Overlast jongeren.

In dit forum kunnen we de problematiek met betrekking tot integratie en multiculturele samenleving bespreken.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 89720
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Overlast jongeren.

Bericht door Ariel »

Jongeren, maar wat voor jongeren. Het zal ons niet verbazen dat het Marokkaanse jongeren zijn.
Jongeren terroriseren bewoners Diamantbuurt: ’Als je wat zegt, krijg je meteen een grote bek’

De Diamantbuurt in de Amsterdamse Pijp: overdag een oase van rust in de drukke stad, met een bijna dorps karakter. Maar vooral ’s avonds verandert de sfeer en is er volgens de bewoners sprake van overlast door jeugdgroepen. volgens de ’Diamantbuurters’ loopt het steeds vaker de spuigaten uit en zijn er vernielingen en intimidaties.

Dankzij vernieuwd cameratoezicht om de overlast in de Diamantbuurt in Amsterdam-Zuid aan te pakken, heeft de politie tot nu toe één aanhouding verricht en zijn er verschillende misdrijven in onderzoek. Burgemeester Femke Halsema besloot half juli om de vorig jaar weggehaalde beveiligingscamera weer bij het badhuis op het Smaragdplein te plaatsen om de openbare orde beter te kunnen handhaven. Aanleiding, voor een reeks aan veiligheidsmaatregelen in de buurt, is de overlast die vooral door jongeren wordt veroorzaakt. Buurtbewoners zeggen de intimidatie en overlast spuugzat te zijn.

De aangehouden verdachte komt uit de buurt. Hij wordt verdacht van diefstal. Volgens de gemeente steekt de ellende vanaf begin april de weer kop op. ’De laatste week zijn er twee scooters, een bakfiets en een container in brand gestoken’, liet de gemeente op 13 juli de buurt per brief weten. ’Ook zijn er signalen van intimidatie. De sfeer wordt grimmig genoemd. Dit zorgt voor een onveilig gevoel in de buurt. De situatie zoals deze nu op en rondom het Smaragdplein en bij het badhuis is, vinden wij dan ook zeer ernstig’.

Hoe ernstig het is, vertellen veel buurtbewoners zelf. Meerdere mensen spreken over het lawaai, de vernielingen en de intimidatie. Geen van de bewoners wil uit angst voor represailles met de (eigen) naam in de krant worden genoemd. Een oudere bewoner legt uit: „ Als je wat tegen die gasten zegt, krijg je meteen een grote bek. Kom je ze later tegen, word je uitgescholden. Dus hou je je mond wel. Het is al jaren dweilen met de kraan open. We zijn het zo verschrikkelijk zat. Het scheuren met scooters, de keiharde muziek en het intimideren. Er is geen consequent beleid. Eerst haalt de gemeente een camera weg, en even later zetten hem weer terug. Laat hangen dat ding. En pak ze op!”

Niet nieuw
Veel bewoners zijn het er met elkaar over eens dat de overlast niet nieuw is, maar in de laatste twintig jaar regelmatig de kop opsteekt. Een vrouw, die al heel lang in de buurt woont en ’Barbara’ genoemd wil worden, heeft een uitgesproken mening: „Ik heb zelf kleurtje en wil absoluut niet stigmatiseren, maar het zijn vooral jongens van Marokkaanse afkomst die de problemen veroorzaken. Eerst hingen hun vaders hier rond, nu hun kinderen. Daar liggen sociale problemen aan ten grondslag die ook aandacht verdienen. Het wangedrag is van de ene op de ander generatie doorgegeven. Maar ongeacht de oorzaak: we zijn het nu echt zat. Van mij mag de aanpak veel forser.” Over de dadergroep zegt de Amsterdamse politie: „Wij leggen geen informatie vast op basis van etnische achtergrond. De samenstelling van de veroorzakers van de overlast, veelal jongeren, wisselt per dag - we kunnen dan ook niet spreken van een vaste dadergroep of beter gezegd: overlastgroep.”

Dat er langer problemen zijn, erkent ook Bart Vink, de kersverse voorzitter van het stadsdeel Amsterdam Zuid: „De Diamantbuurt kent van oudsher veel sociale problematiek. We werken aan een aanpak om ook op langere termijn het gevoel van veiligheid en saamhorigheid in de buurt te vergroten. Dit doen we samen met de straatcoaches, politie, handhaving en jongerenwerk en hulpverleners.”


Net als Barbara vindt ook haar buurman de intimidatie door hangjongeren het ergste „Het is heel lang rustig geweest, vooral in de coronatijd. Nu komt alle energie er kennelijk weer uit. Wat ik er zelf van merk, is het lawaai. Als die jongens toevallig voor je deur staan en je zegt er wat van dan heb je een probleem. Dat accepteren ze niet en dat krijg je te maken met intimidatie. Er wordt je verteld dat je beter maar niet de politie kunt bellen. Ik vind dat heel erg beangstigend. En ik vraag me echt af waar deze gasten het recht vandaan halen om hun medemensen te bedreigen en het leven zuur te maken.”

Rust
Overdag is het Smaragdplein, in de Pijp tussen de Amsteldijk en de Van Woustraat, een oase van rust in de drukke stad. In de fraaie siertuin worden groenten geteeld voor de buurt. Ouderen bezoeken aan de overkant het buurthuis, er is een trapveldje en voor de jongste kinderen zijn er speeltoestellen. Het oorspronkelijke badhuis in de Amsterdamse school is een monument en een iconische plek in de buurt. Het plein ademt een bijna dorpse rust. Tot het nacht wordt: „Dan is het hier een hel”, zegt een vrouw, die haar twee hondjes uitlaat.

Een inspecteur van de gemeente maakt rapport op over de staat van speeltoestellen: „Het kan zomaar zijn dat ze aan het einde van hun levensduur zijn. Op het oog lijkt dat zo, maar we gaan er nog preciezer naar kijken.” De overlastproblemen zijn hem niet bekend: „Of eigenlijk wel natuurlijk, maar is het hier nou zoveel erger dan in andere buurten?” Dezelfde nuance maakt een aantal buurtbewoners. „Deze ellende heb je in heel Amsterdam”, beaamt iemand van weer een andere gemeentelijke dienst. Hij probeert te achterhalen van wie de afgebrande afvalcontainer is: „Dat wrak moet hier zo snel mogelijk weg, het nodigt alleen maar uit tot meer vandalisme.”

Politie
Over wat er zich de afgelopen maanden in de buurt heeft afgespeeld, laat de politie weten: „In het afgelopen half jaar zijn er ongeveer 25 meldingen bij de politie gedaan van overlast door jeugd in de Diamantbuurt. Dat gaat dan om meldingen over geluidsoverlast vanwege rondhangende jeugd of brommers die lawaai maken. In een wijk waar een paar duizend mensen wonen wordt logischerwijs aangifte gedaan van verschillende misdrijven. Zo ook in deze buurt.”

Volgens de politiewoordvoerder speelt ook het afschaffen van coronamaatregelen een rol op de klachten: „We zien overal een stijging van jeugdoverlast ten opzichte van de afgelopen 2,5 jaar. Het is te vroeg te om te zeggen of de overlast structureel toeneemt. Uiteraard zetten we ons als politie in op deze problematiek, onder meer in samenwerking met het stadsdeel. We doen extra controles in de wijk en treden waar nodig is op. Belangrijk is dat bewoners melding blijven doen: dat kan zowel bij de politie, bijvoorbeeld bij de wijkagent, of bij de gemeente. Dan kan er nog gerichter iets gedaan worden aan de huidige problematiek.”

Drugshandel
Volgens buurtbewoonster Barbara heeft de overlast ook te maken met drugshandel en -gebruik: „Er komen scootertjes langs en dat is drugs gerelateerd. De criminaliteit die daarachter zit, moet je gewoon keihard aanpakken. Je staat er ook van te kijken in wat voor grote auto’s sommige van die gasten rondrijden.”

Dat de overlast ook te maken drugs wordt bevestigd door een moeder die met drie jonge kinderen meer richting de Van Woustraat woont. Ze laat haar kinderen overdag vaak spelen op het Smaragdplein: „Ja drugs spelen echt een rol. Ik denk dat die gasten op die scooters dat brengen: lachgas, jointjes en misschien ook harddrugs. Veel overlast die wordt ervaren komt voort uit verveling. Natuurlijk zijn er problemen. De gemeente gooit er een persbericht uit over meer cameratoezicht en dat komt dan in de krant. Daarmee wordt een buurt ook gestigmatiseerd. Wat ik vooral wil benadrukken is dat het hier beslist geen getto is. Het is vooral ook een hele fijne buurt om te wonen. Er wordt nu tijdelijk wat gedaan, het wordt tijd dat er gekeken wordt naar de dieperliggende oorzaken.” Dat vindt ook de vrouw die haar twee hondjes uitlaat: „Wat erg zorgelijk is, is dat er ’s nachts ook zeer jonge kinderen op straat lopen. Waar zijn de ouders?, vraag ik me dan af.”
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 89720
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Overlast jongeren.

Bericht door Ariel »

En weer hoeven we ons niet af te vragen wat voor soort jongeren dit zijn.
NS-conductrices op Amsterdams station belaagd en bespuugd door groep mannen

Twee conductrices zijn woensdagavond op het station Amsterdam Amstel bespuugd, belaagd en uitgescholden door een groep van acht jongemannen.

De NS spreekt van het „zoveelste onaanvaardbare incident”. De vrouwen doen donderdag aangifte bij de politie. De NS wil dat de daders zo snel mogelijk worden opgespoord: „Wat ons betreft komen ze de trein nooit meer in en krijgen ze een ov-verbod.”

