Politie is machteloos

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16301
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Politie is machteloos

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Ariel schreef:
In een Burgernet-oproep wordt Alkmaarders gevraagd uit te kijken naar twee jongens met Arabisch uiterlijk van circa 15 jaar oud.
Tieners.... :emm2: Het gaat goed met Nederland. :no1:
Arabisch islamitisch moslimtuig :emm2: Het gaat bergafwaarts de zandbak in met Nederland. :SOS:
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Politie is machteloos

Bericht door Pilgrim »

BRIEFJE VAN JAN – Aan de politie

Door: Jan Dijkgraaf, 9:31, 10 december 2019

Afbeelding

Het leven van een oud vrouwtje of de kop van een puber dient net zo hard beschermd te worden

Beste politie,

Ik las gisteren de oproep van jullie Haarlemse collega’s.

“Dit weekend zijn er in Nederland meerdere agenten geslagen en geschopt tijdens de uitvoering van hun werk. Dit is onacceptabel! Van hulpverleners blijf je af! Steun ons en retweet #stopgeweldtegenhulpverleners #handenafvanhulpverleners #politie #brandweer #ambulance #handhaving

Ik heb daar eerlijk gezegd wat moeite mee.

Ik wil jullie best steunen, maar ik denk niet dat een retweet helpt.

Sterker: ik steun jullie al.

Ik betaal elk jaar geld.

Dat heet: belasting.

En van dat geld worden jullie geacht de veiligheid op straat te bewaken en in te grijpen waar die in het geding is.

Voorstel: ga eens vier weken stoppen met dat gepamper en ga je werk doen.

Ik bedoel: jullie collega’s in Frankrijk slaan tegenwoordig elke zaterdag burgers het ziekenhuis in die níets fout hebben gedaan en jullie laten het echte tuig onder het mom van ‘deëscalatie’ gewoon lopen. Ook omdat de politiek jullie bazen heeft gevraagd te zorgen voor elk jaar fraaiere misdaadstatistieken trouwens.

En dan nog wat: van hulpverleners blijf je inderdaad af. Maar het is vrij bizar dat ‘hulpverleners’ een status aparte hebben. Het leven van een oud vrouwtje of de kop van een puber dient net zo hard beschermd te worden.

Door de organisatie die een monopolie op geweld heeft: de politie.

Verman je, beperk je tot je kerntaak (dan maar een jaartje niet iftarren) én gebruik je bevoegdheden (en dat zwarte metalen ding).

Dan weet ik zeker dat de straat een stuk veiliger wordt.

En anders: stop met zeuren om retweets en meer personeel en erken dat dit land reddeloos verloren is.

Groet,

JanD

https://tpo.nl/2019/12/10/briefje-van-j ... politie-4/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 43750
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Politie is machteloos

Bericht door Mahalingam »

Algeheel politiek gedragen: de roep om strengere straffen voor daders van geweld tegen hulpverleners. Maar de elite ziet dat niet zitten. (want straffen helpt niet, nietwaar?)
Nu is het zo: mishandel een hulpverlener en je krijgt een taakstraf.
Doe je dat weer dan krijg je weer een taakstraf. Enz. enz.
Oproep rechters: Geen verplichte celstraf na geweld tegen hulpverleners
Rechters vragen minister Ferd Grapperhaus (Justitie) ‘met klem’ af te zien van een nieuwe wet die het onmogelijk maakt alleen een taakstraf op te leggen bij geweld tegen hulpverleners. Ze begrijpen de wens voor extra vergelding, maar vinden dat de wet maatwerk in de weg staat.

De Raad voor de Rechtspraak reageert daarmee op een wetsvoorstel van de minister. Die wil geweld tegen politie- en brandweermensen, zorgmedewerkers en andere hulpverleners strenger laten bestraffen. Daardoor kan een taakstraf alleen nog worden opgelegd in combinatie met een celstraf, zoals ook al voor bepaalde andere gewelds- en zedenmisdrijven het geval is.

Geen goed idee, vinden de rechters, die zeggen dat ze nu ook voldoende oog hebben voor de ernst van dit soort zaken. De wet belemmert volgens de Raad voor de rechtspraak mogelijkheden om rekening te houden met bijzondere omstandigheden. Er mag volgens de Raad op ‘vertrouwd worden’ dat rechters zorgvuldig straffen. ‘Dit wetsvoorstel spreekt dat vertrouwen niet uit.’
https://www.gelderlander.nl/politiek/op ... ~a2435882/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79411
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Politie is machteloos

Bericht door Ariel »

Het moet niet gekker worden. :shock: Wijkagenten leggen Arabische cursus succesvol af
Afbeelding
Zeven wijkagenten in Maastricht hebben met goed gevolg de cursus Arabische Taal en Cultuur afgerond bij het Talencentrum van de Universiteit Maastricht. Dit in navolging van de politie in Weert, waar een groep agenten de cursus volgde om beter te kunnen communiceren op straat, zowel verbaal als non-verbaal, met mensen van Arabische komaf.

