Islamitische scholen / Haga Lyceum

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Mahalingam
Berichten: 43709
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Islamitische scholen / Haga Lyceum

Bericht door Mahalingam »

Het ministerie van Onderwijs bedacht dat de eigen regels het functioneren van de overheid belemmeren. Dus worden de regels aangepast.
Bij wanbeheer op scholen kan geldkraan voortaan wel in een keer dicht
Een school die zich niet aan de regels houdt en niet ingrijpt bij wanbeleid kan als ultieme straf de hele overheidsbekostiging kwijtraken. Het ministerie van Onderwijs heeft de eigen regels aangepast om dat mogelijk te maken, zo blijkt uit een publicatie in de Staatscourant.

Minister Arie Slob voor Basis- en Voortgezet Onderwijs wilde de geldkraan richting het Cornelius Haga Lyceum eind vorig jaar helemaal dicht draaien. De islamitische middelbare school stapte vervolgens naar de Raad van State, waar de bewindsman bakzeil haalde. Volgens de hoogste bestuursrechter overtrad Slob met die forse maatregel zijn eigen regels.

Daarin staat dat de bekostiging alleen stap voor stap kan worden ingehouden en niet in één klap. Volgens Slob was de situatie op het Haga zo ernstig dat hij de stappen wel kon overslaan.

De nieuwe beleidsregel moet dat wel mogelijk maken. In de toelichting staat dat de oude regel in de praktijk vooral werd ingezet bij het te laat insturen van jaarstukken of financiële gegevens. In dat geval, zo staat in de Staatscourant, is ‘een interventieladder’ van financiële sancties wél op zijn plaats. Maar in andere gevallen, zoals het ‘zeer ernstige’ wanbeheer, moeten ‘zwaardere sancties mogelijk zijn’, maar alleen als laatste redmiddel.
https://www.parool.nl/amsterdam/bij-wan ... ~b2ef629e/
En nu is de vraag wat allemaal wel niet wanbeheer is. Daar komen rechtszaken van.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79341
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Islamitische scholen / Haga Lyceum

Bericht door Ariel »

Westland krijgt islamitische school ondanks verzet gemeenteraad

Ondanks bezwaren van de Westlandse gemeenteraad komt er een islamitische basisschool in Naaldwijk. De Raad van State stelt minister Slob in het gelijk en staat de nieuwe school toe.

De minister van Onderwijs besloot afgelopen zomer al dat de school er mag komen, maar daar ging de gemeenteraad tegen in beroep. Volgens een meerderheid van de raad belemmert de komst van de school de integratie en heeft de minister de raad voor een voldongen feit gezet.

De Raad van State oordeelde vandaag dat de minister zich aan de wet heeft gehouden en dat de school er dus mag komen.

Directeur Abdelkader Maas van stichting Yunus Emre zegt tegen Omroep West dat de gemeenteraad een achterhoedegevecht voert. "We hebben hier een rechtsstaat. Inhoudelijk is het laatste woord hier al eerder over gezegd. Onze school moet er komen."

Slob eerst ook tegen
Minister Slob was in eerste instantie ook tegen de komst van de nieuwe islamitische school. Het conflict hierover kwam eerder al voor de Raad van State, die in april besloot dat de school er toch mocht komen.

Volgens de hoogste bestuursrechter van Nederland heeft de stichting Yunus Emre aangetoond dat een islamitische basisschool in de gemeente Westland levensvatbaar kan zijn. Volgens de wet komt een school dan in aanmerking voor financiering door de overheid.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22241
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Islamitische scholen / Haga Lyceum

Bericht door King George »

Dus nog meer haatinstituten waar een hersenspoeling achter gesloten deuren gaat plaatsvinden.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Mahalingam
Berichten: 43709
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Islamitische scholen / Haga Lyceum

Bericht door Mahalingam »

Het lijkt mij dat ze daar toch best wel heel leerlingen hebben met taalachterstanden.
Daar hebben ze via een regeling al geld voor gekregen. En nu willen ze nog meer geld uit een ander potje. Van twee walletjes potjes eten.
Raad van State: Haga heeft geen recht op extra geld voor wegwerken taalachterstanden

Minister Arie Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media, ChristenUnie) hoeft het Amsterdamse Cornelius Haga Lyceum geen extra geld te geven voor aanvullend taalonderwijs voor de leerlingen. Dat heeft de Raad van State bepaald. De school had om meer geld gevraagd en bezwaar aangetekend toen het geld niet werd toegekend. Toen ook dat bezwaar werd afgewezen, stapte de Stichting Islamitisch Onderwijs (SIO, de organisatie waar het Haga onder valt) naar de Raad van State.

De school zei extra geld nodig te hebben omdat er veel nieuwe leerlingen zijn ingeschreven en die relatief vaak een taalachterstand hebben. Er zou daarmee sprake zijn van bijzondere omstandigheden. De SIO wees erop dat een andere onderwijsinstelling, de Isaac Beeckman Academie in Kapelle, wel meer geld heeft gekregen. De Raad van State is het met deze redenering oneens; de andere school had volgens de hoogste bestuursrechter andere redenen om aanvullende bekostiging aan te vragen, en de SIO heeft voor de grote aanwas van nieuwe leerlingen ook al extra geld gekregen via een andere regeling.
[...]
https://www.nrc.nl/nieuws/2020/04/01/ra ... n-a3995521
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 43709
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Islamitische scholen / Haga Lyceum

Bericht door Mahalingam »

Er komt ee nieuwe school voorde Mohammedaantjes. We zullen er wel meer over horen.
Nu vechten twee honden om een been.
Verontwaardiging over toestemming islamitische middelbare school in Den Haag

Minister Arie Slob van onderwijs heeft de komst van een islamitische school voor mavo, havo en vwo in Den Haag goedgekeurd. De school moet na de zomer van 2021 opengaan.

De goedkeuring is opvallend, omdat tot dusver alle aanvragen voor islamitisch voortgezet onderwijs zijn afgewezen op grond van leerlingenprognoses. Hieruit zou blijken dat zo’n school niet levensvatbaar is.

De nieuwe aanvraag komt uit de koker van de Stichting voor Islamitisch Voortgezet Onderwijs in Rotterdam (Sivor). Die runt daar het islamitische Avicenna College.

Cornelius Haga

Sivor is niet de enige partij die afgelopen jaren probeerde een islamitische school in Den Haag van de grond te krijgen. Stichting De Ozonlaag deed meerdere malen een poging.

Bestuurder Söner Atasoy, mede-oprichter van het omstreden Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam, is dan ook niet blij met het nieuws. ,,Onze aanvraag loopt langer dan die van Sivor. De onze is eerst toegekend en toen op oneigenlijke gronden afgewezen. Daarop zijn we naar het Europees Hof gestapt. Die heeft ons bezwaar ontvankelijk verklaard. Wij laten het er niet bij zitten: wij willen onze school stichten in Den Haag.”

