WIE ZIJN RELIGIE VERLAAT; DOOD HEM

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17353
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

WIE ZIJN RELIGIE VERLAAT; DOOD HEM

Bericht door Manon »

WIE ZIJN RELIGIE VERLAAT; DOOD HEM

Afbeelding

Het lang verwachte boek van de Beweging van Ex-moslims van Belgie is uit. Hieronder de link naar de website van de uitgever, Polemos. Het boek kan al voorbesteld worden en zal tegen midden mei geleverd worden.

Koop het boek! Je steunt onze Beweging ermee!

https://polemos.be/shop/wie-zijn-religi ... -dood-hem/

Beschrijving
De auteur is een voormalig bekeerling tot de islam en stichtte na zijn afvalligheid de ‘Beweging van Ex-moslims van België’. De doelstelling van de Beweging is het verlenen van ondersteuning aan ex-moslims die in vele gevallen erg getraumatiseerd zijn. Daarnaast wil de Beweging de bredere bevolking waarschuwen voor de uitdagingen die de islam aan onze maatschappij stelt.

Het boek geeft een unieke kijk in de bronteksten van de islam, maar ook achter de schermen van de islamitische gemeenschap. Het doorprikt de redeneringen die gebruikt worden om de problematische aspecten van de islam mooi te praten of om er rond te fietsen. Aan de lezer wordt uitgelegd hoe bij het thema islam redeneringen gebruikt worden die alle logica tarten.

Het boek kan besteld worden via www.polemos.be, bol.com, via de boekhandel of telefonisch via het secretariaat van ‘t Pallieterke. Prijs: 20 euro (+ verzendingskosten).

“Wie zijn religie verlaat dood hem”; Uitgeverij Polemos 2019; 260 blz.; ISBN 978 94 930 0506 8
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22249
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: WIE ZIJN RELIGIE VERLAAT; DOOD HEM

Bericht door King George »

Wat goed weer wat van je vernomen te hebben Manon icon_thumbup.gif
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79412
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: WIE ZIJN RELIGIE VERLAAT; DOOD HEM

Bericht door Ariel »

Ik ben vandaag bij de boekbespreking van het boek van de Beweging van Ex-moslims geweest. In Gent.

Het is geschreven door Jan, sommige van ons kennen hem waarschijnlijk nog wel.

Het was een Leerzame middag. Een stuk of was ex-moslims spraken over hun leven als moslim en hun afvalligheid.

Wim van Rooy, islam-expert en schrijver van oa 'Waarover men niet spreekt', riep de aanwezigen op "om te doen wat jullie moeten doen."

Zijn zoon Sam van Rooy, van Vlaams beland was er ook, en ook hij hield een toespraak.

Ik zal er morgen meer over vertellen.

Oh, ja...Monon was er ook. Zij verkocht de boeken.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: WIE ZIJN RELIGIE VERLAAT; DOOD HEM

Bericht door Pilgrim »

Dat moet een interessante dag geweest zijn. Is Manon tegenwoordig actief voor die beweging?
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: WIE ZIJN RELIGIE VERLAAT; DOOD HEM

Bericht door Pilgrim »

Interview met ex-moslims: “Wie zijn religie verlaat, dood hem”

Door Karl Van Camp - 22 mei 2019

Afbeelding

Waar moslims zijn, zijn er ook ex-moslims. Ook in ons land. Er zijn Vlamingen, Belgen, die zich bekeerd hebben tot de islam, om nadien tot inzicht te komen en een ‘afvallige’ te worden. Maar er zijn ook allochtonen die de islam hebben meegekregen in hun opvoeding, en die nu hun godsdienstovertuiging achter zich laten.

Dat is in veel gevallen moeilijk te aanvaarden voor familie en vrienden, die in de meeste gevallen de ex-moslim als een baksteen laten vallen. Het kan echter nog erger, met mondelinge en fysieke bedreigingen. Tot en met doodsbedreigingen. Enkele ex-moslims publiceren hun wedervaren als ‘afvallige’ in een nieuw boek dat deze week bij uitgeverij Polemos van de persen rolt.