Vandaag ontvingen de Maastrichtse wijkagenten hun certificaat. Zij kunnen Arabische mensen nu te woord staan met de nodige basiszinnen die zij in hun werk veelal zullen gebruiken. Eventueel kunnen zij ook duidelijk maken dat een tolk onderweg is. "Ik heb immers niet de illusie dat ik vloeiend Arabisch spreek nu", lacht Simone Lucassen, wijkagent in Mariaberg.
Ik hoop nu maar dat ze het woord FOEI!!!!!! in het Arabisch kunnen uitspreken.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Dutch
Berichten: 3285
Lid geworden op: ma jan 20, 2003 7:10 pm
Locatie: Darul Hourria

Re: Politie is machteloos

Bericht door Dutch »

De overgrote meerderheid van zogezegde Arabisch sprekende delinquenten kennen geen iota standaard Arabisch...of hebben deze agenten een diploma op zak van het verbasterde dialect-Arabisch dat de straatjongeren spreken, met heel wat invloeden en vocabularium uit de Rif streek?
Dit is echt hilarisch! Hoe ver gaan ze hun broek nog laten zakken hier in Europa?!
Mahalingam
Berichten: 43750
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Politie is machteloos

Bericht door Mahalingam »

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Politie is machteloos

Bericht door Pilgrim »

Politie kan taken niet meer normaal uitvoeren door enorme groei aan criminaliteit! “Mensen die bescherming nodig hebben, kunnen we niet altijd bescherming geven”

Door Bart Reijmerink, 23 februari 2020

Afbeelding

Het aantal mensen dat bedreigd wordt, getuige is of om een andere reden politiebescherming nodig heeft, komt er vandaag achter dat er slecht nieuws staat te wachten. De politie heeft met de enorme groei van criminaliteit niet de mankracht om de bescherming te bieden die nodig is. Dit betekent dat er dus wel degelijk mensen gevaar kunnen lopen in de toekomst!

De mensen die bescherming van onze politie nodig hebben zou zijn verdrievoudigd aldus het OM. De afgelopen jaren is het aantal enorm gestegen, wat natuurlijk de nodige vragen met zich mee brengt.

“In Midden-Nederland bijvoorbeeld hebben we nu 350 zaken waar een bepaalde mate van beveiliging nodig is. Dat moeten we doen met hetzelfde aantal mensen als een paar jaar terug, toen we honderd zaken hadden”,

Politieagenten werken keihard, maar de enorme stijging kunnen ze simpelweg niet aan. Wat dus ook betekent dat er door de enorme werkdruk wel eens fouten gemaakt kunnen worden, en dit zal misschien alleen maar vaker gebeuren als men niet snel ingrijpt.

“Het risico bestaat dat mensen fouten gaan maken. Dat ze dreigingen over het hoofd zien en dus bepaalde noodzakelijke maatregelen niet nemen.”

Ook is de politie steeds meer tijd kwijt met andere problemen zoals stalken. Dit kost de politie verreweg de meeste tijd om op te lossen.

“Stalking is veel makkelijker geworden door technische middelen”, zegt hoofdofficier Jeuken. “Onlangs hadden we een stalker die camera’s ophing in de straat van zijn slachtoffer. We zien ook dat er peilbakens onder auto’s worden geplakt.”

Al langer is men bezig met een grote schoonmaak – die gepaard gaat met meer openheid over hoe onze korpsen erbij staan – binnen de politiekorpsen, maar hoe langer de schoonmaak duurt. Hoe meer men erachter komt dat er grootschalige tekorten of problemen zijn. Er moet meer geld naar onze politiedienst om de vraag naar veiligheid effectief te kunnen blijven oplossen!

https://www.dagelijksestandaard.nl/2020 ... ing-geven/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 43750
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Politie is machteloos

Bericht door Mahalingam »

De bureaucratie is inmiddels zo toegenomen dat voor een winkeldiefstal 6 manuur moeten worden uitgetrokken. Zodoende :
Winkeldieven in Amsterdam niet meer meteen naar politiebureau
Amsterdam heeft de handen vol aan winkeldiefstal. De politie heeft er eigenlijk geen tijd meer voor en heeft daarom een nieuwe aanpak. Een winkeldief die voor het eerst wordt betrapt, wordt niet meer meteen aangehouden. De diefstal wordt dan afgedaan met een schadevergoeding van 181 euro aan de winkelier.

De politie en het Openbaar Ministerie hopen door de nieuwe methode meer tijd over te hebben voor 'zwaardere' misdrijven. Want een winkeldiefstal kost politiemensen gemiddeld tussen de zes en acht uur aan administratieve afhandeling.

