Links antisemitisme

Bestaat God? Wat is de waarde van religie? Mag je een dogma in twijfel trekken?
Mahalingam
Berichten: 43772
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Links antisemitisme

Bericht door Mahalingam »


Schorndorf: Antifa greift Israel-Laden an


On Saturday night, there was an attack with the use of paint on the residential and business premises of Franz Laslo, a member of the AfD faction in the local council, in the street Gottlieb-Daimler-Straße in Schorndorf, in the state of Baden-Württemberg. In a self-incrimination statement by the so-called “Antifa”, left-wing extremists claimed responsibility for the anti-Semitic attack on the Jewish-oriental shop, councillor Lars Heise reported on Facebook.

Several Christmas tree balls filled with red paint hit the façade of the building where Franz Laslo has been running his Jewish-Oriental shop “BeitShalom” for many years. Among other things, there are many excellent products from Israel for sale there. Laslo is a member of the AfD and a friend of Israel, having spent many years there.

“Since open anti-Semitism is now rarely openly shown to the outside world, even in left-wing circles, they hide behind so-called “criticism of Israel”,” wrote Lars Heise. “However, the fact that Jewish shops and institutions are targeted has not changed with regard to left-wing extremists.”

For Franz Laslo, this is not the first attack on his premises. In its coverage of the latest attack, the Waiblingen newspaper publisher (ZVW) also outlines the other nefarious acts that have already hit the shop in Schorndorf’s old town. In 2017, several shots were fired at the shop’s window. Only a year later, there was another shop window attack with a heavy hammer. Shortly afterwards, Laslo complained of a verbal assault, as a result of which he was also spat at. However, the alleged perpetrator of the spitting attack was acquitted.
http://www.pi-news.net/2021/05/schornd ... -laden-an/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22271
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Links antisemitisme

Bericht door King George »

Roderick Velo schreef:‘Liever nemen ze het narratief van de ayatollahs over, waarin Israël de duivel is. Daarmee steunen ze de Jodenhaat die hier bij elk Gazaconflict aanzwelt. Zo ziet gepolitiseerd antisemitisme eruit.’ https://telegraaf.nl/t/764557928/ via
@telegraaf
https://twitter.com/RVeelo/status/1393252043565961221
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Links antisemitisme

Bericht door Pilgrim »

Het antisemitisme in Duitsland is groen!

Geplaatst op 15 mei 2021

Afbeelding

Pogromstemming midden in Duitsland

Je zou in navolging van de voormalige Duitse president Wulff kunnen zeggen: “Het antisemitisme hoort bij Duitsland”. Want al jarenlang breidt het antisemitisme in Duitsland zich razendsnel uit. Dat is echter niet het antisemitisme van rechts-radicalen; het is het antisemitisme van Arabieren en Turken en heel algemeen een islamitisch antisemitisme dat bij de moslims begint, die geen Joden als buren willen hebben.


Dit islamitisch antisemitisme wordt in de regel gecamoufleerd als kritiek op Israël. Of beter: het werd gecamoufleerd. Want sinds de afgelopen dagen weten we – velen weten het echte rook al langer – dat de kritiek op Israël niets anders is dan puur antisemitisme.

Wie uit protest tegen de politiek van de regering in Jeruzalem “shit joden!” schreeuwt, is een antisemiet. En wanneer hij zich tot de islam bekent, dan is hij een islamitische antisemiet. En het is de hoogste tijd dat dit duidelijk gezegd wordt. Het wordt tijd om het islamitische, dit groene antisemitisme bij de naam te noemen.

Maar wie moet dat doen? Eén ding is zeker: niet de gebruikelijke activisten!

Sinds drie dagen maken we in Duitsland datgene mee wat men pogromstemming noemt. In het hele land en systematisch worden synagogen aangevallen en Joden op straat bedreigd. En dat is in deze omvang heel lang niet meer in Duitsland voorgekomen.