Een woordvoerder van de NS: „Wij overhandigen vandaag de camerabeelden aan de politie. Deze daders moeten worden opgespoord en berecht en gaan wat ons betreft nooit meer met de trein. De impact op ons personeel is bij dit soort incidenten heel groot en kan traumatisch zijn. De betrokken vrouwen wordt alle mogelijk zorg aangeboden. Wij kunnen als werkgever niet accepteren dat onze mensen op deze manier worden belaagd.”

’Gegil’
Een Amsterdamse reiziger, die niet met naam wil worden genoemd, vertelt De Telegraaf: „Die gasten stapten in Utrecht in en waren de hele tijd al aan het klieren en vervelen. Er ging een intimiderende sfeer van de groep uit. Het is vreselijk om na je werk in angst naar huis te moeten reizen. Ik heb ook angstgegil gehoord, mogelijk van de conductrice. Toen ik zag dat de NS-vrouwen op het perron zeer agressief werden belaagd, ben ik er met meer reizigers heen gegaan. We gingen tussen de scheldende groep en de conductrices in staan. Net als andere reizigers ben ik ook bespuugd. Het ergste vind ik het voor de conductrices, die gewoon hun werk doen.”

’Hel brak los’
Volgens de NS-woordvoerder zaten de acht mannen in de eerste klas: „Om hun telefoons op te laden, zeiden ze. Toen een conductrice om een plaatsbewijs vroeg, werd ze meteen uitgescholden. Ze zijn daarop gesommeerd op station Amstel uit te stappen.” De reiziger: „En op het perron brak echt de hel los. Die gasten gingen totaal door het lint.”

Na het incident zijn de acht mannen ervandoor gegaan. De NS hoopt dat ze aan de hand van camerabeelden alsnog kunnen worden opgespoord.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 12549
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Overlast jongeren.

Bericht door sjun »

Ariel schreef:
do aug 04, 2022 12:29 pm
Jongeren, maar wat voor jongeren. Het zal ons niet verbazen dat het Marokkaanse jongeren zijn.
Jongeren terroriseren bewoners Diamantbuurt: ’Als je wat zegt, krijg je meteen een grote bek’

De Diamantbuurt in de Amsterdamse Pijp: overdag een oase van rust in de drukke stad, met een bijna dorps karakter. Maar vooral ’s avonds verandert de sfeer en is er volgens de bewoners sprake van overlast door jeugdgroepen. volgens de ’Diamantbuurters’ loopt het steeds vaker de spuigaten uit en zijn er vernielingen en intimidaties.

Dankzij vernieuwd cameratoezicht om de overlast in de Diamantbuurt in Amsterdam-Zuid aan te pakken, heeft de politie tot nu toe één aanhouding verricht en zijn er verschillende misdrijven in onderzoek. Burgemeester Femke Halsema besloot half juli om de vorig jaar weggehaalde beveiligingscamera weer bij het badhuis op het Smaragdplein te plaatsen om de openbare orde beter te kunnen handhaven. Aanleiding, voor een reeks aan veiligheidsmaatregelen in de buurt, is de overlast die vooral door jongeren wordt veroorzaakt. Buurtbewoners zeggen de intimidatie en overlast spuugzat te zijn.

De aangehouden verdachte komt uit de buurt. Hij wordt verdacht van diefstal. Volgens de gemeente steekt de ellende vanaf begin april de weer kop op. ’De laatste week zijn er twee scooters, een bakfiets en een container in brand gestoken’, liet de gemeente op 13 juli de buurt per brief weten. ’Ook zijn er signalen van intimidatie. De sfeer wordt grimmig genoemd. Dit zorgt voor een onveilig gevoel in de buurt. De situatie zoals deze nu op en rondom het Smaragdplein en bij het badhuis is, vinden wij dan ook zeer ernstig’.

Hoe ernstig het is, vertellen veel buurtbewoners zelf. Meerdere mensen spreken over het lawaai, de vernielingen en de intimidatie. Geen van de bewoners wil uit angst voor represailles met de (eigen) naam in de krant worden genoemd. Een oudere bewoner legt uit: „ Als je wat tegen die gasten zegt, krijg je meteen een grote bek. Kom je ze later tegen, word je uitgescholden. Dus hou je je mond wel. Het is al jaren dweilen met de kraan open. We zijn het zo verschrikkelijk zat. Het scheuren met scooters, de keiharde muziek en het intimideren. Er is geen consequent beleid. Eerst haalt de gemeente een camera weg, en even later zetten hem weer terug. Laat hangen dat ding. En pak ze op!”

Niet nieuw
Veel bewoners zijn het er met elkaar over eens dat de overlast niet nieuw is, maar in de laatste twintig jaar regelmatig de kop opsteekt. Een vrouw, die al heel lang in de buurt woont en ’Barbara’ genoemd wil worden, heeft een uitgesproken mening: „Ik heb zelf kleurtje en wil absoluut niet stigmatiseren, maar het zijn vooral jongens van Marokkaanse afkomst die de problemen veroorzaken. Eerst hingen hun vaders hier rond, nu hun kinderen. Daar liggen sociale problemen aan ten grondslag die ook aandacht verdienen. Het wangedrag is van de ene op de ander generatie doorgegeven. Maar ongeacht de oorzaak: we zijn het nu echt zat. Van mij mag de aanpak veel forser.” Over de dadergroep zegt de Amsterdamse politie: „Wij leggen geen informatie vast op basis van etnische achtergrond. De samenstelling van de veroorzakers van de overlast, veelal jongeren, wisselt per dag - we kunnen dan ook niet spreken van een vaste dadergroep of beter gezegd: overlastgroep.”

Dat er langer problemen zijn, erkent ook Bart Vink, de kersverse voorzitter van het stadsdeel Amsterdam Zuid: „De Diamantbuurt kent van oudsher veel sociale problematiek. We werken aan een aanpak om ook op langere termijn het gevoel van veiligheid en saamhorigheid in de buurt te vergroten. Dit doen we samen met de straatcoaches, politie, handhaving en jongerenwerk en hulpverleners.”


Net als Barbara vindt ook haar buurman de intimidatie door hangjongeren het ergste „Het is heel lang rustig geweest, vooral in de coronatijd. Nu komt alle energie er kennelijk weer uit. Wat ik er zelf van merk, is het lawaai. Als die jongens toevallig voor je deur staan en je zegt er wat van dan heb je een probleem. Dat accepteren ze niet en dat krijg je te maken met intimidatie. Er wordt je verteld dat je beter maar niet de politie kunt bellen. Ik vind dat heel erg beangstigend. En ik vraag me echt af waar deze gasten het recht vandaan halen om hun medemensen te bedreigen en het leven zuur te maken.”

Rust
Overdag is het Smaragdplein, in de Pijp tussen de Amsteldijk en de Van Woustraat, een oase van rust in de drukke stad. In de fraaie siertuin worden groenten geteeld voor de buurt. Ouderen bezoeken aan de overkant het buurthuis, er is een trapveldje en voor de jongste kinderen zijn er speeltoestellen. Het oorspronkelijke badhuis in de Amsterdamse school is een monument en een iconische plek in de buurt. Het plein ademt een bijna dorpse rust. Tot het nacht wordt: „Dan is het hier een hel”, zegt een vrouw, die haar twee hondjes uitlaat.

Een inspecteur van de gemeente maakt rapport op over de staat van speeltoestellen: „Het kan zomaar zijn dat ze aan het einde van hun levensduur zijn. Op het oog lijkt dat zo, maar we gaan er nog preciezer naar kijken.” De overlastproblemen zijn hem niet bekend: „Of eigenlijk wel natuurlijk, maar is het hier nou zoveel erger dan in andere buurten?” Dezelfde nuance maakt een aantal buurtbewoners. „Deze ellende heb je in heel Amsterdam”, beaamt iemand van weer een andere gemeentelijke dienst. Hij probeert te achterhalen van wie de afgebrande afvalcontainer is: „Dat wrak moet hier zo snel mogelijk weg, het nodigt alleen maar uit tot meer vandalisme.”

Politie
Over wat er zich de afgelopen maanden in de buurt heeft afgespeeld, laat de politie weten: „In het afgelopen half jaar zijn er ongeveer 25 meldingen bij de politie gedaan van overlast door jeugd in de Diamantbuurt. Dat gaat dan om meldingen over geluidsoverlast vanwege rondhangende jeugd of brommers die lawaai maken. In een wijk waar een paar duizend mensen wonen wordt logischerwijs aangifte gedaan van verschillende misdrijven. Zo ook in deze buurt.”

Volgens de politiewoordvoerder speelt ook het afschaffen van coronamaatregelen een rol op de klachten: „We zien overal een stijging van jeugdoverlast ten opzichte van de afgelopen 2,5 jaar. Het is te vroeg te om te zeggen of de overlast structureel toeneemt. Uiteraard zetten we ons als politie in op deze problematiek, onder meer in samenwerking met het stadsdeel. We doen extra controles in de wijk en treden waar nodig is op. Belangrijk is dat bewoners melding blijven doen: dat kan zowel bij de politie, bijvoorbeeld bij de wijkagent, of bij de gemeente. Dan kan er nog gerichter iets gedaan worden aan de huidige problematiek.”

Drugshandel
Volgens buurtbewoonster Barbara heeft de overlast ook te maken met drugshandel en -gebruik: „Er komen scootertjes langs en dat is drugs gerelateerd. De criminaliteit die daarachter zit, moet je gewoon keihard aanpakken. Je staat er ook van te kijken in wat voor grote auto’s sommige van die gasten rondrijden.”

