Sharia wint terrein in Engeland.

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Lodewijk Nasser
Berichten: 5870
Lid geworden op: ma aug 14, 2006 1:58 am
Contacteer:

Sharia wint terrein in Engeland.

Bericht door Lodewijk Nasser »

Tussen droom en daad staan wetten in de weg en praktische bezwaren.
Willem Elsschot (1882-1960)
Linda Danvers
Berichten: 2931
Lid geworden op: wo feb 01, 2006 10:14 am

Bericht door Linda Danvers »

Waarom geef je geen toelichting bij deze link, Lodewijk?
One of the most serious cases it has dealt with was the "trial" of a group of young men accused of stabbing a fellow Somali.

"When the suspects were released on bail by the police, we got the witnesses and families together for a hearing," says Aydarus. "The accused men admitted their guilt and apologised. Their fathers and uncles agreed compensation."
http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/magazine/6190080.stm
Dit is eigenrechting en zou keihard moeten worden aangepakt. Waarom kon men niet gewoon de beschuldigde mannen aanmoedigen om te bekennen in de rechtzaal of tegen de politie?

Gesteld dat deze mannen al schuldig waren. Mensen kunnen onder zware emotionele druk dingen bekennen die ze niet hebben gedaan. Familieleden kunnen dikwijls elkaar emotioneel chanteren als geen ander. Bekentenissen zijn betekenisloos tenzij die gesteund worden door ander bewijs.

Ik ben ook tegen religieuze arbitrage in civiele zaken. Besluiten van een religieuze arbitrage zouden per definitie nooit als bindend mogen gelden. Men zegt wel dat iedereen er vrijwillig mee moet instemmen, maar dat valt in de praktijk nogal tegen. Hoe makkelijke ga je in tegen priesters als gelovige? Die zijn de hoogste morele authoriteiten in een gemeenschap. Hoe makkelijk is het om als vrouw een scheiding volgens Westers recht te eisen? Dan zeg je dus dat je seculiere rechters meer vertrouwd dan je priesters van je geloof. Dat kan je een hoop problemen opleveren.

Als ik priester zeg dan vallen Imams, Rabbis, Brahims, Shamans en andere figuren met religieuze authoriteit die als rechter of bemiddelaar optreden daar ook onder.

Als je Pluralisme toestaat, dan zeg je het gelijkheidsprincipe vaarwel. Dan zijn er verschillende regels voor verschillende groepen. Dan plant je een bijl in de democratische rechtstaat.
BFA
Berichten: 11583
Lid geworden op: vr sep 29, 2006 5:18 pm

Bericht door BFA »

Als de eerste vinger Sharia door de deur is, is burgeroorlog niet ver meer.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;
Gebruikersavatar
Lodewijk Nasser
Berichten: 5870
Lid geworden op: ma aug 14, 2006 1:58 am
Contacteer:

Bericht door Lodewijk Nasser »

De Telegraph van 30 november meldt dat de sharia in Groot-Brittannië steeds meer invloed krijgt.

Moslims in het Verenigd Koninkrijk keren de Britse rechtsspraak steeds vaker de rug toe om geschillen voor shariarechtbanken te schikken. Zo meldt de Telegraph een zaak waarin de familie van een neergestoken (nog levende) tiener afzag van het indienen van een aanklacht tegen de daders en de politie te verstaan gaf dat de zaak onderling geregeld zou worden. Formeel hebben burgers het recht om zaken buitengerechtelijk te regelen.
Het is echter vraag wie de keuze maakt om zaken buitenrechtelijk te regelen. Komen slachtoffers van verkrachting of huiselijk geweld niet onder zware druk van hun familie te staan om deze zaken voortaan over te laten aan shariarechtbanken? Een woordvoerder van Scotland Yard zegt dat zaken rondom huiselijk geweld of verkrachting ook voor zouden kunnen (vertaling van might) komen als het slachtoffer dat niet wenst.
Dat klinkt niet erg vastberaden.

Eerder al haalde Canada de publiciteit met de opkomst van shariarechtbanken. Die beperkten zich weliswaar tot civiele zaken, maar toch...