Maar de politiek, de media en de gebruikelijke activisten hullen zichzelf in een pijnlijk stilzwijgen. Zeker, hier komt een schreeuw van verontwaardiging, daar een “Sorry!”. Oprispingen van ontsteltenis en verontwaardiging. Maar over twee dagen is het weer stil. Men doet alsof er niets gebeurd zou zijn. Er wordt geen initiatief tegen “islamitisch antisemitisme” in het leven geroepen. Niemand eist geld van de staat om in islamitische wijken en verenigingen informatie te geven over antisemitisme.

Wanneer zulke incidenten zoals die in de afgelopen dagen niet in Nordrhein-Westfalen, maar ergens in Sachsen hadden plaatsgevonden – dan zou er onmiddellijk een legerschare linkse en groene activisten in beweging zijn geweest. Maar nu, op de vrijdag na Hemelvaart, rijdt er niemand naar Gelsenkirchen, Bonn of Münster.

Want de antisemieten, die hun antisemitisme camoufleren met kritiek op Israël, bevinden zich gewoon daar waar men tegen rechts en racisme ingesteld is. Dat geeft zelfs een van de protagonisten van alle initiatieven toe in een interview, wanneer zij zegt: “Enkele antiracistische bewegingen hebben echter theorieën ontwikkeld, die het voor Joden en Jodinnen moeilijk maken om zich te solidariseren.” Antisemitisme is gewoon een vorm van racisme en de ergste bovendien.

Maar ze zitten vooral in linkse partijen. Een SPD, waarvan de minister van Buitenlandse Zaken zijn plaats op de lijst met de ergste antisemieten redelijk heeft verdiend, Die Linke, die Israël wel eens van de landkaart veegt en in Gaza antisemitische moordenaarsbendes naar de mond praat en – last but not least – de Groenen, die elke dag meer en meer vluchtelingen het land willen binnenhalen, waarvan de meesten uit antisemitische landen, wier lid Luisa Neubauer de Holocaust relativeert en die de antisemiet Hans-Christian Ströbele tot op de dag van vandaag in hun gelederen laat.

Nee, met deze partijen en activisten is geen staat te maken, waarin geen antisemitisme meer bestaat. Met deze partijen en activisten zal blijken dat het antisemitisme in Duitsland niet meer bruin is. Het is rood, wat het ook altijd al was. Maar het antisemitisme in Duitsland is vooral groen.

Bron: freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2021/05/15 ... -is-groen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 43772
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Links antisemitisme

Bericht door Mahalingam »

Er is een video opgedoken van Sarah de Lange, professor aan de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen van de UvA waarin ze stelt dat Martin Bosma een antisemiet is.
Hoe weet ze dit met hooggeleerde logica aan elkaar te breien?
Ik zal er over nadenken.

Naschrift:
nadenken is niet meer nodig.
Het is omdat hij kritische vragen stelde over de (financiële) invloed van George Soros op het publieke debat in Nederland. En de Soros aanhangers beweren altijd dat Soros een Jood is waar je geen kritiek op mag hebben.
https://www.geenstijl.nl/5159176/uva-pr ... iet-sorry/
Op 23:00 in deze video:


En over de weldoener is dit lange artikel verschenen:
Hoe schatrijke George Soros miljoenen verdiende aan een Arnhems volksbuurtje: ‘Kwetsbare mensen zijn de pineut’
https://www.gelderlander.nl/arnhem/hoe- ... ~a5247f3a/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51258
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Links antisemitisme

Bericht door Pilgrim »

Van straat tot salon tiert de Jodenhaat

Geplaatst op 22 mei 2021

Afbeelding

Antisemitisme raast door Europese en Amerikaanse steden. In Nederland schreeuwen pro-Palestijnse demonstranten om geweld tegen Joden. Het gaat niet langer om “de bezetter”, “de entiteit” of “de zionisten”. Nee, de Joden moeten dood. Terwijl de straat brult, zwijgt de politiek. Het land staat niet op z´n kop door dit gif. Alsof het om onschuldige folklore gaat.

