Kinderen van de Koran

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51257
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Kinderen van de Koran

Bericht door Pilgrim »

Constantin Schreiber en de “Kinderen van de Koran”

Geplaatst op 31 augustus 2019

Afbeelding

Het boek “Inside Islam” (2017) van de journalist Constantin Schreiber was al een voorbeeldig stuk werk. Schreiber had – geenszins “undercover”, maar duidelijk zijn bedoeling noemend – diverse moskeeën in Duitsland bezocht. Hij had de vrijdag-preken vertaald en achteraf met de imams over de inhouden willen praten. Hij werd geconfronteerd met: vaak het niet willen praten, in het gunstigste geval wereldvreemde schijnheiligheid, vaak genoeg haat en hetze tegen hetgeen wij westerse waarden noemen.

Nu is zijn nieuwe boek uitgekomen: “Kinderen van de Koran. Wat islamitische scholieren leren”. Schreiber heeft daarvoor schoolboeken uit het islamitisch gebied onderzocht.

Waarom? Omdat er elk jaar tienduizenden mensen uit deze landen naar Duitsland komen. Omdat we zouden moeten weten met welk wereldbeeld deze kinderen worden opgevoed. En: omdat een deel van de vrouwen-vijandige, racistische en antisemitische uitvallen in deze boeken ook met Duits belastinggeld wordt gefinancierd in de vorm van “ontwikkelingshulp”. Schreiber heeft ongeveer 100 verschillende exemplaren uit de maatschappelijke vakken (inclusief religie) doorgewerkt – steeds in samenwerking met gecertificeerde vertalers.

Om zich niet bloot te stellen aan de beschuldiging alleen maar “desbetreffende” en bijzonder krasse passages te presenteren, heeft Schreiber uit de landen Afghanistan, Iran, Egypte, “Palestina” en Turkije steeds een bijna compleet leerboek vertaald.

De resultaten zijn soms schokkend: De Joden zouden fundamenteel de vijanden van de moslims zijn, vrouwen zouden niet prikkelend mogen spreken, ongelovigen verdienen het om gepijnigd te worden – van laïcisme en een moderne hervorming van de islam nauwelijks een spoor te bekennen, veelmeer overtuigde consolidatie van een door geen enkele realiteit gedekt superioriteitsbewustzijn.

Zulke onderzoeken, zulke ontmaskeringen zijn niet ongevaarlijk. In het dankwoord aan het eind van zijn boek zegt Christian Schreiber: “Ik werd bedreigd, uitgescholden en beledigd. Om deze reden zal ik niemand bij naam noemen die me bij het onderzoek voor dit boek heeft ondersteund.”

Bron: www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/08/31 ... -de-koran/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 8644
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Kinderen van de Koran

Bericht door sjun »

Zo schokkend is het niet. Waar de koran de publieke agenda bepaalt, komen de vruchten van het systeem van Mohammed aan het licht. Waar dat systeem het minst weersproken wordt als bijvoorbeeld tijdens de kalifaatstaat in Syrië en Irak, komt dat het meest schrijnend aan het licht. Intussen wordt een soortgelijke cultuur in het Westen geïmporteerd zonder dat er noemenswaardige inburgeringseisen worden gesteld en gehandhaafd.

Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 7149
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

Re: Kinderen van de Koran

Bericht door hans van de mortel »

Afbeelding
Trotse Dilara Bilgiç (2002), Turkse moslima met Nederlands gymnasiumdiploma.

Zij is een kind van haar ouders en dus . . . van de Koran.

Zij houdt van haar ouders en kent geen twijfel. Ondanks dat zij erg intelligent is. Dus kan het niet anders zijn dan dat de Koran haar ultieme waarheidsgetrouwe leerboek is waar zij geen afstand van wil nemen, ondanks dat de Koran lijnrecht staat tegenover alles wat met menswaardigheid te maken heeft.

