De asielindustrie

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51240
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De asielindustrie

Bericht door Pilgrim »

Welke rol spelen NGO's bij de migrantencrisis? - Arnold op Zondag #2
1 feb. 2020

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 89720
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De asielindustrie

Bericht door Ariel »

'Lisa Oum Issam' (moslimbekeerling, niqab-draagster, sharia-militant en jihad-fan) werkt in asielzoekerscentrum in Almere.

:thinking:
Afbeelding

Afbeelding

Dit is Lisa Oum Issam
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Mahalingam
Berichten: 52156
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De asielindustrie

Bericht door Mahalingam »

je hebt gewone asielophokken, speciale ophokken voor (over)lastige criminele veiligelanders en nu ook ophokken met alleen maar brave migranten. En die krijgen een andere naam: "Welkomsthuis".
Asielzoekerscentrum in Oisterwijk wordt een ‘Welkomhuis’ (zonder veiligelanders)
e gemeenteraad liet vorig jaar in meerderheid weten alleen nog asielzoekers met kans op een verblijfsvergunning op het azc te willen zien. Het zou betekenen dat asielzoekers uit landen die als ‘veilig’ worden beschouwd, zoals Algerije, niet langer aan de Scheibaan opgevangen worden.

De discussie is actueel omdat dit jaar de bestuursovereenkomst tussen het COA en Oisterwijk afloopt. De raad van Oisterwijk ging in oktober akkoord met verlenging, maar stelde wel enkele harde eisen.

In de nieuwe overeenkomst, die Janssen namens het college met het COA overeen is gekomen, staat echter niet expliciet dat alleen kansrijke asielzoekers nog naar Oisterwijk mogen komen.

Hoewel dat juridisch wel kan, maakte een COA-vertegenwoordiger gisteravond duidelijk niet ‘aan de voorkant’ te willen discrimineren naar nationaliteit, religie of ras.

Welkomhuis
Volgens Janssen lost het probleem zich op door een pilot die Oisterwijk met de andere gemeenten in Midden-Brabant heeft afgesproken.

Het azc in Oisterwijk wordt een ‘Welkomhuis’, waar kansrijke vergunninghouders zich al op hun plek in de Nederlandse samenleving mogen gaan voorbereiden. Janssen sprak over een 'volledige dekking’ van dat type asielzoekers op het Oisterwijks azc.
De bewoners van Oisterwijk kan je er niet op aankijken: burgemeesters worden benoemd uit het baantjescaroussel.
Wat zei die burgervader nog meer? Hij trok de gender-kaart:
,,Zeggen we tegen een transgender die uit Algerije is gevlucht: ‘U bent hier in Oisterwijk niet welkom’?” Met die vraag aan de Oisterwijkse politiek zette burgemeester Hans Janssen donderdagavond de discussie over de ‘veiligelanders’ op scherp (zie BD-dossier).
https://www.bd.nl/tilburg-e-o/asielzoek ... nstijl.nl/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 89720
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De asielindustrie

Bericht door Ariel »

Nou, Hans Janssen ( geen familie van), de CDA burgemeester van Oisterwijk is een deuger.
Dat zie je gelijk.

Transgenders uit Algerije :shock: Het mag wat kosten als hij/zij straks op onze kosten omgebouwd wordt.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Mahalingam
Berichten: 52156
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De asielindustrie

Bericht door Mahalingam »

Mahalingam schreef:
do apr 28, 2016 11:35 am
De asielindustrie hier heeft een grote voorliefde voor Miele wasmachines. Want, zo beweren ze, die zijn monkeyproof. Of zou het ergens anders door komen?
'COA geeft met opzet miljoenen te veel uit'
Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft vorig jaar miljoenenblunders gemaakt. Aannemers werden voorgetrokken. Ook stonden geschikte locaties leeg, terwijl voor de opvang in grote evenementenhallen de hoofdprijs werd betaald.
Hierbij is de belastingbetaler voor ten minste 20 miljoen euro gedupeerd, blijkt uit onderzoek van De Telegraaf.
http://www.telegraaf.nl/binnenland/2568 ... it___.html
Hier dan een foto van al die Mieles die monkeyproof zijn met twee asieligen in beeld.

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 52156
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De asielindustrie

Bericht door Mahalingam »

In Oeganda mogen homo's dood gemaakt worden.
Asieligen terugsturen naar dit thuisland mag niet als ze homo zijn. En dus:
Honderden Oegandezen zijn na cursus ’homo’ en krijgen dus vergunning

Honderden asielzoekers uit Oeganda kregen ten onrechte een verblijfsstatus omdat ze aangaven homoseksueel te zijn - een leugen - en daarom gevaar zouden lopen.

Het merendeel lijkt niet meer te kunnen worden ingetrokken omdat de IND moet aantonen dat het verhaal verzonnen is en de asielzoeker zelf niet hoeft te bewijzen dat hij wél de waarheid sprak, zo schrijft NRC.
Waarschijnlijk zijn ze door een netwerk van mensensmokkelaars getraind om de ’goede’ antwoorden te geven. Ze kregen daarvoor zelfs een cursus in Amsterdam, aldus de krant.
De afgelopen twee jaar was Nederland binnen Europa favoriet onder Oegandese asielzoekers. Ruim vierhonderd Oegandezen vroegen asiel aan.

Recent kwamen steeds meer tips bij IND binnen dat de boel wordt opgelicht. De IND is bij de ondervragingen ernstig beperkt omdat er volgens de richtlijnen geen vragen over het seksleven gesteld mogen worden. Ook mogen er geen foto’s als bewijs worden gebruikt.
Het ministerie van Justitie, waar de IND onder valt, wil vragen van de krant over de fraude niet beantwoorden, „omdat het onderzoek nog loopt”.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1754962 ... vergunning
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24957
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: De asielindustrie

Bericht door King George »

En als ze gefraudeerd hebben, dan kan niet hun asiel- en verblijfsstatus ingetrokken worden of een wet daarop gehandhaafd worden? En wat komen ze er weer laat achter dat er gefraudeerd wordt. Met homo's die geen homo zijn, bekeerlingen tot het Christendom die gewoon Moslim proxies zijn, minderjarigen die geen minderjarigen zijn. Ben ik nou zo slim of zijn zij nou zo dom?
Het morele gelijk ligt bij het volk




Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Mahalingam
Berichten: 52156
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De asielindustrie

Bericht door Mahalingam »

Wat zien we hier?

Afbeelding

De uiterlijke tekenen van een ruzie in de (Amsterdamse) vluchtelingenindustrie.
Waar slaat dit op? Iets met boze Afghanen op Lesbos vanwege Hollandse dixies (plee hokken).
Het hoe, wat en waarom kan je lezen bij
https://www.topics.nl/vluchtelingencris ... ent=topics
Ze wilden helpen, en maken nu ruzie
Vluchtelingencrisis Amsterdamse hulporganisaties met elkaar overhoop
Ze zijn tegen het Europese asielbeleid, maar over hoe vluchtelingen op Lesbos wél geholpen zijn, blijken Nederlandse hulporganisaties hopeloos verdeeld. Voorlopig dieptepunt: een wc-pot vol poep.
Spoiler! :

Het is net kerst geweest. In de Amsterdamse Czaar Peterstraat staat een wc-pot met poep. De ramen van het kantoor van hulporganisatie Because we Carry, actief in de vluchtelingenkampen op Lesbos, zijn behangen met posters. De boodschap: blijf weg uit Griekenland! Afzender: 'Amsterdammers voor Vluchtelingen'.

De schrik zit er goed in. Because we Carry ontstond in 2015, toen voormalig fotomodel en eigenaar van een yogastudio Steffi de Pous de beelden uit Lesbos niet meer kon aanzien. 'We zijn gegaan, gewoon gegaan, met duizenden babydragers,' staat in het jaarverslag 2019. 'We stonden in het water, droegen kinderen en troostten moeders. We smeerden duizenden boterhammen met pindakaas en jam.'

Because we Carry is een organisatie die yogamatjes en warme jassen naar Moria brengt en, in eigen woorden, schoonheid en een glimlach. 'Het prikkeldraad mocht niet weg van het kampmanagement en dus zijn we de hekken gaan versieren. We hebben de huizen groen en oudroze geverfd. Het verzacht de ogen en dus de ziel.'

Wat kan daar in vredesnaam mis mee zijn?

Het incident in de Czaar Peterstraat heeft er stevig ingehakt, zegt Adil Izemrane. Hij is de partner van De Pous en vader van hun twee kinderen, maar ook head of mission van Movement on the Ground, een andere hulporganisatie. Het stel heeft elkaar op Lesbos ontmoet. "De politie is tussen kerst en nieuwjaar drie keer bij ons thuis geweest om te checken of alles oké was. Dit lijkt misschien onschuldig, maar je weet niet waar het eindigt."