Joden moeten dood, mag dus geroepen worden. In Amerikaanse steden worden willekeurige Joden op straat aangevallen, bespuugd, gemolesteerd, bekogeld. In Engeland wordt op straat de jihad uitgeroepen tegen Joden. Daar demonstreert voormalig Labour-leider en antisemietenvriend Jeremy Corbyn pal naast karikaturen van Joden met duivelshorens. Tijdens de opruisessie in Den Haag schurkt het Nederlandse parlementslid Tunahan Kuzu tegen Hamas´ netwerker Abou Rashed aan. In Utrecht waarschuwden brullende moslims de Joden dat “het leger van Mohammed zal terugkeren”, net zoals bij de Slag bij Khaybar (629). Wie de geschiedenis kent, weet wat dat betekent: we zullen jullie aanvallen, afmaken, wegjagen en onderwerpen.

Maar niemand kent de geschiedenis. Of wil die kennen. Het past niet in het Nederlandse narratief waarin moslims, altijd als homogene groep bezien en betutteld, slachtoffer zijn van islmofobie en daarom verheven zijn boven kritiek en de wet.

Woke-garde
Het antisemitisme van de haathordes houdt de bekende aanklagers van racisme in Nederland niet wakker. De cabaretiers, de mediapersoonlijkheden, de kunstenaars met opinies, de acteurs met columns, de tv- en opiniemakers uit vermeend progressieve hoek, de bekende journalisten of gewezen Hilversumbobo´s die altijd weten wie goed en fout is, de BLM-wereldverbeteraars, diversiteitspausen in de cultuursector, de rechtvaardigheidsactivisten, de inclusievoorvechters, de universitaire woke-garde: al deze zelfbenoemde hoeders van onze beschaving geven nu geen sjoege. Voor racistische ranzigheid uit islamitische gelederen geven ze niet thuis.

Toch even gecheckt op Twitter. Wat was het recente onderwerp van hun heilige verontwaardiging, behalve de Israëlische bombardementen? De schimmige miljoenen mondkapjesdeal van Sywert van Lienden met het ministerie van Hugo de Jonge. Dat schandaal kwam als geroepen, daar konden ze dagenlang op los. Antisemitisme? Nu even niet. Dat pakken ze weer op als het in FvD-appgroepen opduikt.

Twintig jaar nadat het “islamdebat” na elf september losbarste, wil het in Nederland maar niet doordringen dat selectief toegepaste principes waardeloos zijn. Dat je moslims in Nederland kunt beschermen tegen discriminatie én kunt beschuldigen als ze dat zelf doen. Dat de slachtoffers van een extreemrechtse hetze geen vrijbrief mogen krijgen om zelf antisemitisme te praktiseren. Principes van tolerantie en non-discriminatie moeten voor iedereen gelden. In plaats van dat ideaal naderbij te brengen, tekenden honderden academici, wetenschappers en docenten in het hoger onderwijs deze week een petitie van solidariteit met de Palestijnen. Tegen onder andere “de voortdurende oorlog waaraan de staat Israël Palestijnen onderwerpt”. Geen woord over het Palestijns terrorisme tegen Israël: de duizenden raketten van Hamas op burgerdoelen. Er is maar één schuldige volgens de activistische academici, die het antisemitische narratief over het Midden-Oostenconflict kopiëren. Het doel van deze petitie is om Israëlische academische instituten te boycotten. Maar, zo benadrukken deze barmhartige academici: “Dit zal geen effect hebben op samenwerking met individuele Israëlische wetenschappers en collega´s.” Hoe dan? Moeten die een verklaring ondertekenen waarin ze afstand nemen van de instituten die door hun Nederlandse collega´s op een zwarte lijst staan? Moeten ze zichzelf zuiveren van banden met hun foute vaderland? Bewijzen dat ze hoewel Joods, niet slecht zijn? De Godwin stinkt hier een uur in de wind.

Dat is niet alles. De strijd van de petitieondertekenaars krijgt een nieuwe dimensie. Die is bedoeld om maximaal schuldgevoel over het koloniale verleden aan te wakkeren en te exploiteren. Deze Nederlandse academici veroordelen Israël “als wetenschappers in Nederland, een voormalige koloniale macht”die hun steun aan de Palestijnen zien a;s “onderdeel van een breder proces van de dekolonisatie”. Zo slingert de academische obsessie met “dekolonisatie” (waarbij wetenschappelijke criteria het veld kunnen ruimen voor censuur, woke-oekazes en de drift om straattribunaal te spelen) Israël linea recta op de zwarte bladzijden van de geschiedenis. Israël als de ultieme dader, de Joodse staat als het opperste kwaad. Denk maar niet dat de academieactivisten zulke petities opzetten voor andere bezette gebieden op aarde. Het zijn alleen de Joden die in hun ogen niet deugen, al zullen ze dat door de lafheid die hun onderhuids ziedende antisemitisme flankeert, nooit toegeven. En dat zijn degenen die de jonge generaties moeten vormen – dat wordt mij nog wat.