Fundamentalistisch en terroristisch

Volgens Atasoy heeft zijn stichting nooit een eerlijke kans gehad. ,,Avicenna presenteerde zich als een liberale school en heeft ons afgeschilderd als fundamentalistisch, terroristisch zelfs. De minister bleek daar gevoelig voor. Terwijl Sivor van oorsprong een protestants-christelijke statuur heeft en dus wettelijk gezien helemaal geen islamitisch onderwijs mag geven.”

Eerder al gaf Wim Littooij, bestuurder van het Avicenna College, aan dat hij vurig hoopte op een vestiging in Den Haag. ,,Maar de kans dat wij op korte termijn open kunnen in de stad is klein zolang Cornelius Haga blijft doorgaan met gelijktijdige aanvragen. We houden elkaar in een houdgreep. Uiteindelijk is de islamitische ouder daarvan de dupe.”
https://www.ad.nl/den-haag/verontwaardi ... ~a4e786c1/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 43709
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Islamitische scholen / Haga Lyceum

Bericht door Mahalingam »

Als de directeur die de baas is door Mohammedanen te autoritair wordt gevonden dan is er iets mis met het gezag.
Interne opstand tegen ‘autoritaire’ directeur Haga Lyceum Amsterdam
Op het Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam is een opstand uitgebroken tegen de omstreden directeur en medeoprichter Soner Atasoy. De bestuursvoorzitter van de islamitische middelbare school probeert Atasoy te schorsen omdat die er een autoritaire leiderschapsstijl op na zou houden. De medezeggenschapsraad wil dat de macht van de directeur wordt ingeperkt en de ouderraad heeft zich teruggetrokken uit onvrede over Atasoy. Die probeert de bestuursvoorzitter weg te krijgen voordat zijn schorsing officieel wordt.
[...]
Nu komt voor het eerst kritiek vanuit de school op Atasoy naar buiten. De onvrede richt zich op de manier waarop de directeur het Haga leidt. Hij zou geen tegenspraak dulden en te veel macht naar zich toetrekken. Deze al langer sluimerende onvrede escaleerde in maart, toen de directeur nog voor de landelijke scholensluiting bekendmaakte dat het Haga in verband met corona twee weken dichtging. Volgens een persbericht was de maatregel genomen „in samenspraak met de medezeggenschapsraad en ouderraad”, maar die voelden zich niet gekend in dit besluit. Een ruzie volgde, waarop de ouders zich terugtrokken uit de ouder- en medezeggenschapsraad. Overgebleven mr-leden verstuurden een brandbrief waarin zij aandrongen op een beperktere rol van Atasoy op het Haga, maar trokken de brief in na een belofte van Atasoy dat na de zomer naast hem een andere directeur wordt aangesteld.

Bestuursvoorzitter M. Laamimach – de toezichthouder van de school – heeft nu intern aangekondigd Atasoy te willen schorsen. Die schorsing staat op de agenda voor een bestuursvergadering later deze week. Laamimach wil niet reageren tegenover NRC, maar volgens bronnen op de school ontving het bestuur signalen van personeel over disfunctioneren van Atasoy. Die zou feedback consequent naast zich neerleggen en collega’s die openlijk kritiek hebben op zijn beleid bestempelen als ‘verrader’ of ‘snitch’. De meeste betrokkenen spreken uit vrees voor repercussies dan ook alleen met NRC op voorwaarde van anonimiteit.

Vertrek van docenten

Atasoys leiderschapsstijl is voor meerdere docenten reden geweest te vertrekken. Zo stapte de kwaliteitszorgmedewerker van het Haga op omdat ze vond dat ze haar werk niet goed kon doen onder Atasoy, onder meer omdat hij haar verbeterpunten wegwuifde. Een economiedocent heeft een officiële klacht ingediend over Atasoy. Daarin stelt de leraar dat de directeur zich schuldig heeft gemaakt aan „aanhoudende pesterij” nadat hij zich had beklaagd over het gebrek aan lesboeken en de geregelde roosterwijzigingen.

En ook Hüseyin Önal, vanaf de oprichting betrokken bij de school en tot vorig jaar islamcoördinator op het Haga, heeft ontslag genomen. Önal zegt dat Atasoy „een angstbewind” voert waarin de directeur alle gesprekken met collega’s zou opnemen en docenten bij het geringste vermoeden beticht van spionage voor de AIVD. Volgens Önal is Atasoy bovendien niet open over zijn band met prediker Abou Hafs, een van de radicale figuren die al eerder door de AIVD werd aangewezen als betrokkene bij de school. Atasoy verklaarde destijds dat de prediker slechts een afgewezen sollicitant is, maar hun relatie gaat verder dan dat, zegt Önal. „Binnen de school verdedigt Atasoy hem in discussies, belt hij met hem en maakt hij duidelijk het eens te zijn met diens gedachtegoed”, aldus Önal.

Atasoy wil niet reageren op de aantijgingen. De Onderwijsinspectie zegt „signalen” te hebben ontvangen over „dat er momenteel een en ander speelt” binnen het Haga. „Wij nemen deze ontwikkelingen mee in het toezicht”, aldus een woordvoerder.
https://www.nrc.nl/nieuws/2020/05/19/in ... m-a4000236
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79341
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Islamitische scholen / Haga Lyceum

Bericht door Ariel »

’Haga Lyceum tapte vertrouwelijke gesprekken onderwijsinspectie af’

Op het Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam zijn vorig jaar vertrouwelijke gesprekken van de Inspectie van het Onderwijs afgeluisterd. De werkkamer van de inspectie op de omstreden school, waar inspecteurs gevoelige gesprekken voerden met elkaar, met leerlingen en met personeel, is meermaals afgetapt.

Dat meldt NRC, dat stelt te beschikken over een van de opnames en de authenticiteit ervan te hebben vastgesteld. De krant stelt dat vier bronnen rond de islamitische middelbare school dit bevestigen die zelf de afluisterapparatuur hebben gezien of de heimelijke opnames uit het kantoortje hebben gehoord.

Volgens de bronnen hield schooldirecteur Soner Atasoy op deze manier in de gaten waarop het inspectieonderzoek zich richtte en wat Haga-medewerkers over hem en de school zeiden. De onderwijsinspectie zegt dat zij gedurende het onderzoek vorig jaar „vermoedens” kreeg dat het kamertje werd afgeluisterd. Daarna zouden inspecteurs hun werkwijze op het Haga iets hebben aangepast.

’Usb-stick gekregen’
Atasoy ontkent dat hij heimelijke opnamen heeft gemaakt van inspectiegesprekken, maar erkent die wel in bezit te hebben. „Dat kreeg ik op een usb-stick aangeleverd”, zegt hij. „Ik weet niet van wie.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 43709
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Islamitische scholen / Haga Lyceum

Bericht door Mahalingam »

’Haga Lyceum tapte vertrouwelijke gesprekken onderwijsinspectie af’

Waarom ben ik niet verbaasd? Omdat ik weet hoe de hazen lopen in die kringen.

" De onderwijsinspectie zegt dat zij gedurende het onderzoek vorig jaar „vermoedens” kreeg dat het kamertje werd afgeluisterd. "
Lekker vaag: vermoedens. Ze waren dus niet totaal naïef.

