Censuur en pogingen tot censuur

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Gebruikersavatar
Patrick
Berichten: 383
Lid geworden op: di jan 21, 2003 10:23 pm

Censuur in opmars

Bericht door Patrick »

Censuur in opmars

Door David Walter
Publicatiedatum:
17-06-2002

Dit is een vertaling uit een reeks van oudere ISIL publicaties die we op Libertarian.nl publiceren.

Het wordt steeds gevaarlijker om over controversiele onderwerpen te spreken. Ons recht op vrijheid van meningsuiting brokkelt beetje bij beetje af. Hoewel wij in vrije meningsuiting geloven, zien wij dit veelal stilzwijgend aan. De onderdrukking komt zowel van jong als oud, van links als rechts, van individuen en groepen als de overheid.

De grondwet staat een grote mate van vrijheid van meningsuiting toe, hoewel de nieuwe grondwet hiervoor helaas beperkingen wil opleggen. Eenieder die dit leest, kent wel een voorval waarbij beschermers van moraliteit, religie, trots op eigen ras, vaderlandsliefde, enz. enz. probeerden om diegenen te corrigeren, die tegengestelde of impopulaire standpunten durfden uit te dragen.

Censuur is een middel voor hen die niet kunnen of willen argumenteren en zich niet de tijd en/of moeite willen getroosten om anderen door overtuiging van gedachten te doen veranderen. Het is zoveel gemakkelijker om via dwang tegengestelde meningen te voorkomen. Censuur is onmogelijk waar op privebezit geen inbreuk wordt gemaakt door wetten, regulering of inbeslagname. Censuur is verwerpelijk daar de mens recht heeft op zijn eigen leven en zijn verworven bezit. Door een drukpers in beslag te nemen, of gratis politieke zendtijd af te dwingen, ontkent men het recht op eigendom in het algemeen en zelfs op persoonlijk bezit. Niet alleen vernietigt een eigenmachtige censor (of de “democratisch” gekozene) het eigendomsprincipe waarvan een vrije maatschappij afhankelijk is, maar hij ondermijnt ook haar intellectuele basis. Hoe kan de beschaving voortgang boeken, als de scheppers van de nieuwe ideeen, uitvinders, vernieuwers, de doeners, voortdurend angst moeten hebben voor onderdrukking en arrestatie?

Of nieuwe ideeen nu goed zijn of slecht, beide worden door censuur onderdrukt. Overigens is de beoordeling of nieuwe ideeen goed zijn of slecht zijn zeer willekeurig. Ieder mens mag vrijelijk nieuwe ideeen ontwikkelen en toepassen, zolang hij daarmee anderen niet schaadt.

Het principe van individueel recht kent bijvoorbeeld geen verbod op de verkoop van minderwaardige lectuur. De tegenstander hiervan kan slechts persoonlijk weigeren om dergelijke lectuur te kopen of eventueel brochures verspreiden, waarin hij de veronderstelde schade beschrijft. Boekverbranding, politie acties e.d. zijn echter uit den boze, zolang de boekhandelaar niet tracht zijn waar met geweld aan de man te brengen.

Censuur door de overheid of met haar stilzwijgende toestemming is vrijwel altijd de voorbode van totalitarisme. Als de westerse landen willen voorkomen dat zij verder afglijden naar totalitarisme moeten zij censuur in al zijn vormen verwerpen. Zij moeten juist het recht op vrije meningsuiting zonder voorbehoud overeind houden. Voorstanders van censuur zouden moeten bedenken, dat ook hun eigen ideeen eens verboden of onderdrukt kunnen worden. Het is een kleine stap van een gedeeltelijke censuur naar een algehele censuur.

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17387
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Europese politici willen censuur

Bericht door Manon »

http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=668 ... le_censuur_

Als moslims zichzelf opblazen in naam van Allah en zijn heilig boekje, dan moeten wij er dus van uitgaan dat die moslim "islam niet goed begrepen heeft"?

Als een niet-moslim kritiek heeft op het heilig boekje, dan moeten we er van uitgaan dat die niet-moslim "islam niet goed begrepen heeft".

Moslimterrorisme màg dus niet meer, het moet zijn: "terrorisme uitgevoerd onder verkeerd begrepen islam" of zoiets

Ten tijde van het communisme mocht evenmin kritiek worden uitgeoefend op de bestaande machtshebber, vermoedelijk hadden die kritikasters het communisme niet goed begrepen.

Ben benieuwd wanneer de eerste niet-begrijpers van islam naar de goelag zullen worden gestuurd.
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17387
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Bericht door Manon »

Nu, anderzijds lijkt deze nieuwe insteek wel leuk!

Mensen die de koranteksten begrijpen in de zin zoals die er staan, hebben het dus niet begrepen.

Als er staat: "doodt hen" dan wil dat niet zeggen "doodt hen", maar dan wil dat zeggen: reik hen je rechterhand en sluit vriendschap.

In elk geval zal men van mij niet meer kunnen zeggen dat ik islam niet heb begrepen.

Iemand die trouwt met een zesjarig kind is géén pedofiel, maar die offerde zichzelf op voor het welzijn van de mensheid.

Dat die oude vriendelijk man ook nog wou wachten tot een pasgeboren babytje wat groter was alvorens ermee te neuken, bewijst toch maar hoe goed de mens was. Anders had hij het peutertje wel onmiddellijk gepenetreerd. Spijtig genoeg is die vriendelijke oude mijnheer overleden vooraleer hij het kind in de kunsten van de liefde kon inwijden.

Ik geef toe, het vergt enige inspanning, maar het wordt echt wel leuk zo!

Volgens mij beginnen de Europese parlementsleden zich te oefenen in het gebruik van Taqya. If you can't beat them, join them?
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

nina
Berichten: 1884
Lid geworden op: zo jan 26, 2003 10:53 pm

Bericht door nina »

In de volkskrant stond dit bericht ook.

www.volkskrant.nl
Wilders: EU-woordenlijst is zot
Van onze correspondent Bert Lanting

BRUSSEL - Het Kamerlid Geert Wilders heeft minister Bot van Buitenlandse Zaken om opheldering gevraagd over een Europese lijst met gevoelige termen, zoals ‘islamitisch terrorisme’, die politici beter zouden kunnen mijden.