Dat de overlast ook te maken drugs wordt bevestigd door een moeder die met drie jonge kinderen meer richting de Van Woustraat woont. Ze laat haar kinderen overdag vaak spelen op het Smaragdplein: „Ja drugs spelen echt een rol. Ik denk dat die gasten op die scooters dat brengen: lachgas, jointjes en misschien ook harddrugs. Veel overlast die wordt ervaren komt voort uit verveling. Natuurlijk zijn er problemen. De gemeente gooit er een persbericht uit over meer cameratoezicht en dat komt dan in de krant. Daarmee wordt een buurt ook gestigmatiseerd. Wat ik vooral wil benadrukken is dat het hier beslist geen getto is. Het is vooral ook een hele fijne buurt om te wonen. Er wordt nu tijdelijk wat gedaan, het wordt tijd dat er gekeken wordt naar de dieperliggende oorzaken.” Dat vindt ook de vrouw die haar twee hondjes uitlaat: „Wat erg zorgelijk is, is dat er ’s nachts ook zeer jonge kinderen op straat lopen. Waar zijn de ouders?, vraag ik me dan af.”
Inderdaad. Ik ken de buurt goed. Opmerkelijk dat het woord Marokkanen zorgvuldig vermeden is in de verslaglegging. Dat zal wel breedsocialistisch gemeentebeleid zijn om te voorkomen dat de pleuris goed uitbreekt en burgers zelf corrigerend gaan optreden om hun buurtje leefbaar te houden in plaats van te gaan verhuizen en hun verlies op waarde van onroerend goed en investeringen van eigen spaargeld te nemen.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 89720
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Overlast jongeren.

Bericht door Ariel »

sjun schreef:
vr aug 05, 2022 12:30 am

Inderdaad. Ik ken de buurt goed. Opmerkelijk dat het woord Marokkanen zorgvuldig vermeden is in de verslaglegging.
’Barbara’ met een kleurtje durfde het gelukkig wel hardop te zeggen. Het lijkt wel of blanke Nederlanders doodsbang zijn om het beestje bij de naam te noemen.

Het is een soort Voldemort angststoornis . "They Who Must Not Be Named",
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 12549
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Overlast jongeren.

Bericht door sjun »

Het is meer een soort totalitaire mediaformule opgelegd door sponsors/adverteerders als George Soros en braaf uitgevoerd door de breedsocialistische familie die de media en de carrières er in bestiert. Een reden te meer om geen abonnementskosten voor zulke gekochte media te gaan betalen want daarmee houd je het in stand. Ook zouden mensen heel anders moeten gaan stemmen maar dat wordt een proces van nog veel langere adem omdat een groot deel van hen via overheidsafhankelijkheid eveneens min of meer gekocht is. Zolang die mensen niet door hebben wat er gebeurt wordt hun existentie steeds verder uitgehold door marginalisering en welbewuste populatieverdunning.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24957
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Overlast jongeren.

Bericht door King George »

Hebben we een Marokkanenprobleem?
Het morele gelijk ligt bij het volk




Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 89720
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Overlast jongeren.

Bericht door Ariel »

Glas valt uit reuzenrad in Zandvoort: arrestaties en gewonden

Twee vrouwen zijn vrijdagavond in Zandvoort gewond geraakt door glas dat uit een reuzenrad viel. Beiden liepen letsel op aan de armen en moesten naar het ziekenhuis. Later zijn vier jonge mannen opgepakt. Het is nog niet duidelijk of het een ongelukje was of dat het glas opzettelijk is gegooid vanuit een van de gondels.

Kort na het incident probeerde een vriendin van de slachtoffers foto's van de mannen te maken met haar telefoon. De verdachten hebben het toestel afgepakt en het werd later op straat teruggevonden. De vier zijn in de buurt opgepakt na getuigenverklaringen. Het gaat om mannen tussen de 17 en 24 jaar uit Amsterdam en Hoofddorp. De politie onderzoekt of er sprake is van openlijke geweldpleging en roept getuigen op zich te melden.

De vrouwen zijn 33 jaar en komen uit Amsterdam en Haarlem.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 89720
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Overlast jongeren.

Bericht door Ariel »

Intimidatie, inbraak en drugsoverlast op Iepenplein in Oost: ‘Soms gebruiken ze gewoon ter plekke’

Een groep dealers en verslaafden op het Iepenplein in Oost maakt omwonenden het leven zuur. Er wordt pal op straat gedeald, ze plassen in portieken en intimideren bewoners. ‘De enige optie die ik nu nog zie: verhuizen.’

Voortdurend worden uitgescholden in je eigen buurt: Robert en zijn partner, die ieder in een appartement op het Iepenplein wonen, zijn eraan gewend. “Het is continu: kankerhomo, kankerflikker. En dan lopen wij nooit hand in hand hè, en kussen doen we al helemaal niet.” Hij zucht diep. “Ja, het is supervervelend en vermoeiend. Maar het gebeurt al jaren.”

In de vijftien jaar dat Robert aan het plein woont maakte hij er genoeg mee. Zijn fiets werd gestolen, zijn scooter op klaarlichte dag in de fik gestoken. Zes jaar geleden werden hij en zijn partner op straat in elkaar geslagen nadat ze wederom waren uitgescholden om hun geaardheid.

De inbraak van twee weken geleden noemt hij een nieuw dieptepunt. Roberts voordeur werd vernield, het hele huis doorgespit. “De kasten waren doorgezocht, alle deuren stonden open: ze waren echt overal geweest.” Gek genoeg was niets gestolen of kapotgemaakt. “Dure spullen lagen er nog. Volgens de politie is het puur een poging geweest me te intimideren, om te laten weten: we weten wat je in huis hebt. En: we komen terug.”

Bunker
Geen buurtbewoner heeft iets gezien en de politie heeft niemand kunnen aanhouden, maar Robert is ervan overtuigd dat het de jongens zijn geweest die dagelijks op het plein hangen, hem uitschelden en hem de weg versperren – waarbij hij zelfs een keer een wapen op zich gericht kreeg.

Hij wil een hekwerk voor zijn portiek, maar daar is woningcorporatie Stadgenoot terughoudend in. “En ik kan wel een bunker van mijn huis maken, maar ik moet toch echt de honden uitlaten of naar de supermarkt. Mijn huis is fijn, mijn partner woont een paar deuren verderop, en ik rijd zo de snelweg op naar mijn werk. Maar ik zie nog maar één optie: verhuizen. Als Stadgenoot me een enigszins vergelijkbaar huis aanbiedt, ben ik weg.”

Robert en zijn partner zijn niet de enigen die overlast ervaren op en rond het Iepenplein. De problemen begonnen grofweg begin dit jaar, zegt bewoner Willem – iets wat politie, de gemeente en Stadgenoot beamen. “Eerst waren het een paar jongens die kwamen hangen, nu zit het plein vrijwel altijd vol. Het is een gemêleerde groep van junks, verwarde mensen en daklozen, maar vooral kleine en grote dealers. Ze lopen heen en weer, ook naar de metrohalte bij de Wibautstraat.”

Willem, die al 35 jaar in de buurt woont, is heus wel iets gewend. “In de jaren negentig had je hier veel heroïnejunks, zij brachten veel ellende met zich mee. Maar sinds zij praktisch uitstierven is het daarna eigenlijk jarenlang heel rustig geweest. Dat we hier nu weer met een drugsprobleem zitten, verbaast me wel.”

De meeste jongens komen halverwege de middag aan op hun scooter of motor, en gaan op de bankjes zitten. Daar wordt gepraat, gegeten, veel met telefoons gerommeld. “Het is ook niet alsof ze het stiekem proberen te doen,” zegt een ondernemer uit de buurt, bij wie ook al eens is ingebroken. “Ze lopen met drie telefoons in hun hand, continu te appen. Daarna komt er iemand langs en wordt er iets overhandigd.”

Discussies voor je deur
Er wordt regelmatig tegen de iepen aan geplast en aan het einde van de dag blijft afval achter. Een bewoner van de Iepenweg ziet dat ook veel toeristen het plein weten te vinden om drugs te halen. “Er zijn hier nogal veel hotels; je ziet ze zo komen aanwandelen. Soms gebruiken ze het gewoon ter plekke.”

Willem stoort zich vooral aan de toe-eigening van de nauwe portieken. “Ze pissen hier om de haverklap: het steen is helemaal uitgebeten van de urine. En het is intimiderend. Als ik vraag of ze willen vertrekken omdat ze niet doelloos mogen rondhangen, krijg ik te horen: ‘Ik heb wel een doel, ik rook een sigaret.’ Zulke discussies voor je deur zijn niet fijn.”

Willem houdt samen met een groep buurtbewoners een oogje in het zeil. “Ik zit met bewoners van vijftien andere appartementen in een appgroep, waarin we elkaar op de hoogte houden als er ergens een vervelende dealer zit, of de politie moet worden gebeld.”

Tactische plek
Sanne, een bewoner van de Tweede Oosterparkstraat, heeft vooral last van de verslaafden die in de nauwe portieken hangen om uit het zicht drugs te gebruiken. “Ik heb weleens mijn dochter naar school gebracht om acht uur ’s ochtends, terwijl we letterlijk door een groep crackrokende mensen heen moesten die voor onze deur zat. Mijn partner en ik hebben al een keer of vijftien de politie gebeld. We kregen het idee dat het weinig opleverde, dus zijn we ermee gestopt.”