Het rommelt al een tijd in het wereldje van hulpverleners en activisten. Sinds 23 april 2020 staan partijen met de koppen tegen elkaar. Het is de dag waarop in NRC Handelsblad een paginagrote advertentie verschijnt op initiatief van Vluchtelingenwerk, Defence for Children en Stichting Vluchteling. Een oproep aan het kabinet om eindelijk eens 500 minderjarige vluchtelingen uit Griekenland op te nemen.

De petitie is ondertekend door een ongekend aantal prominenten, wetenschappers, artsen en kerken. Zelfs politici van CDA- en VVD-huize spreken hun steun uit. Tal van gemeenten, waaronder Amsterdam, verklaren: stuur die kinderen maar naar ons.

Opvallende afwezigen: Because we Carry en Movement on the Ground. Diezelfde middag maakt de site van Nieuwsuur bekend dat staatssecretaris Ankie Broekers-Knol kinderen op het Griekse vasteland wil opvangen. Ze heeft de hulp ingeroepen van Movement on the Ground. De organisatie krijgt er, samen met The Home Project, 3,5 miljoen euro voor.

Verdeel en heers. De verontwaardiging is nog altijd tastbaar. Tineke Ceelen, directeur van Stichting Vluchteling, een van de grote Nederlandse organisaties die op Lesbos actief zijn: "Doordat Movement dat akkoord sloot, kon Broekers-Knol zeggen: kijk eens wat ik doe, ik heb een structurele oplossing gevonden voor die kinderen. Dat is veel beter dan ze naar Nederland te halen."

Niet te luxe

"Het is belangrijk dat er mensen zijn die spelletjes doen, dansen en spullen uitdelen," zegt theoloog en activist Rikko Voorberg, bekend van de actiegroep 'We gaan ze halen'. "Maar het wordt wel heel pijnlijk als je het daarbij houdt. Als je niet tegelijkertijd protesteert voor wat er echt moet veranderen, smeer je de wielen van het systeem."

Dit is waar het wringt. De kampen op de Griekse eilanden mogen niet te luxe lijken, en zeker niet te permanent, zegt Eduard Nazarski, oud-directeur van Amnesty International en veteraan in het vluchtelingenwerk. Europa, Griekenland voorop, wil dat de situatie afschuwelijk blijft om nieuwe vluchtelingen te ontmoedigen de oversteek te wagen.

Professionele hulporganisaties kiezen er bewust voor zo min mogelijk binnen de kampen te werken. De mensen die zich er nog wel roeren, zijn minder transparant en afhankelijker van de anderen in het kamp - zoals de Grieken. Voorberg: "Wie staan er, als de professionele hulporganisaties niet voldoende kunnen of willen doen? Individuen die zo geraakt zijn dat ze zeggen: we beginnen gewoon! Dat kan natuurlijk niet lang goed gaan."

Levensgroot dilemma

Ruim een week voor het wc-potincident in de Czaar Peterstraat stond in Het Parool een interview met De Pous waarin zij haar verwondering uitsprak dat een hulporganisatie op Lesbos driehonderd dixi's had neergezet, zonder zich af te vragen of de mensen daarvan gebruik willen maken. Het was haar opgevallen dat vooral Afghaanse vluchtelingen de voorkeur gaven aan poepen op een naburige berg. "Die mensen moesten leren hoe ze een wc konden gebruiken. Maar Steffi, zeiden mensen, je gaat toch geen shitworkshop geven? Nou, wel dus. Als dat is wat nodig is."

Nog diezelfde dag verschijnt op de Facebookpagina van het Moria Corona Awareness Team een open brief van 'de Afghanen' in Moria, die later ook op het raam van het kantoor van De Pous wordt geplakt: 'Je praat zoals de fascisten in Europa, die ook zeggen dat wij vies, dom en lui zijn. We zien een foto van jou in je mooie, dure kleding, met je gezonde kinderen, en we vragen ons af: wat zou er gebeuren als jij thuis zulke toiletten hebt en geen andere keus? Dan zou je zeker je mooie grote tuin of je mooie grote huis gebruiken om te poepen en te plassen.'

Ernaast hangt een verklaring van 'Amsterdammers voor Vluchtelingen': 'Because we Carry is een organisatie die valse solidariteit toont met migranten. Ze nemen ruimte in met hun retoriek van white saviourism en schilderen vluchtelingen af als onbeschaafd en onhygiënisch.'

"De Pous doet waar wij niet aan toekomen," zegt Ceelen van Stichting Vluchteling. "Kleur geven aan het leven van vluchtelingen. Ik ben daar altijd van gecharmeerd geweest. Zo'n persoonlijke aanval is ook wel het laatste wat Steffi heeft verdiend, maar het is pijnlijk: denken dat je Afghanen wel even kunt leren poepen. Dat is niet best."

De actie legt de vinger op een gevoelige plek: wat doen al die vrijwilligers daar op Lesbos? Wat is hun motivatie en wat willen ze bereiken? Zitten ze elkaar niet vreselijk in de weg en vooral: richten ze met al hun goede bedoelingen niet meer schade aan dan dat ze goed doen?

Het is een levensgroot dilemma, zegt Ceelen. "Als je meewerkt, is dat lekker makkelijk voor de autoriteiten. Zij maken er een pestbende van en jij maakt het mogelijk dat ze mensen opsluiten. Wij helpen vluchtelingen in principe alleen buiten het kamp. Maar dat is niet in beton gegoten. Er is vaker brand geweest in Moria, vooral in de winter als mensen vuurtjes stoken. Laat je ze dan in de kou zitten? Nee dus. Wij leverden grote tenten, maar we haalden wel ons logo eraf."

Voorberg: "De menselijke reflex op ellende is: helpen. Zoals in een relatie: heb je een probleem? Hier heb je de oplossing, kunnen we nu gaan netflixen? Het is veel lastiger om je af te vragen: wat is hier echt aan de hand?"

Politiek geworden

Sinds de grote brand in vluchtelingenkamp Moria, begin september vorig jaar, is Voorberg elke week aan het zoomen met vluchtelingen in Griekenland. Gewoon op zaterdagmiddag. Soms wil iemand stoom afblazen, anderen willen alleen even praten of elkaar een hart onder de riem steken. "Het is koud," zegt iemand. Op de Griekse eilanden is de winter genadeloos ingevallen. De elektriciteit in de kampen draait op halve kracht, de Grieken leveren te weinig diesel voor de generatoren. De kinderen hebben niet genoeg kleren.

De vluchtelingen zijn bang voor de kamppolitie. Er is een avondklok, de boetes voor het overtreden zijn inmiddels 500 euro. Iemand zegt: "Ik ben niet bang. Ik weet alleen niet wanneer ik zal sterven, of wanneer ik word gearresteerd."

Het is ingewikkeld, zeggen de vluchtelingen. "Movement on the Ground helpt, maar they don't speak up. Als we tegen Movement zeggen dat de diesel op is, verwijzen ze ons door naar het leger. Ze kunnen niets zonder toestemming van het leger."

Movement on the Ground is in 2015 opgericht door tv-persoonlijkheid Johnny de Mol en vier van zijn Amsterdamse vrienden, die niet langer werkeloos wilden toekijken. Aanpakkers, die nergens hun hand voor omdraaien en, vinden ze zelf, al helemaal niet voor het organiseren van een betere en efficiëntere noodopvang. Hun filosofie: 'From camp to campus'.

"Op het moment dat er op straat mensen liggen te creperen, ga je toch gewoon helpen," zegt De Mol. "We hebben op Lesbos heel politiek Nederland over de vloer gehad. Er zat geen millimeter beweging in. Wij zijn niet tegen het halen van die kinderen naar Nederland, maar het is gewoon niet reëel om te denken dat dat lukt."

Pragmatisme tegen de klippen op? Sinds een jaar is De Mol niet meer actief betrokken bij de organisatie. "Het werd behoorlijk politiek," zegt hij. "Ik wil in de toekomst iets meer Zwitserland zijn. Het is eigenlijk best wel links wat ik op Lesbos heb gedaan. Gek dat we nu juist door links worden bekritiseerd."

Ongelukkige timing

Movement on the Ground, zegt head of mission Izemrane, was al langer bezig met een plan om kinderen op te vangen op het Griekse platteland. "Eind 2019 vroeg de Griekse regering of Europa 2500 alleenreizende kinderen wilde opnemen, omdat ze er geen raad mee wisten. Niemand reageerde, en de winter kwam eraan. Dat konden we niet meer aanzien. Op een gegeven moment lag ons plan bij de Nederlandse ambassade en zo ook bij de Nederlandse regering."

En precies op 23 april, toen hulpverlenend en actievoerend Nederland eindelijk zijn lobby op de rails had en de druk op het kabinet op een hoogtepunt was, kwam dat plan uit de hoge hoed. Izemrane: "Die timing was ongelukkig, ja. Er waren verkennende gesprekken gehouden. Als het twee maanden voor of na die petitie naar buiten was gekomen, waren mensen niet zo verontwaardigd geweest."