In Brussel wordt bevestigd dat diplomaten inderdaad werken aan een dergelijke lijst. In plaats van over ‘islamitische terroristen’ zouden politici moeten spreken over ‘terroristen die de islam misbruiken’. Ook met de term ‘jihad’ – heilige oorlog – zouden politici voorzichtig moeten zijn, omdat dat ook een heel vreedzame betekenis heeft: de strijd tegen het slechte in jezelf.

‘Waar het om gaat, is dat we willen voorkomen dat politici moslims kwetsen door onzorgvuldig taalgebruik en op die manier het gevaar van radicalisering vergroten’, aldus een EU-diplomaat.

Allemaal nonsens, vindt Geert Wilders. Volgens het Tweede Kamerlid is het een typisch ‘voorbeeld van politieke correctheid’. Hij wil dat Bot onmiddellijk afstand neemt ‘van deze Europese zotheid die tot op heden alleen in landen als Saudi-Arabië wordt vertoond’.
Natuurlijk heeft de diplomaat geen seconde gedacht over door de islam gekwetste Europeanen.

Moeten we dan de volgende keer als een moslim zichzelf opblaast in een volle moskee maar zeggen: een moslim die de islam misbruikte streed tegen het slechte in zichzelf, waarbij 80 doden vielen te betreuren?

Deze mensen zijn ernstig in de war.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48945
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Censuur en pogingen tot censuur

Bericht door Pilgrim »

Er zijn zo vaak pogingen om censuur in te voeren, daat daarvoor een nieuwe topic nodig is. Dit is de eerste post.
David Wood (Answering Muslims) gemuilkorfd

David Wood, bekend om zijn scherpe islamkritiek, mag van YouTube, Vimeo, LiveLeak, Godtube enz. geen kritiek leveren op 1001 Inventions and the Library of Secrets, een video waarin Oscarwinnaar Ben Kingsley de lof van de wetenschappelijke prestaties van de islam zingt. Als reden wordt opgegeven dat David Wood het auteursrecht zou schenden, maar volgens het auteursrecht mag je best korte stukjes citeren om bv. kritiek te leveren. Dit noemen we ook wel Fair Use.

http://www.hetvrijevolk.com/index.php?pagina=8970
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Dhana
Berichten: 7963
Lid geworden op: do nov 27, 2008 10:15 am

Re: Pogingen tot censuur

Bericht door Dhana »

Het enige wapen dat we hebben tegen de islamisering is de vrijheid van spreken. Als ons dat afgenomen wordt, zijn we dus echt reddeloos verloren.
Wil je in het leven werkelijk leren, moet je in staat zijn buiten het eigen ego te schouwen.

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17387
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: Pogingen tot censuur

Bericht door Manon »

Ik ontdek vandaag toevallig dat de Koenraad Elst Site niet (meer?) bereikbaar is:
http://koenraadelst.bharatvani.org/dutch.html

ook hier kan je de essay "Islam voor Ongelovigen" niet meer lezen:
http://koenraadelst.voiceofdharma.com/a ... ngel1.html
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8529
Lid geworden op: do mei 08, 2008 3:33 am

Re: Pogingen tot censuur

Bericht door H.Numan »

Het is alsof ik naar Star Wars Episode 1 zit te kijken: "and that is how democracy goes ... under thunderous applause."

Men heeft overduidelijk niet door wat de consequenties zijn van dit dhimmie gedrag:
  1. Eerstens ga je geen enkele mohammedaan aanmoedigen (net te toen alsof) gematigd te zijn. Waarom? Ze worden op hun wenken bediend en beter. Net doen alsof je gematigd bent doe je alleen als je aan het verliezen bent, eerder niet.
  2. Dit smaakt hooguit naar meer. Door preventief toe te geven, nog voor er eisen gesteld worden zorgt er voor dat nog veel belachelijkere incidenten verzonnen worden, om meer eisen te kunnen stellen.
  3. het CDA en de SGP vinden het prima. Zo kunnen ze het godslasteringsverbod en de wet op den Zondagschrust behouden. En de subsidie op het schooltje van de dominee/pastoor.
  4. Het Internet is de overheid allang een doorn in het oog. Hoognodig tijd om dat in te perken.
  5. Dit is München 38 deel II. Heeft iemand dat dan door?
  6. Nu toegeven betekend binnen een paar jaar gigantische kosten. Voor politie (binnenlandse 'opstanden') en leger.
Chamberlain was net zo oprecht als de multikulties nu. En net zo kortzichtig en met even veel bevattingsvermogen (geen).
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48945
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Pogingen tot censuur

Bericht door Pilgrim »

Moslims dringen aan op Europese wetten tegen godslastering

Posted on 6 december 2012

De ‘Organisatie van de Islamitische Samenwerking’, een blok van 57 islamitische landen, zet de Westerse landen onder druk om het bekritiseren van de islam of van Mohammed tot een internationale misdaad te maken – dit gebeurt uit naam van ‘religieuze tolerantie’.

Het Nederlandse parlement heeft ingestemd met een motie om een wet die het een misdaad maakt om God te beledigen in te trekken. Activisten voor de vrijheid van meningsuiting zeggen dat de maatregel een belangrijke overwinning vormt op een moment dat moslimgroepen de druk op de Europese regeringen intensiveren om het bekritiseren van de islam of van de profeet Mohammed tot een misdaad te maken. Artikel 147 van het Nederlandse Wetboek van Strafrecht werd opgesteld in de jaren 1930 en er is gedurende een halve eeuw geen gebruik van gemaakt; toonaangevende wetgevers zeiden dat er niet langer een noodzaak voor is. De beslissing om de wet af te schaffen volgt op de nationale verkiezingen in september 2012, waarbij twee liberale partijen, de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) en de Partij van de Arbeid (PvdA), een enorme overwinning behaalden.

De kwestie werd in juni 2011 onder de aandacht gebracht van het Nederlandse parlement, toen Geert Wilders, een lid van het parlement die een kruistocht voert voor de vrijheid van meningsuiting, werd vrijgesproken, nadat hij terecht moest staan op beschuldiging van het aanzetten tot haat en discriminatie tegen moslims. De rechter oordeelde dat Wilders het recht had om de islam te bekritiseren, ook al is het mogelijk dat zijn opvattingen veel moslims hebben beledigd.