En dan we we in de USA noemen "Cover your ass".
Atasoy ontkent dat hij heimelijke opnamen heeft gemaakt van inspectiegesprekken, maar erkent die wel in bezit te hebben. „Dat kreeg ik op een usb-stick aangeleverd”, zegt hij. „Ik weet niet van wie.”
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 43709
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Islamitische scholen / Haga Lyceum

Bericht door Mahalingam »

Het wordt steeds DENK-eriger in de Haga saga.
Nu zijn ze allemaal elkaar aan het schorsen.
Bestuursvoorzitter Haga Lyceum schorst omstreden directeur om voeren van ‘een angstbewind’

Bestuursvoorzitter Mohammed Laamimach van de Stichting Islamitisch Onderwijs, waaronder het Haga Lyceum valt, bevestigt tegenover de Volkskrant dat hij Atasoy maandagochtend op de hoogte heeft gebracht van de schorsing. Het zou betekenen dat Atasoy per direct op non-actief staat en geen rechtsgeldige besluiten mag nemen namens de school.

Daarmee doet het algemeen bestuur iets wat minister Arie Slob (Onderwijs) niet lukte. Die eiste vorig jaar op basis van een vernietigend rapport van de Onderwijsinspectie dat Atasoy zou opstappen wegens wanbeheer en banden met extremisten. De rechter floot de minister terug.

Volgens Laamimach moest het algemeen bestuur nu ingrijpen vanwege signalen dat Atasoy ‘een angstbewind’ voert. Vorige week schreef NRC Handelsblad dat de autoritaire leiderschapsstijl van Atasoy voor docenten reden is geweest te vertrekken. De ouderraad is eerder dit jaar om diezelfde reden opgestapt. Een economiedocent beklaagde zich over ‘aanhoudende pesterijen’ van Atasoy.

‘Van verschillende mensen op school hoor ik dat het personeel zich onveilig voelt’, zegt Laamimach. ‘Ook schoffeert Atasoy de medezeggenschapsraad.’ Dat Atasoy de Onderwijsinspectie zou hebben afgeluisterd, zoals NRC ook meldde, noemt Laamimach eveneens ‘een ernstig signaal’. Het bestuur zoekt een onafhankelijk onderzoeksbureau om de kwestie te onderzoeken.

Stemming

Atasoy vindt dat de voorzitter van zijn bestuur als ‘een Winnetou’ ter werk is gegaan bij het schorsingsbesluit. Dat besluit nam Laamimach maandagochtend tijdens een bestuursvergadering. Het enige andere lid van het algemeen bestuur, Sadrettin Karadag, was niet lijfelijk aanwezig. Atasoy is als dagelijks bestuurder in dienst van het algemeen bestuur.

Karadag werd maandagochtend voor een stemronde over de schorsing wel kort door Laamimach gebeld, in dat telefoontje onthield Kradag zich van stemming omdat hij het niet eens was met de procedure. Laamimach vat die op als ‘een tegenstem’. Maar bij gelijke stemmen geeft de stem van de voorzitter de doorslag, stelt Laamimach. Daarmee was de schorsing van Atasoy een feit. De Onderwijsinspectie is daarvan op de hoogte gesteld.

Volgens Atasoy en Karadag is die gang van zaken ‘tegen de statuten’. Bovendien zouden zij Laamimach zaterdag ‘via aangetekende post en e-mail’ hebben laten weten dat hij zelf geschorst is, omdat hij te solistisch zou opereren. Laamimach noemt dat besluit op zijn beurt weer onrechtmatig, omdat het ‘een informeel overleg van de heren’ betrof.

Atasoy is al met al niet van zins om zich iets aan de schorsing gelegen te laten liggen. ‘Die man is toch geen bestuur in zijn eentje.’ Hij zal dinsdag gewoon weer aan het werk gaan, zegt hij. ‘De school moet gewoon bestuurd worden, joh.’
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achter ... ~baaaa279/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 43709
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Islamitische scholen / Haga Lyceum

Bericht door Mahalingam »

Is nu iedereen ontslagen of is iedereen geschorst? Wie het weet mag het zeggen.
Chaos: top Haga Lyceum in zijn geheel naar huis gestuurd
Secretaris Sadrettin Karadag is woensdagavond de wacht aangezegd door voorzitter Mohammed Laamimach. Diezelfde Laamimach is vorige week geschorst door Karadag en directeur Soner Atasoy, die afgelopen maandag door Laamimach werd geschorst.

Dat alles roept vragen op over de rechtsgeldigheid van al die stappen; wie was wanneer en waartoe bevoegd? Waarschijnlijk moet een rechter uitsluitsel bieden. Maar zover is het nog niet.

Voor nu stellen Atasoy en Karadag, een vertrouweling van de directeur, dat zij Laamimach zaterdag hebben geschorst en dat hun daaropvolgende, respectievelijke schorsing en ontslag ongeldig zijn. Op zijn beurt stelt Laamimach dat zijn eigen schorsing ongeldig is en dat hij de enige resterende bestuurder is.

Kamer van Koophandel

Bij de Kamer van Koophandel was vanmorgen nog geen uitsluitsel te krijgen over de vraag wie nu in het bestuur zit. De stukken zijn ‘in behandeling’, vermeldde de website.

De Onderwijsinspectie weet ook niet wie het nu voor het zeggen heeft op de nabij station Sloterdijk gesitueerde school. De inspectie heeft het drietal gevraagd ‘per ommegaande’ te berichten wie nu het bestuur vertegenwoordigt en wie als schoolleider verantwoordelijk is voor het onderwijs.

In hun gisteren verstuurde antwoord schrijven Atasoy en Karadag aan de inspectie dat ze de stappen die Laamimach heeft gezet naast zich neerleggen. Tegelijkertijd betogen ze dat voor de inspectie ‘het meest haalbare’ is dat Laamimach en Atasoy zijn geschorst en dat secretaris Karadag nu moet worden beschouwd als vertegenwoordiger van de stichting. Atasoy is ‘ondubbelzinnig bevoegd de school te vertegenwoordigen’ en heeft ‘de leiding op de werkvloer’.

Ook kondigden ze aan dat de geschorste bestuursvoorzitter Laamimach woensdag door hen zou worden ontslagen. Als de inspectie desondanks Laamimach beschouwt als rechtmatig bestuurder van de school, houden Atasoy en Karadag de toezichthouder aansprakelijk voor alle mogelijke schade.

De bestuurlijke ruzie volgt op berichten dat Atasoy medewerkers van de onderwijsinspectie in de school heeft afgeluisterd. Atasoy ontkent dat dit in zijn opdracht is gebeurd. Over deze kwestie is de inspectie in gesprek met het Openbaar Ministerie, aldus een woordvoerder van de inspectie. Het gaat om een strafbaar feit waarop een maximumstraf van een half jaar staat.
Opstand van ouders

Betrokkenen op de school zeggen dat er een opstand van ouders gaande is tegen de ‘autoritaire’ Atasoy. Laamimach zegt Atasoy te hebben geschorst vanwege ‘ernstige signalen’. Atasoy zegt dat Laamimach moet vertrekken als voorzitter vanwege solistisch optreden.