Waarom is juist het Iepenplein zo aantrekkelijk voor deze groep? Bewoners hebben diverse verklaringen: volgens Robert is het een tactische plek voor criminelen, vanwege de aangrenzende straten in zes richtingen. “Als er politie komt schieten ze zó op hun scootertje weg.” De ondernemer valt het op dat er op het plein geen speeltoestellen staan. “Ze zitten liever hier dan op de andere pleinen, omdat die jongens hier niet tussen de kinderen hoeven te hangen.”

Volgens een woordvoerder van de politie is het mooie zomerweer de laatste tijd ook een belangrijke factor. “Daarbij betreft het een plein met veel bankjes waardoor het er uitnodigend uitziet. De personen die hier hangen en overlast veroorzaken, zeggen tegen de wijkagent dat ze nergens anders terecht kunnen. En op zich is het bivakkeren op de bankjes op het plein natuurlijk geen strafbaar feit, maar het veroorzaken van overlast wél.”

Gebiedsverbod
De gemeente is bekend met de problemen in de buurt, waar in recent in korte tijd ook twee plofkraken gepleegd zijn. Vorige maand is het westelijke stuk van de Eerste Oosterparkstraat al toegevoegd aan het zogeheten ‘overlastgebied Oost’ (zie kader), waardoor overlastgevers harder kunnen worden aangepakt en de politie gebiedsverboden kan opleggen. Op het grootste gedeelte van het Iepenplein kunnen overlastgevers ook gebiedsverboden krijgen, maar dat gebeurt op basis van de Overlastwet. Wil de gemeente tot deze maatregel overgaan moet er volgens een woordvoerder van burgemeester Halsema wel ‘al een dikker dossier liggen.’

“Op dit moment liggen er twaalf dossiers ter beoordeling en bekrachtiging voor zo’n gebiedsverbod,” zegt de politiewoordvoerder. Politie en stadsdeel zoeken naar een ‘duurzame oplossing’, en surveillerende agenten krijgen de opdracht het Iepenplein extra aandacht te geven tijdens hun rondes door de buurt. Met onder meer de GGD is contact over hoe de verslaafden en daklozen te helpen.

Sommige bewoners zouden graag zien dat de gemeente camera’s ophangt, in navolging van een groot deel van de Dapperbuurt en de Indische buurt. Vooralsnog is daar geen sprake van, laat een woordvoerder van burgemeester Femke Halsema schriftelijk weten. “De burgemeester beoordeelt per geval of de inbreuk die het cameratoezicht maakt op de persoonlijke levenssfeer van inwoners en bezoekers van Amsterdam evenredig is aan het doel dat bereikt moet worden. Daarnaast dient de inzet van cameratoezicht gerechtvaardigd te zijn omdat de verstoring van de openbare orde niet met andere minder ingrijpende maatregelen voldoende teruggedrongen kan worden. Op dit moment is er geen informatie die hierop wijst.”

Bewoner Willem reageert teleurgesteld. “Ik heb het idee dat het hier eerst écht moet escaleren voordat er een stevige oplossing komt.”

Reactie Stadgenoot
“Wij krijgen sinds januari, februari veel klachten binnen over dealers op straat en mensen die hangen in de portieken,” zegt een woordvoerder van woningcorporatie Stadgenoot, die ongeveer honderd woningen in en om het Iepenplein verhuurt.

Stadgenoot zegt bewoners een zo veilig mogelijk gevoel rond hun woning te willen geven. “Dat doen we door hang- en sluitwerk te checken en te herstellen mocht er iets gebeurd zijn, het ophangen van extra verlichting en het eventueel plaatsen van deurspionnen zodat mensen kunnen zien voor wie ze opendoen.”

Een hek voor het portiek, zoals Robert en zijn partner willen, is nog onderwerp van discussie. “We zijn heel begaan met ze, en we gaan op zoek naar de beste oplossing. Al zijn we met hekken terughoudend vanwege de brandveiligheid.”

Overlastgebied Oost
Al sinds 2014 heeft de gemeente een deel van stadsdeel Oost bestempeld als ‘overlastgebied’. Mensen die zich in zo’n gebied schuldig maken aan onder meer samenscholing, drugs (ver)kopen of het dragen van een mes kunnen voor 24 uur een verblijfsverbod krijgen.

Het aantal incidenten in het overlastgebied is ten opzichte van de omvang ‘nog steeds onaanvaardbaar hoog’, schreef burgemeester Halsema in haar besluit de maatregelen met nog een jaar te verlengen. Tussen juli 2021 en juni 2022 zijn er 535 meldingen van overlast gedaan, en werden meer dan 300 verwijderingsbevelen van 24 uur uitgeschreven.

Het overlastgebied is uitgebreid met het stukje rond de Eerste Oosterparkstraat omdat er sprake is van een ‘structurele verstoring van de openbare orde’ en omdat bewoners en ondernemers worden geïntimideerd door de groep drugsdealers en -gebruikers. Het noordelijke deel van het Iepenplein valt hier ook onder.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 89720
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Overlast jongeren.

Bericht door Ariel »

Wat ben ik blij dat ik niet meer in Zoetermeer woon. Als ik in mijn tuin stond, dan had ik goed zicht op deze flat.
Bankjes weggehaald om hangjongeren te weren, gevolg is blowende en poepende jeugd in flat

Last van hangjongeren op bankjes? Dan halen we die bankjes toch weg? Probleem opgelost! Nou, nee. Het probleem verplaatste én verergerde zich bij deze flat.

Het leek een maand geleden zo simpel. Een kwestie van bankjes weghalen en klaar. Dat liep even anders bij het Savelsbos in Zoetermeer. Het ging van kwaad tot erger. ,,Ze houden zich vooral op in de trappenhuizen, garage en kelderboxen. Daar hangen geen camera’s, dus daar worden nu drugs en alcohol gebruikt. Ze vallen mensen lastig, slopen de boel en maken brandjes. Tot overmaat van ramp wordt er ook geplast en zelfs gepoept”, zegt flatbewoonster Carla van der Sluis.

,,Mensen die in de avond werken durven niet meer door de garage te lopen of hun fiets in de kelderbox te zetten”, vertelt bewoonster Joyce Tang. ,,Jongeren blowen in het trappenhuis en de portiek en het stinkt naar de plas of shisha in de kelders. Als je iets tegen ze zegt, krijg je een grote mond.”

Samenscholingsverbod
Savelsbos is een van de plekken in Buytenwegh, Meerzicht en Driemanspolder die in mei door de gemeente werd aangewezen waar een samenscholingsverbod geldt naar aanleiding van incidenten onder jeugdbendes. Ook werden camera’s geplaatst en extra toezicht gehouden. ,,Daarom zitten ze nu in de flat”, zegt Tang.

Veel bewoners zien de bankjes liever vandaag dan morgen terugkeren. Van der Sluis: ,,De overlast in de flat is erg, maar niet bij de bankjes. Daar stonden er tenminste camera’s op hen gericht.”

Niet alleen hangjongeren maakten gebruik van de bankjes. Voor mindervaliden en oudere bewoners waren ze ideaal om even bij te komen na veel trappen of lang wachten op de lift. Van der Sluis hield een handtekeningenactie om de bankjes te behouden. ,,Bijna 75 procent van de bewoners ondertekende die. Volgens De Goede Woning is de actie niet geldig omdat men geen nee durft te zeggen tegen een medebewoner. Onzin. De bewonerscommissie heeft in februari al besloten dat de bankjes uit de flat verwijderd moeten worden. Daar bleven ze bij, ook na inlevering van de handtekeningen.”

De ex-voorzitter van Bewonerscommissie De Samenwerking Savelsbos, die anoniem wil blijven, ontkent dat de leden achter deze keuze stonden. ,,De Goede Woning had de afspraak met de vorige bewonerscommissie gemaakt dat bij overlast de bankjes verwijderd zouden worden”, vertelt hij. ,,Het is erg onrustig in de flat.” De kwestie over de bankjes liep zo uit de hand dat de ex-voorzitter claimt te zijn gediscrimineerd en bedreigd. Hij deed aangifte bij de politie. Twee weken geleden stapte de bewonerscommissie op.

Brief van burgemeester
De gemeente laat weten dat vorig jaar ongeveer veertig overlastgevende jongeren en hun ouders in Meerzicht een brief van de burgemeester ontvingen. ,,Met een aantal ouders is gesprekken gevoerd. Wij denken dat de boodschap is overgekomen”, meldt een woordvoerder van de gemeente.

,,Op meerdere plekken in Meerzicht is al een tijd overlast van hangjeugd en van jeugdbendes. Ze vielen bewoners lastig en zorgden voor forse overlast”, erkent een woordvoerder van De Goede Woning. ,,Het gaat om ingewikkelde problematiek. Daarom werken partijen samen aan een plan van aanpak, zoals de gemeente, jeugdzorg, maatschappelijk werk, de jeugdmarshall, de politie en de woningcorporaties.”

Het verwijderen van de bankjes, plaatsen van extra camera’s en dagelijks schoonmaken van centrale ruimtes heeft volgens De Goede Woning ‘positieve effecten’. ,,Binnenkort houden we een onderzoek onder de bewoners om te horen hoe zij de veiligheid in de flat en in de buurt ervaren en om te vragen hoe we samen kunnen werken om overlast te voorkomen.”
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 89720
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Overlast jongeren.

Bericht door Ariel »

Wat ben ik blij dat ik niet meer in Zoetermeer woon. Als ik in mijn tuin stond, dan had ik goed zicht op deze flat. Met de woningen zelf is niets aan de hand, ( mooie ruime flats, groot balkon) maar met de bewoners wel.
Bankjes weggehaald om hangjongeren te weren, gevolg is blowende en poepende jeugd in flat

Afbeelding

Last van hangjongeren op bankjes? Dan halen we die bankjes toch weg? Probleem opgelost! Nou, nee. Het probleem verplaatste én verergerde zich bij deze flat.