Wilders, die de PVV leidt, had de islam beschreven als ‘fascistisch’ en hij had het heilige boek van de islam, de koran, vergeleken met ‘Mein Kamf’, het politieke manifest van Adolf Hitler. De Amsterdamse rechter Marcel van Oosten zei dat de verklaringen van Wilders gericht waren tegen de islam, niet tegen moslims, en oordeelde dat de verklaringen ‘aanvaardbaar waren in het kader van het publieke debat’.

Wilders zei toen dat het vonnis “niet alleen een vrijspraak voor mij was, maar ook een overwinning voor de vrijheid van meningsuiting in Nederland”. Maar veel Europese landen hebben nog steeds wetten tegen godslastering, die de vrijheid van meningsuiting beperken, en in sommige gevallen zijn zulke wetten vervangen door meer algemene wetgeving die op godsdienst gebaseerde haatgevoelens strafbaar maken.

De beslissing om de landelijke wet tegen godslastering te schrappen is internationaal geprezen door activisten, die deze al lange tijd verouderd en een bedreiging voor de vrijheid van meningsuiting noemden.

De Commissie van Venetië, de Europese Commissie voor Democratie door Recht (http://tinyurl.com/bwlpasu) bracht een rapport uit over ‘De kwestie van regelgeving en vervolging wegens godslastering, religieuze belediging en aanzetten tot religieuze haat’. Het rapport nam er nota van dat, in Europa, godslastering een strafbaar feit is in Oostenrijk, Denemarken, Finland, Griekenland, Italië, Liechtenstein, Nederland en San Marino.

Bovendien is ‘religieuze belediging’ een strafbaar feit in Andorra, op Cyprus, in Kroatië, de Tsjechische Republiek, Denemarken, Finland, Duitsland, Griekenland, IJsland, Italië, Litouwen, Noorwegen, Nederland, Polen, Portugal, Slowakije, Spanje en Zwitserland .

Groot-Brittannië bijvoorbeeld heeft de misdrijven volgens het gewoonterecht van godslastering en godslasterlijke smaad in Engeland en Wales in 2008 afgeschaft. Maar in 2006 heeft de Britse regering de ‘Racial and Religious Hatred Act’ (religieuze- en rassenhaat wet) uitgevaardigd, die een nieuwe misdaad creëerde van het opzettelijk aanwakkeren van religieuze haat tegen mensen op religieuze gronden. De nieuwe wet heeft geleid tot excessen die aan het irrationele grenzen.

In Nottingham heeft de Greenwood Primary School bijvoorbeeld een kerstspel over de geboorte van Jezus geannuleerd, omdat deze het islamitische feest Eid al-Adha verstoorde. In Scarborough verwijderde het ‘Yorkshire Coast College’ de woorden Kerst en Pasen van hun kalender om moslims niet te beledigen. In Schotland verontschuldigde de Tayside Afdeling van de Politie zich dat een jonge Duitse herder gebruikt werd als belangrijk onderdeel van een campagne om de nieuwe niet-spoedeisende telefoonnummers bekend te maken. Omdat in de islamitische rechtstraditie van kracht is dat honden onrein zijn, waren de ansichtkaarten die in de campagne werden gebruikt mogelijk aanstootgevend voor de uit 3.000 personen bestaande moslimgemeenschap van de stad.

In Glasgow werd een christelijke radiopresentator ontslagen na een debat tussen een moslim en een christen over de vraag of Jezus ‘de weg, de waarheid en het leven’ was. In Birmingham werd aan twee christenen door de politie meegedeeld: “U kunt hier niet evangeliseren, dit is een moslimgebied.” In Cheshire werden twee studenten van de Alsager High School door hun leraar gestraft, omdat ze weigerden tot Allah te bidden als onderdeel van hun godsdienstlessen. Eveneens in Cheshire werd een 14-jarig rooms-katholiek meisje dat de Ellesmere Port Catholic High School (middelbare school) bezocht door docenten(bij de inspectie) aangegeven als spijbelaarster, omdat ze weigerde zich als een moslima te kleden en op die manier een moskee te bezoeken.

In Liverpool werd een christelijk echtpaar gedwongen om zijn hotel te verkopen, nadat een vrouwelijke moslimgast het paar ervan beschuldigde dat het haar beledigde tijdens een debat over de islam. In Londen beweerde Rory Bremner, een politieke komiek, dat elke keer als hij een sketch (kort toneelstukje) over de islam schrijft, hij bang is dat hij zijn eigen doodvonnis tekent. Tegelijkertijd zegt Scotland Yard dat moslims die gericht een schoen naar een ander persoon gooien geen misdaad begaan, want de gewoonte behoort tot de islamitische symboliek.


In de afgelopen maanden hebben de moslims echter gelobbyd om de wetten tegen godslastering in Groot-Brittannië te herstellen. Een petitie, die volgens de berichten is gestuurd naar de Britse premier David Cameron, vermeldt: “Het is vanzelfsprekend dat Groot-Brittannië een belangrijke speler is in de wereldwijde harmonie. Britse parlementariërs hebben een geweldige vooruitgang geboekt bij het uitroeien van racisme, antisemitisme, discriminatie, ongelijkheid en andere factoren die alle burgers pijn doen. Het vertrouwen en de hoop van miljoenen Britse moslims worden op u gesteld, als vertegenwoordigers en leden van het Europees Parlement, in de hoop dat u zult oproepen tot veranderingen in de wet om de eer van de geloofsbelijdenissen van het geloof van de islam en van andere godsdiensten te beschermen”.

In februari 2012 kwam naar voren dat een moslim activistengroepering met linken naar de Moslim Broederschap de Britse regering had gevraagd om de manier waarop de Britse media over de moslims en over de islam berichten te beknotten.

Onlangs is een moslim lobbygroep genaamd ENGAGE gestart met een tentoonstelling en een “Islamophobia Awareness Month”(bewustwording van islamofobie) campagne van een maand, waarin aandacht werd besteed aan de verspreiding van ‘islamofobie’ in Groot-Brittannië. De tentoonstelling werd gehouden in het Britse Parlement en activisten van ENGAGE drongen er bij de leden van het Parlement op aan om de bestaande religieuze haatwet te versterken, om meer bescherming voor moslims te bieden.

