Racisme, discriminatie: Wat is het werkelijk?

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 15513
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Racisme, discriminatie: Wat is het werkelijk?

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Do Aug 08, 2019 4:57 pm

Ariel schreef:De zwarte Bah-bah Babah Tarawally krijgt in Trouw alle ruimte om zijn racistische gif te sproeien.

Prima toch! Als columnist. Dat is beslist NIET alle ruimte krijgen. Maar ik begrijp wat je bedoelt.

Door dit soort teksten kan iedereen daar zijn eigen conclusie uit trekken. Kom op zeg! Ik vind Sylvana Simons echt niet zo'n beroerde meid sinds ik haar enorme gevoel voor humor heb leren kennen. Van haar durf ik niet keihard te beweren dat zij een minderwaardigheidscomplex heeft. Maar dat kan ik wel van mijn zakelijk succesvolle Surinaamse vriend Henk die al een aantal jaren is overleden aan prostaatkanker.

Hij had voor vrouwen een aantrekkelijk uiterlijk en toch beschikte hij over een minderwaardigheidscomplex. Hoe dat kan? Hij was van Surinaamse negroïde afkomst. Hij toonde aan dat ook een (lichtgekleurde) neger succesvol kan zijn. Prachtig toch? Maar waarom daaraan refereren? Misschien moet ik dat ook doen. Ik ben niet zo intelligent, kan weinig details onthouden, en toch weet ik dat moslims misdadigers in de geest zijn.
Heb je geen zwarte vrienden, dan ben je een racist, en heb je wel zwarte vrienden dan misbruik je ze als alibi om geen racist te lijken.

Dat slaat op linkse mensen. Dus daarin heeft hij volkomen gelijk. Ik ben namelijk honderd procent anti-links.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Mahalingam
Berichten: 38615
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Racisme, discriminatie: Wat is het werkelijk?

Berichtdoor Mahalingam » Vr Aug 16, 2019 12:48 pm

James Baldwin was een activistische neger die heel wat invloed had/heeft.
Zelfs nu nog zorgen zijn woorden voor ophef. Hij gebruikte het woord 'nigger' en een professor die zijn werk citeerde mag dat woord niet uitspreken want ze is blank. Neger rappers mogen het woord graag gebruiken.
Onderzoek naar professor die Baldwin quoot met ’nigger’
Laurie Sheck doceert op de New School in New York. In een les over ’racial questioning’ liet ze studenten Baldwins essay ’The Creative Process’ lezen, een werk uit 1962 waarin Baldwin het woord ’nigger’ gebruikte.

De professor besprak de documentaire I Am Not Your Negro over het werk van Baldwin, waarin het woord nigger is vervangen door negro. Ze wilde bediscussiëren of het terecht was om het originele woord in die zin - gebruikt door Baldwin - te vervangen.

Een blanke student heeft vervolgens geklaagd: volgens diegene mag geen enkele blanke het N-woord in de mond nemen. Dat had ’ie gehoord van andere professoren.

’Nigger’ stamt uit de tijd van de slavernij en is volledig not done geworden in Amerika, hoewel veel zwarte rappers en hiphopartiesten het bij de vleet gebruiken in hun songteksten.

Kritiek

De school liet weten een ’onderzoek’ in te stellen. Daarop is flinke kritiek gekomen. De Foundation for Individual Rights in Education stelt bijvoorbeeld dat wetenschappers en studenten nu het signaal krijgen dat positieve, serieuze behandeling van het onderwerp eindigt in mogelijke sancties.

Sheck zegt dat ze het woord nigger gebruikte omdat Baldwin dat deed. „En dat deed hij met een reden, waarvoor we hem de credits moeten geven”, aldus de professor.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1129888346/onderzoek-naar-professor-die-baldwin-quoot-met-nigger
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 38615
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Racisme, discriminatie: Wat is het werkelijk?

Berichtdoor Mahalingam » Wo Aug 21, 2019 10:58 am

Is de prijs die je betaald om te deugen een verlies van gevoel voor humor?

Afbeelding
'Misselijkmakende woordgrap' op vlaggen West-Kruiskade
De publiciteitscampagne van de West-Kruiskade zorgt voor ophef. Veertig banieren met ludieke teksten hangen sinds enkele weken in de bekende multiculturele Rotterdamse winkelstraat. Op social media worden sommige teksten gehekeld. Met name de tekst 'De Kroepoeks Klanstraat, Echt Rotterdam' roept negatieve reacties op.