Waarom komen de minister van Onderwijs, de coördinator antisemitismebestrijding en onze premier tegen dit antisemitisme van straat tot salon niet in verzet? Dat kun je niet aan burgemeesters overlaten die incapabel zijn de nieuwe fascisten van de pleinen te weren. Angela Merkel sprak zich resoluut uit over deze nieuwe haatgolven. Wanneer Mark Rutte blijft zwijgen, zegt hij: dit is de toekomst, wen er maar aan.

Dat nooit.

Door: Nausicaa Marbe

https://ejbron.wordpress.com/2021/05/22 ... jodenhaat/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22271
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Links antisemitisme

Bericht door King George »

Het zwijgen hierover door politiek Den Haag vind ik zo mogelijk nog walgingwekkender.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 8645
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Links antisemitisme

Bericht door sjun »

Meer over PvdA-'wetenschapper' Sarah Leah de Lange
Spoiler! :
Wie is Sarah de Lange?

Afbeelding

Sarah Leah de Lange werd geboren in Middelburg en zat op dezelfde school als Volkert van der Graaf. Tegenwoordig woont ze samen met haar partner Job van Tol in Weesp en is ze werkzaam bij de Universiteit van Amsterdam. Zonder ooit een bedrijf van binnen te hebben gezien, groeide de Lange door in het linkse milieu. De Lange koos net als Léonie de Jonge voor thema's waarvan bekend is dat ze gretig aftrek vinden bij linkse collega's: populisme, rechts-radicalisme en extremisme in Europa. Zo beweert De Lange in dit onderonsje met Eelco Bosch van Rosenthal dat er een verband is tussen populisme en corruptie. En niet zomaar een verband, maar een causaal verband ('corruptie stimuleert populisme'). Pure pseudowetenschap en onmogelijk hard te maken. Zelfs van Rosenthal trekt haar boude stelling in twijfel, na dit fragment

'Professor' bij gratie van de PvdA
Sarah de Lange heeft een unieke positie in de Nederlandse wetenschap. Ze heeft een leerstoel gekregen op de Universiteit van Amsterdam die wordt gesponsord door de wetenschappelijke afdeling van de PvdA, de Wiardi Beckman Stichting. 'De WBS is het enige wetenschappelijk bureau van een partij die een leerstoel aan de universiteit financiert," legt Sarah de Lange uit. In de jaarverslagen van de Wiardi Beckman Stichting wordt al jaren gesproken over een sponsorbedrag van 5000 euro per jaar, terwijl de UvA zelf rekent met een kostenpost van 40.000 euro per jaar voor een bijzondere leerstoel van 0,2 fte. Sarah de Lange werkt dus indirect voor de PvdA en maakt gebruik van de infrastructuur en de naam van de UvA. Als tegenprestatie maakt de Lange onder andere een (nauwelijks beluisterde) podcast voor de WBS en verkondigt zij een links geluid in het publieke debat.

Afbeelding

Links en extreemlinks, een gelukkig huwelijk
Het is bekend (en ergens ook wel logisch) dat linkse academici graag aanschurken tegen extreemlinkse figuren en groepen. Zo is bijvoorbeeld de voor een aanslag veroordeelde linksextremist Willem Wagenaar werkzaam voor de Anne Frank Stichting. Daar schrijft hij 'onderzoeken' en 'fact sheets' over 'extreemrechts'. Een ander voorbeeld is een collega van Sarah de Lange op de Universiteit van Amsterdam, Miriyam Aouragh. Zij is lid van de extreemlinkse Internationale Socialisten en was aanwezig bij de herdenking van de Palestijnse terrorist Ahmed Yassine.