In Ierland is in januari 2010 een nieuwe wet tegen godslastering in werking getreden. De ‘Irish Defamation Act’ (Ierse wet tegen smaad/laster), die de misdaad van godslasterlijke smaad voortbracht, maakt ‘de publicatie of de uiting van een godslasterlijke aangelegenheid’ strafbaar met een boete van maximaal € 25.000 ($ 32,500).

Volgens de ‘Irish Times’ wordt de Ierse godslasteringwet door islamitische staten aangehaald ‘als rechtvaardiging’ voor de vervolging van religieuze dissidenten. Pakistan bijvoorbeeld heeft de Ierse wet bij de Verenigde Naties aangehaald om zijn eigen wetten tegen godslastering te ondersteunen.

In Denemarken is godslastering verboden door paragraaf 140 van het wetboek van strafrecht, waarin staat: “Iedereen die in het openbaar de leerstellingen van het geloof of de godsdienst van een religieuze gemeenschap in dit land bespot of beledigt, zal met een boete of een gevangenisstraf van maximaal vier maanden worden bestraft”. De wet is sinds 1938 niet gebruikt. In 2004 werden maatregelen voorgesteld om het godslasteringsartikel af te schaffen, maar de voorstellen zijn niet aangenomen en de wet blijft bestaan.

De regels tegen haat zaaien en racisme zijn vastgelegd in de beruchte paragraaf 266b van het Deense wetboek van strafrecht, waarin staat: ”Wie in het openbaar, of met de bedoeling om die in ruimere kring te verspreiden, verklaringen of andere uitspraken doet waardoor een groep personen wordt bedreigd, bespot of vernederd vanwege hun ras, huidskleur, nationaliteit of etnische afkomst, geloof of seksuele geaardheid, zal worden gestraft met een boete of een gevangenisstraf van maximaal twee jaar”.

De pleitbezorger voor vrije meningsuiting Lars Hedegaard werd op grond van dit Statuut vervolgd voor opmerkingen die hij in december 2009 naar een blogger gemaakt had, waarin hij kritiek uitte op de islam. Hij werd uiteindelijk in april 2012 vrijgesproken door het Deense Hooggerechtshof, dat oordeelde dat het niet kon worden bewezen dat hij van plan was de verklaringen te publiceren.

In december 2010 werd, ook in Denemarken, Jesper Langballe, een Deens politicus en lid van het Europees Parlement, schuldig bevonden aan haat zaaien, omdat hij beweerde dat eerwraak en seksueel misbruik plaats vindt in islamitische gezinnen.

Langballe kreeg niet de gelegenheid om zijn beweringen te bewijzen: onder het Deens recht is het niet van belang of een uitspraak waar of onwaar is. Alles wat nodig is voor een veroordeling is dat iemand zich beledigd voelt. Langballe werd zonder omhaal veroordeeld tot een boete van 5.000 Deense Kronen ($ 850) of tot tien dagen gevangenisstraf.

In Finland valt godslastering onder paragraaf 10 van hoofdstuk 17 van het Wetboek van Strafrecht. In maart 2009 werd Jussi Kristian Hala-aho, een politicus en bekend politiek commentator, voor de rechter gedaagd op beschuldiging van ‘opruiing tegen een etnische groep’ en ‘schending van de heiligheid van religie’, omdat hij had gezegd dat de islam een religie van pedofilie is.

Een rechtbank in Helsinki liet later de beschuldiging van godslastering vallen, maar gaf Halla-Aho de opdracht een geldboete van € 330 ($450) te betalen voor het verstoren van religieuze verering. De Finse officier van justitie, die verbolgen was over het feit dat de rechtbank geen boete oplegde voor godslastering, verwees de zaak naar het Finse Hooggerechtshof. In juni 2012 werd Halla-aho door de Hoge Raad schuldig bevonden aan zowel het verstoren van het religieuze aanzien als het veroorzaken van etnische onrust.

In Duitsland valt godslastering onder hoofdstuk 11, artikel 166 van het Duitse Wetboek van Strafrecht (Strafgesetzbuch), waarin staat: “Wie in het openbaar, of door verspreiding van geschriften op een zodanige manier belastert, dat de openbare orde, de inhoud van de religieuze of een wereldbeeld overtuiging van anderen daardoor wordt verstoord, wordt beboet of voor maximaal drie jaar gevangen gezet”.

In februari 2006 kreeg een Duitse politiek activist genaamd Manfred van H. een jaar voorwaardelijke gevangenisstraf en 300 uur taakstraf wegens schending van artikel 166. Hij had op rollen wc-papier de woorden ‘de koran, de heilige koran’ gedrukt en deze verspreid naar moskeeën en verkooppunten van de media. Dit volgde op de aanslagen in Londen in juli 2005 en Manfred beweerde zijn motieven waren ‘om uit te vinden wie er in het Duitsland van vandaag aan wiens kant stond’.

In Oostenrijk, waar de regering van Saoedi-Arabië officieel het ‘Koning Abdullah International Center for Inter-Religious and Inter-Cultural Dialogue (KAICIID)’ heeft geopend om ‘de dialoog te bevorderen’ tussen de grote religies van de wereld teneinde ‘conflicten te voorkomen’, zeggen critici dat het werk van dit centrum parallel zal lopen met de jarenlange inspanningen van de ‘Organisatie van de Islamitische Samenwerking’ (OIC), een blok van 57 islamitische landen, om Westerse landen onder druk te zetten, waardoor het een internationale misdaad zal worden de islam of Mohammed te bekritiseren – allemaal uit naam van ‘religieuze tolerantie’.

Dit werd in feite bevestigd door de secretaris-generaal van de Organisatie van Islamitische Samenwerking (OIC), Ekmeleddin Ihsanoglu, die op 26 november bij de openingsceremonie van het KAICIID in het centrum van Wenen sprak. Ihsanoglu verklaarde: “Islamofobie leidt tot haatmisdrijven en als zodanig brengt die angst voort, gevoelens van stigmatisering, marginalisering, vervreemding en afwijzing. Het Westen moet haatmisdrijven uitgebreid omschrijven en naar het tekort aan informatie verwijzen en een adequate wetgeving vaststellen en deze wetgeving doeltreffend uitvoeren. In combinatie met de nationale wetgeving moet het ook internationale afspraken en overeengekomen normen ten uitvoer brengen.

