wo nov 08, 2023 9:58 pm
Politieleiding geeft toe: Sinterklaasfeest beschermen tegen anti-Piet extremisten wordt prioriteit
Als de politie werkelijk haar lesje heeft geleerd na de chaos in Staphorst, dan wordt het tijd dat ze dit jaar met harde hand optreedt tegen elke vorm van extremisme dat ons sinterklaasfeest bedreigt. De Nederlandse burger verwacht en verdient niets minder dan dat. De tijd van pappen en nathouden is voorbij; het is tijd voor actie. Het is tijd dat de politie haar rug recht houdt en ons sinterklaasfeest beschermt tegen de tirannie van de luidruchtige minderheid.
Ik heb wel gezien hoe de politie reageerde toen de kompels van Nonkel Adi hier regeerden. Wie betaalt, bepaalt.
En als ik dan de peilingen zie dan lijkt het mij verstandig een helm mee te nemen naar de intocht van Sint en Piet.
De politie is niet je beste kameraad, maar dient slechts de machthebbers.
Zalig zijn de onnozelen en simpelen van geest, want zij zullen er in lopen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 88853
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Noodzakelijk Kwaad. Sinterklaas in het land!

Bericht door Ariel »

Daar gaan we weer. Ik zal maar niet hardop zeggen wat ik van deze waardeloze neger en van zijn XR klootzakjes vind, en wat ik ze toewens.

Vandaag is de kick-off van verschillende demo's de komende weken om gemeenten zoals Elburg, die achterblijven, wegkijken of denken weg te komen met minimale aanpassingen, te wijzen op hun verantwoordelijkheid", zegt Jerry Afriyie van KOZP. "Zo lang Zwarte Piet nog niet (volledig) is afgeschaft kunnen gemeenten rekenen op demonstraties van KOZP."

Een van de raadsleden van de gemeente had een verbale botsing met Afriyie. Wim Bijl van Samen Vooruit Elburg noemde de actie van de groep "onbeschoft". Daarop zei Afriyie: "Beter onbeschoft dan racistisch zijn."


En wat een onzin dat "sommige inwoners van de gemeente aangaven dat „hier nog veel te doen is.”. Elburg is een kerkdorp met een SGP burgemeester, en ik ben er van overtuigd dat de inwoners van Elburg gewoon een ZWARTE Piet willen.
Actie tegen Zwarte Piet bij raadsvergadering in gemeente Elburg

Actievoerders van Kick Out Zwarte Piet (KOZP) en Extinction Rebellion (XR) hebben tijdens de raadsvergadering in Elburg (Gelderland) geprotesteerd tegen Zwarte Piet. Ze verlieten na een sit-in van bijna twee uur de raadszaal nadat KOZP-oprichter Jerry Afriyie de aanwezigen had toegesproken over waarom Zwarte Piet bij sinterklaasvieringen moet verdwijnen.

Afbeelding

Volgens de burgemeester zijn de pieten in de stad sinds 2020 niet meer zwart, maar grijs. Dit zowel in het Elburgse Sinterklaasjournaal als tijdens de intochten. KOZP is van mening dat deze nog te veel op de zwarte lijken. Volgens de actiegroep houdt de gemeente vast aan het „racistische element in de viering.”

Kick Out Zwarte Piet vindt het „pijnlijk dat in dit herdenkingsjaar nog steeds gedemonstreerd moet worden tegen Zwarte Piet.” De groep wijst daarmee op het Herdenkingsjaar Slavernijverleden dat afgelopen juli begon en tot 1 juli 2024 loopt. De iets meer dan tien actievoerders bracht ook een doek mee met daarop de tekst ‘Herdenkingsjaar slavernijverleden, geen zwarte piet in Elburg’.

In zijn toespraak zei Afriyie dat KOZP en XR naar Elburg zijn gekomen, omdat sommige inwoners van de gemeente aangaven dat „hier nog veel te doen is.” De bewoners willen volgens de actiegroep af van Zwarte Piet. Ook zei Afriyie te hopen dat als hij weer naar Elburg komt hij geen intocht meemaakt die „discrimineert of schoffeert.” „Vandaag mag je boos zijn maar geloof me, wat wij hebben gedaan zal Nederland beter maken”, sloot Afriyie zijn toespraak in de raadszaal af.

KOZP zei in een verklaring dat het protest in Elburg de aftrap is van meerdere acties bij gemeenten.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 88853
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Noodzakelijk Kwaad. Sinterklaas in het land!