"De tijd van de afhandeling staat vaak niet in verhouding tot het delict en de schade", aldus de politie. "Hierdoor zijn steeds minder politiemensen beschikbaar voor het afhandelen van andere ernstige misdrijven."
https://www.rtlnieuws.nl/editienl/artik ... eldiefstal
"ernstige misdrijven " , daar krijgen ze in Amsterdam er steeds meer van.
Winkeldiefstal is voor veel winkels in Amsterdam een groot probleem, weten ze ook bij de Jamin in de Kalverstraat. "We maken regelmatig mee dat er gestolen wordt", vertelt een medewerker aan Editie NL. Maar de winkel schakelt de politie nu ook al nauwelijks in. "Dat duurt gewoon veel te lang. Er wordt dan gezegd dat je de boef met twee man in de winkel moet houden, maar dat kan ook escaleren."
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Politie is machteloos

Bericht door Pilgrim »

CITAAT...

Afbeelding

“Het is niet alleen haat. Het is erger, het is absolute onverschilligheid. Het maakt deze extremisten helemaal niets uit dat er een mens in een uniform zit. Ze vinden het leuk om politieagenten met verf te bespuiten en het zou hen ook helemaal niets uitmaken wanneer ze onze collega´s met flessen en stenen zwaar verwonden of zelfs doden. Dat maakt ons wel iets uit, we hebben een oplossing voor dit huis nodig. De Berlijnse politiek moet zich afvragen in hoeverre zij onverschillig tegenover onze collega´s staat.”

(Norbert Cioma, voorzitter van de vakbond van de politie, afdeling Berlijn)

Geplaatst/vertaald via: E.J. Bron
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 43750
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Politie is machteloos

Bericht door Mahalingam »

De Rivierenwijk in Utrecht is het thuishonk van vele zeer erg Mohammedaanse jongeren. Die lieten weer van zich horen:
Utrechtse jongeren bekogelen motoragenten met stenen en banden bij bizarre achtervolging
De politie ging aan het begin van de avond af op een melding van overlast van scooterrijders in de Waalstraat in Rivierenwijk. Bij het zien van de agenten sloeg een scooter zonder kentekenplaten op de vlucht. Motoragenten zetten daarop de achtervolging in.

De vluchtende scooterrijder reed een paar keer door de Waalstraat met de agenten achter hem aan. Volgens een woordvoerder van de politie werden hierbij hoge snelheden gehaald en ontstonden gevaarlijke situaties. Jongeren begonnen zich vervolgens met de achtervolging te bemoeien en gooiden stenen en autobanden naar de motoragenten. Een man probeerde met een karatetrap een agent ten val te brengen.

Balkon

De scooterrijder wist uiteindelijk rennend en klimmend te ontkomen via een balkon. De politie zocht onder meer nog met helikopter naar hem. De man die de karatetrap uitdeelde, een 19-jarige Utrechter, kon worden opgepakt op de hoek van de Rijnlaan en Zuiderzeestraat. Hij wordt verdacht van poging tot zware mishandeling van een politieagent.

De politiewoordvoerder heeft geen goed woord over voor de stenengooiende jongen. ,,Je doet je werk en dan gebeurt dit.’’
De politie vindt het dus heel erg 'foei'. Dat worden dus 'foei'-gesprekken met stenengooiers.

https://www.ad.nl/utrecht/utrechtse-jon ... ~a487f8a3/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 8645
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Politie is machteloos

Bericht door sjun »

De solidariteitsovervragende en cumulerende kostenposten laten zich weer van hun beste kant zien. De tijd breekt nog aan dat zij door belaagden zelf op soortgelijke wijze tegemoetgetreden gaan worden nu er kennelijk van de politie en van hun opvoeders niets te verwachten valt.
Afbeelding
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79411
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Politie is machteloos

Bericht door Ariel »

Boa's mishandeld in Osdorp: 'Groepen jongeren denken zich de straat toe te kunnen eigenen'

Een hersenschudding en kneuzingen: het zijn de verwondingen die drie boa's hebben overgehouden na een confrontatie met een groep jongeren in Osdorp. Dat zegt de Nederlandse Boa Bond (NBB). Ruud Kuin van de bond maakt zich zorgen over de toenemende agressie en irritatie richting boa's in de huidige coronacrisis.

Afgelopen zondag wilden boa's ingrijpen toen zij bij de Albert Heijn op de Pieter Calandlaan zagen hoe een jongen iets vernielde. Toen zij de jongen wilden aanhouden werden de boa's plots belaagd door een groep van negen à elf jongeren, die door de vluchtende verdachte zouden zijn opgetrommeld.