Kafka en Sarah de Lange
Kafka, een club waar Sarah de Lange graag mee optrekt, zit in diezelfde hoek. Kafka is de 'onderzoekstak' van Antifa. In 2010 schreef de AIVD over Kafka en AFA/Antifa:
De onderzoeksgroep KAFKA (Kollektief Anti-Fascistisch en Kapitalistisch Archief) streeft er met AFA naar alles wat als rechts wordt beschouwd te weren uit de publieke ruimte. Bij dit antidemocratische streven gebruiken AFA en KAFKA ondemocratische methoden. Voorbeelden hiervan zijn (het aanzetten tot) geweld, intimidatie en het verhullen van de eigen identiteit (aliasnamen) en de ware intenties waarbij naast een openlijke agenda een geheime agenda wordt gevoerd waarvan de inhoud indruist tegen de democratische rechtsorde.
Deze analyse van de AIVD over Kafka heeft Sarah de Lange waarschijnlijk niet gelezen, gezien haar ellenlange contact met deze extreemlinkse ondemocratische onderzoekstak van Antifa.

Sarah de Lange vindt dat Kafka 'belangrijke info' voor journalisten heeft:
Afbeelding

Sarah de Lange tipt Kafka:
Afbeelding

Sarah vraagt informatie op bij Kafka:
Afbeelding

Sarah de Lange verdedigt dox van Kafka:
Afbeelding

Het juridische kader dat de Lange op het einde geeft als verdediging van deze tweet heeft geen enkele wettelijke grond. Er is geen enkele wet of jurisprudentie die een dergelijk onderscheid zou maken. Toch gebruikt de Lange dit fantasieverhaal om de tweet van Kafka recht te praten.

'Academische vrijheid' als vrijbrief voor linkse propaganda
Door linkse academici wordt vaak en veel geschermd met gewichtige termen als 'academische vrijheid' die in het geding zou zijn. In de praktijk komt deze academische vrijheid neer op het volgende: een diepe, innige verwevenheid tussen linkse politiek en wetenschap die ongezien doorsijpelt naar publicaties, studenten, lesmateriaal en het publieke debat.

Afbeelding
Academische vrijheid betekent: jezelf de vrijheid permiteren om studenten een 'verbale pets' te geven als ze toegeven op Theo Hiddema te stemmen.

En zo wordt ook de 'bijzondere leerstoel' van de UvA misbruikt. Sarah de Lange is Kafka/Antifa aan het witwassen en doet 'onderzoek' naar tegenstanders van de PvdA onder het mom van objectieve wetenschap.

De kleine lettertjes bij Sarah de Lange

Alles wat Sarah de Lange zegt en beweert, moet met de context van dit artikel worden geïnterpreteerd. Sarah de Lange is evident een linkse wetenschapper die samenwerkt met linkse activisten (Kafka) en betaald wordt door een linkse partij (PvdA).

De academische façade van linkse activisten als Léonie de Jonge, Sarah de Lange, Nadia Bouras en Leo Lucassen is vrij eenvoudig te ontmaskeren. Een beroep op 'academische vrijheid' gaat hen niet helpen, integendeel.

Bron
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22271
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Links antisemitisme

Bericht door King George »

Studenten Koninklijke kunstacademie in Amsterdam tonen hun steun voor verdwijnen Israël

Afbeelding
Screenshot Twitter

Studenten aan de Koninklijke kunstacademie in Amsterdam roepen middels spandoeken aan het gebouw op tot het verdwijnen van de Staat Israël en willen dat er een Palestijnse staat komt tussen de rivier de Jordaan en de Middellandse zee.

Iets anders valt er niet op te maken uit deze spandoeken die op verschillende plekken aan het gebouw hangen.

Afbeelding
Screenshot Twitter

Het is onbegrijpelijk dat dit kan in het Nederland van 2021 en toont aan hoe een steeds grotere groep jongeren zich laat beïnvloeden door anti Israëlische media en berichten.

Ernstiger is nog dat deze spandoeken niet onmiddellijk door het bestuur van de academie zijn verwijderd.