Bericht door Ariel »

België:
Geen intrede van Sint (en pieten) meer in katholieke school: “De meningen van de ouders zijn niet te verzoenen”

Scholen worstelen met Sint en piet, of beter: hoe ze het kinderfeest voor iedereen in de klas leuk kunnen maken. In basisschool Sint-Maria in Antwerpen, waar kinderen van meer dan 60 nationaliteiten les volgen, neemt de directie een drastische beslissing nadat het onmogelijk bleek om Sinterklaas en de pieten te verwelkomen op een manier die voor alle ouders aanvaardbaar is. “De Sint komt niet meer fysiek naar school”, klinkt het in een e-mail naar de ouders.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Mahalingam
Berichten: 51312
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Noodzakelijk Kwaad. Sinterklaas in het land!

Bericht door Mahalingam »

Sinterklaas komt in Groningen aan met zijn bleekscheet-Pieten (ook wel kaaskop-Pieten genoemd):

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24730
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Noodzakelijk Kwaad. Sinterklaas in het land!

Bericht door King George »

Zonder zwarte schmink worden de gezichten dus herkend. En daarom waren de Pieten Zwart.
Het morele gelijk ligt bij het volk
Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 88853
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Noodzakelijk Kwaad. Sinterklaas in het land!

Bericht door Ariel »

Wat is Amnesty International een vervelende activistische organisatie geworden. Wat zijn het toch voor mensen die aan de knopen draaien. In Nederland is de Surinaamse D66 Dagmar Oudshoorn verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het Landelijk Secretariaat.

Afbeelding

Ik moet smakelijk om deze lui lachen. :razz:
Amnesty International geschrokken van gebeurtenissen sinterklaasintocht De Lier

Amnesty International is totaal niet te spreken over de gebeurtenissen in De Lier tijdens de sinterklaasintocht en de reactie van de burgemeester na afloop. Volgens de mensenrechtenorganisatie is Kick Out Zwarte Piet (KOZP) opnieuw „slachtoffer geworden van bedreiging en geweld en is hun demonstratierecht ernstig in het gedrang gekomen.”

Volgens Amnesty hebben de gemeente en politie onderschat hoeveel „vijandig publiek” er was in De Lier en dat ze geweld wilden gebruiken toen KOZP zaterdag in het Westlandse dorp kwam demonstreren. Er was wel veel politie aanwezig, maar onvoldoende om de mensen in bedwang te houden, stelt de mensenrechtenorganisatie. „Pas nadat er van buiten de regio een extra peloton ME was aangekomen, greep de politie in tegen de relschoppers.”

Reactie burgemeester onbegrijpelijk
Amnesty vindt de reactie van burgemeester Bouke Arends ook onbegrijpelijk. „De burgemeester veroordeelt de bedreigingen en het geweld tegen de vreedzame demonstranten van KOZP niet. Hij schrijft zelfs dat de dag zonder ’ernstige wanordelijkheden’ is verlopen. Terwijl vanaf het moment dat KOZP aankwam tot aan hun vertrek, zij bekogeld zijn met eieren, tomaten, aardappels, blikjes en zelfs vuurwerk.”

Volgens de mensenrechtenorganisatie wijst de reactie van de burgemeester „op een tekort aan kennis en mogelijk zelfs onwil om het demonstratierecht goed te waarborgen. Dit is gevaarlijk, want hiermee voed je de verdeeldheid in de samenleving.”

Gelijkenis Staphorst
Amnesty ziet gelijkenissen met wat er vorig jaar gebeurde in Staphorst, waar de politie volgens de Inspectie Justitie en Veiligheid demonstranten van KOZP onvoldoende beschermde, toen die daar tijdens de sinterklaasintocht door relschoppers werden belaagd. „In De Lier heeft de politie gelukkig de demonstranten tot op zekere hoogte beschermd, en was er voldoende beveiliging van het konvooi van en naar het dorp. Maar Amnesty moet helaas constateren dat er nog onvoldoende geleerd is van de gebeurtenissen in Staphorst.”

Ook KOZP zelf uitte na de demonstratie in De Lier kritiek op het politieoptreden. De organisatie vond dat voorstanders van zwart geschminkte pieten te veel ruimte kregen en te dichtbij konden komen. Ook greep de politie te laat in, aldus de actiegroep.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 88853
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Noodzakelijk Kwaad. Sinterklaas in het land!