Twee van de drie tehuizen draaien nu, zegt hij, het derde heeft door de lockdown in Nederland én in Griekenland vertraging opgelopen. In de huizen wonen zestien kinderen, onder wie drie tienermoeders met kinderen. Eén meisje is herenigd met haar familie. Movement zou graag zien dat er meer tehuizen komen. Izemrane: "Als politici op bezoek kwamen, hebben we ze altijd ontvangen om te laten zien hoe slecht het er gaat. En om te laten zien hoe we het beter kunnen maken. Wij richten ons vooral tot de EU. Daar moet de verandering vandaan komen."

Is dat protesteren? "Misschien niet zichtbaar genoeg voor de rest," zegt Izemrane. "Wij hebben veel respect voor activisme, maar we zijn er gewoon niet goed in. Waar wij goed in zijn, is helpen ter plaatse. On the ground."

Murw geslagen

Half januari biedt De Pous op Facebook de Afghanen op Moria haar excuses aan. 'We hebben voor het eerst pittige kritiek gekregen. Wat wij en andere ngo's in het kamp mogen doen is niet genoeg. Lees goed: mogen, dat is wat anders dan willen en kunnen doen. Dat er niet genoeg gebeurt in het kamp is een feit. Dat vinden de mensen die er leven, dat vinden wij, en dat vinden veel meer mensen.' Over de beschuldigingen schrijft ze: 'De kritiek was vaak respectloos, soms vol feitelijke onjuistheden en zelfs ook behoorlijk bedreigend.'

En zo zit de hulpverlening klem. We hadden Movement en Because we Carry er wat meer bij moeten houden, zegt Ceelen schuldbewust. Voorberg: "Wij hebben steeds de samenwerking gezocht, maar dat wilde Movement niet. Dat was te politiek." Because we Carry heeft in oktober wel een petitie ondertekend waarin Europa wordt opgeroepen de vluchtelingen te verdelen over de lidstaten.

We zitten allemaal aan dezelfde kant van het verhaal, zegt Izemrane. "We zijn allemaal tegen dit Europese vluchtelingenbeleid. Maar er zijn zo veel momenten geweest, zo veel winters, waarin niets is gebeurd. Wij zijn murw geslagen door de Europese politieke onwil. Zelfs na het afbranden van het grootste vluchtelingenkamp van Europa krijgen wij het niet voor elkaar om mensen snel in veiligere omstandigheden te brengen."

Na de grote brand in Moria kwam er dan toch nog een kleine belofte: er mochten honderd vluchtelingen naar Nederland komen, onder wie vijftig alleenstaande kinderen. Het is, bleek deze week, bij twee gebleven. Intussen is het op Lesbos gaan sneeuwen.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 52156
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De asielindustrie

Bericht door Mahalingam »

Ook in Australië is overheid en computers als water en olie.
Daar gaat geld naar asieligen toe vanwege privacy schending.
Australië moet 1300 asielzoekers compenseren na datalek

Volgens The Guardian gaat het om een van de ernstigste privacyschendingen in de Australische geschiedenis. Onder meer hun namen, geboortegeslacht, nationaliteiten, periode van detentie, details over de aankomst en reden om naar Australië te komen, werden gepubliceerd. Het ging daarbij om alle asielzoekers op het Australische vasteland en in het detentiecentrum op Christmas Island.

Een groep slachtoffers diende in 2015 een klacht in bij de Australische privacywaakhond. De asielzoekers willen compensatie en verontschuldigingen van de overheid. Die moet nu 1297 van de eisers een schadevergoeding betalen. De hoogte daarvan heeft de privacy-autoriteit aan de overheid gelaten.

De vergoedingen variëren mogelijk van 500 tot 20.000 Australische dollar (tussen de 318 en 12.700 euro). Het bedrag is afhankelijk van het leed dat door de privacyschending is veroorzaakt, dat varieert van angstklachten tot ‘extreem verlies en schade’.
https://www.ad.nl/buitenland/australie- ... ~a1d40d72/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 89720
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De asielindustrie

Bericht door Ariel »

Inwoners van Apeldoorn worden opgescheept met een gigantisch AZC in hun wijk.

En terwijl de asielterreur hun leven zal verwoesten, heeft de wereldvreemde wethouder het over hoe een multiculturele wijk zorgt voor nieuwe ontmoetingen!

Na 8 jaar procederen gaat azc er nu tóch echt komen in Apeldoorn: ‘Het gaat te veel over overlast’

Twee keer werd de ingebruikname van een asielzoekerscentrum in Apeldoorn uitgesteld, maar volgend jaar maart is het zover. Dan komen 400 vluchtelingen in het azc aan de Deventerstraat. Momenteel worden gebouwen op het terrein van GGNet gerenoveerd. Wethouder Wim Willems blikt terug op 8 jaar procederen. ,,Kritische geluiden zijn goed. Ze houden ons scherp.”

Met de komst van het azc aan de Deventerstraat verdwijnt straks de tijdelijke opvanglocatie aan de Christiaan Geurtsweg, waar nu 400 vluchtelingen zijn gehuisvest. Datzelfde aantal moet aan de Deventerstraat komen. De gemeente heeft vastgelegd dat er plek is voor maximaal 600. Dat gebeurde na een zaak bij de Raad van State, die werd aangespannen door omwonenden.

Zij maken zich al van meet af aan zorgen over het aantal asielzoekers dat op het terrein van GGNet aan de Deventerstraat komt te wonen. Een kleinschalige opvang is geen probleem, reageerden ze, maar het vooruitzicht van vele honderden asielzoekers is wel een doembeeld. Wil het azc straks groeien naar 800, dan moet dat eerst overlegd worden in de gemeenteraad. Ook is er dan een aanpassing nodig in het bestemmingsplan.

Ingebruikname
Na 8 jaar procederen voor de komst van het azc stuitten het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) en de gemeente op de volgende hindernis: het plakken van een datum op de ingebruikname. Beide partijen mikten op de eerste helft van 2020, maar de zaak bij de Raad van State gooide roet in het eten.

Ook het eerste kwartaal van 2021 bleek niet haalbaar, doordat de voorbereidingen voor de verbouwing van panden op het terrein langer duurde dan verwacht. Nu wordt dat maart, uiterlijk april volgend jaar. GGNet, een instelling voor geestelijke gezondheidszorg, trekt zich dan in fases terug van het terrein. Momenteel worden de panden gerenoveerd, om vluchtelingen er goed te kunnen huisvesten.

Wethouder Wim Willems en COA-bestuurder Joeri Kapteijns gaven vrijdag het startschot voor het azc in Apeldoorn. Nu de procedures achter de rug zijn, kan volgens Willems de blik op de toekomst. ,,Makkelijk ging het niet. Het was een proces van vallen en opstaan, maar er zijn nu goede afspraken met de gemeenteraad en de buurtbewoners. Die dialoog is niet verkeerd geweest. Kritische geluiden zijn goed. Ze houden ons scherp.”

Keukentafelgesprekken
Volgens Willems heeft hij vele keukentafelgesprekken met buurtbewoners gevoerd. ,,Het gevoel is dan: ‘dit wil ik niet in mijn achtertuin’. Nee, ik heb ze niet hoeven overtuigen, dat is het verkeerde woord. Het is goed om te benadrukken dat er juist ook heel veel kansen liggen voor de buurt. Het gaat te veel over overlast, terwijl een multiculturele wijk kan zorgen voor nieuwe ontmoetingen. We zijn trots dat we dit in Apeldoorn huisvesten.”

Dat de komst van asielzoekers voor de buurt even wennen is, kan Kapteijns op zijn beurt wel begrijpen. ,,Dat zien we overal. Alles wat nieuw is, is spannend. Dat heeft tijd nodig. Maar we merken ook dat als die twee groepen elkaar ontmoeten, er een klik kan ontstaan. Ik hoop dat we dat hier ook gaan meemaken. Daar heb ik alle vertrouwen in.”
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Mahalingam
Berichten: 52156
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De asielindustrie

Bericht door Mahalingam »

De plaatselijke dierenwinkel heeft vast wel een heleboel borden in bestelling staan vanwege te verwachten toegenomen vraag.
Dit soort borden:

Afbeelding

Vanwege de diversiteit zijn die borden verkrijgbaar per merk hond. (Labrador, herder, chihuahua..)
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 89720
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De asielindustrie

Bericht door Ariel »

Slechts 1 op 3 illegalen vertrekt aantoonbaar, ’Asielbeleid faalt’

Slechts één op de drie personen die door de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) is aangemerkt als illegaal, vertrekt aantoonbaar uit het land. Het gaat dan bijvoorbeeld om mensen van wie de verblijfsvergunning is ingetrokken of uitgeprocedeerde asielzoekers. Vanuit de Tweede Kamer klinkt kritiek. „Dit verhaal toont aan dat het asielbeleid faalt”, zegt SP-Kamerlid Van Dijk.