Het leek een maand geleden zo simpel. Een kwestie van bankjes weghalen en klaar. Dat liep even anders bij het Savelsbos in Zoetermeer. Het ging van kwaad tot erger. ,,Ze houden zich vooral op in de trappenhuizen, garage en kelderboxen. Daar hangen geen camera’s, dus daar worden nu drugs en alcohol gebruikt. Ze vallen mensen lastig, slopen de boel en maken brandjes. Tot overmaat van ramp wordt er ook geplast en zelfs gepoept”, zegt flatbewoonster Carla van der Sluis.

,,Mensen die in de avond werken durven niet meer door de garage te lopen of hun fiets in de kelderbox te zetten”, vertelt bewoonster Joyce Tang. ,,Jongeren blowen in het trappenhuis en de portiek en het stinkt naar de plas of shisha in de kelders. Als je iets tegen ze zegt, krijg je een grote mond.”

Samenscholingsverbod
Savelsbos is een van de plekken in Buytenwegh, Meerzicht en Driemanspolder die in mei door de gemeente werd aangewezen waar een samenscholingsverbod geldt naar aanleiding van incidenten onder jeugdbendes. Ook werden camera’s geplaatst en extra toezicht gehouden. ,,Daarom zitten ze nu in de flat”, zegt Tang.

Veel bewoners zien de bankjes liever vandaag dan morgen terugkeren. Van der Sluis: ,,De overlast in de flat is erg, maar niet bij de bankjes. Daar stonden er tenminste camera’s op hen gericht.”

Niet alleen hangjongeren maakten gebruik van de bankjes. Voor mindervaliden en oudere bewoners waren ze ideaal om even bij te komen na veel trappen of lang wachten op de lift. Van der Sluis hield een handtekeningenactie om de bankjes te behouden. ,,Bijna 75 procent van de bewoners ondertekende die. Volgens De Goede Woning is de actie niet geldig omdat men geen nee durft te zeggen tegen een medebewoner. Onzin. De bewonerscommissie heeft in februari al besloten dat de bankjes uit de flat verwijderd moeten worden. Daar bleven ze bij, ook na inlevering van de handtekeningen.”

De ex-voorzitter van Bewonerscommissie De Samenwerking Savelsbos, die anoniem wil blijven, ontkent dat de leden achter deze keuze stonden. ,,De Goede Woning had de afspraak met de vorige bewonerscommissie gemaakt dat bij overlast de bankjes verwijderd zouden worden”, vertelt hij. ,,Het is erg onrustig in de flat.” De kwestie over de bankjes liep zo uit de hand dat de ex-voorzitter claimt te zijn gediscrimineerd en bedreigd. Hij deed aangifte bij de politie. Twee weken geleden stapte de bewonerscommissie op.

Brief van burgemeester
De gemeente laat weten dat vorig jaar ongeveer veertig overlastgevende jongeren en hun ouders in Meerzicht een brief van de burgemeester ontvingen. ,,Met een aantal ouders is gesprekken gevoerd. Wij denken dat de boodschap is overgekomen”, meldt een woordvoerder van de gemeente.

,,Op meerdere plekken in Meerzicht is al een tijd overlast van hangjeugd en van jeugdbendes. Ze vielen bewoners lastig en zorgden voor forse overlast”, erkent een woordvoerder van De Goede Woning. ,,Het gaat om ingewikkelde problematiek. Daarom werken partijen samen aan een plan van aanpak, zoals de gemeente, jeugdzorg, maatschappelijk werk, de jeugdmarshall, de politie en de woningcorporaties.”

Het verwijderen van de bankjes, plaatsen van extra camera’s en dagelijks schoonmaken van centrale ruimtes heeft volgens De Goede Woning ‘positieve effecten’. ,,Binnenkort houden we een onderzoek onder de bewoners om te horen hoe zij de veiligheid in de flat en in de buurt ervaren en om te vragen hoe we samen kunnen werken om overlast te voorkomen.”
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 89720
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Overlast jongeren.

Bericht door Ariel »

Jongeren. Maar wat voor jongeren. That is the question.

Afbeelding
Onrust na kermis in Houten, jongeren bekogelen politie met vuurwerk en stenen

Politieagenten zijn zondagavond bekogeld met stenen en vuurwerk door een groep jongeren in Houten. Zij zorgden eerder op de avond al voor onrust bij de kermis in het dorp.

De kermis in Houten, op het Rond, sloot eerder vanwege de onrustige en rellerige sfeer. De politie, die massaal aanwezig was, trad op om de orde te herstellen. Daarbij werden agenten bekogeld met stenen en vuurwerk.

De groep verplaatste zich vervolgens richting station Houten. Daarbij werden straatmeubilair en enkele ruiten vernield. Ook werd een prullenbak in brand gestoken. Omwonenden maakten de vlammen uit. Er zijn aanhoudingen verricht, onbekend is hoeveel.

Later op de avond werd het weer rustig in het centrum van Houten, maar was er nog veel politie aanwezig, zo meldt een getuige.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24957
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Overlast jongeren.

Bericht door King George »

Zouden het in Houten dezelfde jongeren zijn als eerder in Osdorp? Kermissen kunnen meepraten over het Marokkanenprobleem. Ik zag wat beelden en daar zaten geen Houtenaren bij, wel Marokkanen.
Het morele gelijk ligt bij het volk




Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 89720
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Overlast jongeren.

Bericht door Ariel »

King George schreef:
di okt 25, 2022 11:41 am
Zouden het in Houten dezelfde jongeren zijn als eerder in Osdorp? Kermissen kunnen meepraten over het Marokkanenprobleem. Ik zag wat beelden en daar zaten geen Houtenaren bij, wel Marokkanen.
Ik vermoed het wel King...Eigenlijk weet ik het zeker dat het dezelfde soort jongeren zijn als eerder in Osdorp.
Licht en donker getint types, vaak met opgeschoren kopjes. En misschien loopt er tussen die meute een blank ventje mee die ook graag bijzonder wil zijn.

Afbeelding
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 89720
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Overlast jongeren.

Bericht door Ariel »

Zoetermeer, Den Haag en Delft willen gewelddadige jeugdgroepen aanpakken met ’online gebiedsverbod’

Zoetermeer, Den Haag en Delft gaan in de aanpak van rivaliserende gewelddadige jeugdgroepen experimenteren met een online gebiedsverbod. Dat stelt burgemeester Michel Bezuijen (VVD) van Zoetermeer, die vorig jaar werd opgeschrikt door gerichte aanslagen met messen en vuurwapens waarbij minderjarige slachtoffers vielen. Ook in Den Haag, waar de afgelopen jaren drie dodelijke slachtoffers vielen waaronder op de Pier, heeft de politiek recent opgeroepen tot een dergelijk verbod.

De burgemeesters Van Zanen, Van Bijsterveldt en Bezuijen, die te maken hebben met negentig overlastgevende jongeren komen met de maatregel na onderzoek. De uitkomst bevestigt het beeld dat de burgemeesters van de drie steden, die nauw samenwerken met de hoofdofficier van justitie en de Haagse politiechef, al hadden: er zijn terecht grote zorgen over de onderling rivaliserende groepen, die niet onderdoen voor de Bloods en Crips in Amerika. In Delft doken onder de naam Scheme015 in 2008 al filmpjes op van jongeren die met pistolen en automatische vuurwapens dreigden.

Maar ook vanuit de Haagse en in mindere mate de Zoetermeerse straatcultuur roepen jongeren met schietwapens in drillraps (video’s) en op sociale media in toenemende mate op tot het plegen van geweld. „Een online gebiedsverbod moet dit fenomeen de kop indrukken en opruiing en het daadwerkelijk op straat uitvechten van de vete voorkomen”, zegt Bezuijen „Er moet deels een preventieve werking van uitgaan. Anderzijds is het een waarschuwing voor anderen om kopieergedrag te vertonen.”

Omdat de nood hoog is roept de burgemeester minister Dilan Yeşilgöz (Justitie en Veiligheid) op om ’met wetgeving te komen van wat gemeenten wel en niet mogen’. „De wet moet helderder worden, zodat gemeenten bij een probleem bij voorbeeld makkelijker informatie kunnen uitwisselen zonder tegen de AVG aan te lopen. Van burgemeesters wordt verwacht dat ze het probleem aanpakken, maar dan moeten ze wel instrumenten hebben.”

Tieners
Naast een online gebiedsverbod, waarmee ook in Amsterdam en Utrecht wordt geëxperimenteerd, gaat de politie Haaglanden analisten aanstellen om meer zicht te krijgen op de ’ondoorzichtelijke online platforms’. Ook gaat Zoetermeer een beroep doen op ’De Moeder is de Sleutel’, een zelfhulporganisatie van en voor ervaringsdeskundige moeders. In totaal wordt tot 2025 bijna 1,6 miljoen euro uitgetrokken voor de aanpak van de in totaal vier gewelddadige jeugdgroepen in de drie steden.

Vorig jaar kondigde Zoetermeer al aan hoge boetes uit te gaan delen aan minderjarige messentrekkers. „Tieners van 11, 12 en 13 jaar dragen een wapen om zichzelf te verdedigen”, zei Bezuijen toen. „Dat moeten we nooit normaal vinden. Zeker nu we te maken hebben met rivaliserende jeugdgroepen en drillraps.”
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 89720
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Overlast jongeren.