Pallieterke: U heeft zich als Vlaming op een bepaald ogenblik bekeerd tot de islam. Wat was daar de aanleiding voor? Wat was voor u het kantelmoment in uw bekering tot de islam?

Ex-moslim: De aanleiding van mijn bekering was mijn huwelijk met een buitenlandse moslima. Indien ik mij niet bekeerde, zou zij met haar familie moeten breken hebben en zou haar huwelijk door haar land van oorsprong niet erkend worden. Mijn toenmalige verloofde had de islam voorgesteld als een vervolgverhaal van het christendom. We nemen het christendom, we voegen de profeet Mohammed toe, de beste man die ooit geleefd heeft, en we hebben de islam. De islam is in wezen hetzelfde als het christendom. Moslims geloven ook in die ene God, bidden, vasten, geven geld aan arme mensen en gaan ook op bedevaart, net zoals katholieken. Katholieken gaan naar Lourdes en moslims naar Mekka, dus op het eerste gezicht lijkt de stap niet al te groot!

Wat was het breekpunt? Wat gaf voor u de doorslag om er weer uit te stappen?

Zoals de meeste moslims, of ze nu bekeerd zijn of als moslim geboren zijn, had ook ik geen goed begrip van de islam, vooral over Mohammed, de Profeet van de islam. Aangezien de islam, vooral na 9/11 dagelijks in het nieuws kwam en een controversieel gegeven werd, besloot ik in de bronnen van de islam te duiken. Ik ging de Koran lezen en de overleveringen van Mohammed. Met de Koran kan je alle richtingen uit. Door een selectieve lezing kan je bewijzen dat de Koran vreedzaam of gewelddadig is. De overleveringen van Mohammed zijn al wat concreter en je komt er heel militante uitspraken van Mohammed tegen, maar ook hierbij ontbreekt de bredere context. De welwillende moslim kan zich ervan afmaken door te stellen dat er wel een reden zal zijn voor het gewelddadige gedrag van Mohammed.

Maar, wanneer je de sira, de biografieën van Mohammed leest, dan kan je geen kant meer op. De biografieën leggen de ongekend gewelddadige kant van Mohammed bloot, tot en met hetgeen vandaag als oorlogsmisdaden geklasseerd wordt. Van de Bani Qurayza werden honderden krijgsgevangenen onthoofd, mannen die zich overgegeven hadden nadat Mohammed hen aangevallen had. Daarbij werden vrouwen en kinderen tot slaaf gemaakt. De biografieën beschrijven hoe bepaalde van die vrouwen op de markt geruild werden voor paarden en wapens. Aan de episode van de Bani Qurayza wordt in de Koran gerefereerd en er zijn ook overleveringen die hierover berichten. Na dit gelezen te hebben, kon ik mij onmogelijk nog moslim noemen. Mohammed is namelijk de spil waarrond de hele islam draait. Als dat geen goed man was, dan stort het hele kaartenhuisje in elkaar. Ik stel mij ook nog altijd de vraag hoe moslims tot op vandaag die bronnen verspreiden die zo een verkeerd beeld van Mohammed schetsen. Maar weinig moslims hebben die boeken gelezen, en blijven alle negatieve elementen over Mohammed dus ontkennen.

Uit uw boek blijkt dat de imams in het Westen ons een volkomen vervalst beeld van de islamitische doctrine voorhouden. Bij hen kan dat toch niet uit onwetendheid zijn?

