Het wrede paradijs

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51244
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Het wrede paradijs

Bericht door Pilgrim »

HET WREDE PARADIJS...

Geplaatst op 17 oktober 2019

Afbeelding

In “Het wrede paradijs” geeft Hylke Speerstra aan de hand van verhalen een beeld van de emigratie uit Nederland die vlak na de Tweede Wereldoorlog op gang kwam. Rond 1950 nam deze volksverhuizing grote vormen aan en heerste er een collectieve onrust om elders het geluk te zoeken. Men vertrok, vaak minimaal voorbereid, naar Noord- of Zuid-Amerika, Canada, Zuid-Afrika, Australië of Nieuw-Zeeland. Hylke Speerstra trok naar al die continenten en tekende het verhaal op van de landverhuizers. Het zijn levensverhalen over hoop en tegenspoed maar boven alles over heimwee, heimwee zo sterk dat je ’s nachts wakker schrikt van de geur van koffie die in Nederland wordt geschonken.

“Het Wrede paradijs” is het verslag van de ziekte die emigratie heet. Velen raakten ermee besmet, en velen kwamen er glorieus uit te voorschijn. Sommigen werden voor het leven getekend, terwijl anderen nooit meer tot rust kwamen. Dit boek is rijk aan onvergetelijke anekdotes.’

Nu de Nederlandse boeren met hun trekkers naar Den Haag oprukken, het stikstofprobleem door linkse paupers idiote vormen aanneemt, geeft dit boek een verhelderend antwoord op de huidige problematiek in het boerenland.

Uitgeverij Contact
Amsterdam/Antwerpen

“Het wrede paradijs” kan o.a. hier besteld worden.

Door: “Driek”

https://ejbron.wordpress.com/2019/10/17 ... -paradijs/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Plaats reactie