Hoofdredacteur van het NIW , Esther Voet, heeft op Twitter laten weten contact hierover te zullen opnemen met het bestuur van de Koninklijke Kunstacademie.
Uit de reacties op haar tweet blijkt ... sra%C3%ABl
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 22271
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Links antisemitisme

Bericht door King George »

Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 79442
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Links antisemitisme

Bericht door Ariel »

Rijksakademie en De Ateliers halen spandoek met extremistische leus weg

De Rijksakademie van Beeldende Kunsten en het bijbehorende instituut De Ateliers in Amsterdam hebben spandoeken met de leus ’From the river to the sea, Palestine will be free’ weggehaald.

Studenten hadden vorige week vrijdag verschillende borden en spandoeken met anti-Israelleuzen op het gebouw van de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam geplaatst. Op een van de borden stond de tekst „From the river to the sea’’.

Veel mensen hadden kritiek op deze leus, omdat die oproept om Israël te elimineren. Ook Telegraaf-columnist Leon de Winter uitte gisteren zijn onvrede in deze column. Het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) heeft contact met de instellingen opgenomen, waarna is besloten het bord te verwijderen.

Waar komt de kritiek vandaan? De leus „From the river to the sea, Palestine will be free” drukt de wens uit voor een vrij Palestina. De rivier waarnaar verwezen wordt, is de Jordaan. De zee is de Middellandse Zee. Daartussen liggen Palestijnse gebieden, en ook Israël. De slogan roept dus op Israël te elimineren.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 43772
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Links antisemitisme

Bericht door Mahalingam »

Deze stelling valt goed te verdedigen:
"De strijd tegen antisemitisme binnen de Labour partij vervreemd een deel van de kiezers, namelijk het Mohammedaanse deel, van de Labour Partij."
Labour official: ‘Combating antisemitism has seen us haemorrhage Muslim votes’

Party to probe shocking claim by "senior" member who said: "Nobody wants to talk about it, but that’s the main factor (we are not winning Muslim support in Batley and Spen)."

Labour deputy leader Angela Rayner has promised an investigation into comments attributed to a party official after they were criticised as “patently vile” Islamophobia.
Her vow on Sunday came after the individual reportedly linked the party “haemorrhaging votes among Muslim voters” with leader Sir Keir Starmer’s efforts to combat antisemitism.
The implication of the claim ahead of the Batley and Spen by-election was that Muslims are abandoning the party because they are against fighting anti-Jewish racism.

The Labour Muslim Network said “this is a patently vile, Islamophobic briefing”.
“This racism needs to be challenged urgently and publicly by the Labour leadership and the party as a whole,” a statement added.

The Mail on Sunday had quoted the “senior Labour official” as saying: “We’re haemorrhaging votes among Muslim voters.
“And the reason for that is what Keir has been doing on antisemitism. Nobody really wants to talk about it, but that’s the main factor. He challenged (former leader Jeremy) Corbyn on it, and there’s been a backlash among certain sections of the community.”

Ms Rayner said: “As deputy leader I want to make clear publicly that these comments that are being attributed to a member of Labour Party staff in a newspaper today are not a Labour Party response or statement, are completely unacceptable and are not condoned or sanctioned in any way by the party.
“I will be ensuring that the party investigates this reported comment in line with our party’s rules and processes. Anybody who has made these comments should and will be dealt with in line with our independent disciplinary procedures, which I have no role in as deputy leader.”

The investigation came as concerns grew over Labour’s prospects in the July 1 by-election in Batley and Spen, the former seat of Jo Cox where she was murdered in 2016.
A new poll put her sister, Kim Leadbeater, on course to lose the heartlands constituency in Yorkshire to the Conservatives.

The Tories were on 47% – up 11% from the 2019 general election – while Labour was on 43%, according to Survation’s phone poll of adults earlier this month.

George Galloway, the former Labour and Respect MP, was in a distant third place on 6%, with indications some of those votes had come from Labour as he tries to oust Sir Keir.

He would face heightened questions about his leadership if Labour loses that by-election, having been defeated by the Tories last month in the former stronghold of Hartlepool.
https://jewishnews.timesofisrael.com/la ... lim-votes/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Plaats reactie