De inspectie roept ouders, leerlingen, medewerkers en andere betrokkenen op zich te melden met verhalen over wat er op de islamitische school speelt. “We willen weten wat de ervaringen van de betrokkenen zijn, om het beeld dat we hebben te completeren,” aldus de woordvoerder. “We hebben de afgelopen tijd de nodige signalen ontvangen en streven naar complete beeldvorming.” Signalen worden altijd vertrouwelijk behandeld, aldus de woordvoerder.
https://www.parool.nl/amsterdam/chaos-t ... ~bbc1b151/

" Atasoy is ‘ondubbelzinnig bevoegd de school te vertegenwoordigen’ en heeft ‘de leiding op de werkvloer’. "
Ik vraag mij af of hij ook de baas is over de poen, dat lijkt mij het belangrijkste.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 43709
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Islamitische scholen / Haga Lyceum

Bericht door Mahalingam »

Een nieuwe aflevering van de Haga-saga.
Controversiële directeur Haga Lyceum onder vuur: ‘Wij gaan niet weg, hij gaat!’

De controversiële directeur van het Cornelius Haga Lyceum trotseerde met succes de minister en de Onderwijsinspectie, maar nu ligt ook de kwaliteit van de lessen onder vuur – in eigen kring.

“Ik hou m’n hart vast voor volgend jaar. Dan moet de school de eerste eindexamenkandidaten afleveren,” zegt Kudret Camdere. Als boekhouder en bestuursadviseur speelde hij lange tijd een belangrijke rol op het Cornelius Haga Lyceum. De onderwijsinspectie schreef vorig jaar dat hij het onervaren schoolbestuur ‘vrijwel permanent’ ondersteunde.

Een ouder van een leerling die volgend jaar het mavo-examen mag afleggen, zegt hetzelfde als Camdere: “Ik hou m’n hart vast.”

De coronacrisis maakt het er op de school niet beter op. De derdeklassers hebben sinds half maart vrijwel geen Nederlands gehad, zegt deze ouder. “De klas wordt aan zijn lot overgelaten.” De economiedocent meldde vorige week dat hij de rest van het jaar geen lessen meer geeft. Een reden gaf hij niet.

Directeur Soner Atasoy heeft ook zorgen over deze klas, zegt hij. “We worstelen daarmee. Het zijn twaalf leerlingen waarmee we in 2017 ­begonnen, en niet de beste. Sommigen van de islamitische basisscholen waar ze vandaan kwamen, gaven hogere adviezen, terwijl ze ­mavo eigenlijk niet aankunnen.”

Een moeder met kinderen in lagere klassen is evenmin gerust. “Als ik help met huiswerk, moet ik de stof helemaal uitleggen. ‘Heeft de ­docent dit verteld?’ vraag ik dan. ‘Nee, dit is de eerste keer,’ is het antwoord.”

Dan de ervaringen van een docent die de eerste helft van het schooljaar als enige economie gaf en sinds januari ziek thuis zit: “Er waren geen schoolboeken. Ik heb eindeloos materiaal gekopieerd. Ik had een paar weken om 3 mavo klaar te stomen voor het eerste schoolexamen, dat meetelt voor het eindexamen. Ze hadden één uur economie per week. Het andere uur was wel ingeroosterd, maar er was geen docent. Tweederde scoorde een onvoldoende.”

Ambtsbericht

De Onderwijsinspectie kent de geluiden. De vraag is wat ermee gebeurt. De inspectie is op zijn hoede na het echec rond het beruchte ambtsbericht van de AIVD en de afgang van ­minister Slob, die door de rechter werd terug­gefloten toen hij directeur Atasoy tot aftreden wilde dwingen (zie kader). Critici zagen er een bevestiging in dat het Haga Lyceum stelsel­matig is tegengewerkt door de overheid. Dat maakt de inspectie nu extra voorzichtig. Ook de Tweede Kamer lijkt zijn bekomst te hebben van het Haga Lyceum. Het parlement sprak deze week met geen woord over de crisis op de school, net als de Amsterdamse gemeenteraad.

Door ruzie in het bestuur is de vraag wie verantwoordelijk is voor het welzijn van de leerlingen. Atasoy? Die is door bestuursvoorzitter Mohammed Laamimach geschorst. Laamimach? Door Atasoy en de secretaris van het bestuur geschorst. De secretaris? Door Laamimach ont­slagen. Over en weer betichten ze elkaar van chantage. Laamimach kondigt aangifte van valsheid in geschrifte aan.

Zolang sluiting van de school dreigde, waren de gelederen gesloten. Nu ligt ­Atasoy in eigen kring onder vuur. “Eindelijk,” verzucht een personeelslid. “Iedereen steunde hem in de rechtszaak tegen de minister door te zwijgen. We dachten: hij redt het toch niet. Ik was teleur­gesteld dat hij won.”

Bij een deel van de ouders is Atasoy al langer omstreden, zegt ze. “Toen hij burgemeester Halsema een domme gans noemde, waren mensen echt boos. Ik ben fan van mevrouw Halsema. Zij weigert nikabdragers te beboeten.”

Toch bleef verzet uit. “Ouders waren bang. Alles wordt opgenomen en gefilmd. Als je niet uitkijkt, maken ze je belachelijk op sociale media.”

Waarom ze haar kinderen niet van school haalde? “Heb ik overwogen. Maar wij hebben de school gesticht, de ouders. Wij hebben docenten en leerlingen geworven. Ik gun hem die school niet. Wij gaan niet weg, híj gaat weg!”

Anderen zeggen dat hen dit voorjaar de schellen van de ogen vielen. “Ik voel schaamte, omdat we een leugen verdedigden,” vertelt een ouder. “Atasoy raakte een gevoelige snaar met zijn verhaal dat ze het op moslims hebben voorzien. Na 11 september 2001 heerst dat sentiment.”

Radicale prediker

De ouderraad is opgestapt uit protest tegen het eigengereide optreden van Atasoy. De nog niet opgestapte leden van de medezeggenschapsraad dreigen het bijltje erbij neer te gooien als hij beloftes over nieuw personeel niet nakomt.

De vertrokken godsdienstcoördinator Hüseyin Önal zegt aanwijzingen te hebben van nauwe contacten tussen Atasoy en de radicale prediker Abou Hafs. De twee zouden tevergeefs hebben geprobeerd Önal te laten meewerken aan ‘een extremistische onderwijsagenda’.

Op Facebook is Önal door Arnoud van Doorn beticht van grensoverschrijdend gedrag. De ex-PVV’er, raadslid van een islamitische partij in Den Haag, is vrijwilliger op de school. Velen zien hem als digitale spreekbuis van Atasoy. Zelf noemt hij dat onzin: “De school gaat mij aan het hart, daarom steun ik die op sociale media.”

Er gaan talloze verhalen over intimidatie door de directeur. “Iemand van de medezeggenschapsraad barstte bijna in huilen uit toen hij haar terechtwees,” vertelt een ouder. “Ik heb vernomen dat hij me een AIVD-agent noemde,” zegt de economiedocent die ziek thuis zit.