Dat blijkt uit cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat. In totaal werd tussen 2008 en 2020 ruim 351.000 personen gevraagd Nederland te verlaten. Slechts 116.000 mensen gaven hier aantoonbaar gehoor aan. In alle gevallen gaat het om vreemdelingen die een terugkeerbesluit van de IND hebben ontvangen. Dit kunnen mensen zijn waarbij de vergunning is ingetrokken of niet meer geldig is, mensen die al illegaal in Nederland verblijven of afgewezen asielzoekers.

Vier weken de tijd
Met een besluit op zak krijgen de personen in de regel vier weken de tijd om te vertrekken, maar dat kan in sommige gevallen ook korter zijn. Hierdoor kunnen degenen die niet in detentie zitten in de tussentijd ervoor kiezen de benen te nemen en in de illegaliteit te verdwijnen. Ook besluit een deel naar een ander land door te reizen, bijvoorbeeld voor een nieuwe asielaanvraag.

Het ministerie van Justitie en Veiligheid laat weten dat er naast de migranten die aantoonbaar vertrekken ook nog vreemdelingen zijn die zonder toezicht weggaan. Deze groep is echter ’niet verplicht te melden als zij Nederland hebben verlaten’. „Mogelijk vertrekt een deel van deze groep alsnog”, aldus een woordvoerder. Hoe groot die groep precies is laat het ministerie in het midden. Eind vorig jaar kwam het ministerie wel met een schatting van het aantal illegalen dat in Nederland verblijft. Dat gebeurde op basis van een onderzoek van het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum. Er werd rekening gehouden met tussen de 23.000 en 58.000 illegalen. Er was echter geen zicht op de exacte omvang.

’Op eigen gelegenheid’
„Een aanzienlijk deel van deze mensen verlaat kennelijk Nederland alsnog op eigen gelegenheid”, zegt een zegsman van het ministerie. „Hoewel zichtbaar vertrek uiteraard te prefereren is, is het vertrek buiten het zicht van de overheid niet noodzakelijkerwijs een onwenselijke uitkomst.”

Vanuit de Tweede Kamer klinkt kritiek. „Mensen die geen recht hebben op verblijf in Nederland moeten het land verlaten”, zegt VVD-Kamerlid Valstar. „Dan helpt het ook niet dat er nog altijd steden zijn die tegen de afspraken in onderdak bieden aan illegalen. Illegalen moeten door de dienst terugkeer en vertrek naar land van herkomst worden teruggestuurd.”

PVV-Kamerlid Markuszower stelt dat staatssecretaris Broekers-Knol ’haar ogen sluit’ voor het probleem. „En ze hoopt dan dat alles goed is. Dit ’oogkleppen op’-beleid is het perfecte recept voor ellende en criminaliteit in de straten en wijken. Zoveelste bewijs dat Nederlandse asielbeleid geïmplodeerd is.”

’Stevige afspraken maken’
SP-Kamerlid Van Dijk zegt deze week aan de bel te trekken bij Broekers-Knol. „Vluchtelingen uit oorlogsgebieden hebben recht op verblijf, maar asielzoekers die daar geen recht op hebben zullen moeten vertrekken. Om het draagvlak voor opvang te behouden moet de regering veel meer werk maken van het terugkeerbeleid. Door stevige afspraken te maken met landen als Marokko en Algerije. Broekers is daar helaas niet toe in staat, hebben we eerder gezien.”
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 89720
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De asielindustrie

Bericht door Ariel »

Factcheck: “Een asielzoeker die asiel krijgt in Nederland, kost de schatkist één miljoen euro”


Factcheck: “Een asielzoeker die asiel krijgt in Nederland, kost de schatkist één miljoen euro”
Dr. Jan van de Beek deed zaterdag 25 september in De Telegraaf de volgende uitspraak: “Wie asiel aanvraagt en krijgt in Nederland, kost de schatkist gemiddeld ongeveer één miljoen euro.” Deze uitspraak roept natuurlijk meteen vragen op, want hoe komt Dr. Jan van de Beek aan deze één miljoen euro en natuurlijk het meest belangrijke klopt deze uitspraak wel?

De uitspraak van Dr. Jan van de Beek kwam uit de rubriek: De Kwestie van De Telegraaf. Hier ging het over het verkrijgen van het Nederlandse staatsburgerschap en Van de Beek haalde hier de nettokosten van een asielzoeker die asiel krijgt in Nederland aan. Deze uitspraak komt voort uit het onderzoek: ‘De Grenzeloze Verzorgingsstaat’, waar Dr. Van de Beek deel van uit maakte. Dr. Van de Beek legt zelf uit hoe hij tot deze miljoen gekomen is: “Een asielmigrant, die asiel krijgt in Nederland, kost alleen al 550 duizend euro volgens ons onderzoek. Als er echter een asielzoeker wordt toegelaten, dan leidt dit tot gemiddeld 0,5 nareizigers en 0,3 volgmigranten, ofwel gezinsmigranten. Deze kosten ook erg veel. Als je dan alle kosten bij elkaar optelt kom je ongeveer op een miljoen uit.” Kijkend naar dit onderzoek, klopt de uitspraak; “Wie asiel aanvraagt en krijgt in Nederland, kost de schatkist gemiddeld ongeveer één miljoen euro”, inderdaad.

Het controleren van deze uitspraak is natuurlijk niet gedaan door te kijken naar één enkel onderzoek. Het probleem is alleen in Nederland dat dit soort onderzoeken niet vaak gedaan worden. Dr. Van de Beek geeft zelf aan waardoor dit komt: ”In Nederland maken wij veel van dit soortgelijke berekeningen die we uitdrukken in geld, alleen niet over migratie. In Nederland is het een soort van taboe om hierover onderzoek te doen. In andere landen is dit totaal niet zo.

In 2003 is er wel een soortgelijk onderzoek gedaan door het CPB, getiteld: ‘Immigration and the Dutch Economy’. Projectleider en eindredacteur van dit onderzoek was Hans Roodenburg. Roodenburg ziet wel dat de woorden van Dr. Van de Beek in lijn liggen met wat hij destijds met het onderzoek van het CPB heeft geconstateerd heeft, alleen geeft hij wel aan dat deze onderzoeken niet echt vergelijkbaar zijn: “Het onderzoek van het CPB ging niet specifiek in op de kosten van de toegelaten asielzoekers, dus kan ik niet een rechtstreeks antwoord geven op de vraag of de woorden van Dr. Jan van de Beek kloppen met het CPB onderzoek. Het CPB onderzoek verschilt namelijk in twee belangrijke opzichten van het onderzoek waar Dr. Van de Beek zijn woorden op baseert. In de eerste plaats is het onderzoek van het CPB veel globaler. Dr. Van de Beek doet uitspraken over asielzoekers en het CPB-onderzoek gaat over niet-westerse allochtonen, waar asielzoekers een onderdeel van zijn. Het tweede punt is dat het onderzoek waar Dr. Van de Beek zijn woorden op baseert veel actueler, betere en gedifferentieerde cijfers gebruikt hebben, waardoor hier veel exacter de kosten konden berekenen. Wel kan ik zeggen dat deze cijfers qua trekking wel in lijn zijn met wat het CPB destijds heeft geconstateerd, maar ze zijn niet direct helemaal vergelijkbaar.”

Het gebrek aan recent onderzoek maakt het lastig deze uitspraak makkelijk te bevestigen of te ontkrachten. Op basis van het enige echte recente onderzoek hiernaar en de gesproken bronnen lijkt de uitspraak echter gewoon helemaal waar te zijn. De gemiddelde persoon die asiel aanvraagt en krijgt in Nederland, kost de schatkist dus inderdaad ongeveer één miljoen euro.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24957
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: De asielindustrie

Bericht door King George »

Op basis van het enige echte recente onderzoek hiernaar en de gesproken bronnen lijkt de uitspraak echter gewoon helemaal waar te zijn. De gemiddelde persoon die asiel aanvraagt en krijgt in Nederland, kost de schatkist dus inderdaad ongeveer één miljoen euro.
Leuker kunnen we het dus niet maken.


Kan iemand mij nog uitleggen waarom wij hen nodig hebben? Ze kosten ons alleen maar geld en we krijgen er alleen maar ellende voor terug.
Het morele gelijk ligt bij het volk




Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24957
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: De asielindustrie

Bericht door King George »

Ariel schreef:
ma okt 04, 2021 11:45 am
Slechts 1 op 3 illegalen vertrekt aantoonbaar, ’Asielbeleid faalt’

Slechts één op de drie personen die door de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) is aangemerkt als illegaal, vertrekt aantoonbaar uit het land. Het gaat dan bijvoorbeeld om mensen van wie de verblijfsvergunning is ingetrokken of uitgeprocedeerde asielzoekers. Vanuit de Tweede Kamer klinkt kritiek. „Dit verhaal toont aan dat het asielbeleid faalt”, zegt SP-Kamerlid Van Dijk.
Spoiler! :
Dat blijkt uit cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat. In totaal werd tussen 2008 en 2020 ruim 351.000 personen gevraagd Nederland te verlaten. Slechts 116.000 mensen gaven hier aantoonbaar gehoor aan. In alle gevallen gaat het om vreemdelingen die een terugkeerbesluit van de IND hebben ontvangen. Dit kunnen mensen zijn waarbij de vergunning is ingetrokken of niet meer geldig is, mensen die al illegaal in Nederland verblijven of afgewezen asielzoekers.