Bericht door Ariel »

Assita Kanko schrijft :
Ik heb de ambitie niet om Sinterklaas te worden. Wel heb ik de ambitie om veel meer maatschappelijk te betekenen door mijn werk te blijven doen. In Gent hebben ze nu een zwarte vrouw ingezet om Sinterklaas te zijn en ze zou Queen Nikkolah heten. Zwarte mensen zo instrumentaliseren voor de woke agenda van links - die alles wat hier was wil veranderen om Europa aan te passen aan de nieuwkomers- is sluipend racistisch. Wat mij betreft is het de nieuwkomer die zich moet aanpassen. Heb ik zelf ook gedaan. De Vlaming is geen racist, hij vraagt gewoon respect.
Je kunt toch niet bij mensen aankomen en alles omgooien. zou je dat zelf accepteren?
Waar heeft ze het over, nou hier over.
Gent verplaatst alternatief sinterklaas-evenement met vrouwelijke en zwarte Sint "Queen Nikkolah" na commotie

In Gent heeft de stad beslist om een alternatieve sinterklaasviering niet langer te laten plaatsvinden in het stadhuis. Daar zou op 6 december "Queen Nikkolah" langskomen, een zwarte performer die de oude sinterklaastraditie ter discussie stelt door onder meer de rol van mensen van kleur en meisjes anders in te vullen. Het initiatief bestaat al enkele jaren en deed al meerdere steden aan. Er ontstond vandaag uitgebreide commotie rond, de stad grijpt daarom in.

In Gent zou op 6 december een alternatief sinterklaasfeest plaatsvinden in het stadhuis. Een performer uit Brussel zou er als "Queen Nikkolah" langskomen. Het was de bedoeling om het traditionele sinterklaasfeest anders in te vullen, met andere raciale en gendergrenzen. Het opzet was om anders naar de traditie te kijken, met de insteek dat ook tradities evolueren. De aankondiging van de activiteit lokte echter negatieve reacties uit. Tegenstanders stelden dat Gent de hele sinterklaastraditie met het initiatief op de schop zou willen nemen. N-VA Gent noemt het "betuttelend".

"Ik was niet op de hoogte van dit initiatief", stelt burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD). Hij heeft nu, na overleg met het schepencollege, beslist dat de activiteit niet langer in het stadhuis zal plaatsvinden. "We dreigden met dit initiatief het verkeerde debat te krijgen. Niemand is hierbij gebaat. Als inclusieve en diverse stad willen we mensen meekrijgen en niet afstoten."

"Waardevol initiatief"
Schepen Hafsa El-Bazioui (Groen) stelt dat de organisator nu op zoek gaat naar een nieuwe locatie. "Het evenement verdient zeker een plaats in onze stad. Het is een waardevol initiatief om een open debat te voeren over inclusiviteit. Het stadhuis is niet de beste locatie, er ging eerder ook nog geen traditioneel sinterklaasfeest door." El-Bazioui benadrukt ook dat het gaat om één activiteit "De bestaande sinterklaasfeesten, de aankomst van de sint, de activiteiten op de scholen en personeelsevenementen blijven gewoon zoals vroeger."

Boekenruil
Het evenement rond "Queen Nikkolah" kende overigens niet enkel tegenstanders. Er waren tot nu toe al 200 inschrijvingen. Het betekent dat er wel vraag naar is. De insteek van het evenement, ook op andere locatie, zal niet veranderen. Er staat een ontmoeting met "Queen Nikkolah" op het programma en oude, traditionele sinterklaasboeken kunnen ingewisseld worden voor moderne boeken zonder stereotiepe afbeeldingen.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Mahalingam
Berichten: 51312
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Noodzakelijk Kwaad. Sinterklaas in het land!

Bericht door Mahalingam »

Afbeelding

De Pieten zijn zwart en Sinterklaas is blank.
Nu dienen de Pieten wit te zijn en Sinterklaas zwart.

Hebben we hier niet te maken met een typische 'cultural appropriation'?
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pizzaman
Berichten: 2252
Lid geworden op: do apr 14, 2016 8:43 pm

Re: Noodzakelijk Kwaad. Sinterklaas in het land!

Bericht door Pizzaman »

Zalig zijn de onnozelen en simpelen van geest, want zij zullen er in lopen.
Plaats reactie