Covid-19: The Great Reset

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51257
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Covid-19: The Great Reset

Bericht door Pilgrim »

“Covid-19: The Great Reset” eist: Meer globalisering, meer controle!

Geplaatst op 19 december 2020

Afbeelding

Onheilspellend boek van Klaus Schwab en Thierry Malleret

Dr. Klaus Schwab en zijn coauteur Thierry Malleret onderzoeken, wereldvreemd in hoger sferen verkerend, de gevolgen van corona en de daardoor noodzakelijke nieuwe orde in de wereld voor branches, ondernemingen en ons leven.


Een paar voorbeelden. Laten we beginnen met de geopolitieke reset. Schwab ziet een bedreigde, in chaos gestorte nieuwe wereld na Covid-19 – en waardoor? Door toenemende afwijzing van het globalisme, ontbrekende ordepolitiek door van macht beroofde internationale organisaties zoals de VN, kortere aanvoerlijnen, toenemende regionalisering en, wie had dat nu gedacht, slecht nationalisme en wellicht ook nog door rechtse partijen.

In het hoofdstuk over de maatschappelijke reset komen we te weten dat inclusiviteit, vertrouwen en solidariteit de bepalende elementen bij het indammen van een epidemie zijn, dat de heersende ongelijkheden de wortel van alle kwaad zijn, die echter op de middellange termijn opgeheven zullen zijn, dat het na de epidemie tot een massale herverdeling van de rijkdom zal komen, en wel van de rijken naar de armen. Dat dit niet zonder enorme sociale onlusten zal plaatsvinden, is vanzelfsprekend. Dat de schrijvers bijna verlangen naar zulke onlusten, kan overduidelijk tussen de regels door gelezen worden. “Black Lives Matter” in continu vorm. Dat er op dit moment ongelijkheden door de heersende situatie bevorderd worden (bijvoorbeeld door gigantische farmaceutische deals) is niet echt van belang.

Radicale sturende maatregelen
De auteurs plaatsen eerlijkheid en gerechtigheid op de voorgrond, dromen van de totale automatisering, willen een machtige staat met hoge belastingen en radicale sturende maatregelen, bewonderen de enorme voorsprong van China bij digitale valuta, beschouwen “Contact Tracing” en “Tracking”, dus de volledige controle van de burgers, als noodzakelijk, maar zien het totale digitale geluk. Als er al iemand is die het maatschappelijk verdrag vernietigt, dan is het wel de ergste vijand überhaupt: de natiestaat!

Wat wil dit boek?
Daar strooit Schwab ook nog wijsheden van Confuciaanse kracht over uit: natuur is belangrijk, overconsumptie en geluk betekenen niet per se hetzelfde, ongelijkheid en eigendom veroorzaken elkaar meestal, en hij benadrukt de grote betekenis van creativiteit in tijden van de lockdown. Er zou altijd al veel goede wereldliteratuur zijn geschreven in weken van grote druk, omdat zulke fases immers bijzonder inspirerend zijn…

Bron: wochenblick.at

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/12/19 ... -controle/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 7149
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

Re: Covid-19: The Great Reset

Bericht door hans van de mortel »

Lang verhaal dat met een woord samengevat kan worden:

De Tijdgeest.

En verder: De mens heeft geen vrije wil.

En last but not least: De natuur laat zich niet dwingen.

Ook niet onverdienstelijk als definitief sluitstuk: De sterkste overleeft.
Uiteraard in het hiernamaals. Want de wereld kan niet buiten idioten.

Allemaal logisch, want het een houdt verband met het ander.

Toch ben ik blij dat ik geen moslim ben, maar nog altijd mijzelf kan zijn. Dat is onmogelijk voor mensen die ergens in geloven.

Een voorbeeld. Wanneer je gelooft dat je vriendin van je houdt, dat God van je houdt . . . moet ik nog verder?
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED
Plaats reactie