Bericht door Ariel »

Jongeren, maar wat voor jongeren. Dat mogen we niet weten. Deze jongeren hebben wel toezicht van buurtouders nodig, due ik vermoed dat wij het wel kunnen raden.
Assendelft geschokt na arrestatie jonge agentenmishandelaar: ’Met een extra jeugdhonk kom je er niet’

De schok is groot in Assendelft nadat woensdagavond een 13-jarige knaap een agent mishandelde. Het van oudsher pittoreske en rustige Noord-Hollandse dorp, zo stellen meerdere betrokkenen, verloedert in rap tempo. Messentrekkers, jonge berovers, drugscriminaliteit: vooral bewoners van Saendelft maken zich grote zorgen om hun geliefde wijk. ’Met een extra jeugdhonk of een waarschuwingsbrief van de burgemeester kom je er niet’.

Het incident vond plaats aan het Kaaikhof, waar een grote groep jongeren voor overlast zorgde en een deel geen gehoor gaf aan de oproep van politie en handhaving om te vertrekken. Na een handgemeen werd de 13-jarige aangehouden, maar hij verzette zich hierbij zo hevig dat de agent gewond raakte en naar het ziekenhuis moest. De politie Noord-Holland geeft aan dat de agent ’voorlopig niet inzetbaar is’. Een woordvoerster voegde vrijdagmiddag toe dat de 13-jarige formeel nog altijd in verzekering is gesteld, maar dat hij wel thuis verblijft. Politiebond ACP vindt het incident ’onacceptabel’. „Dat er op deze jonge leeftijd zo respectloos en zelfs met geweld wordt gereageerd op politiemensen die hun werk doen…”, zegt woordvoerder Maarten Brink verbolgen. „Dat zo’n jongen zich verzet en geen gehoor geeft aan bevelen en aanwijzingen van agenten geeft te denken. Hier ligt ook zeker een taak voor ouders in hun opvoeding.”

Weinig verbazing
Op de plek waar het incident plaatshad is weinig verbazing te horen. „Hier kon je op wachten”, verzucht bewoner Marcel. „Toen ik hier kwam wonen, een jaar of vijftien geleden, was het een heerlijke wijk. Rustig, lekker voor kinderen, prettig wonen.” Daar is inmiddels weinig meer van over, zegt hij. „Helaas kan ik niet zomaar verhuizen, maar áls ik het kon, was ik hier al lang weg.”

Raadslid Marianne Doeves De Boer van Democratisch Zaanstad (DZ) kent de verhalen. Ze laat weten ’moedeloos en gefrustreerd’ te worden. „Ik ben hier al drie jaar mee bezig en zie de situatie verergeren. Er worden jongeren gerekruteerd voor drugscriminaliteit, als – dat vrezen we – opstap naar een verdere ’carrière’ in die handel. Er is om te beginnen meer toezicht nodig, maar met een extra rondje van handhavers kom je er niet, ook al omdat de beschikbare capaciteit een probleem is. Er zijn werknemers van een supermarkt die in de avond nauwelijks naar huis durven, een paar jaar geleden hoorde je die verhalen nog niet.”

Het is al snel intimiderend, zegt een andere bewoner. „Je krijgt zo een grote bek van ze als je er bijvoorbeeld wat van zegt dat ze hun rotzooi op de grond gooien. Ze hebben er schijt aan, denken alles te kunnen maken. Vrijheid, roepen ze dan, en respect. Het is echt een groot probleem.” De politie Noord-Holland laat weten dat de situatie rond het Kaaikhof ’een bekend probleem’ is. „We werken samen met de gemeente aan de aanpak van overlast.”

Buurtouders en programma’s
Een woordvoerder van de gemeente benadrukt dat er ook een ander beeld is. „Er is van alles gebeurd, ook preventief. Hangplekken, een activiteitenprogramma voor jongeren, buurtouders die rondjes lopen en bij overlast een gesprekje aanknopen met de jeugd. Een periodiek overleg met de Kaaikhof is zelfs afgeschaald, omdat het minder nodig werd geacht. Maar ik wil het niet bagatelliseren, want het is een heel naar incident. Ook voor de 13-jarige. Die zal hier ook niet zomaar vanaf zijn.”

Toch kampt Assendelft, is de pijnlijke constatering van Doeves De Boer, met grootstedelijke problematiek. „Dan is het noodzakelijk om het ook dezelfde aandacht te geven. We hebben eerder messentrekkers gehad, een 11-jarige die in een winkel mensen had beroofd en aangevallen. Na zo’n incident denk je: nu beseft iedereen eindelijk dat er iets moet worden gedaan. Er gebeurt ook zeker wel íets meer, maar het is niet genoeg. Dit probleem is urgent, het moet nú op de kaart worden gezet. Met alleen een extra jeugdhonk kom je er niet.”

Ze noemt als voorbeeld van naïviteit ook een soort waarschuwingsbrief van de burgemeester die overlastgevers meekrijgen. De gemeente erkent dat. „Daarin wordt duidelijk dat ze extra in de gaten worden gehouden. Het is ook een goed middel om met de ouders in gesprek te komen”, zegt de woordvoerder. Doeves De Boer heeft daar weinig vertrouwen in. „De burgemeester gaf trots aan dat ze het héél serieus namen en die brief boven hun bed hadden gehangen. Dan denk ik, tsja…”
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24957
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Overlast jongeren.

Bericht door King George »

’Met een extra jeugdhonk of een waarschuwingsbrief van de burgemeester kom je er niet’.
Welke idioot gelooft er werkelijk dat je er daarmee wel komt? Het is alsof sommige mensen blijven geloven dat als je maar oneindig land een metalen voorwerp in een stopcontact steekt je heus eens een keer niet geëlectrocuteerd gaat worden. Idioten regeren ons land, zoveel is duidelijk.
Het morele gelijk ligt bij het volk




Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 89720
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Overlast jongeren.

Bericht door Ariel »

Kermis is ’hangjeugd met messen’ zat en plaatst detectiepoortjes: ’Wil geen neergestoken tieners’

Messen op zak, moorden, vechtpartijen en drugshandel: het aantal jongeren in de criminaliteit is aanzienlijk toegenomen. Woensdag maakte de driehoek van Amsterdam bekend dat het grootste deel van de criminaliteit in de hoofdstad voortkomt uit de jeugd, dat blijkt uit de verzamelde misdaadcijfers over 2022. Om deze delicten op hun terrein te voorkomen, besluit nu de Amsterdamse kermis Westerpark vanaf vrijdag detectiepoortjes te plaatsen bij de ingang en hekken om het terrein. „Wij willen hier geen 13-jarigen met messen.”

De politie registreerde vorig jaar 17 procent meer misdrijven in de regio Amsterdam: 84.793 geregistreerde delicten tegenover 72.538 in 2021. Waar vanuit gemeentes al vaker de noodklok is geluid vanwege de enorme hoeveelheid steekincidenten, wil organisator van de kermis in het Westerpark niet langer wachten op maatregelen: „Vanaf morgen 17.00 uur hebben wij detectiepoortjes bij de ingang van de kermis”, aldus Frans Stuy.

Hij organiseert al 24 jaar deze kermis, maar de maat is vol. „Het is een groot maatschappelijk probleem: jongetjes van 13 of 14 lopen rond met messen en steken elkaar neer. Ik heb daar geen zin in op mijn kermis en zou het vreselijk vinden als er een tiener overlijdt na een steekpartij. En ik wil gewoon dat gezinnen rustig kunnen rondlopen en plezier hebben.”

Stuy erkent dat onrust op kermissen al eeuwenoud is. „Het is nou eenmaal een hangplek voor jongeren. Vroeger werd er ook wel eens gevochten, maar vandaag de dag is het doorgeslagen. Wekelijks hoor je verhalen van tieners die elkaar ernstig verwonden of zelfs vermoorden.”

Poortjes
Door de plaatsing van de detectiepoortjes wil de organisator alle jongeren eruit vissen die iets scherps op zak hebben. Mochten ze een mes bij zich dragen, wordt de politie gebeld. „Verder hangen er camera’s op het terrein. We willen dat iedereen herkenbaar op beeld te zien is. Als mensen zich op het terrein bijvoorbeeld bedekken met een hoodie of muts, worden zij door de beveiligers aangesproken en gevraagd dit af te doen”, aldus Stuy.

Naast de poortjes en hekken doet de kermis ook de botsauto’s in de ban. De organisator benadrukt dit ontzettend jammer te vinden maar stelt dat rond die attractie vaak de meeste hangjongeren zaten.

Dat het in de late uurtjes flink uit de hand kan lopen op een kermis, is al meerdere keren gebleken. Zo werd in het najaar van 2022 een kermis in de Amsterdamse wijk Osdorp ontruimd door de Mobiele Eenheid nadat tientallen jongeren met zwaar vuurwerk gooiden. „Die jochies waren amper 15 jaar oud”, stelt Stuy.

Maar ook het Westerpark zelf is de boel al een keer geëscaleerd. Vorig jaar maart werd de kermis ontruimd nadat de politie een melding ontving dat een jonge bezoeker rondliep met een vuurwapen. De aanhouding zorgde voor veel onrust waardoor de kermis noodgedwongen moest sluiten. De huidige maatregelen moeten volgens Stuy voorkomen dat er dit jaar soortgelijke taferelen plaatsvinden.

Kermis Westerpark is van vrijdag 10 maart tot zondag 19 maart te bezoeken.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 89720
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Overlast jongeren.