Soeren Kern is een ‘Senior Fellow’ aan het in New York gevestigde Gatestone Instituut. Hij is ook ‘Senior Fellow voor Europese Politiek’ aan de in Madrid gevestigde Grupo de Estudios Estratégicos / Strategic Studies Group. Volg hem op Facebook.

Bron: http://www.gatestoneinstitute.org/3474/ ... aws-europe

Vertaald door:

Wachteres (voor http://www.ejbron.wordpress.com)

http://ejbron.wordpress.com/2012/12/06/ ... lastering/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48945
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Pogingen tot censuur

Bericht door Pilgrim »

British Muslims Try to Ban Negative Reporting of Islam

by Soeren Kern, February 6, 2012

A Muslim activist group with links to the Muslim Brotherhood has asked the British government to restrict the way the British media reports about Muslims and Islam.

The effort to silence criticism of Islam comes amid an ongoing public inquiry into British press standards following a phone-hacking scandal involving the News of the World and other British newspapers.

The Leveson Inquiry, established by British Prime Minister David Cameron in July 2011, is currently considering how to increase government oversight of the British media.

But in a move that many worry will result in government regulation of the Internet, Lord Justice Leveson, a British judge who serves as Chairman of the inquiry, now says he wants to include Internet bloggers into any system of press regulation that he proposes.

Observers say the Leveson Inquiry's effort to regulate blogging, combined with the Muslim attempt to ban negative reporting about Islam, poses a clear threat to free speech in Britain.

Appearing before the Leveson Inquiry on January 24, Muslim activist Inayat Bunglawala said the amount of negative stories about Muslims in Britain is "demonizing" Islam and fuelling a "false narrative." He called on the government to do all it can to "ensure a fairer portrayal, a more balanced portrayal of the faith of Islam" in the British media.

In a separate written submission, Bunglawala complained about the "enormous impact of coverage that is proven to be inaccurate, inflammatory, prejudicial and detrimental" to the representation of Islam in Britain.

He continued: "British Muslims as a social group collectively suffer from poor media practices, whether this be the excessive attention granted to fringe Muslim groups, like Muslims Against Crusades, by the media or poor fact-checking prior to publication. Improving media practices and media responsibility on portraying and reporting fairly on Islam and British Muslims, without bias or discrimination or intent to incite anti-Muslim prejudice, is an urgent concern."

His solution: The British media needs a "more robust system of self-regulation…one which mandates the right…to challenge misrepresentations, inaccuracies and false reporting."

Lord Justice Leveson expressed sympathy for Bunglawala's plea and said that any government regulation of the British media would have to extend to the Internet and include blogs, so as to ensure a "level playing field" between print and online media.

Lord Hunt, the chairman of the Press Complaints Commission, a self-regulatory body which deals with complaints about the editorial content of newspapers and magazines, recently said he is looking into the idea of regulating bloggers and online publications. According to him, "at the moment, it [the Internet] is like the Wild West out there. We need to appoint a sheriff."

Lord Hunt would invite bloggers on current affairs to voluntarily agree to regulation. They would receive a seal-of-approval rating that they would lose if complaints against them were repeatedly upheld.

This plan would please Muslim activists such as Bunglawala, who say they are offended by Islamophobia but have no problems purveying anti-Semitic rhetoric about Jews, Zionists, Jewish power and the "Tribe of Judah."

Bunglawala, who says he represents mainstream moderate Muslim opinion, is a director of the Muslim Council of Britain, a self-appointed umbrella group that is closely linked to the Muslim Brotherhood. He strongly objects to the use of the phrase "Islamic terrorism" and has described Osama bin Laden as a "freedom fighter for hundreds of Muslims in Britain."

Bunglawala said the blind Sheikh Omar Abdul Rahman, who bombed the World Trade Center in 1993, was "courageous" and living out his "calling on Muslims to fulfill their duty to Allah and to fight against oppression and oppressors everywhere."

In 2010, Bunglawala published an article in the Guardian newspaper entitled, "If We Care about Free Speech, Let these Muslim Speakers In," in which he urged the British government to "demonstrate its commitment to liberal values" by allowing two Muslim "hate preachers" to enter the United Kingdom.

The late Christopher Hitchens described Bunglawala this way: "A preposterous and sinister individual named Inayat Bunglawala, assistant secretary general of the Muslim Council of Britain and a man with a public record of support for Osama bin Laden, was made a convener of Blair's task force on extremism despite his stated belief that the BBC and the rest of the media are 'Zionist controlled.'"

As for the BBC, it already self-regulates when it comes to reporting on Islam. Consider a recent 700-word article on the proliferation of honor-based violence in Britain, in which the BBC failed to mention the words "Muslim," "Islamic" or "Islam" even once.

A poll of Muslims in Britain found little support for freedom of speech. Nearly 80% of Muslims in Britain said that the publishers of the Danish cartoons depicting the Muslim Mohammed should be prosecuted; 68% said that those who insult Islam should be prosecuted; and 62% of Muslims in Britain disagree that freedom of speech should be allowed if it insults and offends religious groups.

Meanwhile, the European Union has offered to host the next meeting of the so-called Istanbul Process, an aggressive effort by Muslim countries to make it an international crime to criticize Islam.

The Istanbul Process -- its explicit aim is to enshrine in international law a global ban on all critical scrutiny of Islam and/or Islamic Sharia law -- is being spearheaded by the Organization of Islamic Cooperation (OIC), a bloc of 57 Muslim countries.

Based in Saudi Arabia, the OIC has long pressed the European Union and the United States to impose limits on free speech and expression about Islam.

But the OIC has now redoubled its efforts and is engaged in a determined diplomatic offensive to persuade Western democracies to implement United Nations Human Rights Council (HRC) Resolution 16/18, which calls on all countries to combat "intolerance, negative stereotyping and stigmatization of … religion and belief." (Analysis of the OIC's war on free speech can be found here and here.)