'Er zijn serieuze klappen uitgedeeld', zegt Ruud Kuin van de NBB. Twee boa's raakten lichtgewond en twee anderen zwaarder, zo werden er in het ziekenhuis een hersenschudding en kneuzingen geconstateerd. Op beelden die AT5 kreeg van een getuige is te zien dat vier of vijf boa's belaagd worden door de groep. Enkele leden van die groep vluchten na de vechtpartij te voet, anderen springen in een auto die schuin op de stoep is neergezet. Zij rijden weg met piepende banden. Pas enige tijd later arriveert de politie.

Volgens Kuin past het incident in het beeld van de huidige coronacrisis. 'Het is leger buiten en groepen jongeren menen zich nu de straat toe te kunnen eigenen, onbewapende boa's worden daarbij aangevallen', waarmee Kuin refereert aan de al langer lopende discussie over de vraag of boa's verdedigingsmiddelen moeten krijgen als pepperspray en een wapenstok.

Geschopt, geslagen en bespuugd
Het incident van zondag staat niet op zichzelf. In Rotterdam raakten diezelfde dag vijf boa's gewond, toen zij geschopt, geslagen en bespuugd werden door een grote groep mensen. Twee boa's spraken daar in eerste instantie een groep van zes mensen aan die zich niet hielden aan de coronaregels. Toen zij bekeuringen wilden uitschrijven kwamen er opeens overal mensen allochtone jeugd vandaag. 'Die boa's werden echt aangevallen', zegt Kuin. Collega's die te hulp kwamen kregen ook klappen.

'Mensen worden lakser in het naleven van de 1,5 meter afstandsregel en als ze er dan door boa's op aangesproken worden, dan wordt er vaker geïrriteerd gereageerd'

Hoewel de geweldsincidenten van zondag van een buitencategorie zijn, zegt Kuin de laatste dagen van steeds meer leden te horen, dat de irritatie over de coronamaatregelen groeit. 'Mensen worden lakser in het naleven van de 1,5 meter afstandsregel en als ze er dan door boa's op aangesproken worden, dan wordt er vaker geïrriteerd gereageerd, dat geldt voor zowel jong als oud.'
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22249
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Politie is machteloos

Bericht door King George »

De loco-burgemeester sprak zondag in Op1 over een groep "Rotterdamse" jongeren.

Een dag later werd er door iemand anders in het panel gesproken over een groep van 20 "mensen".

Is er iets wat maar willens en wetens verzwegen moet worden?


Mannen mishandelen boa’s in Rotterdam: ‘Het voelde alsof ze voor hun leven moesten vechten’

Een groep van twintig mannen en jongeren heeft op eerste paasdag een aantal handhavers van de gemeente Rotterdam ernstig mishandeld op een parkeerplaats aan de Oldegaarde. Een van de gewonde boa's liep een gescheurde achillespees op, een ander had een vinger uit de kom en een derde heeft vermoedelijk een hersenschudding.


Folkert van der Krol 13-04-20, 19:20 Laatste update: 22:06

Een 32-jarige Ridderkerker en een 40-jarige Vlaardinger die tot de groep mannen behoorden, zijn aangehouden. Zij zitten nog vast. Twee boa's moesten naar het ziekenhuis, maar zijn inmiddels weer thuis. ,,Wij nemen dit hoog op’’, aldus een politiewoordvoerder. ,,Het onderzoek gaat verder.’’

Zegsman Eric Lakenman van de Nederlandse BOA Bond spreekt van een massale vechtpartij aan het einde van de middag en begin van de avond. ,,Twee boa's spraken zes jongemannen aan die geen afstand hielden’’, zegt Lakenman, die de mishandelde boa's sprak. ,,De mannen luisterden niet, maar gaven een grote mond. Op het moment dat de boa's vervolgens een bekeuring uitschreven, kwamen er veertien man bij. Er werd gescholden, gespuwd en getrapt. De boa's hebben het gevoel gehad dat ze voor hun leven moesten vechten. Zonder wapens, want die mogen ze niet bij zich hebben. Ze zijn enorm ontdaan.’’

De boa's hebben het gevoel gehad dat ze voor hun leven moesten vechten

Eric Lakenman
De in het nauw gedreven boa's drukten op de noodknop, waarna volgens Lakenman uiteindelijk twaalf boa's hen kwamen assisteren. Na een aantal minuten kwam ook de politie met meerdere voertuigen naar de Oldegaarde. ,,Het is een enorme vechtpartij geworden. Boa's hebben tot diep in de nacht gewerkt om alles in het systeem in te voeren. De stress zit nog steeds in hun lijf. En morgen moeten ze weer ongewapend de straat op.’’