Vier weken de tijd
Met een besluit op zak krijgen de personen in de regel vier weken de tijd om te vertrekken, maar dat kan in sommige gevallen ook korter zijn. Hierdoor kunnen degenen die niet in detentie zitten in de tussentijd ervoor kiezen de benen te nemen en in de illegaliteit te verdwijnen. Ook besluit een deel naar een ander land door te reizen, bijvoorbeeld voor een nieuwe asielaanvraag.

Het ministerie van Justitie en Veiligheid laat weten dat er naast de migranten die aantoonbaar vertrekken ook nog vreemdelingen zijn die zonder toezicht weggaan. Deze groep is echter ’niet verplicht te melden als zij Nederland hebben verlaten’. „Mogelijk vertrekt een deel van deze groep alsnog”, aldus een woordvoerder. Hoe groot die groep precies is laat het ministerie in het midden. Eind vorig jaar kwam het ministerie wel met een schatting van het aantal illegalen dat in Nederland verblijft. Dat gebeurde op basis van een onderzoek van het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum. Er werd rekening gehouden met tussen de 23.000 en 58.000 illegalen. Er was echter geen zicht op de exacte omvang.

’Op eigen gelegenheid’
„Een aanzienlijk deel van deze mensen verlaat kennelijk Nederland alsnog op eigen gelegenheid”, zegt een zegsman van het ministerie. „Hoewel zichtbaar vertrek uiteraard te prefereren is, is het vertrek buiten het zicht van de overheid niet noodzakelijkerwijs een onwenselijke uitkomst.”

Vanuit de Tweede Kamer klinkt kritiek. „Mensen die geen recht hebben op verblijf in Nederland moeten het land verlaten”, zegt VVD-Kamerlid Valstar. „Dan helpt het ook niet dat er nog altijd steden zijn die tegen de afspraken in onderdak bieden aan illegalen. Illegalen moeten door de dienst terugkeer en vertrek naar land van herkomst worden teruggestuurd.”

PVV-Kamerlid Markuszower stelt dat staatssecretaris Broekers-Knol ’haar ogen sluit’ voor het probleem. „En ze hoopt dan dat alles goed is. Dit ’oogkleppen op’-beleid is het perfecte recept voor ellende en criminaliteit in de straten en wijken. Zoveelste bewijs dat Nederlandse asielbeleid geïmplodeerd is.”

’Stevige afspraken maken’
SP-Kamerlid Van Dijk zegt deze week aan de bel te trekken bij Broekers-Knol. „Vluchtelingen uit oorlogsgebieden hebben recht op verblijf, maar asielzoekers die daar geen recht op hebben zullen moeten vertrekken. Om het draagvlak voor opvang te behouden moet de regering veel meer werk maken van het terugkeerbeleid. Door stevige afspraken te maken met landen als Marokko en Algerije. Broekers is daar helaas niet toe in staat, hebben we eerder gezien.”



Nou, lekker dan. Oftewel, hoe zuig je nog meer illegaliteit aan?

Sinds 2014 is illegaal verblijf in Nederland niet meer strafbaar. In 2019 is tevens gebleken dat van een overgrote meerderheid van de Tweede Kamer het faciliteren van mensensmokkel niet strafbaar gesteld hoefde te worden. Zie moties en stemmingen.
https://twitter.com/Gerard1945X/status/ ... 9370999812
Laatst gewijzigd door King George op ma okt 04, 2021 4:09 pm, 1 keer totaal gewijzigd.
Het morele gelijk ligt bij het volk




Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24957
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: De asielindustrie

Bericht door King George »

LLEGALITEIT EN HET FACILITEREN VAN MENSENSMOKKEL IS NIET STRAFBAAR.

20 JANUARI 2021 GERARD DE BOER

Sinds 2014 is illegaal verblijf in Nederland niet strafbaar.

Afbeelding

Tweets van de PvdA-Tweede Kamerleden Marit Maij en Paul Tang:

Afbeelding

Ondanks de zeer grote toevloed van illegale immigranten naar Nederland, en de enorme problemen die daardoor zijn ontstaan, heeft een overgrote meerderheid van de Tweede Kamer op 1 december 2020 een verzoek aan de regering om illegaliteit weer strafbaar te stellen verworpen.



Afbeelding

Hetzelfde was het geval in april 2021.

Afbeelding

Afbeelding

Saillant detail is dat in 2019 is gebleken dat van een overgrote meerderheid van de Tweede Kamer ook het faciliteren van mensensmokkel niet strafbaar gesteld hoefde te worden.

Afbeelding

Afbeelding


https://gerard1945.wordpress.com/2021/0 ... strafbaar/
Het morele gelijk ligt bij het volk




Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 89720
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De asielindustrie

Bericht door Ariel »

Hoeveel geld krijgen asielzoekers in Nederland?

Een asielzoeker krijgt bij aankomst onderdak, maaltijden en zaken zoals toiletartikelen en wasmiddel. Tijdens de asielprocedure ontvangt een asielzoeker maximaal ongeveer € 59 per week voor eten, kleding en zakgeld voor andere uitgaven. Het bedrag hangt onder meer af van de fase van de asielprocedure waarin de asielzoeker zich bevindt.

Zakgeld voor asielzoeker
Het zakgeld is € 12,95 per week. Dat geldt ook voor kinderen. Dit bedrag is bedoeld voor de aanschaf van kleding , toiletartikelen en andere persoonlijke uitgaven. Het geld voor de kinderen wordt aan de ouders uitbetaald.

Eetgeld voor asielzoeker
Het eetgeld is afhankelijk van leeftijd en de gezinssamenstelling. In 2019 krijgt een alleenstaande asielzoeker € 45,92 voor voeding per week. Een gezin met 2 kinderen ontvangt ongeveer € 117,04 per week.

Woont een asielzoeker in een opvangcentrum waar hij niet zelf voor de (warme) hoofdmaaltijd hoeft te zorgen? Dan krijgt hij een lagere vergoeding voor eten. Een alleenstaande krijgt dan € 30,59 per week, een gezin met 2 kinderen ongeveer € 75,46 per week.

De bedragen zijn gebaseerd op normen van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud).

Eenmalige vergoedingen voor asielzoeker
Ook kan een asielzoeker eenmalige vergoedingen krijgen. Bijvoorbeeld voor:

keukenspullen om zelf te kunnen koken;
reiskosten voor de asielprocedure, bezoek aan medische zorg, onderwijs;
uitvoeren van (vrijwillige) werkzaamheden, zoals onderhoud van gebouwen;
schoolkosten van leerplichtige kinderen.
Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) zorgt voor de vergoedingen. Die staan in de Regeling Verstrekkingen Asielzoekers (RVA).

Gezondheidszorg asielzoeker
Het COA sluit een zorgverzekering af voor de gezondheidszorg voor asielzoekers. Omdat ze meestal weinig geld hebben, hoeven ze geen eigen bijdrage te betalen. Ook geldt voor hen geen eigen risico.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Mahalingam
Berichten: 52156
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De asielindustrie

Bericht door Mahalingam »

Ik vraag mij af, gezien energiearmoede die asieligen natuurlijk niet mag treffen, hoe warm ze het stoken in de azc's?
Naïf als ik ben denk ik dat die asieligen het hier maar een koude bedoening vinden.

Ooit , het was winter, kreeg ik tijdelijk buren overgevlogen uit Suriname. Die zaten te bibberen bij de voluit brandende CV die het niet warmer kreeg dan 28 graden.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 89720
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De asielindustrie

Bericht door Ariel »

Dat vroeg ik me ook af. De meeste asielzoekers komen uit warme landen, en zullen straks ook geconfronteerd worden met hoge gasprijzen. Wie gaat de rekening voor hun betalen? Wij met ze’n alle?
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 89720
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De asielindustrie

Bericht door Ariel »

Inspectie kritisch over asielprocedure, IND meer middelen nodig

Het ontbreekt de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) aan voldoende geld en mankracht om asielaanvragen altijd goed te kunnen beoordelen. Dat concludeert de Inspectie Justitie en Veiligheid in een dinsdag verschenen rapport. De onderzoekers stellen dat de werkdruk onder werknemers hoog is en de beoordeling van asielaanvragen op punten tekortschiet, onder andere door een tekort aan ervaren medewerkers.