“Door de angst bij de buitenwacht groeit hij in zijn arrogantie,” zegt boekhouder Camdere. over Atasoy. “Totdat hij geen tegenspraak meer duldt. Zelfs niet van zijn eigen voorzitter.”

Voor dit artikel is gesproken met elf betrokkenen. De meesten willen anoniem blijven.
https://www.parool.nl/amsterdam/controv ... ~b2cfb63c/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 43709
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Islamitische scholen / Haga Lyceum

Bericht door Mahalingam »

De volgende akte in dit drama.
Directeur Haga Lyceum daagt eigen bestuursvoorzitter voor de rechter
De directeur van het Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam, Soner Atasoy, heeft een kort geding aangespannen tegen zijn eigen schoolbestuur, omdat de voorzitter daarvan hem vorige week heeft geschorst. De voorzieningenrechter in Amsterdam buigt zich donderdag over de bestuurlijke chaos op de islamitische middelbare school.
[...]
Voordat de rechter naar de bestuurscrisis kijkt, staat er woensdag een bestuursvergadering gepland waarin Atasoy en Karadag het ontslag van bestuursvoorzitter Mohammed Laamimach bespreken. Volgens Laamimach kunnen de twee echter helemaal niet over zijn aanstelling stemmen, omdat zij zelf geschorst en ontslagen zijn. Laamimach besloot vorige week daartoe in vergaderingen waarbij zijn twee collegabestuurders fysiek niet aanwezig waren. Om die reden erkennen Atasoy en Karadag op hun beurt de tegen hen genomen sancties niet.
[...]
Als gevolg van de onrust is ook de adviseur van het Haga teruggetreden. Hoogleraar cross-cultureel recht Tom Zwart van de Universiteit Utrecht begeleidde Atasoy in zijn vaak moeizame contact met de overheid en gaf het bestuur „gevraagd en ongevraagd advies”, zegt hij. Ook werkte hij aan een Haga-adviesraad met meerdere academici, die in de zomer geïnstalleerd zou worden.

Nu de openlijke strijd „ten koste van de leerlingen” voort blijft duren, houdt Zwart ermee op. „Ik heb de heren meermaals gevraagd te stoppen met communiceren via de media en het heen en weer mailen van schorsingen”, zegt de hoogleraar. „Maar ze blijven schuiven met de strandstoelen op het dek, terwijl de Titanic op de ijsschots afvaart.”
https://www.nrc.nl/nieuws/2020/06/02/di ... r-a4001463
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79341
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Islamitische scholen / Haga Lyceum

Bericht door Ariel »

Onderwijsinspectie krijgt meldingen over Haga Lyceum

Ouders van leerlingen en medewerkers van het Cornelius Haga Lyceum hebben meerdere meldingen bij de Onderwijsinspectie over de islamitische middelbare school gedaan. Over de inhoud wil de Onderwijsinspectie niets zeggen.

Eerder deed de inspectie een oproep om zowel negatieve als positieve zaken over de school te melden. Ook over het aantal meldingen wil de Onderwijsinspectie niets kwijt. 'We willen benadrukken dat we de meldingen vertrouwelijk behandelen', zegt een woordvoerder.

Schorsingen
Vorige week bleek dat het bestuur van de school met elkaar overhoop ligt. Directeur Soner Atasoy zou geschorst zijn de bestuursvoorzitter, maar Atasoy zei dat hij de bestuursvoorzitter zelf geschorst heeft. Ook zouden inspecteurs van de Onderwijsinspectie zijn afgeluisterd in de school.

De binnengekomen meldingen worden volgens de woordvoerder 'meegenomen in het lopende toezicht'. In het algemeen geldt dat de Onderwijsinspectie herstelopdrachten kan geven, waar het bestuur 'in het meest gunstige geval' zelf mee aan de slag gaat. 'De toekomst moet uitwijzen of dat ook gebeurt.'
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 43709
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Islamitische scholen / Haga Lyceum

Bericht door Mahalingam »

De volgende akte in dit drama.
Onderwijsinspectie doet aangifte wegens afluisteren op Haga Lyceum
De Inspectie van het Onderwijs heeft aangifte gedaan van het afluisteren van vertrouwelijke gesprekken op het Cornelius Haga Lyceum. Dat bevestigt een woordvoerder vrijdag. De inspectie benadrukt dat het afluisteren „zeer ernstig” is.

NRC onthulde vorige maand dat de werkkamer van de inspectie op de omstreden school meerdere keren is afgetapt. Daar voerden inspecteurs gevoelige gesprekken met elkaar, met leerlingen en met personeel. Meerdere bronnen rond de islamitische school hadden de afluisterapparatuur zelf gezien of de opnames gehoord.
Spoiler! :
Tussen maart en mei 2019 voerde de Onderwijsinspectie een intensief onderzoek uit naar het Haga Lyceum vanwege een waarschuwing van inlichtingendienst AIVD over het radicale netwerk rond de schoolleiding. Schooldirecteur Soner Atasoy zou met afluisterapparatuur in de gaten hebben gehouden waar het inspectieonderzoek zich op richtte, maar ook wat Haga-medewerkers over hem en de school zeiden. De inspectie zei zelf al vermoedens te hebben dat de werkkamer werd afgeluisterd, waarna de werkwijze enigszins werd aangepast.
De woordvoerder van de Onderwijsinspectie geeft aan dat nu (nog) niet specifiek tegen een persoon of de school aangifte is gedaan, maar in algemene zin. Uit onderzoek moet blijken wie verantwoordelijk is geweest voor het aftappen. Atasoy ontkent de opnamen gemaakt te hebben, maar zegt ze wel in zijn bezit te hebben.
https://www.nrc.nl/nieuws/2020/06/05/on ... m-a4001990
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 43709
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Islamitische scholen / Haga Lyceum

Bericht door Mahalingam »

Er komt wat orde in de chaos of nog niet want hoger beroep zal er wel komen.
Rechter: schorsing Haga-directeur rechtmatig
Directeur Soner Atasoy van het Cornelius Haga Lyceum is rechtmatig geschorst door de bestuursvoorzitter van de omstreden islamitische middelbare school. De Amsterdamse voorzieningenrechter heeft woensdag bepaald dat Atasoy voorlopig een stap opzij moet doen. Dit betekent dat hij op non-actief wordt gezet. Voorzitter Mohammed Laamimach gaat op zoek naar een interim-directeur en zal een extern bureau „een verbetertraject” optuigen voor het Haga.

Twee dagen nadat hij Atasoy had geschorst, ontsloeg voorzitter Laamimach op 27 mei ook medebestuurder Sadrettin Karadag. Dat ontslag op staande voet was eveneens rechtsgeldig, oordeelde de rechter. Laamimach heeft telkens volgens de statuten gehandeld, aldus de rechtbank.