Burgmeeester Aboutaleb
Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam bevestigt de knokpartij tussen de handhavers en de mannen. ,,Er is opgetreden, waarbij handhavers gewond zijn geraakt’’, aldus Aboutaleb. ,,De politie doet nu onderzoek naar de toedracht. Dit is ernstig. Dat het zover heeft moeten komen, stelt mij zeer teleur. Tegen de jongeren wil ik nogmaals zeggen: Corona is geen grap. Denk aan je opa en oma of je ouders, jij kunt ze besmetten. Wees verstandig, houd afstand. De tijd van waarschuwen is echt voorbij.’’

Volgens Aboutaleb hebben de mensen in Rotterdam en in de regio zich in het algemeen aan de coronamaatregelen gehouden. Lakenman zegt juist signalen te krijgen dat de agressie toeneemt. ,,Wij horen van alle kanten dat de irritaties toenemen. Er zijn vanaf het moment dat de coronamaatregelen werden ingevoerd, hebben wij gezegd dat handhavers meer dan een lege riem nodig hebben om zichzelf te kunnen beschermen. Wij willen dat ze een wapenstok en pepperspray krijgen.’’

De handhavers in Rotterdam zijn sinds dit jaar wel al uitgerust met een bodycam. Het is nog niet duidelijk of ze daar opnamen mee hebben gemaakt.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Politie is machteloos

Bericht door Pilgrim »

Politie lost capaciteitsprobleem op met onervaren jonkies! Basisopleiding verkort van drie naar twee jaar ‘voor snelle instroom’

Geplaatst op 19 april 2020

Afbeelding

Het is diep triest dat dit nieuws wordt gepresenteerd als een oplossing waar diverse partijen, na lang overleg, samen uit zijn gekomen. Want zulk goed nieuws is het helemaal niet. Er verdwijnen komende jaren 17.000 agenten en rechercheurs, en er komen onervaren agenten in opleiding voor terug!

Politiebonden, de korpsleiding en het ministerie van Justitie en Veiligheid schudden elkaar allemaal de hand en roepen: ‘gefeliciteerd!’ Wat een briljant plan! Gewoon de basisopleiding met een jaar verkorten én aspiranten eerder de straat op laten gaan: kan gewoon!

“Uiteraard blijft de doelstelling dat aspiranten goed worden voorbereid op hun werk”, stelt het ministerie. Ik dacht dat juist het geschrapte jaar daar voor moest gaan zorgen, maar kennelijk niet. Het klinkt echt als een ontzettende beunoplossing, vergelijkbaar met supermarkten die stagiaires inzetten als vakkenvullers. Mooi goedkoop.

Ik vind het nogal wat dat een agent in opleiding na een jaar theorie ineens ingezet wordt bij regulier politiewerk. Dat is allemaal leuk en aardig als het over bureauwerkzaamheden gaat, maar wat als het om een overval of een ramp gaat? Je bent na een jaartje theorie niet ineens stressbestendig en handelingsbekwaam in crisissituaties. En dat is wel waar ze mogelijk mee zullen worden geconfronteerd als ze bij het korps instromen.

Ik hoop voor die agenten in opleiding dat het allemaal mee gaat vallen en dat ze de situaties die ze mee gaan maken, aankunnen. Maar het klinkt echt heel erg onverantwoord. Het wekt toch ook totaal geen vertrouwen?

https://www.dagelijksestandaard.nl/2020 ... -instroom/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79411
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Politie is machteloos

Bericht door Ariel »

Agent met mes gestoken in Haghorst, politie lost schot

In Haghorst (Noord-Brabant) is woensdag een politieagent lichtgewond geraakt nadat deze door iemand met een mes werd gestoken. De politie heeft daarop een schot gelost richting de verdachte, die door de kogel geraakt werd.

Onduidelijk is nog hoe ernstig de messentrekker gewond is geraakt. De politie kreeg een melding binnen over de man, die rondliep op de Moergestelsweg.
Waarom de man met messen rondliep is onduidelijk, aldus de politie.
Waarschijnlijk had de man dat mes nodig om een appel te schillen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 43750
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Politie is machteloos

Bericht door Mahalingam »

Niets lijkt te lukken tegen criminele asielzoekers
Drie, vier jaar geleden keek de Amsterdamse politie nog raar op als een aangehouden zakkenroller op de Wallen een pasje van het asielzoekerscentrum toonde. Een asielzoeker? Die verbazing is inmiddels verdwenen, zegt een agent, die niet met naam genoemd wil worden, omdat hij op persoonlijke titel spreekt. Ze komen vaak uit een ‘veilig land’ en maken dus weinig kans op een verblijfsvergunning. „Hun methode is bovendien verhard”, vertelt de agent. Rolden ze aanvankelijk op slinkse wijze toeristen, zegt hij, tegenwoordig doen ze ook aan „straatroven”.