De inspectie ziet de complexiteit van asielaanvragen toenemen. Door een tekort aan ervaren personeel is het vaker aan nieuwe medewerkers om deze aanvragen te beoordelen. Hiervoor krijgen zij volgens de inspectie onvoldoende tijd, bijvoorbeeld in de voorbereiding van de gesprekken met asielaanvragers. Medewerkers slaan daarom pauzes over en werken ’s avonds door.

Omdat grondig onderzoek wel nodig is, wordt de algemene asielprocedure vaak omgezet in een verlengde procedure. Het gevolg is een extra wachttijd voor de asielaanvrager die kan oplopen tot enkele maanden.

Daarnaast hamert de inspectie op het belang van kwaliteitscontroles. Zolang deze goed worden uitgevoerd kan achteraf worden vastgesteld of medewerkers een objectief oordeel hebben geveld. Toch werden steekproefsgewijze kwaliteitsmetingen vorig jaar enkele maanden opgeschort, waardoor niet langer werd gecontroleerd of asielaanvragen al dan niet juist waren afgehandeld. In de tweede helft van 2021 zijn deze alsnog uitgevoerd, zegt een woordvoerder van de inspectie.

Dat de kwaliteitscontroles niet langer doorgang vonden kwam door een gebrek aan ervaren personeel. Ervaren medewerkers voeren namelijk de kwaliteitsmetingen uit, maar werden nu ingezet bij de beoordeling van asielaanvragen. Ook moesten zij bijspringen om nieuw aangenomen personeel te begeleiden.

Tijd voor actie
Volgens de onderzoekers is het tijd dat het ministerie actie onderneemt om „de beschikbaarheid van voldoende capaciteit en (financiële) middelen” te waarborgen. De IND moet er op zijn beurt voor zorgen dat medewerkers ruimte krijgen om voldoende informatie over asielaanvragers te verzamelen om zo tot een „gefundeerd oordeel” te komen.

De asielketen in Nederland wordt al langer geplaagd door problemen. Zo waren begin 2020 ruim 15.000 asielaanvragen niet binnen de wettelijke termijn behandeld. Dit leidde tot tientallen miljoenen aan dwangsommen die de staat moest betalen. Het vorige kabinet maakte een einde aan de dwangsommen, maar een rechter oordeelde vorige maand dat het voor een rechter mogelijk moet blijven een dwangsom op te leggen. Nu is er geen „sterke financiële prikkel” meer om een vonnis in een asielzaak af te dwingen, vindt de rechtbank.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 89720
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De asielindustrie

Bericht door Ariel »

Willekeur bij asielproce­du­re: te veel hangt af van wie aanvraag in behandeling neemt

De manier waarop asielaanvragen worden afgehandeld, is onder de maat. Wanneer asielzoekers een aanvraag doen om in Nederland te mogen blijven hangt er te veel af van wie ze toevallig tegenover zich krijgen.

Sommige medewerkers van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) zijn naar eigen zeggen ‘te goedgelovig’, anderen wijzen aanvragen sneller af. Daarnaast is er vooral veel tijdgebrek.

De Inspectie Justitie en Veiligheid waarschuwt vandaag in een rapport voor een ‘kwetsbare situatie’, waarbij de beslissing over een asielaanvraag ‘te veel afhankelijk wordt van de individuele beslismedewerker’. Zij beslissen of een asielverhaal geloofwaardig is of niet. Subjectiviteit en beslissingen op basis van onvolledige informatie liggen daarom op de loer.

Meer geld en mensen
De inspectie nam de asielaanvraag tussen juni 2020 en juni 2021 onder de loep na signalen dat die onder druk staat. Dat is ook het geval, concludeert de inspectie nu. De Inspectie wil dat de IND meer mensen en geld krijgt, zodat de medewerkers meer tijd krijgen voor het grondig en zorgvuldig afhandelen van asielaanvragen.

De reguliere asielprocedure waarin wordt besloten of iemand recht heeft op asiel mag inmiddels maximaal negen dagen duren, maar dat was nog acht dagen in de periode dat de inspectie het onderzoek deed. In die tijd moet een IND’er de twee gesprekken met de asielzoeker voorbereiden, informatie verzamelen, zich verdiepen in het land van herkomst, de identiteit en reisroute van de asielzoeker vaststellen en waarom diegene asiel wil in ons land. Voor de voorbereiding daarop is geen tijd ingeruimd, waardoor medewerkers dat in hun vrije avonduren doen of in pauzes.

Medewerkers voelen druk om de aanvragen snel af te handelen, zo blijkt uit interviews die de inspectie afnam bij een aantal IND’ers. Zij spreken asielzoekers die al jaren in een asielzoekerscentrum zitten en al die tijd uitzien naar de behandeling van hun aanvraag. ,,Dan denk ik: iemand is al drie jaar aan het wachten op dit moment [...], dus dan doe ik er alles aan om het af te krijgen. Dus je eet achter je bureau en je gaat door tot het gehoor af is.” Als dat niet lukt, komt een asielzoekers in een verlengde asielprocedure terecht, waardoor zij nog langer moeten wachten op een beslissing.

Heel druk
IND-medewerkers krijgen geen structurele feedback. IND’ers geven bij de inspectie aan dat er ‘helemaal geen tijd is’ voor ‘een collegiale toets’. ,,Ook al zou je graag willen dat iemand meeleest, ja, iedereen is heel druk. Dus om nog ergens op een dag last minute een uur lang nóg een zaak te gaan lezen is gewoon lastig.” Het overleg tussen collega’s dat er wel is, is ‘te vrijblijvend’.

Er kan wel extra hulp worden ingeroepen voor aanvragen van lhbti-asielzoekers of iemand die zich heeft bekeerd of juist afgekeerd van een geloof. Ook is er een speciale afdeling voor asielzoekers die worden verdacht van oorlogsmisdaden. Maar in die zogeheten Unit 1F is weinig vertrouwen. Om een aanvraag door die afdeling te laten overnemen, moeten er concrete aanwijzingen zijn en moet de zaak voldoen aan allerlei juridische kaders. Dat is meestal niet het geval, wat op onbegrip stuit bij medewerkers die ‘een onderbuikgevoel’ hebben bij een asielzoeker.

Het geschetste beeld is geen verrassing voor VluchtelingenWerk Nederland. Die organisatie ziet medewerkers van de IND al jaren met onvoldoende informatie onder hoge tijdsdruk werken. Hierdoor is er volgens de organisatie “te weinig oog voor de menselijke maat”.

De IND laat in een verklaring weten dat een deel van de aanbevelingen al is opgepakt. De dienst herkent het beeld dat medewerkers vooral bij complexe aanvragen soms onvoldoende tijd hadden om bijvoorbeeld extra te horen of informatie over het land van herkomst te verzamelen. In juni vorig jaar is daarom de procedure aangepast en is het mogelijk om een 6- of 9-daagse procedure te volgen, afhankelijk van de complexiteit.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Mahalingam
Berichten: 52156
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De asielindustrie

Bericht door Mahalingam »

Afbeelding


Asielinstroom. Weer 1000 stoelslapers (bron: COA)

Hebben we straks nog een weiland? Of is alles leeggetrokken...

Kijk. Zo ziet een ANP PERSALARM eruit als er weer mensen op een stoel moeten slapen in Ter Apel. Dat gaat hier op de burelen allemaal volautomagisch en komt zo binnen in de stijlloze redactieslack. We hebben er nu sinds half mei al 6 ontvangen, meestal op het onchristelijke uur rond 23:30 uur. Bron is nooit Reuters, AFP, ANP, Bloomberg of de Nieuwe Ter Apelsche Courant, maar altijd COA.
En het COA, dat is een VVD-orgaan van jewelste. Bestuurders en directeuren COA zijn steevast VVD, en die mogen dan weer hun graaiende VVD-vrindjes betrekken met mooie deals inzake stapelbedden, Mieles, linnenpakketten, televisies, fietscursussen, magnetrons, zorgverzekeringen, beltegoed etc.
Terwijl de Bente Beckertjes bij de VVD op tv en in het partijprogramma allemaal stoere dingen roepen over immigratie, harde taaleisen, Nederlandse waarden, en grenzen aan de groei slaan ze zich bij het COA (VVD) op de lobbyknieën van pret
En helemaal als de grote baas tegen verslaggevers zegt dat hij WEILANDEN GAAT LEEGTREKKEN. Maar waarom het COA persalarmen uitvaardigt? Momentum creëren voor Ter Apel 5, 6, 7 en 8. Gouden Business die Intensieve menshouderij.
Rode Kruis er ook vuistdiep in
Afbeelding
Op1
@op1npo
Het Rode Kruis besluit zijn vluchtelingententen weg te gaan halen uit Ter Apel, omdat de situatie onhoudbaar is. Hoofd nationale hulpverlening Rode Kruis Heleen van den Berg: ‘’Mensen hebben van gisteravond 10 uur tot vanmiddag 1 uur geen eten gehad, geen drinken gekregen.'' #Op1
https://twitter.com/op1npo/status/15375 ... ent-uit%2F
ANP PERSALARM. Staatssecretaris Van der Burg is helemaal GEK geworden. Nog 50 tenten EXTRA op terrein Ter Apel
Afbeelding
https://www.geenstijl.nl/5165472/asieli ... -bron-coa/