Resolution 16/18, which was adopted at HRC headquarters in Geneva in March 2011, and was recently backed by Secretary of State Hillary Clinton at the most recent Istanbul Process Conference in Washington in December, is widely viewed as a significant step forward in OIC efforts to advance the international legal concept of defaming Islam.

Soeren Kern is Senior Fellow for Transatlantic Relations at the Madrid-based Grupo de Estudios Estratégicos / Strategic Studies Group. Follow him on Facebook.

http://www.gatestoneinstitute.org/2822/ ... ting-islam
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48945
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Pogingen tot censuur

Bericht door Pilgrim »

Spanish government threatens Imran Firasat with jail if he released his history of Mohamed

This is from a direct email from Terry Jones’ organization. There is no link except to his general website.

Afbeelding

The Innocent Prophet is due to be released on the 14th of December in Madrid, Spain. Our representative for Stand Up America Now, Imran Firasat, has received word from the Spanish government informing him that if he or Stand Up America Now continue on and release the film on December 14 in Madrid Spain, then his residency status will be revoked. He will be detained, locked in prison under the excuse of being a danger to national security, then deported back to Pakistan where he would be killed because he is facing a death sentence due to his criticism of Islam.

Again a government has backed down and given in due to the threats of Islam. If we do not stand up and fight, also in the United States of America, we will lose our freedom of speech. We cannot depend on the pro-Islamic Obama administration to protect our freedoms. We must do that ourselves by standing up, by marching. Let us join together.

This is an absolute outrage that a western country, such as Spain, would deport someone knowing they are facing an immediate death penalty, detain him, or threaten him and his family.

http://vladtepesblog.com/?p=57017
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 8071
Lid geworden op: do jun 30, 2011 11:18 pm

Re: Pogingen tot censuur

Bericht door xplosive »

Ze lijken daar echt nog dommer dan Gekke Henkie.
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21063
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Pogingen tot censuur

Bericht door King George »

VARA ontslaat Wilders-sympahisant

Afbeelding

Haye van der Heyden is ontslagen als programmamaker bij de VARA omdat hij positieve opiniestukken heeft geschreven over Geert Wilders. Dat zegt Van der Heyden zelf in de Volkskrant.

Van der Heyden, die onder andere de serie Kinderen geen bezwaar bedacht, schreef vorig jaar in de Volkskrant twee stukken waarin (klik en klik) hij Wilders een zegen voor de democratie noemt.

Vandaag schrijft de programmamaker in een stuk dat de VARA na die twee artikels liever niet met hem verder wilde gaan.

Eerder lag Van der Heyden al overhoop met Veronica omdat hij een 'onsympathieke neger' in een serie wilde schrijven.


Powned
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21063
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Pogingen tot censuur

Bericht door King George »

Andersdenkenden zijn een bezwaar bij de gesubsidieerde VARA > beroepsverbod
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Mahalingam
Berichten: 41987
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Pogingen tot censuur

Bericht door Mahalingam »

In de Volkskrant heeft die geschreven:
Een onschuldig voorbeeld: jaren geleden voerde ik in een script voor een comedy een onsympathieke neger op. De omroep - toen nog het publieke Veronica - gebood mij het personage te veranderen. Daarmee werd ik gedwongen te discrimineren, vond ik en vind ik, onder het mom van het nastreven van het tegendeel. Ik ben het verschijnsel daarna nog regelmatig tegengekomen. Joden en islamitische allochtonen - om twee waarschijnlijk niet geheel toevallig nogal tegengestelde groepen te noemen - genieten maar mondjesmaat het recht onderwerp te zijn van satire, humor en spot en worden daarmee naar mijn oordeel per definitie door onze tijd gediscrimineerd.
'De VARA is nog niet toe aan vervelende zwarten'
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opi ... rten.dhtml
Hier een gewraakt artikel van hem:
Haye van der Heyden: 'Vooruitgang voor allen is aanstaande
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opi ... ande.dhtml
en nog een:
'Wij zijn op weg, het gaat goed met Nederland'
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opi ... land.dhtml
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 8071
Lid geworden op: do jun 30, 2011 11:18 pm

Re: Pogingen tot censuur

Bericht door xplosive »

Er zijn genoeg mensen op links die balen van al dat hypocriete gedoe, net als Haye van der Heyden en die de islam spuugzat zijn, maar de elite op links laat geen spaan ruimte voor zulke linkse mensen.

Ik haal dit nog even uit 'De VARA is nog niet toe aan vervelende zwarten' :
Dat ik waarschijnlijk nooit meer voor de VARA zal werken, is natuurlijk wel een tikje Noord-Koreaans, maar ik snap het wel. Een mens moet 'verschillig' zijn en kritisch, maar niet de verkeerde kant op, dat kan natuurlijk niet. Met kritisch zijn moet je natuurlijk wel keurig in de pas blijven lopen. Er wordt gedacht in veel kringen dat men taboedoorbrekend bezig is, het tegendeel is natuurlijk het geval. Wie echt aan de verboden bel probeert te trekken, wordt bij zijn oren gepakt en krijgt een pak op zijn sodemieter. Dat is altijd zo geweest en zal altijd zo blijven.
Hier zit in de kern het probleem.
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten

Gebruikersavatar
silkyboxershortXL
Berichten: 2553
Lid geworden op: za apr 24, 2010 3:20 pm

Re: Pogingen tot censuur

Bericht door silkyboxershortXL »

Turkey: The World’s Leader In Jailing Journalists
AfbeeldingThe Committee to Protect Journalists (CPJ) has just issued a report finding that the number of journalists imprisoned worldwide reached a record high this year, many of whom were jailed on the untenable pretext that they were terrorist sympathizers. The worlds leading jailer of journalists- even exceeding Iran and China, which came in second and third respectively is Turkey. Its ruler is the Islamist Prime Minister Recep Tayyip Erdoğan, who once said: Democracy is like a train. We shall get out when we arrive at the station we want.

Turkey, like Iran and China, made extensive use of vague anti-state laws to silence dissenting political views, including those expressed by ethnic minorities, the /cpj.org/reports/2012/12/imprisoned-journalists-world-record concluded.

In Turkeys case, according to the CPJ, the authorities held dozens of Kurdish reporters and editors on terror-related charges and a number of other journalists on charges of involvement in anti-government plots.