Rule Britannia! Zijn de Britten er echt zo zeker van dat ze nooit slaven zullen zijn?
Tussen droom en daad staan wetten in de weg en praktische bezwaren.
Willem Elsschot (1882-1960)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51243
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Sharia wint terrein in Engeland.

Bericht door Pilgrim »

“Je kan niet twee wetstelsels hebben!” Voormalige bisschop gaat los op de regering die overweegt sharia toe te staan

Posted on oktober 25, 2016 by Fubar

Afbeelding

Een regeringsonderzoek naar sharia (wet) in het Verenigd Koninkrijk is zwaar bekritiseerd als een politiek correcte witwastruc door een expert die opgeroepen was door de onderzoekscommissie.

Dr Michael Nazir-Ali, de voormalige bisschop van Rochester, is uitgevaren tegen het onderzoek van de regering naar het islamitische wetssysteem. Hij waarschuwde dat sharia COMPLEET onverenigbaar is met het Britse wetssysteem en dat de regering zijn tijd verspilt door toch onderzoek te doen naar de legitimiteit er van.

In een geschreven bewijs aan het lagerhuis comité zei hij dat het onderzoek, ingesteld door minister-president Theresa May toen ze nog minister van Binnenlandse zaken was, het hele Britse rechtsstelsel in gevaar brengt.

Deel van het onderzoek van het comité is er op gericht om de mogelijkheid te bekijken of er twee rechtssystemen naast elkaar gebruikt kunnen worden – met de sharia wet in gebruik naast het bestaande Britse rechtssysteem.

Maar Dr Nazir-Ali zegt: “het stelt de vraag of de ‘toepassing’ van sharia kan bestaan naast de Engelse wet, terwijl de vraag zou moeten zijn of sharia zelf wel verenigbaar is met de Engelse wet”.

“Als sharia op enige manier erkend wordt in termen van de publieke wet, introduceert het een contradictie in het rechtssysteem, dat voor enorme problemen zal zorgen”.

Afbeelding

Critici argumenteren dat sharia niet verenigbaar is met democratie en dat het een inbreuk is op de rechten van de mens.

Het is onder vuur gekomen als ouderwets en misogyn voor wat betreft de behandeling van vrouwen, en sommige interpretaties waarbij het toegestaan is voor mannen om hun vrouw te slaan bij ongehoorzaamheid of ontrouw.

Dr Nazir-Ali bekritiseert ook de samenstelling van het onderzoekscomité, omdat er niet één niet-moslim expert van islam zitting in heeft.

Een woordvoerder van Binnenlandse Zaken zegt: “Het referentiekader maakt duidelijk dat het onderzoek zal focussen op, als de sharia wordt toegepast, of dat op een manier is die strijdig is met de mensenrechten en de wetten van het land”.

Professor Mona Siddiqui, die het onderzoek leidt, heeft beloofd dat het onderzoek “breed van opzet zal zijn, langdurig en grondig”.

En Mrs May, toen ze het onderzoek in mei startte, zei: “veel Britse mensen van verschillende geloven volgen verschillende religieuze codes en praktijken, en hebben groot voordeel van de richtlijnen die die bieden”.

Afbeelding

“Een aantal vrouwen hebben aangegeven dat ze slachtoffer zijn geworden van wat discriminerende beslissingen lijken te zijn genomen door sharia-rechtbanken, en dat is een belangrijk punt van zorg. Er is slechts één uitleg van de wet, één staatsvorm, in dit land, die de rechten en veiligheid verschaft voor alle burgers in dit land.”

“Professor Siddiqui, gesteund door een panel met een sterke balans van academici, religieuze en juridische experts, zal ons helpen om beter te begrijpen of, en in welke mate sharia misbruikt wordt, en zal aanbevelingen geven aan de regering hoe hier mee om te gaan”.

Bron: http://www.express.co.uk/news/uk/724500 ... -nazir-ali

https://fenixx.org/2016/10/25/je-kan-ni ... -te-staan/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Plaats reactie