Ik denk dat veel imams het zelf niet weten omdat ze maar een beperkte opleiding hebben genoten en zichzelf een rooskleurig beeld van de islam ingeprent hebben, zoals de meeste moslims trouwens. Ze kennen de Koran misschien van buiten, maar hebben zich niet veel vragen gesteld bij wat al die verzen betekenen. Ofwel weten ze het, maar blijven in een soort ontkenning zitten en proberen ze het weg te relativeren door te stellen dat een aantal dingen niet meer voor vandaag zijn, voor de moderne context. Daar komen ze dan op een bepaald moment vast te zitten, omdat ze geen criteria hebben om te bepalen wat nu voorbijgestreefd is en wat ze moeten behouden. Waarom mogen moslims geen varkensvlees eten – staat in de Koran – maar waarom worden er geen handen van dieven meer afgehakt – staat ook in de Koran?

Er wordt vooral gelogen over kritische aspecten van de islam, zoals over de positie van de vrouw, over de doodstraf voor afvalligheid, over de jihad, enzovoort. Dikwijls geeft de imam dan zijn eigen mening en stelt het voor alsof de islam dat voorschrijft. De imam zegt dat men holebi’s moet respecteren, maar ondertussen schrijft de islam de doodstraf voor homoseksuele handelingen voor.

Denkt u dat een biografie van Mohammed, voorzien van kritische voetnoten, een goed tegengif zou zijn tegen islamitische propaganda?

Er bestaan al genoeg biografieën, zowel de oudste zoals Ibn Ishaq, Tabari, Ibn Sa’d als degene die daarvan afgeleid zijn, zoals die van Karen Armstrong. Karen Armstrong presteerde het in haar de biografie van Mohammed om de eerder vermelde genocide op de Bani Qurayza voor te stellen als een pad naar vrede. Het doet mij denken aan Turkije dat sinds pakweg 1925 ook geen problemen meer heeft met Armeense of Assyrische christenen. Men doodt alle andersdenkenden en dan is er vrede.

Is het principe dat de Koran het letterlijke woord van Allah is, geen beletsel voor iedere poging tot herinterpretatie, inclusief wat betreft het vermoorden van ex-moslims?

Inderdaad, daar ligt het grote probleem. In islamitische kringen worden mensen die de Koran in vraag stellen hard aangepakt. Men vraagt dan aan de persoon in kwestie of hij twijfelt aan de wijsheid van Allah! Alle moslims geloven dat de Koran rechtstreeks van Allah komt en dat aan de Koran die men nu heeft geen letter gewijzigd is. Ik heb thuis een wetboek waarin staat dat twijfel uiten over een bepaald vers in de Koran een vorm van afvalligheid is, en zoals u weet dienen afvalligen gedood te worden.

Kàn de islam wel hervormd worden?

Ik heb nog niet gehoord van een procedure om de islam te hervormen. Op welke basis gaat men Koranverzen annuleren of overleveringen van Mohammed als achterhaald verklaren? Er zijn de koranisten die alleen de Koran nemen en alle tegenstrijdigheden verklaren door verschillende verzen samen te zetten en door een nieuwe betekenis te geven aan woorden. Wanneer men met hen praat, dan hebben ze het binnen de kortste keren over de context, maar dat halen ze weerom uit andere bronnen, en die andere bronnen geven weerom geen fraai beeld van Mohammed.

Maar volgens mij is de hoofdreden waarom de islam niet kan hervormd worden de problematische persoonlijkheid van Mohammed.

Zijn de asielprocedures in Europa toegankelijk genoeg voor ex-moslims uit islamitische landen? En specifiek in België?

We hebben in onze groep meerdere ex-moslims die als asielzoeker naar België gekomen zijn en nu een verblijfsvergunning hebben. Ze zijn echter zoals de meeste asielzoekers zonder visum gekomen. Wij pleiten ervoor dat mensen een humanitair visum kunnen aanvragen op basis van afvalligheid, maar daar moet omzichtig mee omgesprongen worden om misbruiken te vermijden. Wij krijgen regelmatig aanvragen tot hulp van ex-moslims in islamitische landen die asiel willen aanvragen maar die niet tot hier raken. Vanop afstand is het echter heel moeilijk om hun situatie in te schatten.