Zij kwam als Koerdische moslima naar Nederland. Zij kwam, nam waar, en ging ons 'opvoeden' hoe het anders en dus beter kan met onze beschaving en de daarbij behorende democratie met hete schrijven van een boek over democratie. Het gekke is dat ik nergens een verwijzing naar de Koran of Mohammed zal vinden in het boek dat zij schreef ter verbetering van onze democratie.

Wat is er mis of niet mis met deze vrouw dat zij middels haar hoofddoek propaganda maakt voor een van de meest fascistische anti-democratische Arabische machtswellustige sadisten die de geschiedenis in petto heeft en toch overtuigt is dat er nog wel wat aan onze democratie verbeterd kan worden?

Ik vermoed dat het brein bij haar hetzelfde heeft gereageerd zoals bij de razend populaire burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb toen hij naar Nederland kwam. Zijn ouders waren geliefde moslims en aanhangers van de afschuwelijke Arabische moordzuchtige sadist, pedofiel en oorlogsmisdadiger Mohammed. Maar Aboutaleb wil zijn ouders niet voor het hoofd stoten, doet of zijn neus bloedt en heeft zelfs de gore moed om zich in Nederland te afficheren als salafist en jihadist. Ergens begrijp ik die twee wel. Allebei heel erg intelligent en slim. Maar wel gevaarlijke onbetrouwbare ziekelijke geesten. Veel nazi's (excuseer de vergelijking) waren niet anders. Zij eerden hun vader en moeder, waren gezagsgetrouwe eerzame burgers die vooral vasthouden aan hun loyaliteit voor Mohammed Hitler.
Recensie Filosofie

De democratie opnieuw uitvinden in 112 bladzijden

‘De Black Box Democratie’ door Dilara Bilgiç
Uitgeverij Boom, 112 blz. €17,50
★★★★☆

Laura Molenaar voor Trouw - 15 juli 2020

Over de auteur
Dilara Bilgiç (2002) rondde haar gymnasiumdiploma af met een profielwerkstuk. Dat heeft ze nu uitgewerkt tot het boek ‘De Black Box democratie’. Bilgiç kreeg eerder een eervolle vermelding op de Filosofie Olympiade.
Over het boek
Bilgiç onderzoekt de democratie, want de media en politici zelf beweren maar wat graag dat die onder druk staat. Klopt dat wel? (Spoiler: ja.) En zijn het werkelijk de rechtspopulisten die een scheuring veroorzaken? (Spoiler: nee.) Daarnaast ontwikkelt ze een nieuw democratisch systeem, waar de titel naar verwijst.

Puzzelen met politici
De Nederlandse bevolking is ontevreden over de politiek. Tegelijk gaan we massaal naar de stembus. We hebben misschien wel vertrouwen in de democratie, maar niet in onze politici. Niet gek, zegt Bilgiç, want als je de media volgt lijkt het alsof hetzelfde spelletje zich steeds herhaalt: er komt een schandaal boven tafel, men ontkent in alle toonaarden tot dat niet meer houdbaar is, vervolgens wordt één persoon verantwoordelijk gesteld en die moet het strijdtoneel verlaten. De oppositie is bovendien permanent ‘tegen’ wat de coalitie besluit; denk aan Geert Wilders die de Tweede Kamer een ‘nepparlement’ noemde. Het is alsof politici zich richten op één puzzelstukje, zegt Bilgiç, zonder het hele plaatje te zien: de structuren die aan de misstand ten grondslag liggen. Niet alleen leidt dat tot tunnelvisie, het ondermijnt ook onze democratie, zegt ze. Het voortdurende getouwtrek kalft de legitimiteit van het landsbestuur af en vermindert de efficiëntie van het bestuur.