Door het ontslag van Karadag en Atasoy, is Laamimach momenteel de enige bestuurder van het Haga. Hij zal in samenspraak met de medezeggenschapsraad „op korte termijn” proberen een interim-leiding te vinden, zegt hij. Karadag en Atasoy hebben Laamimach zelf óók geschorst en vervolgens ontslagen, nadat hij hen de wacht had aangezegd. Die maatregelen zijn door dit vonnis van tafel.
Maar zoals ik al zei: het laatste woord in deze saga van het Haga is nog niet gevallen:
Het oordeel van de rechter betekent een voorlopig, maar nog niet defintief einde aan de bestuurscrisis op het Haga. Atasoy en Karadag beginnen volgens hun advocaat een bodemprocedure tegen hun schorsing en ontslag. Ook zal Atasoy volgens hem bij een kantonrechter het ontslag aanvechten dat Laamimach anderhalve week na zijn schorsing liet volgen. Dat ontslag was geen onderdeel van de zaak waarover de rechter woensdag vonnis wees.
https://www.nrc.nl/nieuws/2020/06/10/re ... 32/appview

Wordt vervolgd dus.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 43709
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Islamitische scholen / Haga Lyceum

Bericht door Mahalingam »

Atasoy laat het er niet bij zitten. Hij mobiliseert de ouders.
Ouders Haga Lyceum beschuldigen bestuursvoorzitter ervan dat hij de school heeft ‘gekaapt’
Op de omstreden islamitische school ontstond de afgelopen maanden een bestuurscrisis, waarbij voorzitter Mohammed Laamimach beide andere bestuursleden ontsloeg. Een van hen is directeur-bestuurder Soner Atasoy. De kortgedingrechter oordeelde dat Laamimach zich daarbij ‘op het eerste gezicht’ aan de statuten had gehouden.

Veel ouders zijn woest. Deze week vroeg Atasoy samen met het andere ontslagen bestuurslid een spoedappel aan, een snelle behandeling van het hoger beroep. 142 ouders voegden zich vervolgens als belanghebbende bij de rechtszaak. De school heeft momenteel circa 300 leerlingen.

In de ondertekende verklaringen, die zijn bekeken door de Volkskrant, staat dat de ouders zijn ‘geschokt over de uitspraak van de rechter’. Het ontslag van Atasoy is ‘niet rechtsgeldig’, schrijven ze. Ze erkennen Laamimach niet als de rechtmatige bestuurder van de school en zullen ‘daarom ook geen gehoor geven aan zijn besluiten’. Ook een aantal docenten heeft zich bij de zaak gevoegd.

Gekaapt

Laamimach lijkt vooralsnog niet van onder de indruk van het verzet. ‘We hebben de rechter naar de situatie laten kijken’, zegt hij. ‘Zijn uitspraak was crystal clear. Ouders moeten zich daarbij neerleggen. Met deze acties creëren ze onrust en verstoren ze het onderwijs.’

Maar de ouders leggen zich er dus niet bij neer, zeggen drie vaders en twee moeders tegen de Volkskrant. De meeste willen niet met hun naam in de krant, omdat ze bang zijn dat dat gevolgen kan hebben voor hun kinderen op school. Hun namen zijn bekend bij de redactie. Ze beschuldigen Laamimach en een paar vertrouwelingen ervan de school te hebben ‘gekaapt’.

De verhalen dat Atasoy een angstbewind zou voeren – een van de redenen voor zijn ontslag – doen de ouders af als onzin. Natuurlijk maakte hij wel eens een foutje, zeggen ze, maar verder deed hij goed werk. ‘Hij heeft heel hard gestreden om onze kinderen goed onderwijs te bieden’, zegt Rachid el Jouhri, een van de vaders. ‘Ook in zware tijden.’

Momenteel zamelen ze geld in voor Atasoy en het andere ontslagen bestuurslid, zodat zij daarmee het hoger beroep kunnen bekostigen. ‘We hebben al 11.500 euro’, zegt een vader. ‘Dat geeft aan hoeveel steun hij geniet.’

Pionnen

De ouders beklagen zich ook over het functioneren van de medezeggenschapsraad (mr) van de school. Bij de benoeming van nieuwe leden zouden niet de juiste procedures zijn gevolgd, beweren ze. Volgens El Jouhri zijn de nieuwelingen ‘pionnen van Laamimach’. Vrijdag hebben ruim honderd ouders daarom het vertrouwen in de mr opgezegd. De mr wilde de handtekeningen niet in ontvangst nemen.

Laamimach zegt in een reactie ‘geen klachten’ te hebben gehoord over de procedure. ‘Volgens mij is het prima verlopen.’

Ondertussen gaan er wilde theorieën rond. De vijf ouders met wie de Volkskrant sprak, suggereren dat de bestuursvoorzitter achter de schermen steun krijgt van de overheid, al kunnen ze dat niet hard maken.

Het Haga Lyceum ligt al jaren in de clinch met de gemeente Amsterdam en het ministerie van Onderwijs. Atasoy voerde tientallen rechtszaken voordat de school in 2017 de deuren kon openen. Vorig jaar eiste minister Arie Slob (Onderwijs) dat het bestuur van de school zou opstappen, vanwege contacten met extremisten en financieel wanbeheer. De rechter floot de minister terug.

Verdacht

Dat Laamimach nu Saskia Grotenhuis op het oog heeft als interim-directeur, voedt het wantrouwen van de ouders. Grotenhuis werkte in het verleden bij de gemeente Amsterdam, waar ze namens de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling verantwoordelijk was voor het voortgezet onderwijs. Sinds 2008 is ze directeur bij de Open Scholengemeenschap Bijlmer. ‘Ik vind het verdacht’, zegt een van de vaders. Een andere vader spreekt van ‘een vooropgezet plan’.

Laamimach zegt nog niets over de aanstelling van Grotenhuis. Zelf wil ze ook niet uitgebreid reageren. Wel benadrukt ze dat het Haga Lyceum via een interimbureau bij haar terecht is gekomen en dat de gemeente daarbij geen rol heeft gespeeld. Haar werk bij de gemeente dateert van ruim tien jaar geleden.

Volgens El Jouhri denken ‘behoorlijk wat ouders’ erover hun kinderen van school te halen als de situatie onveranderd blijft. ‘Misschien herhaalt de geschiedenis zich dan’, zegt een andere vader. ‘Bij het Islamitisch College Amsterdam ontstond ook onrust. Uiteindelijk moest de school sluiten omdat er te weinig leerlingen waren.’
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achter ... ~b5d9720a/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79341
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Islamitische scholen / Haga Lyceum

Bericht door Ariel »

Cornelius Haga Lyceum heeft nieuw bestuur

Het Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam heeft weer een bestuur. Raşit Bal is aangesteld als dagelijks bestuurder en Saskia Grotenhuis is interim-directeur. De twee moeten de rust op de school herstellen en het onderwijs weer op de rit krijgen.

Bal geldt als pionier van het islamitisch onderwijs in Nederland en heeft een lange staat van dienst als docent, adviseur en directeur. Ook was hij medeoprichter en voorzitter van Contactorgaan Moslims en Overheid. Bij het Haga Lyceum geeft hij leiding aan de staf en houdt hij toezicht op de directie.

Grotenhuis is van huis uit onderwijskundige. Zij gaat tot de zomervakantie de huidige situatie op het gebied van onderwijs, personeel en organisatie in kaart brengen en kijken waar de uitdagingen zitten. Dan komt ze met een voorstel voor een plan van aanpak.