Welke veranderingen in de Belgische wetgeving zou u aanbevelen om ex-moslims beter te beschermen?

Op dit moment is er in België een gigantisch veiligheidsprobleem. Mensen die bedreigd worden, niet alleen ex-moslims, worden door de staat niet beschermd. Soms gaan die bedreigingen maanden of jaren door. Men weet er dus van! Wij zijn van mening dat mensen die bedreigingen uiten dienen opgesloten te worden in afwachting van hun proces op voorwaarde natuurlijk dat er bewijzen of getuigen zijn. In België heerst werkelijk straffeloosheid. Je leest het elke dag in de krant: mensen worden bedreigd, in elkaar geslagen, beroofd, en als de dader opgepakt wordt, dan staat hij binnen het uur weer op straat in afwachting van zijn proces, een proces dat er dikwijls niet komt wegens niet prioritair.

De doodstraf voor “afvalligen” is duidelijk onverenigbaar met de mensenrechten, maar dat is zeker niet de enige onverenigbaarheid?

De schending van vrouwenrechten is zeker een belangrijk thema. Zelfs de meest fervente islam-apogeten stellen dat vrouwen “hun eigen rechten hebben”. Mannen en vrouwen hebben in de islam verschillende rechten, hetgeen een flagrante schending van het gelijkheidsbeginsel is. Koranvers 4.34 vat de situatie van de vrouw goed samen. Het vers stelt dat het de taak van mannen is om vrouwen te beschermen en te onderhouden. Daartegenover staat dat vrouwen moeten gehoorzamen aan de mannen en indien zij dat niet doen kan de man disciplinaire maatregelen opleggen aan de vrouw, desnoods een zogenaamde pedagogische tik. Vrouwen zijn tegenover de man een soort minderjarigen.

Als u een ontradingscampagne kon opstellen om westerlingen ervan te weerhouden zich tot de islam te bekeren, wat zouden dan uw vijf kernpunten zijn?

Als ontradingscampagne is het belangrijkste dat men mensen ertoe beweegt de islam grondig te bestuderen. En niet op basis van de honderden boekjes die verspreid worden om een rooskleurig beeld van de islam te verspreiden, maar op basis van de bronteksten. Wij roepen iedereen die zich tot de islam wil bekeren op om een van de oudste biografieën van Mohammed te lezen, bijvoorbeeld die van de hand van Ibn Ishaq. Die geeft de volledige context van de islam weer, de naakte waarheid. In de biografieën staan ook verwijzingen naar de Koran, dus kan je die Koranpassages er ook bijlezen en eventueel de verzen ervoor en erna.

Een interessant boek dat weergeeft hoe islamitische geleerden alle bronteksten, inclusief de Koran interpreteren is Reliance of the Traveller. Je kan dit op Amazon.com kopen. Het is een sharia-handboek en je kan er gemakkelijk in terugvinden wat de islam over een bepaald onderwerp zoals afvalligheid of jihad vertelt. Het boek is gecertificeerd door de gerenommeerde Al-Azhar universiteit van Cairo. Vele zaken die daar in staan zijn echt schokkend.

Ik heb het boek van Ibn Ishaq en Reliance of the Traveller een tiental jaren geleden aan wijlen Etienne Vermeersch cadeau gedaan. Toen zijn zijn ogen echt opengegaan, vandaar ook zijn vrij harde houding tegenover de islam.

Welk advies zou u geven aan moslims die hun geloof in de islam verloren hebben, maar het nog niet aandurven er echt mee te breken? Openlijke afvalligheid is levensgevaarlijk...