Betrek burgers bij besluiten
Tegelijkertijd, zegt Bilgiç, wordt een grote groep Nederlanders stelselmatig niet gehoord. Politici zijn zelden lager opgeleid, en ze luisteren veel vaker naar wetenschappers dan naar de ervaringen van burgers. Onze democratie is een ‘diplomademocratie’ geworden. Als we er nou voor zouden kunnen zorgen dat meer burgers betrokken zijn bij de besluitvorming, en de politici wat meer samenwerken in plaats van de tegenstellingen steeds benadrukken? Dan wordt onze democratie misschien wat gezonder, denkt Bilgiç.

Leren van ‘de zwarte doos’
Bilgiç ontwerpt daartoe een nieuw soort democratisch systeem. Ze bouwt voort op het ‘Black Box-denken’ dat Matthew Syed beschrijft in zijn gelijknamige boek. Vliegtuigbouwers gebruiken de zwarte doos namelijk niet om na een crash de piloot te berispen, maar om ervan te kunnen leren en het vliegtuig nóg veiliger te maken. Die instelling zou Bilgiç ook graag in de politiek zien. In plaats van een Tweede Kamer bestaat Bilgiç’ Black Box-democratie daarom uit een VolksKamer (VK) en een BeleidsKamer (BK). De BK, bestaande uit experts, stelt wetsvoorstellen op, en de VK, die uit gelote burgers bestaat, stemt erover. Hierbij wordt met ‘expert’ niet alleen een hoogleraar of onderzoeker bedoeld, maar ook een ervaringsdeskundige of iemand met affiniteit met een bepaald onderwerp. Daarnaast is er nog een kabinet, dat lijkt op wat we nu hebben, behalve dat zij een puur uitvoerende taak heeft, en dat de ministers door loting uit een groep experts worden gekozen. Bovendien stemmen burgers niet op partijen, maar op welke beleidsdomeinen zij vertegenwoordigd willen worden (denk aan sport, religie, immigratie, etc.). De BeleidsKamer is weer een afspiegeling van die verkiezingen.

Redenen om dit boek niet te lezen
Er is weinig aan te merken op zo’n stevig in elkaar gezet, soepel geschreven filosofisch essay als je bedenkt dat de schrijfster ervan nog niet eens studeert. Het boek smaakt naar meer, en hopelijk kan de jonge Bilgiç haar voorstel meer uitwerken. De Black Box-democratie zal door de burgers een stem te geven en door loting te gebruiken, de democratie hopelijk legitiemer maken, zegt Bilgiç. Maar is deze ook efficiënter? En waarom kun je die problemen van legitimiteit en efficiëntie eigenlijk niet oplossen met het huidige systeem van verkiezingen en partijen? Daar zou ze meer over mogen zeggen.

Redenen om dit boek wel te lezen
Bilgiç heeft een moedig en prikkelend boek geschreven. Ze stelt vanzelfsprekendheden ter discussie en betrekt er interessante denkers bij, onder wie Bruno Latour en David van Reybrouck – het is duidelijk dat ze vooral bij die laatste veel inspiratie heeft opgedaan. Hopelijk horen we meer van haar!
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED
Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 7149
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

Re: Kinderen van de Koran

Bericht door hans van de mortel »

Interessante website: http://specula.nl/

Ik liet van mij horen met deze reactie.
Hoe is het mogelijk dat een erg intelligente vrouw als Dilara Bilgic (2002), die blijkbaar geen twijfel kent, zich zo bewust uitlaat over democratie die haar geloofsovertuiging in de weg zou moeten staan. Want als er één boek en geloofsreligie zich afzet tegen democratische waarden dan is het wel de Koran en de islam. En niet te vergeten waar het allemaal mee begonnen is: de historische Arabische dictator en oorlogsmisdadige machtswellusteling Mohammed.
Specula (latijn voor spiegels) is een website over van alles en nog wat. Van filosofie tot politiek: hier vindt u genoeg stof tot denken over de zaken die spelen in onze samenleving. Soms is een artikel bedoeld als spiegel tot zelfreflectie, soms als opzet tot reflectie en bezinning over zaken in de wereld om u heen.
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED
Plaats reactie