Het Cornelius Haga Lyceum heeft een turbulente periode achter de rug, die uitliep op een bestuurscrisis. De rechter moest eraan te pas komen om daar een eind aan te maken.

De reuring begon vorig jaar maart, nadat de islamitische middelbare school door de inlichtingendienst AIVD ervan was beticht banden te hebben met extremistische figuren. Toenmalig directeur-bestuurder Soner Atasoy weigerde op te stappen en raakte verwikkeld in gedoe met onderwijsminister Arie Slob, de onderwijsinspectie, medebestuursleden en het stadsbestuur.
Saskia Grotenhuis is volgens mij geen moslima.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 43709
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Islamitische scholen / Haga Lyceum

Bericht door Mahalingam »

Het Avicenna College in Rotterdam heeft een half functionerend bestuur.
En de onderwijsprestaties zijn al die jaren veel te slecht net asl bij de voorganger Ibn Ghaldoun (examenfraude).
Bestuurscrisis op islamitische middelbare school in Rotterdam
Het islamitische Avicenna College in Rotterdam verkeert in een bestuurscrisis. Docenten uit de medezeggenschapsraad (mr) voelen zich geïntimideerd door directeur-bestuurder Wim Littooij. Ook is de onderwijskwaliteit door de Inspectie van het Onderwijs ondermaats bevonden.

De raad van toezicht van het Avicenna eist al langer vergeefs dat de zeggenschap van Littooij op de school wordt ingeperkt. Na tussenkomst van de gemeente Rotterdam is integriteitsbureau Bing ingeschakeld om het functioneren van de directeur en de toezichthoudende raden te onderzoeken.

De Onderwijsinspectie is bekend met de onrust op het Avicenna. „Er komen signalen binnen dat er van alles speelt op organisatorisch en bestuurlijk vlak”, aldus de inspectie, die dit meeneemt in lopend onderzoek.

Het Avicenna (ruim 900 leerlingen) is een van de twee islamitische middelbare scholen in Nederland. Het Avicenna werd in 2014 door Littooij opgericht als doorstart van het Ibn Ghaldoun, dat zijn deuren sloot na grootschalige examenfraude.

Kern van het conflict is dat de 72-jarige bestuurder – die eerder de grootste christelijke scholenkoepel van het land leidde – een te grote stempel op het Avicenna zou drukken. Zo heeft Littooij al twee jaar de dubbelrol van schoolbestuurder en directeur. Ook zou hij de medezeggenschapsraad negeren, die volgens Littooij de school dwarszit door alle plannen te blokkeren. De geschillencommissie van het onderwijs heeft Littooij al vier keer teruggefloten in zijn pogingen de mr te passeren of ontbinden.

Negatieve beoordeling havo

De kantonrechter oordeelde vorige week dat Littooij ten onrechte probeerde de secretaris van de mr te ontslaan. Deze docente zou „grievende uitlatingen” hebben gedaan over leidinggevenden op de school en zo de arbeidsverhoudingen hebben verstoord, maar volgens de rechter kan dit niet los worden gezien van haar kritische opstelling als mr-lid.

Littooij zet mr-leden onder druk door te dreigen met sancties tegen hen, stellen bronnen op de school en blijkt uit interne e-mails. Een leerkracht die ziek thuis zat, mocht terugkomen op voorwaarde dat die uit de mr stapte. Een leidinggevende werd uit het managementteam gezet omdat zij niet uit de mr wilde. Een leerling, een vertegenwoordiger van de leerlingen in de mr, zou door docenten zijn geïntimideerd om haar stemgedrag te beïnvloeden. Klachten hierover zijn neergelegd bij de raad van toezicht en de Onderwijsinspectie.

De overgrote meerderheid van het personeel is op de hand van Littooij, die zij zien als de man die de school uit het slop heeft getrokken. In een anonieme enquête heeft ongeveer 90 procent van hen het vertrouwen in de mr opgezegd.

Een negatieve beoordeling door de Onderwijsinspectie heeft de onrust op de vmbo/havo/vwo-school vergroot. De havo van het Avicenna kreeg deze maand een onvoldoende omdat drie jaar op rij onder de landelijke norm werd gepresteerd. Ook voor het vwo heeft de inspectie gewaarschuwd. Daar is het niveau al twee jaar ontoereikend.

Wim Littooij wil niet inhoudelijk reageren, maar laat via zijn woordvoerder weten „altijd integer” te handelen. De verhouding met de mr is „al langere tijd moeizaam”, aldus de woordvoerder, maar vanuit de directie is „meermalen geprobeerd uit een patstelling te komen”. Over de gebrekkige onderwijskwaliteit lopen gesprekken met de inspectie en is „de weg omhoog alweer ingezet”.
https://www.nrc.nl/nieuws/2020/06/24/cr ... e-a4004020
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 43709
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Islamitische scholen / Haga Lyceum

Bericht door Mahalingam »

Zoek zoek habibi.
Op onderstaande foto zouden een veertigtal ouders van het islamitische Cornelius Haga Lyceum staan die vrijdagavond een protestbijeenkomst hielden op de stoep voor de school.
Ik zie er geen 40. Met moeite neem ik er 8 waar.

Afbeelding
Weer protest bij Haga Lyceum: ouders willen terugkeer Atasoy
De ouders verlangen tekst en uitleg van het bestuur over de tumultueuze ontwikkelingen van de laatste weken. Tot hun frustratie weigert de huidige schoolleiding een officiële bijeenkomst te beleggen. De ouders willen de terugkeer van Soner Atasoy, de directeur die vorige maand met instemming van de rechter werd geschorst en vervolgens ontslagen. De ouders vrezen dat de school ten onder gaat door de ‘coup’ van tegenstanders van Atasoy.
https://www.parool.nl/amsterdam/weer-pr ... ~b100f543/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79341
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Islamitische scholen / Haga Lyceum

Bericht door Ariel »

Mahalingam schreef:Zoek zoek habibi.
Op onderstaande foto zouden een veertigtal ouders van het islamitische Cornelius Haga Lyceum staan die vrijdagavond een protestbijeenkomst hielden op de stoep voor de school.
Ik zie er geen 40. Met moeite neem ik er 8 waar.
Hier is de rest. De vrouwen staan apart.

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 43709
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Islamitische scholen / Haga Lyceum

Bericht door Mahalingam »

Ik zie het. Gewoontegetrouw staan de vrouwen bij elkaar bij de achteringang.
En zo te zien bevat de boerka bende ook een paar niqabs .
Dat we die laatste steeds meer zien zal wel komen door de stroom oliedollars uit Arabië alwaar ze er ook zo bij moeten lopen.