The CPJ reported that more than 80 percent of the journalists in Turkish jails today have not been convicted of a crime. They are being held in open-ended detentions as their cases await court verdicts.
Normal newsgathering activities such as fielding tips, covering protests, taking photos and conducting interviews are deemed evidence of a crime.
Neither Turkeys Mission to the United Nations or its foreign ministry has responded to my request for comment on the CPJ report.
The United Nations Spokesperson for Secretary General Ban Ki-moon said during his daily press briefing on December 13th that, while the UN Secretariat has respect for the work of the CPJ, he had no comment to make on this particular report.
In response to my inquiry to the U.S. State Department for comment, they provided the following statement from an unnamed State Department official:
[quote]
We have seen the CPJ report that global imprisonment of journalists reached a record high in 2012. The United States opposes detentions based on the peaceful exercise of freedoms of association, assembly or expression. A free media, online and offline, is essential to fostering innovative, successful, and stable societies.


We believe that Turkey’s long-term stability, security, and prosperity is best guaranteed by upholding the fundamental freedoms of expression, assembly, and association. These freedoms are crucial to a robust democracy. We have concerns about freedom of expression in Turkey, particularly the arrests of prominent academics, intellectuals, journalists, and political activists. We encourage Turkey to respect the right of citizens to express differences of opinion in the public square.

This is a fairly bland comment on the brutal treatment of journalists reporting on Kurdish dissent, which the CPJ described in great detail in its report.
For example, one victim of Turkeys political imprisonment of journalists is Tayip Temel, editor-in-chief of Azadiya Welat, the nation’s sole Kurdish-language daily, who faces more than 20 years in prison on charges of being a member of a banned Kurdish organization. As evidence, the government has cited Temel’s published work.

Özlem Ağuş, a reporter for the pro-Kurdish Dicle News Agency, who helped expose the sexual abuse of juvenile detainees at Pozantı M Type Juvenile and Youth Prison in Adana, Turkey, was being held at Karataş Women’s Closed Prison. She faces up to 22 years in prison upon conviction. According to her defense attorney, authorities had questioned Ms. Ağuş about her published news coverage and her newsgathering practices.

Other Dicle reporters have also written about the Kurdish children at the Pozantı prison, whom were subjected to rape, periodic beatings by the guards, ethnic humiliation, and forced labor. Dicle thus became a favorite target of the Turkish police. Thirteen editors, writers, and managers with the Dicle News Agency were among at least 27 journalists still detained during 2012, after being arrested in a massive sweep in December of 2011.

The Turkish government also censors the Internet, blocking domestic news sources, including oppositionist and pro-Kurdish media. Last October, in a separate report entitled Turkeys Press Freedom Crisis, the CPJ said that news sites covering Kurdish issues, such as Özgür Gündem and Keditör, have been blocked within Turkey. The people behind these journals have faced criminal charges, including propaganda for an illegal organization and encouragement to armed action.”

The censorship and criminalization of journalistic activities seen by the government as sympathetic to the Kurdish cause are all part of Turkeys brutal crackdown on the Kurdish people who are seeking to realize their inalienable right to self-determination. However, Turkeys Islamist Prime Minister Erdoğan has not stopped with imprisonment of journalists. Kurdish politicians have also come under increasing attack. The Turkish government has arrested about 200 Kurdish mayors and local officials of the Peace and Democracy Party (BDP), which promotes bilingualism and democratic autonomy for the Kurds but does not go so far as to demand a separate independent state for the Kurds. Although the BDP is represented in the Turkish parliament, several BDP lawmakers were prevented from taking up the parliamentary seats they won in 2011 and are in jail. Others who currently serve in the parliament and are supposed to have parliamentary immunity are being threatened by Erdoğan with the loss of their immunity and possible prosecution for the speeches they make in the parliament advocating the Kurdish cause.
Yes, mayors and other officials are being arrested,” Prime Minister Erdoğan said last year, according to the Anatolian news agency. “But, brothers, they are no innocents. They have all been up to something.

Worst of all, Erdoğan, who libeled Israel as a terrorist state during an address in Istanbul to Muslim religious leaders last month and falsely charged that Israel violently massacres innocent children, commands a military force which has conducted lethal airstrikes against Kurdish families, including children, in Turkey and Iraq. According to a figure published by Institute for Human Development (Children Rights Institution), 152 Kurdish children have been killed in Turkey under the rule of Erdogans Justice and Development Party.
These were not accidental casualties, as the following quote reportedly attributed to Erdoğan demonstrates: Our security forces will use the necessary force and intervene against anybody who agrees to be a tool of terror, including children and women. I want this to be clearly understood.
Apparently, none of this fazes President Obama, who regards Prime Minister Erdoğan as an outstanding partner and an outstanding friend on a wide range of issues.” Does the wide range of issues on which Erdoğan and Obama see eye to eye include freedom of the press? Back in 2009 when Obama visited Turkey, he was effusive in describing to his audience how Turkey has reformed the penal code and strengthened laws that govern the freedom of the press and assembly.

It is easy for President Obama to overlook the fact that Turkey, under the rule of his friend Prime Minister Erdoğan, has climbed the charts to become the worlds top jailer of journalists and is conducting a brutal campaign against the Kurdish people, including children. After all, who are we to criticize? As the apologist-in-chief told his Turkish audience, The United States is still working through some of our own darker periods in our history.

Joseph Klein
http://frontpagemag.com/2012/joseph-kle ... urnalists/
Hoop is geen strategie.
WWG1WGA

Mahalingam
Berichten: 41987
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Pogingen tot censuur

Bericht door Mahalingam »

Links zie je de echte wereld, rechts de wereld zoals die volgens de Iraanse Ayatolla's zou moeten zijn.

Afbeelding

Michelle Obama te bloot voor Iran
http://www.telegraaf.nl/buitenland/2132 ... ran__.html
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48945
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Pogingen tot censuur

Bericht door Pilgrim »

Belgische partijen: overheid moet islamofobie strenger aanpakken
Door: Robin de Wever

Islamofobie rukt zozeer op dat justitie het tot een speerpunt moet maken. België heeft genoeg wetten die discriminatie en geweld tegen moslims strafbaar stellen, maar vervolging blijft vaak uit. Dat vinden de socialistische, groene en liberale partij. Ze hebben een voorstel ingediend bij de senaat.