In eerste instantie zouden we hen aanraden met ons contact op te nemen, zodat ze gelijkgezinden kunnen ontmoeten. Je kan je niet inbeelden hoe opgelucht ex-moslims zich voelen wanneer ze vaststellen dat heel wat mensen hun visie en gevoelens delen. Het is onvoorstelbaar hoe snel je een verbinding opbouwt met iemand die totaal wildvreemd is.

We geven aan ex-moslims altijd het advies om hun afvalligheid niet bekend te maken, ook niet aan familie, maar stapsgewijs te gaan door kritische vragen te stellen aan de mensen in hun omgeving, zodat die mensen zelf gaan nadenken.

U doet een oproep tot de politiek voor steun? Worden afvalligen in België inderdaad bedreigd? Hoe waren de reacties vanuit de politiek op eerdere vragen?

Onze belangrijkste oproep voor steun betreft de bescherming van ex-moslims die bedreigd worden. Verschillende van onze ex-moslims zijn al bedreigd geweest, hebben aangifte gedaan bij de politie met naam en toenaam van de bedreiger en verder is daar niets mee gebeurd. De klachten zijn naar het parket gegaan en de ex-moslim heeft ofwel niets meer gehoord ofwel kreeg hij de boodschap dat het parket de zaak geclasseerd heeft.

Wij zijn van plan om het boek naar de voorzitters van alle partijen in het federale parlement te sturen om een hand uit te steken. Onze problematiek van gewetensvrijheid is een zaak van de hele samenleving, overheen het hele politieke spectrum. We zullen zien wie geïnteresseerd is.

https://pallieterke.net/2019/05/intervi ... -dood-hem/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79412
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: WIE ZIJN RELIGIE VERLAAT; DOOD HEM

Bericht door Ariel »

Pilgrim schreef:Dat moet een interessante dag geweest zijn. Is Manon tegenwoordig actief voor die beweging?
Niet echt , actief- actief geloof ik. Ze heeft wel veel contact met Jan, en sommige afvallige moslims.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 8645
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: WIE ZIJN RELIGIE VERLAAT; DOOD HEM

Bericht door sjun »

Mohammed’s Soenna: Zijn daden, uitspraken en instructies


Mohammed en terreur


Meer in I.Q. Al-Rassooli spreekt zich uit.

Wie nog wat meer zicht wil krijgen op de totalitaire ideologie van islam die zich als religie presenteert kan hier beginnen Onder andere hier zie je de resultaten van internetcensuur. Kennelijk valt er heel wat te verbergen.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79412
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: WIE ZIJN RELIGIE VERLAAT; DOOD HEM

Bericht door Ariel »

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79412
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: WIE ZIJN RELIGIE VERLAAT; DOOD HEM

Bericht door Ariel »

Klein verslagje. Via Robert Bor

De auteur, Jan Janssen, stelt zich voor als de voorzitter van de beweging van ex-moslims.
Hij is decennia geleden moslim geworden om te kunnen trouwen met een moslima. Met haar is hij nog steeds gelukkig getrouwd.

Meerdere redenen om te verstoppen als ex-moslim:
- het niet willen opgeven van het gewone leven
- familie niet ontgoochelen
- risico op breuk, zelfs geweld
- specifiek in asielcentra; gevaarlijke situatie

Jan noemt een concreet voorbeeld van een ex-moslim die zelfs met een pistool bedreigd is. Het wordt niet gezegd dat je het niet mag zeggen, maar je wordt er wel op afgerekend als je het wel doet.

Jan haalt een passage uit de koran aan: de slachting van de Nabu Qurayza, waar ruim 700 ontwapende tegenstanders het hoofd werd afgehouwen

Het verhaal over de slachting van de Banu Qurayza zeggen moslims zou een leugen zijn. Het verhaal komt echter overal terug, betrouwbare islamitische bronnen zoals Abu Dawood, Bukhari, de koran zelf (33:26, uit exegese).

De reden voor de auteur om de islam te verlaten was de bestudering van het leven van Mohammed (Sira).

Zijn leven vormt de basis +/- 75% van de islamitische theologie.