LOL. Rode Kruis en COA vechten elkaar de tent uit


Keiharde strijd om lobby-centjes in Ter Apel

Oh jongens, dit is zo'n heerlijke soap aan het worden. In DIT TOPIC hebben we u al uitgelegd dat het allemaal niet om "vluchtelingen" gaat maar om lucratieve contracten, sywertoïde deals en overige handjeklap tussen bestuurders bij VVD-bolwerk COA en hun bevrinde vast- en witgoedboeren en aanbieders van zorgverzekeringen en beltegoeden. Massa = kassa en hoe meer asielzoekers hoe beter voor VNO-NCW.
Maar toen was daar opeens Het Rode Kruis! Die Zwitserse deugtempeliers gingen opeens tenten opzetten in de tuinen van Ter Apel. Tot grote ergernis van het COA, want die nimby's hadden een andere deal. Ga lekker bejaarden heen en weer varen op de Rijn, stelletje bemoeials. En dus kregen die tentjes geen LuPa (lunchpakket) en FleWa (flesje water) van het COA, want ja, dat COA is er niet om mensen te helpen, maar om corpulente doctrineproleten met dikke BMW's nog dikker te maken.
https://www.geenstijl.nl/5165541/lol-ro ... -tent-uit/

Over dat "Geen koeien maar asieligen" dit:
Rutte wil 'weilanden leegtrekken.' Dat er bij die weilanden boeren, d.w.z. ondernemers, d.w.z. mensen betrokken zijn, lijkt hij niet eens meer te zien, zo verdwaasd en ontmenselijkt is hij zelf.
video:https://twitter.com/i/status/1535289190803464192
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24957
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: De asielindustrie

Bericht door King George »

De asielindustrie heeft weer een nieuw onderkomen. Kunnen we de defilé's op Paleis Soestdijk nog herinneren? Daar komen nu asielzoekers.

Kazerne Paleis Soestdijk wordt opvanglocatie voor asielzoekers
Het morele gelijk ligt bij het volk




Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 89720
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De asielindustrie

Bericht door Ariel »

Zoetermeer is zo blij met de 500 asielzoekers. Het zijn zulke aardige mensen en ze mogen blijven.
Blijven 500 asielzoekers langer dan een jaar in Zoetermeer? ‘Aardige mensen, ze mogen blijven’

Bijna een half jaar na de komst van vijfhonderd asielzoekers naar Zoetermeer zijn er nauwelijks incidenten. Dat terwijl er vooraf veel zorgen waren over de veiligheid en overlast rond de noodopvang in de oude gevangenis.

Kan mijn dochter nog veilig naar buiten? En komen er wel camera’s? Meer dan een half jaar geleden maakten inwoners zich tijdens een speciale bijeenkomst in Dekker grote zorgen over de komst van vijfhonderd vluchtelingen, van wie minimaal de helft statushouders, voor één jaar.

Maanden later blijkt dat er één keer ruzie was tussen twee kamergenoten, er sprake was van illegale verkoop van goederen vanuit een busje voor de opvanglocatie en onlangs moesten brandweer en politie uitrukken voor een pannetje op het vuur.

Iedereen was in eerste instantie bang, maar het blijken hele rustige mensen

Aram
Zijn er dan helemaal geen klachten? Nou, de statushouders hadden inmiddels wel een woordje Engels mogen spreken, vinden sommige Zoetermeerders. ,,Het zijn aardige mensen, maar de taalbarrière maakt het lastig communiceren”, zegt een medewerker van een fietsenwinkel uit de buurt. ,,Ze vragen bij binnenkomst: ‘Arabic?’ Als ze een beetje moeite doen, wil ik graag helpen. Ik heb zelfs al negen tweedehands fietsen weggegeven. Ik zei wel: mondje dicht, anders staan ze straks allemaal hier op de stoep.”

,,Iedereen was in eerste instantie bang, maar het blijken hele rustige mensen. Ze komen uit onder meer Syrië, Jemen, Turkije en Afghanistan. Gelukkig spreek ik zeven talen”, zegt eigenaar Aram van slagerij en supermarkt Zozan lachend. ,,Ik ben blij met ze, want ik heb er meer klanten bijgekregen. Af en toe geef ik ze gratis brood of korting. Ik doe mijn best om mijn ‘buren’ te helpen.”

In groepen over straat
Omwonenden zien de asielzoekers vaak in kleine groepjes door de straten lopen. Op weg naar de winkels in de buurt. ,,Ze lopen veel rond. Soms ook over de Waterzuiveringsweg voor vrachtwagens naar Nutricia. Dat is natuurlijk gevaarlijk”, zegt Marleen uit de Rokkeveenseweg. ,,In het begin vond ik het spannend om in de avond langs een groepje te lopen als ik mijn hond uitliet, maar ze zeiden nooit iets vervelends. Ze lachten vriendelijk, ook naar mijn hond.”

,,Ik heb twee blonde dochters, dus vond het in het begin best eng”, zegt Ellen uit de Karel Doormanlaan. ,,Ik zat een beetje te wachten tot er een keer iets mis zou gaan, maar er gebeurde gelukkig niets.”

,,Ze begroeten je netjes of laten je voorgaan. Dat doet niet iedere Nederlander. Ik kan me niet voorstellen dat er iemand last van ze heeft. Van mij mogen ze lekker blijven”, vindt Yvonne Groenhoff-Thiel (Jan Steenlaan). Marleen: ,,Ze moeten toch ergens terecht? Dit is de perfecte plek.”

Omwonenden en ondernemers noemen de commotie van maanden geleden ‘een storm in een glas water’. ,,In een grote stad vallen vijfhonderd asielzoekers helemaal niet op. Ze gaan op in de massa”, aldus René Bos van Presentation Partner.

Na de zomer volgt de halfjaarlijkse evaluatie met alle bevindingen. Ondertussen kost de noodopvang de gemeente niets. De totale kosten, ongeveer een kwart miljoen, worden volledig vergoed door het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).

Verlenging opvang?
De tijdelijke noodopvang is voor de duur van één jaar, vanaf het moment dat de oude bajes in gebruik werd genomen op 9 februari. Inwoners vreesden eerder dat het langer dan een jaar zou worden. Het COA zou die wens uiterlijk drie maanden voor afloop aan de gemeente kenbaar moeten maken. Volgens de gemeente is daar vooralsnog geen sprake van. ,,Het COA heeft op dit moment nog geen aanvraag gedaan voor de verlenging van de opvang”, meldt een woordvoerder. ,,Mócht die vraag van het COA komen, dan zal het college zich over die vraag buigen en over een besluit met de gemeenteraad en de stad in gesprek gaan.”
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 89720
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De asielindustrie

Bericht door Ariel »

Is groeiende instroom asielzoekers nog te beperken? Met dank aan alle asiel advocaten en het VN-Vluchtelingenverdrag
Nederland aangeprezen in smokkelfolder: ’Bij aankomst wacht uitkering en overheid betaalt huur’

De asielopvang, door het kabinet tot nationale crisis verheven, is vooral een probleem van doorstroming. Van erkende vluchtelingen naar woningen, van aanmeldcentrum naar asielzoekerscentrum en van noodopvang naar gewone opvang. Daar zit een andere kant aan: de instroom, die dit jaar weer hoger zal uitvallen. Kan het kabinet er echt niks aan doen om de aanwas te verminderen?

In de schaduw van een piepklein boompje op het grasveld voor aanmeldcentrum Ter Apel zit de 37-jarige Baris uit Turkije te wachten op zijn intakegesprek. Hij is net een paar dagen in Nederland na een reis per boot en vliegtuig vanuit Istanbul. De oud-politieman zegt meermaals te zijn gemarteld vanwege Gülenistische sympathieën. Hij schatte voor zijn vlucht Nederland op het gebied van vrijheid in op ’honderd procent’. Over Duitsland (’probeert vluchtelingen snel te lozen’) en Groot-Brittannië (’aanvallen van racisten’) had hij minder goede verhalen gehoord. Ten slotte speelde de prijs van het vliegticket in Athene een rol. „Naar Brussel kostte 360 euro, naar Amsterdam 300. Dat gaf de doorslag.”