Bericht door Ariel »

Hier zien we hoe een "groep jongeren" eruitziet die Haaksbergen terroriseert.
Video straatterreur veroorzaakt onrust in Haaksbergen: massale vechtpartij tijdens kermis

Al dagenlang broeit het in Haaksbergen. Oorzaak: een video waarop te zien is hoe een groep hangjongeren een aantal leeftijdsgenoten belaagt. De video en de onrust die ermee gepaard gaat zou de oorzaak zijn van de massale vechtpartij gisteravond op de kermis, waarbij een persoon gewond raakte nadat hij met een steen werd neergeslagen.

Op de video - in het bezit van RTV Oost - is te zien hoe meerdere jongeren het met elkaar aan de stok krijgen na een schermutseling. Een woordenwisseling loopt uit de hand, waarna op een gegeven moment rake klappen vallen.

Straatterreur
De belagers zouden naar verluidt de afgelopen tijd het centrum van Haaksbergen terroriseren. Zo zouden voorbijgangers - zowel leeftijdsgenoten van de hangjongeren als volwassenen en zelfs senioren - worden lastiggevallen en geïntimideerd.
De video gaat al dagenlang rond via sociale media, waarbij massaal schande wordt gesproken.

Olie op het vuur
Volgens bezoekers van de kermis ging het mis toen meerdere van de hoofdrolspelers in de video vrijdagavond opdoken op het marktplein, waar de attracties staan opgesteld. "Dat ze zich daar vertoonden, was olie op het vuur", aldus een van de bezoekers.

Nadat er de hele avond al een broeierige sfeer hing, ging het later op de avond mis toen meerdere jongeren met elkaar op de vuist gingen. Een persoon raakte daarbij gewond.

Aanvankelijk ontstond ter plaatse grote beroering omdat het verhaal de ronde deed dat het slachtoffer zou zijn neergestoken. Later bleek dat hij met een steen was geslagen. Nadat het personeel van een nabijgelegen café zich over het slachtoffer had ontfermd, is hij ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld. Onduidelijk is hoe het nu met hem gaat.

Getuigenoproep
Volgens een politiewoordvoerster wordt er onder meer een onderzoek ingesteld hoe het exact zit met de video, die nog steeds volop wordt rondgestuurd. De politie heeft een oproep gedaan aan getuigen of mensen die videobeelden hebben om zich te melden.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 89720
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Overlast jongeren.

Bericht door Ariel »

Eigenlijk is het heel triest. Jongeren van allochtone afkomst vallen een allochtone verstandelijk beperkte man aan . Hun eigen volk gevoel is dus niet veel waard blijkt hieruit.
Hangjongeren vallen zomaar verstandelijk beperkte man aan: ‘Hij is altijd de klos’

Een groep hangjongeren raakte woensdagavond slaags met een verstandelijk beperkte man in Enschede. De man en diens gezin zijn volgens buurtbewoners langere tijd mikpunt van getreiter. Zij klagen al langer vergeefs over de groep minderjarige raddraaiers.

Het moest een keer fout gaan bij de beruchte hangplek in de wijk Helmerhoek. Al langer is de bushalte bij het gelijknamige wijkcentrum een bron van overlast en ergernis. Daar verzamelen jongeren in de leeftijd van 11 tot 16 jaar.

De tegels bij het bankje zijn bezaaid met doppen van pistachenoten. Her en der liggen kleine plastic zakjes. Het bushokje biedt onderdak en valt net binnen het wifibereik van het wijkcentrum. Het wachtwoord kennen ze allemaal.

Niemand is aangehouden
Even daarvoor sloeg de vlam in de pan. De verstandelijk beperkte man fietste langs en kreeg het met de groep aan de stok. De directe aanleiding is onduidelijk. Volgens de ene omstander begon de man tegen hun fietsen aan te schoppen omdat ze hem hadden uitgescholden.

Een ander vertelde dat de jongens hem van de fiets hadden getrapt en met zijn vieren of zessen bovenop hem zaten. Over en weer zouden klappen zijn gevallen. Vier politieauto’s kwamen op de melding af. Niemand is aangehouden.

Bril kwijt
In het wijkcentrum waren twee jongerenwerkers van Alifa. Zij proberen om de jongeren met positieve activiteiten van de straat te houden. Deze avond lukte dat niet. Toen ze het tumult hoorden, gingen ze naar buiten. „Het is erg verdrietig", begint een van hen. Net op dat moment komt het slachtoffer aanfietsen.

De man zoekt zijn bril. Tijdens de vechtpartij en de korte achtervolging is hij die ergens rond het wijkcentrum kwijtgeraakt. De jongerenwerkers en buurtgenoten helpen met zoeken. Met de ogen op de grond gericht vertellen ze over de groep. De overlast is bekend bij de instanties. Buurtbewoners zijn gestopt met melden. De namen van de jongeren kennen ze allemaal.

‘Ze maken hem helemaal gek’
„Het gaat hier de hele dag af en aan op scooters. Het is altijd hetzelfde", zegt een buurtbewoner. Ze willen niet met hun namen in de krant, uit vrees om later het mikpunt te worden. „Ze rijden op het achterwiel over de busbaan heen en weer. Laatst was er ingebroken in de gymzaal en hadden ze de boel onder geplast en gepoept.”

„Wat heb ik met die man te doen. Die is altijd de klos", zegt een vrouw uit de buurt. Ze vertelt dat de man al langer mikpunt is van getreiter en gescheld. Hij is verstandelijk beperkt en is ook de Nederlandse taal niet goed machtig. Volgens haar hebben de jongeren ook de pik op zijn vrouw en kinderen. „Ze maken hem helemaal gek. Ik vind het zo zielig.”
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 89720
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Overlast jongeren.

Bericht door Ariel »

’Keuze is niet om criminaliteit ín te gaan, maar om eruit te gaan’

Jongeren vechten tegen roep van de straat: ’Het criminele milieu is een jungle’

Afbeelding
Net als Randy komt Yorbi (rechts) uit een criminele omgeving. „Maar doordat ik mensen uit mijn milieu zag ontsporen, werd ik alert.”

Rotterdam wordt geteisterd door een serie van explosies en andere geweldsexcessen. Onder de verdachten bevinden zich jonge tieners. Hoe sterk is de aantrekkingskracht van het criminele milieu in de Maasstad? „Op zeker moment besef je: als ik doorga, is het óf de gevangenis, óf ik ga dood.”

Praat met inwoners van de oude wijken in Rotterdam over de geweldsexcessen in hun buurt en je krijgt te horen: ’De daders worden steeds jonger en ze worden steeds gewelddadiger’. Inderdaad: tieners van 14, 15, 16 jaar worden opgepakt. De statistieken zijn schrikbarend: alleen dit jaar al staat de teller in de havenstad op minstens vijftig explosies.

Excessief geweld, gerelateerd aan het drugsmilieu, zegt de politie. Buurtbewoners zijn bang, de jonge daders én hun geïntimideerde slachtoffers zwijgen.

’Een soort duiveltje’
Wat maakt de criminele verleiding voor tieners zo groot? Randy Furtado (32) uit Rotterdam-West weet daar alles van. „Ik heb toen ik jong was álles gedaan: gedeald, gevochten, veel geld verdiend. Als een soort duiveltje, zo stond ik bekend op het politiebureau Marconiplein. Vijf gevangenissen heb ik van binnen gezien. Totdat ik een zoontje kreeg, toen besefte ik: als ik zo doorga, is het óf weer de gevangenis, óf ik ga dood, want je gaat er steeds dieper in.”

Randy stapte uit het criminele milieu en zet zich nu in voor jongeren die, zoals hij ooit, dreigen af te glijden. Dat doet hij onder meer als recruiter voor het Rotterdam Recruitment Agency (RRA), waarvoor hij jongeren begeleidt richting school of werk. „Ik heb er nu een aantal aan het werk bij Tata Steel. Ik zeg hun: je kunt via ons een vast salaris verdienen met de zekerheid dat er geen arrestatieteam zal binnenvallen. Vergeet niet: die jongens die drugs uithalen of aanslagen plegen, krijgen in één keer een flink bedrag, maar het is maar de vraag of je opnieuw wordt gekozen. En het criminele milieu is een jungle: niemand is te vertrouwen.”

Met ondernemer Yorbi Gutierrez (31) zitten we in café Heilige Boontjes. Een toepasselijke plek: in dit voormalige politiebureau aan het Eendrachtsplein werken jongeren ’met een afstand tot de arbeidsmarkt’, onder wie ook ex-gedetineerden. Een van de oprichters, Rodney van den Hengel, heeft zelf een verleden in de drugscriminaliteit. Randy Furtado’s zoon van 14 jaar werkt er ook.

Nieuwe generatie
„Ik ga je een grappig verhaal vertellen”, zegt Randy. „We waren ooit aan het chillen toen Rodney eraan kwam. Hij was naar mij op zoek. Iedereen dacht: jij bent zeker een politieagent. Maar hij trok een fles wodka uit zijn zak en ging met de jongens drinken en praten. Toen bleek dat hij ook geen lieverdje was geweest. Zo won hij ons vertrouwen. Rodney helpt zo veel jongeren, dat wil ik ook.”

Ook Yorbi Gutierrez, die opgroeide in Rotterdam-Charlois, werkt voor zijn kledingmerk Hedone samen met jongeren uit de buurt. „Soms krijgen ze dan kansen die ze zelf nooit hadden gezien. Ik huurde een jongen in als model. Die hoefde alleen maar mooie kleren aan te trekken voor de camera. Dat hij zo geld kon verdienen, was nooit in hem opgekomen.”

’Stoer zijn’
Net als Randy komt Yorbi uit een criminele omgeving. „Maar doordat ik mensen uit mijn milieu zag ontsporen, werd ik alert. Ik heb ook op straat gehangen, maar ik hoefde niet te gaan stelen zodat mijn moeder eten kon kopen bijvoorbeeld.”