Wie is die beroepsmoslim met het Palli sjaaltje helemaal rechts?
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79341
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Islamitische scholen / Haga Lyceum

Bericht door Ariel »

De niqab ladies en de meneer die verkleed is als Mohammed ( pbuh) moeten het smoorheet gehad hebben tijdens hun protest. De mussen vielen van het dak zo warm was het.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Dutch
Berichten: 3285
Lid geworden op: ma jan 20, 2003 7:10 pm
Locatie: Darul Hourria

Re: Islamitische scholen / Haga Lyceum

Bericht door Dutch »

De woorden "islamitisch" en "school" gaan voor mij niet samen, aangezien er verondersteld wordt dat de kinderen en jeugd iets bijleren op school dat hen verder helpt in hun intellectuele en persoonlijke evolutie en welzijn.
:cry:
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51257
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Islamitische scholen / Haga Lyceum

Bericht door Pilgrim »

Raad zegt definitief nee tegen islamitische basisschool

08-07-2020

Afbeelding

VLAARDINGEN – Er komt definitief geen islamitische basisschool in Vlaardingen, zo besloot de gemeenteraad vanavond. Het college adviseerde al negatief over de vestiging van een Islamitische basisschool in Vlaardingen en op donderdagavond 18 juni vergaderde de raad er ook al over in commissieverband. Vanuit Schiedam is al keer op keer het verzoek gekomen van de Stichting Islamitisch College en evenzoveel keren werd er afwijzend gereageerd vanuit Vlaardingen. Soms was dat vanwege het overschrijden van termijnen, maar meestal omdat de prognoses niet klopten wat betreft het aantal te verwachten leerlingen. Die moeten ook voor een deel uit Maassluis komen, maar in Schiedam is er nog ruimte in de twee Islamitische basisscholen die daar al zijn, zo betoogt men in Vlaardingen. En volgens de wet mag je dan verwachten dat eerst die ruimte opgevuld wordt, zelfs al moeten leerlingen dan wat langer onderweg zijn.

Een laatste poging om de raad een ander besluit te laten nemen werd vanavond gedaan door Salih Akça van de gelijknamige eenmansfractie. Die had een uitgebreid amendement ingediend met behoorlijk wat redenen waarom er wel een islamitische basisschool moest komen. Akça toonde grote betrokkenheid bij de aanvraag van het Stichting Islamitisch College, en lijkt hiermee zijn achterban te bedienen, maar een puur politieke afweging ontbrak daardoor.

Akça zelf stemde voor zijn voorstel maar was daarmee de enige. Als enige stemde hij ook tegen de afwijzing van de aanvraag voor een Islamitische basisschool. Die komt er dus weer niet, tenzij de minister alsnog anders beslist. Maar daarvoor moet weer een nieuw verzoek worden gedaan door het Islamitisch College.

https://vlaardingen24.nl/nl/nieuws/poli ... hool/29027
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 43709
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Islamitische scholen / Haga Lyceum

Bericht door Mahalingam »

Het Haga heeft niks te maken met salafisten of de Ikhwan. Echt niet.
17.360 euro opgehaald om advocatenkosten ex-directeur Haga Lyceum te betalen
Het geld is bestemd voor advocatenkosten van Atasoy en de eveneens ontslagen bestuurssecretaris Sadrettin Karadag, die via een spoedappel hopen nog vóór aanvang van het nieuwe schooljaar terug te keren op de islamitische middelbare school uit Nieuw-West.
Atasoy noemt de inzameling ‘een nobel initiatief’, dat bewijst dat er ‘heel veel draagvlak’ voor hem is. Hij geeft zichzelf ‘90 procent kans’ in zijn hoger beroep.

De driedaagse benefiet, die vrijdag begon onder het motto ‘Koop de school vrij’, werd georganiseerd door Mohamed Riani (35). Het streefbedrag – 30.000 euro – werd niet gehaald.

Salafist

Riani geldt als aanhanger van het salafisme (een fundamentalistische stroming in de islam) en noemt zich Aboe Aicha of Mohammed Aboe 3aaichah. Vorig jaar berichtten NRC Handelsblad en Nieuwsuur dat hij lijfstraffen verheerlijkte in islamlessen. Ook zou hij moslimjongeren in Veenendaal hebben geleerd dat het een grote zonde is iemand prettige kerst te wensen. Riani sprak in een reactie van ‘knip- en plakwerk’, maar zei ook dat de AIVD hem op de korrel heeft. NRC bracht hem ook in verband met geldstromen uit Koeweit.

Vorige week maande hij moslims op Facebook op te komen voor Atasoy en Karadag, die slachtoffer zouden zijn van een ‘coup’ waarin de AIVD, regering en gemeente Amsterdam een rol spelen. Zij zouden willen dat de school ‘een andere vorm van islam’ uitdraagt. Het Haga Lyceum is nu in handen van mensen die de school willen vernietigen, aldus Riani. “De overheid is alle grenzen voorbijgegaan om de school te sluiten.”

Parlementaire commissie

De benefiet werd ondersteund door imam Suhayb Salam, die in februari in botsing kwam met de parlementaire commissie die buitenlandse financiering van moskeeën onderzocht. Het eindrapport stelt dat kinderen wekelijks tot 14 uur salafistische les krijgen bij Al Fitrah, de Utrechtse organisatie van Salam.
Salam was aanwezig bij de urenlange live uitzending van het slot van de benefiet op Riani’s facebookpagina en brak een lans voor Atasoys rentree: “De huidige situatie is dat eigenlijk de overheid de school in handen heeft.”

Begin vorig jaar waarschuwde de AIVD dat Atasoy zich omringde met ‘salafistische aanjagers’ en salafistisch onderwijs nastreefde. Onderwijsminister Arie Slob begon een procedure om Atasoy af te zetten, maar nadien stelde de toezichthouder op de inlichtingendiensten dat een deel van de beschuldigingen onvoldoende was onderbouwd. In januari vernietigde de rechtbank Slobs besluit om Atasoy af te zetten.

Ouderverzet

Dit voorjaar kwamen ouders en medewerkers in verzet tegen de directeur. Na klachten en een bericht dat medewerkers van de Onderwijsinspectie op de school waren afgeluisterd, werden Atasoy en Karadag ontslagen door bestuursvoorzitter Mohammed Laamimach. In een door Atasoy aangespannen kort geding verklaarde de rechter zijn ontslag vorige maand rechtsgeldig.

Inmiddels is Rasit Bal dagelijks bestuurder en Saskia Grotenhuis interim-directeur. Voor ‘Aboe Aicha’ vormt dat bewijs dat de school is gekaapt. Grotenhuis is geen moslim en Bal is in zijn ogen onbetrouwbaar als oud-voorzitter van het Contactorgaan Moslim en Overheid (CMO). “Wie geeft mij de garantie dat deze man naar eer en geweten gaat handelen?”

Desgevraagd noemt Bal zijn staat van dienst bij het CMO juist een teken van betrouwbaarheid. “Het CMO verenigt bijna 70 procent van alle moskeeën in Nederland en omvat groepen van verschillende achtergronden.”

Atasoy zegt ‘Aboe Aicha’ pas twee weken geleden te hebben leren kennen. “Ik heb hem gegoogeld en volgens mij is hij iemand die voor zijn mening uitkomt. Ik vind daar niets mis mee. De benefiet is een prijzenswaardig initiatief, waar ik overigens niet zelf om heb gevraagd.”
https://www.parool.nl/amsterdam/17-360- ... ~baded83b/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Plaats reactie