Het aantal asielzoekers dat werd verdacht van een misdrijf, liep vorig jaar op met 13 procent (van 2.497 in 2018 naar 2.821 in 2019). Dat meldde De Telegraaf donderdag op basis van nog ongepubliceerde cijfers van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Ook nam het aantal misdrijven toe waarbij een vreemdeling als verdachte werd geregistreerd, van bijna vier- naar bijna vijfduizend. Uiteindelijk werden 1.500 asielzoekers veroordeeld in 2.800 zaken in 2019.

Het gaat vooral over verdenkingen van (winkel)diefstal (3.294 gevallen), mishandeling (327) en vernieling (255). Ook werden er vorig jaar meer verdenkingen geregistreerd van ernstiger delicten zoals poging tot moord (30 gevallen in 2019, 24 in 2018) en verkrachting (8 tegen 4). Het aantal moorden bleef op twee.

Het zijn cijfers waar de regering niet blij mee is. Verantwoordelijk staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (Migratie en Asiel, VVD) beloofde de Tweede Kamer sinds haar aantreden hard op te treden tegen deze ‘overlastgevende asielzoekers’, maar kreeg het aantal incidenten niet naar beneden. „Je zou ze het liefst in bewaring nemen”, zei de staatssecretaris hier in januari over in WNL op Zondag. „Maar dat is lastig.”

Veiligelanders

Het kenmerkt hoe moeilijk het voor de politiek is om grip te krijgen op deze groep. „Het zou fijn zijn als je ze meteen terug kunt sturen naar het land van herkomst, maar dat lukt niet zo makkelijk”, zei Broekers-Knol in hetzelfde programma. Het uitzetten van uitgeprocedeerde asielzoekers is in Nederland en veel andere Europese landen al niet makkelijk, omdat niet alle herkomstlanden daaraan meewerken. Zolang een asielzoeker een procedure heeft lopen, kan hij of zij helemaal niet worden uitgezet.

De meeste overlastgevers zijn zogeheten ‘veiligelanders’, mensen uit onder meer Marokko en Algerije, die geen recht hebben op een verblijfsvergunning. De groep notoire overlastgevers bestaat in totaal uit zo’n driehonderd mensen, blijkt uit cijfers die het ministerie begin februari vrijgaf. Ze staan op een zwarte lijst, die wordt opgesteld en bijgehouden door de verschillende asielzoekerscentra in het land.

De afgelopen jaren probeerden Justitie en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) op verschillende manieren meer grip te krijgen op overlastgevende en criminele asielzoekers. Eind 2017 kregen Amsterdam en Hoogeveen beide een ‘aso-azc’ waar een strenger en soberder regime heerste, voor asielzoekers die in de reguliere opvang voor overlast zorgen. Met intensieve begeleiding en sobere opvang hoopten COA en Justitie dat gedragsverandering zou plaatsvinden, schreef Broekers-Knol aan de Kamer, waarna de overlastgever terug kon naar de normale opvang.

Maar: „De doelstelling van gedragsverandering lijkt te hoog gegrepen”, oordeelde een evaluerend onderzoek van het onderzoekscentrum van Justitie WODC eind vorig jaar. Uit onderzoek van de Volkskrant bleek bovendien dat aan de opvangvorm een flink prijskaartje hing. Zo werd in 2017 1,2 miljoen euro uitgegeven aan de ‘aso-azc’s’, vooral aan personeel, maar zat er slechts een handjevol asielzoekers. Het aso-azc in Amsterdam is inmiddels gesloten, in Hoogeveen werd juist een nog strikter regime ingevoerd waar asielzoekers de opvang niet mogen verlaten en bewakers een vuurwapen hebben.

‘Waardige levensstandaard’

Broekers-Knol stelde in mei vorig jaar drie ‘ketenmariniers’ aan die de grootste overlastgevers moeten aanpakken. Ketenmarinier Jur Verbeek zei op 11 maart in een televisieoptreden bij De Hofbar (PowNed): overlastgevers „die knippen en scheren we. Die laten we alle hoeken van de kamer zien.” En als ze doorgaan? Dan worden ze uit het azc „gemikt”, zei Verbeek.

Maar dat mag niet meer. Eind 2019 corrigeerde het Europese Hof van Justitie de directeur van een Belgische asielopvang, omdat hij een Afghaanse asielzoeker die een vechtpartij was begonnen op straat had gezet. Het Hof zette een streep door de straf: personen met „internationale bescherming” hebben recht op een „waardige levensstandaard”, daar horen eten, onderdak en kleding ook bij. De uitspraak is ook in Nederland van kracht.

„De gevolgen van het arrest worden nog in kaart gebracht”, reageert een woordvoerder van Justitie en Veiligheid. Maar een belangrijke pijler uit de Nederlandse aanpak is weg. Justitie en het COA kunnen het leef- en eetgeld nog inhouden en groepjes lastpakken „opsplitsten” en over verschillende azc’s verspreiden. De „ernstige gevallen” gaan naar de superstrenge azc in Hoogeveen, zegt de woordvoerder.