Hoe kijken zij naar die nieuwe generatie criminelen, die steeds jonger en gewelddadiger lijkt te worden? Randy Furtado: „Ik heb dit voorspeld. Al in 2013 zei ik tegen Rodney: let op, over tien jaar is het hier als in de VS en het VK, met die drillrap. Het gaat overwaaien.”

Yorbi: „Maar Amerika is eigenlijk een derdewereldland, de armoede daar is niet te vergelijken met hier. En dat type bendegeweld hebben we hier ook niet.” Randy: „Maar dat snelle steken is wél nieuw. Het is nu de eerste intentie, vroeger was het je laatste middel. Iedereen wil tegenwoordig stoer zijn op sociale media.”

’Frustraties’
Stoer zijn, niet praten, geen emoties tonen: volgens Randy Furtado was dat zijn manier om zich staande te houden. „Ik zat vol frustraties, man. Een broertje van mij overleed, mijn vader woonde dichtbij, maar ik zag hem nooit. Ik was zo licht ontvlambaar, maar sprak nergens over. Als iemand mij vroeg wat er was, zei ik: niks.”

Hij raakte een vriend kwijt bij een dubbele liquidatie. „De jongste in die zaak was 15, de oudste die had geschoten was net 18. Die zit nu vast met tbs. Toen ben ik echt depressief geworden. Ik zinde op wraak. Ik zat met zo veel vragen en ging praten met de broer van mijn vriend. Die heeft mij helemaal rechtgetrokken: hij wilde geen wraak. ’Die jongens hebben ook moeders’, zei hij. ’Als je wraak neemt, houdt het nooit op.’ Toen heb ik echt leren praten.”

’Woede’
In Kaapverdië, waar zijn wortels liggen, luisterde Randy naar de stem van zijn overleden oma. „Ik stond bij haar graf. Ik had al wel zes, zeven vrienden verloren, door ziekte ook. Ik stond daar met zo veel woede, man. Huilen, huilen. Ik hoorde haar zeggen: ’Ben je nu klaar?’ Sindsdien ben ik positief gaan denken.”

Uiteindelijk moeten criminele jongeren zélf gaan inzien dat een ’normaal’ leven kan lonen, zeggen Furtado en Gutierrez. „Op straat is de keuze niet om de criminaliteit in te gaan, maar om eruit te gaan”, zegt Yorbi. Randy Furtado: „De aantrekkingskracht van de straat is zo groot. Ik lééfde voor mijn boys. Je moet erdoorheen, je hoofd stoten, levenslessen opdoen.” Gutierrez: „En het besef krijgen: al met al leveren school en werk meer op. ”
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 89720
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Overlast jongeren.

Bericht door Ariel »

Oproep om ’niet te zwichten voor terreur’ verhoord

Detectiepoortjes en hoge hekken, geen botsauto’s: na rellen toch kermis in Osdorp

Na het vuurwerkgeweld en de rellen vorig jaar rond de kermis in Osdorp was het lang onzeker of het volksfeest dit jaar wel zou doorgaan. „Laten we niet zwichten voor terreur”, sprak een zwaar aangeslagen kermisexploitant Frans Stuy eerder dit jaar tijdens een vergadering over de rellen in de stadsdeelraad Nieuw-West. De emotionele oproep van de kermisbaas is verhoord: de kermis Osdorp gaat vrijdag onder zeer strenge veiligheidsmaatregelen toch van start.

Na veel praten en afspraken over de veiligheid gaf het stadsdeelbestuur onlangs toch een vergunning af voor de kermis, ondanks veel bezwaren van omwonenden bij wie de dreunen van het vuurwerkgeweld nog altijd nagalmen. De angst voor herhaling is groot. Het bestuur van het stadsdeel Nieuw-West benadrukt dat alles wat mogelijk is, wordt gedaan om de veiligheid van de kermisbezoekers te waarborgen.

Over waarom de vergunning toch is verstrekt en onder welke voorwaarden, laat een woordvoerder van het stadsdeel weten: „We willen dit jaar weer een feestelijke kermis voor jong en oud. Daarom nemen wij extra maatregelen om wangedrag van een minderheid te voorkomen. Het stadsdeel heeft als vergunningverlener van de kermis eisen gesteld aan de organisator van de kermis. Verder zijn er afspraken gemaakt met andere handhavende partijen, waaronder de politie, en met preventieve partijen.”

Westerpark
Bij het verstrekken van de vergunning speelde ook mee dat de kermis in het Westerpark, met dezelfde maatregelen, dit jaar vlekkeloos is verlopen. „Dat was een testcase.”

Deze week houdt Frans Stuy dagelijks toezicht bij de opbouw van de kermis op het met hoge hekken omgeven kermisterrein in het Stadspark Osdorp: „De politie stond na de rellen niet echt te springen dat de kermis hier zou terugkomen. We staan hier veertig jaar en de mensen hebben de kermis in hun hart gesloten. Er is een aantal losgeslagen projectielen die het verpesten. En daarover gaan ze uren praten in de stadsdeelraad. Ik snap best dat er onderliggende problemen zijn. Net als alle winkeliers hier in de buurt heb ik geen enkel begrip voor wat hier vorig jaar is gebeurd.”

’Tuig’
Met afgrijzen praat hij over de gevechten met de mobiele eenheid, branden, vuurwerk en tientallen arrestaties die dagenlang de kermis teisterden: „Ik vind het tuig. Je kunt natuurlijk ook zeggen: stomme kinderen. Wat het zo verschrikkelijk maakt, is dat heel veel van die gasten niet eens uit Osdorp komen. En die bezorgen ook nog eens de mensen met dezelfde afkomst een slechte naam. Het was zo heftig, dat ik dacht: het is afgelopen. :nietverstaan: ( Vertel. Wat voor afkomst? )

Maar gelukkig gaan we samen toch door. Voor de gezinnen, de mensen uit de buurt. De normale mensen verdienen dit. Daarom kijk ik maar niet naar de kosten van alle veiligheidsmaatregelen: beveiligers, hoge hekken en toegangspoorten. En helaas zijn de botsauto’s niet toegestaan”, aldus Stuy.

’Dankbaar’
„Ik gun deze lieve buurt een kermis. Ik ben de stadsdeelvoorzitter heel dankbaar. Veel mensen wilden ons weg hebben, maar hij heeft ballen getoond, regels gesteld en er mede voor gezorgd dat de kermis dit jaar gewoon kan doorgaan. Wij gaan er een feest van maken!”
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24957
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Overlast jongeren.

Bericht door King George »

Grote groepen bedreigen en beroven tieners in Purmerend en Zaandijk

Aangepast: 39 min geleden 2 uur geleden in BINNENLAND

PURMEREND/ZAANDIJK - Twee tieners van 14 en 18 jaar zijn in Purmerend en Zaandijk dinsdagavond op straat door grote groepen bedreigd en beroofd van hun eigendommen. Beide voorvallen vertonen opvallende gelijkenissen.


Afbeelding
Ⓒ GOOGLE STREETVIEW

De 14-jarige jongen werd in de Slenkstraat/Geulenstraat door een groep van tien tot twintig personen beroofd. Tijdens deze beroving werd hij mishandeld en bespoten met rode verf. Vervolgens rende de groep jongeren in de richting van het station. Twee jongens uit de groep vertrokken op een zwarte scooter vanaf de Geulenstraat richting de Slenkstraat.

Tekst gaat verder onder de foto

Afbeelding
Sleckstraat/Geulenstraat in Purmerend.
Ⓒ GOOGLE STREETVIEW


Diezelfde avond werd een 18-jarige Zaandijker aangesproken en bedreigd in de trein. Hij stapte uit op station Zaandijk Zaanse Schans en liep een groep van ongeveer dertig personen tegemoet. Verschillende personen hebben de tiener vervolgens geschopt en geslagen. Ook zijn eigendommen werden gestolen.

De politie Eenheid Noord-Holland heeft beide zaken in onderzoek en is op zoek naar getuigen.
Een 18-jarige man uit Zaandijk is dinsdagavond op het Stationsplein in Koog aan de Zaan mishandeld en beroofd van zijn eigendommen door een groep van ongeveer dertig personen. De politie roept getuigen op om contact op te nemen: https://obi41.nl/3fjuxwsh.
https://twitter.com/POL_Eenheid_NH/status/1681627938662252544
Een 14-jarige jongen uit Purmerend is dinsdagavond door een groep jongeren beroofd van zijn eigendommen aan de Slenkstraat/Geulenstraat in #Purmerend. Tijdens deze beroving is hij mishandeld. De politie doet onderzoek:
https://twitter.com/POL_Eenheid_NH/status/1681626889671131136
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1659208664/grote-groepen-bedreigen-en-beroven-tieners-in-purmerend-en-zaandijk
Laatst gewijzigd door King George op do jul 20, 2023 10:49 am, 1 keer totaal gewijzigd.
Het morele gelijk ligt bij het volk




Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24957
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Overlast jongeren.

Bericht door King George »

Mogen we stellen dat de groepen allochtoon zijn en de tieners autochtoon?
Het morele gelijk ligt bij het volk




Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 89720
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Overlast jongeren.

Bericht door Ariel »

King George schreef:
do jul 20, 2023 10:48 am
Mogen we stellen dat de groepen allochtoon zijn en de tieners autochtoon?
Daar ga ik van uit, en met ons 80% van de Nederlanders.
The heart of the wise inclines to the right,
but the heart of the fool to the left.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 24957
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Overlast jongeren.

Bericht door King George »

Naar aanleiding van tips hebben we van drie verdachten een signalement.

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk




Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Plaats reactie