Die gaat binnenkort over de kwestie in debat, meldt de Gazet van Antwerpen. Volgens de initiatiefnemers worden 'de aanvallen op de islam' vooral op het internet 'almaar talrijker en ruwer'. Islamofobie - gedefinieerd als een 'ongegronde vijandigheid tegenover de islam' - moet wat hen betreft op dezelfde wijze worden bestreden als antisemitisme.

Islamofoben zien de islamitische religie als 'een statisch gesloten blok, dat niet in staat is zich aan te passen' of als 'inferieur aan het Westen, als barbaars, irrationeel, primitief, seksistisch' en gewelddadig. Ook het definiëren van de islam als een politieke ideologie is een kenmerk van islamofobie. De initiatiefnemers noemen iemand islamofoob wanneer hij aan een aantal van die kenmerken voldoet.

Vrijheid van meningsuiting
De denkbeelden zetten volgens hen 'aan tot discriminatie en racisme en vereisen een strakke afkeuring en gerechtelijke vervolging'. Onduidelijk is of de partijen iedere 'islamofobe' uitspraak strafbaar willen stellen en of het voorstel valt te rijmen met de vrijheid van meningsuiting.

Dat grondrecht is niet alleen op nationaal, maar ook op Europees niveau vastgelegd. De partijen achter het initiatief hebben samen geen meerderheid, maar het standpunt van de andere partijen is nog onbekend.

Pogingen van islamitische landen om islamofobie en blasfemie op internationaal door de VN te laten verbieden, liepen de afgelopen jaren op niets uit. Mensenrechtenorganisaties zijn terughoudend. Overheden zouden zich juridisch op glad ijs begeven als ze zich mengen in opinievorming.

'Nederland doet te weinig tegen extreme islamofobie'
De roep om een steviger aanpak van islamhaat klinkt vaker. Zo waarschuwde de Nederlandse auteur Ineke van der Valk, die onderzoek heeft gedaan naar racisme en extreemrechts, begin vorig jaar dat de overheid te weinig doet om te voorkomen dat islamhaat extreme vormen aanneemt.

Maatschappelijke programma's moeten volgens Van der Valk meer aandacht besteden aan ernstige stigmatisering. In haar studie Islamofobie en Discriminatie stelde ze onder meer voor dat jongerencentra meer voorlichting moeten gaan geven. Een Britse denktank constateerde in 2011 al dat sterke anti-islamitische sentimenten in Europa in opmars zijn.

http://www.trouw.nl/tr/nl/4728/Islam/ar ... kken.dhtml
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8529
Lid geworden op: do mei 08, 2008 3:33 am

Re: Pogingen tot censuur

Bericht door H.Numan »

De meeste linkse partijen hebben altijd iets gehad tegen hun eigen staat en samenleving. Een soort van NSB mentaliteit, maar dan veel erger. De NSB wilde eigenlijk een groot Dietsland dat samenwerkte met Duitsland. In tegenstelling tot linkse partijen pleegde de NSB pas landverraad na de Duitse bezetting. Daar zijn linkse partijen veel te ongeduldig voor. Die kunnen niet wachten om voor 5e colonne te spelen. Eerst voor Moskou en nu voor Mecca.

Islamfobie is geen woord. Het is een politiek begrip om tegenstanders zwart te kunnen maken. Wat is kritiek? Moeten we respect hebben voor mensen die meisjes en jongens semi castreren? Die vrouwen zien als bezit? Mag je geen kritiek hebben op mensen die jouw samenleving en beschaving zien als verwerpelijk?
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

De nieuwe linkse Gutmensch mode anno 21e eeuw: censuur

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Je hebt twee soorten samenlevingsmensen: Zij die open staan voor argumentatie en discussie met andersdenkenden en zij die uitsluitend jou onder fysieke of censuur bedreiging vertellen HOE HET ZIT. Je zal maar als man of vrouw zo iemand als partner hebben.

Vandaag nog snel een blik heerlijke koeken halen voordat het te laat is. Kan er iemend misschien de linkse Gutmensch betweters duidelijk maken dat deze koeken niet van restanten Auschwitz joden zijn?

Afbeelding
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76661
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Pogingen tot censuur

Bericht door Ariel »

Een poging tot censuur die zeer succesvol was is de aanval op negerzoenen. Dat mag je nu niet meer zeggen.
Afbeelding Afbeelding

Nu zien ze er zo uit. Het zijn nu 'Buys Zoenen' of "Negen Zoenen' of Zoete Kussentjes
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Eliabe
Berichten: 3963
Lid geworden op: di mei 12, 2009 8:11 pm

Re: Pogingen tot censuur

Bericht door Eliabe »

Afbeelding
God schiep mens en dier, maar welke idioot bracht de islam hier?

Gebruikersavatar
Eliabe
Berichten: 3963
Lid geworden op: di mei 12, 2009 8:11 pm

Re: Pogingen tot censuur

Bericht door Eliabe »

Afbeelding
God schiep mens en dier, maar welke idioot bracht de islam hier?

Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8529
Lid geworden op: do mei 08, 2008 3:33 am

Re: Pogingen tot censuur

Bericht door H.Numan »

Ariel schreef:Een poging tot censuur die zeer succesvol was is de aanval op negerzoenen. Dat mag je nu niet meer zeggen.
Afbeelding Afbeelding

Nu zien ze er zo uit. Het zijn nu 'Buys Zoenen' of "Negen Zoenen' of Zoete Kussentjes
Ha nee, dat was een marketing stunt van meneer Buys zelf.
Deze huurling wilde graag mee surfen op de sentimenten van wie dan ook.
Een win-win situatie, dachten ze.
De rechtsen staan in vuur en vlam, en gaan dus meer negerzoenen kopen, als steun betuiging.
De inksen staan in vuur en vlam, en gaan dus meer negerzoenen kopen om dat Buys (= kapitalistische uitbuiters... :wink2: ) correct is.
Dus niet.

Rechtse mensen wilden niets meer van Buys weten nadat dit bekend werd.
En linkse menen aten het sowieso al niet.
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem

Plaats reactie