En omdat Mohammed wreed was is de islam dat nu ook.

Cynisch feit. In Maleisië staat de doodstraf op afvalligheid. Omdat ze terughoudend zijn die ook daadwerkelijk toe te passen worden mensen die de islam verlaten in psychiatrische inrichtingen gestopt.

Er volgen nu getuigenissen van ex-moslims. De spreker (blanke man, begin 30?) zegt dat hij op de jonge leeftijd van 13 jaar moslim is geworden. Via Marokkaanse vrienden en bij hun families op de muntthee, is hij erin gerold. Met medeweten van zijn ouders. Een vervangend gezin.

Hij ging meedoen als hij daar was. De jonge, blanke bekeerling was een overwinning voor de islam. Hij vervreemdde van zijn ouders. Onbegrip van zijn kant werd 'uitgelegd'. Op een bepaald moment hadden zijn ouders door hoe ver hij al was.

Als men kritiek op hem had, dan kon hij terugvallen op moslims die hem hielpen polariseren en een sterke groep boden. Hij ging spijbelen om te kunnen bidden. Niemand in zijn omgeving had door hoe snel en hoe totaal het proces van bekeren was.

De vrije wil in dit proces was ver te zoeken.

De tweede getuigenis komt van een vrouw uit Tsjetsjenie, geboren in de tijd van de Sovjet-Unie.

Bij het afbreken van de SU, kwam langzaam de islam weer terug. Met name jaren '70 tot '80 waren rustig. Erna ging het mis. Arabieren kwamen het land binnen om les te geven over de islam. Deze lessen stonden haaks op de waarden van de maatschappij.

Het dragen van een hoofddoek werd verplicht gesteld, afgedwongen door maatschappelijke verbanden. Zij herkent haar land niet meer terug. Vroeger liep men zonder hoofddoek. Nu niet meer.

"Je hebt de vrijheid om de hoofddoek te gaan dragen, maar afdoen kun je hem daarna niet meer". Makkelijk om erin te rollen, moeilijk om eruit te komen.

Vrouwen moeten onderdrukt worden door hun islamitische mannen. Als vrouwen in de islam zichzelf zouden kunnen zijn, dan is het probleem van de islam al voor de helft opgelost.

Moslim-meisjes doen het goed op school. School is een mogelijke uitweg voor ze. Maar zodra ze 17 of 18 worden, worden ze uitgehuwelijkt. Dat voorkomt dat ze hun eigen pad bewandelen.

De derde spreker is voorheen voorzitter geweest van een moskee. Zijn getuigenis is in het Frans (hier haak ik even af).

Een nieuw programmablok volgt, gericht op politieke partijen. Er zijn drie aktiepunten opgesteld. Het eerste aktiepunt is:
1. de veiligheid van ex-moslims

De vierde spreker uit de groep ex-moslims licht dit toe.

Hij is christen geworden nadat hij de islam de rug toekeerde. Hij vindt dat moslims niet kunnen omgaan met feiten en dus altijd gelijk hebben. 'Je bronnen zijn niet goed'. Dat zijn ze dus nooit.

'Jullie weten niets van de islam. Ik heb erin geleefd.' Dagelijks op allerlei niveau's aangevallen vanwege zijn afvalligheid. De enige partij die voor ex-moslims opkomt is @vlbelang.

Is naar de politie gegaan vanwege dreigementen; 'ik ga uw kop afsnijden', 'ik ga uw vrouw verkrachten', 'ik ga uw huis verbranden'.

Laat een audio-fragment horen van de politie: zijn geen bedreigingen, zijn uitlokkingen.

Aktiepunt 2 is:
- het opzetten van een opvangstructuur voor ex-moslims

De vijfde spreker is een vrouw die dit toelicht. (wederom in het Frans - timeout dus)

Emotioneel betoog. Dit raakt haar duidelijk, daar hoef je geen Frans voor te spreken.