Op Facebook noemt iemand het een misselijkmakende woordgrap. "Het feit is dat deze lugubere groepering ultra-rechts, ultra-gewelddadig is en diversiteit uit de samenleving wil verbannen. Geen grap over maken dus."
Een andere bannertekst waar kritisch op gereageerd wordt, is 'Making ugly people look better'. Verschillende twitteraars roepen op om de banners weg te halen.

Laconiek

Voorzitter van de winkeliersvereniging Richard de Boer reageert laconiek: "Het is humor, kunnen mensen dan nergens meer om lachen?", vraagt hij zich af. "De tekst Kroepoek Klanstraat verwijst naar een belachelijk clubje, wij maken er gewoon iets geks van."

De ondernemer van de schoenenwinkel op de West-Kruiskade ziet er geen kwaad in. "Kijk, we hebben er bewust 'straat' van gemaakt en geen 'kade', want we wilden geen drie letters K achter elkaar, dat gaat te ver. Dus daarom Kroepoek Klanstraat.
Over de tekst 'making ugly people look better', zegt hij: die is verzonnen door de ondernemer van de Tattooshop en dat is zeker ook grappig bedoeld en niet kwetsend. "Hij wil mensen mooier maken met zijn tattoos, meer niet."

Volgens De Boer moeten de mensen ook de andere teksten lezen. "Dan snappen mensen het beter. Ze zijn juist bedoeld om te laten zien dat deze straat van iedereen is. Van 'allochtonen' hebben we 'andere tonen' gemaakt. 'Surikade' wordt 'gluriekade' omdat iedereen hier naar elkaar mag gluren."
"We hebben alles in regenboogachtige kleuren gedaan, om duidelijk te maken dat iedereen hier welkom is. Jammer als mensen dat niet helemaal snappen."
https://www.rijnmond.nl/nieuws/185224/Misselijkmakende-woordgrap-op-vlaggen-West-Kruiskade

Voor verdere ophef zie Twitter en de fatsoenlijke media:
https://www.ad.nl/rotterdam/racistische-vlag-op-west-kruiskade-verwijderd-na-ophef-wij-dachten-dat-rotterdam-dit-wel-aankon~a6d8162d/
‘Racistische’ vlag op West-Kruiskade verwijderd na ophef: ‘Wij dachten dat Rotterdam dit wel aankon’
[...]
Winkel Gall & Gall, ook lid van de winkeliersvereniging, distantieerde zich vanmorgen van de leuzen op de banieren. ‘Ik ben zelf van Kaapverdiaanse afkomst en mijn team in de winkel bestaat uit verschillende achtergronden’, valt te lezen in een statement op Facebook. ,,Wij wisten niet eens af van deze slogans. Ze hingen er opeens. Wij staan absoluut niet achter deze racistische uitingen’’, zegt ondernemer Mario Lopes.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 18695
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Racisme, discriminatie: Wat is het werkelijk?

Berichtdoor King George » Vr Sep 06, 2019 11:27 am

Als je ras bepaalt wat of wie wel of niet racist(isch) is...    Kijk dan! Droevig DENK-raadslid: ‘Alleen witte mensen plegen racisme!’

    Volgens DENK is er slechts één soort racisme op aarde: de witte racist. Zwarte mensen, gele mensen, rode mensen… allemaal kunnen ze niet racistisch zijn; alleen witte mensen. Die ongelofelijke mening verkondigde DENK-duoraadslid Eduard Mangal gisteren in Amsterdam.


    Jawel, ook in de gemeente Amsterdam is het politieke zomerreces inmiddels voorbij en waren de dames en heren raadsleden weer te vinden in de Stopera voor menig politiek overleg. Zo was ook DENK-duoraadslid Eduard Mangal uit z’n zomerholletje gekropen om in de commissie over ‘democratisering’ nog maar even te zeggen hoe trots hij was op z’n plannetje om alle ambtenaren uit de hoofdstad op privilegecursus te sturen. Al die nare witte mannen die er van die racistische ideeën op nahouden: bah, de gezant van Kuzu en Öztürk moest er niets van hebben.

    Mangal werd geïnterrumpeerd door FVD-raadslid Kevin Kreuger, die Mangal gewoon direct vroeg waar hij het dan vandaan haalde dat alleen “witte mannen” racisten zouden zijn. Nou, dat vond Mangal nu ook weer niet. Echt niet! Witte vrouwen kunnen even goed zo racistisch als de neten zijn, dus antwoordde hij Kreuger dat racisme alleen wordt ‘gepleegd’ door witte mensen.