De jaarlijkse rapportage over asielzoekers, waaruit de criminaliteitscijfers komen en die half mei naar de Tweede Kamer wordt gestuurd, leidde vorig jaar tot het aftreden van staatssecretaris Mark Harbers (VVD). In die rapportage stonden de verdenkingen niet uitgesplitst, maar werd alleen de top-10 vermeld van de meest voorkomende misdrijven waarvan asielzoekers werden verdacht.

De op-een-na grootste categorie uit de grafiek stond, met duizend misdrijven, vermeld onder de naam ‘overig’. Uit navraag door De Telegraaf bij de politie bleek dat daar de meest ernstige misdrijven onder vielen. Ambtenaren van het ministerie van Justitie en Veiligheid hielden een toelichting op de misdaadcijfers bewust uit het rapport, bleek later uit vrijgegeven documenten. Het ministerie heeft ervan geleerd: in deze rapportage staan alle misdrijven wel afzonderlijk vermeld.
https://www.nrc.nl/nieuws/2020/04/23/ni ... r-a3997731
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79411
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Politie is machteloos

Bericht door Ariel »

Eind 2019 corrigeerde het Europese Hof van Justitie de directeur van een Belgische asielopvang, omdat hij een Afghaanse asielzoeker die een vechtpartij was begonnen op straat had gezet. Het Hof zette een streep door de straf: personen met „internationale bescherming” hebben recht op een „waardige levensstandaard”, daar horen eten, onderdak en kleding ook bij. De uitspraak is ook in Nederland van kracht.
Het wordt tijd dat we de regels van het Europese Hof een goed gaan bekijken en doorlichten. Het mag toch niet zo zijn dat we de bewoners van een land niet meer kunnen beschermen omdat een groep islamitische hyena's recht hebben op een „waardige levensstandaard”

En inwoners van een land dan... :nietverstaan: Hebben die geen recht op een „waardige levensstandaard” zonder last van veiligelanders’, uit onder meer Marokko en Algerije.

'Asielsysteem is failliet en moet op de schop' Het aantal misdrijven waarbij een asielzoeker als verdachte is aangemerkt steeg flink, dat bleek deze week uit nieuwe cijfers. Hoofdredacteur Paul Jansen maakt zich zorgen over het asielbeleid in Nederland.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Politie is machteloos

Bericht door Pilgrim »

Berlin-Neukölln: de politie maakt zichzelf belachelijk

30 apr. 2020Twee politieagenten proberen een migrant te arresteren. De politieagent laat enige actie zien, hoewel ook hij met pepperspray geen grip krijgt op de migrant. De vrouwelijke collega heeft hij waarschijnlijk voor de lol bij zich, want die kijkt alleen maar toe. Uiteindelijk vlucht de migrant. De video is een reclamefilm voor vrouwen bij de politie en het leger. Dat komt helemaal goed.

Bron: https://politikstube.com

Door: “PS”

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 43750
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Politie is machteloos

Bericht door Mahalingam »

Ik zou zeggen: "de lange lat" spreekt toch wel een taal die iedereen begrijpt?
Maar onze politie dient alles met praten op te lossen.
En wat als niemand je verstaat? Dan heb je een tolk nodig. Hoeveel talen zou die tolk machtig moeten zijn?

Agenten met tolk op pad om samenscholing Kaapseplein te voorkomen: ‘Het is dweilen met de kraan open’

Ruim tien bezoekers van het Haagse Kaapseplein hebben vanmiddag een flinke boete gekregen omdat ze zich niet aan de coronaregels hebben gehouden. Agenten en handhavers hebben groepen mensen met behulp van een tolk gewaarschuwd, omdat ze niet genoeg afstand van elkaar hielden, meldt calamiteitensite Regio15.

De politie probeerde een grote groep bezoekers van het Kaapseplein nog te waarschuwen, maar de pogingen leken tevergeefs. Volgens calamiteitensite Regio15 gaf een agent aan dat het ‘dweilen met de kraan open’ is. Nadat agenten met behulp van een tolk overtreders probeerden aan te spreken op hun gedrag, werden er binnen no-time weer groepen gevormd op het Kaapseplein.

Het is niet de eerste keer dat de politie controleert op het plein in de Haagse wijk Transvaal. Eerder hebben agenten met een speciale drone van de politie boven het Kaapseplein gevlogen om mensen in verschillende talen op te roepen om afstand van elkaar te houden.
https://www.ad.nl/den-haag/agenten-met- ... ~a12374db/

oostindisch doof
Doen alsof men niets hoort als men wordt geroepen of aangesproken. De uitdrukking berust waarschijnlijk op de houding van Oost‑Indische vorsten in het koloniale tijdperk, die net deden alsof ze westerse regeringsambtenaren niet begrepen. Op die manier probeerden ze te ontkomen aan de hun opgedragen taken.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79411
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Politie is machteloos

Bericht door Ariel »

Vandalen, Amsterdam zuid , ramadan, middernacht...We hoeven niet diep na te denken over wat voor religie deze vandalen aanhangen
Agenten in politieauto bekogeld met stoeptegel: schrik zit er goed in

Afbeelding

Vandalen hebben vannacht in Amsterdam een rijdende politieauto bekogeld met een stoeptegel. De steen vloog ’met brute kracht’ door het achterraam van de surveillerende wagen, meldt de politie.

Twee agenten die in de auto zaten, kwamen met de schrik vrij en bleven nagenoeg ongedeerd. Maar uit het politiebericht dat donderdagmiddag is gepubliceerd, blijkt dat het veel erger had kunnen aflopen. De recherche is daarom een onderzoek gestart om de daders te achterhalen. De politie spreekt van een ’absurde en levensgevaarlijke actie’ en doet aangifte van poging doodslag en/of poging zware mishandeling en vernieling.

De tegel werd kort na middernacht in Amsterdam Zuid richting de politiewagen gegooid. Op de Lutmastraat, ongeveer ter hoogte van de kruising met de Burgemeester Tellegenstraat, hoorden de agenten ineens ’een enorme klap en glasgerinkel’. De glassplinters vlogen de agenten daarbij letterlijk in het gezicht. „Dan blijkt dat in een van de achterramen een groot gat zit. Bij het voeteneinde van de achterbank ligt een stoeptegel. Van een mogelijke dader of daders ontbreekt ieder spoor”, aldus de Amsterdamse eenheid.

Getuigen of mensen met camera- of dashcambeelden worden verzocht zich te melden bij de politie.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79411
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Politie is machteloos

Bericht door Ariel »

En in Amsterdam had de politie weer hun handen vol.

Familie valt politie aan tijdens aanhouding in Nieuw-West

Agenten hebben vanavond twee mannen opgepakt in de Derkinderenstraat in Nieuw-West. Tijdens de aanhouding van een van de mannen keerden familieleden zich tegen de politie. Een agente raakte lichtgewond.

Op beelden van buurtbewoners is te zien dat er veel agenten te hulp schoten. 'Ik telde zeker zestien politieauto's', zegt een bewoner van de straat tegen AT5.

Een woordvoerder van de politie zegt dat agenten een verdachte in een afperingsonderzoek kwamen oppakken in de straat. 'Daar bemoeiden allerlei familieleden zich mee, waardoor het ook een 'assistentie collega' wordt.' Dat is een signaal voor agenten in nood, alle agenten die in de buurt zijn komen dan helpen.

De eerste verdachte kon alsnog opgepakt worden. De agenten die kwamen helpen hebben een tweede verdachte opgepakt, hij had de agente verwond en is aangehouden vanwege het belemmeren van een aanhouding.

Eerder vanavond werd het signaal 'assistentie collega' ook gegeven. Dat was in de Molukkenstraat in Oost, waar een grote hoeveelheid omstanders zich verzamelde nadat er een steekpartij had plaatsgevonden.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22249
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Politie is machteloos

Bericht door King George »

Geen wonder dat ze de politie vierkant uitlachen. Dat krijg je bij terugtreden in plaats van optreden.
Dit is toch gewoon beledigen van een agent in functie? Waarom loopt die agent dan gewoon weg?
https://twitter.com/ikwerelds/status/12 ... 1231813635

>> Bekijk video <<
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22249
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Politie is machteloos

Bericht door King George »

Ondertussen gaat bij de Zuiderburen het vuilnis er gewoon vandoor op de politiefiets.

Het nieuwe normaal... Groepje allochtonen stelen fiets van politie-agent die hen wijst op samenscholingsverbod en lachen hem vierkant uit.
https://twitter.com/PabloDiscobar8/stat ... 3686252545
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
mercator
Berichten: 19405
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Politie is machteloos

Bericht door mercator »

King George schreef:Ondertussen gaat bij de Zuiderburen het vuilnis er gewoon vandoor op de politiefiets.
Ik heb dat ook gezien maar wist niet dat het in België was. Dat is typisch, zulke zaken gebeuren buiten corona tijden ook. Net gelezen dat een groot plein in Marokkaans Antwerpen bij valavond een soort outdoors drugs supermarkt is nu en dat de politie zonder meer laat begaan.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22249
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Politie is machteloos

Bericht door King George »

Vijf over twaalf lijkt mij nog een te positieve inschatting wat betreft de tijd die wij niet meer hebben om het tijd van de Islamitische machtsovername te kunnen keren. Ons nageslacht zal meedogenloos over ons oordelen waarom wij niets deden en het lieten gebeuren.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Plaats reactie