Samenvatting Jan: ze is mishandeld tot ze wegliep. Hoofddoek vanaf 5 jaar. Haar zus had de familie verlaten en was inspiratiebron voor haar om ook weg te gaan. Haar broer wilde haar uit het raam werpen.

@daryasafai (NVA), komt zelf uit Iran. Zij is begaan met het lot van ex-moslims. 'De macht van de mannen is de macht van de islam'. De hoofddoek is niet enkel een stuk kleding; het is een wereld van onderwerping, waar de vrouw niet meer dan een geslachtsdeel is.

'Angst zaaien, overwinnen en beheersen'. Aanslagen zijn een manier om je te 'leren' wat wel en niet mag van de islam. In Iran wordt iedere dag gevochten tegen de islam. Darya heeft zelf ook in de gevangenis gezeten omdat zij voor haar rechten opkwam.

'Als we al durven denken of Allah bestaat of niet, dan zijn we al ketters'. Kinderen wordt geleerd om niet te denken, klakkeloos te accepteren. Het idee dat 'alles een vrije keuze is' is een waanbeeld van cultuurrelativisten.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79412
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: WIE ZIJN RELIGIE VERLAAT; DOOD HEM

Bericht door Ariel »

Nu @SamvanRooy1. Hij begint met een stelling dat de NVA niet veel heeft gedaan tegen de excessen van de islam.

Sam vraagt zich af waarom de andere partijen er niet zijn. Misschien een iftar voor organiseren, dan komen ze vast?

De vriendin van Sam komt ook uit Iran. Mensen zoals zij komen nu in precies die situaties waarvoor zij juist weggevlucht zijn.

De talloze voorbeelden van islamisering heeft Sam vastgelegd in zijn boek -De bevlogen missie van Sam van Rooy tegen de oprukkende islam.

Sam roept Jan op om een ronde te doen in Vlaanderen en het buitenland. 'Dat zou een ongelofelijk effect hebben'.

Maar... hij begrijpt dat dat moeilijk is, voor redenen die eerder genoemd zijn. Hij wil graag meehelpen zoeken naar middelen.

Sam gaat zich als volksvertegenwoordiger hardmaken voor meer middelen naar de beweging voor ex-moslims.

Stelling: 'Trek de erkenning van de islam als religie in'.

Sam verwijst naar wijken in Frankrijk waar vrouwen in het geheel uit het straatbeeld zijn verdwenen.

Hoe kunnen we dat oplossen? Hoe maken we daar weer vrije, seculiere wijken van?

Daar heeft niemand een antwoord op...
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Dutch
Berichten: 3285
Lid geworden op: ma jan 20, 2003 7:10 pm
Locatie: Darul Hourria

Re: WIE ZIJN RELIGIE VERLAAT; DOOD HEM

Bericht door Dutch »

Ben vorige week naar eenzelfde lezing in Gent geweest en heb er het boek gekocht. Een aanrader!
Inderdaad zou Jan ook in het buitenland zeer nuttig en succesvol zijn.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79412
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: WIE ZIJN RELIGIE VERLAAT; DOOD HEM

Bericht door Ariel »

Dutch schreef:Ben vorige week naar eenzelfde lezing in Gent geweest en heb er het boek gekocht. Een aanrader!
Inderdaad zou Jan ook in het buitenland zeer nuttig en succesvol zijn.
icon_wave.gif Hi Dutch. Wat leuk. Kom je weer terug?
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16301
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: WIE ZIJN RELIGIE VERLAAT; DOOD HEM

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Ariel schreef: Oh, ja...Monon was er ook. Zij verkocht de boeken.
Wie is Monon? Rijmt op demon.

Knuffel voor Dutch. Goh! Da's alweer lang geleden lieverd . . . onze beste bron tot de Islam. [icon_lol.gif] icon_thumbup.gif
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.
Plaats reactie