    En daarmee gaf de DENK’er maar weer aan wat voor bedorven ideeën er rondzwerven bij z’n etno-fascistische partij. Zwarte mensen zijn een soort edelras, en witte mensen zijn racisten die je via overheidsbeleid moet beteugelen. Nee, fijne club hoor, dat DENK. Meteen al zware racistische ideeën verkondigen op de eerste dag na de vakantie. Dat belooft nog wat de rest van dit politieke seizoen…
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 18695
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Racisme, discriminatie: Wat is het werkelijk?

Berichtdoor King George » Vr Sep 06, 2019 11:53 am

Nou bemerk ik iets strijdigs in de linkse logica.

Er bestaan geen mensenrassen, maar er bestaat wel racisme.


Wel, laat nou in de BIOLOGIE de homo sapiens een SOORT organisme zijn waarin de onderlinge RASsen of mengverhoudingen daarvan in staat zijn met elkaar te kunnen kruisen en vruchtbare nakomelingen te kunnen reproduceren. Gewoon huis-, tuin- en keukenbiologie.

Meer over soort vs. ras:

https://biologielessen.nl/index.php/dna-47/829-soort

Nou blijken er zelfs zwarte ziekten te zijn. Zijn die viri dan racistisch..? Want het lijkt erop dat die viri aan etnisch profileren doen..! Anyway: Of de witte (Want we moeten van witte mensen spreken in plaats van blanke mensen, want racisme... (Hoewel alleen Albino's wit zijn!)) mensen maar even hun expertise ter beschikking willen stellen voor het bestrijden van zwarte ziekten. Ontbreekt het de zwarte mensen dan zelf aan expertise? Of mag ik me dat dan weer niet afvragen? Want racisme...

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 18695
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Racisme, discriminatie: Wat is het werkelijk?

Berichtdoor King George » Vr Sep 06, 2019 12:10 pm

Nou moeten die blanke witte racisten ook weer opdraaien voor zwarte honger. Als die blanke witte racisten er toch eens niet waren...

https://nl.metrotime.be/2019/08/07/news/vn-waarschuwt-voor-hongersnood-in-zimbabwe/


Ho wacht. Eens waren er blanke witte racisten in Zimbabwe. Oud-Rhodesië was eens de graanschuur van Afrika. De landbouw kon de eigen bevolking van voedsel voorzien en genereerde er 30 % van de deviezeninkomsten. Totdat de door links bejubelde Robert Mugabe meende de boeren te moeten gaan vermoorden en verdrijven om hun boerderijen in te kunnen nemen om deze aan zijn zwarte vriendjes uit te kunnen gaan delen. Wel, we weten hoe het afliep. Het land erodeerde. Honger werd de Zimbabwianen hun deel. En met de hyperinflatie is iedere Zimbabwiaan nu straatarme steenrijke multi multi multi miljardair.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71533
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Racisme, discriminatie: Wat is het werkelijk?

Berichtdoor Ariel » Vr Sep 06, 2019 1:13 pm

Nod een leuke nieuwe studie: Wie emotioneel minder intelligent is, denkt vaker rechts.

Sorry jongelui, uit deze studie bijkt dat wij hier emotioneel dom zijn. :emm2:

Nieuwe studie: wie emotioneel minder intelligent is, denkt vaker rechts

Wie minder goed met emoties omgaat en minder empathisch is, hangt eerder een rechtse ideologie aan. Dat concludeert professor psychologie Alain Van Hiel (UGent) in een nieuw onderzoek waarover De Morgen schrijft.
Mensen die rechtsgezind zijn, blijken eerder lager te scoren op tests van emotionele bekwaamheden, zo staat in een publicatie van professor Van Hiel en zijn team in vakblad Emotion. Van Hiel en co. onderwierpen via een representatieve steekproef 983 Belgische volwassenen aan een reeks tests waarin hun politieke overtuigingen en hun emotionele en cognitieve vaardigheden uitgebreid onderzocht werden.

Resultaat: wie slechter omgaat met emoties en dus emotioneel ‘minder intelligent’ is, neigt hoger te scoren op ‘rechts-autoritair denken’ en op ‘een voorkeur voor sociale dominantie’, de twee bouwstenen van een rechtse ideologie. “De resultaten verduidelijken dat wie minder emotionele capaciteiten heeft, vaker aangetrokken is tot rechts”, zegt Van Hiel. Vooral in emoties herkennen, empathie en evenwichtig omgaan met de eigen emoties zijn aanhangers van rechts minder goed dan wie aangetrokken is door politiek links.