Rustig
Nu Baris al drie dagen doorbrengt in Ter Apel, wachtend op zijn eerste gesprek, slaat de twijfel toe. „Ik dacht dat Nederland zó ver weg lag, dat het er rustig zou zijn. Nooit geweten dat hier zo veel vluchtelingen naartoe komen. Misschien had ik beter kunnen onderduiken in Turkije en hopen dat Erdogan de verkiezingen volgend jaar verliest…”

Bij de overwegingen van migranten om juist naar Nederland te komen, spelen grofweg vijf factoren een rol, zo blijkt uit onderzoek van de Universiteit Maastricht. Allereerst: de gunstige economie. Twee: de rol en het netwerk van de smokkelaars, van wie de grootste groep asielmigranten op weg naar Nederland afhankelijk is. Tekenend hierbij is de ’reisbrochure’ waarop medewerkers van Europees grensagentschap Frontex een paar jaar geleden stuitten bij de asielaanvraag van Syrische vluchtelingen in Griekenland.

Raadsleden zijn overlast Ter Apel zat en gaan met actieplan naar Den Haag
In de smokkelfolder werd Nederland aangeprezen. Bij aankomst wacht er een uitkering van 220 euro per maand (het leefgeld voor asielzoekers is inderdaad 60 euro per week). Bij erkenning kan het bedrag oplopen tot maandelijks 1600 euro voor families. Onder de kop ’accommodatie’ viel te lezen: ’U verblijft in een huis. De Nederlandse overheid betaalt de huur’.

De derde factor: sociale netwerken die er al in het land zijn. Voor bijna 90 procent van de Syriërs, de grootste groep asielmigranten, blijkt dat ze Nederland als eindbestemming kozen ’vooral door de aanwezigheid van landgenoten’, zo leert onderzoek van de Erasmus Universiteit. Ook van belang: slechte omstandigheden in doorgangslanden. Als vijfde factor geldt het Nederlandse beleid. Dat wil zeggen: het niveau van de verzorgingsstaat, de hoogte van de uitkeringen, de betrekkelijk ruime regels voor gezinshereniging en het terugkeerbeleid.

De Syriër Hani is teleurgesteld. Familieleden van hem die vijf jaar geleden in Nederland kwamen, ’kregen meteen hun papieren’. Nu loopt hij bedremmeld rond voor het hek in Ter Apel. „Het gaat moeilijk. Het duurt al heel lang.”

Volgens Carolus Grütters, onderzoeker migratierecht aan de Radboud Universiteit, is de speelruimte voor een regering beperkt om de instroom te dempen. Wel ziet hij dat Nederland aantrekkelijk is door de combinatie van ’lange doorlooptijden in de procedures’ en de praktijk dat afgewezen asielzoekers amper worden uitgezet. Grütters vergelijkt Nederland met een supermarkt terwijl het buiten stortregent. „Als de filiaalmanager dan omroept dat de winkel gaat sluiten en dat alle klanten naar de kassa moeten, dan kiest iedereen de langste rij. Daar sta je het langst droog.” Met andere woorden: korte procedures en een kordaat uitzetbeleid kunnen de instroom wel degelijk indammen.

Uitzetting
Van de pogingen tot uitzetting strandt 50 tot 60 procent. Bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) wachten nu 26.000 asielzaken op afhandeling. Intussen wordt het beoordelen van de aanvragen steeds ingewikkelder, met claims van homoseksualiteit en godsdienstvervolging. Door de wijze van financiering is de dienst steevast onderbezet als de nood aan de man is. Hiermee komen ook de eendagsprocedures in gevaar voor migranten van wie het vluchtverhaal overduidelijk onzinnig is.

De personeelskrapte bij de IND is zo groot dat ook de duidelijke gevallen weken moeten wachten op een eerste gesprek. „Ook kansloze asielzoekers kunnen het steeds weer opnieuw proberen”, zegt een gefrustreerde IND-medewerker. „Ben je ook na het zoveelste beroep afgewezen als asielzoeker, dan kun je alsnog een verzoek doen op medische gronden, op humanitaire gronden, of omdat je intussen een Nederlandse partner hebt gevonden.”

Het probleem zit dieper, zegt hij: iedereen die hier aankomt en asiel aanvraagt, komt in de procedure, of je nu uit een veilig land komt of niet. In principe is de instroom ongelimiteerd. Het vloeit voort uit Europese richtlijnen die weer volgen uit het VN-Vluchtelingenverdrag, afgesloten na de Tweede Wereldoorlog, toen Nederland nog geen global village was.

Wie via een ander EU-land is gekomen, moet in principe terug naar het land waar hij als eerste binnenkwam. Maar het terugsturen van deze zogeheten Dublin-claimanten, waar zo’n 40 procent van de asielzoekers onder valt, kost tijd en mislukt vaak. Bovendien is de regel makkelijk te omzeilen. De IND-medewerker hoort vaak hetzelfde verhaal: „Dan zeggen ze dat ze in een geblindeerde bus hiernaartoe zijn gereden, dat ze onderweg hun behoefte hebben gedaan op een emmer, dus nergens zijn uitgestapt. En ineens waren ze hier.”

’Persoonlijke problemen’
In het gras voor het azc in Ter Apel hangen drie jongens uit Gambia – niet een land dat te boek staat als onveilig. Tom, Arjuma en Buba drinken blikjes lauw bier van het budgetmerk Pitt en rollen sjekkies. Alle drie zeggen ze ’door persoonlijke problemen’ hun land te zijn ontvlucht. Ze zijn al in Italië geweest, in Duitsland, hebben het zelfs in Zwitserland geprobeerd en nu is Nederland de volgende halte: „We hopen op een betere toekomst met werk en een opleiding.” Buba: „In Gambia komen veel Nederlandse toeristen. Aardige mensen. Ze lachen en maken een praatje. Het lijkt mij een rijk en vrolijk land.”

Natuurlijk hebben opeenvolgende kabinetten geprobeerd de regels op te rekken, zegt universitair docent migratierecht Marcelle Reneman van de Vrije Universiteit. Bijvoorbeeld op het vlak van gezinshereniging. „Maar vaak lopen dat soort aanscherpingen vroeg of laat vast bij de rechter.” Dat geldt ook over de richtgetallen, waarvan het kabinet nu laat uitzoeken of het die vooraf kan vaststellen. Stel dat het er 50.000 per jaar zijn. Dan mag Nederland niet de 50.001e asielzoeker terugsturen, zolang de richtlijn geldt dat iedereen die aanklopt voor bescherming een kans krijgt. „De instroom is afhankelijk van wat er in de wereld gebeurt. Syrië, Afghanistan, Oekraïne… dat heb je als Nederland niet in de hand.”

Het kabinet experimenteerde vorig jaar met sobere opvang voor asielzoekers uit veilige landen als Marokko en Tunesië. Ze werden zonder leefgeld en met strakke meldplicht in aparte opvang in Ter Apel en Budel gezet. Volgens de IND en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) was het een succes, omdat ’veiligelanders’ doorgaans de voorzieningen van de asielopvang misbruiken voor een rondreizend leven in Europa. De meerderheid vertrok onder het sobere regime ’met onbekende bestemming’. Voor de bewoners van Budel en Ter Apel was het experiment geen succes, de overlast door rondhangers uit veilige landen nam toe.

Zo komt alles toch weer terug op lokaal draagvlak, zegt onderzoeker Grütters. Met 35.000 asielzoekers en nareizigers afgelopen jaar is de instroom namelijk ’helemaal niet hoog’, vindt hij. Dit jaar zal dat aantal volgens het COA overigens uitkomen op 41.500. „Ja, als Ter Apel vol zit, is iedere nieuwe asielzoeker er één te veel.” Zijn pleidooi: alle 350 gemeenten verplichten asielzoekers op te vangen naar rato van het aantal inwoners. Dan worden de centra kleinschaliger.

In Ter Apel, met 2000 asielzoekers op 9700 inwoners, rijden de touringcars af en aan. Gezichten uit alle continenten; de hele wereld stapt uit in het Groningse aanloopcentrum.

De 31-jarige Feraz al Husenawi is naar Nederland gekomen omdat hij als homo in Irak geen leven had, zegt hij. „Ik heb geprobeerd het geheim te houden, maar mensen begonnen erover te praten en te roddelen.” Zijn eigen familie bedreigde hem. Een lange reis bracht hem naar België. Een kennis wees hem op het homovriendelijke Nederland. Hij verblijft al enige tijd illegaal in Amsterdam maar is in Ter Apel in de hoop een verblijfsstatus te krijgen. „In Nederland hoef ik niet meer bang te zijn.”

Taliban
De Afghaan Baryalai, keurige heer in overhemd, modieuze bril, heeft Nederland niet uitgekozen. Nederland heeft hém verzocht asiel aan te vragen. In zijn vaderland werkte hij tot de machtsovername door de Taliban als civiel ingenieur voor een Nederlands ontwikkelingsinitiatief. Door zijn ’collaboratie’ met westerlingen is Baryalai niet langer veilig in Afghanistan. Hij is er net dertien dagen, verblijft in het overvolle Ter Apel, maar zijn moreel is ongebroken: „Iedereen in Nederland wil helpen. Toen er geen slaapplaatsen waren, mochten we zelfs in de kantoorruimte van het personeel slapen. Ik ben Nederland erg dankbaar.”
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Plaats reactie