Nuance
“Het is opmerkelijk hoezeer linkse en rechtse mensen in psychologisch opzicht van elkaar verschillen”, zegt Van Hiel. Sinds de jaren 50 is er een rijke traditie van dit soort onderzoek, waardoor we al langer weten dat mensen die eerder in welles-nietestermen denken en een wat lager IQ hebben, vaker aanhanger van rechts zijn. Maar de emotionele verschillen waren nog niet diepgaand geanalyseerd. “Wellicht zijn die de motor, de dieperliggende basis van de cognitieve verschillen”, zegt Van Hiel.

Het kan volgens Van Hiel mee helpen verklaren waarom erg eenvoudige boodschappen die de doorgaans ingewikkelde feiten negeren en die vijandigheid tegenover de ander bepleiten zo aanslaan bij een deel van de bevolking. “Die communicatiestijl is nu erg in en dat verklaart voor een stuk ook de hulpeloosheid van links en de schijnbaar politieke dominantie van rechts”, zegt hij. “Nuance, empathie en complexe inzichten zijn niet in de mode vandaag, noch in de media, noch op andere maatschappelijke terreinen.”

De professor waarschuwt wel voor al te simplistische conclusies uit dit onderzoek. Het gaat om een bescheiden verband dat niet oorzakelijk is. Het is dus niet omdat je rechts bent dat je per definitie dommer bent of omdat je links stemt dat je slimmer bent.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 18695
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Racisme, discriminatie: Wat is het werkelijk?

Berichtdoor King George » Vr Sep 06, 2019 2:14 pm

Emotioneel minder intelligent? Laat ik nou gedacht hebben dat ratio meer van intelligentie getuigt dan emotie.

En was er ooit niet een onderzoek gedaan door de Universiteit van Virginia waaruit bleek dat links zich laat leiden door emotie en morele verontwaardiging en rechts door ratio en waarheidsvinding? En juist dat linkse gevoel blijkt maatschappelijk rampzalig. Want bij het volgen van linkse emoties wordt totaal geen acht geslagen op de rampzalige maatschappelijke gevolgen daarvan.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Mahalingam
Berichten: 38615
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Racisme, discriminatie: Wat is het werkelijk?

Berichtdoor Mahalingam » Vr Sep 06, 2019 3:59 pm

Gôh, een studie die bewijst wat de Linkse Kerk altijd al geloofde. Zo'n WC-eend onderzoek met een hoog Stapel-Gehalte? Per slot van rekening is het in de daarvoor beruchte socio/psycho tak van de wetenschap.

Waren het niet vleeseters waarvan bewezen werd dat die aggressiever zijn dan gemiddeld?
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.


Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71533
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Racisme, discriminatie: Wat is het werkelijk?

Berichtdoor Ariel » Di Sep 10, 2019 5:02 pm

Ach ja...Vreselijk... :shock: Maar als er blanke vrouwen uitgescholden worden voor K hoer dan doet men geen onderzoek.

Getuigen van discriminatie gezocht

Amersfoort - De politie doet onderzoek naar een discriminatiezaak en roept de hulp in van getuigen. Het incident vond plaats in een woonwinkel aan de Euroweg op maandag 29 april.

Omstreeks 15.30 uur kreeg een 42-jarige, hoofddoek dragende vrouw in de rij voor de kassa’s discriminerende en beledigende opmerkingen van een andere klant. Ze was in het bijzijn van twee jonge kinderen die getuigen moesten zijn van de discriminatie door de man. De vrouw deed vervolgens aangifte van belediging en discriminatie.

Signalement dader:

Man, blanke huidskleur, ongeveer 55 jaar, rond 1.80 m lang, gezet postuur, blond halflang haar in zijscheiding. De man droeg een blauw shirt met lange mouwen en een donkerblauwe bodywarmer. Daaronder droeg hij een beige/bruine broek en bruine schoenen.

In het bijzijn van de man waren een een andere man en een vrouw. Deze man was ook blank, circa 1.65 m lang, rond de 55 jaar en hij droeg een opvallend gestreepte trui. De vrouw was eveneens blank, grijs haar, rond de 55 jaar en rond 1.65 m lang. Zij droeg een zwarte tas met het hengsel gekruist over haar lichaam en had een lange grijze jas aan met daaronder een rode broek en witte sportschoenen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40587
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Racisme, discriminatie: Wat is het werkelijk?

Berichtdoor Pilgrim » Vr Sep 13, 2019 11:40 pm

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Samenleving & Integratie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten